Dodaj do ulubionych

Budapeszt w Warszawie = ceny regulowane :O)

12.01.22, 22:22
A Kaczynski zapatrzony jest w tego drugiego lajdaka. Szykuje sie wam powtorka z rozrywki czyli kartki

Węgry wprowadzają limity cenowe na produkty spożywcze. "Chronimy rodziny"

Premier Węgier Viktor Orbán poinformował obywateli, że sześć produktów spożywczych od 1 lutego będzie miało niższe ceny - nie będą mogły przekroczyć tych obowiązujących w połowie października zeszłego roku. Dumnie ogłosił też, że "Węgry chronią rodziny".

Obniżki obejmują:

Cukier granulowany;
Mąka pszenna;
Olej słonecznikowy;
Udziec wieprzowy;
Pierś z kurczaka;
Mleko krowie 2,8 proc. UHT

next.gazeta.pl/next/7,151003,27996557,wegry-wprowadzaja-limity-cenowe-na-produkty-spozywcze-chronimy.html#s=BoxOpImg11

Dzieki aktywnosci Kretyna i jego przyjaciol Kaczynski moze powrocic do czasow swej mlodosci.

Zdecydowalem o niezamieszczaniu "kretynskiej sygnaturki" bo Kretyn i tak zalatwil sobie by zostala wykasowana. Wrazliwiec.

Obserwuj wątek
    • andrzejg u nas też o tym myślą 13.01.22, 05:51
      www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/kraj/artykuly/8329638,regulowane-ceny-zywnosc-buda-pis.html
      • benek231 u nas też o tym myślą 13.01.22, 06:27
        I pewnie wymysla skoro bratanek juz sie zdecydowal. Tyle, ze w miejsce baraniego udzca wstawia np. schab.

Niedawno, gdy ten temat zostal poruszony, zauwazylem, ze nawet tutejsi wyznawcy laissez faire nie za bardzo byl przeciwni. No bo skoro w Centrali tak mysla - to pewnie dobrze...

andrzejg napisał:

Zdecydowalem o niezamieszczaniu "kretynskiej sygnaturki" bo Kretyn i tak zalatwil sobie by zostala wykasowana. Wrazliwiec.
        • andrzejg Re: u nas też o tym myślą 13.01.22, 07:58
          Dla mnie przebojem są zapowiedzi obniżenia Vat na niektóre produkty spożywcze. Przebojem, bo słowo "niektóre" mówią bardzo po cichu, aby było wrażenie całościowej obniżki vat.

Po drugie, zapowiadają konieczność umieszczenia widocznej informacji obok kas, że artykuły spożywcze w tym sklepie mają niższą stawkę vat. Licząc pewnie na presję klienta w przypadku braku obniżki cen.

Mogę ty mędrcom podpowiedzieć. Przy tak szalejącej inflacji , a szczególnie nośników energii i oczekiwań pracowników na podwyżki płac, tylko wariat obniżyłby ceny po redukcji vat. Niech się cieszą gdy nie będzie podwyżki cen i to będzie efekt ich działania antyinflacyjnego. Może o tym nie wiedzą, ale jak to pisiory muszą napuścić jednych na drugich, klienta na sprzedawcę i odwrotnie, bo wtedy ci nie będą się zastanawiać na przyczyną tych zawirowań. Oprócz światowych problemów i "oczywistej winy Tuska" mamy do czynienia z nieudolnością pisowskiego rządu, ale to ostatnie trzeba ukryć.

• benek231 Re: u nas też o tym myślą 13.01.22, 08:14
            andrzejg napisał:

> Po drugie, zapowiadają konieczność umieszczenia widocznej informacji obok kas,
            > że artykuły spożywcze w tym sklepie mają niższą stawkę vat.

**
            Co to znaczy "koniecznosc"? Czy musisz umiescic te informacje, pod grozba sankcji? Czy jesli nie umiescisz to zamkna Ci Twoj sklep?, badz Ciebie do pudla?, albo Twoj sklep nie dostanie nizszej stawki vat????

• andrzejg Re: u nas też o tym myślą 13.01.22, 10:31
              benek231 napisał:

> Co to znaczy "koniecznosc"? Czy musisz umiescic te informacje, pod grozba sankc
              > ji? Czy jesli nie umiescisz to zamkna Ci Twoj sklep?, badz Ciebie do pudla?, al
              > bo Twoj sklep nie dostanie nizszej stawki vat????
              >

Nie wiem.
              Na razie są jakies propozycje. Pewnie nie wydadzą żadnego rozporządzenia, ale klient już będzie miał zakodowaną informację.
              Mnie to nie dotyczy, bo z pewnością ciastek nie dadzą do koniecznej żywności. Trucicieli nie będą wspierać.
              • institoris2 Re: u nas też o tym myślą 13.01.22, 13:33
                ewidentnie chodzi o to, zeby klientowi wbic do glowy, ze rzad o niczym innym, jak o przychyleniu nieba obywatelowi, nie mysli. VAT=0%, PiS=100.

andrzejg napisał:

> Nie wiem.
                > Na razie są jakies propozycje. Pewnie nie wydadzą żadnego rozporządzenia, ale k
                > lient już będzie miał zakodowaną informację.
                > Mnie to nie dotyczy, bo z pewnością ciastek nie dadzą do koniecznej żywności. T
                > rucicieli nie będą wspierać.
              • benek231 Re: u nas też o tym myślą 13.01.22, 15:52
                andrzejg napisał:

> Mnie to nie dotyczy, bo z pewnością ciastek nie dadzą do koniecznej żywności. Trucicieli nie będą wspierać.

**
                Ale pewnie dodadza make pszenna, co powinno wplynac na ceny trujacych ciastek. I co wtedy? Czy masz obowiazek wywieszac to ogloszenie czy tez moga Ci skoczyc, gdyz nie jestes spolka skarbu panstwa, na przyklad. Co z innymi sklepami czy sieciami, ktore takze naleza do prywatnych wlascicieli? Czy moga nakazac im zamieszczanie wspomnianego ogloszenia tak jak wywieszanie flagi na panstwowe swieto?

Czy tez jestem w bledzie bo, jak komuna, moga oni rozkazywac wszystkim i co tylko zechca(?)

• xiazeluka Re: u nas też o tym myślą 13.01.22, 08:56
            "Licząc pewnie na presję klienta w przypadku braku obniżki cen."

Znowu outsourcing. Tak samo zwalają na przedsiębiorców uprawnienia esesmana na bramce getta do sprawdzania kenkart sanitarnych. Wszystko to prowadzi, jak słusznie zauważyłeś, do konfliktów między biznesem a klientami, reżim stoi z boku i udaje, że nie ma z tym niczego wspólnego.
            • benek231 Wynos sie Kretynie Luko :O) 13.01.22, 09:03
              kretynaluka napisała:

co za roznica...

**
              Wynos sie, Kretyn, ty plynne gowno w ludzkiej skorze.

• xiazeluka Re: Wynos sie Kretynie Luko :O) 13.01.22, 10:13
                Wynoś się, Kretynie52, Ty amoralne nazikomunistyczne gowno sanitarystyczne.
            • andrzejg Re: u nas też o tym myślą 13.01.22, 10:34
              Z tymi uprawnieniami zgodzę się całkowicie.
              Tak samo z maseczkami w restauracji. Jak wchodzisz, to masz je mieć założone, ale już przy stole ściągasz i jak wychodzisz znów zakładasz. Bezsens.
              • benek231 Re: u nas też o tym myślą 15.01.22, 08:39
                andrzejg napisał:

> Tak samo z maseczkami w restauracji. Jak wchodzisz, to masz je mieć założone, a
                > le już przy stole ściągasz i jak wychodzisz znów zakładasz. Bezsens.

**
                Ale zanim dotrzesz do swojego stolika to przechodzisz obok juz siedzacych gosci, wydychajac badz odkaslujac na nich wirusa. Czyli to troche sensu jednak ma.

• qwardian Re: Budapeszt w Warszawie = ceny regulowane :O) 13.01.22, 09:24
      Rolnik powinien podnieść ceny zdemoralizowanym miastom, nie mam z tym problemu. Ale najpierw muszę kupić dziesięć kilo cukru, do mojego winka na kolejny sezon jesienny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka