Gość: Pawel IP: 5.1R2D* / *.cpe.net.cable.rogers.com 05.05.02, 01:40 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zyx Pawel=50%, Bog=50% a Arafat rozrabia IP: *.rdu.bellsouth.net 05.05.02, 06:02 wolabym cale 100% od Boga. Gość portalu: Pawel napisał(a): Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaprim Re: Pawel=50%, Bog=50% a Arafat rozrabia IP: *.pai.net.pl 05.05.02, 10:41 Gość portalu: zyx napisał(a): > wolabym cale 100% od Boga. > Gość portalu: Pawel napisał(a): Madrze powiedziane, ale jak sie nie ma , co sie lubi... Ja pomoge i dam od siebie jeszcze pare procent ! Odpowiedz Link Zgłoś
tyu Re: BOG I JA POPIERAMY IZRAEL W 100% 05.05.02, 16:02 To dobrze, że informujesz o tym świat, ale: po pierwsze primo - nie bądź taki skromny! Masz pełne prawo pisać: JA I BÓG. Itd - bez zmian. po drugie primo - JA I KARMA popieramy Izrael co najwyżej w 45%. Byłoby 49,9%, ale bez Sharona. Może kiedyś? Poczekamy oboje - ja i Karma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Gott mit uns .............. IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 05.05.02, 21:36 "Gott mit uns" - tak było napisane na pasach pewnych żołnierzy, którzy swym bestialstwem zaszokowali świat. Taaak, historia lubi się powtarzać ............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: BOG I JA POPIERAMY IZRAEL W 100% IP: *.pruszkow.sdi.tpnet.pl 05.05.02, 21:55 ciesze sie bardzo ze po lekcji II wojny swiatowej ciagle sa ludzie popierajacy zbrodnie wojenne (patrz rapot HRW dotyczacy jeninu), jawne gwalcenie prawa miedzynarodowego (vide budownie osiedli zydowskich na terenach kupowanych) oraz pospolita kradziez (to a propos podzialu lopow). swiat bylby o wiele ciekawszym miejscem gdyby Bog popieral to wszystko. Ale dla ciebie, bo na pewno nie dla mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: BOG I JA POPIERAMY IZRAEL W 100% IP: 5.1R2D* / *.cpe.net.cable.rogers.com 05.05.02, 23:24 ZAPOMINASZ ZE TERRORYSCI ARABSCY ZAMORDOWALI 30 LUDZI OBCHODZACY SWIETO W HOTELU W ISRAELU TO ZNACZY ZE PALESTYNCZYCY ZAMORDOWALI W KILKA MINUT MNIEJ NISZ WOJSKA ISRAELSKIE W JENINIE, W JENINIE TYLKO 7 OSUB ZABITYCH BYLO PRZEZ PRZYPADEK. KOMISJA MIEDZYNARODOWA OSWIADCZYLA:MASAKRY JAK PALESTYNCZYCY KLAMALI NIE BYLO. BTW ISRAEL NIE POZWOLI WIECEJ LUDZIOM JAK TY CIESZYC SIE ZYDOWSKIM CIERPIENIEM. DZIS ISRAEL JEST POTEGA MILITARNA I NAWET POLSKA NIE POZWOLILA BY SOBJE NA TO CO ROBILA ZYDOM KIEDYS GDYBY TO BYLO DZIS! NEVER AGAIN!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EUROMIR Re: BOG I JA POPIERAMY IZRAEL W 100% IP: *.cm-upc.chello.se 06.05.02, 01:27 Szanowny Panie Pawle, czy mówi Pan o komisji Narodów Zjednoczonych - tej samej, która nie została wpuszczona do Izraela przez premiera Sharona ? Z wiadomości podawanych przez prasę światową wynika, że komisja czekała w Szwajcarii, na wjazd do Izraela przez dziesięć dni. Nie doczekała się. Jej członkowie rozjechali się do domów. Prawdopodobnie dlatego... nie słyszałem nic o żadnym jej raporcie. Skąd ma Pan takie informacje ? Bardzo interesujące. Proszę Pana o link. Tu w Europie może być z tego rewelacja. Napisał Pan : " /.../ ISRAEL NIE POZWOLI WIECEJ LUDZIOM JAK TY CIESZYC SIE ZYDOWSKIM CIERPIENIEM. DZIS ISRAEL JEST POTEGA MILITARNA I NAWET POLSKA NIE POZWOLILA BY SOBJE NA TO CO ROBILA ZYDOM KIEDYS GDYBY TO BYLO DZIS!/.../ " Rozumiem, że chce Pan powiedzieć, że w przeszłości Polska (Polacy) robili "coś" Zydom. "Coś" na co dzisiejsza potęga militarna Izraela by nie pozwoliła. Proszę mi powiedzieć - cóż to takiego Polacy zrobili Zydom ? Co ma Pan na myśli ? Prosiłbym o szczegółowe informacje. Czy nie ma Pan na myśli sprawę mordu w Jedwabnem ? Pozdrawiam : Euromir Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: BOG I JA POPIERAMY IZRAEL W 100% IP: 5.1R2D* / *.cpe.net.cable.rogers.com 06.05.02, 02:20 NIE, NIE MOWJE O TEJ KOMISJI Z ONZ KTURA NIE LICZYLA SIE Z WYMOGA IZRAELA O DOLACZENIU DO KOMISJI WOJSKOWYCH SPECOW, MOWJE O KOMISJI PRAW CZLOWJEKA KTORA SPRAWDZILA ZE "MASAKRY" NIE BYLO, TAKRZE 200 PRZTSTAWICIELI Z RADIA I TELEWIZJI SZUKALI I SZPERALI I NIE MOGLI ZNALESC WIJCEJ NIZ 52 OSOBT ZABITE WLACZNIE Z TERRORYSTAMI, JERZELI CHODZI O POLSKE I ZYDOW TO CHYBA WIESZ ZE DO WOJNY SWIATOWEJ W POLSCE BYLO 3 MILLIONY ZYDOW, A TERAZ JEST 3 TYSIACE, A GDZIE RESZTA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem Re: BOG I JA POPIERAMY IZRAEL W 100% IP: *.tgory.pik-net.pl 06.05.02, 07:49 Gość portalu: Pawel napisał(a): > BYLO 3 MILLIONY ZYDOW, A TERAZ JEST 3 TYSIACE, A GDZIE RESZTA? spytaj dziadka sądząc po twojej polszczyźnie raczej z mongolii do usa nie przybyliscie 7,27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EUROMIR Re: BOG I JA POPIERAMY IZRAEL W 100% IP: *.cm-upc.chello.se 06.05.02, 12:26 Panie Pawle, czy chce Pan powiedzieć, że skoro przed ii Wojmą Swiatową, w Polsce mieszkało 3 000 000 Zydów, a po wojnie tylko 3 000, to znaczy, że Polacy wymordowali (3 000 000 - 3 000) = 2 997 000 Zydów ? Jeśli Pan tak uważa, to proszę do tej liczby ofiar dodać jeszcze jakąś (?) liczbę wymordowanych przez Polaków Niemców. Wiadomo, że Niemcy weszli do Polski w 1939, po to aby bronić Zydów przed okrutnymi Polakami. Dlatego Polacy zamiast wymordować Zydów tylko w ciągu jednej nocy (na przykład "kryształowej") musieli dzieło ludobójstwa prowadzić przez lat sześć. Czy nie sądzi Pan jednak, że naganną jest postawa tych Niemców, którzy wydawali Palakom prawo prowadzenia obozów koncentracyjnych (licencja) ? Ułatwiły one w dużym stopniu wymordowanie metodami przymysłowymi owych 2 997 000 osób. Czy wina Polaków nie jest w ten sposób odrobinę mniejsza ? Czy Niemcy nie zasługują na obciążenie ich chociaż częściową ( proporcjonalną - oczywiście, że niewielką, ale jednak...) odpowiedzialnością za te wydarzenia ? Proszę napisać, co Pan sądzi ? Przyzna Pan, że nawet częściowa zgoda z moją tezą o współprawstwie Niemieckim rewolucjonizuje historię II Wojny i jej niemieckiego w niej udziału ? Euromir Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: BOG I JA POPIERAMY IZRAEL W 100% IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.05.02, 13:47 > JERZELI CHODZI O POLSKE I ZYDOW TO CHYBA WIESZ ZE DO WOJNY SWIATOWEJ W POLSCE > BYLO 3 MILLIONY ZYDOW, A TERAZ JEST 3 TYSIACE, A GDZIE RESZTA? Mogę dać ci telefon do mojego dziadka. Ukrywał Zydów w czasie wojny. Oni wyjechali do Izraela, a on jest sprawiedliwym wśród narodów. Powinieneś się wstydzić że nie znasz historii własnego narodu. Powinieneś się również wstydzic tego oskarżycielskiego tonu. Wojna jest wojną i w czasie niej byli źli Polacy i źli Żydzi. Po jednej i po drugiej stronie byli kolaboranci. Wstyd nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaprim EUROMIROWI IP: *.pai.net.pl 06.05.02, 07:45 europe.cnn.com/2002/WORLD/meast/05/03/jenin.tape/index.html i film, o którym mowa: israelinsider.com/channels/diplomacy/articles/dip_0204.htm# Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EUROMIR Pani KASI IP: *.cm-upc.chello.se 06.05.02, 12:38 Szanowna Pani Kasiu, znalazłem w prasie polskiej artykuł, który poniżej cytuję : " /.../ Opublikowana przez Palestyńczyków liczba ofiar walk - 54 zabitych - jest niemal identyczna z izraelską. Wydaje się natomiast niewątpliwe, że armia istotnie używała siły bez należytej troski o los cywili, co może być uznane za zbrodnię wojenną. Amerykanie, bombardując Afganistan, ten brak troski okazali w stopniu nieporównywalnie większym. Jednak armia izraelska, bezmyślnie i okrutnie, długo nie dopuszczała do Dżeninu ani mediów, ani organizacji humanitarnych. Tym samym zachowywała się tak, jakby miała coś do ukrycia. Pytania, które chciała zadać ONZ, są uprawnione i Izrael powinien na nie odpowiedzieć. To prawda, że byłoby coś wyjątkowo paskudnego w tłumaczeniu się przed p. Sommarugą - ale na skład i politykę ONZ-owskich ciał Izrael nie ma wpływu. Mógłby natomiast nie strzelać sobie samobójczych goli. Nie wpuszczając najpierw mediów, potem ONZ - strzelił już dwa./.../ " Aby nie było wątpliwości, że dobieram cytaty stronniczo podaję żródło : GW, Dawid Warszawski, 05-05-2002 Pozdrawiam : Euromir Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: BOG I JA POPIERAMY IZRAEL W 100% IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.05.02, 13:52 Gość portalu: Pawel napisał(a): > > ISRAEL NIE POZWOLI WIECEJ LUDZIOM JAK TY CIESZYC SIE ZYDOWSKIM CIERPIENIEM. > DZIS ISRAEL JEST POTEGA MILITARNA I NAWET POLSKA NIE POZWOLILA BY SOBJE NA TO > CO ROBILA ZYDOM KIEDYS GDYBY TO BYLO DZIS! > > NEVER AGAIN!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zachowujesz sie jak faszysta z manią depresyjno manaikalną. Idź do psychologa albo do rabina. A licytując się kto ile osob zabił nic nie osiągniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong A ktory bog ? IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 06.05.02, 01:30 muzulmanski? oj chyba nie chrzescijanski? sadzac po wielu wypowiedziach tez nie zydowski? czesc ortodoksow w ogole nie akceptuje Izraela wiec jaki bog? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyx Bog jest jeden. religii monoteistycznych wiele. IP: *.rdu.bellsouth.net 06.05.02, 03:06 Bog Abrahama. Gość portalu: Blong napisał(a): > muzulmanski? oj chyba nie > chrzescijanski? sadzac po wielu wypowiedziach tez nie > zydowski? czesc ortodoksow w ogole nie akceptuje Izraela > wiec jaki bog? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong Re: Bog jest jeden. religii monoteistycznych wiele. IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 06.05.02, 03:09 co za nowosc tyle ze jakos bog Abrahama raczej nie popiera, dlaczego .... patrz wyzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wild cholera jeszcze tu jesteś kysz do lampy Alladyna IP: *.net.bialystok.pl / *.net.bialystok.pl 06.05.02, 03:16 mówiłem na Prawdomównego Blongha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń.w przepraszam Szanownego Pana Zyx ale jak... IP: *.net.bialystok.pl / *.net.bialystok.pl 06.05.02, 03:13 Gość portalu: zyx napisał(a): > Bog Abrahama. > Gość portalu: Blong napisał(a): > > > muzulmanski? oj chyba nie > > chrzescijanski? sadzac po wielu wypowiedziach tez nie > > zydowski? czesc ortodoksow w ogole nie akceptuje Izraela > > wiec jaki bog? > Pan zwraca sie do mojego Mistrza Blongha? Blongh to jest ucieleśnienie materializacji PRAWDY inaczej byłbym umysłowo chory! PS. czy ten bóg jakiegośtam abrahama mówi w świetle iż banan nie można konfiskować dla abla ( "zabrać" ) i "oddać" dla kaina? brrr co za dziwna religia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc OSTATNIE WIESCI ....... BOG W 95% !!!! IP: 5.1R2D* / *.cpe.net.cable.rogers.com 06.05.02, 04:52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: OSTATNIE WIESCI ..... BOG SIĘ WYCOFAŁ !!!! IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 06.05.02, 11:33 ON nie potrzebuje zgody na inspekcje, ON widzi......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LIMAK TO NIE JEST MÓJ BÓG-Mój jerst MIŁOŚCIĄ !!! IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 06.05.02, 12:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem oj nie IP: *.tgory.pik-net.pl 06.05.02, 12:40 Gość portalu: LIMAK napisał(a): gdyby Bóg był miłością nie pozwoliłby byś tak cierpiał ślimaczku 7,30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomekMX BOZE HITLER TO PARTACZ W 100% !!!!! IP: 148.230.12.* 06.05.02, 14:38 Jaka szkoda, ze nie dali mu skonczyc z ta zaraza zydowska!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozyr Re: Co to jest Izrael? IP: *.uni.opole.pl 06.05.02, 15:11 Drogi Pawle! jestem niezmiernie ciekaw czy przypadkiem nie obrzezano Cię w młodości? Co to jest ten Izrael??? Osobiście twierdzę, że coś takiego NIE ISTNIEJE. Dlaczego? Jeżeli już tak chwalisz się swoją wiedzą historyczną to przpomnij sobie, jaki dokument powoływał do życia tego "Bękarta Dliskiego Wschodu"? Rezulacja ZO ONZ powoływała do życia to coś, ale pod warunkiem utworzenia również państwa Palestyńskiego? I co? Ano żydy zrobiły sobie swoje państwo i jednocześnie zaczęły gnębić sąsiadów. Osobiście bardzo żałuję, że II wojna światowa skończyła się w 1945 roku. Jeżeli trwała by o 2 lata dłużej to sądzę, że kwestia żydowska byłaby rozwiązana do końca. Na koniec jeszcze jedno pytanie. Nie zanasz kogoś kto chciałby wydzierżawić ze mną na jakieś pół roku kurort Auschwitz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomekMX Re: Co to jest Izrael? IP: 148.230.12.* 06.05.02, 15:18 No jak chcesz to ja wejde w te Join - Venture Kurort Aushwitz!!! Araby duzo zaplaca za ten bussiness!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozyr Re: Do Tomka od ozyra IP: *.uni.opole.pl 06.05.02, 15:21 Tomek!! Araby nam niepotrzebne. Wiesz ile kosztuje kostka mydła? Surowca na świecie jest pod dostatkiem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomekMX Re: Do Tomka od ozyra IP: 148.230.12.* 06.05.02, 15:25 No ja myslalem, ze za surowce trzeba placic... ale jestem pewien, ze araby nam zaplaca za zabranie im tego dziadostwa (tak jak sie placi za zbieranie smieci). To co zarobimy z produkcji to juz inna sprawa!!!! Ale to bedzie bussiness!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozyr Re: Do Tomka od ozyra IP: *.uni.opole.pl 06.05.02, 15:33 Stary! Postawi się jakąś synagogę (oczywiście w kształcie łaźni i z szczelnymi oknami)i zaprosi się żydostwo na jakieś rytualne oczyszczanie czy coś takiego. Koszt budowy synagogi to jest chyba nakład inwestycyjny i jako taki podlega odliczeniu od podatku (trzeba zapytać w urzędzie skarbowym). Acha wysyłając zaproszenia nie możemy zapomnieć o Pawle i tej Kasi i jej dziadka, no i obowiązkowo zaprosić do spóły EUROMIXA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomekMX Re: Do Tomka od ozyra IP: 148.230.12.* 06.05.02, 15:40 No ja mysle, ze to bedzie bardzo dobry bussiness!!!! I jak ktos cos powie, ze to nie jest ludobójstwo czy cos takiego... to damy dobra lapówe ONZ'owi... i po krzyku!!! Pózniej wyda sie informacje do CNN, ze to tylko akcja harytatywna... i tyle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozyr Re: Do Tomka od ozyra IP: *.uni.opole.pl 06.05.02, 15:46 Właśnie znalazłem informację, że jakieś Muzeum Historii Żydów szuka sponsorów (www.jewishmuseum.org.pl). Jak się im odpali tyle ile chcą, tzn. 1 mln$ to będą siedzieć cicho i o żadnym ONZ nie może być mowy. Odpowiedz Link Zgłoś