Dodaj do ulubionych

Komisja Śledcza - H A Ń B A P R A W I C Y

30.11.04, 14:05
Zwasze głosowałem za prawicą, ostatnio za PO, ale po tej dzisiejszej
kompromitacji, kłamstwach i pomówieniach aż mi wstyd. (Kto ogladał dokładnie
to wie o czy piszę). Barany, które zaraz mnie zwymyślają skompromituja się
jeszcze bardziej niż kol. Gierych i Wassermann. Pozbawienie kulczyka
pełnomocnika to WSTYD, HAŃBA i jak zwykle brudna walka prawicy. Na TVN24
jakoś wszyscy rozmówcy - specjaliści prawa wypowiadają się że to HAŃBA.
Wycofuje swój głos z wyborów dla prawicy bo MA BYĆ SPRAWIEDLIWE A NIE ZNOWU
WALKI LEWICY Z PRAWICĄ !!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • surrealista Re: Komisja Śledcza - H A Ń B A P R A W I C Y 30.11.04, 14:07
      Po prostu w Polsce nie ma prawdziwej prawicy. Czerwoni ostatnie resztki wybili
      jeszcze w latach 50. A wszystkie te PIS'y, PO i LPR z prawicą dużo wspólnego
      nie mają.

pozdr
      • Gość: jm Re: Komisja Śledcza - H A Ń B A P R A W I C Y IP: 150.254.71.* 01.12.04, 12:01
        Czewoni nie musieli nikogo wybijać, a nawet jeśli to wyświadczyli nam przysługę
        więcej prawicowych, niedouczonych i chamskich kolesi ten kraj i tak by nie
        wytrzymał.
    • vivid_pl Tylko w polsce tak jest że ........ 30.11.04, 14:08
      mecenas mający mandat do prac w sądzie i w swoim zawodzie, zostaje odsunięty
      tak jak przed chwila to widzieliśmy - Panowie Posłowe myślą że łatwiej będzie
      zaatakować Kulczyka jak będzie bez obrońcy - żenada
      • Gość: # Ile jeszcze pacynek namnożysz prawniku chochliku? IP: *.finemedia.pl 30.11.04, 14:13
        • 2paco Re: Ile jeszcze pacynek namnożysz prawniku chochl 30.11.04, 14:22
          masz ty w ogóle pojęcie, w jakiej sprawie zabierasz głos?!
          każdy polak ma prawo do wspierania się fachowcami w sprawach prawnych, a ustawa o komisji śledczej dopuszcza odwołanie pełnomocnika, jeśli nie jest potrzebny świadkowi, a nie jeśli któryś z członków komisji coś do niego ma. komisa złamała prawo w spektakularny sposób i bardzo jestem ciekaw, co teraz się wokól tego bedzie działo - mamy kilka dni debat prawniczych (jeśli nie kilka tygodni) i podejrzewam, że Kulczyk na tym wszystkim najwięcej zyskał.
          • vivid_pl 2paco - popieram 30.11.04, 14:24
    • blackened1 Po raz kolejny widzimy że tu nie chodzi o prawdę 30.11.04, 14:13
      tylko o zniszczenie kogoś.
    • Gość: Ukryty Re: Komisja Śledcza - H A Ń B A P R A W I C Y IP: *.am.poznan.pl 30.11.04, 14:16
      Kulczyk boi się OPINI PUBLICZNEJ DLATEGO NIE CHCE ŚWIADCZYĆ PRZED KOMISJĄ !
      Widać ma coś do ukrycia !
      • 2paco Re: Komisja Śledcza - H A Ń B A P R A W I C Y 30.11.04, 14:27
        Kulczyk jest doktorem NAUK EKONOMICZNYCH, a nie PRAWNYCH. wnioski wyciągnij sam, chociaż boję się, czy temu podołasz.
      • Gość: ENERGY 52 Re: Komisja Śledcza - H A Ń B A P R A W I C Y IP: *.icpnet.pl 01.12.04, 09:59
        Człowieku, jeśli Jan Kulczyk zacznie zeznawać, to gwarantuję Ci, że pogrąży 70
        % naszej sceny politycznej. Doskonale wie o tym prawa strona komisji, która
        dałe wyraz temu, wczorajszym uniemożliwieniem złożenia zeznań. Wie też lewica,
        do której "kure.stwa" przyzwyjana jest już opinia publiczna, lcz zdaje sobie
        sprawę, jakim echem odbije się wyjawienie "ciemnych" interesów tych wszystkich
        ludzi, którzy tak walczą zażarcie z bezprawim. Jeśli wybuchnie powazny skandal
        w szeregach prawicy, lewica na tym zyska, pomimo swoich własnych problemów.
        Zapewniam Cię, że takiej afery jeszcze u nas nie było i życzę Kulczykowi, żeby
        odważył się powiedzieć całą prawdę o tych sprzedawczykach.
      • Gość: bjb Re: Komisja Śledcza - H A Ń B A P R A W I C Y IP: *.chello.pl 01.12.04, 12:43
        Czy Ty wiesz co piszesz? Przecież to ci geniusze z Wesrmanem na czele nie dali
        mu dojść do głosu. A może się mylę????
        • Gość: ubu_roy Re: Komisja Śledcza - H A Ń B A P R A W I C Y IP: *.nyc.rr.com 01.12.04, 16:47
          Nie dali mu dojsc do glosu, bo wiedzieli ze odmowi zeznan bez pelnomocnika. To
          byla celowa gra Wassermanna z porozumieniem z Giertychem. Chodzi o to by
          Giertych mial czas na pozakulisowe dogadanie sie z Kulczykiem ewentualnie
          znalezienie czegos co go zrechabilituje po skandalu na Jasnej Gorze tudziez
          obmyslenia nowej strategii. Teraz jest wojna nerwow i Kulczyk trzyma Giertycha
          w szachu. Auganov i Orlen schodza na dalszy plan. I tu tez Kulczyk wygrywa. Tak
          to jest gdy prawice reprezentuja biedni, przesadni i glupi ludzie.
    • 2paco Gdzie ten Wasserman studiował prawo?! 30.11.04, 14:39
      dalej baran (nie bójmy się tego słowa) twierdzi, że komisja ma prawo decydowac, czy konkretna osoba nadaje się na pełnomocnika przed komisją. gość sie kompromituje na oczach całej polski i brnie w ślepy zaułek jeszcze bardziej, byle tylko wyłożyć swoje BEZPODSTAWNE racje! czy ktoś ma jeszcze wobec tego jakieś wątpliwości???
      • Gość: ww Re: Gdzie ten Wasserman studiował prawo?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 13:38
        Studiował w Izraelu!!!
        Parch przebrzydły.
    • 2paco Kulczyk POWINIEN na nastepne posiedzenie... 30.11.04, 14:44
      ...powołać Widackiego. big_grinDD
    • skynet_00 WŁAŚNIE PRAWICA ZORIENTOWAŁI SIE CO NAROBIŁA 30.11.04, 14:50
      GOŚCIE Z PRAWICY NIE WIEDZĄ JAK WYJŚĆ Z TWARZĄ BO ZORIENTOWALI SIE CO NAROBILI,
      ALE ZA PÓŹNO I TAK TERAZ CAŁA POLSA SIĘ ŚMIEJE
      • 2paco Gruszka - out!!! z zakazem prawa prowadzenia... 30.11.04, 14:55
        ...czegokolwiek, nawet wszelkich pojazdów. Za to jak dziś poprowadził posiedzenie, schluss na wszelkie prowadzenia smile))
        • Gość: # Re: Gruszka - out!!! z zakazem prawa prowadzenia. IP: *.finemedia.pl 30.11.04, 15:33
          Prawo polskie charakteryzuje się takim zagmatwaniem, aby
          obywatel musiał zwracać się o interpretację do papugi.

Z kolei papugi nawet w najwyższych komisjach eksperckich "służacych"
          Komisji Sledczej nie są jednomyślne, co mogłes zaobserwować w transmisji.
          Więc nie odgrywaj tu experta. KS ma sprawdzać a nie powielać prace prokuratury
          i sądów. Jako obywatel nie wyznaczam sędziów ani adwokatów ale w odróznieniu od
          ciebie chcę ich kontrolować gdy służą swą fachową wiedzą mafii!!!!
          Ty widzisz ślepcze prawny tylko paragrafy choćżeś prawnik.
          Nie wolno pozostawiać prawa w rękach samych prawników ani zdrowia w rękach
          samych lekarzy. Proste?

Nie potrafili zrozumiec pytania przewodniczącego Gruszki a zarzut dotyczył
          konkretnego Widackiego, zamieszanego w sprawe Orlenu.

Twój smiech z obywatela, który widzi, ze prawo można wykorzystać przeciw
          ustaleniu prawdy jest nie na miejscu. Jesli jesteś prawnikiem i nie wiesz czemu
          prawo ma służyc tym gorzej dla obywatela i przyszłości "tego" kraju.
          Więc nie pouczaj mędrku zwykłych ludzi, którym prawo ma służyć - boś wąsko
          kształcony specjalista od matactw i to wyzuty z wyczucia sensu prawa.

Pewnie konczyłeś już po zlikwidowaniu przez komuchów prawa rzymskiego,
          dziś prawnicy nie moga pojąć prawa unijnego, bo nauczeni są bezmyślnie
          korzystać z mętnych i zagmatwanych wielokrotnie postkomusnistycznych przepisów
          zadających gwałt logice.

P.S Czytam głąbie, że masz 23 lata!!!!!!Więc nie skończyłes nic.
          W tym wieku byłem też mądrzejszy od starszych - przejdzie ci to jesli
          dojrzejesz.
          Ja mam 60 i nie jestem prawnikiem ale mam parę pytań, ile razy w życiu starłeś
          się w powaznych sprawach o ponad milion $ z prokuratorami i sądami?
          I to tak by wygrać z komuszkami, paco podwójny ?

Urodziłeś się w roku gdy ci co obalaja pracę Komisji Sejmowej obalali rząd
          Olszewskiego w nocnej zmianie nie mogąc się doczekać prawnego odwołania w
          Sejmie.
          Masz dopiero dwa paca i jednego pajaca. Zuchu.
          • vivid_pl DO PANA: Gość: & #35; IP: *.finemedia.pl 30.11.04, 15:37
            w ilu jeszcze postach Pan to wkleji ??, nic innego nie może Pan dodać do
            merytorycznej rozmowy ?? litości !!, ja mam 36 lat jestem historykiem i wiem co
            piszę, bardzo proszę o coś nowego w posach żeby dyskusja sie kleiła wink
            • 2paco Zapomnij vivid, że do nich trafisz - jak ktoś jest 30.11.04, 15:45
              zaślepiony nienawiścią, to do niego nie trafisz i tyle. my piszemy o złamaniu prawa, a paru innych na tym forum o tym co kulczyk miał albo nie miał do ukrycia. jak się nie rozumie meritum sprawy, a chce zaistnieć, to się wytacza argumenty jakie sobie wyżej poczytaliśmy.
              ciebie vivid gorąco pozdrawiam, za to kilku osób nie! big_grinDD
              • Gość: # Poobrażać i odwrócić się tyłkiem? Znam takich 23l IP: *.finemedia.pl 30.11.04, 15:57
                Nienawiśc wyczytałeś GŁĄBIE w GW.
                To słow-klucz.
                Jak wizytówka na gębie...dzwoneczku i głąbie!
                Złamanie prawa jest dla Ciebie dzwoneczku i głąbie takie oczywiste?
                Jestes lepszy od niejednomyslnych prawników?
                Ile postawisz na swą nieomylnośc?
                Chetnie zaryzykuję kawałek emerytury.
                • 2paco Re: Poobrażać i odwrócić się tyłkiem? Znam takich 30.11.04, 16:05
                  to sobie ryzykuj - napisałem już wczesniej, że za kilka dni sie przekonamy, kto miał rację.
                  • Gość: # swyach słów nie cenisz nawet na grosze???/nt IP: *.finemedia.pl 30.11.04, 18:35
                    • 2paco Re: swyach słów nie cenisz nawet na grosze???/nt 30.11.04, 20:05
                      ojeje, ale mi teraz przygadałeś!!! katastrofa, po prostu zniszczyłeś moją pewnośc siebie - po prostu nie mam w zwyczaju zakładać się o sprawy, które są z góry dla mnie przegrane.
              • vivid_pl Re: Zapomnij vivid, że do nich trafisz - jak ktoś 30.11.04, 16:00
                Stary ja ciebie też pozdrawiam i przyznaję rację. Trafiłeś dokładnie w meritum
                sprawy. Te kartofle nie kumają że chodzi o złamanie prawa tylko znowu uważają
                że ktoś ich atakuje wink) oni juz maja taką obsesję Stary wink))) Olać ich bo i
                tak się z nimi nie dogadamy wink))
                • 2paco Re: Zapomnij vivid, że do nich trafisz - jak ktoś 30.11.04, 16:06
                  pewnie, a jak za kilka dni media będą już mieć dziesiątki ekspertyz o złamaniu prawa przez komisję, to i tak przekują to w swój sukces smile
                  pozdrawiam gorąco i życzę życia wolnego od takich wrzodówsmile)))
                  papapa (dzwoneczku ;D)
            • Gość: # Re: DO PANA: Gość: & & #35; 35; IP: *.finemedia.pl IP: *.finemedia.pl 30.11.04, 15:49
              Czy ja zakładam dwa wątki na ten sam temat?
              Charakterystyczna obłuda przywalac komus własnymi winami.

Ta merytorzyczna argumentacja z moim wiekiem była powalająca.
              Tez Pan(i) uważa, że można wysmiać przystojnego, wysportowanego, inteligentnego,
              nieprawnika umiejącego stworzyc wspaniała atmosferę w każdej sytuacji i kazdym
              towarzystwie, mającego 23 + 36 +1 lat?
              Chciałbym Was widzieć w moim wieku

• 2paco Re: DO PANA: Gość: & & & #35; 35; 35; IP: *.f 30.11.04, 16:09
                haha, z tym zakładaniem dwóch wątków na ten sam temat przez vivd to dopiero udowodniłeś człowieku swoją demencję - nie mieści ci się w głowie, że dwie osoby mogą w tym samym czasie o tym samym w ten sam sposób pomysleć? najwyraźniej ciasno tam w środku. mam niestety złą wiadomość - do tego rodzaju RAMu już nie można dokupic kości i pozostaje tylko sie męczyć z takimi parametrami, aż płyta główna nie wysiądzie. bo tego komputera nie da się niestety zmienić.
      • tony.soprano3 Re: WŁAŚNIE PRAWICA ZORIENTOWAŁI SIE CO NAROBIŁA 01.12.04, 17:01
        skynet_00 napisał:

> GOŚCIE Z PRAWICY NIE WIEDZĄ JAK WYJŚĆ Z TWARZĄ BO ZORIENTOWALI SIE CO
        NAROBILI,
        >
        > ALE ZA PÓŹNO I TAK TERAZ CAŁA POLSA SIĘ ŚMIEJE
        No i bardzo dobrze. Im prędzej Polacy zorientują się - co to takiego ten syf
        pod wezwaniem PiS/PSL/LPR i PO tym lepiej.
    • beemelka klamca jestes vivid 30.11.04, 16:10
      sluchalam i ogladalam.
      To byla kompromitacja prawnikow, ktorzy w swojej arogancji STAWANIA PONAD
      PRAWEM wmanewrowali sie sami w pulapke. Pokazali niekompetencje i dali sie
      zmanipulowac gangsterowi.

Jedynie Celinski skompromitowal sie do reszty (jesli jakas reszta mu jeszcze
      zostala). Zabawne byly jego okrzyki nt obrony dobrego imienia. On tego juz
      dawno nie ma.

Jestes klamca, bo albo nie ogladales tego posiedzenia, albo jestes sldowskim
      wypierdkiem. Jezeli chodzi o specjalistow prawa, mowiacych o hanbie, to
      pokazali czytelnie, ze polscy specjalisci od prawa daja latwo zagonic sie w
      slepy zaulek.

Wydali ustna opinie, gdzie tak zabelkotali sedno, ze doszlo do falszywej
      interpretacji. Potem nie chcac prostowac pierwszej opinii, zapisali rownie
      pokretnie odpowiedz na inne pytanie, niz to, kotre bylo zadane.
      Wasserman mogl spodziewac sie odrzucenia wniosku, nie mial zatem powodu
      prostowac przy pomocy dodatkowych pytan.

hehehehehe! To byl cyrk! Tak wlasnie, korzystaja z obrony przed
      odpowiedzialnoscia gangsterzy, szpiedzy i inne szumowiny!

Nie klam vividku n a przyszlosc, bo klamstwa maja krotkie nogi.

• vivid_pl Re: klamca jestes vivid 30.11.04, 16:15
        O JAKIE KŁAMSTWA CI CHODZI TO JA JUŻ KOMPLETNIE NIE WIEM, ALE CÓŻ TWA
        INTELEKTUALNA INDOLENCJA PRZYSWAJANIA OBRAZU I DŹWIĘKU WYDOBYWAJĄCA SIĘ Z TV
        JEST NADWYRAZ INTERESUJĄCA ;D ;D ;D
        • Gość: # Pani 36-letnia Vivid prawo jakie mamy kazdy widzi IP: *.finemedia.pl 30.11.04, 18:20
          Komisja ekspercka (superfachmanów ) miała wyraźnie i dobitnie i powtórzone po
          chłopsku sformułowane zadanie do rozstrzygniecia przez Gruszkę.
          Czy Kulczyka pozbawi to pełnomocnoctwa czy nie.
          A oni kluczykowali jak durnie, których biedna kobieto bronisz obrażając mnie
          wielokrotnie i udając przy tym.... ze to ja Ciebei obrażam.
          Tym mnie przekonujesz, ze jesteś naprawdę prawnikiem...

Tylko skomunizowani prawnicy maja w kazdej sytuacji takie metlikowe myślenie
          i mętlikowe wywody i Gruszka słusznie ich opier..lił za wprowadzenie w błąd.
          Od czego Twoim zdaniem jest tak grupa ekspertów?
          Dał kołtunkom przerwę to się ośmieszyli ze muszą na pismie, barany czerwone...
          Ciekaw jestem czy mnie przeprosisz?
          • czyzunia Re: Pani 36-letnia Vivid prawo jakie mamy kazdy w 30.11.04, 18:45
            to chtóre te czerwone?wasermany/ten od syfa/, czy romuś?tobie ta czerwień
            kojarzy sie chyba jak bykowi na corridzie.
            a swoją drogą wszyscy i ci z prawej i z lewej-D O P I A C H U.
            • Gość: Szczery Wassermann, Giertych, Gruszka, Kostek i Świr ! IP: *.chello.pl 30.11.04, 19:50
              Pięciu wspaniałych. Debili.
      • 2paco Re: klamca jestes vivid 30.11.04, 20:09
        racz zuważyć, że Wasserman jako prawnik powinien był wiedzieć, że zgłasza wniosek, który nie ma wsparcia w żadnym przepisie prawa. Jeszcze Różańskiemu czy Aumillerowi bym to wybaczył, bo nie kryją się ze swoją niekompetencją w takich kwestiach, ale na Boga! Wasserman jest prawnikiem, i to ci nie przeszkadza? zresztą w pisemnej ekspertyzie eksperci wyraźnie napisali (później cytowali, gdy komisja zorientowała się, o co chodzi), że komisja może głosować, czy świadek może wyznaczać pełnomocnika, a NIE MÓWILI, że komisja może sobie odrzucić niewygodnego pełnomocnika. to jest dosyć istotna różnica.
        • Gość: # może i może Re: klamca jestes vivid IP: *.finemedia.pl 30.11.04, 20:28
          Przeczytaj siebie jeszcze raz:

w pisemnej ekspertyzie eksperci wyraźnie napisali (później cytowali, gdy komi
          > sja zorientowała się, o co chodzi), że komisja może głosować,

czy świadek może > wyznaczać pełnomocnika,

a NIE MÓWILI, że komisja może sobie odrzucić niewygodne
          > go pełnomocnika. to jest dosyć istotna różnica.

Samobój! do jutra sie zastanów...
          • terenia.nasweter Ks. Bajda wie o co chodzi. 30.11.04, 20:32
            Gość portalu: # może i może napisał(a):

> Przeczytaj siebie jeszcze raz:
            >
            > w pisemnej ekspertyzie eksperci wyraźnie napisali (później cytowali, gdy komi
            > > sja zorientowała się, o co chodzi), że komisja może głosować,
            >
            > czy świadek może > wyznaczać pełnomocnika,
            >
            > a NIE MÓWILI, że komisja może sobie odrzucić niewygodne
            > > go pełnomocnika. to jest dosyć istotna różnica.
            >
            > Samobój! do jutra sie zastanów...
            Oby nasi politycy i parlamentarzyści zrozumieli, że niszcząc rodzinę przez
            propagowanie barbarzyńskich "praw" ONZ, niszczą Naród i jego kulturę, stając
            się przez to prawdziwymi zdrajcami Ojczyzny - pisze ks. prof. Jerzy Bajda.
            • kpt.ziobro Re: Ks. Bajda wie o co chodzi. 02.12.04, 12:30
              terenia.nasweter napisała:

> Gość portalu: # może i może napisał(a):
              >
              > > Przeczytaj siebie jeszcze raz:
              > >
              > > w pisemnej ekspertyzie eksperci wyraźnie napisali (później cytowali, gdy
              > komi
              > > > sja zorientowała się, o co chodzi), że komisja może głosować,
              > >
              > > czy świadek może > wyznaczać pełnomocnika,
              > >
              > > a NIE MÓWILI, że komisja może sobie odrzucić niewygodne
              > > > go pełnomocnika. to jest dosyć istotna różnica.
              > >
              > > Samobój! do jutra sie zastanów...
              > Oby nasi politycy i parlamentarzyści zrozumieli, że niszcząc rodzinę przez
              > propagowanie barbarzyńskich "praw" ONZ, niszczą Naród i jego kulturę, stając
              > się przez to prawdziwymi zdrajcami Ojczyzny - pisze ks. prof. Jerzy Bajda.

Swente slowa Tereha !
          • 2paco Re: klamca jestes vivid 30.11.04, 20:43
            Gość portalu: # może i może napisał(a):

> Samobój! do jutra sie zastanów...

gdzie w mojej wypowiedzi widzisz samobója?! jest różnica między zezwalaniem świadkowi na POSIADANIE pełnomocnika, a decydowaniem, czy DANA OSOBA może takowym być. Wszystkie opinie prawników, jakie słyszałem przez całe popołudnie, jednoznacznie potwierdzają, że komisja zagłosowała za nieprzyznaniem prawa świadkowi do wyznaczenia pełnomocnika, a to już wina komisji, że taki wniosek przegłosowała. Artukuł ustawy o komisji śledczej, na który powoływała się komisja, mówi o sytuacji, w której można uznać, że świadkowi pełnomocnik nie jest potrzebny. nie wiem jak ty uważasz, ale według mnie Kulczykowi pełnomocnik JEST potrzebny, bowiem pod zbyt dużą presją się znajduje, by móc polegać jedynie na swojej intuicji - jeśli nie widzisz różnicy między byciem biznesmenem a prawnikiem, to nie mój problem.
            • Gość: Szczery Wassermann, Giertych, Gruszka, Kostek i Świr ! IP: *.chello.pl 30.11.04, 20:50
              Beny Hill przy nich wysiada !
              • Gość: Aster Re: Wassermann, Giertych, Gruszka, Kostek i Świr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 22:13
                Benny Hill? Toż to bracia Marx - tyle, że teoretycy!
                • Gość: # Blamaż ekspertów KS i Biura Prawnego Sejmu IP: *.finemedia.pl 01.12.04, 08:32
                  To Komisja Ekspercka i Sejmowe Biuro legislacyjne skompromitowiły się do cna.
                  Gruszka i Aumiller i Witaszek wielokrotnie domagali się wykładni tego
                  konkretnego wniosku Wassermanna, dotyczacego - dalszej mozliwości pełnienia
                  pełnomocnictwa Kulczyka przez mec.Widackiego w świetle zarzutów w dostarczonych
                  KS materiałów.
                  Komisja Sledcza (Gruszka) kompetentnie zwróciła sie do nich o rozstrzygniecie
                  kwestii głosowania, określając parokrotnie co będą głosowali!!! Aumiller
                  stwierdził, ze będzie głosował zgodnie z wykładnią ekspertów i konsekwentnie
                  musiał wstrzymać sie od głosu!!!
                  Komisja Sledcza dopytywała się nawet czy eksperci są jednogłosni - po opinii o
                  jej "braku kompetencji do rozstrzygania", "wniosek jest wątpliwy" i " KK nie
                  precyzuje wszystkich kwestii", "Komisja musi i tak wniosek głosować", "ma
                  związek z art. 11 ust. 2 o prawie do ustanowienia pełnomocnika przed Komisją
                  Sejmową...", " w przypadkach wątpliwych rozstrzyga KK"
                  i baranki (nie z KS jak raczyłeś sugerować a eksperci!!!) znaleźli art. 87 ust
                  KK "jesli nie narusza interesu osoby wezwanej na świadka można nie dopuścić do
                  ustanowienia pełnomocnika" lub w innej wersji " może odmówić jesli nie wymaga
                  ochrony" inaczej mówiłą dr Ewa Gruza - ta młodsza okrągła gęba inaczej druga
                  ta starsza chudsza.
                  Wspominali o prawie do obrony Konstytucji ale i o dobru wyższego rzędu...
                  Dla mnie najprawdziwiej brzmiały zdania ekspertów o
                  "BRAKU KOMPETENCJII do ROZSTRZYGANIA DALSZEGO KORZYSTANIA
                  Z PEŁNOMOCNIKA" i o to szło a nie o powoływaniu pełnomocnika!
                  Kodeks Karny do którego odsyła Ustawa o Komisji Sejmowej nie precyzuje zaś tej
                  kwestii w cytowanym przez expertów artykule 87 ustęp 3!!!
                  Eksperci zaplątali się w dwa przepisy Ust o Komisji art.11 ust. 2
                  i KK art.87 ust.3. i odpowiedzieli, ze KS MUSI I TAK wniosek głosować!
                  Wszyscy to słyszeli.

To nie było tak jak twierdzisz - jakoby odpowiedzieli, że KS komisja może
                  głosować, czy świadek może wyznaczać pełnomocnika, a nie czy może nie dopuścić
                  danego pełnomocnika . Zasugerowali to pomagając Kulczykowi ale dopiero po swym
                  błedzie, prosząc Gruszke o głos i nadinterpretując, że Komisja nie może sobie
                  odrzucić niewygodnego pełnomocnika. A nawet nadinterpretowali o "wybieraniu
                  pełnomocnika przez Komisję"...dla mnie oczywiste bzdury.
                  Mógł Kulczyk wybrać na nowe przesłuchanie kazdego innego nie umaczanego?
                  Jesli bierze się ministra spraw wewnetrznych powiązanego nawet w podejrzeniach
                  z mafią czy swiadkami Zaglem i Kuną do odpowiadania na pytania - to po co tam
                  Kulczyk ma mu asystować? Komisja z góry będzie na przegranej pozycji. Czy o to
                  chodzi? Specjalna to specjalna - by przełamać zmowę ministrów i prokuratury,
                  n'est pas? I dochodzenie do prawdy w specjalnie trudnych warunkach korupcji
                  struktur panstwowych nie moze narażac na zarzuty Celinskiego i Różanskiego
                  przyrónujące ich pracy do hańby oprawców sądowych - Różanskich, Szechterów,
                  Stolzmanów, Wolinskich, Morelów i Humerów. Robili to jak słusznie zauważył
                  Celinski w tajemnicy a Gruszka pytając członka KS z SLD Andrzeja Różanskiego o
                  powiązania krwi wywałał furię Celinskiego - o takie to sprawy tu tez idzie...
                  Jeśli czegoś nie precyzuje KK, w zakresie w którym Ustawa o Komisji do niego
                  odsyła - to nie można jak eksperci, na siłę wniosek o niedopuszczenie
                  z "ważnych względów" i dla "dobra wyższego" - dalsze korzystanie
                  z umaczanego w sprawę pełnomocnika rozpatrywać w oparciu o powoływanie w KK.
                  Jesli nie ma nic o odwołaniu i nie ma nic o dalszym korzystaniu z pełnomocnika
                  w Ustawie o Komisji i w KK to jest to - precedens. A precedens musi być
                  rozstrzygniety głosowaniem wniosku, jesli jest to Komisja Specjalna - powołana
                  przez Sejm do naprawy państwa.

Wszyscy gubiacy z oczu cel Specjalnej Komisji Sledczej wyrwania prokuratury i
                  rządu z macek mafii i obcych służb będą nadinterpretować ustawy i wyciągać
                  wnioski niemożności odwołania przez organ, który... ma prawo przyznania i
                  odmawiania prawa powołania pełnomocnika... paralizując jej prace.
                  Za czym jesteś? za prawem interpretowanym przez podejrzanych?
                  • Gość: ## Falstart tzw. IV RP ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 08:48
                    Tym panom (Wassermann, Giertych, Miodowicz, Gruszka i Ześwirowany Antoś) juz
                    dziekujemy !
                    • Gość: # & #35; & #35; odwal sie od nicka namieszałeś dosc z 2pac IP: *.finemedia.pl 01.12.04, 09:09
                      inwencja zastąpiona nieciekawą skłonnością, prawda?
                      Ucieszyłe(a)ś się tamtym wątkiem z Vivid i 2pac?
                      A mozna zapytać o opinię o RÓŻańskim i Celińskim?
                  • Gość: * * * PANIE, PANIE. RATUNKU. CZYJ BLAMAŻ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 16:10
                    Jakoś tak się składa, że najlepiej na prawie znają się ci, co nie kończyli
                    studiów prawniczych.

1. W kwestiach nieuregulowanych przez ustawę o komisji śledczej stosuje się
                    Kodeks POSTĘPOWANIA Karnego (KPK), a nie KK. Już to pokazuje, że nie wiesz,
                    człowieku, o czym piszesz. A już art. 87 chyba w życiu nie widziałeś, bo w KK
                    artykuł o numerze nie ma żadnych ustępów... big_grin I po co się mądrzyć?

2. NIE MA ZNACZENIA, kogo zna Widacki i w co był (jeśli był) umoczony. KPK
                    wyraźnie stanowi, że można pozbawić świadka pełnomocnika wyłącznie wtedy, gdy
                    interesy świadka nie wymagają pełnomocnika. Niemożliwe jest wykopanie
                    pełnomocnika z powodów dotyczących pełnomocnika!!!

3. Niektórzy twierdzą, że ten przepis nie znajduje tu zastosowania, więc
                    pełnomocnika nie można wywalić w ogóle. Jeśli jednak nawet się uprzeć, że
                    można - to patrz punkt 2.

Krótko mówiąc - czas się kształcić, a nie robić wykłady innym.
                  • 2paco Re: Blamaż ekspertów KS i Biura Prawnego Sejmu 01.12.04, 21:59
                    spróbuj (to nie boli) wyobrazić sobie taką sytację: geje i lesbijki organizują przemarsz w warszawie. Kaczyński sie wścieka, bo ma do nich jakiś osobisty żal, i pyta się swoich doradców, co ma z tym fantem zrobić. ci mu doradzają, żeby spacyfikował manifestantów, więc Kaczyński wysyła policję z pałami i kulami gumowymi. KTO PONOSI ODPOWIEDZIALNOŚĆ?! Kaczyński, bo to ON podjął decyzję, a NIE DORADCY, którzy są wyłącznie od doradzania. co najwyżej później stracą robotę, ale odpowiedzialny za pacyfikację jest prezydent. tak samo jest z komisją, no chyba że tego nie rozumiesz, co mnie nie zdziwiw jeśli jest prawdą.
      • Gość: dekta Re: klamca jestes vivid IP: *.clubnet.pl 01.12.04, 14:12
        Nieprawdą jest - jak dotychczas sądziłem - że eksperta nie należy mylić z
        ekspedientem....
    • zeet Re: Komisja Śledcza - H A Ń B A P R A W I C Y 01.12.04, 08:53
      Zgadzam się z Panem. Ale na kogo w takim razie głosować. SLD, UP, Saboobrona są
      w równym stopniu skompromitowane, jak PO, PiS LPR czy UW. Chyba na mniejszość
      niemiecką. Ale poważnie na kogo? Czy dla Polskiej polityki nie ma ratunku.Ja
      widzę w realizacji postulatu PO tzw. "4 x tak" oraz zakazie kandydowania do
      parlamentu obecnych posłów. Ale kto to uchwali. Napewno nie PO jak dorwie się
      do władzy. To uchwalic należałoby przed najbliższymi wyborami
      • Gość: # Proszę nauczyć się porównywać partie!!!! IP: *.finemedia.pl 01.12.04, 09:01
        SLD, UP, Saboobrona
        są w równym stopniu skompromitowane,
        jak PO, PiS LPR czy UW

#: może słow komentarza na temat drugiej linijki
        P.S
        ja UW i część PO umiesciłbym dla poprawnosci podziału w górnej linii

Zalecam nie czytać GW.
        • 2paco Re: Proszę nauczyć się porównywać partie!!!! 01.12.04, 13:08
          wiesz, masz jakąś cholerną manię stawiania każdego wyrazu i każdej literki w zdaniu na jednym i wyłącznie właściwym miejscu. bardzo dobrze napisał kolejność partii, bo w tej kolejności wymienia sie je jeśli chodzi o stopień skompromitowania nie tylko w GW, ale we wszystkich mediach i w rozmowach zwykłych ludzi. no ale ty jesteś chyba nadludziem, więc możesz o tym nie wiedzieć.
          a, tdo tego jesteś obłudnikiem, bo zalecasz nie czytać GW, a sam przesiadujesz całe dnie na portalu gazety.
          • Gość: # Na razie wygrałeś 2Paco ale co przegrało?/nt IP: *.finemedia.pl 01.12.04, 22:13
    • pereop Re: Komisja Śledcza - H A Ń B A P R A W I C Y 01.12.04, 09:00
      jak oglądam tę komisję to zaczynam popierać hasło LPR i PISu o budowie 4
      rzeczpospolitej

Tylko ja bym je lekko zmodyfikował - budujmy od razu lepiej 5 rzeczpospolitą -
      bez panów z LPR PIS i PO - tak na wszelki wypadek
      • Gość: # Absurd. Ważne eliminować co najgorsze!/nt IP: *.finemedia.pl 01.12.04, 09:02
        • Gość: pereop Re: Absurd. Ważne eliminować co najgorsze!/nt IP: *.teleton.pl 01.12.04, 09:13
          może i absurd...ale zważając na absurdy jakie robi prawica jest to wg mnie
          dobry pomysł...i oszczędzi ludziom rozczarowania jakie prawdopodobnie zostanie
          nam zafundowane przez pis i spółkę...

pereop
          • Gość: # Re: Absurd. Ważne eliminować co najgorsze!/nt IP: *.finemedia.pl 01.12.04, 09:16
            SLD oszczedziło Ci juz b. wiele czasu...
            Lepiej z zerem niz z ...
            • Gość: ## Re: Falstart tzw. IV RP ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 09:41
              No to chłopaki chcieli nieźle Naród urządzić !
            • Gość: pereop Re: Absurd. Ważne eliminować co najgorsze!/nt IP: *.teleton.pl 01.12.04, 11:05
              Gość portalu: # napisał(a):

> SLD oszczedziło Ci juz b. wiele czasu...
              > Lepiej z zerem niz z ...

widzę że bezgranicznie ufasz niektórym...optymizm w dzisiejszych czasach to
              wspaniała cecha...choć trochę naiwna
              • Gość: # To sarkazm i ironia/nt IP: *.finemedia.pl 01.12.04, 11:15
              • 2paco Re: Absurd. Ważne eliminować co najgorsze!/nt 01.12.04, 13:10
                juz się tak go nie czepiajwink starych drzew się nie przesadza i jak już sobie coś wymyślą, to do upadłego będą tego bronić.
                pzdr dla pereop'a!
                • pereop :)) 01.12.04, 15:26
                  hehe smile)

pzdr
    • Gość: siedem Re: Komisja Śledcza - H A Ń B A P R A W I C Y IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 10:05
      > Zwasze głosowałem za prawicą, ostatnio za PO

obrazowo: zawsze jadałem zdrowo, ostatnio w mak donaldzie.

5040
      • estu Re: Komisja Śledcza - H A Ń B A P R A W I C Y 01.12.04, 11:26
        Sorry , ale nie czytalam wszystkich wpisow, wiec moze nieco sie
        powtorze.Doszlam gdzies do polowy i stwierdzilam, ze tutaj podobnie jak w
        komisji: jest strona prawa i lewa i nie ma szans na merytoryczna
        dyskusje.Poniewaz jednak jestem zniesmaczona wczorajszym zenujacym spektaklem
        postanowilam wtracic swoje trzy grosze.Ogladalam wczorajsze przepychanki w
        calosci i wstyd mi za to ze to sie dzieje w moim kraju.Nie darze Kulczyka
        wielka estyma ale jedynym ktory cos ugral na wczorajszym spektaklu byl on
        wlasnie.Kompromitacja prawej strony komisji jest bezapelacyjna.Ekspertow
        rowniez.Gruszka powinien byc natychmiast odwolany z funkcji przewodniczacego,
        wykazal sie nie tylko mala wiedza ale takze bezprzykladnym chamstwem.Jedynymi
        osobami ktore jeszcze daja nadzieje na w miare obiektywne dazenie do
        rozwiklania orlengate sa poslowie lewicy.Nigdy przenigdy nie popre w zadnych
        wyborach prawicowych kandydatow, bo nie chce takiej Polski jak probuja nam
        zaserwowac giertych, wasserman,miodowicz i spolka.
        • Gość: ## Re: Komisja Śledcza - H A Ń B A P R A W I C Y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 11:35
          estu napisała:

> Sorry , ale nie czytalam wszystkich wpisow, wiec moze nieco sie
          > powtorze.Doszlam gdzies do polowy i stwierdzilam, ze tutaj podobnie jak w
          > komisji: jest strona prawa i lewa i nie ma szans na merytoryczna
          > dyskusje.Poniewaz jednak jestem zniesmaczona wczorajszym zenujacym spektaklem
          > postanowilam wtracic swoje trzy grosze.Ogladalam wczorajsze przepychanki w
          > calosci i wstyd mi za to ze to sie dzieje w moim kraju.Nie darze Kulczyka
          > wielka estyma ale jedynym ktory cos ugral na wczorajszym spektaklu byl on
          > wlasnie.Kompromitacja prawej strony komisji jest bezapelacyjna.Ekspertow
          > rowniez.Gruszka powinien byc natychmiast odwolany z funkcji przewodniczacego,
          > wykazal sie nie tylko mala wiedza ale takze bezprzykladnym chamstwem.Jedynymi
          > osobami ktore jeszcze daja nadzieje na w miare obiektywne dazenie do
          > rozwiklania orlengate sa poslowie lewicy.Nigdy przenigdy nie popre w zadnych
          > wyborach prawicowych kandydatow, bo nie chce takiej Polski jak probuja nam
          > zaserwowac giertych, wasserman,miodowicz i spolka.

Nic dodać, nic ująć.
          Pozdrawiam
        • Gość: estu Doszłaś? To odpocznij! IP: *.finemedia.pl 01.12.04, 11:41

Gruszka powinien byc natychmiast odwolany z funkcji przewodniczacego,
          > wykazal sie nie tylko mala wiedza ale takze bezprzykladnym chamstwem.

#:
          A może jednak Różański? Bo nie opisujesz faktów i ich wypowiedzi.

>Jedynymi osobami ktore jeszcze daja nadzieje na w miare obiektywne dazenie do
          > rozwiklania orlengate sa poslowie lewicy.Nigdy przenigdy nie popre w zadnych
          > wyborach prawicowych kandydatow

To juz lepiej posadź przy Różańskim i Celińskim... Kulczyka, Ałganowa i
          Kaczmarka.

Nie rozumiesz babo, że to nie sąd a reprezentacja Sejmu zwalczjacych się partii?
          Tyle tylko, że w Niemczech nie zostawili NSDAP pozwalając jej uwłaszczyć się
          na majątku rzeszy i zasiadać w Bundestagu i sejmowych Komisjach Sledczych.
          Wiesz co by tam teraz było, jesli po delegalizacji jest niezbyt cacy?
          Weź sie za porzadku w kuchni...
          • estu Re ...coz, jaka prawica tacy jej obroncy 01.12.04, 11:49
            roznica miedzy nami jest taka, ze ja nikogo nie obrazam, ty wrecz
            przeciwnie...stad pewnie blizej ci do gruszki i miodowicza a mnie do celinskiego
            p.s......zeby sie wpisac na forum musisz podszywac sie pod czyjegos nicka?????
          • 2paco Re: Doszłaś? To odpocznij! 01.12.04, 13:17
            twoim postem powinno zając się grono specjalistów od dyńki, bo tym porównaniem pzpru do nsdap to żes się skompromitował. ale przepraszam, przecież prawica zawsze wiedziała jaka jest jedynie słuszna prawda.... kajam się, bowiem nie wiedziałem, jak zbłądziłem - zróbmy jak włoski parlament po wygranych przez faszystów wyborach - ustalmy, że zwycięska partia otrzymuje automatycznie 75% mandatów. wtedy miłościwa polska prawica nie będzie na nikogo mogła zrzucić, że przeszkadzał w rządzeniu. i tylko nie piszcie, że buzek miał pecha, bo mu kurs nie sprzyjał - to tylko jeden z BARDZO wielu elementów wzrostu gospodraczego. po najbliższych wyborach będziemy mieć z jednej strony nieudolne rządzenie i awantury w parlamencie, a z drugiej wyciąganie na wszystkich i wszystko kwitów - już tak było na początku lat 90ych. w cywilizowanym kraju minister oskarżający BEZPODSTAWNIE swojego premiera o szpiegostwo poszedłby siedzieć do pierdla na dłuuugie lata, ale u nas ma nad sobą roztoczony parasol ochronny prawicy, więć o czym tu jeszcze dyskutować.
            cała polska widziała, jak wasserman nie chce dopuścić kulczyka do przesłuchania, mimo że nigdzie nie jest zakazane ponowne wezwanie świadka, według uznania komisji.
          • tony.soprano3 Re: Doszłaś? To odpocznij! 01.12.04, 17:10
            Gość portalu: estu napisał(a):

>
            > Gruszka powinien byc natychmiast odwolany z funkcji przewodniczacego,
            > > wykazal sie nie tylko mala wiedza ale takze bezprzykladnym chamstwem.
            >
            > #:
            > A może jednak Różański? Bo nie opisujesz faktów i ich wypowiedzi.
            >
            > >Jedynymi osobami ktore jeszcze daja nadzieje na w miare obiektywne dazenie
            > do
            > > rozwiklania orlengate sa poslowie lewicy.Nigdy przenigdy nie popre w zadn
            > ych
            > > wyborach prawicowych kandydatow
            >
            > To juz lepiej posadź przy Różańskim i Celińskim... Kulczyka, Ałganowa i
            > Kaczmarka.
            >
            > Nie rozumiesz babo, że to nie sąd a reprezentacja Sejmu zwalczjacych się
            partii
            > ?
            > Tyle tylko, że w Niemczech nie zostawili NSDAP pozwalając jej uwłaszczyć się
            > na majątku rzeszy i zasiadać w Bundestagu i sejmowych Komisjach Sledczych.
            > Wiesz co by tam teraz było, jesli po delegalizacji jest niezbyt cacy?
            > Weź sie za porzadku w kuchni...
            Jesteś # złamanym ch..kiem !
    • garpo Re: Komisja Śledcza - H A Ń B A P R A W I C Y 01.12.04, 11:45
      ale i tak wszystkich przebił p. Gruszka ze swoją wycieczką osbistą w stosunku
      do posła Różańskiego to dopiero świadczy o kulturze politycznej naszej
      klasy "polityków" - cóż gdy ma się świadomość, że się palnęło byka lub gdy
      brak argumentów ajlepiej walnąć po nazwisku.
      Najlepszym rozwiązaniem jest zrezygnowanie z transmisji rtv - może wtedy
      zabiorą się posłowie do pracy - tylko czy ktoś będzie chciał pracować w takiej
      komisji?
      • Gość: ## Uwaga gnida na forum: estu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 11:49
        estu czyli mendoweszka #.
        • Gość: ## Gnida z IP: *.finemedia.pl ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 11:51
        • estu Rejaka prawica,tacy jej obroncy 01.12.04, 11:52
        • 2paco Re: Uwaga gnida na forum: estu. 01.12.04, 13:19
          jesteś żałosnym trollem.
      • Gość: Robbie Re: Komisja Śledcza - H A Ń B A P R A W I C Y IP: 217.153.119.* 01.12.04, 12:25
        Jak Kostek, Zbysio i Józio nie przesłuchali Jasia
        01 grudnia 2004, Puls Biznesu (str. 3)

Doktor Jan, Jan Kulczyk, czyli trochę chory Jaś, przyszedł, po kilku
        tygodniach, zeznawać przed specjalną komisją śledczą. A wziął sobie do pomocy
        drugiego Jasia, mecenasa, profesora, Jana Widackiego. Obaj stawili się
        punktualnie o godzinie dziewiątej rano. No i się zaczęło.

Najpierw okazało się, że Romek (poseł Giertych) z Jasiem (doktorem) nie chce
        rozmawiać, bo już się z nim nagadał na specjalnym spotkaniu, przy kompocie, w
        klasztorze na Jasnej Górze w Częstochowie. Stwierdził też, że to nieprawda, że
        po tamtym spotkaniu zostawił czapkę (taką niewidkę) i ciemne okulary w
        refektarzu, ale — na znak protestu — będzie przez cały czas milczał. Andrzejek
        (poseł Celiński) też złożył oświadczenie, że czuje się dotknięty, a jego dobra
        osobiste (chyba zabawki) zostały bardzo pobrudzone przez drugiego Andrzejka
        (posła Grzesika) i on nie chce mieć z nim nic wspólnego. Na to Kostek (poseł
        Miodowicz) i Zbysio (poseł Wassermann) stwierdzili, że Andrzejek (Celiński) sam
        jest brzydki, a drugi Andrzejek (po- seł Grzesik) całkiem ładny. Józio
        (przewodniczący Gruszka) usiłował nad tym wszystkim zapanować, ale efekt był
        taki, że sam zapomniał, jak się nazywa i które są jego zabawki, co go ogromnie
        zdenerwowało.

I tak się wszyscy kłócili przez 5 godzin, obrażali, a jeden Jaś i drugi Jaś
        przyglądali się temu z rosnącym zdumieniem. Ale się nie odzywali, bo nikt ich o
        nic nie pytał. To, że oni tak się patrzą, i uśmiechają, zdenerwowało Kostka i
        Zbysia, którzy postanowili jednego Jasia (Widackiego) wyrzucić za drzwi. Jeden
        zarzucił mu, że się brzydko wyraża, drugi, że ma złych kolegów (np. Baraninę).
        Jak zamierzyli, tak zrobili. Jak jeden Jaś wyleciał za drzwi, to drugi Jaś
        (Kulczyk) się obraził, i stwierdził, że sam to on nie będzie tu siedział i nic
        nie powie.

Wtedy to już zapanowało istne pandemonium: każdy krzyczał na każdego, dostało
        się nawet opiekunom piaskownicy. Józio obraził dziadka Jędrka, ale okazało się,
        że to nie jego dziadek, Zbysio się wkurzył na Andrzejka, Romek usiłował
        uspokajać. Józio nie odzyskał przytomności i dalej nie wiedział, jak się
        nazywa, więc wszyscy postanowili się rozejść. Tym bardziej że już był najwyższy
        czas na obiad. Jutro znowu piaskownica będzie czynna. Ciąg dalszy nastąpi.
        • filkar Re: Komisja Śledcza - H A Ń B A P R A W I C Y 01.12.04, 12:39
          Fakt, widowisko było dość żenujące. Ale jednak trzeba powiedzieć, że komisja to
          nie jest prokuratura, ani też sąd. Stąd takie proste przykładanie regulacji
          dotyczących pracy tych instytucji nie zawsze musi byc sensowne. A nikt z nas
          nie wie, póki co, jakie to dokumenty widział Wassermann, które go skłoniły do
          postawienia wniosku o odsunięcie Widackiego. Temu, że emocje tych wszystkich
          posłów niekiedy ponoszą wcale mnie nie dziwi - w końcu wiekszość z nich walczy
          o życie (w sławie lub nie). Nie zmartwię się też jak wiekszość z nich zniknie
          ze sceny. Czas na nowe rozdanie.
          • 2paco Re: Komisja Śledcza - H A Ń B A P R A W I C Y 01.12.04, 13:25
            wiesz, to już nawet nie chodzi o to, co widział Wasserman, bo to na razie tylko on wie. sęk w tym, że złożył bezprawny wniosek, który komisja przegłosowała (i niech ludzie nie zwalają wszystkiego na "ekspertów" komisji, bo szybko pokazali, że nie można na nich polegać). jeśli dobrze pamiętam, to od ustanawiania precedensów są sądy, a nie komisja śledcza. no ale jak się chce ustrzelić komuś pełnomocnika, to najwyraźniej zawsze się paragraf znajdzie. nawet jeśli widacki zna całą śmietanką gangsterów w polsce, to MA PRAWO być pełnomocnikiem każdego z nas, jeśli tylko ktoś sobie zażyczy i będzie go stać. I to jest ważne - KOMISJA ZŁAMAŁA PRAWO, a ma przecież go bronić. czy części z was naprawdę to nie przeszkadza? oczywiście apel do wsyzstkich, nie do ciebie filkar smile
            pzdr!
    • Gość: anbrzoz Re: Komisja Śledcza - H A Ń B A P R A W I C Y IP: *.elk.sdi.tpnet.pl 01.12.04, 13:21
      Mam nadzieję, że komisja sejmowa nie reprezentuje całej polskiej prawicy.
      Zwracam uwagę na pewien fakt. Od dłuższego czasu żadnej partii nie można
      zidentyfikować np po programie gospodarczym. Chciałoby się fachowców a ma się
      cwaniaczków mącącym ludzim w głowach. Bardzo się dziwię wszystkim tym którzy
      tak bezkrytycznie bronią prawicy. Trochę rozsądku i rozumu
    • wiesiek57 Re: Komisja Śledcza - H A Ń B A P R A W I C Y 01.12.04, 13:25
      Mnie natomiast lewicowcowi od urodzenia skóra się zmarszczyła na plecach na myśl
      że McCartyzm może do nas zawitać.Co może zrobić szóstka zdyscyplinowanych
      oszołomów?Może będąc w przewadze wmówić łysemu , że ma czarne bujne włosy
      i nakazać ogolić go na łyso.Bieżąca walka polityczna jest ważniejsza od
      wyjaśnienia prawdy.
      • estu Re: Troche na marginesie 01.12.04, 13:45
        Czy zauwazyliscie pewna prawidlowosc, jaka ma miejsce na tym forum( na innych
        podobnie) jak tylko pojawi sie jakis kontrowersyjny temat??? Natychmiast
        polaryzuja sie poglady, mamy "prawicowcow" i "lewicowcow" i zaczynaja sie
        slowne przepychanki.W ktoryms momencie zapomina sie o co tak naprawde chodzi w
        dyskusji. I jakos tak dziwnie ( a moze nie ) sie sklada, ze zwolennicy pogladow
        liberalnych potrafia trzymac swoje emocje w ryzach natomiast wszelkiej masci
        konserwatysci obrzucaja interlokutorow najgorszymi inwektywami ( vide osobnik,
        ktory posluzyl sie moim nickiem).Czy mozna zatem sie dziwc, ze tak czesto
        slyszymy na temat prawicy okreslania w rodzaju oszolomy??? Zwolennicy prawicy
        mam do was apel: ZASTANOWCIE SIE NAD SOBA I JEZYKIEM JAKIEGO UZYWACIE jesli
        chcecie byc traktowani jak powazni ludzie a nie jak ograniczone prymitywy.
        • 2paco Re: Troche na marginesie 01.12.04, 13:52
          w ostatnich tygodniach przestałem prawie zaglądać na forum aktualności, bo już dawno zauważyłem, że na każdego trzeźwo myślącego człowieka rzuca się zaraz watacha prymitywów - nie ukrywam że mam liberalne poglądy, i naprawdę rzadko mogę nawiązać z kimś prawicowym dyskusję. nawet mój ziomal od lat, gdy zaczyna się dyskusja o polityce, zaraz się unosi i stara mi się za wszelką cenę udowodnić, że czarne jest białe i na odwrót.
          pozdrawiam cię, estu, bo miło się twoje posty czyta smile
      • 2paco Re: Komisja Śledcza - H A Ń B A P R A W I C Y 01.12.04, 13:49
        jestem pod wrażeniem obrazowości twojego postu! smile
        pozdrawiam!
    • Gość: an Re: Komisja Śledcza - H A Ń B A P R A W I C Y IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 13:56
      głupiemu powiedz,że głosowałeś na prawicę prowokatorze.
    • Gość: Abaddon Ale można się nieźle pośmiać. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 14:01
      Najlepszy jest Gruszka, hehehe... Z jakiej wsi go wzięli? Przecież on nawet
      mówić poprawnie nie umie... Najlepszy był tekst o Różańskim, hehe.
      • Gość: ## Re: Ale można się nieźle pośmiać. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 14:28
        Gość portalu: Abaddon napisał(a):

> Najlepszy jest Gruszka, hehehe... Z jakiej wsi go wzięli? Przecież on nawet
        > mówić poprawnie nie umie... Najlepszy był tekst o Różańskim, hehe.

Gruszka to typowy zdebilały i dziedzicnie obciążony tryprem wiejski chłopek-
        roztropek. Taka tam bździna.

Najśmiesznieszy jest ten autentyczny wariat - Macierewicz.
    • Gość: Olo Towarzyszu, nie wierzę,że głosowaliście za prawicą IP: *.echostar.pl 01.12.04, 14:28
      • beemelka Re: Towarzyszu, nie wierzę,że głosowaliście za pr 01.12.04, 14:29

ani ja.
        i dlatego jstes dla mnie klamca, vividku
        • Gość: Jarek Re: Komisja Śledcza - H A Ń B A P R A W I C Y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 14:35
          Nic doać, nic ująć.
          • antoni.goczal Re: Komisja Śledcza - H A Ń B A P R A W I C Y 01.12.04, 14:36
            Gość portalu: Jarek napisał(a):

> Nic dodać, nic ująć.

Fakt.
            • 2paco Re: Komisja Śledcza - H A Ń B A P R A W I C Y 01.12.04, 15:00
              wąskie jest wasze rozumienie świata i innych ludzi.
            • rappaport Re: Komisja Śledcza - H A Ń B A P R A W I C Y 01.12.04, 23:25
              antoni.goczal napisał:

> Gość portalu: Jarek napisał(a):
              >
              > > Nic dodać, nic ująć.
              >
              > Fakt.

Zgadzam sie z toba.Prawica w Polsce to obraz nędzy i rozpaczy.
    • Gość: Platformiak Re: Komisja Śledcza - H A Ń B A P R A W I C Y IP: *.pl / 83.238.57.* 01.12.04, 16:16
      gIERTYCH PS.KOŃSKI ŁEB to tępy debil który w obecności zakonników na
      JASNEJ GÓRZE żądał od kulczyka kwitóa na PREZYDENTA.. Już wkrótce ten adebil
      NA KTÓRYM NAJSZYBCIEJ poznał się Ojciec Rydzyk ZEJDZIE W PODZIEMIE.
    • the-end Ach, coz to za piekny watek! 01.12.04, 22:04
      Byli ubecy czuja sie tutaj jak w latach 80'
      Wspomnien czar, a przy okazji tow.miller wynagrodzi!
      Towarzysze! 876% normy!
      • 2paco Re: Ach, coz to za piekny watek! 01.12.04, 22:20
        bełkotliwy ten twój wpis. wszędzie widzisz ubeków - masz problem z dyńką, ziomku.
        • Gość: krytyk Same nowosci: czy to prawica kradla, mordowala? IP: HTTP1.* / *.esc11.net 01.12.04, 22:45
          Tworzyla 'Bezpieczna sluzbe' dla esbekow ktorym ktos uczciwy z litosci dal w
          leb? Fundacja z pieniedzy esbeka 'Baranskiego' (nazwisko falszywe) ktorego
          (do 1988-go funkcjonariusz MO-SB) samo SLD nazywa gangsterem nie wyjasniajac
          dlaczego. Bo Niemcy mogliby sie roszczeniami za swoich zamordowanych przez
          'Baranskiego' (wiceszef 'Zelazo') do polskich wladz zwrocic. Byly esbek chcial
          chronic innych bylych esbekow. Gangster (?). Mordowalo SB Niemcow za byle co.
          Za zegarek drogi za bizuterie za obrazy;. Wszystko to na utrzymanie specsluzb
          DDR i PRL. Ruskie tez dostawali mala dzialke. Teraz ten gnoj wylazi na wierzch
          choc chyba sam Miller zaplacil za 'samobojstwo' ekhm.. Baranskiego (postac
          ongis poweszechnie znana w Palacu Mostowskich).
          Zaiste. Kompromitacja prawicy.
          • Gość: # Będą mataczyć i wymądrzać się udając elitę IP: *.finemedia.pl 01.12.04, 23:20
            deprecjonować wszelkimi sposobami tych, którzy mogliby odsłonić prawdę
            o ich powiązaniach, szwindlach, przekrętach, aferach, podejrzanych biznesach,
            lobbowanych ustawach uchwalanych pod mafijne potrzeby.

Mafia nie spadła z nieba. Stąd tylu obronców Widackiego.
            A tak mało zainteresowanych kulisami "bezpiecznej Słuzby".

Sam tytuł "Hanba prawicy" demaskuje autora. Nie wierzę w naiwność prawników
            ani 23 ani 36-letnich. W godzinę po wszczęciu śledztwa samobójstwo popełnia
            w celi dla groźnych morderców jeden podejrzany o zabójstwo w Katowicach
            a potem drugi w celi w Wiedniu. Kogo? ano ministra Dębskiego i komendanta
            Głownego policji.

I shanbiony postPZPR nie? ubecy? ich nie ma!
            Są oszołomy, sklerotyczne dziadki albo ch... czy jeszcze gorzej.
            Tylko lewica może wyjasnić zbrodnie lewicy!!!
            Tyle mądrości o ustawach kodeksach i tyle naiwności o źródle stanu panstwa?
            • 2paco Re: Będą mataczyć i wymądrzać się udając elitę 01.12.04, 23:26
              tak, wszyscy którzy mają inne od ciebie poglądy to esbecja i mafia. gratuluję ciasnej dyni.
              • Gość: # Re: Będą mataczyć i wymądrzać się udając elitę IP: *.finemedia.pl 01.12.04, 23:45
                > tak, wszyscy którzy mają inne od ciebie poglądy to esbecja i mafia. gratuluję
                c> iasnej dyni.

Głupiś? Czy udajesz?
                23 lata i ubek?
                Na siłę wciskasz mi nie moje tezy.
                Znasz się na prawie lepiej niż biuro prawne i sejmowi eksperci
                przyznałem Ci rację w tym watku powyżej.

Ale napisz choć raz zamiast szydzić, czy odpowiada Ci obecny stan panstwa
                a jesli nie to, czy zgadzas sie z Twą rozmówczynia ze lewica wyjasni afery?

• 2paco Re: Będą mataczyć i wymądrzać się udając elitę 02.12.04, 00:18
                  bardzo mi nie pasuje stan naszego państwa i jest mi obojętne kto wyjaśni wszystkie afery, byle zostały wyjaśnione. ale ABSOLUTNIE nie zgodzę się na łamanie prawa przez komisje, które do jego ochrony zostały powołane, choćby nie wiem kto w nich zasiadał.
        • the-end A czym sie przejawia twoje uwilbienie.. 01.12.04, 23:05
          dla liberalizmu?
          Tym, ze sie dopisujesz do prowokacyjnych watkow? No to bardzo swoisty
          liberalizm,
          • 2paco Re: A czym sie przejawia twoje uwilbienie.. 01.12.04, 23:25
            nic ci nie odpowiem, bo i tak psrawiasz wrażenie jakbyś wierzył, że wszystko wiesz lepiej.
            bez odbioru.
            • the-end Na odpowiedz misiu nie liczylem, 01.12.04, 23:56
              bos za tepy, jestes tylko narzedziem, mozg w zasadzie za bardzo nie potrzebnysmile)
              • 2paco Re: Na odpowiedz misiu nie liczylem, 02.12.04, 00:19
                no widzisz, jednak wierzysz że wszystko lepiej wszystko wiesz - jakoś mogę się nie zgadzać z kimś na tym forum, ale nie kwestionuję jego możliwości do wypowiadania się. nie pasuje mi tylko ton niektórych wypowiedzi. a jak ktoś sobie ze mnie kpi, to dostaje w zamian to samo. teraz jednak się powstrzymam, bo nie mam w zwyczaju śmiać się z kalek.
                • the-end Niedzwiadku, kaleka dziekuje za odpowiedz:)) 02.12.04, 00:49
                  Przynajmniej to o tobie dobrze swiadczy, ze w tym millerowskim swiecie
                  prowokacji masz jeszcze jakies sumienie wobec kaleksmile)))))))))))))
                  • 2paco Re: Niedzwiadku, kaleka dziekuje za odpowiedz:)) 02.12.04, 01:15
                    hehe, millerowski świat prowokacji smile)) dobre big_grin
    • Gość: kos __ BRAWO PANIE WASSERMANN, GRATULACJE__!!!!!! IP: *.hnet.pl / *.crowley.pl 01.12.04, 23:58
      TO BYŁO MISTRZOSTWO ŚWIATA!!!!!
      TAK TRZYMAĆ !!!!
      Pozdrawiam.
      • Gość: # Rozwalą Komisję i nie dopuszczą do ujawnienia./nt IP: *.finemedia.pl 02.12.04, 00:01
        • Gość: miki Re: Rozwalą Komisję i nie dopuszczą do ujawnienia IP: *.dip.t-dialin.net 02.12.04, 01:25
          Czego mozna oczekiwac od prawnikow buraczannego(prlowskiego)chowu?Jesli powiesz
          ze kretactw matactw i braku skrupulow to sie zgodze.Jesli zas napiszesz ze
          znajomosci prawa,to sie osmieszysz.Rozanski powinien byc dumny ze pamieta sie
          jego imiennika(moze jednak rodzina?Przeciez nie odpowiedzial)czlonka tej samej
          parti co on.Czy wtedy kiedy podpisywal prosbe o przyjecie do pzpr,jego imiennik
          jemu nie przeszkadzal?Nie przeszkadzal rowniez
          Humer,Kiszczak,Milewski,Piotrowski,Fejgin i tysiace innych.Przeciez to sa
          jego-Rozanskiego starsi towarzysze.Dlaczego czuje sie obrazony?Czyzby zmienil
          swiatopoglad?Moze czuc sie znieszmaczony.Przeciez jego starsi towarzysze
          zalatwiliby sprawe szybko,po rewolucyjnemu.
          W jednym masz racje.Najwazniejsza jest prawozadnosc.Niestety w ramach tej naszej
          buraczannej pzprowskiej praworzadnosci 9 lat tocza sie postepowanie
          prokuratorskie w sprawie Ungiera,Rywin sie smieje,Kwasnieski
          "magistrzy",przedawniaja sie jeden po drugim watki FOOZ,morderstwa w Kopalni
          Wojek i wiele wiele innych.Oczywiscie zgodnie z prawem.Profesora Jaskierni.
          • Gość: # Re: Rozwalą Komisję i nie dopuszczą do ujawnienia IP: *.finemedia.pl 02.12.04, 09:33
            Nie dziele polskich partii programowo ale rodowodowo bo programy są sprzeczne
            z ich nazwami natomiast pytanie o powiązania nawet rodzinne wszystko wyjaśnia.
            Dlatego są tak piętnowane.
            Nazwy to jak zużyte parawany z zużytym kolorem ochronnym po zmianie
            otoczenia politycznego.
            Partie zmieniają nazwy - politycy partie w sztafecie ucieczki
            progu wyborczego czy karuzeli koniunktury notowań.
            Casus Bujaka (S -> Kiszczaka), Nowiny-Konopki (S->Jaruzelskiego) czy
            (Celinskiego S-> Millera)jest powszechny choć ukryty retoryką jak Samoobrona
            która zawsze ratuje w głosowaniach SLD. Wąsacz z prawicy czy Kaczmarek z
            lewicy. Nic to nie wyjaśnia.
            Wyjasniają dopiero powiązania które oficjalnie wypływaja w Specjalnych
            Sejmowych Komisjach Sledczech Sławomir Wiatr założył firmę Mitpol z mec.
            Mirosławem Brychem, u którego po rozwiązaniu PZPR zdeponowano pieniądze tej
            partii - później był obrońcą Bogusława Bagsika Krzysztof Ostrowski, zastępca
            szefa Wydziału Zagranicznego KC w latach 1987-1990, doradca Leszka Millera,
            oraz Jarosław Pachowski, wydawca "Trybuny", później szef Rady Nadzorczej i
            członek Zarządu TVP, obecnie prezes Polkomtelu. Ostrowski i Pachowski sprzedali
            swoje udziały Kunie i Żaglowi, natomiast Brych - Zbigniewowi Borawskiemu, który
            w latach 1988-1991 był podsekretarzem stanu w Urzędzie Rady Ministrów.
            . Mitpol wraz Alpine Baugesellschaft utworzył spółkę Alpine Polska w zarządzie
            Marek Wagner szef Kancelarii Millera). Z kolei spółkę SAGA Kuna, Żagiel i Wiatr
            założyli z niejakim Georgim Rozencwaigiem. Mitpol był udziałowcem firmy Mareco
            Poland, w którą przekształcił się Zespół Badań Empirycznych Akademii Nauk
            Społecznych przy KC PZPR z Fridrich Karmasin, profesor Uniwersytetu
            Wiedeńskiego i właścicielem austriackiego Instytutu Gallupa).
            Najbardziej zyskownym wspólnym biznesem okazała się Billa Polen, w której
            połowę udziałów mieli austriaccy właściciele tej sieci handlowej, 48 proc. -
            Polmarck Kuny i Żagla, a 2 proc. - Mitpol. Billa - schowek dla pieniędzy PZPR
            Jak odnotowano w Sprawozdaniu z likwidacji majątku byłej PZPR, w polskiej Billi
            miały zostać ulokowane partyjne pieniądze (sam Wiatr temu zaprzecza). Kilka lat
            temu krajowi udziałowcy wyszli ze spółki Billa Polen i została ona przejęta
            przez francuski Auchan.
            Wiatr w Sprawozdaniu z likwidacji... czytamy, że już w kwietniu 1990 r. z kasy
            PZPR wyasygnowano 2 mld starych złotych na rzecz utworzonej przez niego
            Fundacji Kelles-Krauza, która - jak stwierdził jeden z założycieli, mec.
            Mirosław Brych - miała być zapleczem intelektualnym SdRP, a spółka Mitpol
            zapleczem finansowym Fundacji. Przewodniczącym Rady Programowej Fundacji został
            Aleksander Kwaśniewski, a jego zastępcą Marek Siwiec. Wiceprezesem był
            Krzysztof Ostrowski, dyrektorem biura - Jarosław Pachowski, a w skład Rady
            Fundatorów weszli m.in. SLD-owski konstytucjonalista, prof. Stanisław
            Gebethner, ówczesny wiceprzewodniczący SdRP, a obecny wicemarszałek Sejmu
            Tomasz Nałęcz oraz poseł SLD Tadeusz Iwiński.
            O interesach Kuny i Żagla zrobiło się głośno w 1996 r., gdy okazało się, że w
            ich firmie Polmarck pracował Władimir Ałganow, oficjalnie były sekretarz
            ambasady ZSRR w Warszawie, a w rzeczywistości pułkownik KGB, który miał
            utrzymywać kontakty z Józefem Oleksym. Zeznając przed Komisją Śledczą,
            Aleksander Żagiel oświadczył, że Ałganowa poznał jako sąsiada mieszkającego w
            tym samym bloku w warszawskim Wilanowie (w "osławionym" osiedlu czerwonej
            nomenklatury) i gdy sowiecki dyplomata pozostał bez pracy, wówczas on i Kuna
            postanowili mu pomóc, zatrudniając go jako specjalistę od handlu ze Wschodem.
            Ałganow pracował w Polmarcku przez okrągły rok i wyjechał z Polski w przeddzień
            wybuchu afery Oleksego, w grudniu 1995 r. Wcześniej Rosjanin ułatwiał Kunie i
            Żaglowi import zboża z Kazachstanu i eksport tam innych towarów, ponieważ jego
            brat był szefem jednego z wydziałów KGB w tej republice, a teść - sekretarzem
            ds. rolnictwa w kazachstańskiej KPZR. Kuna i Żagiel zorganizowali wiedeńskie
            spotkania Ałganowa z Janem Kulczykiem, którego tematem była sprzedaż rosyjskiej
            energii elektrycznej do Niemiec przez Polskę (a być może także kwestia
            Rafinerii Gdańskiej, chociaż sam Żagiel temu zaprzecza), u "Rzeczpospolita"
            ujawniła też związki tej pary biznesmenów z Wojciechem Czerniakiem, szefem
            wywiadu UOP w latach 1996-1997, który pozbywał się z tej instytucji oficerów
            rozpracowujących Ałganowa. Okazuje się, że żona Czerniaka jest szefową
            założonej przez Kunę i Żagla fundacji charytatywnej "Dr Clown", zaś sam
            Czerniak dorabia do emerytury jako prezes działającej w branży energetycznej
            spółki Concordia Development, również należącej do tych panów.
            Tak PRL ddał władzę III RP.
            • Gość: Szczery KOMPROMITACJA PRAWICY ! IP: *.chello.pl 02.12.04, 09:59
              I nic tu nie pomoże posypywanie gówna cukrem !
              Prawica się całkowicie skompromitowała !
              • Gość: # A co sądzisz o lewicy - jak 2pac i Rycho7?/nt IP: *.finemedia.pl 02.12.04, 10:04
                • Gość: Szczery Orły prawicy: Wassermann, Gruszka, HeilGiertych ! IP: *.chello.pl 02.12.04, 10:07
                  Prawica nie dorasta lewicy do pięt !
                  • Gość: Karol W. Re: Orły prawicy: Wassermann, Gruszka, HeilGierty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 11:58
                    Gość portalu: Szczery napisał(a):

> Prawica nie dorasta lewicy do pięt !

Popieram.
                    • Gość: # Orły Szczery vel KarolW pióra z pacyny dziób tępy IP: *.finemedia.pl 02.12.04, 12:40
                • 2paco Re: A co sądzisz o lewicy - jak 2pac i Rycho7?/nt 02.12.04, 18:06
                  przepraszam, a czy w twoim mniemaniu opieprzanie prawicy jest jednoznaczne z uwielbieniem lewicy? popatrz, jak się ze swojego bubla komisja wycofuje - mam nadzieję że Kulczyk pojawi się znów z Widackim, bo już się oszołomy odgrażają, że znów będą głosować nad Widackim - wtedy to już nie będzie pat, ale szach i mat dla Kulczyka.. i tego mu życzę! smile
    • Gość: komnen3 Re: Komisja Śledcza - H A Ń B A P R A W I C Y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 00:09
      Czesc.
      Od razu mowie, ze zawsze sympatyzowalem z SLD, ale doszedlem do wniosku, ze nie
      moge na nich glosowac, ze wzgledu na ich stanowisko w kwestii aborcji.

Sprawa Orlenu niespecjalnie sie interesowalem, nie wiem dokladnie o co chodzi,
      przypadkiem ogladnalem ja akurat wczoraj - wczesniej moze raz czy dwa
      posluchalem fragmentow.

To bylo straszne! Gruszka... Boze, jak on moze kierowac ta komisja?
      (a przy okazji, Macierewicz dla mnie jest tez tak skompromitowany, ze nie
      powinien zasiadac nigdzie, a dlaczego w dodatku SLD sie zgodzilo na utrate
      wiekszosci? Czego sie napili przed ta decyzja?)
      • Gość: krytyk Bowiem kanapowe zwiazki przestepcze koncza.. IP: HTTP1.* / *.esc11.net 03.12.04, 10:50
        I po wyborach (o ile nie beda jak te ukrainskie) pojda za AWS (kto nie-idiota w
        Polsce dzis na LSD zaglosuje???.. - synus ormowca?) na smietnik dziejow a moze
        zmienia nazwe by przetrwac gdzies np. na DSL - nie maja nic juz do gadania.
        Z poparciem spolecznym 3-7%cent?
        Wiedza ze zdechna za wprowadzenie Polski w pernamentny kryzys i za rozwalenie
        opieki zdrowotnej, za blazna Millera itd. Narod Polski pamieta Expose Millera
        (same klamstwa i gruszki na wierzbie). Niekrorzy dodadza do tego pasztetu
        pospiech z jakim lewi pognali za Wujem Samem do Iraku. Szukali pleckow?..
        A fakt ze wsrod lewych jest sporo calkiem pezetpeerowskich (polski BAAS)
        bandytow zlodziei i defraudantow tylko prokuratorow cieszy. Beda mieli kogo
        zamykac. Peczak sie nudzi i ziewa.
        • 2paco Re: Bowiem kanapowe zwiazki przestepcze koncza.. 03.12.04, 12:37
          możesz rozwinąc tą myśl z "permanentnym kryzysem"? bardzo mnie to ciekawi, bo wszystko mówi o konkretnym rozwoju gospodarczym Polski. Obroń swoją tezę.
          • Gość: krytyk Re: Bowiem kanapowe zwiazki przestepcze koncza.. IP: HTTP1.* / *.esc11.net 03.12.04, 12:47
            Rozwoj gospodarczy, niestety nieprzekladalny na wzrost poziomu zycia Polakow
            w dajacej sie ujac przyszlosci - moze za 20-cia lat pierwsze owoce tego beda
            - na razie bedzie biednym coraz gorzej nie ma NIC wspolnego z lewymi rzadami
            a szczegolnie z bredzeniem ("raporty rozwarcia") przyglupa Millera. Przypadek.
            Trafilo sie ze po stagnacji przyszedl rozwoj (nawet w podstwowce tego prawa
            ekonomii juz ucza) - nic nowego. Tyle ze temu wzrostowi - powtarzam - nie
            towarzyszy ZADEN wzrost dobrodziejstw socjalnych a wrecz przeciwnie. Zasilki
            sa relatywnie coraz nizsze, inflacja skacze a emerytury i renty sa smieszne.
            Dokladnie na opak niz obiecywal w swoim exposee klamca Miller.
            Czyli pernamentnosc trwania ogolu Polakow w nedzy, bo nie 10-20%cent tych
            ktorym sie powiodzi okresla standard to chyba wystarczajace "rozwiniecie"?
            Sluzbe Zdrowia to lewi rozwalili "przypadkiem"?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka