Gość: Jefferson IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.04, 15:21 Będzie prowdził msze i wygłaszał homilie, to co się właściwie zmieniło? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: andre9999 Re: Ks. Jankowski zaapelował do wiernych o spokój IP: *.238.90.188.adsl.inetia.pl 19.12.04, 15:48 Nic się nie zmieniło, sprawa Jankowskiego to burza w szklance wody, biskup poddał się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: Śledztwo dotyczyło POMÓWIEŃ, a nie domniemań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 20:48 A największą rolę w rozpowszechnianiu pomówień osoby ks.Prałata odegrały media, wśród których szczególnie haniebnie wyróżniła się Gazeta Wyborcza. Gazeto-szmato przepraszaj teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SPRAWIEDLIWSZY CHORY JESTEŚ?ZA CO GAZETA MA PRZEPRASZAĆ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 22:22 Czy naprawdę wydaje ci się, że wyborcza jest organem gdańskiej Kurii?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdenek Re: Śledztwo dotyczyło POMÓWIEŃ, a nie domniemań IP: 81.210.14.* 20.12.04, 03:15 Precz z Jankowskim i z jego "fanami" (średnia wieku 70 lat!) Ciemnogród i tyle ! Co to wszystko am wspolnego z tzw. "religią"? to walka o kasę - naciąganie biednych starych ludzi, ktorzy wierzą Henrykowi z zapasionym brzuchem! Bursztynowy ołtarz.....a co z głodującymi i biednymi?? Prózniaczy klecha i jego banda. Wyrazy pogardy ....amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIEWIERZĄCY CHRZEŚCIJAŃSKIE PRZESŁANIE MIŁOŚCI MORALNYM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 22:19 zwycięzcą. Tak jak Armia Krajowa w powstaniu warszawskim. Arcybiskup Gocłowski, jak sie okazuje, naprawdę ma już swoje lata. I chyba już tylko spokój jest dla niego ważny. Święty?... Odpowiedz Link Zgłoś
stormy_weather Re: Ks. Jankowski zaapelował do wiernych o spokój 19.12.04, 15:55 ..demontaz kk w polen postępuje rażno do przodu... ..polusy, zmiencie orientacje na protestantyzm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rainbow Demontaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 17:20 A mnie się podoba - kościół sam się stacza. Głosi "prawdę", a sam jest obłudny. Jeszcze kilka dekad, a będzie świecił pustkami - taki jego koniec. Żeby było jasne - KK robi to własnymi rękami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea Re: Przytlaczajace ale prawdziwe. IP: *.anon-online.org 19.12.04, 17:33 tak masz racje, wiecej takich i ich zwoleniköw, to zniszcza wszystko. Posmiewisko i obraz Polski idacy na caly swiat. Pözniej nie dziwcie sie, ze taka opinie ma swiat o Polakach. Bardzo smutny upadek moralnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rainbow Re: Przytlaczajace ale prawdziwe. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 17:53 Widzisz - jak lubie Kościół. Uważam go za potrzebny i wiele dający ludziom. Nie godze sie jednak na jawną obłudę. Tylko dlatego napisałem, że robota Jankowskiego podoba mi się, że licze na szybki upadek, a po nim - na jakąś odnowę. Zresztę taki Kościół, jacy ludzie - nie ma co się dziwić, że znaczna część księży nie wierzy w Boga (sąd ten usłyszałem właśnie z ust znajomego księdza). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cieszyć_się_trzeba Re: Przyjemnie patrzeć,przytlłoczeni wieścią Żydzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 20:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolek Re: Wmawiany Demontaż - sam się staczasz i dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 20:55 Kościół bedzie świecił pustkami, jak nie będzie w nim takich dzielnych kapłanów jak ks.Jankowski. Na szczęście tacy goście jak Glemp, Żydziński, ks.Czajkowski, Boniecki i Henelowa stanowią tylko garstkę, nie zdołają rozłożyć Kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rainbow Re: Wmawiany Demontaż - sam się staczasz i dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 21:14 Nie staczam się. I dlatego dobrze mi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polaczekheniu Glupi Heniu J: dziekujemy za rozroby w lonie KrK!! IP: *.proxy.aol.com 19.12.04, 17:42 robisz dobra robote, tepaczku palczkowaty. Obys dlugo i glupio zyl( to ostatnie to twoja cecha, metolku.). Masoneria cie kocha, maly pajacu polaczkowaty!! Odpowiedz Link Zgłoś
stormy_weather Re: Glupi Heniu J: dziekujemy za rozroby w lonie 19.12.04, 17:44 ..brygitki mają szczescie, ze ten homilkowo-polityczny idiota nie dostal przydzialu do brigitten festung in oliwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolek Re: Głupi ANTYpolacy, znamy was, nie podpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 21:01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Tepy umysl, marna ortografia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 19:35 Gość portalu: polaczekheniu napisał(a): > robisz dobra robote, tepaczku palczkowaty. Obys dlugo i glupio zyl( to ostatnie > > to twoja cecha, metolku.). Aja waj, to ja tsche zapytawywaju - du you spreche po polskawemu? Lepiej zostan przy parchlanguage Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rowerzysta Re: Tepy umysl, marna ortografia + fałsz i podłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 21:04 Niezbywalne cechy pewnej nacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mlodyjorg Re: Ks. Jankowski zaapelował do wiernych o spokój IP: *.proxy.aol.com 19.12.04, 17:45 To zalezy od tego, kto mu te homilie bedzi pisac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Ks. Jankowski zaapelował do wiernych o spokój IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.12.04, 17:51 Czyli rzeczywiście nic się nie zmieniło. A już myślałem, że abp. Gocłowski wykaże się większą odwagą. Zresztą, być może z tym odwołaniem to nie było tak samo jak podawano oficjalnie. Puśćmy wodze fantazji i być może było to tak: abp. Gocłowski: Wiesz Heniu nie muszę ciebie usuwać z parafii... Ks. Jankowski: No ??? abp. Gocłowski: Zróbmy układ, ja ciebie pozostawiam na parafii a ty pomagasz mi wyjść z długów (patrz: Stella Maris) Ks. Jankowski: Tadziu, to doprawdy bardzo interesująca propozycja, ja mam trochę oszczędności, no wiesz ... abp. Gocłowski: No wiem! Ks. Jankowski: No to sztama! abp. Gocłowski: Bóg z nami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rainbow Re: Ks. Jankowski zaapelował do wiernych o spokój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 18:08 Ha! Ta bardziej przewrotna część mojej natury dopuszcza taki scenariusz. Gratuluję pomysłu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies na czarnych Re: Ks. Jankowski zaapelował do wiernych o spokój IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 17:56 Wierni? Jacy wierni?.To kupa psycholi jak większość katoli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Ks. Jankowski zaapelował do wiernych o spokój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 18:02 Mówisz o tych w melonikach i wczarnycvh chałatach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Ks. Jankowski zaapelował do wiernych o spokój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 17:58 Ale mnie cieszy wasze bezsilne skomlenie....ha ha ha ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rainbow Do: hahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 18:05 A mógłbyś, z łaski swojej, napisać co śmiesznego jest w tym "skomleniu", które w istocie jest irytacją? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Do: hahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 18:23 Taka kampania i taki efekt...ha ha ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rainbow. Do: hahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 18:27 Rozumiem, że dawanie wyczerpującej odpowiedzi nie jest Twoja najmocniejszą stroną. Trudno, co robić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Do: hahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 18:32 Pogadaj sobie z cypiskiem tudzież innymi intelektualistami... dobranoc....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rainbow Do: hahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 18:37 Myślałem, że pogadam z Tobą. Sformułowałeś kontrowersyjny pogląd i miałem nadzieję, że chcesz o tym powiedzieć szerzej. Interesowało mnie dlaczego zachowanie "forumowiczów" nazwałeś skomleniem. Ale widzę, że nic ciekawego nie masz do powiedzenia... Na "dobranoc" jeszcze za wcześnie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roma Re: Do: hahaha - faktycznie, żałosne skomlenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 21:27 Ujadanie zza węgła zamieniło się w żałosne skomlenie. Ładny widok zawiedzionych piesków z Gazety Wybiórczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rainbow Re: Do: hahaha - faktycznie, żałosne skomlenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 21:44 Ładny, nie ładny - w sprawach gustu nie ma dyskusji. Taki polaczek to jednak prostak, agresywny, zawistny... i przez to biedny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaj_żydosępy! Re: ZANIEPOKOJONE ŻYDOSĘPY KRĄŻĄ NA SWOIM FORUM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 21:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kur Re: Ks. Jankowski zaapelował do wiernych o spokój IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.12.04, 18:21 Jak to się nie zmieniło Michnik wyleciał z roboty za tą prowokację!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aew [...] IP: 199.185.26.* 19.12.04, 18:48 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apel Re: Ks. Jankowski zaapelował do wiernych o spokój IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.12.04, 20:26 Żądamy uwolnienia z więzień wszsytkich pedofilów! Wierni z parafii Św. Brigidy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekamy_na_homilie Re: AjWajowi nerwy puszczają, co bedzie po homilii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 21:32 Czekamy na homilie wygłaszane przez ks.Jankowskiego. AjWaja chyba szlag trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domk [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 20:23 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 20:41 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rainbow [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 21:09 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek [...] IP: *.ists.pl / *.ists.pl 19.12.04, 21:39 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak_lepiej [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 21:43 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rainbow Re: Rzeczywiscie "Żydactwo" Rzygac sie chce... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 21:46 Jak to u was mówią? Uderz w stół, a nożyce sie odezwą? Proszę bardzo! Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita z innego zrodla... 19.12.04, 21:05 O swieta naiwnosci myslalam,ze po calusno-dotykalskiej aferze Jankowskiego nie bede musiala ogladac jego obwislego,oblesnego podbrodka. No ale naiowna bylam.W kazdym razie musze przyznac punkt jego zwolennikom za robienie biznesow. Kasety z wiecami w jego obronie? He he kiepele pracuje.Jak geszefcik to geszefcik. Musze sie do nich zglosic i zapytac, czy nie potrzebuja producenta do innych projektow filmowych))))) Material bedzie czysto polski. Polscy chlopcy,polski kapital,polscy kamerzysci, miejsce krecenia Polska. Och ilez by oni zarobili na filmie " Widziane z zakrystii"...lub "Chlopcy bursztynowcy" Podrzucam Wam tekscik papowski o dzisijeszych wystepach Amberka. "Kochamy Cię!", "Ks. Jankowski na prezydenta!" to okrzyki jakie na plebanii parafii św. Brygidy wznosili zwolennicy ks. Henryka Jankowskiego. Prałat po raz pierwszy od ponad miesiąca poprowadził mszę św. Po mszy, której przewodził po raz pierwszy od odwołania go przez arcybiskupa gdańskiego Tadeuszem Gocłowskiego, ks. Jankowski na podwórzu plebanii spotkał się z około setką swoich zwolenników. Prałat po nieobecności w parafii, związanej z problemami zdrowotnymi, podziękował za powitanie i zaapelował o spokój. - Dochodziły do mnie głosy, że manifestowaliście, ale czy to zawsze było słuszne? Bardzo bym prosił - ponieważ przyjęliście mnie z sercem, to ja z serca proszę, żebyście po każdej niedzielnej mszy św. wracali do domu w spokoju. Możemy się liczyć z tym, że będą prowokatorzy. Musi być jeden głos - głos pasterza - powiedział m.in. Jankowski. Potrzebni tylko Polacy Dodał, że kto nie czuje się Polakiem, a przyszedł tylko po to, żeby się awanturować, jest niepotrzebny. Ks. Jankowski nie odczytał apelu do wiernych wydanego przez siebie w ostatnią środę po spotkaniu z arcybiskupem Gocłowskim. Było tam m.in. napisane: "Proszę tych wszystkich, którzy razem służyli Kościołowi i Polsce, o pełne respektowanie decyzji, które dla dobra Kościoła gdańskiego podjął arcybiskup-metropolita. Kościół jest naszą matką, której winniśmy szacunek i posłuszeństwo". Pytany, dlaczego tego nie zrobił, odparł, że apel przekazały media, a on nie lubi się powtarzać. Prałat dodał, że msze będzie prowadził zazwyczaj w niedziele o 11. i będzie też wygłaszał homilie. Zapowiedział akcję sprzedaży cegiełek na dokończenie budowy bursztynowego ołtarza. Niedzielne kazanie w kościele św. Brygidy wygłosił ks. kmdr. Marian Wydra. Wspomniał m.in. o zasługach prałata. Mówił, że bazylika św. Brygidy jest miejscem szczególnym. Homilia była przerywana owacjami. Na koniec mszy prałatowi wręczano bukiety kwiatów i dziękowano za powrót. "Ks. Czaja to Judasz" Przed i po nabożeństwie za 25 zł można było kupić kasety wideo z wiecami obrońców prałata, a także z wygłaszanymi przez niego homiliami. Na płocie tuż przy kościele wisiało zdjęcie administratora parafii ks. Krzysztofa Czai z napisem: "Ks. Czaja to Judasz". Ks. prałat Henryk Jankowski został odwołany z funkcji proboszcza parafii św. brygidy w Gdańsku 17 listopada dekretem metropolity gdańskiego. Obowiązki proboszcza przejął ks. administrator Krzysztof Czaja, od 11 lat wikariusz tej parafii. Biskup zaproponował prałatowi pozostanie w domu parafialnym św. Brygidy w roli księdza-rezydenta lub przejście do gdańskiego klasztoru sióstr brygidek, gdzie mógłby podjąć obowiązki kapelana sióstr. Prałat pozostał w parafii. Odwołanie ks. Jankowskiego z funkcji proboszcza parafii związane jest ze śledztwem prowadzonym od lipca przez prokuraturę. Dotyczy ono domniemanego molestowania byłego ministranta z parafii św. Brygidy, obecnie 16-letniego Sławomira R. Postępowanie w tej sprawie, prowadzone obecnie przez elbląską prokuraturę okręgową, ma zakończyć się przed świętami Bożego Narodzenia. Z nieoficjalnych informacji uzyskanych przez PAP w organach ścigania wynika, że sprawa ma zostać umorzona. (PAP) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina Re: z innego zrodla... same kłamstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 21:38 Salci z rozpaczy mózg odmówił myślenia. Choroba wściekłej krowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek A jak bylo naprawde? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 19.12.04, 21:42 Moze mnie oswiecisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 100lat_ks.Prałacie Re: ŻYCZYMY ZDROWIA SZLACHETNEMU ksJankowskiemu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 21:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ksiądz prałat Re: ŻYCZYMY ZDROWIA SZLACHETNEMU ksJankowskiemu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.12.04, 21:48 Najbardziej szlachetny jesteś ty, gadzino! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rainbow Re: ŻYCZYMY ZDROWIA SZLACHETNEMU ksJankowskiemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 21:50 100 lat zdrowia życzymy mu wszyscy - to jasne. Tylko ta szlachetność jakoś szwankuje... Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 [...] 19.12.04, 22:34 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: Heniu,dziękuję ci że nie przestałeś ośmieszać 19.12.04, 22:37 Piekne)))))))))))))) Super kreatywnosc)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Heniu,dziękuję ci że nie przestałeś ośmieszać IP: *.cs.ubc.ca 20.12.04, 00:04 Dobre J Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Henryku,dziękuję ci że nie przestałeś ośmieszaćKrk 20.12.04, 00:42 Ja, ksiądz Boguchwał i nasze podwórkowe kółko różańcowe modlimy się za naszą prałatową doskonałość, czystość moralną i duchową. Uważamy tak jak nasz doskonały pasterz, że zasady trwałe i niezmienne, zawarte w 10 przykazaniach, ewangelii i doświadczeniu kościoła, są wystarczające, by odnowić się moralnie.” Postanowiliśmy odnawiać się moralnie zawsze i wszędzie tak jak nasi pasterze. Jak Salezjanie z Lubina, którzy oddali już pieniądze, pięciu osobą ( zostało im tylko około pięćset). Jak te diabelskie pomioty z Witonii, co ks. Pawłowicza niesłusznie oskarżyły o pedofilie. Jak klerycy z Poznania, co Biskupa Paetza poniżyli. Jak te dziewice, co w Moskwie Biskupa Śliwkę omotały i do grzechu przymusiły. No i oczywiście jak nasz ukochany Henio waleczny, który oczyszczał ciało w różnych klinikach, zaś duszę oczyszczał indywidualnie z ministrantami. Nasz kochany Kościół Katolicki też się wiele razy odnawiał i teraz jest odnowiony. Gdzie byśmy nie pojechali wszędzie jest ładnie pomalowany a w wielu miejscach pięknie oświetlony. Ja i nasze kółko różańcowe odnawiamy się w różańcu i koronce klepanej. Natomiast ksiądz Boguchwał odnawia się razem z kuchareczką, która jest przecudnej urody jak nasza Marysia dziewica, chociaż dwa razy urodziła, oczywiście kuchareczka. Ksiądz Boguchwał jest człowiekiem szlachetnym nad wyraz, przyjął dzieci kuchareczki jak niby swoje, wychowuje i łoży, chociaż nie koniecznie cudzo. Parafianie to ludzie serca otwartego i ciepłego, dają na tace i nie tylko. Ksiądz Boguchwał napisał nam piękny pean o prałacie niezłomnym, który jest nieugięty w dążeniu do zbawienia swego przyrodzenia. Tytuł tego peanu, brzmi tak jakoś podobnie, jak przepiękny przydomek Papieża Pietro di Luna. Papież Pietro di Luna (Sergiusz IV) miał przepiękny przydomek ”Os porci lub Bucca porci” nadane mu przez wielbiący go lud. Nie znam Włoskiego, ale wiem że kochający swego aecypasterza lud nadał mu bardzo wzniosły i piękny przydomek. Wiemy na pewno że nasz szlachetny kapłan Henio, nie opuści swych wiernych parafian, i jeszcze wiele razy wystąpi w swych cudownych szatach ze wszystkimi orderami, w roli bohaterskiego obrońcy wiary, i wytłumaczy jakiej i w co. Pisałem to wiele razy, mój wzorzec moralny prałat Henio dzisiaj to potwierdził. PS Lepiej kupić bilet w jedną stronę, z zapewnieniem wirtualnego zbawienia niż zmusić rozum do myślenia. Amen. Wszelkie prawa zastrzeżone. Odpowiedz Link Zgłoś
panbuk1 Re: Henryku,dziękuję ci że nie przestałeś ośmiesz 20.12.04, 00:46 kozaczek3 napisał: > Ja, ksiądz Boguchwał i nasze podwórkowe kółko różańcowe modlimy się za naszą > prałatową doskonałość, czystość moralną i duchową. > Uważamy tak jak nasz doskonały pasterz, że zasady trwałe i niezmienne, zawarte > w 10 przykazaniach, ewangelii i doświadczeniu kościoła, są wystarczające, by > odnowić się moralnie.” Postanowiliśmy odnawiać się moralnie zawsze i wszę > dzie > tak jak nasi pasterze. > Jak Salezjanie z Lubina, którzy oddali już pieniądze, pięciu osobą ( zostało im > > tylko około pięćset). Jak te diabelskie pomioty z Witonii, co ks. Pawłowicza > niesłusznie oskarżyły o pedofilie. Jak klerycy z Poznania, co Biskupa Paetza > poniżyli. Jak te dziewice, co w Moskwie Biskupa Śliwkę omotały i do grzechu > przymusiły. > No i oczywiście jak nasz ukochany Henio waleczny, który oczyszczał ciało w > różnych klinikach, zaś duszę oczyszczał indywidualnie z ministrantami. > Nasz kochany Kościół Katolicki też się wiele razy odnawiał i teraz jest > odnowiony. > Gdzie byśmy nie pojechali wszędzie jest ładnie pomalowany a w wielu miejscach > pięknie oświetlony. Ja i nasze kółko różańcowe odnawiamy się w różańcu i > koronce klepanej. > Natomiast ksiądz Boguchwał odnawia się razem z kuchareczką, która jest > przecudnej urody jak nasza Marysia dziewica, chociaż dwa razy urodziła, > oczywiście kuchareczka. > Ksiądz Boguchwał jest człowiekiem szlachetnym nad wyraz, przyjął dzieci > kuchareczki jak niby swoje, wychowuje i łoży, chociaż nie koniecznie cudzo. > Parafianie to ludzie serca otwartego i ciepłego, dają na tace i nie tylko. > Ksiądz Boguchwał napisał nam piękny pean o prałacie niezłomnym, który jest > nieugięty w dążeniu do zbawienia swego przyrodzenia. > Tytuł tego peanu, brzmi tak jakoś podobnie, jak przepiękny przydomek Papieża > Pietro di Luna. > Papież Pietro di Luna (Sergiusz IV) miał przepiękny przydomek ”Os porci l > ub > Bucca porci” nadane mu przez wielbiący go lud. Nie znam Włoskiego, ale wi > em że > kochający swego aecypasterza lud nadał mu bardzo wzniosły i piękny przydomek. > Wiemy na pewno że nasz szlachetny kapłan Henio, nie opuści swych wiernych > parafian, i jeszcze wiele razy wystąpi w swych cudownych szatach ze wszystkimi > orderami, w roli bohaterskiego obrońcy wiary, i wytłumaczy jakiej i w co. > Pisałem to wiele razy, mój wzorzec moralny prałat Henio dzisiaj to potwierdził. > > PS Lepiej kupić bilet w jedną stronę, > z zapewnieniem wirtualnego zbawienia > niż zmusić rozum do myślenia. > Amen. > Wszelkie prawa zastrzeżone. > Nie kupujcie. Tam niema nic. Niech będzie pochylony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 49-100 Nasz ksiądz jest wzorem wszelakich cnot i tyle!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 00:54 Nasz ksiądz jest dobrym człowiekiem, powinien być przedstawiany jako wzorzec moralności. Zaopiekował się wykorzystaną kobietą, dał jej zatrudnienie. Ona pracując u niego jako kucharka, nie pomna zaznanych krzywd od nieodpowiedzialnych mężczyzn, zaszła w ciążę. Urodziła, mimo to nasz ksiądz dalej opiekował się tą grzeszną kobietą. Syna jej przyjął na plebanię i jest dla niego wujkiem. Obecnie kobieta ta po powtórnej ciąży mieszka w zakupionym dla niej mieszkaniu na osiedlu ”Piastów”. Mieszkanie to kupił jej ten szlachetny kapłan. Niech będzie pochylony. Ty kozaczek3 nie potrafisz kochać kapłana, naszego umiłowanego pasterza. My owieczki potrzebujemy barana. Tylko mi nie mów że sie nażarłam trawki. Ja, ksiądz Boguchwał i nasze podwórkowe kółko różańcowe modlimy się za naszą > prałatową doskonałość, czystość moralną i duchową. > Uważamy tak jak nasz doskonały pasterz, że zasady trwałe i niezmienne, zawarte > w 10 przykazaniach, ewangelii i doświadczeniu kościoła, są wystarczające, by > odnowić się moralnie.” Postanowiliśmy odnawiać się moralnie zawsze i wszę > dzie > tak jak nasi pasterze. > Jak Salezjanie z Lubina, którzy oddali już pieniądze, pięciu osobą ( zostało im > > tylko około pięćset). Jak te diabelskie pomioty z Witonii, co ks. Pawłowicza > niesłusznie oskarżyły o pedofilie. Jak klerycy z Poznania, co Biskupa Paetza > poniżyli. Jak te dziewice, co w Moskwie Biskupa Śliwkę omotały i do grzechu > przymusiły. > No i oczywiście jak nasz ukochany Henio waleczny, który oczyszczał ciało w > różnych klinikach, zaś duszę oczyszczał indywidualnie z ministrantami. > Nasz kochany Kościół Katolicki też się wiele razy odnawiał i teraz jest > odnowiony. > Gdzie byśmy nie pojechali wszędzie jest ładnie pomalowany a w wielu miejscach > pięknie oświetlony. Ja i nasze kółko różańcowe odnawiamy się w różańcu i > koronce klepanej. > Natomiast ksiądz Boguchwał odnawia się razem z kuchareczką, która jest > przecudnej urody jak nasza Marysia dziewica, chociaż dwa razy urodziła, > oczywiście kuchareczka. > Ksiądz Boguchwał jest człowiekiem szlachetnym nad wyraz, przyjął dzieci > kuchareczki jak niby swoje, wychowuje i łoży, chociaż nie koniecznie cudzo. > Parafianie to ludzie serca otwartego i ciepłego, dają na tace i nie tylko. > Ksiądz Boguchwał napisał nam piękny pean o prałacie niezłomnym, który jest > nieugięty w dążeniu do zbawienia swego przyrodzenia. > Tytuł tego peanu, brzmi tak jakoś podobnie, jak przepiękny przydomek Papieża > Pietro di Luna. > Papież Pietro di Luna (Sergiusz IV) miał przepiękny przydomek ”Os porci l > ub > Bucca porci” nadane mu przez wielbiący go lud. Nie znam Włoskiego, ale wi > em że > kochający swego aecypasterza lud nadał mu bardzo wzniosły i piękny przydomek. > Wiemy na pewno że nasz szlachetny kapłan Henio, nie opuści swych wiernych > parafian, i jeszcze wiele razy wystąpi w swych cudownych szatach ze wszystkimi > orderami, w roli bohaterskiego obrońcy wiary, i wytłumaczy jakiej i w co. > Pisałem to wiele razy, mój wzorzec moralny prałat Henio dzisiaj to potwierdził. > > PS Lepiej kupić bilet w jedną stronę, > z zapewnieniem wirtualnego zbawienia > niż zmusić rozum do myślenia. > Amen. > Wszelkie prawa zastrzeżone. > Nie kupujcie. Tam niema nic. Niech będzie pochylony. -------------------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Chichot GOC TO CIOTA I ALFONS IP: *.i.pppool.de 20.12.04, 01:55 Osmieszyl sie i upokorzyl przed pedofilskim zboczencem. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: Nasz ksiądz jest wzorem wszelakich cnot i tyl 20.12.04, 01:58 49-100 ? Czyzby slaski przypadek wzorca moralnosci ? ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kopia z Kacapa Geszefty starozakonnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 02:04 Podatki trzeba placic. A zauwarzylem takie oto dziala, kto ma teraz problemy w Rosji? Jukos (wiekszasc wlascziczeli zydzi), Alfa - group (Fridman, Awen i spolka), SUAL (Wekselberg, Apelbaum i spolka), male firmy naftowe (Gusman, Krymsky, Lenboim i reszta), no i durzo innych, zwykle tez z nazwiskami wlascziczeli o azyl na Wschodzie. Wszystcy maja rozne problemy - ale maja. No ale Lukoil (Alekperow jest z pochodzenia azerem, wiekszasc rosjanie, 17% maja amerikanie z Conoko Philips i tylko jeden zyd - Fedun, ale nie glowny), Surgutneftegaz (Bogdanow i spolka), Interos (Potanin i Prochorow, i tylko byly vice-prezes zarzadu Zelenin wyglada na zyda. Ale o nim niewiadoma. Jest gubernatorem Tverskogo obwodu, a po Interose i pszed gubernatorem - byl w zarzadzie w Goskomsporte), Severstal (Wszystcy rosjanie i jeden tatar), Sistema (tez wlascziczeli zydow nie widac)... Nie mowiac o RAO EES czy Gazpromie. Gdzie sa rzydzi, ale o nic nie decyduja. Praktycznie nie maja wielkich tarapatow z podatkami. Morze troche pszesadzili, czi, co uczekaja jak cos skradna. Morze trzeba myslec o kraju w ktorym sie pracuje. Pszepraszam za pomylki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liczykrupa Jankowski zaapelował do 200 oszolomow o spokój IP: 220.237.128.* 20.12.04, 06:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patience Ha, pedofilowi z Tylawy nic sie nie stalo, a czy.. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.12.04, 06:19 ... to swiadczy, ze nie jest pedofilem? Wyrok w zawiasach i jazda, dalej na ta sama parafie, wyglaszac homilie i gwalcic dzieci. To Jankowskiemu mialaby sie stac jakas krzywda? Never. Niewinny i dalej bedzie homilie wyglaszal, prosze bardzo. Sledztwo umorzone. Odpowiedz Link Zgłoś