Dodaj do ulubionych

Ks. Jankowski zaapelował do wiernych o spokój

IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.04, 15:21
Będzie prowdził msze i wygłaszał homilie, to co się właściwie zmieniło?
Obserwuj wątek
    • Gość: andre9999 Re: Ks. Jankowski zaapelował do wiernych o spokój IP: *.238.90.188.adsl.inetia.pl 19.12.04, 15:48
      Nic się nie zmieniło, sprawa Jankowskiego to burza w szklance wody, biskup
      poddał się.
      • Gość: sprawiedliwy Re: Śledztwo dotyczyło POMÓWIEŃ, a nie domniemań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 20:48
        A największą rolę w rozpowszechnianiu pomówień osoby ks.Prałata odegrały media,
        wśród których szczególnie haniebnie wyróżniła się Gazeta Wyborcza.
        Gazeto-szmato przepraszaj teraz.
        • Gość: SPRAWIEDLIWSZY CHORY JESTEŚ?ZA CO GAZETA MA PRZEPRASZAĆ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 22:22
          Czy naprawdę wydaje ci się, że wyborcza jest organem gdańskiej Kurii?!
        • Gość: zdenek Re: Śledztwo dotyczyło POMÓWIEŃ, a nie domniemań IP: 81.210.14.* 20.12.04, 03:15
          Precz z Jankowskim i z jego "fanami" (średnia wieku 70 lat!) Ciemnogród i
          tyle ! Co to wszystko am wspolnego z tzw. "religią"? to walka o kasę -
          naciąganie biednych starych ludzi, ktorzy wierzą Henrykowi z zapasionym
          brzuchem! Bursztynowy ołtarz.....a co z głodującymi i biednymi?? Prózniaczy
          klecha i jego banda. Wyrazy pogardy ....amen
      • Gość: NIEWIERZĄCY CHRZEŚCIJAŃSKIE PRZESŁANIE MIŁOŚCI MORALNYM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 22:19
        zwycięzcą.
        Tak jak Armia Krajowa w powstaniu warszawskim.

Arcybiskup Gocłowski, jak sie okazuje, naprawdę ma już swoje lata.

I chyba już tylko spokój jest dla niego ważny.
        Święty?...
    • stormy_weather Re: Ks. Jankowski zaapelował do wiernych o spokój 19.12.04, 15:55
      ..demontaz kk w polen postępuje rażno do przodu...
      ..polusy, zmiencie orientacje na protestantyzm...
      • Gość: Rainbow Demontaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 17:20
        A mnie się podoba - kościół sam się stacza. Głosi "prawdę", a sam jest obłudny.
        Jeszcze kilka dekad, a będzie świecił pustkami - taki jego koniec.
        Żeby było jasne - KK robi to własnymi rękami.
        • Gość: Thea Re: Przytlaczajace ale prawdziwe. IP: *.anon-online.org 19.12.04, 17:33
          tak masz racje, wiecej takich i ich zwoleniköw, to zniszcza wszystko.
          Posmiewisko i obraz Polski idacy na caly swiat. Pözniej nie dziwcie sie,
          ze taka opinie ma swiat o Polakach. Bardzo smutny upadek moralnosci.
          • Gość: Rainbow Re: Przytlaczajace ale prawdziwe. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 17:53
            Widzisz - jak lubie Kościół. Uważam go za potrzebny i wiele dający ludziom. Nie
            godze sie jednak na jawną obłudę.
            Tylko dlatego napisałem, że robota Jankowskiego podoba mi się, że licze na
            szybki upadek, a po nim - na jakąś odnowę.
            Zresztę taki Kościół, jacy ludzie - nie ma co się dziwić, że znaczna część
            księży nie wierzy w Boga (sąd ten usłyszałem właśnie z ust znajomego księdza).

Pozdrawiam.
          • Gość: cieszyć_się_trzeba Re: Przyjemnie patrzeć,przytlłoczeni wieścią Żydzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 20:58
        • Gość: Tolek Re: Wmawiany Demontaż - sam się staczasz i dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 20:55
          Kościół bedzie świecił pustkami, jak nie będzie w nim takich dzielnych kapłanów
          jak ks.Jankowski. Na szczęście tacy goście jak Glemp, Żydziński, ks.Czajkowski,
          Boniecki i Henelowa stanowią tylko garstkę, nie zdołają rozłożyć Kościoła.
          • Gość: Rainbow Re: Wmawiany Demontaż - sam się staczasz i dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 21:14
            Nie staczam się. I dlatego dobrze mi.
    • Gość: polaczekheniu Glupi Heniu J: dziekujemy za rozroby w lonie KrK!! IP: *.proxy.aol.com 19.12.04, 17:42
      robisz dobra robote, tepaczku palczkowaty. Obys dlugo i glupio zyl( to ostatnie
      to twoja cecha, metolku.). Masoneria cie kocha, maly pajacu polaczkowaty!!
      • stormy_weather Re: Glupi Heniu J: dziekujemy za rozroby w lonie 19.12.04, 17:44
        ..brygitki mają szczescie, ze ten homilkowo-polityczny idiota nie dostal
        przydzialu do brigitten festung in oliwa...
        • Gość: Tolek Re: Głupi ANTYpolacy, znamy was, nie podpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 21:01
      • Gość: sam Tepy umysl, marna ortografia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 19:35
        Gość portalu: polaczekheniu napisał(a):

> robisz dobra robote, tepaczku palczkowaty. Obys dlugo i glupio zyl( to ostatnie
        >
        > to twoja cecha, metolku.).

Aja waj, to ja tsche zapytawywaju - du you spreche po polskawemu? Lepiej zostan przy parchlanguage
        • Gość: rowerzysta Re: Tepy umysl, marna ortografia + fałsz i podłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 21:04
          Niezbywalne cechy pewnej nacji.
          • Gość: Leszek Rowerzysta czy cyklista? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 19.12.04, 21:36
    • Gość: Mlodyjorg Re: Ks. Jankowski zaapelował do wiernych o spokój IP: *.proxy.aol.com 19.12.04, 17:45
      To zalezy od tego, kto mu te homilie bedzi pisac.
    • Gość: ag Re: Ks. Jankowski zaapelował do wiernych o spokój IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.12.04, 17:51
      Czyli rzeczywiście nic się nie zmieniło. A już myślałem, że
      abp. Gocłowski wykaże się większą odwagą. Zresztą, być może z tym
      odwołaniem to nie było tak samo jak podawano oficjalnie.
      Puśćmy wodze fantazji i być może było to tak:

abp. Gocłowski: Wiesz Heniu nie muszę ciebie usuwać z parafii...

Ks. Jankowski: No ???

abp. Gocłowski: Zróbmy układ, ja ciebie pozostawiam na parafii a ty
      pomagasz mi wyjść z długów (patrz: Stella Maris)

Ks. Jankowski: Tadziu, to doprawdy bardzo interesująca propozycja, ja mam
      trochę oszczędności, no wiesz ...

abp. Gocłowski: No wiem!

Ks. Jankowski: No to sztama!

abp. Gocłowski: Bóg z nami!
      • Gość: Rainbow Re: Ks. Jankowski zaapelował do wiernych o spokój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 18:08
        Ha!
        Ta bardziej przewrotna część mojej natury dopuszcza taki scenariusz. Gratuluję
        pomysłu...
    • Gość: pies na czarnych Re: Ks. Jankowski zaapelował do wiernych o spokój IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 17:56
      Wierni? Jacy wierni?.To kupa psycholi jak większość katoli.
      • Gość: ??? Re: Ks. Jankowski zaapelował do wiernych o spokój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 18:02
        Mówisz o tych w melonikach i wczarnycvh chałatach?
    • Gość: hahaha Re: Ks. Jankowski zaapelował do wiernych o spokój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 17:58
      Ale mnie cieszy wasze bezsilne skomlenie....ha ha ha ha ha ha
      • Gość: Rainbow Do: hahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 18:05
        A mógłbyś, z łaski swojej, napisać co śmiesznego jest w tym "skomleniu", które
        w istocie jest irytacją?
        • Gość: hahaha Re: Do: hahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 18:23
          Taka kampania i taki efekt...ha ha ha ha ha
          • Gość: Rainbow. Do: hahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 18:27
            Rozumiem, że dawanie wyczerpującej odpowiedzi nie jest Twoja najmocniejszą
            stroną. Trudno, co robić...
            • Gość: hahaha Re: Do: hahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 18:32
              Pogadaj sobie z cypiskiem tudzież innymi intelektualistami...
              dobranoc.......
              • Gość: Rainbow Do: hahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 18:37
                Myślałem, że pogadam z Tobą.
                Sformułowałeś kontrowersyjny pogląd i miałem nadzieję, że chcesz o tym
                powiedzieć szerzej. Interesowało mnie dlaczego zachowanie "forumowiczów"
                nazwałeś skomleniem. Ale widzę, że nic ciekawego nie masz do powiedzenia...

Na "dobranoc" jeszcze za wcześnie.
                Pozdrawiam.
                • Gość: Roma Re: Do: hahaha - faktycznie, żałosne skomlenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 21:27
                  Ujadanie zza węgła zamieniło się w żałosne skomlenie. Ładny widok zawiedzionych
                  piesków z Gazety Wybiórczej.
                  • Gość: Rainbow Re: Do: hahaha - faktycznie, żałosne skomlenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 21:44
                    Ładny, nie ładny - w sprawach gustu nie ma dyskusji. Taki polaczek to jednak
                    prostak, agresywny, zawistny... i przez to biedny.
      • Gość: Poznaj_żydosępy! Re: ZANIEPOKOJONE ŻYDOSĘPY KRĄŻĄ NA SWOIM FORUM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 21:07
        • Gość: Leszek Napisal to Polako-papuga IP: *.ists.pl / *.ists.pl 19.12.04, 21:37
    • Gość: kur Re: Ks. Jankowski zaapelował do wiernych o spokój IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.12.04, 18:21
      Jak to się nie zmieniło Michnik wyleciał z roboty za tą prowokację!!!
      • Gość: aew [...] IP: 199.185.26.* 19.12.04, 18:48
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Apel Re: Ks. Jankowski zaapelował do wiernych o spokój IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.12.04, 20:26
          Żądamy uwolnienia z więzień wszsytkich pedofilów!
          Wierni z parafii Św. Brigidy
        • Gość: czekamy_na_homilie Re: AjWajowi nerwy puszczają, co bedzie po homilii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 21:32
          Czekamy na homilie wygłaszane przez ks.Jankowskiego. AjWaja chyba szlag trafi.
    • Gość: domk [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 20:23
      • Gość: hahaha [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 20:41
        • Gość: Rainbow [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 21:09
        • Gość: Leszek [...] IP: *.ists.pl / *.ists.pl 19.12.04, 21:39
          • Gość: tak_lepiej [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 21:43
            • Gość: Rainbow Re: Rzeczywiscie "Żydactwo" Rzygac sie chce... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 21:46
              Jak to u was mówią? Uderz w stół, a nożyce sie odezwą? Proszę bardzo!
    • marianna.rokita z innego zrodla... 19.12.04, 21:05
      O swieta naiwnosci myslalam,ze po calusno-dotykalskiej aferze Jankowskiego
      nie bede musiala ogladac jego obwislego,oblesnego podbrodka. No ale naiowna
      bylam.W kazdym razie musze przyznac punkt jego zwolennikom za robienie
      biznesow. Kasety z wiecami w jego obronie? He he kiepele pracuje.Jak
      geszefcik to geszefcik.
      Musze sie do nich zglosic i zapytac, czy nie potrzebuja producenta do innych
      projektow filmowychsmile)))))
      Material bedzie czysto polski. Polscy chlopcy,polski kapital,polscy
      kamerzysci, miejsce krecenia Polska.
      Och ilez by oni zarobili na filmie " Widziane z zakrystii"...lub "Chlopcy
      bursztynowcy"

Podrzucam Wam tekscik papowski o dzisijeszych wystepach Amberka.

"Kochamy Cię!", "Ks. Jankowski na prezydenta!" to okrzyki jakie na plebanii
      parafii św. Brygidy wznosili zwolennicy ks. Henryka Jankowskiego. Prałat po
      raz pierwszy od ponad miesiąca poprowadził mszę św.
      Po mszy, której przewodził po raz pierwszy od odwołania go przez arcybiskupa
      gdańskiego Tadeuszem Gocłowskiego, ks. Jankowski na podwórzu plebanii spotkał
      się z około setką swoich zwolenników.
      Prałat po nieobecności w parafii, związanej z problemami zdrowotnymi,
      podziękował za powitanie i zaapelował o spokój.
      - Dochodziły do mnie głosy, że manifestowaliście, ale czy to zawsze było
      słuszne? Bardzo bym prosił - ponieważ przyjęliście mnie z sercem, to ja z
      serca proszę, żebyście po każdej niedzielnej mszy św. wracali do domu w
      spokoju. Możemy się liczyć z tym, że będą prowokatorzy. Musi być jeden głos -
      głos pasterza - powiedział m.in. Jankowski.
      Potrzebni tylko Polacy
      Dodał, że kto nie czuje się Polakiem, a przyszedł tylko po to, żeby się
      awanturować, jest niepotrzebny.
      Ks. Jankowski nie odczytał apelu do wiernych wydanego przez siebie w ostatnią
      środę po spotkaniu z arcybiskupem Gocłowskim. Było tam m.in.
      napisane: "Proszę tych wszystkich, którzy razem służyli Kościołowi i Polsce,
      o pełne respektowanie decyzji, które dla dobra Kościoła gdańskiego podjął
      arcybiskup-metropolita. Kościół jest naszą matką, której winniśmy szacunek i
      posłuszeństwo".
      Pytany, dlaczego tego nie zrobił, odparł, że apel przekazały media, a on nie
      lubi się powtarzać.
      Prałat dodał, że msze będzie prowadził zazwyczaj w niedziele o 11. i będzie
      też wygłaszał homilie. Zapowiedział akcję sprzedaży cegiełek na dokończenie
      budowy bursztynowego ołtarza.
      Niedzielne kazanie w kościele św. Brygidy wygłosił ks. kmdr. Marian Wydra.
      Wspomniał m.in. o zasługach prałata. Mówił, że bazylika św. Brygidy jest
      miejscem szczególnym. Homilia była przerywana owacjami. Na koniec mszy
      prałatowi wręczano bukiety kwiatów i dziękowano za powrót.
      "Ks. Czaja to Judasz"
      Przed i po nabożeństwie za 25 zł można było kupić kasety wideo z wiecami
      obrońców prałata, a także z wygłaszanymi przez niego homiliami. Na płocie tuż
      przy kościele wisiało zdjęcie administratora parafii ks. Krzysztofa Czai z
      napisem: "Ks. Czaja to Judasz".
      Ks. prałat Henryk Jankowski został odwołany z funkcji proboszcza parafii św.
      brygidy w Gdańsku 17 listopada dekretem metropolity gdańskiego. Obowiązki
      proboszcza przejął ks. administrator Krzysztof Czaja, od 11 lat wikariusz tej
      parafii. Biskup zaproponował prałatowi pozostanie w domu parafialnym św.
      Brygidy w roli księdza-rezydenta lub przejście do gdańskiego klasztoru sióstr
      brygidek, gdzie mógłby podjąć obowiązki kapelana sióstr. Prałat pozostał w
      parafii.
      Odwołanie ks. Jankowskiego z funkcji proboszcza parafii związane jest ze
      śledztwem prowadzonym od lipca przez prokuraturę. Dotyczy ono domniemanego
      molestowania byłego ministranta z parafii św. Brygidy, obecnie 16-letniego
      Sławomira R.
      Postępowanie w tej sprawie, prowadzone obecnie przez elbląską prokuraturę
      okręgową, ma zakończyć się przed świętami Bożego Narodzenia. Z nieoficjalnych
      informacji uzyskanych przez PAP w organach ścigania wynika, że sprawa ma
      zostać umorzona.

(PAP)
      • Gość: Alina Re: z innego zrodla... same kłamstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 21:38
        Salci z rozpaczy mózg odmówił myślenia. Choroba wściekłej krowy.
        • Gość: Leszek A jak bylo naprawde? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 19.12.04, 21:42
          Moze mnie oswiecisz?
          • marianna.rokita Oj tak Leszek niech Alinka nas oswieci! 19.12.04, 21:45
        • Gość: 100lat_ks.Prałacie Re: ŻYCZYMY ZDROWIA SZLACHETNEMU ksJankowskiemu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 21:42
          • Gość: Ksiądz prałat Re: ŻYCZYMY ZDROWIA SZLACHETNEMU ksJankowskiemu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.12.04, 21:48
            Najbardziej szlachetny jesteś ty, gadzino!
          • Gość: Rainbow Re: ŻYCZYMY ZDROWIA SZLACHETNEMU ksJankowskiemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 21:50
            100 lat zdrowia życzymy mu wszyscy - to jasne. Tylko ta szlachetność jakoś
            szwankuje...
    • kozaczek3 [...] 19.12.04, 22:34
      • marianna.rokita Re: Heniu,dziękuję ci że nie przestałeś ośmieszać 19.12.04, 22:37
        Pieknesmile))))))))))))))
        Super kreatywnoscsmile))))))
      • Gość: jacek Re: Heniu,dziękuję ci że nie przestałeś ośmieszać IP: *.cs.ubc.ca 20.12.04, 00:04
        Dobre
        J
    • kozaczek3 Henryku,dziękuję ci że nie przestałeś ośmieszaćKrk 20.12.04, 00:42
      Ja, ksiądz Boguchwał i nasze podwórkowe kółko różańcowe modlimy się za naszą
      prałatową doskonałość, czystość moralną i duchową.
      Uważamy tak jak nasz doskonały pasterz, że zasady trwałe i niezmienne, zawarte
      w 10 przykazaniach, ewangelii i doświadczeniu kościoła, są wystarczające, by
      odnowić się moralnie.” Postanowiliśmy odnawiać się moralnie zawsze i wszędzie
      tak jak nasi pasterze.
      Jak Salezjanie z Lubina, którzy oddali już pieniądze, pięciu osobą ( zostało im
      tylko około pięćset). Jak te diabelskie pomioty z Witonii, co ks. Pawłowicza
      niesłusznie oskarżyły o pedofilie. Jak klerycy z Poznania, co Biskupa Paetza
      poniżyli. Jak te dziewice, co w Moskwie Biskupa Śliwkę omotały i do grzechu
      przymusiły.
      No i oczywiście jak nasz ukochany Henio waleczny, który oczyszczał ciało w
      różnych klinikach, zaś duszę oczyszczał indywidualnie z ministrantami.
      Nasz kochany Kościół Katolicki też się wiele razy odnawiał i teraz jest
      odnowiony.
      Gdzie byśmy nie pojechali wszędzie jest ładnie pomalowany a w wielu miejscach
      pięknie oświetlony. Ja i nasze kółko różańcowe odnawiamy się w różańcu i
      koronce klepanej.
      Natomiast ksiądz Boguchwał odnawia się razem z kuchareczką, która jest
      przecudnej urody jak nasza Marysia dziewica, chociaż dwa razy urodziła,
      oczywiście kuchareczka.
      Ksiądz Boguchwał jest człowiekiem szlachetnym nad wyraz, przyjął dzieci
      kuchareczki jak niby swoje, wychowuje i łoży, chociaż nie koniecznie cudzo.
      Parafianie to ludzie serca otwartego i ciepłego, dają na tace i nie tylko.
      Ksiądz Boguchwał napisał nam piękny pean o prałacie niezłomnym, który jest
      nieugięty w dążeniu do zbawienia swego przyrodzenia.
      Tytuł tego peanu, brzmi tak jakoś podobnie, jak przepiękny przydomek Papieża
      Pietro di Luna.
      Papież Pietro di Luna (Sergiusz IV) miał przepiękny przydomek ”Os porci lub
      Bucca porci” nadane mu przez wielbiący go lud. Nie znam Włoskiego, ale wiem że
      kochający swego aecypasterza lud nadał mu bardzo wzniosły i piękny przydomek.
      Wiemy na pewno że nasz szlachetny kapłan Henio, nie opuści swych wiernych
      parafian, i jeszcze wiele razy wystąpi w swych cudownych szatach ze wszystkimi
      orderami, w roli bohaterskiego obrońcy wiary, i wytłumaczy jakiej i w co.
      Pisałem to wiele razy, mój wzorzec moralny prałat Henio dzisiaj to potwierdził.
      PS Lepiej kupić bilet w jedną stronę,
      z zapewnieniem wirtualnego zbawienia
      niż zmusić rozum do myślenia.
      Amen.
      Wszelkie prawa zastrzeżone.

• panbuk1 Re: Henryku,dziękuję ci że nie przestałeś ośmiesz 20.12.04, 00:46
        kozaczek3 napisał:

> Ja, ksiądz Boguchwał i nasze podwórkowe kółko różańcowe modlimy się za naszą
        > prałatową doskonałość, czystość moralną i duchową.
        > Uważamy tak jak nasz doskonały pasterz, że zasady trwałe i niezmienne,
        zawarte
        > w 10 przykazaniach, ewangelii i doświadczeniu kościoła, są wystarczające, by
        > odnowić się moralnie.” Postanowiliśmy odnawiać się moralnie zawsze i wszę
        > dzie
        > tak jak nasi pasterze.
        > Jak Salezjanie z Lubina, którzy oddali już pieniądze, pięciu osobą ( zostało
        im
        >
        > tylko około pięćset). Jak te diabelskie pomioty z Witonii, co ks. Pawłowicza
        > niesłusznie oskarżyły o pedofilie. Jak klerycy z Poznania, co Biskupa Paetza
        > poniżyli. Jak te dziewice, co w Moskwie Biskupa Śliwkę omotały i do grzechu
        > przymusiły.
        > No i oczywiście jak nasz ukochany Henio waleczny, który oczyszczał ciało w
        > różnych klinikach, zaś duszę oczyszczał indywidualnie z ministrantami.
        > Nasz kochany Kościół Katolicki też się wiele razy odnawiał i teraz jest
        > odnowiony.
        > Gdzie byśmy nie pojechali wszędzie jest ładnie pomalowany a w wielu miejscach
        > pięknie oświetlony. Ja i nasze kółko różańcowe odnawiamy się w różańcu i
        > koronce klepanej.
        > Natomiast ksiądz Boguchwał odnawia się razem z kuchareczką, która jest
        > przecudnej urody jak nasza Marysia dziewica, chociaż dwa razy urodziła,
        > oczywiście kuchareczka.
        > Ksiądz Boguchwał jest człowiekiem szlachetnym nad wyraz, przyjął dzieci
        > kuchareczki jak niby swoje, wychowuje i łoży, chociaż nie koniecznie cudzo.
        > Parafianie to ludzie serca otwartego i ciepłego, dają na tace i nie tylko.
        > Ksiądz Boguchwał napisał nam piękny pean o prałacie niezłomnym, który jest
        > nieugięty w dążeniu do zbawienia swego przyrodzenia.
        > Tytuł tego peanu, brzmi tak jakoś podobnie, jak przepiękny przydomek Papieża
        > Pietro di Luna.
        > Papież Pietro di Luna (Sergiusz IV) miał przepiękny przydomek ”Os porci l
        > ub
        > Bucca porci” nadane mu przez wielbiący go lud. Nie znam Włoskiego, ale wi
        > em że
        > kochający swego aecypasterza lud nadał mu bardzo wzniosły i piękny
        przydomek.
        > Wiemy na pewno że nasz szlachetny kapłan Henio, nie opuści swych wiernych
        > parafian, i jeszcze wiele razy wystąpi w swych cudownych szatach ze
        wszystkimi
        > orderami, w roli bohaterskiego obrońcy wiary, i wytłumaczy jakiej i w co.
        > Pisałem to wiele razy, mój wzorzec moralny prałat Henio dzisiaj to
        potwierdził.
        >
        > PS Lepiej kupić bilet w jedną stronę,
        > z zapewnieniem wirtualnego zbawienia
        > niż zmusić rozum do myślenia.
        > Amen.
        > Wszelkie prawa zastrzeżone.
        >
        Nie kupujcie.
        Tam niema nic.
        Niech będzie pochylony.

• Gość: 49-100 Nasz ksiądz jest wzorem wszelakich cnot i tyle!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 00:54
          Nasz ksiądz jest dobrym człowiekiem, powinien być przedstawiany jako wzorzec
          moralności.
          Zaopiekował się wykorzystaną kobietą, dał jej zatrudnienie.
          Ona pracując u niego jako kucharka, nie pomna zaznanych krzywd od
          nieodpowiedzialnych mężczyzn, zaszła w ciążę. Urodziła, mimo to nasz ksiądz
          dalej opiekował się tą grzeszną kobietą. Syna jej przyjął na plebanię i jest
          dla niego wujkiem. Obecnie kobieta ta po powtórnej ciąży mieszka w zakupionym
          dla niej mieszkaniu na osiedlu ”Piastów”.
          Mieszkanie to kupił jej ten szlachetny kapłan.
          Niech będzie pochylony.
          Ty kozaczek3 nie potrafisz kochać kapłana, naszego umiłowanego pasterza.
          My owieczki potrzebujemy barana.
          Tylko mi nie mów że sie nażarłam trawki.

Ja, ksiądz Boguchwał i nasze podwórkowe kółko różańcowe modlimy się za naszą
          > prałatową doskonałość, czystość moralną i duchową.
          > Uważamy tak jak nasz doskonały pasterz, że zasady trwałe i niezmienne,
          zawarte
          > w 10 przykazaniach, ewangelii i doświadczeniu kościoła, są wystarczające, by
          > odnowić się moralnie.” Postanowiliśmy odnawiać się moralnie zawsze i wszę
          > dzie
          > tak jak nasi pasterze.
          > Jak Salezjanie z Lubina, którzy oddali już pieniądze, pięciu osobą ( zostało
          im
          >
          > tylko około pięćset). Jak te diabelskie pomioty z Witonii, co ks. Pawłowicza
          > niesłusznie oskarżyły o pedofilie. Jak klerycy z Poznania, co Biskupa Paetza
          > poniżyli. Jak te dziewice, co w Moskwie Biskupa Śliwkę omotały i do grzechu
          > przymusiły.
          > No i oczywiście jak nasz ukochany Henio waleczny, który oczyszczał ciało w
          > różnych klinikach, zaś duszę oczyszczał indywidualnie z ministrantami.
          > Nasz kochany Kościół Katolicki też się wiele razy odnawiał i teraz jest
          > odnowiony.
          > Gdzie byśmy nie pojechali wszędzie jest ładnie pomalowany a w wielu miejscach
          > pięknie oświetlony. Ja i nasze kółko różańcowe odnawiamy się w różańcu i
          > koronce klepanej.
          > Natomiast ksiądz Boguchwał odnawia się razem z kuchareczką, która jest
          > przecudnej urody jak nasza Marysia dziewica, chociaż dwa razy urodziła,
          > oczywiście kuchareczka.
          > Ksiądz Boguchwał jest człowiekiem szlachetnym nad wyraz, przyjął dzieci
          > kuchareczki jak niby swoje, wychowuje i łoży, chociaż nie koniecznie cudzo.
          > Parafianie to ludzie serca otwartego i ciepłego, dają na tace i nie tylko.
          > Ksiądz Boguchwał napisał nam piękny pean o prałacie niezłomnym, który jest
          > nieugięty w dążeniu do zbawienia swego przyrodzenia.
          > Tytuł tego peanu, brzmi tak jakoś podobnie, jak przepiękny przydomek Papieża
          > Pietro di Luna.
          > Papież Pietro di Luna (Sergiusz IV) miał przepiękny przydomek ”Os porci l
          > ub
          > Bucca porci” nadane mu przez wielbiący go lud. Nie znam Włoskiego, ale wi
          > em że
          > kochający swego aecypasterza lud nadał mu bardzo wzniosły i piękny
          przydomek.
          > Wiemy na pewno że nasz szlachetny kapłan Henio, nie opuści swych wiernych
          > parafian, i jeszcze wiele razy wystąpi w swych cudownych szatach ze
          wszystkimi
          > orderami, w roli bohaterskiego obrońcy wiary, i wytłumaczy jakiej i w co.
          > Pisałem to wiele razy, mój wzorzec moralny prałat Henio dzisiaj to
          potwierdził.
          >
          > PS Lepiej kupić bilet w jedną stronę,
          > z zapewnieniem wirtualnego zbawienia
          > niż zmusić rozum do myślenia.
          > Amen.
          > Wszelkie prawa zastrzeżone.
          >
          Nie kupujcie.
          Tam niema nic.
          Niech będzie pochylony.

--------------------------------------------------------------------------------
          • Gość: Don Chichot GOC TO CIOTA I ALFONS IP: *.i.pppool.de 20.12.04, 01:55
            Osmieszyl sie i upokorzyl przed pedofilskim zboczencem.
          • marianna.rokita Re: Nasz ksiądz jest wzorem wszelakich cnot i tyl 20.12.04, 01:58
            49-100 ? Czyzby slaski przypadek wzorca moralnosci ?
            smile?
    • Gość: kopia z Kacapa Geszefty starozakonnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 02:04
      Podatki trzeba placic.

A zauwarzylem takie oto dziala, kto ma teraz problemy w Rosji? Jukos (wiekszasc
      wlascziczeli zydzi), Alfa - group (Fridman, Awen i spolka), SUAL (Wekselberg,
      Apelbaum i spolka), male firmy naftowe (Gusman, Krymsky, Lenboim i reszta), no
      i durzo innych, zwykle tez z nazwiskami wlascziczeli o azyl na Wschodzie.
      Wszystcy maja rozne problemy - ale maja. No ale Lukoil (Alekperow jest z
      pochodzenia azerem, wiekszasc rosjanie, 17% maja amerikanie z Conoko Philips i
      tylko jeden zyd - Fedun, ale nie glowny), Surgutneftegaz (Bogdanow i spolka),
      Interos (Potanin i Prochorow, i tylko byly vice-prezes zarzadu Zelenin wyglada
      na zyda. Ale o nim niewiadoma. Jest gubernatorem Tverskogo obwodu, a po
      Interose i pszed gubernatorem - byl w zarzadzie w Goskomsporte), Severstal
      (Wszystcy rosjanie i jeden tatar), Sistema (tez wlascziczeli zydow nie
      widac)... Nie mowiac o RAO EES czy Gazpromie. Gdzie sa rzydzi, ale o nic nie
      decyduja. Praktycznie nie maja wielkich tarapatow z podatkami. Morze troche
      pszesadzili, czi, co uczekaja jak cos skradna. Morze trzeba myslec o kraju w
      ktorym sie pracuje.
      Pszepraszam za pomylki.
    • Gość: liczykrupa Jankowski zaapelował do 200 oszolomow o spokój IP: 220.237.128.* 20.12.04, 06:04
    • Gość: patience Ha, pedofilowi z Tylawy nic sie nie stalo, a czy.. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.12.04, 06:19
      ... to swiadczy, ze nie jest pedofilem? Wyrok w zawiasach i jazda, dalej na ta
      sama parafie, wyglaszac homilie i gwalcic dzieci. To Jankowskiemu mialaby sie
      stac jakas krzywda? Never. Niewinny i dalej bedzie homilie wyglaszal, prosze
      bardzo. Sledztwo umorzone.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka