Dodaj do ulubionych

Czy katolikowi przystoi zabawa w dzień pokuty?

• Gość: mee... TO KTO TEN NOWY JORK MA SWIETOWAC... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 31.12.04, 15:06
      ...szczesliwego nowego jorku tak przywital nas prezes z polski gdy pracowalem w
      firmie polskiej ale widac bylo ,ze byl zmeczony a do tego chcial byc
      dowciapny )))...wracajac do tematu... to kto ma swietowac...nowy rok w polsce
      jak ...prawoslawni jeszcze nie maja nowego roku tak jak zydzi a muzumanie z
      pewnoscia tak samo czekaja na nowy rok )))...wychodzac z zalozenia ,ze nowy rok
      2005 pochodzi z cywilizacji katolicko-zachodniej nie ma co dramatyzowac...bawmy
      sie umiarkowanie bo niewiadomo jaki rok bedziemy obchodzic za rok...co wymysli
      unia...lub poprawni politycznie )))
    • Gość: kaszani do kościoła RAZ!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:09
      katolik nie powinien się bawić nigdy , ponieważ nia powinien mieć : ani czasu ,
      ani pieniędzy.Codziennie do kościoła na kolanach prosić o łaske a forse na tace
      przecież ksiądz głoduje.Upodlić się za myśli nieczyste , bić się w pierś i
      przeprosić za to żw zyją.
      • Gość: mee... ZAPOMNIALEM O BOLSZEWIKACH... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 31.12.04, 15:14
        ...ktorzy maja spaczony obraz katolika...i ciagle wypominaja ta tace jakby na
        nia sami dawali...)))...tak oni moga sie bawic...a juz niedlugo 1 maj sie im
        zbliza...same imprezy sie im szykuja ...)))
        • Gość: kaszani Re: ZAPOMNIALEM O BOLSZEWIKACH... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:17
          ja nie daje na tace a itak płace przecież fundusz kościelny jest z podatków
          moich pieniędzy nie zgadzam się ztym.przywrócic tajny czwarty wydział do spraw
          kleru
          • Gość: Przesmiewca Re: ZAPOMNIALEM O BOLSZEWIKACH... IP: *.client.comcast.net 31.12.04, 16:53
            Gość portalu: kaszani napisał(a):

> ja nie daje na tace a itak płace przecież fundusz kościelny jest z podatków
            > moich pieniędzy nie zgadzam się ztym.przywrócic tajny czwarty wydział do
            spraw
            > kleru
            Proponuje analize powyszego przez MHMR (Mental Health Mental Retardation).
            PS. MHMR to nie dowcip.
        • Gość: asfalt Re: ZAPOMNIALEM O BOLSZEWIKACH... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 20:50
          1 Maja to swieto sw.Jozefa robotnika, przynajmniej na Bawarii to wielkie
          koscielne /kk/swieto.
      • Gość: Janas Re: do kościoła RAZ!!!!!! IP: *.pool.mediaWays.net 31.12.04, 15:19
        ale jaja super artykul

proboszcz ,biskup mnie zwalniaja od pokuty , huraaaaa
        mozna sie napic w piatek ,dzieki wam czcigodni, wielebni, ojcowie duchowni
        wasza laska jest nieograniczona.

• Gość: Viking Zmiana praw wejścia do kościołów od nowego roku! IP: *.elisa-laajakaista.fi 31.12.04, 15:12
      Uwaga! 1 stycznia Glemp ogłosi sprzedaż biletów wstępu do kościołów zamiast
      datków na "tacę" smile
      • Gość: kaszani Re: Zmiana praw wejścia do kościołów od nowego ro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:15
        co łaska nie mniej niż 100$
        • Gość: Przesmiewca Re: Zmiana praw wejścia do kościołów od nowego ro IP: *.client.comcast.net 31.12.04, 16:58
          Gość portalu: kaszani napisał(a):

> co łaska nie mniej niż 100$
          Naucz sie notacji. Nie znasz? Pierwsza z brzegu strona finansowa. Dla ciebie
          nie dalbym nawet $.01. No, chyba, ze na leczenie psychiatryczne. Juz place z
          moich podatkow.
      • Gość: Przesmiewca Re: Zmiana praw wejścia do kościołów od nowego ro IP: *.client.comcast.net 31.12.04, 16:56
        Gość portalu: Viking napisał(a):

> Uwaga! 1 stycznia Glemp ogłosi sprzedaż biletów wstępu do kościołów zamiast
        > datków na "tacę" smile
        Nie piszesz z Polski ("Finie") wiec prosze, zachowaj glupie (delikatne,
        szalenie delikatne okreslenie) uwagi dla siebie.
        • Gość: Viking Re: Zmiana praw wejścia do kościołów od nowego ro IP: *.elisa-laajakaista.fi 31.12.04, 19:32
          A ile Przesmiewco już płacisz podatku na kościół w Kanadzie? Jak płacisz to po
          co się przyznawałeś?
          • Gość: Przesmiewca Re: Zmiana praw wejścia do kościołów od nowego ro IP: *.client.comcast.net 31.12.04, 20:47
            NIE Kanada. Owocnych poszukiwan ISP.
    • Gość: rocco W Archidiec. Katowickiej też jest dyspensa!!!! IP: *.piotrowice.net / *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:20
      Metropolita Katowicki, bardzo mądry Polski biskup jeden z oświeconych też
      udzielił dyspensy wiernym i wcale się tym nie chwalimy jak gorole z Wawy!!!!!
      • Gość: Janas Re: W Archidiec. Katowickiej też jest dyspensa!!! IP: *.pool.mediaWays.net 31.12.04, 15:53
        Gość portalu: rocco napisał(a):

> Metropolita Katowicki, bardzo mądry Polski biskup jeden z oświeconych też
        > udzielił dyspensy wiernym i wcale się tym nie chwalimy jak gorole z Wawy!!!!!

No niechby nie udzielil dyspensy ,laski nie robi

dzisiaj nawali sie pol Polski z dyspensa... (bez grzechu)
        a tak musialoby sie napruc pol Polski bez dyspensy....(strasznie grzeszac)

biskupi dbaja aby w Polsce bylo malo grzesznikow za to duzo idiotow.

• Gość: kosoń do wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:43
      Co za obłuda !
      Idzie Nowy Rok więc poprzestanę na powyższym stwierdzeniu. Z tej okazji życze
      sobie i PT Uczestnikom forum, prowadzenia dyskusji, w duchu wzajemnej
      tolerancji i bez argumentów "ad hominem". Chcę wierzyć, że dyskutując i
      wymieniając poglądy, nolens volens, stajemy się lepsi i mądrzejsi. Jestem
      szczęsliwy - dziś kończę 30 lat !
      • Gość: agna Re: do wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 17:30
        NAJLEPSZEGO!!!!!!!!TRZYDZIESTKA FAJNY WIEK!!!!!!!!smile)))))))))
        • Gość: kosoń Re: agnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 19:46
          Dięki. Jdę śię golić, przebierać i na Sylwestra. Czytam te posty. Boże co to za
          hołota ! Ale tacy jestesmy - mocni w gębie.
          • Gość: Przesmiewca Re: agnie IP: *.client.comcast.net 31.12.04, 20:49
            Gość portalu: kosoń napisał(a):

> Dięki. Jdę śię golić, przebierać i na Sylwestra. Czytam te posty. Boże co to
            za
            >
            > hołota ! Ale tacy jestesmy - mocni w gębie.
            Jesli twoja higiena osobista jest podobna do twojej polszczyzny....
            gratuluje....Chyba, ze to JUZ "pod wplywem".
      • Gość: asfalt Re: do wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 20:55
        do 30 -latka
        Wszystkiego najlepszego w dniu urodzin.
        Szanownemu Jubilatowi oraz wszystkim uczestnikom postu Szczesliwego Nowego 2005
        Roku.
    • Gość: Tomek Aby Was pogodzić to przypominam,że jest OKTAWA B.N IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 31.12.04, 15:56
      A oktawa znosi piatkowe posty i sprawa załatwiona smile
      • Gość: Robol Umartwiac sie, katoliki! IP: 200.94.210.* 31.12.04, 16:04
        Gość portalu: Tomek napisał(a):

> A oktawa znosi piatkowe posty i sprawa załatwiona smile

Jak znowu k u r w a oktawa. Siedzieć katoliki w domu i sie umwartiwać! Zadnej zabawy!Biczowac się i klepać zdrowaski!
        • Gość: Janas Re: Tomku IP: *.pool.mediaWays.net 31.12.04, 16:15
          > Gość portalu: Tomek napisał(a):
          >
          > > A oktawa znosi piatkowe posty i sprawa załatwiona smile
          >

Madrala Tomek ;oktawa potem dekada mozna podac glupcom pod rozwage tez
          kwartet i kwintet ....wszystko kupia ,co Ojcowie Mercedesy ,Maybachy
          i inni wymysla .
          Bowiem glupota ludzka jest NIEOGRANICZONA

Jezus powiedzial co cesarskie oddaj cesarzowi co boskie oddaj Bogu.
        • Gość: UCZONY W PISMIE LOGIKA FARYZEUSZA IP: *.proxy.aol.com 31.12.04, 16:43
          Zydzi uwazaja ze tylko sobota jest dniem swietym. W Synagogach N. Yorku Zydzi
          nawet nie zaswiecaja swiatla (aby nie zgrzeszyc praca przez nacisniecie
          kontaktu), prosza o to zatrudnionych tam Polakow. Czy wiec Zyd ktory w dzien
          swiety rozkazuje pracowac Polakowi popelnia grzech? Skoro nie popelnia, to
          stosujac ta sama logike, Hitler nie popelnil grzechu za zamordowanie Zydow bo
          przeciez sam nie mordowal, pozwalal aby robil to Reinhard Tristan Eugen
          Heydrich o ktorego zydowskim pochodzeniu mozna poczytac na ponizszej stronie
          internetowej. www.ourcivilisation.com/smartboard/shop/festjc/chap8.htm
          Wyglada na to ze Gazeta Michnika widzi slomke w oku swojego blizniego a nie
          widzi beli we wlasnym. Czy nie lepiej byloby panie Michnik poinformowac
          panskich czytelnikow o tym jak Papiez (przyjaciel Zydow) obchodzi Nowy Rok?
        • Gość: Andrzej Re: Umartwiac sie, katoliki! IP: *.telia.com 31.12.04, 16:48
          Na razie idioto, umartwiasz sie ty i twoi kumple, choc zapewne o tym nie wiesz!
          Umartwia sie tez pan redaktor idiota, ktory te notke wysmazyl oraz redaktor
          idiota, ktory notke puscil!
        • Gość: Zniesmaczony Re: Umartwiac sie, katoliki! IP: *.client.comcast.net 31.12.04, 17:01
          Gość portalu: Robol napisał(a):

> Gość portalu: Tomek napisał(a):
          >
          > > A oktawa znosi piatkowe posty i sprawa załatwiona smile
          >
          > Jak znowu k u r w a oktawa. Siedzieć katoliki w domu i sie umwartiwać! Zadnej
          z
          > abawy!Biczowac się i klepać zdrowaski!
          "Wot, kulturnyj narod". A "Robol" to juz WZOR.Moze i ON sie
          bedzie "Umwartiwac"? Narazie ja sie UMARTWIAM (a jednoczesnie wybucham
          homeryckim smiechem) czytajac TAKIE teksty.
    • Gość: Andrzej Czy katolik może balować w piątek? IP: *.telia.com 31.12.04, 16:45
      Konczy sie stary rok, i prawie wszyscy robia w jakis sposob obrachunek z tym co
      w odchodzacym roku bylo dobre, a co zle. Nawet skorumpowane SLD probuje.
      Obrachunku potrzebuje tez redakcja GW, i mam nadzieje, ze taki bedzie!
      Szczegolnie teraz, kiedy w GW (kiedys mojej ulubionej gazecie) biora gore
      redakcyjni idioci! Mam nadzieje, ze w nadchodzacym Nowym 2005 Roku, miejsca dla
      tych idiotow na lamach Wyborczej, bedzie(w najgorszym wypadku!)znacznie mniej.
      Czego Gazecie Wyborczej, jej czytelnikom, no i sobie samemu, z calego serca
      zycze!
      Andrzej
    • Gość: mee... WIEC ZACHODZI TU PYTANIE...MIANOWICIE IP: *.avenel01.nj.comcast.net 31.12.04, 17:10
      ...czy redakcja gazety bedzie dzisiaj balowac czytaj obchodzic katolicki nowy
      rok 2005... i czy maja dyspense na balowanie )))
    • Gość: Katolik Polski + NAPISALEM TYLKO ZE RED.TO DEBIL I MNIE SKASOWALI IP: *.dip.t-dialin.net 31.12.04, 17:14
      Takich glupot jak on wypisuje nigdy nie slyszalem.
      Niech sie lepiej zajmie szabatem i pytaniem,czy Zyd
      moze w sobote jezdzic samochodem !!!
      Wesolego Nowego Roku dla Polakow !!!
      Redaktorzy GW obchodzili juz we wrzesniu !
    • feliks-50 Jeszcze tego brakowało, aby klechy mówiły mi 31.12.04, 17:20
      czy mam się bawić czy nie !!
      Jankowski robi co chce i nikogo nie pyta o zdanie, ja też.
      A o pozwolenie na pewno nie będę pytał żadnego klechy, robie to co mi się
      podoba i kiedy mi się podoba.
      • Gość: ZACIEKAWIONY Re:robie to co mi sie podoba i kiedy mi sie podoba IP: *.proxy.aol.com 31.12.04, 17:26
        Czyzbys byl gejem z dworcowej ubikacji ???????????????
      • Gość: Ciekawy Re: Jeszcze tego brakowało, aby klechy mówiły mi IP: *.client.comcast.net 31.12.04, 20:50
        feliks-50 napisał:

> czy mam się bawić czy nie !!
        > Jankowski robi co chce i nikogo nie pyta o zdanie, ja też.
        > A o pozwolenie na pewno nie będę pytał żadnego klechy, robie to co mi się
        > podoba i kiedy mi się podoba.
        I umrzesz, kiedy TOBIE sie bedzie podobalo?
    • Gość: ICEK zastanawiam sie... IP: *.man.busko.pl 31.12.04, 18:15
      i widze ze tylko w takim szmatlawcu jak WYBIORCZA" tfu!!!!! mozna umiescic taki
      tekst
      jesli paechom nie podoba sie Koscioł, katolicy to niech pamietaja dzieki komu w
      ogole ta tfu..gazeta istnieje
      Moze gazeta napisze cos w klimacie pieknych i pamietnych spotkan
      naczelnego /ale nie z naczelnych/ MICHNIKA i tez naczelnego URBANA
      Pzrykre to ale wielu nie pamieta tego.. ide stad bo smierdzi zydostwem , a nie
      chce smierdziec syfem na zabawie..

SZALOM
      • Gość: Przesmiewca Re: zastanawiam sie... IP: *.client.comcast.net 31.12.04, 20:51
        Gość portalu: ICEK napisał(a):

> i widze ze tylko w takim szmatlawcu jak WYBIORCZA" tfu!!!!! mozna umiescic
        taki
        >
        > tekst
        > jesli paechom nie podoba sie Koscioł, katolicy to niech pamietaja dzieki komu
        w
        >
        > ogole ta tfu..gazeta istnieje
        > Moze gazeta napisze cos w klimacie pieknych i pamietnych spotkan
        > naczelnego /ale nie z naczelnych/ MICHNIKA i tez naczelnego URBANA
        > Pzrykre to ale wielu nie pamieta tego.. ide stad bo smierdzi zydostwem , a
        nie
        > chce smierdziec syfem na zabawie..
        >
        > SZALOM
        Czytam, czytam i za "skarby swiata" nie rozumiem? To po polsku?
    • Gość: bronskow jaka dyspensa!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 31.12.04, 18:16
      Klechom chyba odwaliło, dyspensa jest dla nich, jeszcze trochę, a Polska stanie
      się klecholandem, gorszą odmianą dewocji.Czyż oni nie widzą,ze Stwórca patrząc
      w ich stronę sam nie wierzy, co stworzył?
    • naiwna24 wódka nie ejst tłusta!!! 31.12.04, 18:17
      a ja się upije na smutno-samotno, przy kompie. nie robie zadnych dobrych
      uczynków i mam doła. i wszystko mam gdzieś!!! ..uj z tym!!!!
      • Gość: Przesmiewca Re: wódka nie ejst tłusta!!! IP: *.client.comcast.net 31.12.04, 20:52
        naiwna24 napisała:

> a ja się upije na smutno-samotno, przy kompie. nie robie zadnych dobrych
        > uczynków i mam doła. i wszystko mam gdzieś!!! ..uj z tym!!!!
        A ty "ejstes" co?

• Gość: ev Re: wódka nie ejst tłusta!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 21:06
        Pomysl jakie to szczescie, ze jestes sama, bez pijanego i tlukacego
        Ciebie "ukochanego"meza, masz czysto i cieplo w domu, mozesz isc spac o ktorej
        chcesz i kapac sie jak dlugo zechcesz, rozmawiac przez telefon, jesc na co masz
        ochote etc, etc
        Szczesliwego Nowego Roku i wiecej optymizmu.
    • Gość: rabin Kantor karnawal IP: *.sympatico.ca 31.12.04, 18:24
      przeciez zaklocanie szabasu to grzech
    • fourmi UROCZYSTOSC 31.12.04, 19:05
      SWIETEJ BOZEJ RODZICIELKI jest uroczystoscia? Jest! A uroczystosc kiedy sie
      rozpoczyna? Po nieszporach... A nieszpory kiedy sie odprawia? No gdzies
      wieczorem... Skoro wiec wieczorem jest uroczystosc, to czym sie martwic?
      Idziemy na impreze!
    • callafior TRZEBA ZAPYTAĆ OJCA RYDZYKA 31.12.04, 19:09
      i posłuchać ulubionej polskiej rozgłośni, bo przecież tam głoszą jedyną właściwą
      prawdę...
      ---------
      Co masz zrobić dziś, zrób pojutrze, będziesz mieć dwa dni wolnego...
    • Gość: marioo He he To są chyba żarty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 19:13
      Już sie rozpędzam i biegne do księdza po pozwolenie na zabawę
      Musze go ładnie poprosić np. 100 zł załatwi sprawe
      Prosze księdza...................blagaaaaaaaaammmmmmmmm
    • Gość: TROJAN Kolejne moje spotkanie z dyspensą IP: *.devs.futuro.pl 31.12.04, 19:26
      Jest to moje kolejne spotkanie z dyspensą. Uważam, że dyspensa na Sylwestra
      jest rzeczą niekwestionowaną. Przecież nie da się do końca przewidzieć, w jaki
      dzień tygodnia wypadnie ten dzień. Wiadomo natomiast, że zawsze wypada na
      tydzień po Wigilii(dni katolickiego postu ścisłego). Co do udzielania dyspensy
      przez kościół na dni uroczyste, jestem całkowicie za tym rozwiązaniem. Sam
      miałem bal maturalny dwa lata temu i był to piątek w styczniu. Skoro był to
      piątek, nasz ksiądz katecheta, który jest moim zdaniem jednym z
      najwspanialszych księży w moim mieście udzielił nam piątkowej dyspensy.
    • Gość: mee... BEDZIE HUCZNIE W PALACU...bez obaw ))) IP: *.avenel01.nj.comcast.net 31.12.04, 19:31
      ...prezydenta wszystkich bolszewikow...a i na salonach bazanta i szmpana,
      szampana rodem z szmpanii nie zabraknie...lud sie nie bawi bo piatek mamy -
      niezle wytlumaczenie dla statystyk ponoworocznych...cztaj bieda w kraju az
      piszczy...zapewne troche mlodzikow spije sie jabolem na rynku czytaj tanim
      szapanem i padna sobie w objecia lub dadza po pysku )))
      • Gość: Przesmiewca Re: BEDZIE HUCZNIE W PALACU...bez obaw ))) IP: *.client.comcast.net 31.12.04, 20:55
        Gość portalu: mee... napisał(a):

> ...prezydenta wszystkich bolszewikow...a i na salonach bazanta i szmpana,
        > szampana rodem z szmpanii nie zabraknie...lud sie nie bawi bo piatek mamy -
        > niezle wytlumaczenie dla statystyk ponoworocznych...cztaj bieda w kraju az
        > piszczy...zapewne troche mlodzikow spije sie jabolem na rynku czytaj tanim
        > szapanem i padna sobie w objecia lub dadza po pysku )))
        A TOBIE juz ktos dal po glowce? Piszesz jak "pod wplywem" albo SAH (Sub
        arachnoid hemorhage").
    • Gość: Axis^ Dyspensa na sylwestra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 19:42
      Wlasnie obejrzalam wyniki sondy. Ciekawe gdzie sie podzialo te 90 proc katolikow?
    • Gość: asa Ja też mam pytanie IP: *.chello.pl 31.12.04, 22:18
      Czy idiota może być redaktorem?
    • Gość: NIE WIERNY DYSPĘSA NA ŻARCIE IP: 81.210.75.* 31.12.04, 23:11
      Wolno kler zdaje sobie sprawę że owieczki co raz dalej się oddalają i wymyślili
      jakąś dyspęsę ale ich dyspęsa nie obowiązuje a wiem z tego na początku lat
      osiemdziesiątych córka zachorowała i lekarz powiedział że takie leki nie
      dostanie się waptece tylko kościele zdarów i żona poszła do katedry na jordana
      w Katowicach bo mieszkam wtym mieście i nie wiem jak trafiła do jadalni
      purpuratów izobaczyła istny królewską ucztę co tam na stole nie było to nie
      jeden król by się nie wstydził przyjmować zagraniczne delegacje to nam każą
      głodować a sami w wielki piątek wpie..ją jak dzikie świnie
      • Gość: czarna-owca Re: DYSPENSA NA Ż& & #35; 165;CIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 23:29
        Oni sobie dali dyspensę w całym życiu, nie tylko na amciu, amciu. Życzę, aby w
        dniu dzisiejszym korki szampana im nie wystrzeliły.

czarna_owca
    • Gość: adam Czy katolik może balować w piątek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 23:32
      Pewien świątobliwy cadyk podróżował w piątek ze swym dworem. Do celu mieli
      jeszcze dosyć daleko , byli mocno utrudzeni a tu nieubłaganie zbliżał się
      zmierzch i zaczynał się szabas. A jak wiadomo w szabas nie wolno wykonywać
      żadnej czynności i również nie wolno podróżować ! Z pojawieniem się pierwszej
      gwiazdki pobożny mąż pomodlił się żarliwie i oto stał się CUD ! Po lewej
      stronie drogi była SOBOTA , po prawej stronie drogi była SOBOTA , a na drodze
      dalej był PIĄTEK !!!
      Dedykuję tę pouczającą historię polskim hierarchom katolickim. W końcu judaizm
      i chrześcijaństwo wspólne mają korzenie ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka