Dodaj do ulubionych

4 osoby zginęły w wypadku na Mazowszu

IP: *.acn.waw.pl 08.01.05, 14:40
"Siódemka" to droga śmierci. Pomimo stosunkowo dobrej nawierzchni i
oznakowania, pełno tu BURACTWA którzy w wyjatkowo brawurowy sposób wykonują
manewry. Wyprzedzanie na "trzeciego" i nawet "czwartego" to normalka.
Obserwuj wątek
    • cypherll euroncap 08.01.05, 15:13
      laguna, jesli to ta najnowsza, ma najwyzsza lokate w crash testach, 94% ochrony
      przy czolowym i 100% przy bocznym zderzeniu...
      www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=3&id2=158
      czlowiek czuje sie bezpieczny za kierownica swojego super bezpiecznego
      samochodu, jedzie gdzies a przez jakiegos barana ginie on i pasazerowie!!!!!!
      z tego co napisano w artykule wynika ze tym z hyunday'a nic sie nie stalo.....
      kierowca powinien od razu byc rozwalony na miejscu i zawisnac na drzewie!!!!!!!

Rest in peace dla ludzi z laguny i trzymajmy kciuki za reszte poszkodowanych,
      jedzijmy ostroznie....
      • Gość: antyhipokryta Re: euroncap IP: *.block.alestra.net.mx 08.01.05, 15:48
        cypherll napisał:

> kierowca powinien od razu byc rozwalony na miejscu i zawisnac na
        drzewie!!!!!!!

Bardziej obawialbym sie takiego gowna, jak ty... Mimo wszystko.
        • Gość: daktahu Re: euroncap IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.01.05, 15:53
          a jechałęś kiedyś tą trasą?? i czy w ogóle jeździsz?
          jeśli nie to nie zabieraj głosu w sprawach o których nie masz pojęcia.
          ble
          • Gość: amerykanin europejskie blaszanki sa dla samobojcow IP: *.ri.ri.cox.net 08.01.05, 17:27
            Nie ma to jak porzadny Cadillac
            • Gość: polak z ameryki Re: europejskie blaszanki sa dla samobojcow IP: .1.* / 216.17.86.* 08.01.05, 18:52
              ty glupi palancie co ty wiesz o samochodach, twoj cadillac nadaje sie na smieci.
              • Gość: antyhipokryta Re: europejskie blaszanki sa dla samobojcow IP: *.block.alestra.net.mx 08.01.05, 20:48
                Gość portalu: polak z ameryki napisał(a):

> ty glupi palancie co ty wiesz o samochodach, twoj cadillac nadaje sie na
                smieci

A co ty, polaczku z hameryki w ogole wiesz o czymkolwiek, oprocz moze zmywania
                garow albo czyszczenia kibli? Biedaku...
                • Gość: amerykanin Re: europejskie blaszanki sa dla samobojcow IP: *.ri.ri.cox.net 08.01.05, 21:04
                  Dzieki za wsparcie, Mr.antyH, bo juz mi dech zaparlo - wobec chamstwa brak
                  slow - nic dziwnego ze mamy taka kiepska opinie w swiecie, skoro potrafimy
                  jedynie uzywac rynsztokowej bluzganiny.
                  A tak na marginesie - do polaka z ameryki: kochany rodaku, tak sie sklada, ze
                  od 20 lat jestem dealerem samochodowym, no ale coz, slyszalem ostatnio opinie
                  ze sie nie znam na samochodach, wiec chyba wycofam sie z biznesu, bo pomysl
                  tylko - czy mam inne wyjscie? Tylko sobie w leb strzelic - albo ciebie w morde.
                  • Gość: POLAK Z AMERYKI Re: europejskie blaszanki sa dla samobojcow IP: .1.* / 216.17.86.* 08.01.05, 21:52
                    Sluchaj smieciu ja tez sprzedaje samochody ale nie to dziadostwo amerykanskie a
                    co do strzelenia w morde to mozemy umuwic sie na maly sparing, zobaczymy jaki
                    dobry bokser jestes.
                • Gość: polak z ameryki Re: europejskie blaszanki sa dla samobojcow IP: .1.* / 216.17.86.* 08.01.05, 22:24
                  Ty tempy frajerzyno nie wlanczaj sie w rozmowe bo ci w dupe przykopie.
                  • Gość: kwadransik Re: europejskie blaszanki sa dla samobojcow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 22:55
                    Gdzie ja jestem w jakiejs mordowni(kiedys omijano z daleka taka knajpę był tam
                    najgorszy element) czy rozmawiam z normalnymi inteligentnymi ludźmi, co do
                    wypadku zgineli niewinni u nas za łatwo dostaja prawo jazdy
                  • Gość: antyhipokryta Re: europejskie blaszanki sa dla samobojcow IP: *.block.alestra.net.mx 09.01.05, 00:46
                    Gość portalu: polak z ameryki napisał(a):

> Ty tempy frajerzyno nie wlanczaj sie w rozmowe bo ci w dupe przykopie.

Ty to cw..usie mozesz co najwyzej swoja dupe wypiac, to moze sie nia jakis pies
                    zainteresuje... Pozdrowka, nie trac nadziei, dupku.
            • Gość: bur Re: europejskie blaszanki sa dla samobojcow IP: *.acn.waw.pl 08.01.05, 23:17
              nie ma to jak Rosomak
        • cypherll Re: euroncap 08.01.05, 15:59

drogi 'rodaku'
          jesli nie rozumiesz rozbieznosci miedzy tym czym pasa ludzi media i producenci
          samochodow a rzeczywistoscia i jesli nie dociera do Ciebie to ze mozna czasem
          na prawde poczuc sie pozornie bezpiecznie otoczony takimi gadget'ami
          samochodowymi, to nie bede sie z toba wdawal w rozmowy jakiekolwiek
          a zabicie 4 ludzi z glupoty czy czegokolwiek innego zasluguje na
          stryczek!!!!!!!!!!!!!

obawiaj sie raczej swoich mysli dreadlock'u
        • Gość: kibic Re: euroncap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 18:43
          oj to chyba ty jestes gó.. . I to dziedziczne !!Sprawdź!!
      • Gość: Robert Re: euroncap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 16:10
        Sam sie rozwal dobry katoliku.
        • cypherll Re: euroncap 08.01.05, 16:23
          altruisto siedzacy w cieplym domu przy 'kompie' polecam ci udac sie na
          identyfikacje zwlok tych ludzi z wypadku (na szczescie postronnych osob ba
          oczki nie wpuszczaja), zebys zobaczyl jak sie wyglada po zderzeniu z ciezarowka
          i do czego doprowadza glupota ludzi i co to znaczy rozpacz tych co zyja

jesli jestes biologicznie poprawnie skonstruowany powinno to do dotrzec do
          ciebie, jesli nie to oddaj dowod osobisty (podejrzewam ze masz plastikowy bo
          rocznik Beaujoulais Nouveau)

<over>
      • Gość: tom Re: euroncap IP: *.elblag.dialog.net.pl 08.01.05, 16:48
        testy te dotyczą tylko zderzeń z prędkościami ok 50-60 km/h.
        kilka lat temu jeden z niemieckich uniwersytetów przeprowadził testy z
        prędkościami od 100km wzwyż.
        wyniki były szokujące .
        teoretycznie ludzie jadacy tak szybko nie mają szans na oprzeżycie.
        dla tego producenci samochodów nie robią takich testów- to poprostu mija się z
        celem.
        jeśli jadący laguną mieli 100 na liczniku i do tego jeszcze lublin jakieś 50 to
        nie można się dziwić takim spustoszeniom
        • cypherll Re: euroncap 08.01.05, 16:56
          no wlasnie szukalem na stronie NCAP porownan zderzen samochodow o roznej masie,
          no i nie ma oczywiscie odpowiedzi, jest tylko powiedziane lakonicznie, ze
          wiekszy samochod z takim samym wynikiem co mniejszy lepiej chroni ze wzgledu an
          przewage masy....
          brrrrrrrrr
      • Gość: PRo Re: euroncap IP: *.tecza.waw.pl / 217.153.187.* 08.01.05, 17:34
        Żebyś kiedyś sam nie zawisł, populisto.
      • Gość: teżkierowca Re: euroncap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 18:39
        Jeszcze przed tymm zaleciłbym mu "jaja w imadle" . I tak sku..syna
        wypuszczą , bo mamy takie prawko.
        • Gość: antyhipokryta Re: euroncap IP: *.block.alestra.net.mx 08.01.05, 20:39
          Gość portalu: teżkierowca napisał(a):

> Jeszcze przed tymm zaleciłbym mu "jaja w imadle" . I tak sku..syna
          > wypuszczą , bo mamy takie prawko.

dlaczego go nazywasz sku..synem? Moze po prostu nie jest doswiadczonym
          kierowca, moze nie wyczul odleglosci, szybkosci itp. To po prostu wypadek,
          bardzo tragiczny. Ale to jednak tylko wypadek a nie morderstwo. Jesli ktos sie
          chce czuc bezpieczniej na drodze powinien jezdzic pociagiem. Powiedzialem,
          bezpieczniej na drodze smile
          • Gość: lajkonik Re: euroncap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 22:41
            A może po prostu twój niedoświadczony kierowca po prostu kupił prawko, był na
            cyku, albo ze względu na wiek nie powinien już prowadzić ?
            Facet ma wiele szczęścia, bo w Polsce nie ma kary śmierci. A on niby niechcący
            zabił tylko, póki co, 4 osoby. Równy z niego gość, biedaczek.
            • Gość: antyhipokryta Re: euroncap IP: *.block.alestra.net.mx 09.01.05, 00:48
              Durny jestes Lajkonik, bo:
              1. to nie jest moj kierowca, co sugerujesz
              2. nie znasz okolicznosci wypadku a gardlujesz.
              Na tyle.
    • Gość: lorD Re: 4 osoby zginęły w wypadku na Mazowszu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.01.05, 15:58
      Pełno zwyrodnialcówjeździ tą trasą.Sam podróżuję nią z wawy do olsztyna co 2
      tygodnie. Nie mam mocnego samochodu, to większość mnie wyprzedza.Niby nic w tym
      dziwnego, ale ci wyprzedzający chcą jednocześnie wyprzedzać kolejnych
      wyprzedzających i udowadniać kto jest "ważny" na drodze i "komu trzeba
      ustąpić".Buractwo niesamowite.Zwykle są to właściciele mercedrsów, bmw, audi,
      ale także focusów czy innych astr.Cały przekrój.Od A do Z.Uważają, że znają
      trasę na pamięć, milion razy nią przecież jechali no i pozwalają sobie na takie
      numery jak ten, co skręcał na stację benzynową.Chcę WAM BURAKI coś
      powiedzieć.Ci, których tak gwałtownie wyprzedzacie i na których trąbicie
      (chociaż sami jeździmy z prędkością 90-100 kmh,co nie jest mało) nigdy takim
      bambusom jak WY BURAKI ręki nie podadzą.Nigdy.Trudno przecież podać rękę
      zwierzęciu.Tyle.
      • cypherll Re: 4 osoby zginęły w wypadku na Mazowszu 08.01.05, 16:33
        ostatnio wracalem z dzieckiem z zakopanego i wybralem trase przez krakow,
        katowice i czestochowe, zeby uniknac tej woltyzerki samochodowej na trasie
        przez kielce i radom, no i mimo ze jechalem na A4 120/godzine to maluchy mnie
        wyprzedzaly...

wlos staje na glowie patrzac na to jak ludzie jezdza, ale chyba dopuki samochod
        bedzie luksusem i wyznacznikiem statusu w Polsce doputy bedzie tak tragicznie
        na drogach
        kwestii 'drog' tu nie poruszam, bo tym bardziej rece opadaja
      • Gość: do LorDa Re: 4 osoby zginęły w wypadku na Mazowszu IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 08.01.05, 17:41
        Tak, prawda. W tym roku sama bylam wyprzedzana przez 3 (slownie TRZY)
        samochody jednoczesnie na tej trasie. Wlosy stanely mi deba z przerazenia,
        zupelny brak wyobrazni i odpowiedzialnosci. Niech sie te BURAKI zabijaja jak
        chca, niech innym dadza ZYC. Jechalam dobrym, sportowym samochodem i wszyscy
        caly czas udowadniali cos sobie i swiatu. Ostani raz bylam w Polsce samochodem,
        teraz przemieszczam sie pociagami. Kropka. BURAKI!
        • Gość: jojo-1 Re: 4 osoby zginęły w wypadku na Mazowszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 17:50
          Nie jeździj pociągami bo napadną cię buraki pociagowe.Przecież to jest poj....y
          kraj.Tym debilom pęcherze napełnione moczem i pseudo wolnością na mózg uciskają
          i dlatego mamy to co mamy!
          • Gość: do jojo-1 Re: 4 osoby zginęły w wypadku na Mazowszu IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 08.01.05, 19:13
            Wole paciagi, wybieram wagony z ludzmi w srodku, czuje sie bezpieczniej. Na
            pohubel wszystkim BURAKOM. Bardzo wspolczuje rodzinom i bliskim, bezmyslna,
            niepotrzebna tragedia.
            • Gość: WB Re: 4 osoby zginęły w wypadku na Mazowszu IP: *.u-strasbg.fr 08.01.05, 20:57
              Tez myslalem ze Polskimi Drogami to buraki jezdza. Ale jak przenioslem sie do
              Francji to zmienilem zdanie. Buraki tez sa ale dodatkowo nie potrafia kierowac
              a o istnieniu kierunkowskazow malo kto tu slyszal. Jak w PL jest jedna droga,
              dodajmy zla, a ludzie sie spiesza to tak to wyglada. Przynajmniej ja jak widze
              ze ktos gna to mu ustepuje i wali mnie to bo to jego sprawa. Inna rzecz jak mam
              przed soba 1300 km w jedna strone to te 400 km po PL przy ograniczeniu 60 km/h
              dopiero pokazuja jaka wiocha jest moj ukochany kraj.
      • Gość: Alina Re: 4 osoby zginęły w wypadku na Mazowszu IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 08.01.05, 22:38
        Dobrze powiedziane.Jestem takiego samego zdania .
    • Gość: m Re: 4 osoby zginęły w wypadku na Mazowszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 17:27
      temu z hyundaia nic sie nie stalo, a zginely 4 niewinne osoby z innego samochodu
      sad((((((((
      • Gość: jola Re: 4 osoby zginęły w wypadku na Mazowszu IP: *.net / 212.160.158.* 08.01.05, 17:46
        dokładnie pomyslałam o tym samym.... ludzie są tak mało odpowiedzialni, że aż
        szkoda mowic. Dzisiaj gdybym była bardziej nieuważna to nie wiem czy bym pisała
        tę odpowiedź...skrzyżowanie, światła, przejście dla pieszych..i jakiś idiota
        wyprzedzający inny samochód...na tych własnie światłach, na tym przejściu dla
        pieszych..podjeżdżając niemalże pod koła samochodu nadjeżdżającego z
        przeciwka...
        • Gość: radek Re: 4 osoby zginęły w wypadku na Mazowszu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.01.05, 17:50
          A czy zgłosiłaś to zdarzenie na policję?
          Kolesia wezwaliby co najmniej jako świadka na przesłuchanie i gdyby stracił
          przez to kilka godzin, to może by się następnym razem zastanowił nad tym co
          robi.
          • Gość: jola Re: 4 osoby zginęły w wypadku na Mazowszu IP: *.net / 212.160.158.* 08.01.05, 17:57
            wiesz bylam w takim amoku, kiedy ten samochód przejechal 10 cm przede mną, że
            nawet nie pomyślałam o policji... a powinnam ...fakt!!! i wiesz poczułam przez
            kilka sekund?? że jestem wielką szczęściarą i nic mi się nie stało!!! niestety
            nie wszyscy mają takie szczęściesad(
      • Gość: misiek Re: 4 osoby zginęły w wypadku na Mazowszu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.01.05, 17:47
        Nie jeżdżę 7, więc nie znam dokładnie miejsca wypadku. Jednakże z opisu
        redaktora wynika, że miał on miejsce w jakiejś miejscowości, czyli terenie
        zabudowanym. Skoro tak, to gdyby Lublin jechał max 50, wyhamowałby przed
        Hiundayem. Gdyby nawet jechał szybciej, to jaacy 50 laguną na pewno by nie
        zginęli, pomijając tu w ogóle kwestię zachowania bezpiecznego odstępu przez
        kierowcę laguny.
        Ale oczywiście nikogo do niczego zmusić nie można, również do przestrzegania
        przepisów drogowych, które wymyślono nie po to, żeby komuś utrudniać życie, ale
        żeby je chronić. Żyjemy przecież w wolnym kraju i każdy robi ze swoim życiem co
        chce. Dlatego nie użalam się wcale nad poszkodowanymi, poza rowerzystą, który
        prawdopodobnie jechał prawidłowo i niestety miał pecha.
        • Gość: jola Re: 4 osoby zginęły w wypadku na Mazowszu IP: *.net / 212.160.158.* 08.01.05, 17:52
          a ja pochodzę z tamtych stron... i to jest teren zabudowany, nawet bardzo...
          tak dużo mówi się o wyobraźni..niech ktoś ją w końcu uruchomi u kierowców
          • Gość: Płońszczanin niezabudowany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 20:21
            Tam nie ma terenu zabudowanego. Wydaje się jednak, że kierowca laguny musiał
            jechać szybko. Oczywiście nie wiem jak to było, ale wydaje się, że furgonetka
            musiała hamować, aby uniknąć zderzenia z hyundayem. Natomiast siła musiała być
            olbrzymia - z drogi laguna nie dawała się rozpoznać, a silnik leżał kilkanaście
            metrów dalej. Z kolei rower wogóle leżał z pięćdziesiąt metrów od miejsca
            kraksy. Tak jak pisały niektóre media, śmigłowiec brał udział w akcji, ale chyba
            się spóźnił, bo podchodził już do lądowania i w ostatniej chwili zrezygnował.
            Pewnie ktoś im uciekł... Natomiast wczoraj w okolicy zdarzyło się podobnie:
            zderzenie czołowe dwóch aut osobowych - punto vs. astra. Kierowca astry zjechał
            na lewą stronę. Zgadnijcie kto przeżył...
            W tym dziwnym kraju wszystko jest na odwrót...
            • Gość: lajkonik Re: niezabudowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 22:50
              Czyśby z tego wynikało, że Laguna miała dobry odstęp tyle, że była za szybka
              jak na niespodziewaną akcję z Lublinem po jej stronie ? Z położenia rowerzysty
              wynika, że Laguna nie zdążyła nawet nadjechć do miejsca 1 wypadku - tego z
              Hundayem i rowerzystą, a jadący niby to 50 km/h Lublin, hamując, przejechał
              jeszcze 50 m po przeciwnym pasie ruchu. Kierowca Laguny miał ok 3 s by hamować,
              uciekać na pobocze itp rozwiązania. To bardzo krótko.
        • Gość: ptyś Re: 4 osoby zginęły w wypadku na Mazowszu IP: *.autocom.pl 08.01.05, 18:24
          do misia : "...Lublin zjechał na przeciwny pas ruchu i zderzył się z samochodem renault laguna..." wiec o jakim bezpiecznym odstępie piszesz , no chyba ze chodzi Ci o to ze powinien był jechac kilka minut poźniej lub wcześniej. Ci ludzie zginęli przez człowieka bez wyobraźni, to niebyła ich wina, równie dobrze mógłbyś być to Ty ale sądząc po Twoich teoretycznych wywodach o 50 to albo dopiero zacząłeś jeździć po mieście tylko albo jeszcze nie możesz mieć prawa jazdy. Spróbuj chłopcze jechac 200 km po polskich drogach z 50 na liczniku. Teren zabudowany ciągnie się czasami po 100 km z niewielkimi przerwami. I na koniec proponuje żebyś jednak użalił sie nad tymi co zginęli... to byli tacy sami ludzie jak Ty, stracili życie w tragiczny sposób i pisanie że sie nad nimi nie użalasz świadczy tylko o Twoim ograniczeniu.
          • Gość: misiek Re: 4 osoby zginęły w wypadku na Mazowszu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.01.05, 20:51
            Bezpieczna odległość to taka, że jeżeli samochód jadący przede mną staje w
            miejscu, ja jestem w stanie się zatrzymać nie wjeżdżając w niego. Widząc
            kolizję jadącego przed soba Hyundaya, laguna powinna była zacząć hamować. I
            tyle.
            Oczywiście nie każę komukolwiek jechać 50 po tej trasie. Napisałem, że żyjemy w
            wolnym kraju i mamy prawo podejmować własne decyzje, również dotyczące życia i
            śmierci. Ja np. innym kierowcon nie ufam bezgranicznie tak jak ten z laguny.
            Nie chciałbym, żeby zabrakło mnie dla moich bliskich tylko dlatego, ze zaufałem
            jakiemuś burakowi, którego w dodatku nie znam.
          • Gość: fedora Re: 4 osoby zginęły w wypadku na Mazowszu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 23:18
            Ptysiu jak w terenie zabudowanym jedzie się 50 to ma być 50 nawet jakby on się
            ciągnął 2000 km a nie 200. A cały kram wynika z takiego sposobu myslenia: jak
            mam przez 5 km jechac 50 to pojade 80 przecież nie jestem frajer. Tak myslał
            ten z laguny i ten z furgonetki a ten z hundaja myślał że zdąży. A że często
            jeżdze 7 -ką i widze jadące obok siebie 4 samochody dwa w jedną i dwa w drugą i
            czesto ze strachu mi wlosy na głowie stają choć jestem kierowca non stop od
            1971 r. to nie dziwie się że sie czasem tak kończy. No ale puki policja
            ograniczy sie do stania z suszarkami i łapania tych ktorzy się dadzą złapac, bo
            nie tych co faktycznie przekraczają szybkość i wszelkie możliwe przepisy, to
            bedzie tak dalej. Szkoda tych z laguny bo każdego życia człowieka szkoda ale
            nie tylko hundaj winien. Może ten z hundaja nie miał wyobraźni ale czy tylko on
            miał obowiązek mieć wyobraźnię w tym momencie na tej drodze? Nie jestem
            złośliwy ale ile razy myślałem sobie pod adresem innego : ty głupku gdybym
            jechał tirem to bym nie przyhamował i już jednego idioty na drodze byłoby
            mniej. Tak się jeździ na 7-ce.
        • Gość: x21 Re: 4 osoby zginęły w wypadku na Mazowszu IP: *.acn.waw.pl 08.01.05, 18:25
          > Skoro tak, to gdyby Lublin jechał max 50, wyhamowałby przed
          > Hiundayem. Gdyby nawet jechał szybciej, to jaacy 50 laguną na pewno by nie
          > zginęli, pomijając tu w ogóle kwestię zachowania bezpiecznego odstępu przez
          > kierowcę laguny.

Niewiele wiesz o wypadkach samochodowych. Po pierwsze, skąd pewność, że jadąc 50
          Lublin zdążyłby wyhamować, skoro Hyundai zjechał NAGLE na lewy pas ruchu. To
          ciężki samochód, nie hamuje w miejscu jak mały fiat.
          Po drugie, co ma zachowanie bezpiecznego odstępu przez kierowcę Laguny do
          sytuacji przedstawionej w artykule? Przecież Laguna nie wpadła na Hyundaia,
          tylko zderzyła się z Lublinem, który zjechał nagle na jej pas.
        • Gość: jkmjkm Re: 4 osoby zginęły w wypadku na Mazowszu IP: *.spray.net.pl 08.01.05, 19:48
          Misiek-to ,że nie znasz 7-mki to żaden wstyd,ale to ,że nie rozumiesz co
          czytasz to już wstyd duży.Wspólczucie dla rodzin ofiar,baranowi z Hundaya sie
          upiekło i dobrze,bo jego śmierć nic by nie zmieniła(a może wiózł paru
          niewinnych pasażerów) poza dodatkowa tragedią rodziny.Powinien jednak dla
          przykładu dostać 12 lat "bezwzględnej"odsiadki.Przykre to co napiszę,ale
          BURACTWA na naszych drogach się nie wypleni-trzeba liczyć na umiejętności
          przewidywania, a zwłaszcza szczęście.Jeszcze raz współczucie dla rodzin ofiar.
    • Gość: Maćkos Re: 4 osoby zginęły w wypadku na Mazowszu IP: *.gdynia.mm.pl 08.01.05, 18:21
      Latałem 7 przez rok co 2 tyg z Wawy do 3city i na tych 20-kilka przelotów z 5 razy miałbym czołówkę z jakimś debilem co miał wypasioną furę, ale rozum w domq zostawił....a już szczytem było jak wleciałem w zakręt (nie pamiętam już teraz dokładnie gdzie to było) a tam pomimo podwójnej ciągłej...TIR wyprzedzał TIRA!!!!!....udało mi się dzikim fartem ściąć zakręt i nie wpaść w poślizg, za mną koleś dokładnie tak samo jak ja ściął i zrył trawę na poboczu...gdybym miał bejspola zawróciłbym i napukał tego gościa w tirze, bo tylko taki sposób uważam za skuteczny na takich tłumoków.
    • Gość: Ja Re: 4 osoby zginęły w wypadku na Mazowszu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 18:23
      Trzeba być wyjątkowym burakiem żeby skręcać w lewo do stacji benzynowej.
      Jak znam naszych drogowców, to tam była przerywana linia do skrętu.
      Jeślu już mówimy o karaniu z głupotę, to proponuję zająć się tymi panami, co po
      kretyńsku planuja i znakują nasze drogi. Rondo dla tych buców to nieznany
      wynalazek.
      • Gość: Ja Re: 4 osoby zginęły w wypadku na Mazowszu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 18:25
        Chłopcy tirowcy to na ogół głupki i chamy. Z nielicznymi wyjatkami.
    • Gość: Hakenbu Stacje benzynowe tylko dla jednego kierunku ruchu. IP: *.olsztyn.mm.pl 08.01.05, 19:07
      Tak jak na autostradach, powinno być i na drogach o nasileniu ruchu jak E-7.
      Nigdy nie zrozumiem debili, którzy mając stacje co kilka, góra kilkanaście
      kilometrów (w okolicach Płońska jest ich całe mnóstwo), mogąc wybrać sobie bez
      problemów taką po swojej stronie drogi, pchają się na lewą stronę powodując
      potworne zagrożenie.

Wiele razy zdarzało mi sie gwałtownie hamować bo jakiś dureń przede mną nagle
      zjeżdżał na lewo (bez kierunkowskazu rzecz jasna, bo i po co), bo mu się
      paliwka zachciało, albo i tylko batona.

Groźni idioci na drogach to nie tylko przysłowiowi juz dresiarze
      w "wypasionych furach" wyprzedzający na trzeciego i czwartego(a i na piątego
      zdarzyło mi się widzieć), ale zwykli drobni kretyni w swoich opelkach astrach,
      czy innych sienach, którzy zmysłu zwanego wyobraźnią nie posiadają.

Nawet kiedy tylko odlać mi się chce staram się szukać bocznej drogi w lesie,
      gdzie zjeżdżam samochodem, żeby nawet kawałek samochodu na asfalcie nie stał -
      ot przezorność. Ale chyba tylko ja tak robię bo widok lejącego perfidnie tuż
      przy drodze kolesia z zaparkowanym samochodem na całym asfaltowym poboczu to
      zjawisko nader częste.

A tak na zakończenie życzę debilowi z Hundaya - sprawcy wypadku, co po prawej
      stronie stacji beznzynowej się nie dopatrzył, no właśnie co takiemu można
      życzyć...?
      Pozostaje życzyć sobie i wszystkim zwykłym kierowcom, żeby nikogo takiego na
      swojej drodze nie napotkały.
      • Gość: kazik Re: Stacje benzynowe tylko dla jednego kierunku r IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.01.05, 19:47
        dużo jeżdże po kraju, samochód ma dość dobry, ale nie staram sie wpychać pod
        kogoś, ani nikogo spychac do rowu. Natomiast często jestem spychany przez
        kretynów albo w TIRACH, wyprzedzajacych gdzie popadnie i nie ważne w jaki
        sposób, albo w wypasionych furach, jadących często pojedyńczą jezdnią
        dwukierunkową 180-200/h (kiedys popędziłem z ciekawości za takim debilem,
        chciałem sprawdzic ile on grzeje, licznik pokazał mi 210 - natychmiast
        zwolniłem. Za kierownica siedział szczeniak, ok 18-20 lat z panienką, więc
        musiał sie popisac, szkoda ze nie popisał sie mózgiem i pomyślał ze nie dośc że
        za szybko jedzie to jeszcze nie ma zadnej praktyki). Zgroza wieje na drogach,
        od kiedy dodatkowo młodzieńcy posprowadzali sobie samochody po wejściu do Unii,
        z tych których znam prawie kazdy ma teraz beemwicę, a jesli inne to konicznie z
        potęznym silnikiem.
      • Gość: antyhipokryta Re: Stacje benzynowe tylko dla jednego kierunku r IP: *.block.alestra.net.mx 08.01.05, 20:44
        Gość portalu: Hakenbu napisał(a):

> Tak jak na autostradach, powinno być i na drogach o nasileniu ruchu jak E-7.

Masz racje.

> Groźni idioci na drogach to nie tylko przysłowiowi juz dresiarze
        > w "wypasionych furach" wyprzedzający na trzeciego i czwartego(a i na piątego
        > zdarzyło mi się widzieć), ale zwykli drobni kretyni w swoich opelkach
        astrach,
        > czy innych sienach, którzy zmysłu zwanego wyobraźnią nie posiadają.

Myslisz schematycznie. Co masz do opla czy sieny? Niektorych nie stac na audi
        czy passata, albo nie po prostu nie chca np. seicento czy innej pandy...
        • Gość: michu Re: Stacje benzynowe tylko dla jednego kierunku r IP: 81.210.124.* 08.01.05, 22:21
          Jejku on tylko tak powiedzial. Wiadomo,ze "maluchem" nie da sie grzac 150.Ja
          tam nie mam nic do zadnego samochodu,ale jak widze jak 10-15 -letni rzezacy
          grat (zwykle te lepszych nazw ala bmka) mnie wyprzedza to zawsze mam
          wrazenie,ze mi sie rozsypie przede mna wink
    • Gość: Toni Re: 4 osoby zginęły w wypadku na Mazowszu IP: *.telia.com 08.01.05, 22:52
      Znam ta trase i "zasady" polskiego ruchu drogowego w praktyce. Trasa moglaby
      byc podpora dla budzetu calego panstwa gdyby policja zechciala sie nia zajac !
      Maja przeciez videopiloty.
      A przy zajechaniu drogi czesto lepiej jest zderzyc zajezdzajacego niz
      gwaltownie zmieniac kierunek. Jest to trudno wykonac, bo odruchowo chce sie
      uniknac zderzenia. Powinna byc wspolna zasada, zawsze skrecac w prawo, tam nie
      bedzie czolowki.
      I prosba do dyskutantow, kloccie sie gdzie indziej, to naprawde nie ma sensu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka