Dodaj do ulubionych

Kard. Meissner przeprasza za porównanie aborcji...

IP: *.dip.t-dialin.net 08.01.05, 17:34
biskup niemiecki powinien mowic jedynie o pogodzie
Obserwuj wątek
    • Gość: QXQ Dupa nie kardynał !!! IP: *.tarnow.sdi.tpnet.pl 08.01.05, 17:56
      Jaki przykład dał wiernym wyrzekając się przekonań ?
    • Gość: Euro Blad! IP: *.adsl.proxad.net 08.01.05, 18:14
      A juz myslalem ze ktos sie wreszcie odwazyl powiedziec prawde i zlikwidowac
      monopol jednej grupy ludzi na bycie ofiarami wszelkich przesladowan... Jak
      widac terroryzm moralny pod szyldem "politiquement correct" jest silniejszy.
      • Gość: ewa8 Żaden błąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 18:53
        Przeprosiny są naturalną konsekwencją wygadywania bzdur. Szkoda, że polscy
        sukienkowi tego nie mogą zrozumieć.
    • Gość: gaga Narazil sie wszystkim niemieckim św.krowom!! IP: *.crowley.pl 08.01.05, 18:41
    • Gość: Michał Stąporek Proszę o pomoc w zrozumieniu.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 18:46
      Bardzo prosze kogoś kto jest bystrzejszy ode mnie, ma więcej taktu, wyczucia i
      jest bardziej zanurzony w realiach Europy Wschodniej (mieskzam tu dopiero 26
      lat) żeby wyjaśnił mi w czym tkwi nietakt, który wybrzmiał tak donośnie ze słów
      tego hierarchy. Wydaje mi się, że Hitler i Stalin zabili tak dużo osób, że
      chyba można ich umieścić w dowolnym peletonie krwiopijców. Czy się mylę? No
      chyba, że problem polega na tym, że w podobnym kontekście pojawił się niejaki
      Herod...
      Chciałbym zaznaczyć, że ne jestem ani katolikiem, ani komunistą, ani faszystą,
      sądzę też, że nie jestem Żydem (choć tego jedynego na 100 proc nie mogę być
      pewny).
      • Gość: Polski Francuz Re: Proszę o pomoc w zrozumieniu.... IP: *.w82-121.abo.wanadoo.fr 08.01.05, 20:09
        Kardynal poszedl do Canossy, bo Niemcy po Holokauscie staraja sie o to, aby
        Zydzi ich znowu pokochali. Zeby dac prosty przyklad, jesli przejdziesz na
        czerwonym swietle skrzyzowania w Niemczech:
        A. Jestes Niemcem: dostaniesz mandat;
        B. Jestes Polakiem: zabiora cie na komende.
        C. jestes Zydem: policjant cie przprosi ze swiatlo sie nie zmienilo na zileone
        jak zaczeles przekraczac skrzyzowanie.
        Nie ma co szukac zdrowego rozsadku w tym incydencia to czysta polityka i proba
        sprawdzenia przez Zydow ich sily. Sprawdzili i sa silni. I niech im wyjdzie na
        zdrowie.
    • Gość: remik nie ma za co przepraszać. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 18:51
      • Gość: orion skoro przeprosil,widac jest za co.... IP: *.net81-67-195.noos.fr 08.01.05, 19:08
    • Gość: Realista GLEMP TEZ BEDZIE PRZEPRASZAL !!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 08.01.05, 19:39
      Tylko Zwiazek Zydow w Polsce pod kierownictwem nowego
      przewodniczacego umocni swoje struktury.
      Wtedy po podobnej wypowiedzi polskiego kard.
      pol Ameryki bedzie o tym pisalo i przyjdzie
      oficjalny protest rzadu USA.
    • Gość: abcd Ja tez przepraszam IP: *.poltech.gliwice.pl 08.01.05, 19:49
      Chcialbym tez, korzystajac ze sposobnosci, przeprosic wszystkich obrazonych, ze
      zyje.
      za to, ze nie utlukli mojej rodziny ani hitlerowcy, ani komunisci.
      Przepraszam rowniez za to, ze zabieram glos bez pozwolenia.
    • Gość: kasia nalezy naśladować białych ludzi, :). IP: *.chello.pl 08.01.05, 19:53
      ...i bardzo dobrze, ze przeprosił. a w polsce tubylcy ze swoimi szamanami
      powinni brać przyklad z zachowań białych ludzi. chcemy ich dobrobytu, to uczmy
      sie ich kultury.
      • Gość: abcd Ale czy oni nam na to pozwola? IP: *.poltech.gliwice.pl 08.01.05, 20:00
        Wszak sama Kasiu napisalas, ze my tylko podludzmi jestesmy (no moze z malymi
        pozytywnymi wyjatkami).
        Reszta to tylko podludzie, pardon, czarni tubylcy. Nieprawdaz?
        A rasa panow, jak uczy (lub nie) historia nie lubi kulturalnych i
        wyksztalconych poddanych.

• Gość: kaal Ten kardynał to jakiś kretyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 20:00
      trzeba byc kompletnym idiotą żeby porównać holokaust do aborcji.
    • Gość: konrad Re: Kard. Meissner przeprasza za porównanie aborc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 20:03
      Jak zwykle dużo jadu , durnoty i zero meritum na tym forum. Przede wszystkim
      faktycznie porównanie nietrafne (w ten sposób walkę policji z kibolami możemy
      przyrównać np do II wojny światowej-nie ta skala , nie ten problem).Po drugie w
      Kościele zawsze panowało myślenie , że jak się coś potępi , zwłaszcza w sposób
      zdecydowany i przy użyciu wyszukanych figur słownych to problem automatycznie
      się rozwiąże. Nic bardziej błędnego. Więcej pozytywnych działań ( mnóstwo
      pomysłów się ciśnie) a mniej ( a najlepiej wcale ) kontrowersyjnych
      wypowiedzi . Nie trzeba też będzie nikogo przepraszać.
    • Gość: Tytus Kochani Zydzi IP: *.ipt.aol.com 08.01.05, 20:19
      Kardynal Meissner relatywizuje - czyli przyrownuje - holokaust do aborcji. To
      nie umniejsza zbrodni holokaustu. To pokazuje jak zbrodnicza jest aborcja - i
      wielu, zwlaszcza zwolennikow, aborcji czuje sie wtedy niekomfortowo. Kardynal
      nie powinien byl przepraszac. Mozna sie z nim nie zgadzac, ale jest to powazne
      wyrazenie przekonania. A wolnosc slowa dotyczy wszystkich - takze purpuratow.

PS.
      Ja sam mam ambiwaletny stosunek do aborcji. Normalnie jestem przeciw. Ale jak
      slysze zwolennikow aborcji - to staje sie za. Taka mysl sie nasuwa: przeciez
      mozna byloby przekonac matki zwolennikow aborcji, zeby tym swoim dzieciom,
      zwolennikom aborcji, daly zakosztowac ich wlasnych przyszlych przekonan. Ale to
      fantazja - czasu nie cofniemy. Ale co na przyklad na przesuniecie terminu
      legalnej aborcji do 100 lat od chwili poczecia. Przeciez to tylko kwestia
      czasu - rzecz zupelnie umowna. 24 tygodnie, 24 tygodnie i 1 dzien co za
      roznica - i tak dodajac dzien po dniu mozemy dojsc do stu lat. Jezeli nie to
      niech mi ktos powie, w ktorym dniu jest granica i dlaczego? Ale dalej majac
      aborcje dopuszczalna do 100 lat od chwili poczecia moznaby zastosowac to na
      zwolennikach aborcji. Tak dla jaj. Albo ich przekonac, ze sa w sumie strata
      zycia, albo moze uzyskac diagnoze lekarska zalecajaca taki zabieg.

Kurcze nie lubie jak sie dyskryminuje plody w stosunku do ludzi - to smierdzi
      zasciankowym rasizmem.

Ej, mozna pomarzyc. Fajnie byloby aborcja po calej linii do stu lat od chwili
      poczecia. Czy swiat nie bylby lepszy. I mniej przeludniony.
    • Gość: neo Może dość terroru sjonistycznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 20:25
      Kiedy wreszcie politycy (tu zaliczam takze kardynala) oleją jazgot i hycpę żydów. NIech lepiej żydzi zajmą się holokaustem gotowanym przez nich nad palestyńczykami.
      A słowa: "Przewodnicząca Zielonych Claudia Roth uznała, że kardynał, porównując aborcję do zbrodni hitlerowskich, obraził również godność "kobiet, które znajdują się w trudnej sytuacji"." są idiotyczne. Toż w taki stylu, to można by usprawiedliwić niemców - "byli w trudnej sytuacji, więc mordowali". Gratualacje dla logiki nazizielonych.
    • Gość: Jacek z Warszawy ABORCJA TO ZBRODNIA! IP: *.gsi.de 08.01.05, 23:00
      Zabojstwo nienarodzonych to taka sama a moze nawet okrutniejsza zbrodnia jak
      holokaust.
      • Gość: Krzys52 Zdaniem Kretynow, Debili oraz innych wymozdzonych IP: *.proxy.aol.com 08.01.05, 23:08
        przez kk pol-ludzi.
        • Gość: ras dobre porównanie IP: *.79.156.53.adsl.vbr.tiscali.dk 09.01.05, 01:43
          w obu wypadkach chodzi o mordowanie grupy ludzi, którą społeczeństwo uznaje za
          niepotrzebnych.

A godność kobiet cierpi najbardziej wtedy, kiedy decydują się na zarżnięcie
          swoich dzieci.

Aha. "Nadludzie" tego nie widzą.
          • Gość: Krzys52 Jestes katolicki swir, ktoremu kk zamordowalo mozg IP: *.proxy.aol.com 09.01.05, 04:56
            bardzo biedna z ciebie istota.
    • Gość: Olek Re: Kard. Meissner przeprasza za porównanie aborc IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.01.05, 10:16
      Czy mozna kochac Zydow i nienawidzic zydostwa? Jestem pewny, ze tak!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka