Gość: leszek IP: *.dip.t-dialin.net 08.01.05, 17:34 biskup niemiecki powinien mowic jedynie o pogodzie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: QXQ Dupa nie kardynał !!! IP: *.tarnow.sdi.tpnet.pl 08.01.05, 17:56 Jaki przykład dał wiernym wyrzekając się przekonań ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Euro Blad! IP: *.adsl.proxad.net 08.01.05, 18:14 A juz myslalem ze ktos sie wreszcie odwazyl powiedziec prawde i zlikwidowac monopol jednej grupy ludzi na bycie ofiarami wszelkich przesladowan... Jak widac terroryzm moralny pod szyldem "politiquement correct" jest silniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa8 Żaden błąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 18:53 Przeprosiny są naturalną konsekwencją wygadywania bzdur. Szkoda, że polscy sukienkowi tego nie mogą zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Narazil sie wszystkim niemieckim św.krowom!! IP: *.crowley.pl 08.01.05, 18:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Stąporek Proszę o pomoc w zrozumieniu.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 18:46 Bardzo prosze kogoś kto jest bystrzejszy ode mnie, ma więcej taktu, wyczucia i jest bardziej zanurzony w realiach Europy Wschodniej (mieskzam tu dopiero 26 lat) żeby wyjaśnił mi w czym tkwi nietakt, który wybrzmiał tak donośnie ze słów tego hierarchy. Wydaje mi się, że Hitler i Stalin zabili tak dużo osób, że chyba można ich umieścić w dowolnym peletonie krwiopijców. Czy się mylę? No chyba, że problem polega na tym, że w podobnym kontekście pojawił się niejaki Herod... Chciałbym zaznaczyć, że ne jestem ani katolikiem, ani komunistą, ani faszystą, sądzę też, że nie jestem Żydem (choć tego jedynego na 100 proc nie mogę być pewny). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polski Francuz Re: Proszę o pomoc w zrozumieniu.... IP: *.w82-121.abo.wanadoo.fr 08.01.05, 20:09 Kardynal poszedl do Canossy, bo Niemcy po Holokauscie staraja sie o to, aby Zydzi ich znowu pokochali. Zeby dac prosty przyklad, jesli przejdziesz na czerwonym swietle skrzyzowania w Niemczech: A. Jestes Niemcem: dostaniesz mandat; B. Jestes Polakiem: zabiora cie na komende. C. jestes Zydem: policjant cie przprosi ze swiatlo sie nie zmienilo na zileone jak zaczeles przekraczac skrzyzowanie. Nie ma co szukac zdrowego rozsadku w tym incydencia to czysta polityka i proba sprawdzenia przez Zydow ich sily. Sprawdzili i sa silni. I niech im wyjdzie na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remik nie ma za co przepraszać. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 18:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orion skoro przeprosil,widac jest za co.... IP: *.net81-67-195.noos.fr 08.01.05, 19:08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista GLEMP TEZ BEDZIE PRZEPRASZAL !!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 08.01.05, 19:39 Tylko Zwiazek Zydow w Polsce pod kierownictwem nowego przewodniczacego umocni swoje struktury. Wtedy po podobnej wypowiedzi polskiego kard. pol Ameryki bedzie o tym pisalo i przyjdzie oficjalny protest rzadu USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcd Ja tez przepraszam IP: *.poltech.gliwice.pl 08.01.05, 19:49 Chcialbym tez, korzystajac ze sposobnosci, przeprosic wszystkich obrazonych, ze zyje. za to, ze nie utlukli mojej rodziny ani hitlerowcy, ani komunisci. Przepraszam rowniez za to, ze zabieram glos bez pozwolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia nalezy naśladować białych ludzi, :). IP: *.chello.pl 08.01.05, 19:53 ...i bardzo dobrze, ze przeprosił. a w polsce tubylcy ze swoimi szamanami powinni brać przyklad z zachowań białych ludzi. chcemy ich dobrobytu, to uczmy sie ich kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcd Ale czy oni nam na to pozwola? IP: *.poltech.gliwice.pl 08.01.05, 20:00 Wszak sama Kasiu napisalas, ze my tylko podludzmi jestesmy (no moze z malymi pozytywnymi wyjatkami). Reszta to tylko podludzie, pardon, czarni tubylcy. Nieprawdaz? A rasa panow, jak uczy (lub nie) historia nie lubi kulturalnych i wyksztalconych poddanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaal Ten kardynał to jakiś kretyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 20:00 trzeba byc kompletnym idiotą żeby porównać holokaust do aborcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Kard. Meissner przeprasza za porównanie aborc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 20:03 Jak zwykle dużo jadu , durnoty i zero meritum na tym forum. Przede wszystkim faktycznie porównanie nietrafne (w ten sposób walkę policji z kibolami możemy przyrównać np do II wojny światowej-nie ta skala , nie ten problem).Po drugie w Kościele zawsze panowało myślenie , że jak się coś potępi , zwłaszcza w sposób zdecydowany i przy użyciu wyszukanych figur słownych to problem automatycznie się rozwiąże. Nic bardziej błędnego. Więcej pozytywnych działań ( mnóstwo pomysłów się ciśnie) a mniej ( a najlepiej wcale ) kontrowersyjnych wypowiedzi . Nie trzeba też będzie nikogo przepraszać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Kochani Zydzi IP: *.ipt.aol.com 08.01.05, 20:19 Kardynal Meissner relatywizuje - czyli przyrownuje - holokaust do aborcji. To nie umniejsza zbrodni holokaustu. To pokazuje jak zbrodnicza jest aborcja - i wielu, zwlaszcza zwolennikow, aborcji czuje sie wtedy niekomfortowo. Kardynal nie powinien byl przepraszac. Mozna sie z nim nie zgadzac, ale jest to powazne wyrazenie przekonania. A wolnosc slowa dotyczy wszystkich - takze purpuratow. PS. Ja sam mam ambiwaletny stosunek do aborcji. Normalnie jestem przeciw. Ale jak slysze zwolennikow aborcji - to staje sie za. Taka mysl sie nasuwa: przeciez mozna byloby przekonac matki zwolennikow aborcji, zeby tym swoim dzieciom, zwolennikom aborcji, daly zakosztowac ich wlasnych przyszlych przekonan. Ale to fantazja - czasu nie cofniemy. Ale co na przyklad na przesuniecie terminu legalnej aborcji do 100 lat od chwili poczecia. Przeciez to tylko kwestia czasu - rzecz zupelnie umowna. 24 tygodnie, 24 tygodnie i 1 dzien co za roznica - i tak dodajac dzien po dniu mozemy dojsc do stu lat. Jezeli nie to niech mi ktos powie, w ktorym dniu jest granica i dlaczego? Ale dalej majac aborcje dopuszczalna do 100 lat od chwili poczecia moznaby zastosowac to na zwolennikach aborcji. Tak dla jaj. Albo ich przekonac, ze sa w sumie strata zycia, albo moze uzyskac diagnoze lekarska zalecajaca taki zabieg. Kurcze nie lubie jak sie dyskryminuje plody w stosunku do ludzi - to smierdzi zasciankowym rasizmem. Ej, mozna pomarzyc. Fajnie byloby aborcja po calej linii do stu lat od chwili poczecia. Czy swiat nie bylby lepszy. I mniej przeludniony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo Może dość terroru sjonistycznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 20:25 Kiedy wreszcie politycy (tu zaliczam takze kardynala) oleją jazgot i hycpę żydów. NIech lepiej żydzi zajmą się holokaustem gotowanym przez nich nad palestyńczykami. A słowa: "Przewodnicząca Zielonych Claudia Roth uznała, że kardynał, porównując aborcję do zbrodni hitlerowskich, obraził również godność "kobiet, które znajdują się w trudnej sytuacji"." są idiotyczne. Toż w taki stylu, to można by usprawiedliwić niemców - "byli w trudnej sytuacji, więc mordowali". Gratualacje dla logiki nazizielonych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek z Warszawy ABORCJA TO ZBRODNIA! IP: *.gsi.de 08.01.05, 23:00 Zabojstwo nienarodzonych to taka sama a moze nawet okrutniejsza zbrodnia jak holokaust. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Zdaniem Kretynow, Debili oraz innych wymozdzonych IP: *.proxy.aol.com 08.01.05, 23:08 przez kk pol-ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ras dobre porównanie IP: *.79.156.53.adsl.vbr.tiscali.dk 09.01.05, 01:43 w obu wypadkach chodzi o mordowanie grupy ludzi, którą społeczeństwo uznaje za niepotrzebnych. A godność kobiet cierpi najbardziej wtedy, kiedy decydują się na zarżnięcie swoich dzieci. Aha. "Nadludzie" tego nie widzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Jestes katolicki swir, ktoremu kk zamordowalo mozg IP: *.proxy.aol.com 09.01.05, 04:56 bardzo biedna z ciebie istota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: Kard. Meissner przeprasza za porównanie aborc IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.01.05, 10:16 Czy mozna kochac Zydow i nienawidzic zydostwa? Jestem pewny, ze tak! Odpowiedz Link Zgłoś