Dodaj do ulubionych

Czy popierasz malzenstwa homoseksualne

IP: *.at.ibm.com 07.06.01, 16:59
Osobiscie nie mam nic przeciwko formalnym zwiazkom tego typu. Niech osoby
odmiennej orientacji maja wspolne mieszkania, zyja razem, dziedzicza majatek,
wspolnie sie opodatkowywuja,itd. Slowem jak rodzina. Nic mi do tego.
Ale nie nazywajmy tego malzenstwem. Dla mnie malzenstwo to tradycyjnie kobieta,
mezszczyzna no i ewentualnie dzieci...
Nie naruszajmy pewnych tradycji i zasad, bo inaczej wiele moze runac i nie
bedzie juz szaczunku dla niczego.

Dajmy na to, ze zgodzimy sie na malzenstwa homoseksualne, a za chwile
pojawia sie nowe sluszne, postepowe w imie wolnosci zadania:
Np.
Facet chce zenic sie 3 kobietami, slowem harem.
Inny bedzie chcial zawrzec zwiazek z przyjaciolka, przyjacielem, w koncu pojawi
sie i miejsce dla chomika...

W sumie slusznie, przeciez sie wszyscy kochaja a tylko pewne przymuly tego nie
rozumieja, np. ja smile
Obserwuj wątek
    • Gość: mr eddie Re: Czy popierasz malzenstwa homoseksualne IP: *.u-strasbg.fr 07.06.01, 17:49
      absolutnie popieram! nie mam tez nic przeciw nazwaniu tego malzenstwem. czasy
      sie zmieniaja, nie przesadzajmy z tym przywiazaniem do tradycji. jesli tradycja
      jest szkodliwa, utrwala postawy nietolerancyjne, to nalezy z nia skonczyc..
      rownie dobrze moznaby ubolewac, ze prawo glosu dla kobiet nazwano prawem glosu,
      a nie jakos inaczej - bo "prawo glosu" tradycyjnie odnosilo sie do mezczyzn o
      pewnym statusie majatkowym, albo urodzeniu (zaleznie od kraju i epoki).
      absurdem jest twierdzic, ze jak sie zrowna prawa stadel homo- i
      heteroseksualnych, to wszystkim tak szalenie sie ta orientacja spodoba, ze
      gatunek wymrze.
      • Gość: davide14 Re: Czy popierasz malzenstwa homoseksualne IP: 10.0.5.* / 193.193.130.* 07.06.01, 17:53
        Toz to obrzydliwosc, panie.
        • Gość: M & Ms Re: Czy popierasz malzenstwa homoseksualne IP: 193.91.75.* 07.06.01, 18:12
          Gość portalu: davide14 napisał(a):

> Toz to obrzydliwosc, panie.

Alez skad, to bardzo przyjemne!
          Nie ma co sie zastanawiac, bo niedlugo juz cala Europa bedzie miala takie prawa.
          Polska tez. Albo trzeba sie cofnac do Azji.
          • Gość: r2d2 Re: Czy popierasz malzenstwa homoseksualne IP: *.at.ibm.com 08.06.01, 09:20
            Gość portalu: M & Ms napisał(a):

> Gość portalu: davide14 napisał(a):
            >
            > > Toz to obrzydliwosc, panie.
            >
            > Alez skad, to bardzo przyjemne!
            > Nie ma co sie zastanawiac, bo niedlugo juz cala Europa bedzie miala takie prawa
            > .
            > Polska tez. Albo trzeba sie cofnac do Azji.

No dobra. Ale czy jestescie za np. usankcjonowaniem prawnym wielozenstwa lub innych "nietypowych" konfiguracji.
            Nie widze nic zdroznego w takim podejsciu, jesli dopuszczamy inne odchylki typu malzenstwa homoseksualne.
            Wielozenstwo jest bardzo popularne w Azji i Afryce.

• Gość: slash Re: Do Mr Eddiego IP: *.nationale.com.pl 07.06.01, 18:46
        Chyba dobrze, że Cię nie ma w Polsce. Skoro uważasz, że tradycja małżeństw
        heteroseksualnych jest szkodliwa, zaczynaj uświadamianie od Francji. A co do
        wymarcia gatunku ludzkiego. Nie mam nic przeciwko Twoim teoriom. Uważam jednak,
        że małżeństwa homoseksualne powinny otrzymywać emerytury se składek płaconych
        przez ich jakoweś spłodzone może nieokreślone byty. Tylko nie mów mi, że oni
        tez płacą podatki. Płacą, bo mają matki, ojców, dziadków, którzy na emeryturze
        teraz są i nie byli, jak widać homoseksualni.

Zresztą na przestrzeni ludzkości buło już trochę narodów, które homoseksualizm
        traktowały jako normę. Poczytaj o nich, bo są w tej chwili tylko w książkach
        historii.

PS.
        Oprócz MR Ediie oficjalnie masz jakies Mme Eddie (dla przyjaciół)?
      • Gość: luka Re: Czy popierasz malzenstwa homoseksualne IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.01, 09:49
        Gość portalu: mr eddie napisał(a):

> nie mam tez nic przeciw nazwaniu tego malzenstwem. czasy
        > sie zmieniaja, nie przesadzajmy z tym przywiazaniem do tradycji. jesli tradycja
        > jest szkodliwa, utrwala postawy nietolerancyjne, to nalezy z nia skonczyc..

Oczywiście, małżeństwo to szkodliwa tradycja, siedlisko przemocy w rodzinie,
        patriarchatu, toksycznych rodziców, burżuazyjnego heteroseksualizmu, pijaństwa i
        prawicowych reakcyjnych poglądów. Nasza nowa, świecka tradycja jest znacznie
        lepsza: w małżeństwie pedała z kozą tego typu zachowania z pewnością nie będą
        miały miejsca (koza nie pije i nie ma poglądów politycznych, dzieci nie bedzie,
        kłótni pewnie też nie - bo koza weźmie na rogi).
    • Gość: Pank Re: Czy popierasz malzenstwa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.01, 19:35
      A czym się różni małżeństwo od formalnego związku ?
      • Gość: dotty Re: Czy popierasz malzenstwa IP: 192.168.3.* / *.gemini.net.pl 07.06.01, 19:37
        niczym przecież
      • Gość: gibki Re: Czy popierasz malzenstwa IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 08.06.01, 09:24
        nazwą to tak jak z papieżem i głową państwa watykańskiego wink

a tak przy okazji to kto jest żoną a kto mężem w takim związku???
    • Gość: Fazer W. Re: Czy popierasz malzenstwa homoseksualne IP: *.ad-rem.pl 08.06.01, 09:40
      Bez dęcia w wielkie trąby uważam te związki (nie małżeństwa) za cywilizowaną
      formę współistnienia w społeczeństwie. Ale bez prawa do adopcji i nawet
      wychowywania własnych (które się czasem zdarza mieć nawet homoseksualistom)
      dzieci.
      • Gość: Gabriel Re: Czy popierasz malzenstwa homoseksualne IP: *.umcs.lublin.pl 08.06.01, 10:12
        Nie. I niech sobie ludzie mowia ze jestem nietolerancyjny. Na szczescie polska konstytucja z malzenstwo uwaza zwiazek kobiety i mezczyzny.
    • Gość: davide14 Popieram prawo pokazywania golej d..y przez okno samochodu. IP: 10.0.5.* / 193.193.130.* 08.06.01, 10:08
      Jesli zas chodzi o malzenstwa homoseksualne, to chyba jakis dowcip. Nie wierze,
      ze ktos mogl cos takiego wymyslic. W skosnookiej glowie mi sie nie miesci.
      • Gość: M & Ms Re: Popieram prawo pokazywania golej d..y przez okno samochodu. IP: 193.91.75.* 08.06.01, 10:33
        > Jesli zas chodzi o malzenstwa homoseksualne, to chyba jakis dowcip. Nie wierze,
        >
        > ze ktos mogl cos takiego wymyslic. W skosnookiej glowie mi sie nie miesci.

Nie wierzysz, bo mieszaksz w hiperzacofanym, nudnym kraju, gdzie kroluje
        nietolerancja. Poczytaj sobie o Norwegii, Szwecji, Danii, Holandii, Niemczech,
        Francji. Tam istnieja rozne formy takich malzenstw.

• Gość: Vist ____> Wszystko w swoim czasie.<_______ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.06.01, 10:11
      Gość portalu: r2d2 napisał:
      >
      > W sumie slusznie, przeciez sie wszyscy kochaja
      > a tylko pewne przymuly tego nie rozumieja, np. ja smile

Tzw. Europa próbuje nas "cywilizować" ....

A my ciągle od 1000 lat jestesmy sobą.

Kiedy oni mordowali (i wymordowali) swoje wilki, u nas zostały.

Teraz oni przyjeżdzają do Polski uczyć nas jek postepować

z ostatnimi wilkami. I publikują zdjecia jak w Polsce giną wilki we wnykach.

Jeśli w Polsce świadomość społeczna zaakceptuje małżeństwa homosexualne,

to będzie ten czas (swój czas) , aby je wprowadzić.

A co będzie, jesli za 5 lat odkryją, że homosexualizm to

efekt choroby płodu ? I wraz z dobrą opieką położnych problem zniknie ?

Nie musimy ślepo i szybko wszystkiego kopiować.

Vist
      • Gość: kr2 Safona IP: 217.11.134.* 08.06.01, 20:43
        Wiesz, że leworęcznych uznawano za chorych ? Dyslektyków niektórzy nadal w ten
        sposób traktują. Pamiętaj, że skłonności homoseksualne miało całe mnóstwo
        wybitnych artystow, polityków czy naukowców (także w Polsce). Gdyby Safona nie
        była lesbijką nie napisałaby żadnego wiersza. Inny nie znaczy gorszy, im też
        się należy prawo do normalnego życia.
        • Gość: Budda Re: Safona IP: *.unl.edu 08.06.01, 21:47
          Sluchajcie wy wszyscy zakochani "nie w ten sposob". Przestancie tu raz na zawsze
          pierdolic o potrzebie zawierania malzenstw przez homoseksualistow !!!!
          Kochajcie sie na swoj sposob ale nie wymagajcie, by spoleczenstwo, ktore uznaje
          ojca i matke za podstawe rodziny, dawalo wam prawa nazywac wasze zwiazki tym
          samym imieniem i dawac wam te same prawa. Jak nie umiesz jeden z drugim grac
          w brydza to nie siadaj do stolu i nie zabieraj czasu. Grajcie se w kanaste i
          robcie sobie mistrzostwa miedzy swoimi partnerami. My gramy w brydza , wy
          gracie w kanaste, my nie chcemy waszych tytulow i wyroznien, wy nie chcijcie
          naszych. Wy jestescie w innym klubie, my w innym. Poniatno ?
          Wymyslcie sobie forme zwiazku dla was, bo dla nas kobieta i mezczyzna stanowi
          zwiazek malzenski. Nazwijcie to jak chcecie, ale nie malzenstwem. Nazwa
          "malzenstwo" jest copy righted, jak coca cola, adidas, czy panasonic. Nie
          dajemy wan licencji, by uzywac naszych nazw, ani przywilejow stad wynikajacych.
          Jestescie inna (nie znaczy gorsza) grupa ludzi i wymyslcie w koncu cos, co
          nie bedzie koscia niezgody. Czemu sie pchacie w nasz teren ? Jest wielu
          inteligentnych homoseksualistow, dlaczego nie wymyslicie czegos oryginalnego ?
          Moja postawa nie ma nic innego z nietolerancja.
          Budda.

• Gość: rvs Re: Safona IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.01, 00:35
            zgadzam się z tobą całkowicie. Ja nie jestem przeciwko
            tworzeniu czegoś nowego (jeżeli to nie szkodzi innym)
            ale nie wprowadzajmy bałaganu pojęciowego.
            Małżeństo to związek kobiety i mężczyzny ukierunkowany na
            założenie rodziny, której nieodłącznym "elemantem" są
            dzieci i cokolwiek by nie mówić o słuszności takiego związku
            (to jest już kwestia filozoficzna) to nadal to jest właśnie małżeństwo.
            Jak ktoś chce tworzyć coś nowego - proszę bardzo ale wymyślcie sobie też
            na to nazwę. Jak wymyślono komputer nie nazwano go liczydłem bo to by było
            nieporozumienie.

Powyższe moje wywody są rozumowaniem opartym na logice jednak myślę
            że sedno całej sprawy leży w czymś zupełnie odmiennym czyli POLITYCE.
            Ktoś (grupa ludzi) chce zrobić karierę polityczną (pieniądze) robiąc
            szum oparty na postępowej poprawności politycznej a żeby to było spektakularne
            (warunek zaistnienia w mediach) uderza się w pojęcie nader bliskie
            większości społeczeństwa/społeczeństw, czyli małżeństwo.
            LUDZIE tu nie chodzi o jakieś uczucia (choć absolutnie nie twierdzę że
            homoseksualiści ich nie mają) ale o grę pijawek (polityków) którzy upatrują
            się kożyści płynących z pewnej sfery życia ludzi, która po wielu latach
            a może nawet tysiącach lat, wreszcie ujrzała światło dzienne.

• Gość: Budda Re: Safona IP: *.navix.net 10.06.01, 23:37
              Brawo rvs. Tak dalej
              Budda.
      • Gość: Pank Re: ____> Wszystko w swoim czasie.<_______ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.01, 01:02
        Bardzo mi przykro Vist ale zupełnie już nie rozumiem Twojej motywacji . Czemu
        nie chcesz ludziom dać żyć ? O co Ci chodzi ? Boisz się o swoje dzieci ?
        zapewniam Cię , że procentowo zdecydowanie więcej heteroseksualnych ojców
        molestuje soje córki aniżeli homoseksualnych swoich synów .
        Pank
        • Gość: davide14 Re: ____> Wszystko w swoim czasie.<_______ IP: 10.0.5.* / 193.193.130.* 12.06.01, 10:23
          A skad ta pewnosc?
          • Gość: Budda Do Panka IP: *.unl.edu 12.06.01, 15:48
            Zastanow sie co mowisz. Kto Ci nie pozwala zyc ?
            Wydaje mi sie ze do niektorych nie dociera pewna sprawa. Jesli grupa lysych
            facetow chce zawiazac zwiazek lysych, to znaczy to, ze do zwiazku tego
            beda przyjmowac tylko lysych facetow. Klient z piorami do pasa nie bedzie
            pasowal do tej grupy i musi znalezc sobie innych dlugowlosych jesli sie chce
            stowarzyszyc. Czy lysi wobec tego zachowuja sie jako dlugowlosofoby i pozbawiaja
            praw do zycia i wogole praw obywatelskich tych z dlugimi wlosami ?
            Nie, chyba to jasne. Czy do finalu w konkursie chopinowskim moze byc dopuszczony
            ktos, kto nie przeszedl eliminacji, i czy ten ktos ma prawo domagac sie
            dopuszczenia go do konkursu w imie praw obywatelskich ? Czy uczen z Pcima
            moze domagac sie od swiatowej federacji szachowej prawa do gry z mistrzem
            swiata, a w razie odmowy czy moze zaskarzyc Polske do trybunalu miedzynarodowego
            z powodu lamania praw czlowieka ? Czy w piatek bedziesz jeden z drugim mogl
            wejsc do Mariotta i zaprosic Busha na kawe ? A moze niech wszyscy 40-letni i
            starsi oskarza swoich rodzicow za nie dostawanie prezentow z okazji dnia
            dziecka. Niech powstana grupy harcerskie dla 80-latkow, dlaczego nie ?
            Tylko czy to ma sens ? W wiekszosci sportowych dyscyplin, jesli nie wszystkich,
            mezczyzni walcza z mezczyznami a kobiety z kobietami, i nikt nie mowi jakos
            o dyskryminacji... dlaczego ?
            DLATEGO, BO TAK JEST SWIAT URZADZONY wy madrale. Jest pewna ukryta filozofia
            za tym wszystkim drodzy kochajacy inaczej. Stworzcie sobie UNIE CYWILNA
            i miejcie troche wiecej wyobrazni, zeby to zrobic atrakcyjnie. Skonczcie
            nazywac to malzenstwem, z obraczkami itp, bo wyglada to zenujaco. Zrobcie cos,
            co bedzie unikalne dla mezczyzny w zwiazku z mezczyzna. Nie robcie z siebie
            meza i zony, obudzcie sie bo z tego nasladowania karykatura wychodzi.
            Czy cos dociera teraz ? Czy ciagle jak male dziecko: ja chcem misia i to akurat
            tego co ma moj trzyletni kolega.
            Pozdrawiam, Budda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka