Gość: patience IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.01.05, 20:53 to cos od tych jednostkowych jednostek ze strony www wszypolakow? LPR cwiczy masochizm czy trenuje autoironie? To rownie dobre jak czolka pana Jozefa. Hehe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: patience Faktycznie z inteligencja u was nie bardzo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.01.05, 20:58 ale od pykania sie mlotkiem w glowe ruzumu wam raczej nie przybedzie. HEHEEEEEEEE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Helgo, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 20:57 odpuść, przeciez widać jak wół, że zbywa Ci rozsądku i albo dałas się komuś zaslepić, albo masz personalne powody być przeciw. Obojetnie kto proponuje nalezy poprzeć - calkowite odtajnienie akt IPN to wlasciwie jedyne wyjscie. I nie martw sie o strone techniczną - dziala ZUS i Skarbowka (duzo wieksza zlozonosc) to co za problem zrobis troche porzadku i usystematyzowania w IPN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patience Alez ja jestem za, jak najbardziej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.01.05, 21:03 Jestem za odtajnienie wszystkiego jak leci, w tym dokumentow, na ktorych podpisywal sie Giertych jako doradca Jaruzelskiego))))) PS. Panie prawniku, rzniesz glupa? Te 'pomysly' Giertycha sa nierealizowalne. On to zrobil specjalnie, moim zdaniem. Moze sie boi, ze w realnej dekomunizacji to kapowal endekow? A za miedza jest bardzo piekna ustawa. Niemiecka. Wystarczy przepisac i wprowadzac drobnre poprawki. Zadnych problemow z realizacja. Tylko chciec))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patience Re: Alez ja jestem za, jak najbardziej Errata IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.01.05, 21:04 oczywiscie mialo byc, ze w realnej dekomunikacji moze by wyszlo ze kapowal endekow. Kto go tam wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v2 Re: Alez ja jestem za, jak najbardziej Errata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 21:22 Polski problem polega na tym, że wszyscy wiedzą jak tylko nie ma możliwości... Wokół nas jest mnóstwo wspanaiałych ustaw, sąsiednie kraje radzą sobie od czasów dawnych lub nowych czasów z problemami, które w Polsce są problemami epokowymi. Dekomunizacja- proszę bardzo- Niemcy, chociaż i u Czechów wszysko poszło ok, Skorumpowane sądy- no problem brać przykłady ze Szwecji, chora służba zdrowia- jaka sprawa- Norwegia, itd. U nsa wszystko leży bo liczne grupy interesów mają za cel utrzymywanie stanu istniejącego jak najdłużej. Prawnicy, lekarze, politycy... Teczko mogą stanowić wyłom- niech u licha coś się wreszcie stanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patience Re: Alez ja jestem za, jak najbardziej Errata IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.01.05, 21:41 > Polski problem polega na tym, że wszyscy wiedzą jak tylko nie ma możliwości... raczej nie ma woli. Ta akcja Giertycha to pic na wode i fotomontaz. Z gory wiadomo, ze jego projekt by trafil do kubla na smieci, z kilku powodow zreszta, a jednym z tych powodow jest brak zgodnosci z ustawa zasadnicza. To po co robi szum wokol takiego gniota? Po to zeby cos realnie zalatwic czy po to zeby sobie zrobic szum i igrzyska dla mlotkow tepych jak on sam? Jak sie komu nie podoba przepisywanie z jezyka niemieckiego, to mozna z angielskiego. Np. w USA jest FOIA, Freedom of Information Act. Nie ma woli, i tyle. Reszta to szum i kielbasa wyborcza dla naiwniakow. Odpowiedz Link Zgłoś