Dodaj do ulubionych

Szyszkowska czarownicą śmierci. Biedaczka

18.02.05, 10:12
szuka kompensacji dla swego wypalenia zawodowego ( jeśli w ogóle miało się co
wypalać). A może przygotowuje się już do uśpienia?

info.onet.pl/1055818,11,item.html
Kto ja wybrał senatorem? Nie wstyd jej wobec wyborców, że propnuje
legalizację zakamuflowanej zbrodni? Jak daleko musiały posunać się w niej
procecy kataplasis ( rozpadu ). Jak w całej jej formacji politycznej, z
której jak szczurzyca uciekła. Co za obrzydliwy i głupi typ.
Obserwuj wątek
    • jollaa Re: ? 18.02.05, 10:30
      pani Mario taka dyskusja to nie w naszym kraju, nie z naszą służbą zdrowia.
      Holandia ma swoją opiekę zdrowotną na takim poziomie, że może sobie pozwolić na
      prawo dopuszczające eutanazję.
      Hipokryzja to drugie imię wielu Polaków i nie widzę światełka w tunelu.
      • reex Re: ? 18.02.05, 10:38
        jollaa napisała:

> pani Mario taka dyskusja to nie w naszym kraju, nie z naszą służbą zdrowia.
        > Holandia ma swoją opiekę zdrowotną na takim poziomie, że może sobie pozwolić
        na
        >
        > prawo dopuszczające eutanazję.
        > Hipokryzja to drugie imię wielu Polaków i nie widzę światełka w tunelu.

masz rację jollu.najlepszym tego przykladem są takie pojeby jak autor wątku.

• j-zef.zawadzki Dobrze kruszyno siebie określiłeś. Zwłaszcza autor 18.02.05, 10:50
          kę projektu
      • j-zef.zawadzki Tylko że Holendrzy uciekają, jak mają mozliwość, 18.02.05, 10:49
        o Niemiec, by tam mieć pewność , że nikt ich nie zamorduje, jako starych i
        chorych.
        • kropekuk A starzy Anglicy uciekaja do Francji, choc w UK 18.02.05, 11:26
          NIE MA eutanazji. Powod w obu przypadkach dokladnie taki sam: po sprzedazy
          nieruchomosci w UK/Holandii kupuje sie lepsza w Niemczech/Francji i z reszty
          zyje jak krol do konca dni swoich...
          Na jakim zadupiu ty zyjesz, zawadzki, ze o rynku nieruchomosci w Europie
          pojecia nie masz: piszesz z BIALORUSI?
          • piq [...] 18.02.05, 17:29
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • kropekuk Zaraz cie osmiesze, kretynie, podajac linki do 19.02.05, 00:03
              zachodnich agencji real estate: ludzie beda sobie mogli sami sprawdzic, jak ty
              G.O.W.N.O wiesz i jak sie, zasrancu odmozdzony, durnie wymadrzsz...
              www.halifax-real-estate.info/
              www3.myhome.ie/search/property.asp?id=196093&p=5&rt=search&searchlist=
              www.propertiesinfrance.com/
              www.europeanrealestatedirectory.com/Germany.htm
              www.europeanrealestatedirectory.com/Netherlands.htm
              • piq a, nauczyłeś się, cymbale, korzystać z google'a? 20.02.05, 17:46
                Wiesz, ja też to potrafię. Potrafię też dużo więcej, np. dawać ci popalić.
                Umiejętność korzystania z wyszukiwarki wcale nie znaczy, durniu, że jesteś
                Anglikiem. Z całą pewnością wiem, palancie, że nie jesteś. A nawet - jak
                podejrzewam nie bez podstaw - jesteś kobietą.

Zreasumujmy: łżesz o tym, że jesteś facetem, łżesz o tym, że jesteś Anglikiem i
                łżesz, że pracujesz w Home Office. Jesteś dodatkowo nieprzytomnie durna. Samą
                durnotę jeszcze bym zniósł, ale leczenie się z kompleksów narodowościowych i
                społecznych przez łgarstwo mnie wkurza. Więc spadaj paść te kozy pod lasem w
                rejonie zagrożonym bezrobociem, bo tam twoje miejsce.
    • belferowicz Skończy jak ich projekt dotyczący aborcji. Tak 18.02.05, 10:58
      samo zbrodniczy, to los tai sam bedzie.

A czarwnica niech siada na miotłę i do Holandii leci.
      • kropekuk Ale ty glupi! Biedne sie skrobia "u babki", a 18.02.05, 11:30
        bogate np. w Anglii czy we Francji, laczac przyjemne z pozytecznym. Ach,
        zapomnialem - i w Polsce macie "wywolywanie miesiaczki", dla tych bardziej
        swiatlych, co sa swiadome zajscia w ciaze we wczesnym jej okresie...
        Hahaha: polscy idioci w papierek wierza, rzeczywistosc ignoruja!
        W dupe - jak zwykle - dostaje biedota i ciemnota. I DOBRZE JEJ TAK!
        • j-zef.zawadzki Kretynku, co Ty możesz sensownego powiedzieć? 19.02.05, 11:44
          Już Ci chyba dość dokładnie zarysowałem możliwości Twojej sieci neuronowej. I
          Twoich konfratrów. Rób więc to, do czego natura Cię powołała - traw w spokoju
          swoją paszę. A Ty za klikanie się bierzesz. Kuriozum. Haha. Cyrk
      • kropekuk I jeszcze jedno: eutanazja jest legalna takze i w 18.02.05, 11:32
        SZWAJCARII - czemu o niej w Polsce ni slowa?
        • piq kupek, poddaj się, ekskremencie,... 18.02.05, 17:32
          ...eutanazji. A zwłaszcza poddaj eutanazji swoje nibyangielskie wcielenie, bo
          jest już tak złachane, że i tak długo nie pociągnie.
          • kropekuk Tak Polaczek rozpacza, ze nie jest Anglikiem? 19.02.05, 00:05
            Biedaku, by wyleczyc twe prowincjonalne kompleksy swej narodowosci ani mysle
            sie wyrzekac...
            Nb. Oleli cie w UK, nieprawdaz? Szans nie miales? Wiedzialem!
            • piq ja nie mam kompleksów narodowościowych,... 20.02.05, 17:54
              kupek, bo nie podaję się za Amerykanina czy Eskimosa. Ty się, biedaczko,
              podajesz za Anglika, nie ja.

PS. W UK byłem, było bardzo miło, Anglicy bardzo serdeczni i otwarci,
              zapraszali na pogaduszki, a nawet na rejs żaglowcem trójmasztowym. Nie masz,
              idiotko, pojęcia o angielskości. Więc przestań, kretynko, zapaprywać FAq
              odchodami tego, co nazywasz swoim mózgiem, albo zacznij pisać z sensem. I
              przyznaj się, że nie jesteś żadnym Anglikiem, tylko smarkulą z jakiegoś zadupia.
    • indris Na tej samej stronie... 18.02.05, 11:21
      ...gdzie jest cytowana informacja, jest również ankieta. 46% jest za projektem,
      47% przeciw, 7% nie ma zdania. Oddanych głosów było ponad 14 000. A to znaczy,
      że sprawa nie jest tak oczywista.
      Osobiście jestem przeciw eutanazji. Ale jestem też przeciw
      sprowadzaniu "debaty" do wyzwisk.
      • alfalfa Re: Na tej samej stronie... 18.02.05, 11:33
        indris napisał:

> ...gdzie jest cytowana informacja, jest również ankieta. 46% jest za
        projektem,
        >
        > 47% przeciw, 7% nie ma zdania. Oddanych głosów było ponad 14 000. A to
        znaczy,
        > że sprawa nie jest tak oczywista.
        > Osobiście jestem przeciw eutanazji. Ale jestem też przeciw
        > sprowadzaniu "debaty" do wyzwisk.
        >
        >
        >

Zawsze jest część debaty, margines gdzie idą slogany, wyzwiska i demagogia.
        Podkreślanie ich to metoda zamieszania dyskusją. Potem pojawiaja sie "rzeczowe"
        argumenty za referendum, jakby etyka i moralność to kwestia większości.
        Paranoja.
        A.
        • indris Nieporozumienia referendalne 18.02.05, 12:07
          Zdanie "etyka i moralność to kwestia większości" spotykałem zawsze TYLKO jako
          PRZYPISYWANE zwolennikom referendum w jakiejś sprawie. Nie spotkałem zaś
          takiego zdania nigdy u zwolenników jakiegokolwiek referendum.
          Argument "nad etykąsie nie głosuje" wysuwano w szczególności w r. 1993 przeciw
          propozycji referendum na temat projektowanej ustawy o ochronie życia poczętego.
          Ale dokładnie ci sami, którzy wysuwali ów argument przeciw referendum, dążyli
          do GŁOSOWANIA w Sejmie, bo inaczej ustawy uchwalić nie byłoby można. Trudno nie
          nazwać takiego stanowiska hipokryzją.

W państwie demokratycznym KAŻDE prawo wprowadza się przez jakieś głosowanie.
          Tyle, że inne może byc ciało głosujące.
          • alfalfa Re: Nieporozumienia referendalne 18.02.05, 12:15
            Tu nie chodzi o "przypisywanie" a o konsekwensje logiczne. Po to wybiera się
            przedstawicieli, żeby swoją rolę grali. Konsekwencją jest osłabienie
            przedstawicielstwa na rzecz referendów. Za chwilę np. o reformie SZ też w
            referendum będziemy decydować? Co jeszcze?

Moralności głosowaniem się nie ustawia.
            A.
            • indris Ależ oczywiście... 18.02.05, 15:44
              ...że rola przedstawicielstwa powinna być osłabiana na rzecz przedstawianych.
              Tak jest w Szwajcarii, która ma 4 albo 5 referendów rocznie i źle na tym wcale
              nie wychodzi. Przedstawicielstwa w ogóle wzięły się stąd, że nie można było w
              dużym i licznym kraju zgromadzić ludu na agorze jak w greckiej polis. Były złem
              koniecznym, a dorobiono im ideologię istoty demokracji. Ale rozwój internetu
              znowu stwarza możliwości takie jak w starożytności.
              • alfalfa Re: być może 18.02.05, 15:55
                internet czy ogólniej technologia pomoże ale raczej (z tego co widać) np. daje
                mozliwość zorganizowania się wyalienowanej społeczności bloku mieszkalnego.
                Wydawało by się, że chodzi o zasięg "globalny" gdy tymczasem rzecz jest w
                małych społecznościach lokalnych! Im ta technologia faktcznie może się
                przysłuzyć i to jest dobry kierunek przesuwania decyzji a nie ogólnonarodowe
                referendum.
                A.
      • reex Re: Na tej samej stronie... 18.02.05, 11:55
        indris napisał:

> Osobiście jestem przeciw eutanazji. Ale jestem też przeciw
        > sprowadzaniu "debaty" do wyzwisk.

debata jak widzisz od wyzwisk się zaczęła :

" Jak daleko musiały posunać się w niej
        procecy kataplasis ( rozpadu ). Jak w całej jej formacji politycznej, z
        której jak szczurzyca uciekła. Co za obrzydliwy i głupi typ."

od razu widać, że dyskutantem jest katol o wysokim czole.

• kropekuk Czole od brwi az po czerwony kark -to taki Kojak;) 18.02.05, 11:57

• j-zef.zawadzki Holenderscy lekarze też mają sumienie. Mówią 18.02.05, 23:40
      "nie" dla śmierci zadawanej chorym. Tak, sumienia nie można oszukać
      oksymoronem "dobra smierć"
      • j-zef.zawadzki <a href="https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,256" targe 18.02.05, 23:41
    • dokowski A skąd ona jest? 19.02.05, 00:26
      j-zef.zawadzki napisał:

> Jak w całej jej formacji politycznej, z
      > której jak szczurzyca uciekła. Co za obrzydliwy i głupi typ.
      • j-zef.zawadzki No była w SLD ,ale się pięknisia wypisała 19.02.05, 11:40
    • wikul Holenderscy lekarze nie chcą eutanazji 19.02.05, 01:46
      j-zef.zawadzki napisał:

> szuka kompensacji dla swego wypalenia zawodowego ( jeśli w ogóle miało się co
      > wypalać). A może przygotowuje się już do uśpienia?
      >
      > info.onet.pl/1055818,11,item.html
      > Kto ja wybrał senatorem? Nie wstyd jej wobec wyborców, że propnuje
      > legalizację zakamuflowanej zbrodni? Jak daleko musiały posunać się w niej
      > procecy kataplasis ( rozpadu ). Jak w całej jej formacji politycznej, z
      > której jak szczurzyca uciekła. Co za obrzydliwy i głupi typ.

Holenderscy lekarze nie chcą eutanazji
      Holenderska organizacja wspierająca eutanazję sprawdzi, ilu lekarzy w Holandii
      odmawia przeprowadzenia eutanazji i dlaczego. To pierwszy taki przypadek w
      Europie.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2560278.html

Ilu ludzi wbrew ich woli trzeba było zabić by do tego dojść ?
      • kropekuk Ty myslisz serio, ze kryja sie za tym morderstwa? 19.02.05, 03:38

• j-zef.zawadzki Szyszkowska niech się przejdzie po oddziałach 19.02.05, 11:47
      z terminalnie chorymi i połowa z nich umrze ze strachu przed tą czarownicą.
      NIe potrzeba żadnej ustawy.
      • ewa8a Pani senator Szyszkowska 20.02.05, 14:54
        to kolejny przykład na to, ze na polskiej scenie politycznej tylko kobiety
        mają odwagę iść pod prąd.
        • j-zef.zawadzki Głupoty i zwyrodnienia nie nazywałbym odwagą! 20.02.05, 17:44
          • klawesynka Masz racje. To polski katolicyzm, a wiec i ty. 20.02.05, 17:56
            • j-zef.zawadzki A u Ciebie wciąż bełkot. Szkoda. 20.02.05, 17:57
        • piq senator Szyszkowska jest po prostu głupia 20.02.05, 18:19
          ...i ma odwagę iść pod prąd rozumu. Zastanów się, proszę, Ewuniu, że coś jest w
          tych lewackich rozważaniach nad prawnie dozwolonym przerywaniem ludzkiego
          życia. Bo oto:
          - nie wolno wykonać, a nawet orzec, kary śmierci na zwyrodnialcu i mordercy
          - należy, a nawet trzeba dać prawo orzekania o karze śmierci w wypadku
          ludzkiego płodu jego nie-do-matce
          - należy, a nawet trzeba dać prawo orzekania o karze śmierci dość
          niezidentyfikownym - poza samym pacjentem - jednostkom w wypadku osoby ciężko
          chorej.

Przykro mi, ale nie rozumiem. Jeśli kary śmierci na zatwardziałym mordercy
          wykonać nie wolno, bo - jak mówi jeden z lewackich argumentów - możliwa jest
          pomyłka sądowa, a jednocześnie wyklucza się pomyłkę medyczną lub nadużycie w
          wypadku eutanazji, to jest tu jakiś błąd logiczny.

Senator Szyszkowska zaplanowała sobie obciążanie kieszeni każdego obywatela
          (pisałem o kosztach angażowania państwa w dekretowanie nie znanej w prawie
          kategorii "miłości") kosztami jej braku rozumu - jej "idee" nie są niczym
          innym, tylko obowiązującą salonową modą intelektualną na sposób
          zachodnioeuropejski. Jak ongiś komunizm. To - przykro powiedzieć - egzaltowana
          idiotka z demencją. Jest to moja opinia o niej jako o osobie publicznej, nie
          jako kobiecie. Niektórym kobietom w oczach niektórych mężczyzn brak rozumu
          dodaje atrakcyjności. Nie sądzę wszak, by politykowi - którym wszak pani
          Szyszkowska jest - można było dać rozgrzeszenie z tego powodu, a nawet ją
          popierać. Przykro mi.
          • ewa8a Re: senator Szyszkowska jest po prostu głupia 20.02.05, 18:55
            Rozumiem, że masz odmienne zdanie na temat eutanazji, wypisujesz tyrady,
            stosujesz przewrotne porównywania, ale nazywanie Marii Szyszkowskiej
            agzaltowaną idiotką świadczy o tym, że słabo ją znasz.
            O eutanazji napisano na tym forum tak wiele, że juz chyba nie ma sensu dłużej
            tego ciągnąć.
            W kazdym razie eutanazja to szansa dla tych, którzy nie chcą juz żyć, a nie są
            w stanie sami nic zrobić. Podstawowy warunek - eutanazja na wyraźne zyczenie
            zainteresowanego. Jak widać w ciemnogrodzie nawet nie wolno poruszać tego
            tematu.
            • piq senator Szyszkowska jest po prostu głupia ponownie 20.02.05, 19:12
              ewa8a napisała:

> Rozumiem, że masz odmienne zdanie na temat eutanazji, wypisujesz tyrady,
              > stosujesz przewrotne porównywania, ale nazywanie Marii Szyszkowskiej
              > agzaltowaną idiotką świadczy o tym, że słabo ją znasz.

Nie stosuję przewrotnych porównań, tylko logiczne. Nie udowodniłaś mi, że
              logiczne nie są, masz więc kłopot. Z logiką najwyraźniej.

Senator Szyszkowska jest egzaltowaną idiotką. Nie znam jej, prywatnie to może
              ona jest i urocza (pisałem ci już o takich paniach), ale oceniam jej
              działalność publiczną - jest tu mianowicie egzaltowaną idiotką. Przykro mi, ale
              to ma związek z funkcjonowaniem państwa, a zwłaszcza z próbą wycyganienia
              pieniędzy z budżetu na jakieś pseudopostępowe bzdury. Egzaltowane idiotki nie
              powinny zajmować stanowisk, które umożliwiają im idiotyczne wydawanie cudzych
              pieniędzy na własne idiotyczne mrzonki.

ewa8a napisała:

> Jak widać w ciemnogrodzie nawet nie wolno poruszać tego tematu.

Ach, Pani Postępowa-za-wszelką-cenę-zwłaszcza-cudzym-kosztem? To z pewnością
              nie mamy o czym rozmawiać. Pa, złotko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka