Gość: V.C. IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 08.06.02, 22:31 " Niech palą , byle mądrze " tygodnikforum.onet.pl/1086087,0,3384,924,artykul.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wild a ja powiem niech palą i się leczą za swoje :) IP: *.net.bialystok.pl / 192.168.1.* 08.06.02, 22:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: a ja powiem niech palą i się leczą za swoje :) IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 08.06.02, 22:56 Gość portalu: wild napisał(a): A dlaczego ktoś ma się leczyć np. z "nałogu" palenia jednej trawki raz na tydzień ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wild więc po co jest przymusowe ubezpieczenie ...? IP: *.net.bialystok.pl / 192.168.1.* 08.06.02, 23:13 Gość portalu: V.C. napisał(a): > Gość portalu: wild napisał(a): > > > A dlaczego ktoś ma się leczyć np. z "nałogu" palenia jednej trawki raz na > tydzień ? na lecznie chociaż, nie jestem chory ( jaka jest realna suma wywalonych pieniedzy co tydzień na NIC? ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Nie mam ochoty na dyskusję ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.02, 22:22 Przy innej okazji napisałem, że legalizacja spowoduje tylko zwiększenie sprzedaży. Ceny zostaną takie same, bo będą podatki zamiast haraczu dla dealerów. Twarde narkotyki wykończą półgłówków i przy legalnej maryśce, i przy nielegalnej maryśce. Legalizacja jest potrzebna tylko narkomanom, bo będą mogli powiedzieć, że legalne znaczy nieszkodliwe. Ale czy dla uspokojenia sumień narkomanów należy zgodzić się na legalne ćpanie dzieciaków i leczenie narkomanów na koszt podatników ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K a ja powiem - niech nie palą IP: 217.98.241.* 08.06.02, 23:13 Jakos nie przemawia do mnie argument, ze legalizacja sprzedazy narkotykow zmniejszy ryzyko popadania mlodziezy w nalog narkomanii i zlkwiduje narkotykowy czarny rynek. Zawsze znajda sie tacy, ktorzy beda poszukiwali niezalegalizowanych narkotykow twardych i zawsze znajda sie tez tacy, ktorzy beda chcieli sprzedac lewy towar. Poza tym w ogole uwazam za nieetyczne poglady tego typu, ze zlo nalezy niszczyc zlem ( zwanym "mniejszym zlem" ). Co dobrego moze byc w prawnym umozliwieniu powolnej smierci na wlasne zyczenie? To jest podobnie jak z aborcja - wielu jej zwolennikow uzywa argumentu, ze aborcje nalezy zalegalizowac, poniewaz zlikwiduje to podziemie aborcyjne i pozwoli eliminowac plody w kulturalnych, sterylnych warunkach. Dla mnie to zadna argumentacja. Wracajac jednak do tematu - uwazam, ze sprzedaz narkotykow powinna pozostac nielegalna i nalezy ja tepic wszelkimi dostepnymi metodami. Pozdrawiam K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: a ja powiem - niech nie palą IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.06.02, 11:38 Czy znacie przypadek śmierci spowodowanej paleniem marihuany ? Skalę szkodliwości narkotyków obrazuje stosunek ilości zgonów spowodowanych nadużywaniem narkotyków ( w tym twardych ) i paleniem papierosów w USA : 40.000 : 400.000 A więc 1:10 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wild a znasz przypadek śmierci przez jedzenie masła?:) IP: *.net.bialystok.pl / 192.168.1.* 09.06.02, 11:49 Ja moge sobie wyobrazić paczke skrętów w kiosku bez napisu "Ministerstwo Zdrowia wyjasnia! to nie jest szkodliwe! można rzuć!" a Ty? ten napis świadczy o tym że ktoś jest mądrzejszy niż ja? a dlaczego? adolf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Masło - żołta śmierć ;-) IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.06.02, 11:56 Gość portalu: wild napisał(a): > > Ja moge sobie wyobrazić paczke skrętów w kiosku bez napisu "Ministerstwo > Zdrowia wyjasnia! to nie jest szkodliwe! można rzuć!" Rzuć skręty !? A propos masła . Jest od dawna udowodnione ,że nadmierne spożycie tłuszczów zwierzęcych powoduje otyłość i choroby serca . Zaś choroby serca są przyczyną przyczyną około 30 % wszystkich zgonów na świecie , np. w USA - 32,7 % . Zrodło : " Świat w liczbach 2002 , Warszawa 2002 , s. 78 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: a ja powiem - niech nie palą IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.06.02, 11:49 Gość portalu: V.C. napisał(a): > Czy znacie przypadek śmierci spowodowanej paleniem marihuany ? > > Skalę szkodliwości narkotyków obrazuje stosunek ilości zgonów spowodowanych > nadużywaniem narkotyków ( w tym twardych ) i paleniem papierosów w USA : > > 40.000 : 400.000 > > A więc 1:10 ... > Przepraszam ! Przez pomyłkę dwukrotnie zawyżyłem liczbę Amerykanów , ktorzy zmarli w 1990 r. z powodu przedawkowania narkotyków : POWINNO BYĆ : 20.000 A więc stosunek 1:20 ... źródło : Sharon Bertsch McGrayne "Blue Genes and Polyeester Plants : 365 More Surprisig Scientific Facts , Breathroughs and Discoveries " , Warszawa 1997 , s. 27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: a ja powiem - niech nie palą IP: 217.98.241.* 09.06.02, 13:54 Gość portalu: V.C. napisał(a): > Gość portalu: V.C. napisał(a): > > > Czy znacie przypadek śmierci spowodowanej paleniem marihuany ? > > > > Skalę szkodliwości narkotyków obrazuje stosunek ilości zgonów spowodowany > ch > > nadużywaniem narkotyków ( w tym twardych ) i paleniem papierosów w USA : > > > > 40.000 : 400.000 > > > > A więc 1:10 ... > > > > Przepraszam ! Przez pomyłkę dwukrotnie zawyżyłem liczbę Amerykanów , ktorzy > zmarli w 1990 r. z powodu przedawkowania narkotyków : > > POWINNO BYĆ : 20.000 > > A więc stosunek 1:20 ... > Czy mam rozumiec, ze jesli w USA umiera 20 razy mniej ludzi z powodu przedawkowania narkotykow niz z powodu palenia papierosow, to mozna narkotyki zalegalizowac? Moim zdaniem lepiej zdelegalizowac papierosy Oczywiscie nie bede tu popadal w skrajnosc i nie bede nikogo namawial do zakazu sprzedazy masla Na powaznie - sama marihuana nie zabija, ale bywa tak, ze ten kto sprobowal marihuany, chetnie siega pozniej po twardy narkotyk. Dotyczy to oczywiscie mniejszosci palaczy trawki, ale jednak... Dlatego uwazam, ze sprzedazy marihuany rowniez nie wolno legalizowac. Pozdrawiam K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: a ja powiem - niech nie palą IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.06.02, 14:10 "[Już] w połowie lat 70. w ustawodawstwie kilku krajów i stanów Ameryki Północnej zaszły znacze zmiany . W Stanch Zjednoczonych najpierw Alaska , a następnie Kalifornia , Kolorado , Ohio , Południowa Dakota , Minnesota i Maine , zezwoliły na posiadanie produktow z konopi w ilościach wskazujących na osobisty użytek (...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: a ja powiem - niech nie palą IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.02, 21:47 Gość portalu: V.C. napisał(a): > "[Już] w połowie lat 70. w ustawodawstwie kilku krajów i stanów Ameryki > Północnej zaszły znacze zmiany . > W Stanch Zjednoczonych najpierw Alaska , a następnie Kalifornia , Kolorado , > Ohio , Południowa Dakota , Minnesota i Maine , zezwoliły na posiadanie > produktow z konopi w ilościach wskazujących na osobisty użytek (...) Czy sa jakies wymierne korzysci wynikajace z wprowadzenia w tych stanach i niektorych krajach europejskich zezwolenia na posiadanie badz tez sprzedaz marihuany? Czy zahamowalo to handel twardymi narkotykami? Czy zmniejszyla sie ilosc ludzi uzaleznionych od narkotykow? Czy spadla ilosc zgonow wywolanych przedawkowaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: a ja powiem - niech nie palą IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.06.02, 21:53 Gość portalu: K napisał(a): > Gość portalu: V.C. napisał(a): > > > "[Już] w połowie lat 70. w ustawodawstwie kilku krajów i stanów Ameryki > > Północnej zaszły znacze zmiany . > > W Stanch Zjednoczonych najpierw Alaska , a następnie Kalifornia , Kolora > do , > > Ohio , Południowa Dakota , Minnesota i Maine , zezwoliły na posiadanie > > produktow z konopi w ilościach wskazujących na osobisty użytek (...) > > Czy sa jakies wymierne korzysci wynikajace z wprowadzenia w tych stanach i > niektorych krajach europejskich zezwolenia na posiadanie badz tez sprzedaz > marihuany? Czy zahamowalo to handel twardymi narkotykami? Czy zmniejszyla sie > ilosc ludzi uzaleznionych od narkotykow? Czy spadla ilosc zgonow wywolanych > przedawkowaniem? "Skutki takiej przyzwalającej poltyki są zadziwiające : od 1976 r. liczba narkomanów wśród holenderskich osiemnastolatków spadła z 10 do 2 procent ! " Robert Palusiński "Delegalizacja" , "WT" , nr 19 ( 2000 ) , s. 33 > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: a ja powiem - niech nie palą IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.06.02, 22:10 W publikacji pt. "Świat w liczbach" na s. 81 jest tabela przedstawiająca liczbę przestępstw narkotykowych na 100.000 mieszkanców . W pierwszej dwudziestce są niemal wszystkie kraje Europy Zachodniej , z wyjątkiem ... Holandii . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K To calkiem logiczne IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.02, 22:29 Gość portalu: V.C. napisał(a): > W publikacji pt. "Świat w liczbach" na s. 81 jest tabela przedstawiająca > liczbę przestępstw narkotykowych na 100.000 mieszkanców . > > W pierwszej dwudziestce są niemal wszystkie kraje Europy Zachodniej , z > wyjątkiem ... Holandii . Skoro w Holandii mozna posiadac i sprzedawac miekkie narkotyki, to w statystykach odpada cala gama przestepstw zwiazanych wlasnie z posiadaniem i sprzedaza tych narkotykow. W innych krajach do statystyk policyjnych wlacza sie rowniez przypadki posiadania chocby skreta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: a ja powiem - niech nie palą IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 09.06.02, 22:16 Do dlaczego z tego eksperymentu wycofała się już Szwajcaria i Holandia idzie w jej ślady ???? Bo jest przewaga negatywnych skutków.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: a ja powiem - niech nie palą IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.06.02, 22:26 Gość portalu: XXL napisał(a): > Do dlaczego z tego eksperymentu wycofała się już > Szwajcaria i Holandia idzie w jej ślady ???? > > Bo jest przewaga negatywnych skutków.......... Czy w całej Szwajcarii było równie liberalne prawo co w Holandii ? Słyszałem jedynie o eksperymencie w Zurichu . Zaś w statystykach przestępstw narkotykowych w 1992 r. Szwajcaria była na 3. miejscu w świecie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zerox Pownny być legalne. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.02, 11:43 Cała światowa przestępczość kręci się wokół narktoyków. Dzień ich legalizacji oznacza ulgę finansową dla świata, większe moce w policjach, więcej kasy na leczenie wszystkich. Rzecz w tym, zeby pieniądze uzyskane ze sprzedaży koki i amfy tudzież trawy w aptekach trafiały na profilaktykę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wild rzecz w tym że każdy powinien sie leczyć za swoje IP: *.net.bialystok.pl / 192.168.1.* 09.06.02, 11:53 Gość portalu: Zerox napisał(a): > Rzecz w tym, zeby pieniądze uzyskane ze sprzedaży koki i > amfy tudzież trawy w aptekach trafiały na profilaktykę. no chyba że ten kto bedzie sprzedawał narkotyki zechce dobrowolnie wydać ze swoich zysków na szpital dla klientów - chyba że Zerox z własnej kieszeni załozy fundacje "poszkodowani przez los i trawy" prawda? bo o lepperowość pana nie chcę posądzać to byłoby takie głupie ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: rzecz w tym że każdy powinien sie leczyć za swoje IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.06.02, 11:58 Gość portalu: wild napisał(a): > Gość portalu: Zerox napisał(a): > > > Rzecz w tym, zeby pieniądze uzyskane ze sprzedaży koki i > > amfy tudzież trawy w aptekach trafiały na profilaktykę. > > no chyba że ten kto bedzie sprzedawał narkotyki zechce dobrowolnie wydać ze swo > ich > zysków na szpital dla klientów - chyba że Zerox z własnej kieszeni załozy > fundacje "poszkodowani przez los i trawy" prawda? bo o lepperowość pana nie chc > ę > posądzać to byłoby takie głupie ) Dlaczego wszystko sprowadzasz do pieniędzy ? A takie pojęcie jak wolność coś Ci mówi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wild a dlaczego wszystko sprowadzasz do przymusu? IP: *.net.bialystok.pl / 192.168.1.* 09.06.02, 12:07 Gość portalu: V.C. napisał(a): > Gość portalu: wild napisał(a): > > > Gość portalu: Zerox napisał(a): > > > > > Rzecz w tym, zeby pieniądze uzyskane ze sprzedaży koki i > > > amfy tudzież trawy w aptekach trafiały na profilaktykę. > > > > no chyba że ten kto bedzie sprzedawał narkotyki zechce dobrowolnie wydać z > e swo > > ich > > zysków na szpital dla klientów - chyba że Zerox z własnej kieszeni załozy > > fundacje "poszkodowani przez los i trawy" prawda? bo o lepperowość pana ni > e chc > > ę > > posądzać to byłoby takie głupie ) > > Dlaczego wszystko sprowadzasz do pieniędzy ? A takie pojęcie jak wolność coś C > i > mówi ? przymusowe lecznie przymusowa dobroć przymusowa profiaktyka i prewencja itd. więc przymus to wolność? dla kogo? wolność to życie za swoje a nie za cudze, ktoś kto rząda ode mnie czegoś czego nie chcę dać nazywasz wolnościa tego kogoś? ( orwell ) PS. to Ty sprowadzasz wszystko do pieniędzy chcesz większych zysków dla Wszędobylskiego Totalitarnego Państwa - jesteś "kapitalistą" przedsiebiorstwa "państwo-przymus" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: a dlaczego wszystko sprowadzasz do przymusu? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.06.02, 12:59 Gość portalu: wild napisał(a): > Gość portalu: V.C. napisał(a): > > > Gość portalu: wild napisał(a): > > > > > Gość portalu: Zerox napisał(a): > > > > > > > Rzecz w tym, zeby pieniądze uzyskane ze sprzedaży koki i > > > > amfy tudzież trawy w aptekach trafiały na profilaktykę. > > > > > > no chyba że ten kto bedzie sprzedawał narkotyki zechce dobrowolnie wy > dać z > > e swo > > > ich > > > zysków na szpital dla klientów - chyba że Zerox z własnej kieszeni za > łozy > > > fundacje "poszkodowani przez los i trawy" prawda? bo o lepperowość pa > na ni > > e chc > > > ę > > > posądzać to byłoby takie głupie ) > > > > Dlaczego wszystko sprowadzasz do pieniędzy ? A takie pojęcie jak wolność > coś C > > i > > mówi ? > > przymusowe lecznie > przymusowa dobroć > przymusowa profiaktyka i prewencja itd. Gdzie ja to napisałem ? > więc przymus to wolność? dla kogo? > > wolność to życie za swoje a nie za cudze, ktoś kto rząda ode mnie czegoś czego > nie chcę dać nazywasz wolnościa tego kogoś? ( orwell ) > I znowu powułejesz się na socjalistę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wild Re: a dlaczego wszystko sprowadzasz do przymusu? IP: *.net.bialystok.pl / 192.168.1.* 09.06.02, 13:29 Gość portalu: V.C. napisał(a): > > > Dlaczego wszystko sprowadzasz do pieniędzy ? gdzie ja to napisałem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wild rzecz w tym aby DILER szpital-lecznice otworzył?:) IP: *.net.bialystok.pl / 192.168.1.* 09.06.02, 11:56 Gość portalu: Zerox napisał(a): > Cała światowa przestępczość kręci się wokół narktoyków. Dzień ich legalizacji > oznacza ulgę finansową dla świata, większe moce w policjach, więcej kasy na > leczenie wszystkich. Rzecz w tym, zeby pieniądze uzyskane ze sprzedaży koki i > amfy tudzież trawy w aptekach trafiały na profilaktykę. a niech sobie otwiera tak jak polmos dla alkoholików uahahaa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: O narkotykach - pisze Fernando Savater IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 09.06.02, 12:13 Alkohol jest zalegalizowany. Pytanie: skad tyle zatruc skazonym alkoholem produkowanym na lewo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wild Haniu! :) IP: *.net.bialystok.pl / 192.168.1.* 09.06.02, 12:17 Gość portalu: Hania napisał(a): > Alkohol jest zalegalizowany. Pytanie: skad tyle zatruc skazonym alkoholem > produkowanym na lewo? co to znaczy na "lewo"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Wildzie :) IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.06.02, 13:02 Gość portalu: wild napisał(a): > Gość portalu: Hania napisał(a): > > > Alkohol jest zalegalizowany. Pytanie: skad tyle zatruc skazonym alkoholem > > produkowanym na lewo? > > co to znaczy na "lewo"? I kto o to pyta ? Jezcze nie tak dawno ,"lewy" alkohol leżał na wierzchu na białostockich bazarach Gdzie była policja i białostocki UKS ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wild Re: Wildzie :) IP: *.net.bialystok.pl / 192.168.1.* 09.06.02, 13:27 Gość portalu: V.C. napisał(a): > Gość portalu: wild napisał(a): > > > Gość portalu: Hania napisał(a): > > > > > Alkohol jest zalegalizowany. Pytanie: skad tyle zatruc skazonym alkoh > olem > > > produkowanym na lewo? > > > > co to znaczy na "lewo"? > > I kto o to pyta ? pytam sie ja! taak "lewo" brzmi podejrzanie! czy to babciny sfermentowny sok wiśniowy ( nielegalny? ) bez przymusowej akcyzy? > Jezcze nie tak dawno ,"lewy" alkohol leżał na wierzchu na białostockich > bazarach > > Gdzie była policja i białostocki UKS ? no własnie! hm przez moment pilnowała porządku a nie ingerowała w skład płynu do mycia szyb? Gdzie była policja kiedy jakiś łobuz kradnie z torby bimbrownika butelke z płynem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: Wildzie :) IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.06.02, 13:30 Gość portalu: wild napisał(a): > Gość portalu: V.C. napisał(a): > > > Gość portalu: wild napisał(a): > > > > > Gość portalu: Hania napisał(a): > > > > > > > Alkohol jest zalegalizowany. Pytanie: skad tyle zatruc skazonym > alkoh > > olem > > > > produkowanym na lewo? > > > > > > co to znaczy na "lewo"? > > > > I kto o to pyta ? > > pytam sie ja! taak "lewo" brzmi podejrzanie! czy to babciny sfermentowny sok > > wiśniowy ( nielegalny? ) bez przymusowej akcyzy? > > > Jezcze nie tak dawno ,"lewy" alkohol leżał na wierzchu na białostockich > > bazarach > > > > Gdzie była policja i białostocki UKS ? > > no własnie! hm przez moment pilnowała porządku a nie ingerowała w skład płynu > do > mycia szyb? > > Gdzie była policja kiedy jakiś łobuz kradnie z torby bimbrownika butelke z płyn > em? Nie bywasz na bazarach ? Jacy bimbrownicy ? O przemyt zza wszchodniej granicy mi chodzi ! O tysiące litrów spirytusu "ROYAL" i nieco mniejsze ilości tzw. koniaków , przeważnie z Ukrainy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wild Re: Wildzie :) IP: *.net.bialystok.pl / 192.168.1.* 09.06.02, 13:34 Gość portalu: V.C. napisał(a): > Gość portalu: wild napisał(a): > > > Gość portalu: V.C. napisał(a): > > > > > Gość portalu: wild napisał(a): > > > > > > > Gość portalu: Hania napisał(a): > > > > > > > > > Alkohol jest zalegalizowany. Pytanie: skad tyle zatruc skaz > onym > > alkoh > > > olem > > > > > produkowanym na lewo? > > > > > > > > co to znaczy na "lewo"? > > > > > > I kto o to pyta ? > > > > pytam sie ja! taak "lewo" brzmi podejrzanie! czy to babciny sfermentown > y sok > > > > wiśniowy ( nielegalny? ) bez przymusowej akcyzy? > > > > > Jezcze nie tak dawno ,"lewy" alkohol leżał na wierzchu na białostock > ich > > > bazarach > > > > > > Gdzie była policja i białostocki UKS ? > > > > no własnie! hm przez moment pilnowała porządku a nie ingerowała w skład p > łynu > > do > > mycia szyb? > > > > Gdzie była policja kiedy jakiś łobuz kradnie z torby bimbrownika butelke z > płyn > > em? > > Nie bywasz na bazarach ? > > Jacy bimbrownicy ? > > O przemyt zza wszchodniej granicy mi chodzi ! > > O tysiące litrów spirytusu "ROYAL" i nieco mniejsze ilości tzw. koniaków , > przeważnie z Ukrainy . spoko! kupiłem ostanio kombinerki i wkrętaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: Haniu! :) IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 09.06.02, 14:09 Przepraszam, zapomnialam o tym, ze wszystko powinno sie produkowac jak kto chce, w tym alkohol. Troche ludzi poslepnie, troche przedwczesnie zejdzie, ale najwazniejsza jest wolnosc gospodarki. Niczym nieograniczona! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wild Haniu!! :) IP: *.net.bialystok.pl / 192.168.1.* 09.06.02, 14:20 Gość portalu: Hania napisał(a): > Przepraszam, zapomnialam o tym, ze wszystko powinno sie produkowac jak kto > chce, w tym alkohol. Troche ludzi poslepnie, troche przedwczesnie zejdzie, ale > najwazniejsza jest wolnosc gospodarki. Niczym nieograniczona! Haniu! myślę że jesteś już dorosłą osobą by wybrać "sklep" godny Twojego zaufania PS. proponuje spytać sie ( przed kupnem ) czy otrzymasz odszkodowanie za ten program komputerowy w chwili zniszczenia danych? jeżeli nie? po co kupować? nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: Haniu!! :) IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 09.06.02, 14:31 Gość portalu: wild napisał(a): > Gość portalu: Hania napisał(a): > > > Przepraszam, zapomnialam o tym, ze wszystko powinno sie produkowac jak kto > > > chce, w tym alkohol. Troche ludzi poslepnie, troche przedwczesnie zejdzie, > ale > > najwazniejsza jest wolnosc gospodarki. Niczym nieograniczona! > > Haniu! myślę że jesteś już dorosłą osobą by wybrać "sklep" godny Twojego > zaufania > > PS. proponuje spytać sie ( przed kupnem ) czy otrzymasz odszkodowanie za ten > program komputerowy w chwili zniszczenia danych? jeżeli nie? po co kupować? > nie? Zwlaszcza bedzie latwo wybrac sklep "godzien zaufania" w innej miejscowosci. O jaki program Ci chodzi? PS. Mamy w kodeksie cywilnym odpowiedzialnosc za produkt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wild Re: Haniu!! :) IP: *.net.bialystok.pl / 192.168.1.* 09.06.02, 18:45 Gość portalu: Hania napisał(a): > Gość portalu: wild napisał(a): > > > Gość portalu: Hania napisał(a): > > > > > Przepraszam, zapomnialam o tym, ze wszystko powinno sie produkowac ja > k kto > > > > > chce, w tym alkohol. Troche ludzi poslepnie, troche przedwczesnie zej > dzie, > > ale > > > najwazniejsza jest wolnosc gospodarki. Niczym nieograniczona! > > > > Haniu! myślę że jesteś już dorosłą osobą by wybrać "sklep" godny Twojego > > zaufania > > > > PS. proponuje spytać sie ( przed kupnem ) czy otrzymasz odszkodowanie za > ten > > program komputerowy w chwili zniszczenia danych? jeżeli nie? po co kupować > ? > > nie? > > Zwlaszcza bedzie latwo wybrac sklep "godzien zaufania" w innej miejscowosci. > O jaki program Ci chodzi? np. Microsoft Windows! wciskasz klamke "accept" i wchodzisz do sklepu ( instalujesz ) pisze DISCLAIMER OF WARRANTIES AND LIMITATION ON LIABILITY i... kupując jakiś towar( bimber ) wyobraż sobie recytacje: DISCLAIMER OF WARRANTIES AND LIMITATION ON LIABILITY > PS. Mamy w kodeksie cywilnym odpowiedzialnosc za produkt. chcesz powiedzieć że ktoś narzuca umowy między kupującym a sprzedającym? a słyszałaś o spółkach z ograniczoną odpowiedzialnością? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Wyjaśnienie IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.06.02, 22:35 Nie chciałbym , abyście odnieśli wrażenie ,że prowadzę jakąś osobistą walkę o legalizację narkotyków . Wywiad z Savaterem przeczytałem całkiem przypadkowo i umieściłem do niego link wyłącznie po to , by wywołać na Forum konstruktywną dyskusję . Jestem , co prawda , umiarkowanym zwolennikiem legalizacji posiadania minimalnych ilości marihuany na własny użytek , lecz nie jest to dla mnie problem nr 1 . Jest całe mnóstwo poważniejszych problemów , ktore wymagają o wiele pilniejszego rozwiązania . Kwestia legalizacji miękkich narkotyków na mojej skali ważności , plasuje się dopiero w okolicach czwartej dziesiątki. Odpowiedz Link Zgłoś