Dodaj do ulubionych

KWIETNI - kiedy pierwsze hospitalizacje???

05.03.05, 12:23
Domniemuję, iz pewnie niedługo, na co wskazuje, nie pozostawiająca
watpliwości, utrata kontaktu z rzeczywistościa, zdolności prawidłowego
myślenia oraz liczne urojenia widoczne jak na dłoni w "watku tasiemcu". Mam
nadzieje, ze w rzeczonych placówkach lekarze dadzą im jakieś mało toksyczne
neuroleptyki i nie będą nalegać wykonanie elektrowstrzasów sad Niektore
autorytety w psychiatrii po cichu wciąż sa zwolennikami lobotomii, ale ja
osobiście nie posuwałbym się do az tak drastycznych metod "terapii".

Obserwuj wątek
    • drf Re: KWIETNI - kiedy pierwsze hospitalizacje??? 05.03.05, 15:34
      to symulanci ...udaja tylko...wink
      • wieprz-nieczysty Re: KWIETNI - kiedy pierwsze hospitalizacje??? 05.03.05, 16:05
        drf napisał:

> to symulanci ...udaja tylko...wink

Myślę, że najlepiej będzie zdać się na opinię specjalistów w dziedzinie. Po co
        gdybac udają/nie udają. Na miejscu, z wykorzystaniem specalistycznych badań i
        testów na pewno postawiona zostanie prawidłowa diagnoza i wdroży się koniczne
        leczenie. Dla ich wlasnego dobra smile

• drf Re: KWIETNI - kiedy pierwsze hospitalizacje??? 05.03.05, 16:25
          dla ich wlasnego dobra? na weboholizm nie ma jeszcze lekarstwa a hospitalizacja
          ma skutki gorsze od przyczyn...

swiadomy zombi lepszy od nieswiadomego

www.jewish-theatre.com/visitor/article_display.aspx?articleID=478
          • marianna.rokita Re: KWIETNI - kiedy pierwsze hospitalizacje??? 05.03.05, 18:43
            Oj, doc to nie masz racji zadne symulacje.
            Chorzy jestesmy na pewno smile
            Pytanie tylko, czy mamy diagnoze, czy nie smile

Co do elektrowstrzasow, szanowny autor watku winien wiedziec,ze nie stosuje sie
            juz ich w leczeniu zaburzen psychicznych od lat 70 - 80.
            Co do lobotomii nie dziala zupelniesmile
            Psychopaci poddani lobotomii zostawali pozbawieni nie tylko uczucia agresji w
            stosunku do ludzi, ale tez kazdej innej emocji. Tak wiec lobotomia nie jest juz
            stosowana.

• wieprz-nieczysty Ech Mańka, 05.03.05, 18:58
              Piszesz:
              "Co do elektrowstrzasow, szanowny autor watku winien wiedziec,ze nie stosuje
              sie juz ich w leczeniu zaburzen psychicznych od lat 70 - 80."

Otóż z pewnością znasz się na swojej robocie dobrze (1000 chlopa na noc, jesli
              pamietam), ale o psychiatrii nie wiesz wszystkiego. Elektrowstrzasy to wciąz
              jedna ze stosowanych i skutecznych metod leczenia chociażby ciężkiej depresji.
              Stosowana dośc powszechnie chociażbty w renomowanych klinikach w Polsce i nie
              tylko. Oczywiscie za zgodą pacjenta.

Co do lobotomii nie dziala zupelniesmile
              Psychopaci poddani lobotomii zostawali pozbawieni nie tylko uczucia agresji w
              stosunku do ludzi, ale tez kazdej innej emocji.

Ale tu nie chodzi o "inne emocje" tylko o to, aby z gościem mieć spokój.

"Tak wiec lobotomia nie jest juz stosowana."

A ten rodzaj wnioskowania to jż kuriozum na skale niebywałą. Czy aspiryna
              przestała być stosowana, gdyż wywoluje wrzody żołądka, moja droga? Choć masz z
              pewnością racje, ze lobotomia RACZEJ nie jest już stosowana. Pisze raczej, gdyż
              nie można miec co do tego pewności, zwłaszcza w krajach takich jak Chiny, ale i
              USA - w koncu prawie że kolebka lobotomii.

w-n

• marianna.rokita Re: Ech Mańka, 05.03.05, 19:02
                Tralalala... wlasnie,ze juz sie tego prawie nie stosuje smile
                Czytalam ostatnio tekst na ten temat.
                Generalnie uwielbiam psychiatrie, bo jak tu wszystkim wiadomo do osob
                calkowicie normalnych nie naleze smile))))))))

Co do Chin i krajow post Sawietskawa Sajuza lobiotomia jest stosowana. Ale to
                sa szpitale na poziomie..... lepiej nie mowic smile
                USA - tak, jest kolebka lobotomii. Ale luknij no w pismidla kiedy ostatnio
                przeprowadzano ten zabieg u pacjenta smile
                • wieprz-nieczysty Please, 05.03.05, 19:11
                  Nie sprzeczaj sie ze mną w kwestiach, w ktorych nie ma sensu, abys to robiła z
                  różnych względów. Uwierz mi, ze ECT (elektrowstrzasy) to wciąz dośc powszechna
                  i skuteczna metoda leczenia depresji. Zobacz:

www.healthyplace.com/communities/depression/treatment/ect/article_effects.asp

W Polsce robi się je prawie rutynowo, jesli sa wskazania.

Co do lobotomii, to oczywiscie masz jak najbardziej rację, ale i tak bym nie
                  ręczył, czy w USA jej wciąż nie robią.

> Tralalala... wlasnie,ze juz sie tego prawie nie stosuje smile
                  > Czytalam ostatnio tekst na ten temat.
                  > Generalnie uwielbiam psychiatrie, bo jak tu wszystkim wiadomo do osob
                  > calkowicie normalnych nie naleze smile))))))))
                  >
                  > Co do Chin i krajow post Sawietskawa Sajuza lobiotomia jest stosowana. Ale to
                  > sa szpitale na poziomie..... lepiej nie mowic smile
                  > USA - tak, jest kolebka lobotomii. Ale luknij no w pismidla kiedy ostatnio
                  > przeprowadzano ten zabieg u pacjenta smile
                  • marianna.rokita Re: Please, 05.03.05, 19:14
                    Ej, ej. Stoj.Naprawde prawie sie juz jej nie robi.
                    • owca_czarna Re: Please, 05.03.05, 19:29
                      marianna.rokita napisała:

> Ej, ej. Stoj.Naprawde prawie sie juz jej nie robi.

Maniu znam taką co miała depresję wielkosci Morz Martwego i żadnego
                      elektrocośtam nie robili jej. Dawali takie mózgojeby że świat był różowiutki jak
                      swineczkasmile))) Ale to może w Polsce, a w swiecie leczą inaczej smile)))

czarna_owca
                      • d.nutka1 Re: Please, 05.03.05, 19:38
                        owca_czarna napisała:

> marianna.rokita napisała:
                        >
                        > > Ej, ej. Stoj.Naprawde prawie sie juz jej nie robi.
                        >
                        > Maniu znam taką co miała depresję wielkosci Morz Martwego i żadnego
                        > elektrocośtam nie robili jej. Dawali takie mózgojeby że świat był różowiutki
                        ja
                        > k
                        > swineczkasmile))) Ale to może w Polsce, a w swiecie leczą inaczej smile)))
                        >
                        > czarna_owca

no nie wiem skąd owieczko masz takie informacje o Polsce.
                        wystarczy wejść na forum DEPRESJA i całkiem inny obraz leczenia depresji się
                        pokazuje i nic z kolorem różowiutkim jak u świnki nie zauważyłam. była tam, na
                        tym forum, taka Aidka. To nie o operę mydlaną mi chodzi. Ale rozpacz człowieka
                        brała jak się czytało jej teksty i jeszcze większa rozpacz jak jakiś tam
                        kierowca.autobusu ją prześladował dodatkowo z pomocą jeszcze...eeetam.szkoda
                        słow.
                        • owca_czarna d_nutko 05.03.05, 19:52
                          d.nutka1 napisała:

> owca_czarna napisała:
                          >
                          > > marianna.rokita napisała:
                          > >
                          > > > Ej, ej. Stoj.Naprawde prawie sie juz jej nie robi.
                          > >
                          > > Maniu znam taką co miała depresję wielkosci Morz Martwego i żadnego
                          > > elektrocośtam nie robili jej. Dawali takie mózgojeby że świat był różowiu
                          > tki
                          > ja
                          > > k
                          > > swineczkasmile))) Ale to może w Polsce, a w swiecie leczą inaczej smile)))
                          > >
                          > > czarna_owca
                          >
                          > no nie wiem skąd owieczko masz takie informacje o Polsce.
                          > wystarczy wejść na forum DEPRESJA i całkiem inny obraz leczenia depresji się
                          > pokazuje i nic z kolorem różowiutkim jak u świnki nie zauważyłam. była tam, na
                          > tym forum, taka Aidka. To nie o operę mydlaną mi chodzi. Ale rozpacz człowieka
                          > brała jak się czytało jej teksty i jeszcze większa rozpacz jak jakiś tam
                          > kierowca.autobusu ją prześladował dodatkowo z pomocą jeszcze...eeetam.szkoda
                          > słow.

z AUTOPSJI, a jeszcze żeby było weselej i ciekawiej, bo o dramatyzmie nie będę
                          pisała to .... i w prasie ogólnopolskie pisali o mnie i w telewizji
                          ogólnopolskiej pokazywali mnie parokrotnie. Widzisz jaka jestem medialna. Prawie
                          gwiazda. I to tyko ze wzglądu na depresjęsmile))
                          Gdy jeszcze raz jakiś dziennikarz będzie chciał napisać artykuł to dam cynk! Na
                          forum depresję nie wchodzę, bo nie moge tego czytać. Niegy nie napiałabym na
                          forum o swoich dolegliwościach.

czarna_owca
                          • d.nutka1 Re: zaciekawiasz mnie owco_czarna 05.03.05, 20:49
                            owca_czarna napisała:

> z AUTOPSJI, a jeszcze żeby było weselej i ciekawiej, bo o dramatyzmie nie będę
                            > pisała to .... i w prasie ogólnopolskie pisali o mnie i w telewizji
                            > ogólnopolskiej pokazywali mnie parokrotnie. Widzisz jaka jestem medialna.
                            Prawi
                            > e
                            > gwiazda. I to tyko ze wzglądu na depresjęsmile))
                            > Gdy jeszcze raz jakiś dziennikarz będzie chciał napisać artykuł to dam cynk!
                            N
                            > a
                            > forum depresję nie wchodzę, bo nie moge tego czytać. Niegy nie napiałabym na
                            > forum o swoich dolegliwościach.
                            >
                            > czarna_owca

czy twoja depresja to na Żuławach?
                            tam się pasiesz?
                            i tam cię filmują?
                            ale ta depresja żuławska jest niczym w porównaniu z tą morza martwego
                            • marianna.rokita Re: zaciekawiasz mnie owco_czarna 05.03.05, 21:01
                              Eeee tam, jak juz miec cos to schizofrenie na calego smile
                              Teraz panuje swoista moda na posiadanie jakiegos udokumentowanego odbicia smile

• wieprz-nieczysty Fakt, 05.03.05, 21:05
                                zwlaszcza jeśli rozważyć to co piszesz w kontekście jak bardzo modny ponoć
                                staje się homoseksualizm (nie smiem twierdzić, że pedofilia też, brrr), to
                                okaże się być może, iż najgorzej jest być białym, zdrowym, wykształconym,
                                zamożnym, inteligentnym, posiadającym szczęśliwa rodzinę
                                katolikiem/protestantem. Takimi to sie dopiero pogardza i ich nie znosi sad
                                • owca_czarna Re: Fakt, 05.03.05, 21:11
                                  wieprz-nieczysty napisała:

> najgorzej jest być białym, zdrowym, wykształconym,
                                  > zamożnym, inteligentnym, posiadającym szczęśliwa rodzinę
                                  > katolikiem/protestantem.

dodaj jeszcze pięknym i będziemy w raju smile))
                                • d.nutka1 Re: Fakt, 05.03.05, 21:11

> zwlaszcza jeśli rozważyć to co piszesz w kontekście jak bardzo modny ponoć
                                  > staje się homoseksualizm (nie smiem twierdzić, że pedofilia też, brrr), to
                                  > okaże się być może, iż najgorzej jest być białym, zdrowym, wykształconym,
                                  > zamożnym, inteligentnym, posiadającym szczęśliwa rodzinę
                                  > katolikiem/protestantem. Takimi to sie dopiero pogardza i ich nie znosi sad

może nie dożyjemy tych czasów, ale mnie i tak to ...kalafiorem bom ani biała,
                                  zdrowie...mogłoby być lepsze, moje wykształcenie w dobie transformacji na
                                  informatyczną bankowość nikomu na nic już,o zamożności i inteligencji nie
                                  wspomnę, bo to temat wstydliwy zwłaszcza w polityce a forum jest przecież
                                  polityczne właśnie, pozostaje jeszcze szczęsliwa rodzina?. wara od niej!!
                              • owca_czarna Re: zaciekawiasz mnie owco_czarna 05.03.05, 21:08

> Eeee tam, jak juz miec cos to schizofrenie na calego smile
                                > Teraz panuje swoista moda na posiadanie jakiegos udokumentowanego odbicia smile

odbicie fajnie mieć... ale w lustrze. A schizofrenia,pewnie stanie się się
                                chorobą zawodową polityków? smile))
                            • owca_czarna Re: zaciekawiasz mnie owco_czarna 05.03.05, 21:04
                              d.nutka1 napisała:

> owca_czarna napisała:
                              >
                              > > z AUTOPSJI, a jeszcze żeby było weselej i ciekawiej, bo o dramatyzmie nie
                              > będę
                              > > pisała to .... i w prasie ogólnopolskie pisali o mnie i w telewizji
                              > > ogólnopolskiej pokazywali mnie parokrotnie. Widzisz jaka jestem medialna.
                              >
                              > Prawi
                              > > e
                              > > gwiazda. I to tyko ze wzglądu na depresjęsmile))
                              > > Gdy jeszcze raz jakiś dziennikarz będzie chciał napisać artykuł to dam cy
                              > nk!
                              > N
                              > > a
                              > > forum depresję nie wchodzę, bo nie moge tego czytać. Niegy nie napiałabym
                              > na
                              > > forum o swoich dolegliwościach.
                              > >
                              > > czarna_owca
                              >
                              > czy twoja depresja to na Żuławach?
                              > tam się pasiesz?
                              > i tam cię filmują?
                              > ale ta depresja żuławska jest niczym w porównaniu z tą morza martwego

Depresja na Żuławach jest cieniutka, bo max ma tylko 1.8 m p.p m, a dziennikarze
                              nie filmują oni nakręcają reportaże smile) Rejon Żuław hmmm ... nie, nie odpowiada
                              mi w ogóle.

czarna_owca

• malwina115 Re: Please, 16.05.05, 13:45
                          d.nutka1 napisała:
                          no nie wiem skąd owieczko masz takie informacje o Polsce.
                          > wystarczy wejść na forum DEPRESJA i całkiem inny obraz leczenia depresji się
                          > pokazuje i nic z kolorem różowiutkim jak u świnki nie zauważyłam. była tam,
                          na
                          > tym forum, taka Aidka. To nie o operę mydlaną mi chodzi. Ale rozpacz
                          człowieka
                          > brała jak się czytało jej teksty i jeszcze większa rozpacz jak jakiś tam
                          > kierowca.autobusu ją prześladował dodatkowo z pomocą jeszcze...eeetam.szkoda
                          > słow.

Danutko, co Ty wypisujesz?
                          Znam Forum Depresja i kilka osób tam pisujących.
                          Nigdy żaden kierowca.autobusu nie prześladował nikogo. To przemiły gościu, choć
                          jak każdy miewa głupkowate wyskoki (ale tylko na prywatnych forach).

A aida to chroniczna pacjentka psychiatryczna, której schorzenie ma się nijak
                          do depresji. Przedstawia sobą raczej ciężkie zaburzenia osobowości.

I jeszcze jedno Danusiu,
                          nie zrażaj się tak łatwo do danego forum.

Pozdrawiam,
                          malwina
    • t0g Re: KWIETNI - kiedy pierwsze hospitalizacje??? 05.03.05, 20:15

> Domniemuję, iz pewnie niedługo, na co wskazuje, nie pozostawiająca
      > watpliwości, utrata kontaktu z rzeczywistościa, zdolności prawidłowego
      > myślenia oraz liczne urojenia widoczne jak na dłoni w "watku tasiemcu". Mam
      > nadzieje, ze w rzeczonych placówkach lekarze dadzą im jakieś mało toksyczne
      > neuroleptyki ...

Moge podać listę kilku tanich neuroleptyków o sprawdzonej skutecznosci:

- KCN;
      - As2O3;
      - strychnina;
      - tabun;
      - sarin;
      - fosgen;
      - butolina;
      - wyciąg z nasion rycynusa.
      • d.nutka1 Re: KWIETNI - kiedy pierwsze hospitalizacje??? 05.03.05, 20:51
        t0g napisał:

> wieprz-nieczysty napisała:
        >
        > > Domniemuję, iz pewnie niedługo, na co wskazuje, nie pozostawiająca
        > > watpliwości, utrata kontaktu z rzeczywistościa, zdolności prawidłowego
        > > myślenia oraz liczne urojenia widoczne jak na dłoni w "watku tasiemcu". M
        > am
        > > nadzieje, ze w rzeczonych placówkach lekarze dadzą im jakieś mało toksycz
        > ne
        > > neuroleptyki ...
        >
        >
        > Moge podać listę kilku tanich neuroleptyków o sprawdzonej skutecznosci:
        >
        > - KCN;
        > - As2O3;
        > - strychnina;
        > - tabun;
        > - sarin;
        > - fosgen;
        > - butolina;
        > - wyciąg z nasion rycynusa.
        >
        >

to jest, domyślam się, lista kwietnych neuroleptyków
      • t0g Errata: miało być "botulina", oczywiście. 05.03.05, 21:11

• marianna.rokita jad kielbasiany .... :) 05.03.05, 21:22
          ty poczte odbierz smile
      • marianna.rokita Re: KWIETNI - kiedy pierwsze hospitalizacje??? 05.03.05, 21:24
        Dodaj jeszcze:
        muchomorki,
        wyciag z konwalii
        cyjanek...

kurcze Agatha Christie mi sie przypomina smile
        • owca_czarna Re: KWIETNI - kiedy pierwsze hospitalizacje??? 05.03.05, 21:33

> Dodaj jeszcze:
          > muchomorki,
          > wyciag z konwalii
          > cyjanek...
          >
          >
          > kurcze Agatha Christie mi sie przypomina smile

Dobrze że nie "Arszenik i stare koronki", bo koronki to zaraz podejrzenie na PKS
      • ewa8a Re: KWIETNI - kiedy pierwsze hospitalizacje??? 05.03.05, 22:00
        t0g napisał:

> Moge podać listę kilku tanich neuroleptyków o sprawdzonej skutecznosci:
        >
        > - KCN;
        > - As2O3;
        > - strychnina;
        > - tabun;
        > - sarin;
        > - fosgen;
        > - butolina;
        > - wyciąg z nasion rycynusa.

Rycynusa własnie dzisiaj wysiałam do skrzynek.Na jesień służę nasionami.
        Jako neuroleptyki sprawdzą się znakomicie, bo nawet niewielką ich ilością mozna
        uspokoić skutecznie przeciwnika, tak aby listy, kierowane do niego wracały z
        taką oto adnotacją :

www.graniczna-net.internetdsl.pl/portalik/fotki/312.jpg
    • gini Re Az tak tesknisz? 16.05.05, 14:34

> Domniemuję, iz pewnie niedługo, na co wskazuje, nie pozostawiająca
      > watpliwości, utrata kontaktu z rzeczywistościa, zdolności prawidłowego
      > myślenia oraz liczne urojenia widoczne jak na dłoni w "watku tasiemcu". Mam
      > nadzieje, ze w rzeczonych placówkach lekarze dadzą im jakieś mało toksyczne
      > neuroleptyki i nie będą nalegać wykonanie elektrowstrzasów sad Niektore
      > autorytety w psychiatrii po cichu wciąż sa zwolennikami lobotomii, ale ja
      > osobiście nie posuwałbym się do az tak drastycznych metod "terapii".
      >
      > ¨Przeciez juz od dawna kwietnych tu nie ma .Ja bywam ale ja kwietna nie
      jestem, mam zaswiadczenie od Perly.
      Nudzi sie bez tych kwietnych, no i dobrze .
      Wywolujesz tak z nudow?
      .
      • gini Re: Re Az tak tesknisz? 16.05.05, 18:49
        Kwiaty we Włosach
        Słowa: J.Kondratowicz, Muzyka: K.Klenczon, M.Święcicki

Kwiaty we włosach potargał wiatr
        Po co więc wracasz do tamtych lat
        Zgubionych dni nie znajdziesz już
        Choć przejdziesz świat i wszerz i wzdłuż

Kwiaty we włosach potargał wiatr
        Dawno zmieniłaś swych marzeń kształt
        I dzisiaj Ty, i dzisiaj ja