amigosan 09.03.05, 12:07 Owsiak zebrał 29 milionów złotych. Jest to kwota rekordowa, swiadczaca o zaufaniu polskiego społeczenstwa do jego instytucji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amigosan Re: Analfabeta 09.03.05, 12:18 xiazeluka napisała: > A jak się nazywa ta owsikowa "instytucja"? pieszczoszku ta instytucja nazywa się Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy.tylko sza nie mów nikomu bo w przyszłym roku uzbiera 35 milionów i dostaniesz zawału ze złosci erudyto Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Analfabeta 09.03.05, 12:33 amigosan napisała: > ta instytucja nazywa się Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy. Czyli: nie Owsik zebrał, lecz społeczeństwo jest hojne. Inne organizacje dobroczynne działają bez krzykliwej reklamy medialno-postępowej i nikomu nie przychodzi do głowy, by się licytować "kto zebrał więcej". To działalność charytatywna, a nie wyścigi, tępaku. Już wiesz, dlaczego jesteś analfabeta? Odpowiedz Link Zgłoś
amigosan Re: Analfabeta 09.03.05, 12:47 xiazeluka napisała: > amigosan napisała: > > > ta instytucja nazywa się Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy. > > Czyli: nie Owsik zebrał, lecz społeczeństwo jest hojne. Inne organizacje > dobroczynne działają bez krzykliwej reklamy medialno-postępowej i nikomu nie > przychodzi do głowy, by się licytować "kto zebrał więcej". To działalność > charytatywna, a nie wyścigi, tępaku. > > Już wiesz, dlaczego jesteś analfabeta? odpiszę za 'chwile' bo przywieziono do biura pizę własnie) Odpowiedz Link Zgłoś
amigosan Re: Analfabeta 09.03.05, 13:10 xiazeluka napisała: > amigosan napisała: > > > ta instytucja nazywa się Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy. > > Czyli: nie Owsik zebrał, lecz społeczeństwo jest hojne. Inne organizacje > dobroczynne działają bez krzykliwej reklamy medialno-postępowej i nikomu nie > przychodzi do głowy, by się licytować "kto zebrał więcej". To działalność > charytatywna, a nie wyścigi, tępaku. > > Już wiesz, dlaczego jesteś analfabeta? czyli Owsiak zebrał co społeczenstwo dawało i ty mi zarzucasz analfabetyzm gnido?? W kazdym działaniu sa lepsi i gorsi w działalnosci charytatywnej tez. Nie wiedziałeś o tym??? az dziw ze jestes pismienny )) Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Analfabeta 09.03.05, 13:22 Jesteś analfabeta, ponieważ działalność charytatywną wartościujesz: Owsik zbiera - gut, ktoś inny - nietopsze, nietopsze. O bredniach na temat zawiści nie wspominając. Odpowiedz Link Zgłoś
amigosan Re: Analfabeta 09.03.05, 17:09 xiazeluka napisała: > Jesteś analfabeta, ponieważ działalność charytatywną wartościujesz: Owsik > zbiera - gut, ktoś inny - nietopsze, nietopsze. O bredniach na temat zawiści > nie wspominając. moja kochana luko tak się nie godzi w moim wątku nie ma nawet klimatu zawiści kłamczuszku jesli sie myle walnij cytatem. może rzeczywiscie cos ze mną nie tak??? karkołomne bedzie to zadanie) Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Analfabeta 09.03.05, 17:15 amigosan napisała: > moja kochana luko Tfu, precz. Przestań lizać mi podeszwy. > w moim wątku nie ma nawet klimatu zawiści kłamczuszku > jesli sie myle walnij cytatem. może rzeczywiscie cos ze mną nie tak??? > karkołomne bedzie to zadanie) Bardzo proste: "nie mów nikomu bo w przyszłym roku uzbiera 35 milionów i dostaniesz zawału ze złosci" Sugerujesz powyższym, że złości mnie powodzenie akcji Owsika. Że radowałoby mnie, gdyby te miliony nie zostały wydane na dzieci.*** Przy połączeniu tej insynuacji z tytułem postu otwierającego - "Co tam Caritas", plac budowy "klimatu zawiści" widać jak na dłoni. ***Wolę już Owsika, niż budżet okupacyjnego państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
amigosan Re: Analfabeta 10.03.05, 00:36 xiazeluka napisała: > amigosan napisała: > > > moja kochana luko > > Tfu, precz. Przestań lizać mi podeszwy. chciałbyś sługo diabła > > w moim wątku nie ma nawet klimatu zawiści kłamczuszku > > jesli sie myle walnij cytatem. może rzeczywiscie cos ze mną nie tak??? > > karkołomne bedzie to zadanie) > > Bardzo proste: > > "nie mów nikomu bo w przyszłym roku uzbiera 35 milionów i dostaniesz zawału ze > złosci" > > Sugerujesz powyższym, że złości mnie powodzenie akcji Owsika. Że radowałoby > mnie, gdyby te miliony nie zostały wydane na dzieci.*** Przy połączeniu tej > insynuacji z tytułem postu otwierającego - "Co tam Caritas", plac > budowy "klimatu zawiści" widać jak na dłoni. > to zalezy od perspektywy. ty patrzysz z wysokosci płyt chodnikowych dlatego napisałes ' A jak się nazywa ta owsikowa "instytucja"?' nazwanie Owsiaka owsikiem jest wyrazem szczególnej empatii > > ***Wolę już Owsika, niż budżet okupacyjnego państwa. ja tes pszypadkiem)))) Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Analfabeta 10.03.05, 09:10 amigosan napisała: > to zalezy od perspektywy. ty patrzysz z wysokosci płyt chodnikowych > dlatego napisałes ' A jak się nazywa ta owsikowa "instytucja"?' > nazwanie Owsiaka owsikiem jest wyrazem szczególnej empatii Próba ucieczki do przodu nieudana. Siadaj, dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
lala.laleczna ziazeluka ma rację. Owsiak zebrak dwa razy więcej, 09.03.05, 13:27 niż Caritas, ale też Owsiak miał NIEPORÓWNANIE większe wsparcie budżetowe - zarówno wprost, jak i pod postacią (nie do przecenienia!) medialną. Wyobraź sobie, że Owsiak (na którego WOŚP też daję pieniądze) musiałby za wszystkie transmisje tv i radiowe zapłacić. Ile pozostałoby mu wtedy kasy? Nie pisz więc, dziecko, o tym, kto lepszy, kto gorszy .. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 hmm, dziwna sprawa 09.03.05, 13:31 bo tak obilo mi sie o uszy,ze Caritas zbiera WIELOKROTNIE wiecej pieniedzy , nie robiac tyle szumu , nie korzystajac z czasu antenowego ,nie ponoszac takich jak Owsiak kosztow-( czy ktokolwiek probowal je przeliczyc? ) Zbyt malo mam czasu,by poszukac,ale tak na probe wlazlem w google i zlapalem taki link 11 czerwca 2002 Ok. 90 tysięcy dzieci skorzysta z wakacji z Caritas Polska Ok. 90 tys. dzieci z rodzin ubogich, wielodzietnych, zagrożonych patologiami oraz dzieci niepełnosprawnych i mieszkających w domach dziecka wyjedzie w tym roku na wakacje letnie organizowane przez Caritas Polska. Poinformował o tym we wtorek na konferencji prasowej w Warszawie wicedyrektor Caritas Polska o. Hubert Matusiewicz. ------------------------ tak liczac bardzo ubogo 90.000x 300 zl = 27.000.000 tyle kosztowaly SAME kolonie letnie ubogiej mlodziezy. A nie jest to glowna domena dzialalnosci Caritasu. Czy ktos ma jakies dokladne dane nt zebranych przez nich srodkow? Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: hmm, dziwna sprawa WOŚP 09.03.05, 13:49 krystian71 napisała: > bo tak obilo mi sie o uszy,ze Caritas zbiera WIELOKROTNIE wiecej pieniedzy , > nie robiac tyle szumu , nie korzystajac z czasu antenowego ,nie ponoszac takich > > jak Owsiak kosztow-( czy ktokolwiek probowal je przeliczyc? ) > Zbyt malo mam czasu,by poszukac,ale tak na probe wlazlem w google i zlapalem > taki link > 11 czerwca 2002 > Ok. 90 tysięcy dzieci skorzysta z wakacji z Caritas Polska > > Ok. 90 tys. dzieci z rodzin ubogich, wielodzietnych, zagrożonych patologiami > oraz dzieci niepełnosprawnych i mieszkających w domach dziecka wyjedzie w tym > roku na wakacje letnie organizowane przez Caritas Polska. > > Poinformował o tym we wtorek na konferencji prasowej w Warszawie wicedyrektor > Caritas Polska o. Hubert Matusiewicz. > ------------------------ > > tak liczac bardzo ubogo 90.000x 300 zl = 27.000.000 > tyle kosztowaly SAME kolonie letnie ubogiej mlodziezy. > A nie jest to glowna domena dzialalnosci Caritasu. > Czy ktos ma jakies dokladne dane nt zebranych przez nich srodkow? tylko zwróc uwage na to, że w WŚOP zaangażowana jest mlodzież. Moja córka parokrotnie byla wolontariuszką i opowiadała, że spośród wszystkich darczyńców najszczodrzy byli .... zielonoswiątkowcy. Dlaczego oni inaczej podchodzą do akcji Owsiaka? Czy to inni Polacy? czarna_owca Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: hmm, dziwna sprawa WOŚP 09.03.05, 13:55 czy ty wiesz o czym piszesz? Co to ma do rzeczy. Na Caritas,najcaesciej do koscielnej puszki, wkladaja starsi i niezamozni ludzie,czy to inni Polacy? Jaki sens ma takie roznicowanie? I wogole watek jest nie o tym Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: hmm, 09.03.05, 14:09 krystian71 napisała: > czy ty wiesz o czym piszesz? > Co to ma do rzeczy. > Na Caritas,najcaesciej do koscielnej puszki, wkladaja starsi i niezamozni > ludzie,czy to inni Polacy? > Jaki sens ma takie roznicowanie? > I wogole watek jest nie o tym Chodziło o podejście zielonoświątkowców i katolików do organizowanych kwest. ale skoro nie temat to się wycofuję. Odpowiedz Link Zgłoś
antyk52 Re: hmm, dziwna sprawa WOŚP 09.03.05, 13:56 > Moja córka > parokrotnie byla wolontariuszką i opowiadała, że spośród wszystkich darczyńców > najszczodrzy byli .... zielonoswiątkowcy. ROTFL! To każdy jakąś ankiete wypełniał przed wrzuceniem do puszki? Owsiak zamierza może opublikować jakąś liste najhojniejszych ludzi III RP? Bo ja słyszałem, że najwięcej dawali zwolennicy partii PD oraz biseksualni tranwestyci pochodzenia Żydowskiego. Najmniejszą szczodrością natomiast wykazali się posiadacze moherowych beretów, słuchacze RM popierający Giertcha i popierający prezydenta Warszawy członkowie MW. Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: hmm, dziwna sprawa WOŚP 09.03.05, 14:02 antyk52 napisał: > > Moja córka > > parokrotnie byla wolontariuszką i opowiadała, że spośród wszystkich darcz > yńców > > najszczodrzy byli .... zielonoswiątkowcy. > > ROTFL! To każdy jakąś ankiete wypełniał przed wrzuceniem do puszki? oj antyku Twoja złośkliwość nie ma granic. Przechodzili koło kościoła zielonoświątkowców. czarna_owca Odpowiedz Link Zgłoś
lala.laleczna Jakby przechodzili koło pałacyku na Ordynackiej, 09.03.05, 14:04 to pewnie należeliby do Ordynackiej ;-D Fajna logika ;-D !!! Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna ale ty jesteś nieobyta! 09.03.05, 14:13 lala.laleczna napisała: > to pewnie należeliby do Ordynackiej ;-D Fajna logika ;-D !!! A Ty masz pojęcie jak "wyglądają" zielonoświątkowcy gdy idą w niedzielę do kościoła? Jeśli masz okazję to pójdź i popatrz, to nie będziesz pisła takich głupot!!!! Świadczy to jedynie o twojej niewiedzy i głupocie. czarna_owca Odpowiedz Link Zgłoś
lala.laleczna Ja jestem TOLERANCYJNA. Znasz takie słowo? 09.03.05, 14:16 Ani mi w głowie gapić się, czym się od siebie różni Żyd, mason czy zielonoświątkowiec. Bo albowiem mi wiszą te różnice. I nawet byłoby mi głupio, gdybym oceniała ludzi PO WYGLĄDZIE. Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: Ja jestem TOLERANCYJNA. Znasz takie słowo? 09.03.05, 14:31 lala.laleczna napisała: > Ani mi w głowie gapić się, czym się od siebie różni Żyd, mason czy > zielonoświątkowiec. Bo albowiem mi wiszą te różnice. I nawet byłoby mi głupio, > gdybym oceniała ludzi PO WYGLĄDZIE. Oj czepiasz się dziewczyno! Tu nie trzeba się przypatrywać, naprawdę. Ich przyjazd w niedzielę do kościoła wygląda prawie jak wesele. Wiec to samo rzuca się w oczy. A poza tym jeśli kościól zlokalizowany jest na osiedlu no to trudno żeby tego nie zauazyć. Mieszkam w rejonie Polski, gdzie żyją różne nacje: począwszy od Greków a skończywszy na Łemkach. Szachownica kutlur,religii, obyczajów i tradycji wielka Ale skoro insynuujesz mi z Ordynacką to Ci odpowiadam, skad wiemy, że to zielonoświatkowcy! czarna_owca Odpowiedz Link Zgłoś
antyk52 Re: hmm, dziwna sprawa WOŚP 09.03.05, 14:22 > > > Moja córka > > > parokrotnie byla wolontariuszką i opowiadała, że spośród wszystkich > darcz > > yńców > > > najszczodrzy byli .... zielonoswiątkowcy. > > > > ROTFL! To każdy jakąś ankiete wypełniał przed wrzuceniem do puszki? > > oj antyku Twoja złośkliwość nie ma granic. Przechodzili koło kościoła > zielonoświątkowców. I opracowali wzór matematyczny na "hojność dobroczyńców WOŚP". Była to całka poczwórna opracowana przez samego Owsiaka, z której jasno wynikło: hojność zielonoświątkowców = 10^9999! hojność całej reszty = 100 (w tym hojność katolkików = 10^-2) Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: hmm, dziwna sprawa WOŚP 09.03.05, 14:45 antyk52 napisał: > > > > Moja córka > > > > parokrotnie byla wolontariuszką i opowiadała, że spośród wszy > stkich > > darcz > > > yńców > > > > najszczodrzy byli .... zielonoswiątkowcy. > > > > > > ROTFL! To każdy jakąś ankiete wypełniał przed wrzuceniem do puszki? > > > > > oj antyku Twoja złośkliwość nie ma granic. Przechodzili koło kościoła > > zielonoświątkowców. > > I opracowali wzór matematyczny na "hojność dobroczyńców WOŚP". Była to całka > poczwórna opracowana przez samego Owsiaka, z której jasno wynikło: > hojność zielonoświątkowców = 10^9999! > hojność całej reszty = 100 > (w tym hojność katolkików = 10^-2) antyku, córka sama sie dziwiła, że zielonoświątkowcy garściami wsypywali kasę do puszek. Chcieli nawet dać im do ręki pieniądze, ale ona z kolezankami nie chciala brać, bo im nie wolno! A za wzory dziękuje, zachowam je i wykorzystam za rok)) czarna_owca Odpowiedz Link Zgłoś
antyk52 Re: hmm, dziwna sprawa WOŚP 09.03.05, 15:04 A znasz owieczko taką przypowieść biblijną o 'wdowim groszu'? Albo o 'pobożnych Żydach'? Twoje wejście w tym wątku było jednym z durniejszych z jakimi miałem ostatnio nieprzyjemność się zetknąć. Uważam, że jakimś nieporozumieniem i głupotą jest wartościowanie hojności, kto ile dał, a do tego robienie z tego scen i medialnego cyrku. Prawdziwa hojność to taka, która jest przede wszystkim szczera, nie na pokaz, dla rozgłosu i poklasku. Szkoda, że mimo moich (uszczypliwych, bo uszczypliwych) odpowiedzi nie jesteś wstanie tego pojąć. Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: hmm, dziwna sprawa WOŚP 09.03.05, 15:16 antyk52 napisał: > A znasz owieczko taką przypowieść biblijną o 'wdowim groszu'? Albo o 'pobożnych > > Żydach'? > Twoje wejście w tym wątku było jednym z durniejszych z jakimi miałem ostatnio > nieprzyjemność się zetknąć. popatrz wyżej, wycofałam się. Ale potem, co miałam zostawić, tę Ordynacką i te Twoje wzory? Lala ze wszystkich szydzi, kto pisze nie po jej myśli. A tobie się dziwię, bo jesteś mężczyzną i powinienieć napisac konkretnie: pomyliłas watki. ) a nie jakieś insynuacje i podteksty. Dobrze nie odzywam się wiecej... pozdrawiam, czarna_owca Odpowiedz Link Zgłoś
porter11 Re: hmm, dziwna sprawa 09.03.05, 15:51 Bo to, co mamy zamieszczone, to raport Caritasu Polska, a do tego działają autonomiczne organizacje Caritas w każdej diecezji. Ja nie wiem, jakie wyniki osiągają obecnie, ale parę lat temu Caritas Polska zbierał w granicach 15% wszystkich datków. W przypadku, kiedy wiele organizacji diecezjalnych organizuje wspólną akcję, koordynuje ją Caritas Polska, ale płacą Ceritas diecezjalne. ----------------------------------------- Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą. (c) bzyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
hymen Re: Co tam Caritas 09.03.05, 14:02 Caritas caritas.pl/download/raporty/cp2003.pdf WOSP www.wosp.org.pl/fundacja/finanse/bilans2003.php ====================== Reszta to zwyczajne pieprzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Co tam Caritas 09.03.05, 14:20 nie moge sciagnac pliku caritasu, cos mi sie zchrzanilo. Moglbys rzucic cyfra,tak gwoli ciekawosci. Odpowiedz Link Zgłoś
hymen Re: Co tam Caritas 09.03.05, 14:25 wpływy: RAZEM 12.533.163,27 zł Chyba nie o te liczby tu chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Co tam Caritas? 09.03.05, 16:10 "W 1997 roku Caritas w Polsce udzieliła potrzebującym indywidualnej pomocy materialnej wycenianej na sumę 25.074.000 złotych. Ponadto pomoc finansowa udzielona przez Caritas osobom poszkodowanym przez powódź zamknęła się w 1997 roku kwotą 105.000.000 złotych. Oprócz tego pomoc rzeczową udzieloną przez Caritas powodzianom w 1997 roku wycenia się na ok. 120.000.000 złotych." --------------------------------------------------------------------------- Więcej tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
7em Bo wiesz... 09.03.05, 21:19 To jest tylko ułamek ułamka promila tego co katabasy i pedofile ukradli. Niezalezne stowarzyszenie palnikow ocenia rabunek na 426 zylionow tryliadrow euro tylko w zeszlym roku. 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
amigosan Re: Bo wiesz... 10.03.05, 00:29 7em napisał: > To jest tylko ułamek ułamka promila tego co katabasy i pedofile ukradli. Niezal > ezne stowarzyszenie palnikow ocenia rabunek na 426 zylionow tryliadrow euro tyl > ko w zeszlym roku. > 5040 > Wreszcie napisałes prawde. Masz u mnie butelkę dusibulu )) Odpowiedz Link Zgłoś
7em Re: Bo wiesz... 10.03.05, 08:07 nie, dziekuje, poszukaj kogos pasywnego. 5040 Odpowiedz Link Zgłoś