Dodaj do ulubionych

Kulczyk , Solorz i inni "patrioci"

IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.01, 23:10
Jan Kulczyk , najbogatszy Polak , zamiast w Polsce , płaci podatki w Austrii,
Holandii i Wielkiej Bytanii. Z zagranicznym fiskusem przynajmniej w części
rozlicza się Zygmunt Solorz , Marek Mikuśkiewicz , Jerzy Starak i inni ,
czołowi polscy biznesmeni .
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: Kulczyk , Solorz i inni IP: *.calixo.net 06.09.01, 01:00
    • Gość: rafal Re: Kulczyk , Solorz i inni IP: 157.25.121.* 06.09.01, 17:11
      Gość portalu: V.C. napisał(a):

> Jan Kulczyk , najbogatszy Polak , zamiast w Polsce , płaci podatki w Austrii,
      > Holandii i Wielkiej Bytanii. Z zagranicznym fiskusem przynajmniej w części
      > rozlicza się Zygmunt Solorz , Marek Mikuśkiewicz , Jerzy Starak i inni ,
      > czołowi polscy biznesmeni .

to jest właśnie argument za obniżeniem podatków, co skolei zwiększa wpływy do
      budżetu... żadna lewica na świecie tego nie jest w stanie pojąć i trzyma się
      kurczowo tych samych chorendalnych stawek w imię redystrybucji PKB, dziwiąc się
      że obywatele z ochotą nie oddają urzędowym darmozjadom połowy swojego dochodu...

• Gość: # Re: Kulczyk , Solorz i inni IP: *.wroclaw.tpnet.pl 06.09.01, 17:49

Wybudowalem miastu ulice (b.ladna), lampy i pozwolili mi ja oswietlic dopiero po
        3 latach zalatwiania. Oczywiscie na nasz licznik ( 6zl /m-c latem).

Policja dwa razy naslala mi wlamywaczy - jednego zlapali, za pol roku.
        Oczywiscie na podstawie sladow jakie sam zanlazlem - i ponownie wezwalem policje
        by je zabezpiezcyli. Byl to 15-latek brat 19 letniego zabojcy "Pierzo".
        Dzis jest biznesmenem (7 klas), a stadnine i dwa mercedesy obstawy.
        Place horrendalne pieniadze na zdrowie ale lecze sie prywatnie.

Mam wyliczac dalej ......?
        Placcie mi podatki, a ja za glupie 10.000 zl/m-c napisze instrukcje dla obywatela,
        jak wynajac policjanta, doktora, kupic prad, gaz, jedzenie na wsi i do jakiego sojuszu
        obrony przystapic, jak sie uchronic przed zlymi Sadami, jak wybudowac autistrady itd.
        Bedzie naprawde tanio. A rzad niech sie zywi dziura budzetowa.
        Albo niech jada do Brukseli - tego tylko pragna - za kazda cene jaka musimy za nich zaplacic.

• Gość: V.C. Re: Kulczyk , Solorz i inni "patrioci" IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.01, 22:25
          Nikt rozsądny w obecnej sytuacji nie proponuje obniżenia podatków !
          • Gość: rafal Re: Kulczyk , Solorz i inni ... do V.C. IP: 157.25.121.* 07.09.01, 13:23
            Gość portalu: V.C. napisał(a):

> Nikt rozsądny w obecnej sytuacji nie proponuje obniżenia podatków !

przemyśl głębiej co napisałeś... czy lepiej jest utrzymywać obecną fikcję i
            ogromną szarą strefę - praca na czarno, "studenci" na umowę o dzieło, zakłady
            pracy chronionej (w moim mieście jest nawet taka agencja ochrony - największa w
            mieście ZPChr - widziałeś kiedyś ochroniarza na wózku???),
            czy też obniżyć (omijane i tak jak się da) podatki i zwiększyć wpływy do
            budżetu...
            obecny system uderza najbardziej właśnie w najbiedniejszych - oni nie mają
            doradców, prawników i możliwości omijania podatków, wykorzystują to właśnie
            ludzie pokroju Solorza znający doskonale zawiły system i korzystający z sieci
            powiązań i zależności

dlatego tak mało ludzi popiera obniżenie podatków i uproszczenie systemu
            fiskalnego... choć przemawiają za tym względy ekonomiczne, łatwiej w TVP wmówić
            ludziom, że tak jak jest być musi dla ich dobra... prości ludzie nie rozumieją,
            że zarabiają na tym tylko ci najbogadsi, którzy teoretycznie mają płacić więcej

ale ja Ci powiem, dlaczego nikt tego nie zrobi... zabrakło by pracy dla armii
            urzędników w urzędach skarbowych, ZUSach Kasach Chorych itp., a przecież to jest
            ogromny elektorat... formacja, która by się na takie coś odważyła szybko
            podzieliła by los Balcerowicza - choć państwo zyskałoby na tym (i my obywatele,
            płatnicy podatków, też) to dla większości oglądaczy TVP byłby to wróg nr1!

przemyśl to... pozdrawiam
            • Gość: ethanol Re: Kulczyk , Solorz i inni ... do V.C. IP: 151.112.27.* 07.09.01, 22:02
              V.C. nic nie kumasz,
              sam widzisz, ze najbogatsi ludzie chca placic podatki tam gdzie sa mniejsze.
              Nie mam pojecia ile kasy tam zostawiaja, ale podejrzewam ze duuuuuzo. Gdyby w
              Polsce podatki byly porownywalne to ta kasa by zostala w Polsce. Malo tego,
              duze podatki hamuja mala i srednia przedsiebiorczosc wiec do budzetu bedzie
              wplywac coraz mniej. A jak podatki wzrosna to nic kurwa nie bedzie wplywac. Sam
              jakbym mogl do bym placil podatki na Wyspach Owczych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka