Dodaj do ulubionych

dlaczego w ogole islam jest "dozwolony"??

06.05.05, 13:41
bukhari Volume 9, Book 84, Number 57:

Some Zanadiqa (atheists) were brought to 'Ali and he burnt them. The news of this event, reached Ibn 'Abbas who said, "If I had been in his place, I would not have burnt them, as Allah's Apostle forbade it, saying, 'Do not punish anybody with Allah's punishment (fire).' I would have killed them according to the statement of Allah's Apostle, 'Whoever changed his Islamic religion, then kill him.'"

muzulmanie mowia otwarcie - co zreszta zostalo mi juz wylozone. Za apostazje islam chce smierci.Dlaczego w cywilizowanej Europie zezwala sie na gloszenie religii, a moze raczej kultu ktory jest sprzeczny z prawami kazdego cywilizowanego spoleczenstwa, zaklada nierownosc plci oraz glosi takie barbarzynskie tezy jak karanie smiercia za apostazje.

nie moge tego zrozumiec
Obserwuj wątek
    • 7em Re: dlaczego w ogole islam jest "dozwolony"?? 06.05.05, 13:51
      marcus_crassus napisał:

> nie moge tego zrozumiec

moze zapytaj rabiego. historia opowiedziana barwnymi przykladami moze ci pomoc
      w zrozumieniu, drogi icku_marku.
      • kropekuk Dzieki 7em za piekny tekst antysemicki . I to w 06.05.05, 15:41
        native Polish, by zadnych watpliwosci co do jego genezy nie bylo! Prawdziwa
        perelka dla kolekcjonera przejawow polskiego antysemityzmu. Skad wiedziales, ze
        zbieram? Dawaj wiecej!
        A - poki co - ten twoj post do: web archive, single file, save as. I klik...
        • 7em kretynuk /nt 07.05.05, 15:16
          5040
          • hasz0 Zbieraj przy okazji asarmatyzmy! Tu ich plaga!/n 07.05.05, 15:35
            • rycho7 przerastasz sam siebie 07.05.05, 17:31
              hasz napisal:

> Zbieraj przy okazji asarmatyzmy! Tu ich plaga

"Sarmaci" podszywali sie pod Sarmatow aby nie kojarzyc ich z podlymi
              Polaczkami. Pieknie z Ciebie Haszu wychodza "pomylki".

Moze wynies sie do Sarmatii. W Polszcze Ci za podle.
              • rycho7 mierze czas, minelo 47 minut. 07.05.05, 18:19
    • abstrakt2003 Re: dlaczego w ogole islam jest "dozwolony"?? 07.05.05, 15:34
      Gdyby Mahomet urodził się dzisiaj jego wyznanie było by traktowane jak
      niebezpieczna, totalitarna sekta zniewalająca wyznawców!
      Ale niestety islam ma za sobą kilka wieków historii oraz ok. 1 mld wyznawców -
      sprawa nie jest prosta to nie "szczep dawidowy" Koresha tu nie wystraczy jeden
      kilkudziesięciu agentów FBJ.
      • 7em Re: dlaczego w ogole islam jest "dozwolony"?? 07.05.05, 16:41
        mało wiesz o koreszu lub bardziej prawdopodbne mierzi cie wszystko co wystaje z
        rozowej galarety i nie ma zapaszku cebuli i macy.

5040
        • abstrakt2003 Re: dlaczego w ogole islam jest "dozwolony"?? 07.05.05, 17:17
          to prawsa o koreszu niewiele wiem.
          PS
          Uwielbiam cebule i czosnek smile))))))))))
          • 7em Re: dlaczego w ogole islam jest "dozwolony"?? 07.05.05, 17:59
            abstrakt2003 napisał:

> to prawsa o koreszu niewiele wiem.

nie wiem czy nasyłałbys na niego agentow ATF [to nie byla fbi] gdybys wiedzial
            ze koresz był pejsolubny,

5040
            • abstrakt2003 Re: dlaczego w ogole islam jest "dozwolony"?? 07.05.05, 18:01
              A co to ma za znaczenie że był "pejsolubny"? Jak komuś obija to należy się nim
              zajać bez względu na jego upodobania.
        • kropekuk A czy ty myslisz, ze kazdy jak ty jest Muslimem? 08.05.05, 01:25
          Spokojnie, nie kazdy zmienia religie za pieniadze...wink
    • rycho7 islam sam sie dozwolil 07.05.05, 17:41
      Islam zawieral genialne jadro - niskie podatki. Rozniosl sie sam na szablach
      wyznawcow poniewaz lud nie przeciwstawial sie pierwotnemu zmniejszeniu
      zniewolenia.

Teraz po prawie 1500 latach istnienia nie musi sie prosic o zadne dozwalanie.
      Wystarczy podobny proces atrakcyjny dla wyznawcow islamu ze strony innej
      ideologii. Mamona czyni cuda z religijna ciemnota. Samo okradanie nie wystarczy.
      • 7em Re: islam sam sie dozwolil 07.05.05, 17:57
        rycho7 napisał:

> Islam zawieral genialne jadro - niskie podatki. Rozniosl sie sam na szablach
        > wyznawcow poniewaz lud nie przeciwstawial sie pierwotnemu zmniejszeniu
        > zniewolenia.
        >
        > Teraz po prawie 1500 latach istnienia nie musi sie prosic o zadne dozwalanie.
        > Wystarczy podobny proces atrakcyjny dla wyznawcow islamu ze strony innej
        > ideologii. Mamona czyni cuda z religijna ciemnota. Samo okradanie nie
        wystarczy
        > .

niezłe nawiazanie informatyczne z tym "core", ale reszta sam wiesz. prosze cie
        tylko nie stan sie nigdy dokowskim.

5040
        • rycho7 koszernosc na zielono 07.05.05, 18:14
          7em napisał:

> niezłe nawiazanie informatyczne z tym "core", ale reszta sam wiesz. prosze
          cie
          > tylko nie stan sie nigdy dokowskim.

No wiec jezeli chodzi o reszte to nie wiem. Zydowkom mezatkom ponoc golono
          glowy aby same bez zgody meza nie mogly wychodzic z domu. Peruke latwiej
          zamknac niz kobite. Nie sudiowalem tematu ale wydaj mi sie, ze roznice pomiedzy
          judaizmem a islamam sa kosmetyczne. Chrzescianstwo w sumie tez nie jest
          nadmiernie odlegle. Sa to wiec awantury w rodzinie o to kto piekniej pierdzi.

Dokowskim sie nie stane bo nie generuje watkow jak moherowy Hasz.
          • 7em Re: koszernosc na zielono 07.05.05, 23:01
            judaizmem a islamam sa kosmetyczne. Chrzescianstwo w sumie tez nie jest
            > nadmiernie odlegle. Sa to wiec awantury w rodzinie o to kto piekniej pierdzi.

jakos, kurtka go raz, nie ma panstw ateistycznych. tzn ełrosojuz planuje zostac
            taka potega, ale jak juz wszystkie 30mln stron dokumendów ratyfikuja to białych
            beda pokazywac w klatkach jak atrakcje.

5040
            • rycho7 Watykanu do eurokolchozu jeszcze nie przyjeto 08.05.05, 09:47
              7em napisał:

> jakos, kurtka go raz, nie ma panstw ateistycznych.

Skrzetnie 7emko pomijasz moje wypociny na temat roli religii w panstwach. Nie
              chce mie sie jednak powtarzac tych wywodow w nieskonczonosc dla kazdego nie do
              przekonania z osobna. Ty przekonac sie nie dasz wiec po co mam sie napinac.

Powszechna edukacja skutkuje tym, ze podatnicy nie chca dawac sie nabierac na
              religijne plewy. Dla edukowanych jest nastepne oszustwo demokracji. Czyli
              wladza robi tak, bo wyborcy "tego chcieli". Na miejscu bogow sa wyborcy i
              oszustwo toczy sie dalej. Eurokolchoz jest dla takich edukowanych. Mozesz
              zaglosowac nogami, Watykanu do eurokolchozu jeszcze nie przyjeto. Masz wiec
              ojczyzne.

> tzn ełrosojuz planuje zostac
              > taka potega, ale jak juz wszystkie 30mln stron dokumendów ratyfikuja to
              białych
              > beda pokazywac w klatkach jak atrakcje.

Nie martw sie 7emko, wazne aby Olisabebe byl Polakiem-katolikoem. Kolor nie ma
              znaczenia. Taca sie liczy.

Edukowani nie daja sie nabrac na zuzyte haselka. Za Mojzesza 3200 lat temu nie
              bylo tak doskonalej antykoncepcji. Obowiazywala wiec "watykanska ruletka".
              Teraz kobieta zaspokaja swoj instynkt maciezynski po pierwszym dziecku. W skali
              masowej porykiwania z ambon nie dzialaja. Jak nie wierzysz to sprawdz
              statystyki. Trzeba wymyslec cos nowego. Twoje i Twojego ciemnogrodu haselka juz
              nie dzialaja.

Islamisci odnosza sukcesy jedynie w ciemnogrodzie. Po wyedukowaniu islamisci
              normalnieja. Sa ludzmi takimi samymi jak inni. Ortodoksi musza sobie sprowadzac
              na zony ciemne chlopki z Anatolii. Wychowane w eurokolchozie jakos dziwnie
              traca wiare.
              • 7em Re: Watykanu do eurokolchozu jeszcze nie przyjeto 08.05.05, 10:37
                > na zony ciemne chlopki z Anatolii. Wychowane w eurokolchozie jakos dziwnie
                > traca wiare.
                albo po tsunami ja odzyskuja jak szwedzi. no ale mniejsza o. chcialem tylko
                napisac ze panstwo Edukowanych nie przetrwa dluzej niz panstwo Robotnikow i
                Chlopów.

5040
                • rycho7 nie bede sie spieral 08.05.05, 12:04
                  7em napisał:

> chcialem tylko
                  > napisac ze panstwo Edukowanych nie przetrwa dluzej niz panstwo Robotnikow i
                  > Chlopów.

Niezbadane sa wyroki boskie jak zwykli mowic bolszewicy. Ja nie znam recepty na
                  upadek Cesarstwa Rzymskiego. Nie znam tez recepty na demograficzny kolaps
                  Europy. A szczegolnie nie wiem jak wygrac z polaczonymi silami katoli i
                  liberalow. Przeciez oni ze soba walczyli w Wandei. A teraz jakis sojusz tworza.
                  Sojusz monopolu odmozdzania.
        • rycho7 Re: islam sam sie dozwolil 07.05.05, 18:18
          7em napisał:

> rycho7 napisał:
          >
          > > Islam zawieral genialne jadro - niskie podatki.

> niezłe nawiazanie informatyczne z tym "core"

"Nawracal" mnie kiedys szalenie inteligentny Arab-Berber (?). Byl szalenie
          przekonujacy odnosnie okresu 1500 lat temu. Ja jednak zauwazam, ze ludzkosc
          przeszla juz przez jakies tam postepactwo. No i na "ewangelizacje" sie
          ustawicznei nie zalapuje.
    • dokowski Bo Polska nie jest państwem prawa 08.05.05, 01:39
      Wg prawa nie wolno w Polsce zakładać organizacji nawołujących do nienawiści i
      zabijania, ale mahometanie działają
      • rycho7 Trybunal Norymberski dla holocaustu Kanaan 08.05.05, 08:42
        dokowski napisał:

> Wg prawa nie wolno w Polsce zakładać organizacji nawołujących do nienawiści i
        > zabijania, ale mahometanie działają

Opieszalosc sadow jest niesamowita. Tora zawiera dokladne opisy eksterminacji
        narodow przez protegowanych Mojzesza. I nikt z tym nic nie robi. Nawet osadu
        symbolicznego "moralnego". Co za zezwierzecenie wymiaru sprawiedliwosci.
        • 7em Re: Trybunal Norymberski dla holocaustu Kanaan 08.05.05, 09:05
          > symbolicznego "moralnego". Co za zezwierzecenie wymiaru sprawiedliwosci.
          ty nic sie nie boj lawina pozwow ruszy zaraz po tym jak knesejm zarzada od
          watykanu zadoscuczynienia za 2000 lat niewoli i poniewierki. w koncu papiez
          jest to prawie taki cesarz.

5040
        • abstrakt2003 Re: Trybunal Norymberski dla holocaustu Kanaan 08.05.05, 09:22
          Zapominacie moi mili antysemici o jednym.
          Należy rozrózniać dwie kwestie - to co jest napisane i jak to się interpretuje.
          Muzułmanie NIE INTRPRETUJĄ!!! Oni każde słowo w Koranie traktuja dosłownie!
          Żydzi i Chrześcijanie tego nie robią. W naszym kręgu kulturowym oprócz słowa
          objawionego jest jeszcze obecne krytyczne myslenie! Na tym polega wyższość
          naszej cywilizacji nad cywilizacją muzułmańską.
          • rycho7 belkotnik swobodny 08.05.05, 09:32
            > Należy rozrózniać dwie kwestie - to co jest napisane i jak to się
            interpretuje.
            > Muzułmanie NIE INTRPRETUJĄ!!! Oni każde słowo w Koranie traktuja dosłownie!

Wiele z tego co nam sie nie podoba w islamie nie jest napisane w Koranie. No to
            jak to jest z tym "interpretowaniem" katolski nienawistniku lub syjonistyczny
            gojozerco?
            • abstrakt2003 Re: belkotnik swobodny 08.05.05, 09:45
              Masz rację. Istnieje jeszcze tradycja czyli sunna
              Sunna zbiór obyczaju i praktyk islamu, opartych na słowach i czynach Mahometa,
              oraz uzupełnienia i egzegeza Koranu.
              sunnici większy z dwóch głównych odłamów islamu, wierny ortodoksyjnej
              tradycji Sunny, uznający pierwszych czterech kalifów za prawowitych następców
              Mahometa; por. szyici.
              Etym. - arab. sunna 'zwyczaj, tradycja'.

Nie ma to wpływu na prawdziwość tezy jaką postawiłem.
              Islam dlatego jest groźny ponieważ wyklucza jakąkolwiek krytykę czy też
              dyskusję. A to prowadzi do zniewolenia!
              PS
              Mój miły żydożerco ja jestem katolikiem i filosyjąnistą (umiarkowanym ale
              jednak) jesli chodzi o kulinaria to uwielbiam czosnek i cebulę - wracając z
              kościoła kupiłem sobie fantastyczny sos czosnkowy Winiar - polecam!
              • rycho7 nie znasz sie 08.05.05, 11:59
                abstrakt2003 napisał:

> Masz rację. Istnieje jeszcze tradycja czyli sunna

> Nie ma to wpływu na prawdziwość tezy jaką postawiłem.

Jezeli tak twierdzisz to twierdzisz. Nie zamierzam dyslutowac o
                oczywistosciach. Szczegolnie gdy sam tego nie potrafisz zinterpretpwac.

> Islam dlatego jest groźny ponieważ wyklucza jakąkolwiek krytykę czy też
                > dyskusję. A to prowadzi do zniewolenia!

Serdeczne pozdrowienia od Jana Husa.

> Mój miły żydożerco ja jestem katolikiem i filosyjąnistą (umiarkowanym ale
                > jednak)

Filosyjonistow nalezy odstrzelic. Dyskutownie z odmozdzonymi gojami jest strata
                czasu.

> jesli chodzi o kulinaria to uwielbiam czosnek i cebulę

Zdrowa kuchnia srodziemnomorska. Oczywistosc na Ukrainie. Polacy maja dokladnie
                popieprzone pod podsufitka jak wydziwiaja na kuchnie "naszych" kresow.

> - wracając z kościoła

A nie mogles tam na stale zostac?

> kupiłem sobie fantastyczny sos czosnkowy Winiar - polecam!

Prawdziwe przysmaki czosnkowe to:
                1. czosnek kwaszony (przepis moskiewski, z glowkami wielkosci piesci z Kaukazu)
                2. perski czosnek jaki kobiety za mlodu przygotowywuja dla wnukow. Najlepszy
                jest ponoc 50 letni. Nie mialem okazji dostapic az takiego zaszczytu, aby
                sprobowac. W sklepach dostepne sa mlodsze. Najzabawniejsze jest, ze ze wzgledu
                na przepisy wspolczesne musza miec podany okres przydatnosci do spozycia - tak
                za 2-3 lata.
                3. Glowki w calosci gotowane w zupie lub w miesie.

Jak widac z "Narodem Wybranym" nie sa zwiazane rzeczy najlepsze.

> Mój miły żydożerco

Przesada namolnych syjonistow. Zydozerca nie jestem. jestem jedynie przeciwny
                robieniu ze mnie durnia przez syjonistow. Prawda jest ich najwiekszym wrogiem.
                • abstrakt2003 Re: nie znasz sie 08.05.05, 12:12
                  No cóż z mojego punktu widzenia ty jesteś odmóżdżonym antysemitą.
                  A co do przysmaków z czosnkiem w tle.
                  Co powiesz o czosnku kiszonym wraz z ogórkami? Dla mnie prawdziwa rewelacja! smile
                  No i nie ma jak naczosnkowany do granic rozsądku pieczony schab! smile
                  PS
                  A czosnek kawaszony na sposób moskiewski to porażka (przynajmniej to co ja
                  próbowałem było wyjątkowo obrzydliwe ale może zwyczajnie źle trafiłem)
                  • rycho7 Skund sie taki ulung 08.05.05, 13:06
                    abstrakt2003 napisał:

> No cóż z mojego punktu widzenia ty jesteś odmóżdżonym antysemitą.

No coz, mnie takie okreslenie w ustach zadeklarowanego filosyjonisty cieszy.
                    Gdybys tak nie napisal to uznalbym, ze cos ze mna nie w porzadku. Przy
                    nastepnych porzadkach trzeba bedzie najbardziej chronic niesyjonistycznych
                    Zydow. Znam takich dosc sporo. To chyba oni sa "Narodem Wybranym". Reszta to
                    wszechstronna pomylka wlacznie z gojami syjonistami.

> No i nie ma jak naczosnkowany do granic rozsądku pieczony schab!

Koszer. Mniam. Dodalbym jeszcze sliweczki lub morele.

> Co powiesz o czosnku kiszonym wraz z ogórkami? Dla mnie prawdziwa
                    rewelacja! smile

> A czosnek kawaszony na sposób moskiewski to porażka

Wsapanialy pokaz niespojnosci myslenia syjonisty. Skund sie taki ulung.
                    • abstrakt2003 Re: Skund sie taki ulung 08.05.05, 15:15
                      Dawno tak się nie ubawiłem smile
          • blong rzeczywistosc i teorie 08.05.05, 19:51
            a jak wyjasnisz o najmadrzejszy z najdoskonalszej cywilizacji roznice naprz.
            miedzy wielkim mulla arabii saudyjskiej potepiajacym terroryzm osamy jako
            niezgodny z islamem a osame chwalacym swoje czyny jako zgodne z islamem

albo poglady jednych muzulmanow, ze dzihad to wylacznie walka z samym soba i
            samozdokonalenie a poglady tych co twierdza ze to mordowanie kazdego innego

polecam o najmadrzejszy z najdoskonalszej cywilizacji sobie postudiowac cos na
            temat roznych ruchow reformatorskich w islamie /zwlaszcza 19 wiecznych/
          • babariba666 abstrakt dla abstrakta 08.05.05, 20:06
            www.opoka.org.pl/biblioteka/I/IR/klasyczny_islam.html
            Czasem warto czytać. Też...
          • blong slowa islamu potwierdzajace teorie abstrakta ? 08.05.05, 20:09
            Ja świadczę
            każdemu, kto słucha słów proroctwa tej księgi:
            jeśliby ktoś do nich cokolwiek dołożył,
            Bóg mu dołoży plag zapisanych w tej księdze.
            A jeśliby ktoś odjął co ze słów księgi tego proroctwa,
            to Bóg odejmie jego udział w drzewie życia
            i w Mieście Świętym -
            które są opisane w tej księdze.
        • dokowski Spróbuj znaleźć różnicę między przeszłością ... 08.05.05, 19:32
          rycho7 napisał:

> Tora zawiera dokladne opisy eksterminacji
          > narodow przez protegowanych Mojzesza.

... a przyszłością. Biblia chwali wymordowanie Kanannejczyków jako rzecz dobrą,
          bo zgodną z wolą Bożą, ale nie zachęca do mordowania na przyszłość. Koran
          natomiast zachęca.
          • rycho7 zgodnosc z wola boza 08.05.05, 20:51
            dokowski napisał:

> Biblia chwali wymordowanie Kanannejczyków jako rzecz dobrą,
            > bo zgodną z wolą Bożą, ale nie zachęca do mordowania na przyszłość. Koran
            > natomiast zachęca.

Bardzo mi sie podoba. Dobrze ilustruje dokumendne myslenie i dokumendne
            przekonanie o najwyzszej doskonalosci takiego myslenia. Madrosc splywa z
            autorytetu samego Jahwe. Pod warunkiem, ze nie zmieni on imienia, ktorego nie
            ma, na Allah.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka