Gość: siedem IP: *.tgory.pik-net.pl 29.08.02, 09:27 www.nczas.com/?a=show_article&id=633 5040 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: siedem o absorbcji: IP: *.tgory.pik-net.pl 29.08.02, 09:44 "To pytanie wcale nie jest retoryczne, zwłaszcza w świetle wiadomości zasłyszanej w rządowej telewizji 23 sierpnia o szkoleniu dla nauczycieli w zakresie wiedzy o Unii Europejskiej. Jak szczerze powiedziano, chodzi o to, by pedagogów nauczyć pisania podań o różne finansowe zapomogi, a oni już wpoją tę umiejętność uczniom swoim. "Ja w kołchozie urodziłas' i w kołchozie moja mać. Ja w kołchozie nauczyłas' pisma k'Stalinu pisat'". Dopiero na tym przykładzie widać, w czym naprawdę pokładamy wszystkie nasze nadzieje. Zresztą powoli staje się to naszą tradycją. U progu transformacji ustrojowej pan Kuroń nauczył ludzi żebrać w opiece społecznej, no a teraz całą Polskę zamieniamy na pozłacaną kobielę żebraczą. Może tedy Bóg Miłosierny sprawi, że wrzucą nam tam jakieś ochłapy, jeśli oczywiście ładnie napiszemy podanie. " Michałkiewicz - nczas 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Re: do Śiódemki 29.08.02, 10:47 Hej Siódemka! Powiadasz jest źle? Ja mówię jest bardzo źle,na każdym odcinku! Będzie jeszcze gorzej,ja wójt Ci to mówię. A miało być tak dobrze,tacy "fachowcy" w SLD mieli być. No i co? No i "łajba szła na dno",jak to Golce śpiewają. pozdrawiam Cię hej! Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: do Śiódemki 29.08.02, 11:40 bykk napisał: > Hej Siódemka! > Powiadasz jest źle? > Ja mówię jest bardzo źle,na każdym odcinku! > Będzie jeszcze gorzej,ja wójt Ci to mówię. > A miało być tak dobrze,tacy "fachowcy" w SLD mieli być. > No i co? No i "łajba szła na dno",jak to Golce śpiewają. > pozdrawiam Cię > hej! Hej! A czy Golce śpiewają już "jak tam jest na dnie?" Czy to mozemy zaśpiewać sobie sami? Hej! d. ps. 7 coś śpiewała o honorze. 7! chyba pora na twój śpiew. "Albo na dnie z honorem lec ,z honorem lec" lec czy ledz-jak poprawnie? a czy to ważne jak już się jest na dnie. a gdzie jest wtedy honor? też legniety? chyba jednak lec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem no tak IP: *.tgory.pik-net.pl 29.08.02, 11:43 d_nutka napisała: > chyba jednak lec. załatwisz mi arbajt macht frei w telawiwie u cioci i będzie spox 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Na zapowiedzi rabinowi Pisze sie lec jak Lec! IP: *.wroclaw.tpnet.pl 29.08.02, 11:54 Gość portalu: siedem napisał(a): > d_nutka napisała: > > > chyba jednak lec. > > załatwisz mi arbajt macht frei w telawiwie u cioci i będzie spox > > 5040 Pisze to od poltora roku. 90 % sie sprawdzilo a teraz sie sprawdza ostatnie 10%. Zajrzyjcie na Kulture wyjasniam syndrom kto kogo kupi to glupi. Bo mozna miec go za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem w międzyczasie IP: *.tgory.pik-net.pl 29.08.02, 12:04 zastanawiając się nad szyfrogramem # spytam się ciebie danusiu czy ty jesteś ruda i niska [tak około 164cm] 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # nie "zalatwia" sie "takich spraw" w międzyczasie IP: *.wroclaw.tpnet.pl 29.08.02, 12:29 Gość portalu: siedem napisał(a): > zastanawiając się nad szyfrogramem # spytam się ciebie danusiu czy ty jesteś > ruda i niska [tak około 164cm] > > 5040 Jaki szyfrogram? jaki? zaraz, zaraz... o co mi to wtedy sie rozchodzilo? Jest ladna pseudoblondynka o czulym sercu i niewyparzonym i ostrym ... a poza tym bylbym pewnie na slubie? Mam wprawe w nalewaniu. W laniu. Polewaniu. Przylaniu.Przelewaniu.Odlewaniu (kartofli). Podlewaniu.Mi laniu. Se laniu.Na lewo draniu.Rozlewaniu na obrus. Olewaniu lewych.Oblewaniu w smigus(t).W zalewaniu zalanych. No i co najwazniejsze w wylewaniu pomyj! Oraz we wlaniu, wlewaniu i zlewaniu... (17 roznych form) ( w LO tez wygralem 17 synon. konia!) Chyba sie nie powtorzylem jako niedoscigniony mistrz slowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem Re: nie 'zalatwia' sie 'takich spraw' w międzycza IP: *.tgory.pik-net.pl 29.08.02, 12:35 Gość portalu: # napisał(a): > i zlewaniu... (17 roznych form) ( w LO tez wygralem 17 synon. konia!) > Chyba sie nie powtorzylem jako niedoscigniony mistrz slowa. kurde! mam krewnego który mnie prześladuje końskimi maściami/maśćmi. znaczy sie gniady, kary etc nie można powiedziec o koniu brązowy albo czarny? 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Re: do Nutki 29.08.02, 12:48 Nutka,nie słyszałem,aby Golce śpiewali jak tam na dnie,ale śpiewają, że my są golce,że "przez pół wieku harowali jeden sierpem,drugi młotem,no i co no i łajba szła na dno". hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: nie 'zalatwia' sie 'takich spraw' w międzycza IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 30.08.02, 08:14 Gość portalu: siedem napisał(a): > Gość portalu: # napisał(a): > > > i zlewaniu... (17 roznych form) ( w LO tez wygralem 17 synon. konia!) > > Chyba sie nie powtorzylem jako niedoscigniony mistrz slowa. > > kurde! mam krewnego który mnie prześladuje końskimi maściami/maśćmi. znaczy sie > > gniady, kary etc > > nie można powiedziec o koniu brązowy albo czarny? > 5040 siedem , ty to koza z tarnowskich gór- a krewny koń to może cię tylko we d..ę kopnąć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudi Re: uzupełnienie IP: *.sggw.waw.pl 29.08.02, 13:18 a o p... laniu zapomniała, a? Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: w międzyczasie 29.08.02, 12:41 a jaki wzrost i kolor najbardziej by pasował? Kolor to nie problem a na wysokich obcasach dołożę wzrostu. d. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem Re: w międzyczasie IP: *.tgory.pik-net.pl 29.08.02, 12:46 d_nutka napisała: > a jaki wzrost i kolor najbardziej by pasował? > Kolor to nie problem a na wysokich obcasach dołożę wzrostu. > d. z osobistych ja lubie porecznie rzeczy. mam mały telefon, mały komputer [i nie dopowiadaj sobie reszty 'małych'] 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # w międzyczasie moj mamlasie IP: *.wroclaw.tpnet.pl 29.08.02, 13:14 Gość portalu: siedem napisał(a): > d_nutka napisała: > > > a jaki wzrost i kolor najbardziej by pasował? > > Kolor to nie problem a na wysokich obcasach dołożę wzrostu. > > d. > > z osobistych ja lubie porecznie rzeczy. mam mały telefon, mały komputer > [i nie dopowiadaj sobie reszty 'małych'] > 5040 Co oznacza obiecujaco niemalego. Uzylem mistrzowsko formy nieswintuszacej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem Re: w międzyczasie moj mamlasie* IP: *.tgory.pik-net.pl 29.08.02, 13:23 Gość portalu: # napisał(a): *-czy to jakieś obraźliwe słowo? > Co oznacza obiecujaco niemalego. Uzylem mistrzowsko formy nieswintuszacej! a gdzie tam. jestem teraz w defensywie to na wszelki wypadek wytrancam bron z klawiatury róznym Wrotkarzom, Cariokom i takim tam Pisarzom, a poza tym "małe i rude jest wredne" 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . siedem- z ciebie niezły dureń_________nt IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 30.08.02, 08:04 Gość portalu: siedem napisał(a): > Gość portalu: # napisał(a): > > *-czy to jakieś obraźliwe słowo? > > > Co oznacza obiecujaco niemalego. Uzylem mistrzowsko formy nieswintuszacej! > > a gdzie tam. jestem teraz w defensywie to na wszelki wypadek wytrancam bron z > klawiatury róznym Wrotkarzom, Cariokom i takim tam Pisarzom, a poza tym "małe i > > rude jest wredne" > > > 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L siedem ty nie masz za grosz rozumu________nt IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 30.08.02, 07:05 Odpowiedz Link Zgłoś