Dodaj do ulubionych

Benjamin Franklin a Żydzi

30.08.02, 22:21
www.medianet.com.pl/%7Enaszapol/0232rogi.html
Z artykułu "O antysemityzmie a la Americana"

"Oto treść Franklinowego dokumentu z 1789 r. dotyczącego "imigracji
żydowskiej". Zaprotokółował go niejaki Charles Pinskey na tzw. Konwencji
Kontynentalnej:

Istnieje poważne zagrożenie dla USA. Tym zagrożeniem jest Żyd, gdyż w każdym
kraju, gdzie Żydzi się osiedlili, doprowadzili do obniżenia poziomu
moralności i handlowej uczciwości. Trzymają się na uboczu, nieprzystosowani.
Próbują zniszczyć inne narody od strony finansowej, jak to było w przypadku
Hiszpanii i Portugalii.

Przez ponad 1700 lat uskarżali się na swój nieszczęsny los, mianowicie na to,
że zostali wygnani ze swej ziemi, ale, proszę panów, gdyby cywilizowany świat
oddał im dzisiaj z powrotem Palestynę, to natychmiast znaleźliby powód, żeby
tam nie powrócić. Dlaczego? Ponieważ są wampirami, a wampiry nie żyją z
innych wampirów. Nie potrafią sami siebie utrzymać: muszą żyć z chrześcijan
lub z innych ludzi, którzy nie przynależą do ich rasy.

Jeżeli nie zostaną wyrzuceni ze Stanów Zjednoczonych na mocy konstytucji na
okres co najmniej stu lat, to jeszcze napłyną do naszego kraju w takiej
liczbie, że zaczną tu rządzić i zniszczą nas przez zmianę formy naszego
rządu, za którą my, Amerykanie, przelewaliśmy krew i poświęcaliśmy nasze
życie, dobytek i wolność osobistą. Jeżeli Żydzi nie zostaną wykluczeni z USA,
to w ciągu dwustu lat nasze dzieci będą pracować w polu, aby ich wyżywić,
podczas gdy oni będą z zadowoleniem zacierać ręce w swoich bankach.

Ostrzegam was, panowie, jeśli nie wykluczycie [stąd] Żydów na zawsze, wasze
dzieci i dzieci waszych dzieci będą was przeklinać w swoich pacierzach.
Ideały Żydów nie są ideałami Amerykanów, i chociaż żyją oni wśród nas od
pokoleń, ten lampart nie jest w stanie zmienić swojej skóry. Oni zagrażają
naszym instytucjom, zatem powinni zostać wykluczeni stąd przez konstytucję.

Tyle dokument, którego oryginał znajduje się w Benjamin Franklin Institute w
Filadelfii."

Obserwuj wątek
    • Gość: eres Re: Benjamin Franklin a Żydzi IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.02, 00:12
      A kto powiedział, że jedynie niemiecki narodowy socjalizm i jego przywódcy byli
      jedynymi żydożercami w historii świata?
      Swoją drogą jeszcze niewiele lat temu obowiązywały w USA ustawy traktujące
      czarnoskórych obywateli tego państwa podobnie, jak osławione ustawy
      norymberskie w hitlerowskich Niemczech.
      • Gość: wild ciekawe... IP: *.net.bialystok.pl / 10.102.11.* 01.09.02, 00:19
        Gość portalu: eres napisał(a):

> Swoją drogą jeszcze niewiele lat temu obowiązywały w USA ustawy traktujące
        > czarnoskórych obywateli tego państwa podobnie, jak osławione ustawy
        > norymberskie w hitlerowskich Niemczech.

jakie to ustawy obowiązywały?

a może tu chodzi o ustawe tzw. anty-dyskryminacyjną?

że niby czarnoskóry obywatel musi być wpuszczony do prywatnej posesji np.
        synagogi bo jak nie to będzie dyskryminowany?wink
        • Gość: dorota Re: ciekawe... IP: *.csk.pl / *.csk.pl 02.09.02, 17:45
          wiecie ja zupelnie nie znam sie na kulturze Zydow,ale kolor skory chyba nie
          jest wazny jesli ktos wierzy w jakas religie.
          • wild oj tu chodzi tylko o to że wybierając kogoś na... 02.09.02, 17:47
            Gość portalu: dorota napisał(a):

> wiecie ja zupelnie nie znam sie na kulturze Zydow,ale kolor skory chyba nie
            > jest wazny jesli ktos wierzy w jakas religie.

pójscie na kolacje lub do kina lub sobie na męża - jesteś tylko rasistką
            dyskryminującą innych ludzi w/g jakichś cech... smile)
            • Gość: dorota Re: oj tu chodzi tylko o to że wybierając kogoś n IP: *.csk.pl / *.csk.pl 02.09.02, 17:56
              jestes zlosliwy, moze i zwracam uwage na cechy mi odpowiadajace, ale to moja
              sprawa i nie ma nic wspolnego z rasizmem.
              • wild taaak?:) 02.09.02, 18:01

> jestes zlosliwy, moze i zwracam uwage na cechy mi odpowiadajace, ale to moja
                > sprawa i nie ma nic wspolnego z rasizmem.

no to wyobraź sobie że tzw. prawo antydyskryminacyjne ( śmieszy mnie ono )
                zakłada że Dorotka ( np.palaczka papierosów ) odmawiając wejscia na prywatną
                posesje ( jakaś ciastkarnia ) np. jakiemuś wildowi ( niepalący! ) zostanie
                wsadzona do pudła za złamanie tego "prawa" smile i co Dorotka na to???
          • lepian4 Re: ciekawe... 06.05.16, 09:40
            Tak bylo za dawnych czasow. Dzis zydow interesuje jedynie, czy placi sie podatek koszerny, badz nie. Jesli jest uiszczony nalezycie, to glupawo milcza. Jesli nie jest odprowadzony, ta dra morde na calym swiecie i znieslawiaja bezczelnie niewinnych.
      • bzyk7 Re: Benjamin Franklin a Żydzi 02.09.02, 16:46
        Tylko że podobne poglądy mieli Waszyngton, Wolter, , Staszic, a nawet Napoleon.
        W ogóle wiek Oswiecenia był bardzo krytyczny dla Zydów. Uważano ich za ciemny i
        najbardziej zacofany element w Europie.
        • wild buehehe...a co bzyk7 myśli o kapitalizmie?;>> 02.09.02, 17:16
          bolszewik??:}

bzyk7 napisał:

> Tylko że podobne poglądy mieli Waszyngton, Wolter, , Staszic, a nawet
          Napoleon.
          > W ogóle wiek Oswiecenia był bardzo krytyczny dla Zydów. Uważano ich za ciemny
          i
          >
          > najbardziej zacofany element w Europie.

o "Wolter "Marks" śpołećnik "Staszic" i kto jeszcze? Lenin?smile) opium dla ludu?
          zacofany a kim ty jesteś???

co nazywasz postępem np. "podatek dochodowy"?? haha e "vat"? "kult urzędnika"?smile

nie wiem kim jesteś Bzyku ale bliżsi mi są ortodoksi mojżeszowi mający gdzieś
          państwo niż "patrioci" ( "oświeceni" Zydzi jak Marks Trocki? plujący na
          judoeochrześcijanizm - za co powtórzyć? a prosze! kolektywistom bolszewickim
          jest to bardzo irytujące...

-------------------------------------------------------------------------------
          Jednak nasza najdawniejsza definicja sprawiedliwości (2) wypowiedziana została
          właśnie po to, by chronić nas przed arbitralnością tych, co są przy władzy. W
          naszym judeochrześcijańskim społeczeństwie fundamentalną zasadą sprawiedliwości
          jest biblijne nauczanie: "oko za oko, ząb za ząb". Hebrajczycy widzieli w tym
          tożsamość przestępstwa i kary - "oko za oko" - wielki postęp. Znaczyło to, że
          przynajmniej jest jakieś prawo ograniczające arbitralność władców; nie mogli
          oni już dłużej odciąć ręki komuś, kto ukradł pióro.

"Oko za oko..." w wyraźny sposób uczy nas, że nie ma takiej rzeczy, jak
          przestępstwo bez ofiary. Jeśli nie złamano żadnego zęba, nie popełniono żadnego
          przestępstwa. Jest to zasadniczo wolnościowe.
          ________________________________________________________________________________

społecznicy (wszelkiej maści od leninowców hitlerowców etc ) własnie nienawidzą
          tego prawa ( rżną głupa - mówiąc to ci "brodacze" są ciemni sami ciemnością
          kolektywistyczno-socjalistyczną strasząc ) - wchodzą swymi społecznymi kopytami
          w życie ludzi decydując np.(dziesiątki przykładów ) że niby mój dom nie jest
          legalny! przestępstwo? gdzie jest ofiara? gdzie jest osoba która jest
          poszkodowana moimi cegłami?smile nie ma! kolektywistyczna kara! taka to bajka o
          prawdziwych ciemniakach z XXI wieku...

nie ma uszczerbku fizycznego nie ma przestępstwa ( fundament sprawiedliwości -
          atakowny przez społeczną bande socjalistów - krzyczących bo to jest ciemne! )

smile

pozdrawiam ultraortodoksów ( tych od Tory) precz z kultem Baala (tj.rządu) smile

• Gość: dorota Re: buehehe...a co bzyk7 myśli o kapitalizmie?;& IP: *.csk.pl / *.csk.pl 02.09.02, 18:02
            uszczerbek fizyczny latwiej wyleczyc niz psychiczny, nawet czasem mysle ze
            psychiczny jest nie do wyleczenia,
            • wild pesymistka? 02.09.02, 18:09

> uszczerbek fizyczny latwiej wyleczyc niz psychiczny, nawet czasem mysle ze
              > psychiczny jest nie do wyleczenia,

dlaczego czasem? smile
          • bzyk7 znowu paranoja dygresyjna? 03.09.02, 18:31
            wild napisał:

> a co bzyk7 myśli o kapitalizmie?>

Nie ma znaczenia, co bzyk7 myśli o kapitalizmie. Związek loguczny jest
            żaden. Trudno jednak rozmawiać z fanatykiem, który każdego musi zapytać : co
            sądzisz o Allahu, Jezusie, co sądzisz o Zydach, a w tym przypadku - co sądzisz
            o kapitalizmie.
            Z fanatycznym fundamentalistą kapitalizmu trudno rozmawiać. Zawsze potrafi
            potrafiii w swojej paranoi dygresyjnej zejść na swój konik.

> co nazywasz postępem np. "podatek dochodowy"?? haha e "vat"? "kult
            urzędnika"?:

Pozbycie sie zacofania. Jak chcesz zobaczyć żydowskie zacofanie, przeczytaj
            książkę Szahaka, albo odwiedz dzisiejsze getta żydowskie (nie w Polsce).

> nie wiem kim jesteś Bzyku ale bliżsi mi są ortodoksi mojżeszowi mający gdzieś
            > państwo niż "patrioci" ( "oświeceni" Zydzi jak Marks Trocki? plujący na
            > judoeochrześcijanizm - za co powtórzyć? a prosze! kolektywistom
            bolszewickim
            > jest to bardzo irytujące...

Marks i Lenin wspomniani zostali przez ciebie. Nie widzę związku z Oswieceniem.

> jest biblijne nauczanie: "oko za oko, ząb za ząb". Hebrajczycy widzieli w tym
            > tożsamość przestępstwa i kary - "oko za oko" - wielki postęp. Znaczyło to, że
            > przynajmniej jest jakieś prawo ograniczające arbitralność władców; nie mogli
            > oni już dłużej odciąć ręki komuś, kto ukradł pióro.

> "Oko za oko..." w wyraźny sposób uczy nas, że nie ma takiej rzeczy, jak
            > przestępstwo bez ofiary. Jeśli nie złamano żadnego zęba, nie popełniono
            żadnego
            >
            > przestępstwa. Jest to zasadniczo wolnościowe.

Twoje wywody mają sie nijak do rzezczywistosci i są zupełnie niespójne.
            Kamienowanie tzw. "jawnogrzesznic", albo nieprzestrzegających szabatu też ci
            sie podoba?
            Pomysl, zanim napiszesz.

• Gość: dorota Re: Benjamin Franklin a Żydzi IP: *.csk.pl / *.csk.pl 02.09.02, 17:37
      Nie wiem dlaczego mowicie ze Zydzi sa zagrozeniem w Stanach, jesli jest tam az
      tylu i oni maja instytucje finansowe to dobrze o nich swiadczy, bo pokazali ze
      potrafia gospodarowac i to wlasnie w Ameryce wg mnie jest najlepszy system
      demokratyczny, jest to kraj na bardzo wysokim poziomie rozwoju technologii,
      intelektualnej itd.
      Nie znam historii ani kultury Zydow, ale wcale nie uwazam ze musza sie oni
      wyroznac z tlumu i demonstracyjnie sie obnosic swoim wygladem( Zydzi
      ortodoksyjni, jesli urazilam przepraszam , bo naprawde nie wiem czym roznicie
      sie poza wygladem od pozostalych Żydow).
      Ale nie podoba mi sie jesli ktos zmienia nazwisko bo chce ukryc ze jest Żydem.
      • wild Żydzi Ortodoksyjni! Pani Dorotka woła! ;) 02.09.02, 17:45

( Zydzi
        > ortodoksyjni, jesli urazilam przepraszam , bo naprawde nie wiem czym roznicie
        > sie poza wygladem od pozostalych Żydow

może ja podpowiem - Żydzi Ortodoksyjni oczekują na Królestwo Mesjasza
        i mają gdzieś kult Baala ( rządu ) - ( kult Baala - taka irracjonalna religia
        że niby kapłan-urzędnik za kogoś wyczaruje chlebek i masełko czarodziejską
        społeczną różdżką )

jeżeli miałbym ich porównać z kimś w Polsce to raczej nie fanatycy społeczni z
        Radia Maryja wyznający kult narodu polskiego i boskiej ręki urzędnika
        Polaka...! smile
        • Gość: dorota Re: Żydzi Ortodoksyjni! Pani Dorotka woła! ;) IP: *.csk.pl / *.csk.pl 02.09.02, 17:51
          Wiecie, ale poza pierwszym zdaniem wyjasnienia dalej nic nie rozumiem, ja
          naprawde nic nie wiem bo mnie w szkole nic poza odrobina holocaustu nic nie
          nauczono.
          • lepian4 Re: Żydzi Ortodoksyjni! Pani Dorotka woła! ;) 06.05.16, 09:58
            W Polsce naucza sie do dzisiaj komunistyczne Shoha- bajki. O tym, ze zydzi przsladowali Polakow, zwlaszcza na Kresach, calowali na powitanie Sowietom buty, stawiali im Luki Triumfalne, nie dowiesz sie z polskich podrecznikow do historii. A mowa jest o 3 milionach Poalkow, ktorzy albo zgineli z rak zydokomunistycznych siepaczy, albo zostali wywiezieni w glab Rosji. To ci oprawcy uznawani sa dzis za ofiary Holocaustu. Do getta trafiali zwykle, ci, ktorych Niemcy uznawali za zydow. Byli to czesto konwertyci, osoby pochodzenia zydowskiego ze wzgledu na jakas prababcie, ergo dla Syjonistow byli niegodni egzystencji. Kwintesencja zydostwa mordowala ludnosc polska! Na terenach Litwy i Lotwy miala przeciez powstac Nowa Jerozolima. Tubylcy byli zupelnie zbedni. Ba, swoich tez nie oszczedzali. Policje zydowskie wysmienicie kooperowaly z nazistami. Lodzkie getto jest najlepszym tego przykladem! By zaspokoic potrzeby nazisowskich oprawcow, zydzi zmuszali polskie sieroty do niewolniczej pracy!!
            Dzis nawt nie wolno postawic tam tablicy pamiatkowej. Podobnie jak w Oswiecimiu, w ktorym po wojnie sowieccy zydzi mordowali Polakow!
      • lepian4 Re: Benjamin Franklin a Żydzi 06.05.16, 09:44
        Kazdy pasozyt wysmienicie gospodarzy organizmem, ktory do niego wprawdzie nie nalezy, ale pomimo tego ogolaca go z witalnosci.
    • nikitka88 Re: Benjamin Franklin a Żydzi 05.05.16, 23:52
      Witajcie, odkopałam wątek.

Wspomóżcie młodych przedsiębiorców!

Autobiografia Benjamina Franklina w wyjątkowym wydaniu od fajnych, ambitnych i młodych ludzi!

allegro.pl/autobiografia-benjamin-franklin-zywot-wlasny-pl-i6165215098.html

polecam, pomóżcie!
    • felusiak1 Rzecz w tym, ze Franklin nigdy tego nie powiedział 07.05.16, 01:33
      "Franklin Profecy" pochodzi z 1934 z pronazistowskiego magazynu Liberation.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka