Dodaj do ulubionych

SDPL popełnił polit-medialny błąd........

23.09.05, 12:06
SDPL popełnił bład, zapraszając prezydenta na presse-konferenz...
wedle mojego rozeznania kwasniewski uchodzi w szerokich kręgach społecznych
za wybitnego szkodnika lewicy.
zaproszenie go na konferencję prasową borówek było chybione i
nieodpowiedzialne co na pewno zniechęci wielu potencjalnych wyborców.
a juz uważałem , że socjaldemokracja polska odcięła się od olków , leszków i
wielu innych niewydarzonych „lewicowców” , tworząc nowy zdrowy nurt lewicy
polskiej ....
jednak będziemy musieli jeszcze lata poczekać na zdrową , czerstwą i zdrową
jak rzepicha polską socjal-dem-partię....
qrwa, zdenerwowałem się...
--------------------
pieprzone cywile
Obserwuj wątek
    • indris To Ty robisz błąd... 23.09.05, 13:17
      ...jezeli uważasz SdPl za nową jakość na lewicy. Wystarczy przypomnieć, ze jej
      prominentnym działaczem jest Dariusz Rosati. Jego pozew sądowy o 300 000
      zł "wyrównania" do wynagrodzenia członka RPP niektórzy jeszcze pamiętają.
      • patience Re: To Ty robisz błąd... 23.09.05, 17:00
        znaczy, Rosati pazerny? A nie wykluczone, ale to z punktu widzenia struktu nie
        ma specjalnego znaczenia, bo strukturalnie SDPL odskoczyla od systemu
        kronistycznego, co najlepiej widac po tym, w kim budzi niechec. Partii idealnych
        skladajacych sie z idealnych ludzi nie bedzie nigdy... idzie raczej o mechanizmy
        ograniczajace korupcje. W tym sensie odskoczenie od korupcji systemowej jednak
        ich uwiarygodnilo jako jeden z punktow, wokol ktorych moze sie lewica tworzyc.
        Nie jedyny, ale dosyc istotny. W tym sensie masz racje, ze nowej jakosci nie
        ma... ale moze byc. Pod warunkiem, ze nie bedzie sie przykladac reki do
        niszczenia tego, co ewentualnie moze sie przyczyniac do jej rozwoju.
      • wolomin_w_nocy Przyznam, że nie wiem o co Ci chodzi 23.09.05, 19:30
        Co złego było w tym pozwie? Gościu był członkiem RPP, miał być opłacany tak jak
        wiceprezes NBP. Nie był. Złożył pozew. I tyle. Czy lewicowość oznacza, że nie
        można dużo zarabiać?
        • wikul Re: Przyznam, że nie wiem o co Ci chodzi 23.09.05, 22:26
          wolomin_w_nocy napisał:

>Co złego było w tym pozwie? Gościu był członkiem RPP, miał być opłacany tak jak
          > wiceprezes NBP. Nie był. Złożył pozew. I tyle. Czy lewicowość oznacza, że nie
          > można dużo zarabiać?

Chyba nie pamietasz dokładnie jak było. To był pozew o premie a nie o to co mu
          sie należało bezwarunkowo. Wiele lat przepracowałem ale do glowy by mi nie
          przyszło zeby domagać sie na drodze sądowej premii. Premia to premia ale
          widocznie władza rzeczywiscie deprawuje.
          P.S.Nawet gdyby mu sie to należało to facet(lewicowiec) wykazał sie wyjatkowym
          brakiem wyczucia jak zareaguje opinia publiczna.
          "Chamstwo i drobnomieszczaństwo z niego wylazło" - wężykiem, wężykiem.
          • wolomin_w_nocy Re: Przyznam, że nie wiem o co Ci chodzi 24.09.05, 08:47
            Nie twierdzę, że Rosati powinien szukać pomocy w stowarzyszeniu poszkodowanych
            przez Biedronkę. Tym nie mniej nie widze w jego sporze z NBP nic gorszącego.
            To był zwykły spór. Kwota może być szokujaca dla wiekszosci. Ale trzeba
            pamietać, że czlonkowie RPP nie moga podejmować innej pracy w okresie swojej
            kadencji (z wyjatkiem pukblikacji i być moze jakichś zajęc dydaktycznych). Dla
            niektorych członkow, w tym dla Rosatiego, jest to dotkliwy zakaz.
            Odpowiedzialność RPP jest również bardzo duża. No i tak na marginesie czas
            pokazał, ze Rosati byl jednym z najlepszych członków tamtej Rady. W tym
            kontekscie oburzenie Indrisa jest bardziej lewackie niz lewicowe.
            • indris To jest tzw. "kwestia smaku"... 24.09.05, 12:55
              ...wg znakomitego określenia Herberta. Rosati (i grupa członków RPP wraz z nim)
              wykazał po prostu obrzydliwą pazerność. Zresztą sąd ich pozew oddalił, co
              oznacza, że sprawa była nawet z prawnego punktu widzenia co najmniej
              dyskusyjna. Otóż człowiek, który zarabiając w Polsce ok 30 000 zł/mies próbuje
              wyrwać dla siebie jeszcze 300 000 zł jest dla mnie świnią.
              Toprzekracza podziały lewica - prawica, bo jeden z najbardziej prawicowych
              polityków w Polsce, Marek Dąbrowski, do wspomnianego pozwu sie nie przyłączył.

Natomiast lewicowość Rosatiego stawiają pod znakiem zapytania jego głosowania w
              Parlamencie Europejskim, np. w sprawie czasu pracy, gdzie głosował razem z
              liberałami wbrew stanowisku deputowanych socjaldemokratycznych.
            • wikul Re: Przyznam, że nie wiem o co Ci chodzi 24.09.05, 21:41
              wolomin_w_nocy napisał:

> Nie twierdzę, że Rosati powinien szukać pomocy w stowarzyszeniu
              poszkodowanych
              > przez Biedronkę. Tym nie mniej nie widze w jego sporze z NBP nic gorszącego.
              > To był zwykły spór. Kwota może być szokujaca dla wiekszosci. Ale trzeba
              > pamietać, że czlonkowie RPP nie moga podejmować innej pracy w okresie swojej
              > kadencji (z wyjatkiem pukblikacji i być moze jakichś zajęc dydaktycznych).
              Dla
              > niektorych członkow, w tym dla Rosatiego, jest to dotkliwy zakaz.
              > Odpowiedzialność RPP jest również bardzo duża. No i tak na marginesie czas
              > pokazał, ze Rosati byl jednym z najlepszych członków tamtej Rady. W tym
              > kontekscie oburzenie Indrisa jest bardziej lewackie niz lewicowe.

W tym wypadku podzielam oburzenie Indrisa. Przekleństwem ostatnich lat jest
              pazerność ludzi władzy i menegementu. Gigantyczne apanaże, odprawy itp.bonusy
              bulwersują ludzi a rozpietośc dochodów plasuje Polskę w scisłej czołówce
              światowej. Jeżeli "lewicowiec" tego nie dostrzega to niech zmieni partię.
              Nie będzie wtedy posądzany o hipokryzję.
              Podobną "lewicową" wrażliwością odznacza się niejaka Jaruga-Nowicka, szastając
              publicznymi pieniędzmi na lewo i prawo a werbalnie narzekająca na biedę i
              niedolę prostego ludu.
    • rycho7 bezsens 23.09.05, 17:43
      abprall napisał:

> jednak będziemy musieli jeszcze lata poczekać na zdrową , czerstwą i zdrową
      > jak rzepicha polską socjal-dem-partię....

Socjaldemokratami to zapewne beda demokraci.pl .

Natomiast na prawdziwa lewice to poczekasz znacznie dluzej niz pare lat.
      Rewolucje beda wywolywali rozpaleni do bialosci patrzeniem na glod. Kaczki to
      wiedza i sr.ja pod siebie.
    • v_2 Re: SDPL popełnił polit-medialny błąd........ 23.09.05, 19:41
      Przepadam za lewica ale w odległości kilku tysięcy kilometrów od Polski. A więc
      życzę im w tych wyborach całych 2,5% poparcia... I niech jadą na Kubę! Wszyscy!
      • abprall Re: SDPL popełnił polit-medialny błąd........ 23.09.05, 19:59
        obacz se światły światowcu v_2 , jak wygląda to w jednych z czołowych krajów
        europo/świata w Niemczech....
        (ostatnie wybory – mapa pokazuje 298 z 299 okregów wyborczych /w jednym odbędą
        się wybory uzupełniajće w zwiazku z nagłym zgonen jednego z kandydatów/)......
        podaję głowne partie , pozostałe nie ma sensu...są śladowe....
        ATTENTION: DANGER niech cię nie porazi czerwony kolor....

CDU/CSU 35,2 (-3,3) (czarny kolor)
        SPD 34,3 (-4,2) (kolor czerwony)

www.welt.de/z/wahlspezial/images/karte_99.gifdubi,schubi,duuuu....
        pozdrawiam cię w twojej dżungli , jak cię traktują papuasi ?
        --------------
        pieprzone cywile

• abprall anex - aktywny link 23.09.05, 20:01
          www.welt.de/z/wahlspezial/images/karte_99.gif
        • v_2 Re: SDPL popełnił polit-medialny błąd........ 23.09.05, 22:14
          I nawet rządy pedała w tym czeronym zakątku Europy ( Berlinie ) Ci nie
          przeszkadzają? Ubermensch'e schodzą na psy... ale to dlatego,że czerwone...
      • rycho7 przysle Ci rachunek za pobyt 23.09.05, 20:02
        v_2 napisał:

> I niech jadą na Kubę! Wszyscy!

Dziekuje za deklaracje. Od panienek tez bede bral rachunki na Ciebie.
        • v_2 Re: przysle Ci rachunek za pobyt 23.09.05, 22:08
          A kto Ci powiedział, że mam w planie płaci za Ciebie rachunki. Jedź na własny
          koszt, dosyc nakradliście...
          • rycho7 nie bierzesz odpowiedzialnosci za slowa? 24.09.05, 09:04
            v_2 napisał:

> A kto Ci powiedział, że mam w planie płaci za Ciebie rachunki.

Wysylasz tam bez pytania zainteresowanych. No to wez odpowiedzialnosc za swe
            zachcianki. Kuba All Inclusiwe jest ponoc wspanialym miejscem. Po dluzszym
            czasie moze sie przydac odwyk alkoholowy. To tez uwzglednij w swych polanach
            finansowych.

> Jedź na własny koszt, dosyc nakradliście...

Liberalom nigdy nie jest dosyc. Kradniemy dopiero od okolo 5000 lat. Pod roznymi
            nazwami.
    • wikul Re: SDPL popełnił polit-medialny błąd........ 23.09.05, 22:30
      abprall napisał:

> SDPL popełnił bład, zapraszając prezydenta na presse-konferenz...
      > wedle mojego rozeznania kwasniewski uchodzi w szerokich kręgach społecznych
      > za wybitnego szkodnika lewicy.
      > zaproszenie go na konferencję prasową borówek było chybione i
      > nieodpowiedzialne co na pewno zniechęci wielu potencjalnych wyborców.
      > a juz uważałem , że socjaldemokracja polska odcięła się od olków , leszków i
      > wielu innych niewydarzonych „lewicowców” , tworząc nowy zdrowy nu
      > rt lewicy
      > polskiej ....
      > jednak będziemy musieli jeszcze lata poczekać na zdrową , czerstwą i zdrową
      > jak rzepicha polską socjal-dem-partię....
      > qrwa, zdenerwowałem się...
      > --------------------
      > pieprzone cywile

Jak zwykle wykazujesz kompletny brak wyczucia. Sprawdż sondaże komu najbardziej
      ufają Polacy, jeżeli zapomniałeś z jaka przewaga Kwaśniewski wygrał ostatnie
      wybory. Świat nie kręci się tak jak ci się wydaje ale zupełnie inaczej. Czas
      sie obudzić i to zauważyć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka