Gość: diabeł IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.02, 13:58 nie jest wykluczone, że ZYDOMANIA ta jakś nowa choroba psychiczna..... fakt faktem wirus rozwija się w Polsce dość mocno. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: snajper Re: czy zajmowanie się żydami wywołuje schizofren IP: 2.4.STABLE* / 10.1.1.* 13.09.02, 15:44 Zależy JA się nimi zajmujesz. Jeśli na przykłąd piszesz lub wydajesz antysemickie śmieci udając jednocześnie katolika, to do schizofrenii masz tylko jeden krok. ) Snajper. Odpowiedz Link Zgłoś
sala_paulina Schizofrenia 13.09.02, 15:55 PANOWIE Schizofrenia jest choroba genetyczna. To znaczy ze w rodzinie ktorego z Panow byl jakis schizofrenik ? Bo pierwszy Pan - to troche bredzi. Ale ja absolutnie jestem daleka od stawiania jakiejkolwiek diagnozy. Pierwsze symptomy schizofreni, z tego co mi wiadomo to pobudzenie badz stan lekkiej katatonii. Chory zaczyna np,. nie myc sie. Potem : ma urojenia : moga byc sluchowe, wzrokowe, dotykowe. Potem : Ma manie wielkosci. Potem : Zaczyna rozmawiac np. z odkurzaczem. ( jesli ktos gada do siebie w domu albo do swojego psa - to schizofrenia nie jest tylko samotnosc albo potrzeba wywalenia przykrych przezyc w tzw.przestrzen) Potem: Jezeli ktos jest agresywny. WNIOSEK : Zajmowanie sie jakakolwiek sprawa schizofreni nie wywoluje. PS. W domu gadam do kota czy to schizofrenia? HE HE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artz Re: Schizofrenia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.09.02, 16:00 W niedziele jest dzień solidarności z chorymi na schizofremie. Jeżeli dalej w niedziele będziesz rozmawiać z kotem bede z toba solidarny. Odpowiedz Link Zgłoś
monopol Odpowiedź eksperta ;) 13.09.02, 16:28 sala_paulina napisała: > PS. W domu gadam do kota czy to schizofrenia? Czy rozmawiając z nim masz na przykład wrażenie, że jest on Twoim przyjacielem z dzieciństwa? Czy wydaje Ci się, że kot Cię obserwuje? Czy nie zdawało Ci się kiedyś, że kot jest członkiem tajemniczej organizacji współpracującej z kosmitami i że wszczepił Ci którejś nocy implant do lewego płata czołowego mózgu, który to implant kieruje Twoim zachowaniem? Czy kot nie zdradził Ci nigdy tego, że jest kolejnym wcieleniem hinduskiej ośmioramiennej bogini śmierci Kali i nie nakazał Ci, abyś wyrwała serce Twojemu sąsiadowi? Czy nie przeprowadzasz razem z kotem skomplikowanych obliczeń matematycznych mających na celu udowodnienie, że masa fotonu jest nieskończenie wielka? Jeśli odpowiesz negatywnie na wszystkie powyższe pytania, oznacza to, że nie masz schizofrenii. Jeśli Twój kot również odpowie negatywnie na wszystkie powyższe pytania, to także nie ma schizofrenii. )) Odpowiedz Link Zgłoś
sala_paulina Re: Odpowiedź eksperta ;) 13.09.02, 16:42 A twoj pies odpowie he he na twoje pytania? Jesli wydaje ci sie ze on rozumie wiecej niz o tym nauka, m.in kynologia traktuje to hmmm....hmm.....moze i poczatek? Albo tylko lekkie przemeczenie HI HI A gadac do kota bede. Bo lubie i mam prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
monopol Pytanie 13.09.02, 17:07 Czy wicepremier Pol twierdząc, że winiety to jedyny ratunek dla polskich dróg, prezentuje pierwsze objawy schizofrenii? Pozdrów kota ode mnie P.S. Mój pies zawsze uważał, że każdy jest na swój sposób porąbany. Podobnie myślał pewien psychiatra z Gdańska, który kiedyś nad wejściem do szpitala psychiatrycznego na Srebrzysku powiesił napis: "Z punktu widzenia naszego, możemy tu zamnknąć każdego". Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Pytanie 15.09.02, 20:21 monopol napisał: > P.S. Mój pies zawsze uważał, że każdy jest na swój sposób porąbany. Serdecznie pozdrawiam Twego psa (i kota Sali też). Gość sprawia wrażenie, że zna się na ludziach. Niech mu pedigree (czy co tam uwielbia) nigdy nie zabraknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: Schizofrenia ? IP: *.acn.waw.pl 13.09.02, 18:22 sala_paulina napisała: > PANOWIE > > Schizofrenia jest choroba genetyczna. To znaczy ze w rodzinie ktorego z Panow > byl jakis schizofrenik ? Bo pierwszy Pan - to troche bredzi. > Ale ja absolutnie jestem daleka od stawiania jakiejkolwiek diagnozy. > Pierwsze symptomy schizofreni, z tego co mi wiadomo to pobudzenie badz stan > lekkiej katatonii. Chory zaczyna np,. nie myc sie. > Potem : ma urojenia : moga byc sluchowe, wzrokowe, dotykowe. > Potem : Ma manie wielkosci. > Potem : Zaczyna rozmawiac np. z odkurzaczem. ( jesli ktos gada do siebie w domu > > albo do swojego psa - to schizofrenia nie jest tylko samotnosc albo potrzeba > wywalenia przykrych przezyc w tzw.przestrzen) > Potem: Jezeli ktos jest agresywny. > > WNIOSEK : > Zajmowanie sie jakakolwiek sprawa schizofreni nie wywoluje. > PS. W domu gadam do kota czy to schizofrenia? > HE HE Skąd ta wiedza na temat schizofrenii różniąca sie dość zasadniczo od wiedzy encyklopedycznej . A może mam starą encyklopedię ? Wg niej (Enc.Pop.PWN W-wa 1982)schizofrenia to "Choroba psychiczna o NIEZNANYM pochodzeniu i różnorodnych objawach ; najważniejsze : otępienie uczuciowe , osabienie zainteresowań i aktywności , zamknięcie się w sobie , zaburzenia procesów myślenia ; rozróżnia się s.prostą , paranoidalną , katatoniczną , cykliczną , hebefrenię . Moje doswiadczenia życiowe potwierdzaja raczej definicję encyklopedyczną . A już w żadnym razie schizofrenia nie jest chorobą o podłożu genetycznym . Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
monopol Re: Schizofrenia ? 13.09.02, 18:39 Gość portalu: wikul napisał(a): > Skąd ta wiedza na temat schizofrenii różniąca sie dość zasadniczo od wiedzy > encyklopedycznej . A może mam starą encyklopedię ? Wg niej (Enc.Pop.PWN W-wa > 1982)schizofrenia to "Choroba psychiczna o NIEZNANYM pochodzeniu i różnorodnych > > objawach ; najważniejsze : otępienie uczuciowe , osabienie zainteresowań i > aktywności , zamknięcie się w sobie , zaburzenia procesów myślenia ; rozróżnia > się s.prostą , paranoidalną , katatoniczną , cykliczną , hebefrenię . > Moje doswiadczenia życiowe potwierdzaja raczej definicję encyklopedyczną . > A już w żadnym razie schizofrenia nie jest chorobą o podłożu genetycznym . Nie do końca masz rację Wikul. Etiologia schizofrenii rzeczywiście nie jest jasna i w jej powstawaniu biorą udział różne czynniki, ale nie można negować istnienia komponenty dziedzicznej w zwiększonej predyspozycji do zapadnięcia na tą chorobę. Udowodnione jest, że członkowie rodzin ( spokrewnieni oczywiście ) chorych na schizofrenię znacznie częściej niż w całej populacji również na nią chorują. Geny to oczywiście nie jest jedyna przyczyna tej choroby, ważne są również czynniki środowiskowe, ale z pewnością nie można powiedzieć, iż choroba ta w ogóle się nie dziedziczy. Pozdrawiam monopol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: Schizofrenia ? IP: *.acn.waw.pl 14.09.02, 00:59 monopol napisał: > Gość portalu: wikul napisał(a): > > > Skąd ta wiedza na temat schizofrenii różniąca sie dość zasadniczo od wiedz > y > > encyklopedycznej . A może mam starą encyklopedię ? Wg niej (Enc.Pop.PWN W- > wa > > 1982)schizofrenia to "Choroba psychiczna o NIEZNANYM pochodzeniu i > różnorodnych > > > > objawach ; najważniejsze : otępienie uczuciowe , osabienie zainteresowań i > > > aktywności , zamknięcie się w sobie , zaburzenia procesów myślenia ; > rozróżnia > > się s.prostą , paranoidalną , katatoniczną , cykliczną , hebefrenię . > > Moje doswiadczenia życiowe potwierdzaja raczej definicję > encyklopedyczną . > > A już w żadnym razie schizofrenia nie jest chorobą o podłożu genetycznym . > > Nie do końca masz rację Wikul. Etiologia schizofrenii rzeczywiście nie jest > jasna i w jej powstawaniu biorą udział różne czynniki, ale nie można negować > istnienia komponenty dziedzicznej w zwiększonej predyspozycji do zapadnięcia na > > tą chorobę. Udowodnione jest, że członkowie rodzin ( spokrewnieni oczywiście ) > chorych na schizofrenię znacznie częściej niż w całej populacji również na nią > chorują. Geny to oczywiście nie jest jedyna przyczyna tej choroby, ważne są > również czynniki środowiskowe, ale z pewnością nie można powiedzieć, iż choroba > > ta w ogóle się nie dziedziczy. > > Pozdrawiam > monopol Czyli jednak stara encyklopedia ? Odpowiedz Link Zgłoś
monopol Re: Schizofrenia ? 14.09.02, 01:42 Gość portalu: wikul napisał(a): > Czyli jednak stara encyklopedia ? Noo Peerelowska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diabeł Miauczenie z kotem jest bardzo zdrowe IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.02, 19:56 sala_paulina napisała: > PANOWIE > > Schizofrenia jest choroba genetyczna. To znaczy ze w rodzinie ktorego z Panow > byl jakis schizofrenik ? Bo pierwszy Pan - to troche bredzi. Schizofrenia była ze znakiem zapytania, to po pierwsze , po drugie schizofrenia jest chorobą o nieznanym pochodzeniu, aczkolwiek rzeczywiście jej dziedziczenie w niektórych wypadkach jest faktem ( potwierdzało by to teza semitów , że Polacy wyssali antysemityzm z mlekiem matki !). > Ale ja absolutnie jestem daleka od stawiania jakiejkolwiek diagnozy. > Pierwsze symptomy schizofreni, z tego co mi wiadomo to pobudzenie badz stan > lekkiej katatonii. Chory zaczyna np,. nie myc sie. bardzo prawdopodobne, że niektórzy z dyskutantów o Żydach w wyniku pobudzenia nie ma czasu sie myć. > Potem : ma urojenia : moga byc sluchowe, wzrokowe, dotykowe. > Potem : Ma manie wielkosci. > Potem : Zaczyna rozmawiac np. z odkurzaczem. niektórym się wydaje, że cały czasa rozmawiaja na forum z Żydami. ( jesli ktos gada do siebie w domu > > albo do swojego psa - to schizofrenia nie jest tylko samotnosc albo potrzeba > wywalenia przykrych przezyc w tzw.przestrzen) Jeżeli uważasz się od czasu do czasu też za kota(kotke) i miauczysz sama ze soba to niewykluczone, że masz schizofrenię, ale inna odmiane ( paranoidalną) > Potem: Jezeli ktos jest agresywny. > > WNIOSEK : > Zajmowanie sie jakakolwiek sprawa schizofreni nie wywoluje. no dobrze, zajmowanie się wkółko Zydami wywołuje tylko paranoje i manię prześladowczą oczywiście > PS. W domu gadam do kota czy to schizofrenia? Spróbuj mruczeć. Trzeba się uczyć obcych języków. Chyba, że twoj kot mówi po polsku ? > HE HE > > Odpowiedz Link Zgłoś
sala.hamil Re: Miauczenie z kotem jest bardzo zdrowe 14.09.02, 15:06 A pomiaucze sobie. Po drugie : skad mam ta wiedze? Zawsze chcialam studiowac psychologie. Zawsze!!!!!! A zajmowanie sie Izraelem jest niebezpieczne. A \le ja lubie to panstwo. Amen. Sciski diable. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Schizofrenia 15.09.02, 20:17 sala_paulina napisała: > PS. W domu gadam do kota czy to schizofrenia? To zależy. Od tego, co odpowiada sz. kot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAMŁÓDŹ DLACZEGO NIE PISAĆ O RUMUNACH? IP: *.lodz.dialog.net.pl 13.09.02, 16:53 TY SNAJPER DLACZEGO NIE BRONISZ RUMUNÓW WIESZ ŻE TO JEST NACJA KTÓRA WG NAJNOWSZEGO BADANIA OPINII PUBLICZNEJ JEST NIENAWIDZONA W POLSCE A MOŻE JEDNAK MASZ JAKIŚ INDYWIDUALNY INTERES W TYM BY ICH BRONIĆ A MOŻE JESTEŚ ŻYDEM? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sala-Paulina Re: DLACZEGO NIE PISAĆ O RUMUNACH? IP: *.toya.net.pl 13.09.02, 16:56 Wlasnie dlaczego nie bronisz Rumunow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul DLACZEGO PISAĆ O RUMUNACH ? IP: *.acn.waw.pl 13.09.02, 18:27 Gość portalu: Sala-Paulina napisał(a): > Wlasnie dlaczego nie bronisz Rumunow? A kto ich atakuje ? S.-P. ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamłódź Re: DLACZEGO PISAĆ O RUMUNACH ? IP: *.lodz.dialog.net.pl 13.09.02, 18:37 Gość portalu: wikul napisał(a): > Gość portalu: Sala-Paulina napisał(a): > > > Wlasnie dlaczego nie bronisz Rumunow? > > > A kto ich atakuje ? S.-P. ? fakt nie rozróżniają ale cyganów raczej nikt nie bronił... a tak poza tym dlaczego bardziej bronisz żydów niż polaków ilekroć są atakowani. przecież wy jesteście masochistami w dosłownym tego słowa znaczeniu, żydzi nas( o ile jesteście polakami oczywiście) niecierpią, atakują i dokładają, gnębią na wszelkie możliwe sposoby a poza tym mają ciebie i was wszystkich pseudo- obrońców głęboko w d....może zacznijmy bronić wrszcie swoich interesów? żydzi mają tyle mamony że się sami obronią a do tego zgnoją jeszcze wiele niewinnych ludzi, dziwię ci się bardzo jeśli nie masz żadnego interesu w tym( w cobardzo wątpie) to jesteś poprodtu mało rozwinięty...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: DLACZEGO PISAĆ O RUMUNACH ? IP: *.acn.waw.pl 13.09.02, 21:02 Gość portalu: adamłódź napisał(a): > Gość portalu: wikul napisał(a): > > > Gość portalu: Sala-Paulina napisał(a): > > > > > Wlasnie dlaczego nie bronisz Rumunow? > > > > > > A kto ich atakuje ? S.-P. ? > fakt nie rozróżniają ale cyganów raczej nikt nie bronił... a tak poza tym > dlaczego bardziej bronisz żydów niż polaków ilekroć są atakowani. przecież wy > jesteście masochistami w dosłownym tego słowa znaczeniu, żydzi nas( o ile > jesteście polakami oczywiście) niecierpią, atakują i dokładają, gnębią na > wszelkie możliwe sposoby a poza tym mają ciebie i was wszystkich pseudo- > obrońców głęboko w d....może zacznijmy bronić wrszcie swoich interesów? żydzi > mają tyle mamony że się sami obronią a do tego zgnoją jeszcze wiele niewinnych > ludzi, dziwię ci się bardzo jeśli nie masz żadnego interesu w tym( w cobardzo > wątpie) to jesteś poprodtu mało rozwinięty...pozdrawiam Zaraz , zaraz powoli , ja nic o Żydach nie pisałem , ani za ani przeciw . Masz pretensje pod złym adresem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diabeł bardzo trudne zadanie. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.02, 21:12 Gość portalu: wikul napisał(a): > Gość portalu: Sala-Paulina napisał(a): > > > Wlasnie dlaczego nie bronisz Rumunow? > > > A kto ich atakuje ? S.-P. ? nikt. dlatego tak trudno ich bronić. Odpowiedz Link Zgłoś
adamlodz76 Re: DLACZEGO NIE PISAĆ O RUMUNACH? 13.09.02, 17:05 Gość portalu: ADAMŁÓDŹ napisał(a): > TY SNAJPER DLACZEGO NIE BRONISZ RUMUNÓW WIESZ ŻE TO JEST NACJA KTÓRA WG > NAJNOWSZEGO BADANIA OPINII PUBLICZNEJ JEST NIENAWIDZONA W POLSCE A MOŻE JEDNAK > MASZ JAKIŚ INDYWIDUALNY INTERES W TYM BY ICH BRONIĆ A MOŻE JESTEŚ ŻYDEM? bo nie jestem rumunem i nie mam w tym żadnego interesu, niech się sami bronią a ty jesteś żydówką? to dlaczego udajesz polkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul DLACZEGO NIE PISAĆ NORMALNIE ? IP: *.acn.waw.pl 13.09.02, 17:49 Gość portalu: ADAMŁÓDŹ napisał(a): > TY SNAJPER DLACZEGO NIE BRONISZ RUMUNÓW WIESZ ŻE TO JEST NACJA KTÓRA WG > NAJNOWSZEGO BADANIA OPINII PUBLICZNEJ JEST NIENAWIDZONA W POLSCE A MOŻE JEDNAK > MASZ JAKIŚ INDYWIDUALNY INTERES W TYM BY ICH BRONIĆ A MOŻE JESTEŚ ŻYDEM? Ty Adamłódż , Caps Lock ci się zaciął czy co ? . Na którym to wątku atakuja Rumunów że chcesz ich bronić ? Gdzie to wyczytałeś badania o nienawisci ? Były badania o niechęci a to zupełnie coś innego .Kiepsko w nich wypadają nie Rumuni a Cyganie rumuńscy . Niestety wielu Polaków tego (jak widać) nie odróżnia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. To nie Rumuni, a Cyganie ! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.09.02, 21:10 Rumuni maja w Polsce niezasluzenie zla opinie. Sa to niezwykle sympatyczni i kulturalni ludzie. Tych, ktorych widzieliscie í widzicie na ulicach, to nie Rumuni a rumunscy CYGANIE ! Jest ich w Rumunii ponad pol miliona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Czemu nie. Napisz. IP: *.acn.waw.pl 14.09.02, 01:31 Gość portalu: ADAMŁÓDŹ napisał(a): > TY SNAJPER DLACZEGO NIE BRONISZ RUMUNÓW WIESZ ŻE TO JEST NACJA KTÓRA WG > NAJNOWSZEGO BADANIA OPINII PUBLICZNEJ JEST NIENAWIDZONA W POLSCE A MOŻE JEDNAK > MASZ JAKIŚ INDYWIDUALNY INTERES W TYM BY ICH BRONIĆ A MOŻE JESTEŚ ŻYDEM? Bo Rumunów nikt jeszcze na Forum nie atakował. A broniłem jeszcze także Murzynów, homoseksualistów, feministki. A mimo to nie jestem czarną lesbijką wyznania mojżeszowego. Snajper. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAMŁÓDŻ Re: Czemu nie. Napisz. IP: *.lodz.dialog.net.pl 14.09.02, 01:34 OK SNAJPER W TAKIM RAZIE LUBISZ PROWOKOWAĆ TZN. BYĆ W CENTRUM UWAGII A JUŻ MYŚLAŁEM ŻE NAPRAWDE LUBISZ ŻYDKÓW...POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Czemu nie. Napisz. IP: *.acn.waw.pl 14.09.02, 15:01 Gość portalu: ADAMŁÓDŻ napisał(a): > OK SNAJPER W TAKIM RAZIE LUBISZ PROWOKOWAĆ TZN. BYĆ W CENTRUM UWAGII A JUŻ > MYŚLAŁEM ŻE NAPRAWDE LUBISZ ŻYDKÓW...POZDRAWIAM Czy naprawdę lubię >Żydków<, jak ich nazywasz ? Ich też lubię. I Rumunów, i Polaków, i Cyganów, i Eskimosów za szczególnym uwzględnieniem Odarpiego, syna Egigwy. Nie lubię za to wszelkiego rodzaju rasistów. Na przykład antysemitów, homofobów i innych tego rodzaju dewiantów. Snajper. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAMŁÓDŹ Re: Czemu nie. Napisz. IP: *.lodz.dialog.net.pl 14.09.02, 15:40 Gość portalu: ADAMŁÓDŻ napisał(a): > OK SNAJPER W TAKIM RAZIE LUBISZ PROWOKOWAĆ TZN. BYĆ W CENTRUM UWAGII A JUŻ > MYŚLAŁEM ŻE NAPRAWDE LUBISZ ŻYDKÓW...POZDRAWIAM ja nie twierdze że w jakiś szczególny sposób nie lubię żydów tylko przestańcie poświęcać im tyle uwagii i tak o nich (dzięki ich mamonie) mówi i będzie mówił w kólko cały świat i przestańcie ich bronić bo oni się sami potrafią bronić a przy okazji dołożyć wam(nam). rumunów nikt nie atakuje bo są biedni i nic nie znaczą ale nie lubi ich mnóstwo polaków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Czemu nie. Napisz. IP: *.acn.waw.pl 14.09.02, 15:49 Gość portalu: ADAMŁÓDŹ napisał(a): > ja nie twierdze że w jakiś szczególny sposób nie lubię żydów tylko przestańcie > poświęcać im tyle uwagii Nasza historia jest spleciona z ich historią. Nasze losy - z ich losami. Nie oddzielisz tego, nie odsiejesz. Ich slady są w naszej historii, kulturze, zwyczajach, przesądach, we wszystkim. > i tak o nich (dzięki ich mamonie) mówi i będzie mówił w kólko cały świat Nie dzieki mamonie. >Dzięki< krwi i wojnie. Tej starej i tej nowej, dzisiejszej. > i przestańcie ich bronić bo oni się sami potrafią bronić a > przy okazji dołożyć wam(nam). rumunów nikt nie atakuje bo są biedni To Ty uważasz, że tylko bogaci są atakowani ? Nie rozumiem tej zależnosci. Polska w 1939 roku była biedna, a Niemcy ją zaatakowali. Afganistan też był biednym a wleźli tam i Rosjanie, i Amerykanie. > i nic nie znaczą ale nie lubi ich mnóstwo polaków... Nielubienia Rumunów na Forum nie widać, więc i bronić ich nie ma za bardzo przed kim. Snajper. Odpowiedz Link Zgłoś
datsh ZYDOMANIA,ZYDOFOBIA,ZYDOFRENIA !!! 13.09.02, 20:09 Gość portalu: diabeł napisał(a): > nie jest wykluczone, że ZYDOMANIA ta jakś nowa choroba psychiczna..... > fakt faktem wirus rozwija się w Polsce dość mocno. ...............masz racje diable Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nu! Re: ZYDOMANIA,ZYDOFOBIA,ZYDOFRENIA !!! IP: *.polsl.gliwice.pl / *.bmj.net.pl 15.09.02, 17:09 I tu się zgodzę. Nie znam żadnego antysemity, tzn kogoś, kto uważa, że "Żydzi kręcą (lub chcą kręcić) światem", kto pozbyłby się tego poglądu pod wpływem argumentów. Antysemityzm ma wszelkie cechy nieuleczalnej choroby umysłu, a raczej zdrowego rozsądku. Jest niewyperwadowalny. Dlatego właśnie "Trzeba uczyć, niestrudzenie uczyć, inaczej nigdy nie przestaniemy być narodem Zulusów." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: +++IGNOR Ty Zulusie! Omotany przez żydów.... IP: *.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 16.09.02, 01:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nu! Antysemityzm=pisior na wierzchu IP: *.polsl.gliwice.pl / *.bmj.net.pl 16.09.02, 05:17 Spójrzmy prawdzie w oczy. Antysemityzm to nie żadna niewinna fobia czy uprzedzenie, ale najczęściej trwałe i głębokie, chociaż niezbyt wielkie upośledzenie umysłu. Ale, przeciwieństwie do takich przypadłości osobowości jak pedofilia czy ekshibicjonizm, w przypadku których tylko niewielki procent osób nimi dotkniętych wciela swoje skłonności w życie, osobniki cierpiące na antysemityzm wcale się z tym w Polsce nie kryją, a wręcz obnoszą. Nie grozi im infamia czy ostracyzm towarzyski. Nikt nie przestanie im podawać ręki. Nie staną się przez to niegodni zaufania. Nie przestaną się nadawać do pełnienia odpowiedzialnych funkcji. Niby, ktoś cierpiący na urojenia powinien być traktowany z dystansem. Paranoik nie jest przecież "pełnosprawną osobowością"... Ale nie w Polsce. Oczywiście, że nie ma co liczyć na wyprowadzenie z paranoi przeciętnego antysemitę. Ale przynajmniej powinno się dążyć, aby takie przypadłości były jednak czymś wstydliwym, czego "nie wypada" publicznie okazywać czy wręcz demonstrować. Jest z pewnością wielu takich, co chcieliby paradować z pisiorami na wierzchu po mieście. I wielu, którzy dobraliby się najchętniej do nieletnich czy wręcz dzieci. Ale się powstrzymują z wiadomych powodów. Antysemita w Polsce nie musi mieć żadnych zahamowań. Paraduje z tym swoim pisiorem, obnosząc go z dumą. To nie jest normalna sytuacja. I, żeby było sprawiedliwie, czasami i z kiecka zadartą. To jest śmieszne. Oczywiście, że tak. Ale dlaczego dzieci i młodzież mają oglądać to gorszące widowisko? Dlatego wciąż pozostaje aktualne hasło, ironicznie ujęte przez Gombrowicza: "Trzeba uczyć, niestrudzenie uczyć, inaczej nigdy nie przestaniemy być narodem Zulusów." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAMŁÓDŹ Jesteś żałosny. IP: *.lodz.dialog.net.pl 16.09.02, 10:19 Tylko tam urojony filosemita jak ty może napisać coś tak chorego i obrzydliwego z tego co się orientuje to twój pisior jest pewnie obrzezany tuż po urodzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.f Re: Antysemityzm=pisior na wierzchu 16.09.02, 11:10 Masz całkowitą rację. Problem nie leży w tym, że istnieje w Polsce niewielka grupa ludzi ogarniętych nienawiścią do Żydów, którzy głoszą publicznie swoje chore teorie. Problemem jest znacznie już większa grupa budująca ciche poparcie dla takich działań oraz większość naszego społeczeństwa która antysemityzm ignoruje. Bardzo charakterystyczna jest reakcja na protest wobec antysemityzmu - "a czemu nie piszesz o Rumunach...". Trzymając się porównania z pedofilią pytanie brzmi: czemu nie piszesz o kazirodztwie. Otóż należy protestować przeciwko wszelkiemu rasizmowi, nietolerancji i dyskryminacji. Sęk w tym, że z Rumunami w Polsce zetknął się chyba każdy i może mówić o swoich pozytywnych albo negatywnych odczuciach, o Żydach natomiast większość wie tyle ile usłyszała w radiu Rydzyka. Bardzo trafnie wskazałeś lekarstwo na tą chorobę: edukację. Powszechna, masowa i konsekwentna edukacja może wyleczyć nas nie tylko z antysemityzmu ale i uwolni od większości tzw. polityków oraz głoszonych przez nich ekonomicznych bredni. Niestety wszystkie lata od 1989 to czas dla edukacji stracony... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ßOß Re: Antysemityzm=pisior na wierzchu IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.09.02, 12:08 Edukować tak! Piętnować z rozwagą! Otóż: jak wiadomo część osób najaktywniej i najowocniej działa z przekory. Zabranianie poruszania tak popularnego tematu w polskim społeczeństwie odnisłoby skutek odwrotny. Każdy uważałby że bycie tajnym antysemitą jest trendy. I tak coś co w wielu zdrowych organizmach obumiera samoistnie w wielu mogłoby być pielegnowane przez pewną otoczkę konspiracji. Dotyczy to zwłaszcza młodych ludzi którym mogłoby to trwale zniekształcić psychikę. Co od manii antyżydowskiej jest jeszcze jeden niewygodny fakt. Zachowanie wielu środowisk żydowskich bywa prowokacyjne. I nie mówie tu o książce Grossa. Polacy są uważani są za naród antysemicki, tak się niestety mówi. Takie krzywdzące opinie uruchamiają w mniej odpornej części społeczeństwa odruch obronny który w pierwszej kolejności rodzi niechęć rozczarowanie swiadomość niewdzięczności i takie tam. Żeby nie być gołosłownym nadmieniam że swego czasu wielu studentom z wymiany musieliśmy naprostowywać pogląd o Polakach. Były nawet tak bzdurne argumenty świadczące o naszym antysemityźmie jak budowa i zarządzanie obozami koncentracyjnymi oraz pacyfikacja powstania w gettcie przez Polaków. Edukacja i wycieczki krajoznawcze odnosiły skutek. Wniosek: Edukacja, edukacja, edukacja. Edukacja obu stron. I jeszcze jeden dobry pomysł. Wysyłać takich jak ADAMŁÓDŹ na spotkania integracyjne do Izraela. Wypicie kliku browarków z tamtejszymi ludźmi da mu więcej niż wszytskie przemowy na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
adamlodz76 Bez manipulacji... 16.09.02, 17:00 Prawdziwi żydzi niestety nie piją piwa a co do manii antyżydowskiej napewno nie jest ona większa od waszej (dotyczy wszystkich obrońców) manii prożydowskiej) Jest tu mnóstwo ludzi -rasistów skierowanym przeciw arabom i nikt z was tego nie widzi i nie chce widzieć...I nie mów mi że mają podstawy itp. bo wtedy musielibyśmy się spotkać i rozmawiać przynajmniej przez godzinę dlaczego oni mają podstawy a ludzie o moich poglądach nie mogą ich mieć...pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diabeł definicje dla analfabetów IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.02, 13:20 Gość portalu: Nu! napisał(a): > Spójrzmy prawdzie w oczy. Antysemityzm to nie żadna niewinna fobia czy uprzedze > nie, ale najczęściej trwałe i głębokie, chociaż niezbyt wielkie upośledzenie um > ysłu. > Ale, przeciwieństwie do takich przypadłości osobowości jak pedofilia > czy ekshibicjonizm, w przypadku których tylko niewielki procent > osób nimi dotkniętych wciela swoje skłonności w życie, osobniki cierpiące na an > tysemityzm wcale się z tym w Polsce nie kryją, a wręcz obnoszą. > Nie grozi im infamia czy ostracyzm towarzyski. > Nikt nie przestanie im podawać ręki. > Nie staną się przez to niegodni zaufania. > Nie przestaną się nadawać do pełnienia odpowiedzialnych funkcji. > Niby, ktoś cierpiący na urojenia powinien być traktowany z dystansem. > Paranoik nie jest przecież "pełnosprawną osobowością"... > Ale nie w Polsce. > Oczywiście, że nie ma co liczyć na wyprowadzenie z paranoi > przeciętnego antysemitę. Ale przynajmniej powinno się dążyć, > aby takie przypadłości były jednak czymś wstydliwym, czego > "nie wypada" publicznie okazywać czy wręcz demonstrować. > Jest z pewnością wielu takich, co chcieliby paradować z pisiorami > na wierzchu po mieście. > I wielu, którzy dobraliby się najchętniej do nieletnich czy wręcz dzieci. > Ale się powstrzymują z wiadomych powodów. > Antysemita w Polsce nie musi mieć żadnych zahamowań. > Paraduje z tym swoim pisiorem, obnosząc go z dumą. > To nie jest normalna sytuacja. > I, żeby było sprawiedliwie, czasami i z kiecka zadartą. > To jest śmieszne. Oczywiście, że tak. Ale dlaczego dzieci i młodzież mają ogląd > ać to gorszące widowisko? > Dlatego wciąż pozostaje aktualne hasło, ironicznie ujęte przez Gombrowicza: > "Trzeba uczyć, niestrudzenie uczyć, inaczej nigdy nie przestaniemy być narodem > Zulusów." www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=28&w=2606159 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diabeł uwaga : świerzy przypadek... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.02, 20:52 Gość portalu: diabeł napisał(a): > nie jest wykluczone, że ZYDOMANIA ta jakś nowa choroba psychiczna..... > fakt faktem wirus rozwija się w Polsce dość mocno. www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=2984389 Odpowiedz Link Zgłoś