Dodaj do ulubionych

czy zajmowanie się żydami wywołuje schizofrenie?

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.02, 13:58
nie jest wykluczone, że ZYDOMANIA ta jakś nowa choroba psychiczna.....
fakt faktem wirus rozwija się w Polsce dość mocno.
Obserwuj wątek
    • Gość: snajper Re: czy zajmowanie się żydami wywołuje schizofren IP: 2.4.STABLE* / 10.1.1.* 13.09.02, 15:44
      Zależy JA się nimi zajmujesz. Jeśli na przykłąd piszesz lub wydajesz
      antysemickie śmieci udając jednocześnie katolika, to do schizofrenii masz tylko
      jeden krok. wink)

Snajper.
      • sala_paulina Schizofrenia 13.09.02, 15:55
        PANOWIE

Schizofrenia jest choroba genetyczna. To znaczy ze w rodzinie ktorego z Panow
        byl jakis schizofrenik ? Bo pierwszy Pan - to troche bredzi.
        Ale ja absolutnie jestem daleka od stawiania jakiejkolwiek diagnozy.
        Pierwsze symptomy schizofreni, z tego co mi wiadomo to pobudzenie badz stan
        lekkiej katatonii. Chory zaczyna np,. nie myc sie.
        Potem : ma urojenia : moga byc sluchowe, wzrokowe, dotykowe.
        Potem : Ma manie wielkosci.
        Potem : Zaczyna rozmawiac np. z odkurzaczem. ( jesli ktos gada do siebie w domu
        albo do swojego psa - to schizofrenia nie jest tylko samotnosc albo potrzeba
        wywalenia przykrych przezyc w tzw.przestrzen)
        Potem: Jezeli ktos jest agresywny.

WNIOSEK :
        Zajmowanie sie jakakolwiek sprawa schizofreni nie wywoluje.
        PS. W domu gadam do kota czy to schizofrenia?
        HE HE

• Gość: Artz Re: Schizofrenia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.09.02, 16:00
          W niedziele jest dzień solidarności z chorymi na schizofremie. Jeżeli dalej w
          niedziele będziesz rozmawiać z kotem bede z toba solidarny.
        • monopol Odpowiedź eksperta ;) 13.09.02, 16:28
          sala_paulina napisała:

> PS. W domu gadam do kota czy to schizofrenia?

Czy rozmawiając z nim masz na przykład wrażenie, że jest on Twoim przyjacielem
          z dzieciństwa? Czy wydaje Ci się, że kot Cię obserwuje? Czy nie zdawało Ci się
          kiedyś, że kot jest członkiem tajemniczej organizacji współpracującej z
          kosmitami i że wszczepił Ci którejś nocy implant do lewego płata czołowego
          mózgu, który to implant kieruje Twoim zachowaniem? Czy kot nie zdradził Ci
          nigdy tego, że jest kolejnym wcieleniem hinduskiej ośmioramiennej bogini
          śmierci Kali i nie nakazał Ci, abyś wyrwała serce Twojemu sąsiadowi? Czy nie
          przeprowadzasz razem z kotem skomplikowanych obliczeń matematycznych mających
          na celu udowodnienie, że masa fotonu jest nieskończenie wielka? Jeśli odpowiesz
          negatywnie na wszystkie powyższe pytania, oznacza to, że nie masz schizofrenii.
          Jeśli Twój kot również odpowie negatywnie na wszystkie powyższe pytania, to
          także nie ma schizofrenii.

smile))
          • sala_paulina Re: Odpowiedź eksperta ;) 13.09.02, 16:42
            A twoj pies odpowie he he na twoje pytania?
            Jesli wydaje ci sie ze on rozumie wiecej niz o tym nauka, m.in kynologia
            traktuje to hmmm....hmm.....moze i poczatek?
            Albo tylko lekkie przemeczenie
            HI HI

A gadac do kota bede. Bo lubie i mam prawo.
            • monopol Pytanie 13.09.02, 17:07
              Czy wicepremier Pol twierdząc, że winiety to jedyny ratunek dla polskich dróg,
              prezentuje pierwsze objawy schizofrenii?

Pozdrów kota ode mniesmile

P.S. Mój pies zawsze uważał, że każdy jest na swój sposób porąbany. Podobnie
              myślał pewien psychiatra z Gdańska, który kiedyś nad wejściem do szpitala
              psychiatrycznego na Srebrzysku powiesił napis:
              "Z punktu widzenia naszego,
              możemy tu zamnknąć każdego".
              • jaceq Re: Pytanie 15.09.02, 20:21
                monopol napisał:

> P.S. Mój pies zawsze uważał, że każdy jest na swój sposób porąbany.

Serdecznie pozdrawiam Twego psa (i kota Sali też).
                Gość sprawia wrażenie, że zna się na ludziach. Niech mu pedigree (czy co tam uwielbia) nigdy nie zabraknie.
        • Gość: wikul Re: Schizofrenia ? IP: *.acn.waw.pl 13.09.02, 18:22
          sala_paulina napisała:

> PANOWIE
          >
          > Schizofrenia jest choroba genetyczna. To znaczy ze w rodzinie ktorego z Panow
          > byl jakis schizofrenik ? Bo pierwszy Pan - to troche bredzi.
          > Ale ja absolutnie jestem daleka od stawiania jakiejkolwiek diagnozy.
          > Pierwsze symptomy schizofreni, z tego co mi wiadomo to pobudzenie badz stan
          > lekkiej katatonii. Chory zaczyna np,. nie myc sie.
          > Potem : ma urojenia : moga byc sluchowe, wzrokowe, dotykowe.
          > Potem : Ma manie wielkosci.
          > Potem : Zaczyna rozmawiac np. z odkurzaczem. ( jesli ktos gada do siebie w
          domu
          >
          > albo do swojego psa - to schizofrenia nie jest tylko samotnosc albo potrzeba
          > wywalenia przykrych przezyc w tzw.przestrzen)
          > Potem: Jezeli ktos jest agresywny.
          >
          > WNIOSEK :
          > Zajmowanie sie jakakolwiek sprawa schizofreni nie wywoluje.
          > HE HE

Skąd ta wiedza na temat schizofrenii różniąca sie dość zasadniczo od wiedzy
          encyklopedycznej . A może mam starą encyklopedię ? Wg niej (Enc.Pop.PWN W-wa
          1982)schizofrenia to "Choroba psychiczna o NIEZNANYM pochodzeniu i różnorodnych
          objawach ; najważniejsze : otępienie uczuciowe , osabienie zainteresowań i
          aktywności , zamknięcie się w sobie , zaburzenia procesów myślenia ; rozróżnia
          się s.prostą , paranoidalną , katatoniczną , cykliczną , hebefrenię .
          Moje doswiadczenia życiowe potwierdzaja raczej definicję encyklopedyczną .
          A już w żadnym razie schizofrenia nie jest chorobą o podłożu genetycznym .
          Pzdr.

• monopol Re: Schizofrenia ? 13.09.02, 18:39
            Gość portalu: wikul napisał(a):

> Skąd ta wiedza na temat schizofrenii różniąca sie dość zasadniczo od wiedzy
            > encyklopedycznej . A może mam starą encyklopedię ? Wg niej (Enc.Pop.PWN W-wa
            > 1982)schizofrenia to "Choroba psychiczna o NIEZNANYM pochodzeniu i
            różnorodnych
            >
            > objawach ; najważniejsze : otępienie uczuciowe , osabienie zainteresowań i
            > aktywności , zamknięcie się w sobie , zaburzenia procesów myślenia ;
            rozróżnia
            > się s.prostą , paranoidalną , katatoniczną , cykliczną , hebefrenię .
            > Moje doswiadczenia życiowe potwierdzaja raczej definicję
            encyklopedyczną .
            > A już w żadnym razie schizofrenia nie jest chorobą o podłożu genetycznym .

Nie do końca masz rację Wikul. Etiologia schizofrenii rzeczywiście nie jest
            jasna i w jej powstawaniu biorą udział różne czynniki, ale nie można negować
            istnienia komponenty dziedzicznej w zwiększonej predyspozycji do zapadnięcia na
            tą chorobę. Udowodnione jest, że członkowie rodzin ( spokrewnieni oczywiście )
            chorych na schizofrenię znacznie częściej niż w całej populacji również na nią
            chorują. Geny to oczywiście nie jest jedyna przyczyna tej choroby, ważne są
            również czynniki środowiskowe, ale z pewnością nie można powiedzieć, iż choroba
            ta w ogóle się nie dziedziczy.

Pozdrawiam
            monopol
            • Gość: wikul Re: Schizofrenia ? IP: *.acn.waw.pl 14.09.02, 00:59
              monopol napisał:

> Gość portalu: wikul napisał(a):
              >
              > > Skąd ta wiedza na temat schizofrenii różniąca sie dość zasadniczo od wiedz
              > y
              > > encyklopedycznej . A może mam starą encyklopedię ? Wg niej (Enc.Pop.PWN W-
              > wa
              > > 1982)schizofrenia to "Choroba psychiczna o NIEZNANYM pochodzeniu i
              > różnorodnych
              > >
              > > objawach ; najważniejsze : otępienie uczuciowe , osabienie zainteresowań i
              >
              > > aktywności , zamknięcie się w sobie , zaburzenia procesów myślenia ;
              > rozróżnia
              > > się s.prostą , paranoidalną , katatoniczną , cykliczną , hebefrenię .
              > > Moje doswiadczenia życiowe potwierdzaja raczej definicję
              > encyklopedyczną .
              > > A już w żadnym razie schizofrenia nie jest chorobą o podłożu genetycznym .
              >
              > Nie do końca masz rację Wikul. Etiologia schizofrenii rzeczywiście nie jest
              > jasna i w jej powstawaniu biorą udział różne czynniki, ale nie można negować
              > istnienia komponenty dziedzicznej w zwiększonej predyspozycji do zapadnięcia
              na
              >
              > tą chorobę. Udowodnione jest, że członkowie rodzin ( spokrewnieni
              oczywiście )
              > chorych na schizofrenię znacznie częściej niż w całej populacji również na
              nią
              > chorują. Geny to oczywiście nie jest jedyna przyczyna tej choroby, ważne są
              > również czynniki środowiskowe, ale z pewnością nie można powiedzieć, iż
              choroba
              >
              > ta w ogóle się nie dziedziczy.
              >
              > Pozdrawiam
              > monopol

Czyli jednak stara encyklopedia ?
              • monopol Re: Schizofrenia ? 14.09.02, 01:42

> Czyli jednak stara encyklopedia ?

Noo smile Peerelowska
                • jaceq Re: Encyklofrenia ? 15.09.02, 20:22
        • Gość: diabeł Miauczenie z kotem jest bardzo zdrowe IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.02, 19:56
          sala_paulina napisała:

> PANOWIE
          >
          > Schizofrenia jest choroba genetyczna. To znaczy ze w rodzinie ktorego z Panow
          > byl jakis schizofrenik ? Bo pierwszy Pan - to troche bredzi.

Schizofrenia była ze znakiem zapytania, to po pierwsze , po drugie schizofrenia
          jest chorobą o nieznanym pochodzeniu, aczkolwiek rzeczywiście jej dziedziczenie
          w niektórych wypadkach jest faktem ( potwierdzało by to teza semitów , że
          Polacy wyssali antysemityzm z mlekiem matki !).

> Ale ja absolutnie jestem daleka od stawiania jakiejkolwiek diagnozy.
          > Pierwsze symptomy schizofreni, z tego co mi wiadomo to pobudzenie badz stan
          > lekkiej katatonii. Chory zaczyna np,. nie myc sie.

bardzo prawdopodobne, że niektórzy z dyskutantów o Żydach w wyniku pobudzenia
          nie ma czasu sie myć.

> Potem : ma urojenia : moga byc sluchowe, wzrokowe, dotykowe.
          > Potem : Ma manie wielkosci.
          > Potem : Zaczyna rozmawiac np. z odkurzaczem.

niektórym się wydaje, że cały czasa rozmawiaja na forum z Żydami.

( jesli ktos gada do siebie w domu
          >
          > albo do swojego psa - to schizofrenia nie jest tylko samotnosc albo potrzeba
          > wywalenia przykrych przezyc w tzw.przestrzen)

Jeżeli uważasz się od czasu do czasu też za kota(kotke) i miauczysz sama ze
          soba to niewykluczone, że masz schizofrenię, ale inna odmiane ( paranoidalną)

> Potem: Jezeli ktos jest agresywny.
          >
          > WNIOSEK :
          > Zajmowanie sie jakakolwiek sprawa schizofreni nie wywoluje.

no dobrze, zajmowanie się wkółko Zydami wywołuje tylko paranoje i manię
          prześladowczą oczywiście

Spróbuj mruczeć. Trzeba się uczyć obcych języków.
          Chyba, że twoj kot mówi po polsku ?

> HE HE
          >
          >
          • sala.hamil Re: Miauczenie z kotem jest bardzo zdrowe 14.09.02, 15:06
            A pomiaucze sobie.
            Po drugie :
            skad mam ta wiedze? Zawsze chcialam studiowac psychologie.
            Zawsze!!!!!!
            A zajmowanie sie Izraelem jest niebezpieczne. A \le ja lubie to panstwo.
            Amen.
            Sciski diable.
        • jaceq Re: Schizofrenia 15.09.02, 20:17
          sala_paulina napisała:

To zależy. Od tego, co odpowiada sz. kot.
      • Gość: ADAMŁÓDŹ DLACZEGO NIE PISAĆ O RUMUNACH? IP: *.lodz.dialog.net.pl 13.09.02, 16:53
        TY SNAJPER DLACZEGO NIE BRONISZ RUMUNÓW WIESZ ŻE TO JEST NACJA KTÓRA WG
        NAJNOWSZEGO BADANIA OPINII PUBLICZNEJ JEST NIENAWIDZONA W POLSCE A MOŻE JEDNAK
        MASZ JAKIŚ INDYWIDUALNY INTERES W TYM BY ICH BRONIĆ A MOŻE JESTEŚ ŻYDEM?
        • Gość: Sala-Paulina Re: DLACZEGO NIE PISAĆ O RUMUNACH? IP: *.toya.net.pl 13.09.02, 16:56
          Wlasnie dlaczego nie bronisz Rumunow?
          • Gość: wikul DLACZEGO PISAĆ O RUMUNACH ? IP: *.acn.waw.pl 13.09.02, 18:27
            Gość portalu: Sala-Paulina napisał(a):

> Wlasnie dlaczego nie bronisz Rumunow?

A kto ich atakuje ? S.-P. ?
            • Gość: adamłódź Re: DLACZEGO PISAĆ O RUMUNACH ? IP: *.lodz.dialog.net.pl 13.09.02, 18:37

> Gość portalu: Sala-Paulina napisał(a):
              >
              > > Wlasnie dlaczego nie bronisz Rumunow?
              >
              >
              > A kto ich atakuje ? S.-P. ?
              fakt nie rozróżniają ale cyganów raczej nikt nie bronił... a tak poza tym
              dlaczego bardziej bronisz żydów niż polaków ilekroć są atakowani. przecież wy
              jesteście masochistami w dosłownym tego słowa znaczeniu, żydzi nas( o ile
              jesteście polakami oczywiście) niecierpią, atakują i dokładają, gnębią na
              wszelkie możliwe sposoby a poza tym mają ciebie i was wszystkich pseudo-
              obrońców głęboko w d....może zacznijmy bronić wrszcie swoich interesów? żydzi
              mają tyle mamony że się sami obronią a do tego zgnoją jeszcze wiele niewinnych
              ludzi, dziwię ci się bardzo jeśli nie masz żadnego interesu w tym( w cobardzo
              wątpie) to jesteś poprodtu mało rozwinięty...pozdrawiam
              • Gość: wikul Re: DLACZEGO PISAĆ O RUMUNACH ? IP: *.acn.waw.pl 13.09.02, 21:02
                Gość portalu: adamłódź napisał(a):

> Gość portalu: wikul napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: Sala-Paulina napisał(a):
                > >
                > > > Wlasnie dlaczego nie bronisz Rumunow?
                > >
                > >
                > > A kto ich atakuje ? S.-P. ?
                > fakt nie rozróżniają ale cyganów raczej nikt nie bronił... a tak poza tym
                > dlaczego bardziej bronisz żydów niż polaków ilekroć są atakowani. przecież wy
                > jesteście masochistami w dosłownym tego słowa znaczeniu, żydzi nas( o ile
                > jesteście polakami oczywiście) niecierpią, atakują i dokładają, gnębią na
                > wszelkie możliwe sposoby a poza tym mają ciebie i was wszystkich pseudo-
                > obrońców głęboko w d....może zacznijmy bronić wrszcie swoich interesów? żydzi
                > mają tyle mamony że się sami obronią a do tego zgnoją jeszcze wiele
                niewinnych
                > ludzi, dziwię ci się bardzo jeśli nie masz żadnego interesu w tym( w cobardzo
                > wątpie) to jesteś poprodtu mało rozwinięty...pozdrawiam

Zaraz , zaraz powoli , ja nic o Żydach nie pisałem , ani za ani przeciw . Masz
                pretensje pod złym adresem .
            • Gość: diabeł bardzo trudne zadanie. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.02, 21:12

> Gość portalu: Sala-Paulina napisał(a):
              >
              > > Wlasnie dlaczego nie bronisz Rumunow?
              >
              >
              > A kto ich atakuje ? S.-P. ?

nikt. dlatego tak trudno ich bronić.
        • adamlodz76 Re: DLACZEGO NIE PISAĆ O RUMUNACH? 13.09.02, 17:05
          Gość portalu: ADAMŁÓDŹ napisał(a):

> TY SNAJPER DLACZEGO NIE BRONISZ RUMUNÓW WIESZ ŻE TO JEST NACJA KTÓRA WG
          > NAJNOWSZEGO BADANIA OPINII PUBLICZNEJ JEST NIENAWIDZONA W POLSCE A MOŻE
          JEDNAK
          > MASZ JAKIŚ INDYWIDUALNY INTERES W TYM BY ICH BRONIĆ A MOŻE JESTEŚ ŻYDEM?
          bo nie jestem rumunem i nie mam w tym żadnego interesu, niech się sami bronią a
          ty jesteś żydówką? to dlaczego udajesz polkę?
        • Gość: wikul DLACZEGO NIE PISAĆ NORMALNIE ? IP: *.acn.waw.pl 13.09.02, 17:49

> NAJNOWSZEGO BADANIA OPINII PUBLICZNEJ JEST NIENAWIDZONA W POLSCE A MOŻE
          JEDNAK

Ty Adamłódż , Caps Lock ci się zaciął czy co ? . Na którym to wątku atakuja
          Rumunów że chcesz ich bronić ? Gdzie to wyczytałeś badania o nienawisci ?
          Były badania o niechęci a to zupełnie coś innego .Kiepsko w nich wypadają nie
          Rumuni a Cyganie rumuńscy . Niestety wielu Polaków tego (jak widać) nie
          odróżnia .

• Gość: J.K. To nie Rumuni, a Cyganie ! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.09.02, 21:10
          Rumuni maja w Polsce niezasluzenie zla opinie.
          Sa to niezwykle sympatyczni i kulturalni ludzie.

Tych, ktorych widzieliscie í widzicie na ulicach,
          to nie Rumuni a rumunscy CYGANIE !
          Jest ich w Rumunii ponad pol miliona.
        • Gość: snajper Czemu nie. Napisz. IP: *.acn.waw.pl 14.09.02, 01:31

> NAJNOWSZEGO BADANIA OPINII PUBLICZNEJ JEST NIENAWIDZONA W POLSCE A MOŻE JEDNAK

Bo Rumunów nikt jeszcze na Forum nie atakował. A broniłem jeszcze także
          Murzynów, homoseksualistów, feministki. A mimo to nie jestem czarną lesbijką
          wyznania mojżeszowego.

Snajper.
          • Gość: ADAMŁÓDŻ Re: Czemu nie. Napisz. IP: *.lodz.dialog.net.pl 14.09.02, 01:34
            OK SNAJPER W TAKIM RAZIE LUBISZ PROWOKOWAĆ TZN. BYĆ W CENTRUM UWAGII A JUŻ
            MYŚLAŁEM ŻE NAPRAWDE LUBISZ ŻYDKÓW...POZDRAWIAM
            • Gość: snajper Re: Czemu nie. Napisz. IP: *.acn.waw.pl 14.09.02, 15:01
              Gość portalu: ADAMŁÓDŻ napisał(a):

> OK SNAJPER W TAKIM RAZIE LUBISZ PROWOKOWAĆ TZN. BYĆ W CENTRUM UWAGII A JUŻ
              > MYŚLAŁEM ŻE NAPRAWDE LUBISZ ŻYDKÓW...POZDRAWIAM

Czy naprawdę lubię >Żydków<, jak ich nazywasz ? Ich też lubię. I Rumunów, i
              Polaków, i Cyganów, i Eskimosów za szczególnym uwzględnieniem Odarpiego, syna
              Egigwy. Nie lubię za to wszelkiego rodzaju rasistów. Na przykład antysemitów,
              homofobów i innych tego rodzaju dewiantów.

Snajper.
            • Gość: ADAMŁÓDŹ Re: Czemu nie. Napisz. IP: *.lodz.dialog.net.pl 14.09.02, 15:40
              Gość portalu: ADAMŁÓDŻ napisał(a):

> OK SNAJPER W TAKIM RAZIE LUBISZ PROWOKOWAĆ TZN. BYĆ W CENTRUM UWAGII A JUŻ
              > MYŚLAŁEM ŻE NAPRAWDE LUBISZ ŻYDKÓW...POZDRAWIAM
              ja nie twierdze że w jakiś szczególny sposób nie lubię żydów tylko przestańcie
              poświęcać im tyle uwagii i tak o nich (dzięki ich mamonie) mówi i będzie mówił
              w kólko cały świat i przestańcie ich bronić bo oni się sami potrafią bronić a
              przy okazji dołożyć wam(nam). rumunów nikt nie atakuje bo są biedni i nic nie
              znaczą ale nie lubi ich mnóstwo polaków...
              • Gość: snajper Re: Czemu nie. Napisz. IP: *.acn.waw.pl 14.09.02, 15:49

> ja nie twierdze że w jakiś szczególny sposób nie lubię żydów tylko przestańcie
                > poświęcać im tyle uwagii

Nasza historia jest spleciona z ich historią. Nasze losy - z ich losami. Nie
                oddzielisz tego, nie odsiejesz. Ich slady są w naszej historii, kulturze,
                zwyczajach, przesądach, we wszystkim.

> i tak o nich (dzięki ich mamonie) mówi i będzie mówił w kólko cały świat

Nie dzieki mamonie. >Dzięki< krwi i wojnie. Tej starej i tej nowej, dzisiejszej.

> i przestańcie ich bronić bo oni się sami potrafią bronić a
                > przy okazji dołożyć wam(nam). rumunów nikt nie atakuje bo są biedni

To Ty uważasz, że tylko bogaci są atakowani ? Nie rozumiem tej zależnosci.
                Polska w 1939 roku była biedna, a Niemcy ją zaatakowali. Afganistan też był
                biednym a wleźli tam i Rosjanie, i Amerykanie.

> i nic nie znaczą ale nie lubi ich mnóstwo polaków...

Nielubienia Rumunów na Forum nie widać, więc i bronić ich nie ma za bardzo
                przed kim.

Snajper.
    • datsh ZYDOMANIA,ZYDOFOBIA,ZYDOFRENIA !!! 13.09.02, 20:09
      Gość portalu: diabeł napisał(a):

> nie jest wykluczone, że ZYDOMANIA ta jakś nowa choroba psychiczna.....
      > fakt faktem wirus rozwija się w Polsce dość mocno.

...............masz racje diable
      • Gość: Nu! Re: ZYDOMANIA,ZYDOFOBIA,ZYDOFRENIA !!! IP: *.polsl.gliwice.pl / *.bmj.net.pl 15.09.02, 17:09
        I tu się zgodzę. Nie znam żadnego antysemity, tzn kogoś, kto
        uważa, że "Żydzi kręcą (lub chcą kręcić) światem", kto pozbyłby się tego poglądu
        pod wpływem argumentów. Antysemityzm ma wszelkie cechy nieuleczalnej
        choroby umysłu, a raczej zdrowego rozsądku.
        Jest niewyperwadowalny.
        Dlatego właśnie "Trzeba uczyć, niestrudzenie uczyć, inaczej nigdy nie przestaniemy być narodem Zulusów."
        • Gość: +++IGNOR Ty Zulusie! Omotany przez żydów.... IP: *.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 16.09.02, 01:27
          • Gość: Nu! Antysemityzm=pisior na wierzchu IP: *.polsl.gliwice.pl / *.bmj.net.pl 16.09.02, 05:17
            Spójrzmy prawdzie w oczy. Antysemityzm to nie żadna niewinna fobia czy uprzedzenie, ale najczęściej trwałe i głębokie, chociaż niezbyt wielkie upośledzenie umysłu.
            Ale, przeciwieństwie do takich przypadłości osobowości jak pedofilia
            czy ekshibicjonizm, w przypadku których tylko niewielki procent
            osób nimi dotkniętych wciela swoje skłonności w życie, osobniki cierpiące na antysemityzm wcale się z tym w Polsce nie kryją, a wręcz obnoszą.
            Nie grozi im infamia czy ostracyzm towarzyski.
            Nikt nie przestanie im podawać ręki.
            Nie staną się przez to niegodni zaufania.
            Nie przestaną się nadawać do pełnienia odpowiedzialnych funkcji.
            Niby, ktoś cierpiący na urojenia powinien być traktowany z dystansem.
            Paranoik nie jest przecież "pełnosprawną osobowością"...
            Ale nie w Polsce.
            Oczywiście, że nie ma co liczyć na wyprowadzenie z paranoi
            przeciętnego antysemitę. Ale przynajmniej powinno się dążyć,
            aby takie przypadłości były jednak czymś wstydliwym, czego
            "nie wypada" publicznie okazywać czy wręcz demonstrować.
            Jest z pewnością wielu takich, co chcieliby paradować z pisiorami
            na wierzchu po mieście.
            I wielu, którzy dobraliby się najchętniej do nieletnich czy wręcz dzieci.
            Ale się powstrzymują z wiadomych powodów.
            Antysemita w Polsce nie musi mieć żadnych zahamowań.
            Paraduje z tym swoim pisiorem, obnosząc go z dumą.
            To nie jest normalna sytuacja.
            I, żeby było sprawiedliwie, czasami i z kiecka zadartą.
            To jest śmieszne. Oczywiście, że tak. Ale dlaczego dzieci i młodzież mają oglądać to gorszące widowisko?
            Dlatego wciąż pozostaje aktualne hasło, ironicznie ujęte przez Gombrowicza:
            "Trzeba uczyć, niestrudzenie uczyć, inaczej nigdy nie przestaniemy być narodem Zulusów."
            • Gość: ADAMŁÓDŹ Jesteś żałosny. IP: *.lodz.dialog.net.pl 16.09.02, 10:19
              Tylko tam urojony filosemita jak ty może napisać coś tak chorego i obrzydliwego
              z tego co się orientuje to twój pisior jest pewnie obrzezany tuż po urodzeniu.
            • jerzy.f Re: Antysemityzm=pisior na wierzchu 16.09.02, 11:10
              Masz całkowitą rację. Problem nie leży w tym, że istnieje w Polsce niewielka
              grupa ludzi ogarniętych nienawiścią do Żydów, którzy głoszą publicznie swoje
              chore teorie. Problemem jest znacznie już większa grupa budująca ciche poparcie
              dla takich działań oraz większość naszego społeczeństwa która antysemityzm
              ignoruje. Bardzo charakterystyczna jest reakcja na protest wobec antysemityzmu -
              "a czemu nie piszesz o Rumunach...". Trzymając się porównania z pedofilią
              pytanie brzmi: czemu nie piszesz o kazirodztwie. Otóż należy protestować
              przeciwko wszelkiemu rasizmowi, nietolerancji i dyskryminacji. Sęk w tym, że z
              Rumunami w Polsce zetknął się chyba każdy i może mówić o swoich pozytywnych
              albo negatywnych odczuciach, o Żydach natomiast większość wie tyle ile
              usłyszała w radiu Rydzyka.
              Bardzo trafnie wskazałeś lekarstwo na tą chorobę: edukację. Powszechna, masowa
              i konsekwentna edukacja może wyleczyć nas nie tylko z antysemityzmu ale i
              uwolni od większości tzw. polityków oraz głoszonych przez nich ekonomicznych
              bredni.
              Niestety wszystkie lata od 1989 to czas dla edukacji stracony...

Pozdrawiam
            • Gość: ßOß Re: Antysemityzm=pisior na wierzchu IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.09.02, 12:08
              Edukować tak!
              Piętnować z rozwagą!

Otóż: jak wiadomo część osób najaktywniej i najowocniej działa z przekory.
              Zabranianie poruszania tak popularnego tematu w polskim społeczeństwie
              odnisłoby skutek odwrotny. Każdy uważałby że bycie tajnym antysemitą jest
              trendy. I tak coś co w wielu zdrowych organizmach obumiera samoistnie w wielu
              mogłoby być pielegnowane przez pewną otoczkę konspiracji. Dotyczy to zwłaszcza
              młodych ludzi którym mogłoby to trwale zniekształcić psychikę.

Co od manii antyżydowskiej jest jeszcze jeden niewygodny fakt. Zachowanie wielu
              środowisk żydowskich bywa prowokacyjne. I nie mówie tu o książce Grossa. Polacy
              są uważani są za naród antysemicki, tak się niestety mówi. Takie krzywdzące
              opinie uruchamiają w mniej odpornej części społeczeństwa odruch obronny który w
              pierwszej kolejności rodzi niechęć rozczarowanie swiadomość niewdzięczności i
              takie tam. Żeby nie być gołosłownym nadmieniam że swego czasu wielu studentom z
              wymiany musieliśmy naprostowywać pogląd o Polakach. Były nawet tak bzdurne
              argumenty świadczące o naszym antysemityźmie jak budowa i zarządzanie obozami
              koncentracyjnymi oraz pacyfikacja powstania w gettcie przez Polaków. Edukacja i
              wycieczki krajoznawcze odnosiły skutek.
              Wniosek: Edukacja, edukacja, edukacja. Edukacja obu stron. I jeszcze jeden
              dobry pomysł. Wysyłać takich jak ADAMŁÓDŹ na spotkania integracyjne do Izraela.
              Wypicie kliku browarków z tamtejszymi ludźmi da mu więcej niż wszytskie
              przemowy na forum.
              • adamlodz76 Bez manipulacji... 16.09.02, 17:00
                Prawdziwi żydzi niestety nie piją piwa a co do manii antyżydowskiej napewno nie
                jest ona większa od waszej (dotyczy wszystkich obrońców) manii prożydowskiej)
                Jest tu mnóstwo ludzi -rasistów skierowanym przeciw arabom i nikt z was tego
                nie widzi i nie chce widzieć...I nie mów mi że mają podstawy itp. bo wtedy
                musielibyśmy się spotkać i rozmawiać przynajmniej przez godzinę dlaczego oni
                mają podstawy a ludzie o moich poglądach nie mogą ich mieć...pozdrawiam.
            • Gość: diabeł definicje dla analfabetów IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.02, 13:20
              Gość portalu: Nu! napisał(a):

> Spójrzmy prawdzie w oczy. Antysemityzm to nie żadna niewinna fobia czy
              uprzedze
              > nie, ale najczęściej trwałe i głębokie, chociaż niezbyt wielkie upośledzenie
              um
              > ysłu.
              > Ale, przeciwieństwie do takich przypadłości osobowości jak pedofilia
              > czy ekshibicjonizm, w przypadku których tylko niewielki procent
              > osób nimi dotkniętych wciela swoje skłonności w życie, osobniki cierpiące na
              an
              > tysemityzm wcale się z tym w Polsce nie kryją, a wręcz obnoszą.
              > Nie grozi im infamia czy ostracyzm towarzyski.
              > Nikt nie przestanie im podawać ręki.
              > Nie staną się przez to niegodni zaufania.
              > Nie przestaną się nadawać do pełnienia odpowiedzialnych funkcji.
              > Niby, ktoś cierpiący na urojenia powinien być traktowany z dystansem.
              > Paranoik nie jest przecież "pełnosprawną osobowością"...
              > Ale nie w Polsce.
              > Oczywiście, że nie ma co liczyć na wyprowadzenie z paranoi
              > przeciętnego antysemitę. Ale przynajmniej powinno się dążyć,
              > aby takie przypadłości były jednak czymś wstydliwym, czego
              > "nie wypada" publicznie okazywać czy wręcz demonstrować.
              > Jest z pewnością wielu takich, co chcieliby paradować z pisiorami
              > na wierzchu po mieście.
              > I wielu, którzy dobraliby się najchętniej do nieletnich czy wręcz dzieci.
              > Ale się powstrzymują z wiadomych powodów.
              > Antysemita w Polsce nie musi mieć żadnych zahamowań.
              > Paraduje z tym swoim pisiorem, obnosząc go z dumą.
              > To nie jest normalna sytuacja.
              > I, żeby było sprawiedliwie, czasami i z kiecka zadartą.
              > To jest śmieszne. Oczywiście, że tak. Ale dlaczego dzieci i młodzież mają
              ogląd
              > ać to gorszące widowisko?
              > Dlatego wciąż pozostaje aktualne hasło, ironicznie ujęte przez Gombrowicza:
              > "Trzeba uczyć, niestrudzenie uczyć, inaczej nigdy nie przestaniemy być
              narodem
              > Zulusów."

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=28&w=2606159
    • Gość: diabeł uwaga : świerzy przypadek... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.02, 20:52
      Gość portalu: diabeł napisał(a):

> nie jest wykluczone, że ZYDOMANIA ta jakś nowa choroba psychiczna.....
      > fakt faktem wirus rozwija się w Polsce dość mocno.

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=2984389
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka