Dodaj do ulubionych

___________________zdradziłem_____________________

30.09.05, 11:17
zdradzieł z kraj z... KRAJEM
_____________polskojęzyczny szmatławcu____________
Autor: haszszachmat
Data: 30.09.05, 11:11 + dodaj do ulubionych wątków

>"..LOT raz napisano, że ma w całości
>pozostać w rękach państwa, a w następnym akapicie podano, że państwo zostawi
>sobie tylko 50 proc. i jedną jego akcję.

#:
Rusz makówką, 50%+1 to pozostawienie w całości rządowi decyzji DURNIU
POLSKI albo MĄDRALO NIEPOLSKA!

Obserwuj wątek
    • oleg3 Skoro już za rzecznika PIS robisz to wyjaśnij 30.09.05, 11:22
      po co rządowi LOT?

O ile wiem to rząd ma własny samolot (samoloty).
      • karlin Kompromitacja "Rzeczpospolitej" 30.09.05, 11:27
        Czy może równanie do poziomu ulubionej przez ich partii "fachowców", czyli PO?
      • karlin Olegu 30.09.05, 12:28
        aż mi się nie chce wierzyć, że nie odróżniasz własności rządowej od państwowej.

smile
        • oleg3 Re: Olegu 30.09.05, 12:38
          Zrób mi wykład smile))

karlin napisał:

> aż mi się nie chce wierzyć, że nie odróżniasz własności rządowej od
          państwowej.

Jakie to podstawowe interesy państwa zabezpiecza fakt, że państwo jest
          właścicielem akcji LOT?
          • karlin Re: Olegu 30.09.05, 12:41
            A ile samolotów transportowych posiada polska armia (po latach rządów mi.in.
            Twojego faworyta z PO)?

smile
            • oleg3 Re: Olegu 30.09.05, 12:55
              karlin napisał:

> A ile samolotów transportowych posiada polska armia (po latach rządów mi.in.
              > Twojego faworyta z PO)?

Nie wiedziałem, że LOT jest częścią systemu transportowego naszej dzielnej
              Armii. Przypuszczałem, że to firma świadcząca usługi transportowe.
              • karlin Re: Olegu 30.09.05, 13:00
                Nie równaj do poziomu dyskusji "eskpertów" z POsad

Doskonale wiesz, że w sytuacji zagrożenia bezpieczeństwa państwa,
                dyspozycyjność środków transportu jest rzeczą bardzo ważną.

Nie twierdzę, że taki scenariusz (prywatyzacja LOT z zachowaniem pełnej
                kontroli) jest z pewnością najlepszy. Twierdzę, że ma racjonalne uzasadnienie.

A recytowanie mantry "wszystko sprywatyzować" jest dla mnie tylko dowodem, ze
                prawdziwego liberalizmu jeszcze się w Polsce nie doczekaliśmy.
                • oleg3 Re: Olegu 30.09.05, 13:14
                  karlin napisał:
                  > Doskonale wiesz, że w sytuacji zagrożenia bezpieczeństwa państwa,
                  > dyspozycyjność środków transportu jest rzeczą bardzo ważną.

By to zapewnić, państwo nie musi być właścicielem ani jednej akcji LOTu. Może
                  używać mój i Twój samochód, może i samolot LOTu.
                  "Narodowi przewoźnicy" to skarbonka bez dna. Ja nie lubię płacić.
                  • karlin I tu się właśnie mylisz Olegu 30.09.05, 13:23
                    Może wykorzystać mój czy Twój samochód, bo jesteśmy obywatelami Polski. Tak jak
                    USA ma ustawy pozwalające na nacjonalizację samolotów prywatnych linii
                    lotniczych. Ale amerykańskich. Zajęcie samolotów obcych linii lotniczych to
                    jest akt wojny.

• oleg3 Re: I tu się właśnie mylisz Olegu 30.09.05, 13:25
                      >Zajęcie samolotów obcych linii lotniczych to
                      > jest akt wojny.

A sprywatyzowany LOT będzie obcą linią lotniczą?
                      • karlin Re: I tu się właśnie mylisz Olegu 30.09.05, 13:29
                        A znasz jakieś polskie, prywatne linie lotnicze, które go kupią? Lub będa mogły
                        wykupic po tym, jak trafi na giełdę? Chocby po to, aby docelowo LOT
                        zliwkidowac.
                        • oleg3 Re: I tu się właśnie mylisz Olegu 30.09.05, 13:48
                          To już jest gdybanie. Państwo może zabezpieczyć swoje interesy na wiele
                          sposobów. Nie musi być właścicielem LOTu.
                          • karlin W tym poprzez 50% + 1 30.09.05, 13:51
                            oleg3 napisał:

> Państwo może zabezpieczyć swoje interesy na wiele sposobów.
                            -----------------------------------------------------------

To też jest gdybanie.

A tak jakby się dogadaliśmy.

smile
                            • oleg3 Re: W tym poprzez 50% + 1 30.09.05, 14:00
                              karlin napisał:
                              >A tak jakby się dogadaliśmy.

Mam inne odczucia. Wzywam jednak do przrwania dyskusji do wiadomego czasu smile))
        • haszszachmat Re: Olegu 30.09.05, 12:50
          Nie robię za rzecznika rządu a za rzecznika swich obywatelskich interesów!
          Taki jak Ty z Twoja argumentacją liberalną, bez zasad jakich ja przestrzegam,
          zwolnił mnie i przyjął kompletnie nieprzygotowanych techników z działu...
          dalekopisów, swoich kolesiów
          narażając firmę na kompromitację wobec fachowych klientów - nawet podczas
          przyjmowania zgłoszeń a nie tylko poziomu, kultury technicznej i fachowości
          bo nie znaja nawet słownictwa.

Dla Ciebie ekonomisty to pryszcz! To wyrówna niewidzialna dla Ciebie ręka rynku
          a dla mnie jakże wyarźnie widoczna w każdej zmarczce na czole, grymasie
          zzymania sie, ze to nie ja, każdym nieuprzejmym wskazywaniu paliuszkiem
          wskazujacym przez Komorowskiego.

Jeśli jako ekonomista uważasz, ze przeglądy techniczne w lotnictwie
          i na kolei wyrówna niewidzialna tania ręka rynku wypadkami i katastrofami
          bo z wiedzy inzynierskie może sobie na Aquanecie kpic najgorszy ekonomista
          nie nadający się nawet na ksiegowego to droga wolna a nie w moim kraju!

Te eksperymenty trwaja 16 lat! 2000 mlrd wtopione w interesie Izraela
          przez samowolna decyzje Kwacha. Rura pod Bałtykiem znika nawet ten 1 $ zamiast
          4 $ za pomaranczową Ukrainę i purrpurową Białoruś!

Na Białorusi jest 1% BEZROBOCIA! Drogo marzenie! Nie cacakali sie by pod żadnym
          pozorem nie pobierać winiet od obcokrajowców! OBCY maja Eldorado w moim kraju!
          A Ty wywwijasz jakimiś teoriami ekonomicznymi tłumacząc jakies durne tytuły
          rodziałow z nową tezą, ze prywatne i tylko prywatne i jeszcze raz prywatne!
          I caly świat od Nowej Zelandii i Australii po Francję prywatyzuje zwalniajac
          i szerząc nedzę, ubóstwo i przestępczość. Antyterrorystyczny atak na marynarzy
          broniacych się przed szwindlem sprywatyzoania statku z a10% wartości
          - na czyim pasku są rządy? Jaka teoria ekonomiczna mówi, ze sprzedaż za 10%
          wartośco bogaci społeczeństwo? Zadać 100 nast pytań nie pasujących do Twej
          teorii stosowania ekonomii uczciwych w świcie złodziei?
          • haszszachmat KOrekta z 2000mlrd przesadziłem ale się dowiemy 30.09.05, 12:52
          • andrzejg Re: Olegu 30.09.05, 12:57
            haszszachmat napisał:

> Nie robię za rzecznika rządu a za rzecznika swich obywatelskich interesów!
            > Taki jak Ty z Twoja argumentacją liberalną, bez zasad jakich ja przestrzegam,

Jesli chodzi o Olega, to wiem że ma zasady i ich przesrzega.
            Przesadziłeś.Mocno przesadziłeś.

Pogoda Ci szkodzi?

A.
            • leje-sie Nie wystarczy zachowac LOT 30.09.05, 13:50
              jako 100% wlasnosci panstwa.

Ja na przyklad do Polski latam tylko Wizzairem bo przelot dwa-trzy razy tanszy
              niz najtanszy przelot Lotem czy SASem. Ten ostatni zreszta od kilku juz lat
              przezywa ogromne klopoty mimo, ze z niewiadomych powodow (wiadomych) obsluguje
              zdecydowana wiekszosc podrozy sluzbowych. A wtedy hulaj dusza w klasie business
              z marnym szampanem (zwlaszcza jesli bilet da sie zamienic na tanszy a roznice
              schowac do wlasnej kieszeni.

Postepuje w ten sposob zdradziecko w stosunku do obu panstw, ktorych jestem
              obywatelem - a zdrajcow pelne lotnisko w Skavsta gdzie jeszcze inna zdradziecka
              firma Ryanair laduje.

Wiec by gotowosc strategiczna utrzymac zakazac nalezy operacji prywatnych firm
              lotniczych - zwlaszcza zagranicznych. Niech z Polski lata tylko Lot!

I dlatego wydaje mi sie, ze akcji Lotu nie kupie, bo czarno widze przyszlosc
              bylych panstwowych przewoznikow powietrznych - drogich, aroganckich i
              niewydajnych.
              • leje-sie PS. Firma zalozona byla przed wojna 30.09.05, 14:04
                i poczatkowo o ile sie nie myle jak najzupelniej prywatna.

Ktos moze odeslac do historii Lotu - z personaliami zalozycieli?

Kiedy Lot zostal znacjonalizowany?

Jaka byla struktura wlasnosciowa w momencie nacjonalizacji?

Jakie zadoscuczynienie otrzymali byli wlasciciele?
                • karlin Re: PS. Firma zalozona byla przed wojna 30.09.05, 14:18
                  "1928 - Wydział Lotnictwa Cywilnego w Ministerstwie Komunikacji opracowuje
                  program gruntownych zmian w polskiej komunikacji lotniczej który przewiduje
                  m.in. likwidację wszystkich prywatnych firm lotniczych. W ich miejsce - 29
                  grudnia 1928 roku - powstaje jedno państwowo-samorządowe przedsiębiorstwo Linje
                  Lotnicze LOT Sp. z o. o."
                • hasz0 Przekręciliście niemożebnie MERITUM spór idzie o 30.09.05, 14:21
                  o uczciwe metody i pryncypialność prywatyzacji za wszelką cenę
                  bez wzgledu na efektywność!

Polacy z Niemiec, Szwecji, Szwajacarii maja w du.pie, ze Polak zarabiający
                  800 zł musi brać pozyczkę z banku (jakiego?) na opreację złamanej nogi.

Bo kolejka wydłużyła się do nowego Roku z braku ukradzionych
                  i zmarnowanych funduszów.

Co mi krvwa pomoże Adam Smith w kraju złodziei pilnowanych
                  tajnoscia przez Prezesa IPN który uznał wyrok w latach 9--ych na Fildorffa.

Wam to pasi jak pisze niezłomny.prawicowiec co się przyznał ddziś
                  do "o" i "00". Jesli się przyznał a jeszce przeprosi i za karę wymieni
                  prawdziwe nazwisko swego ojca ma moje wybaczenie.
                  Niech tylko nie zajmuje się polityką 10 lat az to panstwo znormalnieje!
                  Tak jak w Waszych krajach Niemczech Szwwecj i Szw.

Jesli sie nie zgazdzacie to dlaczego nie żyjecie tu tylko głosujecie?
                  Głosujcie nogami jak Rycho7!
            • hasz0 AG co pisałeś do 7? Ja pisałem "moje" a nie Balcer 30.09.05, 14:12
              • andrzejg Re: AG co pisałeś do 7? Ja pisałem "moje" a nie B 30.09.05, 14:14
                OK

nie zabieram głosu

A.
                • hasz0 Re: AG co pisałeś do 7? Ja pisałem "moje" a nie B 30.09.05, 14:23
                  Przekręciliście niemożebnie MERITUM spór idzie o
                  o uczciwe metody i pryncypialność prywatyzacji za wszelką cenę
                  bez wzgledu na jej efektywność! Całe tomy tu wypisałem!!!!

Polacy z Niemiec, Szwecji, Szwajacarii maja w du.pie, ze Polak zarabiający
                  800 zł musi brać pozyczkę z banku (jakiego?) na operację złamanej nogi.

Bo kolejka wydłużyła się do nowego Roku z braku ukradzionych
                  i zmarnowanych funduszów.

Co mi krvwa pomoże Adam Smith w kraju złodziei pilnowanych
                  tajnoscia przez Prezesa IPN, który uznał wyrok w latach 90-ych na Fildorffa.

Wam to pasi jak pisze niezłomny.prawicowiec co się przyznał dziś
                  do "o" i "00". Jesli się przyznał a jeszcze przeprosi i za karę wymieni
                  prawdziwe nazwisko swego ojca ma moje wybaczenie.
                  Niech tylko nie zajmuje się polityką 10 lat az to panstwo znormalnieje!
                  Tak jak w Waszych krajach Niemczech Szwwecj i Szw.

Jesli sie nie zgazdzacie to dlaczego nie żyjecie tu tylko głosujecie?
                  Głosujcie nogami jak Rycho7!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka