owca_czarna 01.01.06, 06:11 Szczerze mówiąc smutno mi, że nastał Nowy Rok. Znowu człowiek rok starszy Śpijcie smacznie owca_czarna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patience Re: Śmy sie właśnie obudziliśmy 01.01.06, 10:30 w stanie nie całkiem przytomnym pijemy kawem. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Śmy sie właśnie obudziliśmy 01.01.06, 13:41 > patience 01.01.06, 10:30 O tej porze tośmy spać szli. Teraz się kurujemy piwkiem i dalej spać idziemy. Barszczyk nam podać mają o 16:00. _____________________________ Minister Ludwik D.: "Drugiego, trzeciego stycznia będzie wspólny objazd ze stroną kościelną na poziomie Episkopatu i służb ministerstwa" Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Śmy sie właśnie obudziliśmy 01.01.06, 13:44 Toście w Licheniu chyba nie balowali ? ----------------- Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Śmy sie właśnie obudziliśmy 01.01.06, 16:12 Niee, do króćset! Średnio skacowany, dowiaduję się z bezgranicznym zdumieniem, że można się, cyt. "bawić na trzeźwo" i to w dodatku - "doskonale". Koniec z cytatami! No chyba, że to była taka zabawa, jak każda studniówka; oficjalnie bezalkoholowa, a nieoficjalnie... A nieoficjalnie to przychodzi mi na myśl niezapomniany podmajstrzy Vejvoda który, dowiedziawszy się pewnego dnia, co też piją ci niby abstynenci (wodę mineralną, soki i wina bezalkoholowe), wyruszył "w Prahę" na poszukiwanie tych ostatnich (jako że wina bezalkoholowe najbardziej trafiły mu do przekonania ze wszystkich tych rzeczy, którymi umartwiają się ci abstynenci) i jak to się wszystko skończyło. Właśnie wjeżdża barszczyk, więc pospiesznie wychylam noworoczny toast za Twoją pomyślność (dżin z wermutem i kroplą finlandii; wszystko na wskroś bezalkoholowe naturalnie). _____________________________ Minister Ludwik D.: "Drugiego, trzeciego stycznia będzie wspólny objazd ze stroną kościelną na poziomie Episkopatu i służb ministerstwa" Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: Śmy sie właśnie obudziliśmy 01.01.06, 16:27 jaceq napisał: > > Niee, do króćset! > > Średnio skacowany, dowiaduję się z bezgranicznym zdumieniem, że można się, > cyt. "bawić na trzeźwo" i to w dodatku - "doskonale". Koniec z cytatami! > > No chyba, że to była taka zabawa, jak każda studniówka; oficjalnie > bezalkoholowa, a nieoficjalnie... > > A nieoficjalnie to przychodzi mi na myśl niezapomniany podmajstrzy Vejvoda > który, dowiedziawszy się pewnego dnia, co też piją ci niby abstynenci (wodę > mineralną, soki i wina bezalkoholowe), wyruszył "w Prahę" na poszukiwanie tych > ostatnich (jako że wina bezalkoholowe najbardziej trafiły mu do przekonania ze > wszystkich tych rzeczy, którymi umartwiają się ci abstynenci) i jak to się > wszystko skończyło. > > Właśnie wjeżdża barszczyk, więc pospiesznie wychylam noworoczny toast za Twoją > pomyślność (dżin z wermutem i kroplą finlandii; wszystko na wskroś > bezalkoholowe naturalnie). > > _____________________________ > Minister Ludwik D.: "Drugiego, trzeciego stycznia będzie wspólny objazd ze > stroną kościelną na poziomie Episkopatu i służb ministerstwa" To likwiduję mój wpis o barszczyku. Otworzyłam okno - oczywiście forumowe do napisania postu i niestety musiałam odejść od kompa W międzyczasie podano barszczyk!!!!! owca_czarna Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Śmy sie właśnie obudziliśmy 01.01.06, 16:30 > To likwiduję mój wpis o barszczyku. Nie widzę przeszkód, by kolejny toast wychylić za Ciebie, Owco. W końcu najważniejsze są dobre chęci, a zależało Ci przecież, by nie ominął mnie barszczyk, prawda? _____________________________ Minister Ludwik D.: "Drugiego, trzeciego stycznia będzie wspólny objazd ze stroną kościelną na poziomie Episkopatu i służb ministerstwa" Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Śmy sie właśnie obudziliśmy 01.01.06, 16:41 Nie przesadzaj Jacku z tymi toastami, albo może jednak filtruj je przez moher. --------------- Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Proroczo 01.01.06, 16:42 odpowiedziałem Ci minutę późnie [poniżej]. _____________________________ Minister Ludwik D.: "Drugiego, trzeciego stycznia będzie wspólny objazd ze stroną kościelną na poziomie Episkopatu i służb ministerstwa" Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Śmy sie właśnie obudziliśmy 01.01.06, 16:31 owca_czarna napisała: > To likwiduję mój wpis o barszczyku. Otworzyłam okno - oczywiście forumowe do > napisania postu i niestety musiałam odejść od kompa W międzyczasie podano > barszczyk!!!!! > > owca_czarna To te złe strony podzielności uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Śmy sie właśnie obudziliśmy 01.01.06, 16:42 wikul napisał: > To te złe strony podzielności uwagi. Tylko barszczyk (czysty, niezapaskudzony żadną śmietaną, pikantno-słodko- kwaśny, z jednym grzybkiem) czerwony jak pomysły miłościwie nam panującego rządu, na podkładzie z kilku drinków, zapewnia ów charakterystyczny stan, taki absolutny peace of mind, który pozwala widzieć wiele rzeczy na raz ostro, z absolutną precyzją. _____________________________ Minister Ludwik D.: "Drugiego, trzeciego stycznia będzie wspólny objazd ze stroną kościelną na poziomie Episkopatu i służb ministerstwa" Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: Śmy sie właśnie obudziliśmy 01.01.06, 17:34 jaceq napisał: > > wikul napisał: > > To te złe strony podzielności uwagi. > > Tylko barszczyk (czysty, niezapaskudzony żadną śmietaną, pikantno-słodko- > kwaśny, z jednym grzybkiem) dobrze, że tylko jeden grzybek, bo przy większej ich ilości, miałbyś zupę grzybową smacznego i miłego biesiadowania czarna_owca > _____________________________ > Minister Ludwik D.: "Drugiego, trzeciego stycznia będzie wspólny objazd ze > stroną kościelną na poziomie Episkopatu i służb ministerstwa" Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: Śmy sie właśnie obudziliśmy 01.01.06, 17:25 wikul napisał: > owca_czarna napisała: > > > To likwiduję mój wpis o barszczyku. Otworzyłam okno - oczywiście forumowe > do > > napisania postu i niestety musiałam odejść od kompa W międzyczasie poda > no > > barszczyk!!!!! > > > > owca_czarna > > > To te złe strony podzielności uwagi. ...do drugiego pokoju zaniosłam barszczyk . Z wczorajszego gieroja, salonowca, pogromcy damskich serc, został się ino tylko przeciągnięty przez wyrzymaczkę pantoflarz. hehehehehe kociokwik, wyłożył na łopatki niejednego macho. Gdzie ci mężczyźni lalalala jak to śpiewała Danuta Rinn.DD owca_czarna Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: Śmy sie właśnie obudziliśmy 01.01.06, 16:23 jaceq napisał: > Barszczyk nam podać mają o 16:00. Nieśmiało przypominam o barszczyku owca_czarna > _____________________________ > Minister Ludwik D.: "Drugiego, trzeciego stycznia będzie wspólny objazd ze > stroną kościelną na poziomie Episkopatu i służb ministerstwa" Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: Śmy sie właśnie obudziliśmy 01.01.06, 17:40 patience napisała: > w stanie nie całkiem przytomnym pijemy kawem. > Taką piękną imprezę mieliście we Wrocku, że pewnie i spać się teraz chce. Ale czy swoją obecnością "rynkowi" goście noworoczni pobili rekord Ginessa? owca_czarna Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Ja tam wcale się dziś nie obudziłem starszy. 02.01.06, 01:40 Ja się już dawno temu urodziłem stary i zmęczony i nie zmieniam tego stanu. Przynajmniej nic nie jest w stanie mnie poruszyć, albo zaskoczyć. A liczenie lat jest bez sensu, bo co roku ta liczba się nieustannie zmienia i nie warto obciążać pamięci. Najlepiej jest - jak jest! Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: Ja tam wcale się dziś nie obudziłem starszy. 02.01.06, 02:53 tojajurek napisał: > Najlepiej jest - jak jest! Lubię jak ktoś pozytywnie myśli. Mam już dosyć swojego czarnowidzenia pozdrawiam czarna_owca Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Ja tam wcale się dziś nie obudziłem starszy. 02.01.06, 18:50 tojajurek napisał: > Ja tam wcale się dziś nie obudziłem starszy. Też nie widzę różnicy w por. z dniem wczorajszym, czy przedwczorajszym. To nasze samochody straciły na roczniku, nasze żony są o rok starsze, także inne "rzeczy która jego jest", a my, my musimy jeszcze z tego powodu bawić się i składać sobie powinszowania. Obłęd! _____________________________ Minister Ludwik D.: "Drugiego, trzeciego stycznia będzie wspólny objazd ze stroną kościelną na poziomie Episkopatu i służb ministerstwa" Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Re: Ja tam wcale się dziś nie obudziłem starszy. 02.01.06, 19:59 jaceq napisał: > Też nie widzę różnicy w por. z dniem wczorajszym, czy przedwczorajszym. > To nasze samochody straciły na roczniku, nasze żony są o rok starsze, także > inne "rzeczy która jego jest", a my, my musimy jeszcze z tego powodu bawić się > i składać sobie powinszowania. Obłęd! Jedyne, co się zrobiło wyraźnie starsze od wczoraj, to choinka - niemiłosirnie zaczęła się sypać. A siebie obejrzałem dokładnie w łazience - jeszcze się nie sypię. Jest dobrze. Tobie też tego życzę, Jaceq - z noworocznym pozdrowieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Też zaraz się polecę dokładniej obejrzeć 03.01.06, 00:17 Dzięki i wzajemnie! _____________________________ Minister Ludwik D.: "Drugiego, trzeciego stycznia będzie wspólny objazd ze stroną kościelną na poziomie Episkopatu i służb ministerstwa" Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna No i jak wypadła samolustracja? 03.01.06, 01:44 jaceq napisał: > > Dzięki i wzajemnie! > _____________________________ > Minister Ludwik D.: "Drugiego, trzeciego stycznia będzie wspólny objazd ze > stroną kościelną na poziomie Episkopatu i służb ministerstwa" super, prawda! ) U mnie tragicznie - nie tylko przybył roczek, ale i sadełko po obżarstwie świąteczno-noworocznym, ( voila.pl/5ex03/?1 czarna_owca Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: No i jak wypadła samolustracja? 03.01.06, 16:37 > super, prawda! ) Nie mogło być inaczej! > sadełko po obżarstwie świąteczno-noworocznym, ( Ja tam uważam, że to jest objaw zdrowia. _____________________________ Minister Ludwik D.: "Drugiego, trzeciego stycznia będzie wspólny objazd ze stroną kościelną na poziomie Episkopatu i służb ministerstwa" Odpowiedz Link Zgłoś