Dodaj do ulubionych

Śpicie ????

01.01.06, 06:11

Szczerze mówiąc smutno mi, że nastał Nowy Rok. Znowu człowiek rok starszy wink

Śpijcie smacznie smile

owca_czarna
Obserwuj wątek
    • patience Re: Śmy sie właśnie obudziliśmy 01.01.06, 10:30
      w stanie nie całkiem przytomnym pijemy kawem.
      wink
      • jaceq Re: Śmy sie właśnie obudziliśmy 01.01.06, 13:41

> patience 01.01.06, 10:30

O tej porze tośmy spać szli. Teraz się kurujemy piwkiem i dalej spać idziemy.
        Barszczyk nam podać mają o 16:00. wink
        • ewa8a Re: Śmy sie właśnie obudziliśmy 01.01.06, 13:44
          Toście w Licheniu chyba nie balowali ?

-----------------
          • jaceq Re: Śmy sie właśnie obudziliśmy 01.01.06, 16:12

Niee, do króćset!

Średnio skacowany, dowiaduję się z bezgranicznym zdumieniem, że można się,
            cyt. "bawić na trzeźwo" i to w dodatku - "doskonale". Koniec z cytatami!

No chyba, że to była taka zabawa, jak każda studniówka; oficjalnie
            bezalkoholowa, a nieoficjalnie...

A nieoficjalnie to przychodzi mi na myśl niezapomniany podmajstrzy Vejvoda
            który, dowiedziawszy się pewnego dnia, co też piją ci niby abstynenci (wodę
            mineralną, soki i wina bezalkoholowe), wyruszył "w Prahę" na poszukiwanie tych
            ostatnich (jako że wina bezalkoholowe najbardziej trafiły mu do przekonania ze
            wszystkich tych rzeczy, którymi umartwiają się ci abstynenci) i jak to się
            wszystko skończyło.

Właśnie wjeżdża barszczyk, więc pospiesznie wychylam noworoczny toast za Twoją
            pomyślność (dżin z wermutem i kroplą finlandii; wszystko na wskroś
            bezalkoholowe naturalnie).

• owca_czarna Re: Śmy sie właśnie obudziliśmy 01.01.06, 16:27
              jaceq napisał:

>
              > Niee, do króćset!
              >
              > Średnio skacowany, dowiaduję się z bezgranicznym zdumieniem, że można się,
              > cyt. "bawić na trzeźwo" i to w dodatku - "doskonale". Koniec z cytatami!
              >
              > No chyba, że to była taka zabawa, jak każda studniówka; oficjalnie
              > bezalkoholowa, a nieoficjalnie...
              >
              > A nieoficjalnie to przychodzi mi na myśl niezapomniany podmajstrzy Vejvoda
              > który, dowiedziawszy się pewnego dnia, co też piją ci niby abstynenci (wodę
              > mineralną, soki i wina bezalkoholowe), wyruszył "w Prahę" na poszukiwanie tych
              > ostatnich (jako że wina bezalkoholowe najbardziej trafiły mu do przekonania ze
              > wszystkich tych rzeczy, którymi umartwiają się ci abstynenci) i jak to się
              > wszystko skończyło.
              >
              > Właśnie wjeżdża barszczyk, więc pospiesznie wychylam noworoczny toast za Twoją
              > pomyślność (dżin z wermutem i kroplą finlandii; wszystko na wskroś
              > bezalkoholowe naturalnie).
              >
              > _____________________________
              > Minister Ludwik D.: "Drugiego, trzeciego stycznia będzie wspólny objazd ze
              > stroną kościelną na poziomie Episkopatu i służb ministerstwa"

To likwiduję mój wpis o barszczyku. Otworzyłam okno - oczywiście forumowe do
              napisania postu i niestety musiałam odejść od kompasmile W międzyczasie podano
              barszczyk!!!!! big_grinbig_grin

owca_czarna
              • jaceq Re: Śmy sie właśnie obudziliśmy 01.01.06, 16:30

> To likwiduję mój wpis o barszczyku.

Nie widzę przeszkód, by kolejny toast wychylić za Ciebie, Owco. W końcu
                najważniejsze są dobre chęci, a zależało Ci przecież, by nie ominął mnie
                barszczyk, prawda? wink
                • ewa8a Re: Śmy sie właśnie obudziliśmy 01.01.06, 16:41
                  Nie przesadzaj Jacku z tymi toastami, albo może jednak filtruj je przez moher.

---------------
                  • jaceq Proroczo 01.01.06, 16:42

odpowiedziałem Ci minutę późnie [poniżej].
              • wikul Re: Śmy sie właśnie obudziliśmy 01.01.06, 16:31
                owca_czarna napisała:

> To likwiduję mój wpis o barszczyku. Otworzyłam okno - oczywiście forumowe do
                > napisania postu i niestety musiałam odejść od kompasmile W międzyczasie podano
                > barszczyk!!!!! big_grinbig_grin
                >
                > owca_czarna

To te złe strony podzielności uwagi.
                • jaceq Re: Śmy sie właśnie obudziliśmy 01.01.06, 16:42

wikul napisał:
                  > To te złe strony podzielności uwagi.

Tylko barszczyk (czysty, niezapaskudzony żadną śmietaną, pikantno-słodko-
                  kwaśny, z jednym grzybkiem) czerwony jak pomysły miłościwie nam panującego
                  rządu, na podkładzie z kilku drinków, zapewnia ów charakterystyczny stan, taki
                  absolutny peace of mind, który pozwala widzieć wiele rzeczy na raz ostro, z
                  absolutną precyzją.
                  • owca_czarna Re: Śmy sie właśnie obudziliśmy 01.01.06, 17:34
                    jaceq napisał:

>
                    > wikul napisał:
                    > > To te złe strony podzielności uwagi.
                    >
                    > Tylko barszczyk (czysty, niezapaskudzony żadną śmietaną, pikantno-słodko-
                    > kwaśny, z jednym grzybkiem)

dobrze, że tylko jeden grzybek, bo przy większej ich ilości, miałbyś zupę grzybową

smacznego i miłego biesiadowania smile

czarna_owca

• owca_czarna Re: Śmy sie właśnie obudziliśmy 01.01.06, 17:25
                  wikul napisał:

> owca_czarna napisała:
                  >
                  > > To likwiduję mój wpis o barszczyku. Otworzyłam okno - oczywiście forumowe
                  > do
                  > > napisania postu i niestety musiałam odejść od kompasmile W międzyczasie poda
                  > no
                  > > barszczyk!!!!! big_grinbig_grin
                  > >
                  > > owca_czarna
                  >
                  >
                  > To te złe strony podzielności uwagi.

...do drugiego pokoju zaniosłam barszczyk wink. Z wczorajszego gieroja,
                  salonowca, pogromcy damskich serc, został się ino tylko przeciągnięty przez
                  wyrzymaczkę pantoflarz. hehehehehe kociokwik, wyłożył na łopatki niejednego
                  macho. Gdzie ci mężczyźni lalalala jak to śpiewała Danuta Rinn.big_grinDD

owca_czarna
        • owca_czarna Re: Śmy sie właśnie obudziliśmy 01.01.06, 16:23
          jaceq napisał:

> Barszczyk nam podać mają o 16:00. wink

Nieśmiało przypominam o barszczyku wink

owca_czarna

• owca_czarna Re: Śmy sie właśnie obudziliśmy 01.01.06, 17:40
        patience napisała:

> w stanie nie całkiem przytomnym pijemy kawem.
        > wink

Taką piękną imprezę mieliście we Wrocku, że pewnie i spać się teraz chce. Ale
        czy swoją obecnością "rynkowi" goście noworoczni pobili rekord Ginessa?

owca_czarna
        • tojajurek Ja tam wcale się dziś nie obudziłem starszy. 02.01.06, 01:40
          Ja się już dawno temu urodziłem stary i zmęczony i nie zmieniam tego stanu.
          Przynajmniej nic nie jest w stanie mnie poruszyć, albo zaskoczyć.
          A liczenie lat jest bez sensu, bo co roku ta liczba się nieustannie zmienia i
          nie warto obciążać pamięci.
          Najlepiej jest - jak jest!
          • owca_czarna Re: Ja tam wcale się dziś nie obudziłem starszy. 02.01.06, 02:53
            tojajurek napisał:

> Najlepiej jest - jak jest!

Lubię jak ktoś pozytywnie myśli. Mam już dosyć swojego czarnowidzenia

pozdrawiam

czarna_owca
          • jaceq Re: Ja tam wcale się dziś nie obudziłem starszy. 02.01.06, 18:50
            tojajurek napisał:
            > Ja tam wcale się dziś nie obudziłem starszy.

Też nie widzę różnicy w por. z dniem wczorajszym, czy przedwczorajszym.
            To nasze samochody straciły na roczniku, nasze żony są o rok starsze, także
            inne "rzeczy która jego jest", a my, my musimy jeszcze z tego powodu bawić się
            i składać sobie powinszowania. Obłęd!

• tojajurek Re: Ja tam wcale się dziś nie obudziłem starszy. 02.01.06, 19:59
              jaceq napisał:

> Też nie widzę różnicy w por. z dniem wczorajszym, czy przedwczorajszym.
              > To nasze samochody straciły na roczniku, nasze żony są o rok starsze, także
              > inne "rzeczy która jego jest", a my, my musimy jeszcze z tego powodu bawić
              się
              > i składać sobie powinszowania. Obłęd!

Jedyne, co się zrobiło wyraźnie starsze od wczoraj, to choinka - niemiłosirnie
              zaczęła się sypać.
              A siebie obejrzałem dokładnie w łazience - jeszcze się nie sypię. Jest dobrze.
              Tobie też tego życzę, Jaceq - z noworocznym pozdrowieniem.
              • jaceq Też zaraz się polecę dokładniej obejrzeć 03.01.06, 00:17

Dzięki i wzajemnie!
                • owca_czarna No i jak wypadła samolustracja? 03.01.06, 01:44
                  jaceq napisał:

>
                  > Dzięki i wzajemnie!

super, prawda! smile) U mnie tragicznie - nie tylko przybył roczek, ale i sadełko
                  po obżarstwie świąteczno-noworocznym, sad(

voila.pl/5ex03/?1
                  czarna_owca
                  • jaceq Re: No i jak wypadła samolustracja? 03.01.06, 16:37
                    > super, prawda! smile)

Nie mogło być inaczej!

> sadełko po obżarstwie świąteczno-noworocznym, sad(

Ja tam uważam, że to jest objaw zdrowia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka