andrzejg 07.01.06, 15:27 Czy juz jestes za podatkiem liniowym? Pytam w związku z nominacją Zyty i jej wyznaiem,ze jest to jej marzenie. A ta linia w tytule specjalnie dla Ciebie - obrazuje podatek liniowy A. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piq i w ten oto sposób doszliśmy do sytuacji,... 07.01.06, 18:21 ...która wszystkich zadziwi: zawzięty piso-cjalista Hasz będzie opiewał w niebogłosy - obok urody Pierwszej Gosposi - solidaryzm społeczny zawziętej liberałki Zyty. I będzie miał jak zwykle konsekwentną rację na odwrót. Tak się śmieje liberał piq, Haszu: Hahahahahahahaha, hihihihihuhahaha #### Haszcz### w haszczach, hihihihhuhuhahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
jean-baptiste Zyta, okazuje sie, była zawsze przeciwna podatkowi 07.01.06, 19:00 liniowemu :] Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg no cos Ty 07.01.06, 19:01 dziś słyszałem ,że to jej marzenie i to u prezydenta powiedziała A. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg śmiech z radości? 07.01.06, 22:19 hehe, Haszu okazuje się ,ze tobie wszystko jedno jak będzie organizowana IV RP byle tylko dowalić PO NIech będzie nawet podatek liniowy,liberalizm w najostrzejszej postaci byle dowalić tamtym liberałom ej Haszu A. Odpowiedz Link Zgłoś
piq Wyobraźmy sobie traką sytuację:... 08.01.06, 00:50 premier Marcinkiewicz, wicepremier Rokita, wicepremier Gilowska, mon Komorowski, mswia Biernacki, zdrowie Radzikowska, szkolnictwo wyższe Niesiołowski, finanse Winiecki, sport Kosecki, itd., wszystko to pod szyldem PiSu. Co zrobi Hasz? CO ZROBI HASZ? Odpowiem: nadal będzie się cieszył, że platfusy dostały w dupę. Odpowiedz Link Zgłoś
abprall Re: Wyobraźmy sobie traką sytuację:... 08.01.06, 00:58 qrwa, ten staff jest super , upadek narodu , czyli zmierzch bogów, Goeteruntergang...polska stała się stajnią bez stajennego... czuję zapach stajni, gdy rząd się odzywa.... a "mega-yntelygenty" z msz-u , im się dobrze samoczuje, radek w monie eu-geniusz polskiej wojskowości, hehehehe...cywil, pier'dolony..., ---- pieprzone cywile Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Wyobraźmy sobie traką sytuację:... 08.01.06, 01:07 piq napisał: > premier Marcinkiewicz, wicepremier Rokita, wicepremier Gilowska, mon Komorowski > , > mswia Biernacki, zdrowie Radzikowska, szkolnictwo wyższe Niesiołowski, finanse > Winiecki, sport Kosecki, itd., wszystko to pod szyldem PiSu. > > Co zrobi Hasz? CO ZROBI HASZ? Odpowiem: nadal będzie się cieszył, że platfusy > dostały w dupę. Zgadza się, mozna jeszcze dołozyc Tuska na marszałka a on dalej żyłby w swoim wirtualnym swiecie bez poczucie rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Zy...zy.....zy....łZY mi lecą/n 07.01.06, 23:31 Nie stać cię na odrobinę szczerości czy krytycyzmu ? Do tego stopnia się zPiSiłeś ? Wyglada na to że gdyby wicepremierem została nawet Renata Beger, też byś sie cieszył. Żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Zyta, okazuje sie, była zawsze przeciwna poda 07.01.06, 23:27 jean-baptiste napisał: > liniowemu :] Gdzieś ty to usłyszał ? Odpowiedz Link Zgłoś
galba Andrzeju... Jak to jest być socjalistą? 08.01.06, 00:59 Nie dość, że twoja PO skundliła się kolaboracją z LPRem (nieskutecznie zresztą bo beckiki będą a Waltzowa stołka i tak nie dostanie) to teraz jeszcze okazuje się, że prawdziwi Wolnościowcy idą razem z PiSem (dla mnie, starego ultra kon- liberała było to oczywiste od początku)... G. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Andrzeju... Jak to jest być socjalistą? 08.01.06, 10:13 galba napisał: > Nie dość, że twoja PO skundliła się kolaboracją z LPRem (nieskutecznie zresztą bo beckiki będą a Waltzowa stołka i tak nie dostanie) Ciekawy punkt widzenia zalatujący hipokryzją to PiS współpracuje z LPRem, a PO kundli sie kolaboracją? hehe Ponadto coś Ci sie pomyliło - Waltzowa miała wygrać stołek, a nie dostać i nie mów hop.Wybory i tak będą.Masz nadzieję ,że do jesieni komisarz tak omami Warszawiaków,że ci zapomną o żenadzie Kaczyńskiego? to teraz jeszcze okazuje się, że prawdziwi Wolnościowcy idą razem z PiSem (dla mnie, starego ultra kon-liberała było to oczywiste od początku)... > > G. > Pocieszasz się , bo zaparłeś się swoich idei Liberał popierający socjalistów z PiSu, cieszący się z becikowego to się nazywa Prawdziwy Wolnościowiec? (wstawiłem poprawna duża literę) Tak trzymaj Marcinie. hehe A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ________________________Piku! Nie rób "Fiku Miku"! 08.01.06, 12:49 ____________Zajadły Piku! ____________Nie rób krzyku! ____________myślisz w sobotę ____________o niedzieli ____________a w niedzielę ____________a w niedzielę ____________już po Piku! Jakie cechy charakteru, jakie infantylne myślenie o państwie, morale polityków, gospodarce wreszcie, jej konkurencyjności w głobalizmie, jaka arogancja i niewybredne poczucie humoru czy zarozumiałość i skłonność do okrutnej krytyki - niepozwalają uznać u innych postawy służebnej wobec społeczeństwa? Nieprzedkładanie ambicji i interesu partii nad interes Polski i narodu? Zarzuty o partyjniactwie! O rządach bliźniaków. Dyktaturze Kaczorów! To sobotokowanie w sobotę. A realnie w niedzielę mamy Janusza Wójcika 1-go posła od 60 lat pojmanego i unieszkodliwionego. Ambasadorów z klucza PZPR wydalonych. Ustabilizowane ceny paliw. Plan awaryjny na podrygi Putuna. Realizację naprawy hańby III RP nakarmienie głodnych dzieci i bicki dla golutkich osesków. Honorowe rozwiązanie paskudnej intrygi w Iraku. Dobrą giełdę. Napływ inwestycji! Mocny złoty i mimo niego eksport na Zachód. 91 mlrd euro do wykorzystania z Brukseli! Myślę też, że zupełnie inne, w brukselskim stylu, stosunki z USA, i takież z Rosją - Putin nigdy nie zlekceważy Kaczora tak, jak Kwaśniewskiego na Defiladzie, czy w "godzinnej poczekalni" albo... jak nieokrzesani Po-wiacy! My Polacy potrafimy publicznie się szczycić tym, że na maturze udało się ściągnąć - szczyt bezwstydności.Wyśmiewać Solidarność. Nazywać bolszewikiem antykomunistę. Głosować, głosząc przy tym liberalne hasła i...sprzeciw przeciwko partyjniackim rządom... za miliardowymi wydatkiem - kierując się interesem PO na złośc PiS-owi odmarażając uszy budżetowi czyli narodowi! Za plagiat można stać się dojrzałym, doktorem a nawet profesorem - mimo że nie potrafi się wykazać zrozumieniem podstawowych zasad współżycia z innymi ludźmi. Można popierać dr Kulczyka za sprzedaż-prywatyzację francuskiej państwowej firmie kurę napędzjącą złotymi jajami polską średnią i mała a nawet indywidualną przedsiębiorczość!!!!!!!!!!! Każdą próbę dyskusji szczegółowej zbijać plugawym oszczerstwem z nadetą arogancją i butą bez krzty szacunku i godności... Taki nie wyobraża sobie, że ktoś może porzucić interes prywatny, partyjny grupowy dla dobra państwa. Że Kaczory mogą tworzyć z porządnych ludzi rząd nie partyjniacki a jak najlepszy! I stosować surowe standarty jak z ministrem Skarbu czy Lubniewską której nie pozowlono natychmiast na udzielanie wypowiedzi po 1-ej niefortunnej zacytowanej przez obcą prasę. Szkoda moich słow dla Was! Krytykujcie co źle zrobi PiS. Ale przy krytcznych zdaniac dodawajcie na końcu zamiast kropki znak zapytabia. Czy tak będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Prokrtr w IV RP stawia zarzut zcy prokuratora nacz 08.01.06, 13:05 Czy TY Piqu Miku Fiku to docenisz? Czy możliwe byłoby to w jakiejkowlwiek innej opcji np. POPiS-ie? Bolszewikowi Haszowi pasuje liberalna Lubniewska i Gilowska Ziobro i Wasermann, Kamiński ze swą przeszłością jak i Giertych dla równowagi a nawet Lepper pro i zarazem anty Balcerowiczowi, bo są papierkiem lakmusowym barwionym prawdziwym a nie deklarowanym PO! Skutki PO-lityki znamy od 16 lat i ich morale znamy od 16 dni! Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 __________Weź Piku przykład i zajmij się kącikiem! 08.01.06, 13:09 Teraz wiem po prostu Kaczory to politycy prawdziwej klasy, chyba jedynej w Polsce. Moja ukochana PO nie umie sie znalezc gubi sie skreca w prawo na Tak pisze Wojtek z PO i jest b. obiektywny niz Ty: ....czolowke z olbrzymem PIS zamiast na lewo na pusty teren. Na tym tle swietnie sprzedajace sie PIS wypada genialnie trafiajac w odczucia prostych ludzi. Co tam ludzie wyksztalceni tych jest 8 - 10 % liczy sie tych 90 % do ktorych latwiej trafic pieknymi slowami niz madra gadka. Teraz wiem ze jesli PIS nie zrobi bledu moze im sie udac cos niemozliwego - sprawne rzadzenie w Polsce. Na marginesie zauwazyliscie ze Marcinkiewicz ma wade wymowy lewa (chyba lewa) czesc ust ciagnie mu do gory. Trzeba to poprawic !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _____________Andrzeju! Nie dolewaj do ognia oleju! 08.01.06, 13:37 > Czy juz jestes za podatkiem liniowym? > Pytam w związku z nominacją Zyty i jej wyznaiem,ze jest to jej marzenie. > A. I co? Wskaźniki, % VAT-u, Podatku, Teorie? Etykiety? Liberał, kons-liberał, socjalista, bolszewik... Nie można rozważyc spokojnie kwestii by się nie narazić na repliki z pisakownicy! A ważni są ludzie i ich rozum! A przede wszystkim uczciwość i bycie porządnym człowiekiem wobec aktualnych wyzwań. A tym wyzwaniem IV RP jest skończyć z III RP! Czyli z Waszym mysleniem - poszatkowanym, niespojnym jak wyrwane strony z tytułami rozdziałow z A. Smitha. A on zmarł zanim wymyślono kapitalizm. Bo do czasów bolszewizmu było normalnie a nie kapitalistycznie. I niesprawiedliwość nazywano niesprawiedliwością a nie transformacją. Walki z wiarą nie nazywano postępem. Namnażanie sfer biedy nie nazywano rozwojem gospodarczym. A mafii elitą. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _________Piku Bolszewiku jak Ci tam w swym buciku? 08.01.06, 14:23 w który sam się niechcący obułeś! Prychasz! Kichasz! W obelgi czmychasz! Dyskusji z głupszym unikasz! Czyż __tak__ postępuje mędrzec? Za to wrocławski *prężec! *)pręgież w Rynku Pisałem Ci o zmianie reguł gry ekonomistów o nieludzkiej krwi globalizmu na psach nie sprawdzali. ludu - co fundamentem rynku - nie pytali Dobrobyt państwa dziś nie zależy od niego - lecz od obcych, dalekich rubieży! Ta idea fix "Swiatowa dyfuzja rynku i kultury" To nowy kształt internacjonalistycznej bzdury! Nie rządu ni Sejmu ni ludu ani prezydenta Balcerowicz usłucha - lecz wrogiego Polsce decydenta! Nowa rola narodu, bez krzty patriotyzmu, w nowej roli państwa - to szczyt idiotyzmu! Z tej checy chec się cieszą obce korporacje a w kraju usłużni idioci - tworzą dla nich racje! Gdym próbował, jak królik poddany operacji, dowieść wskaźnikami prawdy swoich racji, Tyś mnie szybko bolszewią czerwoną zarzygał i cały Aquanet zda się już wykiwał! 1997 do 2004 gdy liberałowie z SLD wpuściło kraj w 4 litery przypinał im na wyśigi Kwach na posmiewisko nasze narodowe ordery! Tyś ich bolszewikiem nie nazwal do jasnej cholery! Bo Cię dawno zmylił nos - Twój jest już tylko dla tabakiery! Za hasło: "liberalizm" w sobotę zabiłbyś człowieka nie bacząc jaki los takich jak Ty już w niedzielę czeka! Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: Co PIKu szybko i kulturato Ty jednak nie um 08.01.06, 14:56 Bo PikU Dużo krzyku nie oznacza dobego wyniku! Choćbyśta się w trefle ....li Hasz Ci PIQ-u w sekundzie dowali! Odpowiedz Link Zgłoś
piq Nie łgajcie towarzyszu Hasz i nie wsadzajcie... 08.01.06, 20:55 ...mi w usta twierdzeń, których nigdy w życiu nie wypowiedziałem. To po pierwsze. Po drugie, intelektualny smyku, jeżeli chcesz mi dowalić, zwaszcza w sekundzie, to napisz coś z sensem, zrozumiale i na temat. Inaczej nawet się nie domyślę, że mi, smyku, dowalasz. Twoje poglądy, które zrelacjonowałeś w wątku Pancernopokładowej o tym, jak to za gierka było lepiej - oraz w kilku innych - sytuują cię po lewej stronie Mocy - dla mnie to ciemna strona. I na nic ci się zda strojenie się w narodowe piórka. Jesteś po prostu socjalista. PS. Nigdy nie powątpiewałem w twoją osobistą uczciwość, koleżko, ale zacznę, jeżeli będziesz usiłował bezczelnie łgać na temat moich poglądów. Najwyraźniej masz coś z pamięcią lub z kojarzeniem. I nie pisz już więcej wierszy, bo świadczą o kompletnym braku talentu, a nawet o słabych ocenach z polskiego w szkole. W każdym razie mnie bolą zęby na widok rymów typu "dali - brali", "patriotyzmu - kapitalizmu" i kulawego rytmu. Pamiętaj też, że nawet jeśli auto ma na prędkościomierzu 200 km/h, to nie znaczy że tyle może jechać. Ty sobie wyskalowałeś na 170, ale z pewnością tyle nie wyciągasz. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
piq Haszu we własnym rozgardiaszu 09.01.06, 10:20 Haszu zapłakał: > Jakie cechy charakteru, jakie infantylne myślenie o państwie, morale polityków, > gospodarce wreszcie, jej konkurencyjności w głobalizmie, jaka arogancja i > niewybredne poczucie humoru czy zarozumiałość i skłonność do okrutnej krytyki Oj, coś zabolało? Zapewne twoja własna bezsilność argumentacyjna. > Zarzuty o partyjniactwie! O rządach bliźniaków. Dyktaturze Kaczorów! A co, nie rządzą, kotuniu? Czyżby PiS przegrał obydwa wybory? To nie zarzuty, lecz proste stwierdzenia faktów. Dalej biedny Haszek usiłuje mnie zalać potokiem pustosłowia: > A realnie w niedzielę mamy Janusza Wójcika 1-go posła od 60 lat > pojmanego i unieszkodliwionego. (leciał za nim waserman i zrobił mu próbę - wyszedł plus) > Ambasadorów z klucza PZPR wydalonych. No, to cacaaaaanie... brawo brawo > Ustabilizowane ceny paliw. A w jakiż to sposób i dlaczego? Czyżby dzięki wysokiemu kursowi złotówki? Powrócimy do tematu poniżej, Haszu, by udowodnić, że masz kłopoty z kojarzeniem faktów. > Plan awaryjny na podrygi Putuna. > Realizację naprawy hańby III RP itd. itp. a teraz kwiatek towarzysza Hasza: > Honorowe rozwiązanie paskudnej intrygi w Iraku. Czyli że dalej tam zostajemy, tak? Ja jakoś nic nowego w tym nie widzę. Szkoleniem irackich oddziałow zamiast operacjami wojskowymi zajmowały się już dwa poprzednie kontyngenty, paniczu. No i dlaczego nazywasz "paskudną intrygą w Iraku" udział polskich wojsk popierany wszak również przez twoich ukochanych braciaszków? > Dobrą giełdę. Hahahahaha, na której notowane są w głównym indeksie te twoje złodziejsko sprywatyzowane firmy, np. kulczykowa tepsa. Czy ty w ogóle myślisz gdy piszesz, czy tylko w przerwach? > Napływ inwestycji! Jest jakaś nowa, o której nie wiem, która pojawiła się w niedzielę? Może jakiś nowy hipermarket ci pod nosem Niemcy budują, co, Haszu? > Mocny złoty i mimo niego eksport na Zachód. To wróćmy do "stabilizacji cen paliw": co ty, masz mnie za kompletnego debila? Przecież spadek cen paliw to: a) mocny kurs złotego; b) obniżenie złodziejskiej akcyzy. No to teraz powiedz, bezradna żabko, dlaczego to pan premier znowu coś zabełkotał o zbyt wysokim kursie złotego, tym razem już nie 4,20 sobie wymyślił, tylko 4,10 (jest 3,80 za ojro)? No dlaczego usiłuje zrobić, żeby benzyna drożała? Pytam? Wytłumacz mi to, że pan premier 1. zrobił dobrze, bo złoty stoi wysoko, a paliwa potaniały, a 2. też chce robić dobrze, tylko odwrotnie? > 91 mlrd euro do wykorzystania z Brukseli! Łał, entuzjasta Łuniji Jewropejskiej? Haszu, jesteś coraz bardziej socjalistyczny... > Myślę też, że zupełnie inne, w brukselskim stylu, W brukselskim stylu to są frytki z majonezem, a nie stosunki z USA, bo te każdy kraj ŁE ma inne. Ale skąd biedny Haszek ma o tym wiedzieć, skoro jest głuszcem? > stosunki z USA, i takież z > Rosją - Putin nigdy nie zlekceważy Kaczora tak, jak Kwaśniewskiego na > Defiladzie, czy w "godzinnej poczekalni" > albo... jak nieokrzesani Po-wiacy! Prorok jaki ten Hasz, cy co? a może tawariszcz major Rydzyk towarzyszu Haszu przekazał przesłanie od gigant-tawariszcza Putina? > ściągnąć - szczyt bezwstydności.Wyśmiewać Solidarność. To ja. Bardzo chętnie będę wyśmiewał Pięknego Mariana i Śniadka czy jakichś innych cycków. Chętnie również otworzę ogień z cekaemu do bandziorów demolujących Miasto Kaczora bez względu na to, czy mają na szmacie zawieszonej na kiju "zw.zaw.górników" czy "solidarność". > Nazywać bolszewikiem antykomunistę. Skoro antykomunista ma bolszewicki sposób widzenia świata... > Głosować, głosząc przy tym liberalne hasła i...sprzeciw przeciwko partyjniackim > rządom... za miliardowymi wydatkiem - kierując się interesem PO na złośc PiS-ow > i odmarażając uszy budżetowi czyli narodowi! Ja mam platfusów -zwłaszcza z tuskiem i schetyną na czele - głęboko w důpie, kolego, więc nie wyjeżdżaj mi tu ze swoją paranoją. Ale przyganiał kocioł garnusiowi, pulpeciku - kiedy Marcinkiewicz wycofywał z Trybunału Stanu ustawę za 90 miliardów, to ci to jakoś nie przeszkodziło. Pan premier w ten sposób odmroził uszy mniej więcej 10 razy bardziej temu narodowi, wiesz? Nie wiesz. Powiem ci, dlaczego nie wiesz - bo ty masz coraz dłuższe przerwy w myśleniu. A teraz zagadka - co sekretarz Hasz ma na myśli: > Można popierać dr Kulczyka za sprzedaż-prywatyzację francuskiej państwowej > firmie kurę napędzjącą złotymi jajami polską średnią i mała a nawet indywidualn > ą > przedsiębiorczość!!!!!!!!!!! Jeżeli miał na myśli, że kiedykolwiek powiedziałem coś dobrego o kulczyku, to ma u mnie wpierdól za łgarstwo, bo to jest bezczelne łgarstwo Hasza po raz kolejny. Jeżeli miał na myśli, że tepsa napędzała zotymi jajami, cytuję: "polską średnią i mała a nawet indywidualną przedsiębiorczość", to albo odkrył kolejne 12 planet Układu Słonecznego i nawiązał kontakt z ich mieszkańcami w swoim własnym języku, co świadczy o niezdrowiu; albo naprawdę w to o tepsie i polskim biznesie wierzy, i powinien się szybko ubrać w kaftanik oraz przestać oglądać reklamy w tv; albo ma na myśli jaja (czemu do cholery "złote"?), które sobie tepsa dotychczas i zawsze robiła z "polskiej średniej i małej a nawet indywidualnej przedsiębiorczości". Ech, Haszu, Haszu... > Każdą próbę dyskusji szczegółowej zbijać plugawym oszczerstwem > z nadetą arogancją i butą bez krzty szacunku i godności... Hasz znowu zapłakał nad swoją merytoryczną beznadzieją i... zaasekurował się po raz kolejny w tym poście, pisząc nie "Pan Prezydent Kaczyński", "Pan Prezes mojej ulubionej partii Jarosław Kaczyński" czy choćby "bracia Kaczyńscy", lecz KACZORY. Drogi Haszu, "Kaczory" to sobie mogę pisać ja, tak jak i "platfusi" oraz "pisiaki", ponieważ mam do obu partii ze świecznika stosunek niechętny, a ponadto jestem człowiekiem myślącym. Ty masz moralną powinność używać określeń pełnych czci, gdyż jesteś kaczorczym Derwiszem Haszem, który nie myśli, jeno wierzy. O cudownej przemianie wierzącego Hasza w Hasza wierzącego w to samo, ale w zupełnie coś innego - będzie teraz. > rząd nie partyjniacki a jak najlepszy! I stosować surowe standarty jak z > ministrem Skarbu czy Lubniewską której nie pozowlono natychmiast na udzielanie > wypowiedzi > po 1-ej niefortunnej zacytowanej przez obcą prasę. A mam ci, misiu, przypomnieć, jak do upadłego broniłeś inkryminowanej wypowiedzi pani minister Lubińskiej, twierdząc, że była słuszna, a niemalże genialna? Co ty myślisz, że kit mi wciśniesz? Zapomnij o takiej możliwości. I na koniec mojej zabawy z Haszem: > dla Was! Krytykujcie co źle zrobi PiS. > Ale przy krytcznych zdaniac dodawajcie na końcu zamiast kropki znak > zapytabia. Czy tak będzie? To znaczy, towarzysze, taką krytykę konstruktywną uprawiajcie. Nie mówcie, towarzysze: "Towarzysz gomółka gada za długo", tylko "Czyż towarzysz gomułka gada za długo?" No i jak cię tu nie nazywać bolszewikiem? No jak? Odpowiedz Link Zgłoś
galba Klapki na oczach bolszewii głosującej na PO 08.01.06, 15:40 > Ciekawy punkt widzenia zalatujący hipokryzją > to PiS współpracuje z LPRem, a PO kundli sie kolaboracją? Tak Andrzeju, to było złudzenie. Tusk nie dał ciała Romanowi i nie głosował ("od zawsze") za socjalizmem. > Ponadto coś Ci sie pomyliło - Waltzowa miała wygrać stołek, a nie dostać > i nie mów hop.Wybory i tak będą.Masz nadzieję ,że do jesieni komisarz > tak omami Warszawiaków,że ci zapomną o żenadzie Kaczyńskiego? Mam nadzieję, że będą pamiętać jak dobrym, w ich opini, był rządcą. W końcu nie bez przyczyny gdyby wybory na prezydenta W-wy odbywały się równolegle z wyborami prezydenta RP to LK, wg sondażu GW, zmiótłby Waltzową przewagą 20 %. > Pocieszasz się , bo zaparłeś się swoich idei > Liberał popierający socjalistów z PiSu, cieszący się z becikowego > to się nazywa Prawdziwy Wolnościowiec? (wstawiłem poprawna duża literę) > Tak trzymaj Marcinie. Cóż, cieszę się, że głosując na czerwoną Platformę konserwatorów SBeckich układów i wielbicieli podnoszenia podatków nie zaparłeś się swoich idei - w końcu od PO nie jest w tak daleko do SLD. Cieszę się również, że ci, którzy dali się oszukać (jak Żelazna Zyta) w porę dostrzegli, że za piękną fasadą PO kryją się starzy towarzysze z KLD i ich "zasady". Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Klapki na oczach bolszewii głosującej na PO 08.01.06, 15:58 galba napisał: > > > Pocieszasz się , bo zaparłeś się swoich idei > > Liberał popierający socjalistów z PiSu, cieszący się z becikowego > > to się nazywa Prawdziwy Wolnościowiec? (wstawiłem poprawna duża literę) > > Tak trzymaj Marcinie. > > Cóż, cieszę się, że głosując na czerwoną Platformę konserwatorów SBeckich > układów i wielbicieli podnoszenia podatków nie zaparłeś się swoich idei - w > końcu od PO nie jest w tak daleko do SLD. Jak wam braknie wrogów, bo przecież PiS wymiecie wszystkich ze sceny politycznej (czyż nie?), to co zrobicie?Zaczniecie jeść własny ogon? Zauważyłem ciekawy koziołek w wykonaniu co niektórych wyborców PiSu. Wielcy socjalisci muszą przełknąc liberalna Zytę, a przecież jeszcze tak niedawno słowo liberał oznaczało po prostu złodzieja i aferała. Jak myślisz?Kto się zmieni?Pewnie masz nadzieje że Zyta i zacznie nadawać na tej samej fali co oszołomiona takim wyborem spora część wyborców PiSu, dla których solidarna Polska była wielka obietnicą i zapowiedzia obrony przed tymi paskudnymi krwiopijcami liberałami.Niech jej będzie, wtedy Twoja radość z wprowadzania socjalizmu w Polsce.Gdy jednak przeforsuje swój punkt widzenia i wprowadzi do rządzenia model liberalny, to ma mój głos, no ale dla Ciebie będzie to wielka przykrość. > > Cieszę się również, że ci, którzy dali się oszukać (jak Żelazna Zyta) w porę > dostrzegli, że za piękną fasadą PO kryją się starzy towarzysze z KLD i > ich "zasady". > Aha. Czekam na zapowiadane rozliczenia z aferałami. Jakos cicho na razie o tym.Kaczorki chcą najpierw dobrze sie okopać, czy czekaja na okres przedwyborczy?Nawet SLD nie tykaja za ostatnie afery. A. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Klapki na oczach plus zaniki pamięci 08.01.06, 16:25 > Gdy jednak przeforsuje swój > punkt widzenia i wprowadzi do rządzenia model liberalny, to ma mój głos, > no ale dla Ciebie będzie to wielka przykrość. Przypominam ci, że to ty zawsze promowałeś tutaj socjalizm a ja wolny rynek... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Klapki na oczach plus zaniki pamięci 08.01.06, 16:32 galba napisał: > > Gdy jednak przeforsuje swój > > punkt widzenia i wprowadzi do rządzenia model liberalny, to ma mój głos, > > no ale dla Ciebie będzie to wielka przykrość. > > Przypominam ci, że to ty zawsze promowałeś tutaj socjalizm a ja wolny rynek... > ??? weź leki na pamięc Skoro promowałeś wolny rynek, to za ile dałeś się kupić, że poparłeś socjalistyczne zapowiedzi ze strony PiSu? Jesteś za liniowym , ale popierasz progresywny? Chcesz obniżenia podatku, ale cieszy cię styczniowa podwyżka akcyz? Ileż sprzeczności w Twoim zachowaniu. A. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Boże, co za matoł. Nic dziwnego - POwiec... 08.01.06, 16:42 Rozumiem, że ty wolisz wysoki liniowy od niskiego progresywnego? To już zaczyna trącić jakąś chorobą... Rozumiem, że rurki z kremem przestały się sprzedawać ale trzymaj się jakoś chłopie! Nie poddawaj się tak łatwo obłędowi. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Boże, co za matoł. Nic dziwnego - POwiec... 08.01.06, 21:10 galba napisał: > Rozumiem, że ty wolisz wysoki liniowy od niskiego progresywnego? To już zaczyna > trącić jakąś chorobą... Rozumiem, że rurki z kremem przestały się sprzedawać > ale trzymaj się jakoś chłopie! Nie poddawaj się tak łatwo obłędowi. > > Ha!Brakuje argumentów kolego liberale? To zacznijmy od wysokosci tych podatków. Co jest wyższe?15 % liniowego, czy 18 % (i 32 %) progresywnego? Rozumiem ,ze jako liberał pochwalasz janosikowe ściąganie wyższej stawki od ludzi przedsiębiorczych.To takie czysto liberalne.hehe Poza tym, jakiz liberał poprze interwencjonizm państwa w gospodarkę? Z Ciebie taki liberał i wolnościowiec, jak ze mnie ksiądz. Popatrz choćby na to forum.PiS popiera Patience, zwolenniczka Borowskiego (rozmawiałem z nia na ten temat, to mam nadzieję ,że sie nie obrazi jak podeprę się jej przykładem).PiS popiera też Palnick, znany antyklerykał- chyba nie sądzisz ,że z powodu ciagot PiSu do koscioła.Oni przyznaja się do popierania idei socjalistycznych , widząc w socjaliźmie system sprawiedliwszy od liberalnego, gdzie każdy powinien liczyć na własne siły. Taką postawę rozumiem i nie jest ona sprzeczna z tym co prezentowali dotychczas. Po prostu PiSowcy w kampanii wyborczej zręcznie ich omamili obietnicami socjalu i jestem ciekaw, czy nie będa ewoluować,gdy z powodu wpływu Zyty na rząd, PiS magle zacznie wdrażać bardziej liberalny model.Nic mi się nie zgadza jesli chodzi o Twoja osobę.Niech Ci będzie,żem socjalista to i poparcie różowego PO mieści się w tym wszystkim, ale Ty?Prawdziwy Wolnosciowiec i Ultra-Liberał? Zrozumiałbym gdybyś tylko atakował PO, ale nie, Ty popierasz PiS z całym ich socjalizmem i tą wielką nagonka na liberalizm , z jaką mieliśmy do czynienia w czasie przedwyborczym. Nędza blada z tym Twoim liberalizmem. A. Odpowiedz Link Zgłoś
amigosan Re: Klapki na oczach plus zaniki pamięci 08.01.06, 18:36 galba napisał: > > Gdy jednak przeforsuje swój > > punkt widzenia i wprowadzi do rządzenia model liberalny, to ma mój głos, > > no ale dla Ciebie będzie to wielka przykrość. > > Przypominam ci, że to ty zawsze promowałeś tutaj socjalizm a ja wolny rynek... pis i wolny rynek hihihi wolny od wolnosci Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg podnoszenia podatków? 08.01.06, 16:13 galba napisał: > > Cóż, cieszę się, że głosując na czerwoną Platformę konserwatorów SBeckich > układów i wielbicieli podnoszenia podatków nie zaparłeś się swoich idei - w > końcu od PO nie jest w tak daleko do SLD. > czy Ty juz gadasz po pisowsku?czyli półprawdami? A. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Aha 08.01.06, 16:27 No dobrze: po POwsku podnoszenie podatków nazywa się ich spłaszczeniem - nic to, że w efekcie płacić trzeba będzie więcej... PS. Ja jestem za liniowym tyle, że na poziomie gwarantującym obniżkę a nie podwyżkę podatków. Np. 10 %. Odpowiedz Link Zgłoś
amigosan Re: Aha 08.01.06, 18:35 galba napisał: > No dobrze: po POwsku podnoszenie podatków nazywa się ich spłaszczeniem - nic > to, że w efekcie płacić trzeba będzie więcej... > > PS. Ja jestem za liniowym tyle, że na poziomie gwarantującym obniżkę a nie > podwyżkę podatków. Np. 10 %. co to za slimak z tej galby???????????? jest za a nawet przeciw??????? komediant z towarzysza hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Aha 08.01.06, 21:14 galba napisał: > No dobrze: po POwsku podnoszenie podatków nazywa się ich spłaszczeniem - nic > to, że w efekcie płacić trzeba będzie więcej... > > PS. Ja jestem za liniowym tyle, że na poziomie gwarantującym obniżkę a nie > podwyżkę podatków. Np. 10 %. > > Liniowy to jest liniowy i taki podatek proponowało PO, ale Ty wolisz socjalistyczny progresywny .Cóz Ty mi tu wciskasz te 10 %? 10 % jest bliżej 15 niz 18 .Czyż nie? Jesteś w matni Panie Prawdziwy Liberale. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ___Za gierka było lepiej niż za gomułki trefnisiu! 08.01.06, 22:25 Nie łgajcie towarzyszu Hasz i nie wsadzajcie... piq 08.01.06, 20:55 + odpowiedz ...mi w usta twierdzeń, których nigdy w życiu nie wypowiedziałem. Twoje poglądy, które zrelacjonowałeś w wątku Pancernopokładowej o tym, jak to za gierka było lepiej - oraz w kilku innych - sytuują cię po lewej stronie Mocy - dla mnie to ciemna strona. I na nic ci się zda strojenie się w narodowe piórka. Jesteś po prostu socjalista. Pamiętaj też, że nawet jeśli auto ma na prędkościomierzu 200 km/h, to nie znaczy że tyle może jechać. Ty sobie wyskalowałeś na 170, ale z pewnością tyle nie wyciągasz. pozdrowienia _________________________________________________________________ HASZCZ####################: Ograniczę się do odwazjemnienia pozdrowień! P.S.1 Wyskalował mnie Rycho7. P.S.2 Łapiesz się gołosłownie za półprawdy j.w. - nie poprzesz pomówień linkiem ani pełnym cytatem! Np. Lepiej za gierka ...niż za gomułki pisałem o 1 bułce z szynką, którą mogłem kupić w każdym sklepie Porównuj II RP do Hiszpanii Franco a nie III RP do reform w...itd. Prywatyzacja przez państwową firmę jak TP S.A. P.S.3 Po pierwsze - po czytasz me wiersze? Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: ___Za gierka było lepiej niż za gomułki trefn 08.01.06, 23:47 Nie konfabuluj haszu szachowy. Dziwowałeś się że w PRL-u można było klepać biedę. Nie kręć jak lewak. Odpowiedz Link Zgłoś
piq za "trefnisia" serdecznie dziękuję, wiesz, ... 09.01.06, 09:02 ...jestem z Krakowa, a tu tradycje Stańczykowskie są wiecznie żywe. No a teraz do rzeczy (ty od rzeczy, ja z powrotem): hasz0 napisał: > P.S.2 > Łapiesz się gołosłownie za półprawdy j.w. - nie poprzesz pomówień linkiem ani > pełnym cytatem! Nie chciało mi się szukać, bo jestem człowiekiem zapracowanym, ale Wikul ci znalazł, mości panie socjalisto. A jak już koniecznie chcesz poczytać kompromitujące bzdury, które popisałeś, to proszę bardzo, oto wątek Pancernopokładowej z twoimi wypotami na temat gierkowszczyzny i gomułkowszczyzny: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=33398291&a=33398291 > Lepiej za gierka ...niż za gomułki pisałem o 1 bułce z szynką, którą mogłem > kupić w każdym sklepie Blebleble, kotuniu, napisałeś np. o "dobrych TV-setach na śmietnikach za gierka" albo że w prlu nie było głodu, połatanych spodni ani dziurawych butów. Może tobie tak było dobrze, nie wiem czemu, bo ja np. musiałem uszyć sobie buty z kawałka dermy i wycieraczki do butów, bo bym nie miał na gimnastykę do szkoły, a spodnie miałem połatane non stop - przynajmniej 2 pary, bo nowe były od wielkiego dzwonu. No i ta wielkopomna fraza o "wolnym rynku" za gierka iiiiiiihihihi! Haszko pieje potem dalej, ale cienko: > Porównuj II RP do Hiszpanii Franco a nie III RP do reform w...itd. > Prywatyzacja przez państwową firmę jak TP S.A. No i co? Pisałem coś o tym czy co, towarzyszu? To są te wasze genialne riposty? Coś nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 __Jesli z tych WSZYSTKICH moich wpisów wyciągnąłeś 09.01.06, 09:39 (w rzeczonym wątku) uprawniony wniosek, upowazniający Cię do obrażania mnie na wszelkie sposoby (w tym personalnie) i zarzucania ostrgo mijania się z rzeczywistością - to bądź sobie jedyną wyrocznią dla sobie podobnych - . Tu nie kończę zdania bo wiem, ze nigdy Ci nie dorównam w dziedzinie deprecjonowania osoby, i jego stylu polemicznego, niewygodnego dla Ciebie dyskutanta. Dla jasności podam jeszcze raz, że przeciwstawiam się próbom wrzucania do jednego worka i jednakowej oceny wszystkich okresów PRL-u. _______Bierut =/= Gomułka ani Gomułka =/= Gierek_____________ ci co porównują martyrologię zakatowanych z cierpieniami ofiar 68 maja swój cel kat=ofiara. Również Jaruzelski =/= Gomułka =/= Gierek. Ktoś z nich nie zdecydował się jednak na strzelanie do własnego narodu. Ktoś pozwolił na otawrcie furtki z obozu a ktoś ją zatrzasnął! A incydenty z wyrzucaniem dobrych TV (czarno-białych) na smietnik były! A zkolei kiełbasę i szynkę można było kupic za Gomułki... Pozwolę sobie jednak, w malutkim, nieproporcjonalnym rewanżu, na pewne wnioski. ale to już w oddzielnym poscie... ------------------------------------------------------------------- Wikul: "Pamietam co sie działo w Polsce 30 lat temu a nie pamiętam co robiłem miesiąc temu. Jest to jakiś fenomen trudno wytłumaczalny ale tak jest w moim przypadku. niestety nie płaciłeś za prąd! Hasz: Nie było głodu. Była bieda. Dzieci mogły głodować w rodzinach pijaków, alkoholików, prześladowanych politycznie przez system. Ale nie było to zjawisko nagminne. Mógł to być nieznaczny margines. Nie porównuj różnych czasów. W Niemczech przed Erhartem bieda byłą większa. Specjalnie nie piszę o Portugalii, Grecji, Hiszpanii, południu Włoch ani Rumunii. Porónuj te same czasy w różnych krajach! Tak jak Ty porównywałą propaganda PZPR zamiast do Europy i USA - porównywali PRL do wybranych okresow z II RP. Za Gomułki mogłem kupić bułkę i 10 deka szynki, kazać przekroić i zjeść w sklepie. Ile kosztowała bułka, chleb, cukier, herbata (gruzińska) para butów, ubranie, czynsz w latach 60? Były różne okresy. Za Gomułki do Polski przyjeżdżali (ci co mogli) kupować mięso i wędliny). w połowie lat 70 za Gierka zaczęły się ostre niedobory mięsa i wędlin. ------------------------------------------------------------------------ Głodowali? Wszędzie? Bieda była. Ale nie dlatego, ze nie stac było na jedzenie. Z księżyca spadliście? Lodówki, pralki, telewizory, ubrania, buty były drogie ale nikt nie chodził w dziurawych butach i cerowanych spodniach! Oprócz mnie... HAHAHAHA. Raz na randce pękły mi spodnie... Może porównujecie ceny mieszkań i smaochodów teraz i wtedy na wolnym rynku? ------------------------------------------------------------------------- Pomijając "wyrwywkowane haszowi" bo rekompensacyjne HIHOTY PiQ-a rozmijające się z MERITUM, tamta bieda, niedobory, okupacja po okupacji, żelazną kurtynę, terror i likwidację podziemia a potem kariery BMW, "rządy ciemniaków" i małą pętlę zadłużenia Gierka, marnowanie energii społecznej, efektów specjalistów i naukowców i zaangażowania ambitnych i przedsiębiorczych poprzez centralne decyzje nakazowej władzy - tej piramidy kompetencji postawionej czubkiem na dół, absurd rozmijania się haseł z czynami...itd. nie TŁOMACZĄ KARDYNALNYCH BŁEDÓW, USTAWIONEJ w stanie wojennym "TRANSFORMACJI", SKOKU CYNICZNYCH CWANIAKÓW NA POLSKĘ. Wszystko juz te szydła w worku, które opisałem - WYLAZŁY I KŁUJĄ! ---------------------------------------------------------- Oni czują smród spod dywanu a boją się zimnej wody Odpowiedz Link Zgłoś
piq to zabij mnie w sekundzie jakąś swoją ripostą 09.01.06, 10:29 a tu masz materiał: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=34574585&a=34649744 Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat ___________________Otóż PiQ-usiu__________________ 09.01.06, 10:32 dyskusja na tematy polityczo-gopspodarcze, między osobnikami rozumnymi, nie polega na ośmieszaniu i deprecjonawaniu osoby, ani jego zdolności, inteligencji czy stylu wysławiania się. Polega na argumentacji, zbijaniu tychże argumentów, logicznym uzasadnianiu, prawidłowym wnioskowaniu, analizie i syntezie. I pewnej, minimalnie wymaganej w naszej szerokości geograficznej, kulturze! Nie podważa przeciez prawdziwości - nieporadny sposób jej wyrażania, nieprawdaz? Ani fakt, ze głosi ją obdarty i niekulturalny menel? ############################################################################### Ale takie właśnie - metody, chetnie zaś stosowała ubecja i esbecja z prostego powodu - a mianowicie wiedziała z góry, ze stosujac cywilizowane reguły - nie jest w stanie nikogo przekonać! ############################################################################### W Polsce, niestety, część opozycji antykomunistycznej przejęła te wraże metody. Obserwujemy to zjawisko od 16, ba! od 25 lat! Zaczęło się od Wałęsy! Kilkudziesięcioosobowa grupa działaczy WZZ, znająca go dobrze, jego powiązania i metody działania, uchwaliła na samym początku lat 80-ych, wycofanie go z roli przywódcy Solidarności, wiedząc kogo będzie popierał i kim sie otoczy. Ale sytuacja wyszła poza WZZ i zapadła odwrotna decyzja by rozwiązac WZZZ. Nieszczęśliwie też aby wielomilionowy tłum, przekonany już przez służby i prasę rezimową, że oto ma niebezpiecznego dla komunistów trybuna ludowego, nie doznał rozczrowania i, aby nie zniszczyć zapału i nie zaszkodzić sprawie, która jak nigdy, stawała się realna - postanowiono rozwiązać WZZ i poprzeć powstającą Solidarność. Doradcy dopełnili reszty - popularność wygrała z rozsądkiem. Od tej chwili WSZYSCY, którym obce były; kunktatorstwo, rozgrywki, unikanie problemów, mijanie się z prawdą, filisterstwo i prywata - byli niszczeni metodami, podobnymi do tych, stosowanych tu wobec mnie, przez aż tak wielu Forumowiczów! Tych jawnych i tych pacynujących! Tych którzy udają, ze nieskładne, może trochę toporne zdania nie moga zawierać prawdy a piekne stylistycznie, choć niepiękne logicznie - nie moga byc fałszywe. ################################################# Casus Maleszki nie istnieje? Jakże pieknie pisał! ################################################# Bronił tych, którzy eliminowali wolnozwiązkowców, choć wykazali się krańcową bezwzględnością i wywołali zdumienie atakowanych - takie zdumienie, jakie mnie teraz ogarnia, obserwując Was, dorosłych dyskutantów o ważnych sprawach - po 16 latach niepodległości! Penetracja bezpieki byłą tak wyjątkowa, nasilona i liczna, że Polska stała się jedynym krajem w obozie UW (satelickim ZSRR) iż stan ten przetrwał w postaci karykatur partii wszelkiej masci - przez aż 16 długich lat! Jesli w tej chwili słysze w polskim radio o kaczorach, ze to psy! Jeśli słyszę, ze sami nie zjedzą jabłka i nie dadza zjeść Gronkiewicz- Waltz - to pytam się Ciebie PiQ-u - jakiego oczekujesz wyniku pozostając z haslem "przede wszystkim gospodarka" ? Bo któż będzie jej beneficjentem! Waltz już ma 1.000.000,- zł/ miesiąc! ########################################################## Zachodzi więc pytanie - co powoduje moimi antagonistami? ########################################################## Czym różni sie "imperium" Ojca Rydzyka i "dyktatura braci kaczorów" od imperium bankowego niedoszłej dwukrotnie prezydentowej - Waltz, popieranej niegdyś przez Radio Maryja, od premiera Bieleckiego z KLD, Tuska, Rokity? Dlaczego zamiast merytorycznej, spokojnej i kulturalnj dyskusji, jaka mozemy wysłuchać i to z narodem na żywo w RM, a nie z dobranymi. opłacanymi po 100.000zł/miesiąc redaktorami, słyszę inwektywy i pomówienia? ____________________Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
piq ____________Otóż Haszu_____________ 09.01.06, 11:07 haszszachmat napisał: > dyskusja na tematy polityczo-gopspodarcze, między osobnikami rozumnymi, nie > polega na ośmieszaniu i deprecjonawaniu osoby, ani jego zdolności, inteligencji > > czy stylu wysławiania się. > > Polega na argumentacji, zbijaniu tychże argumentów, logicznym uzasadnianiu, > prawidłowym wnioskowaniu, analizie i syntezie. Dobrze myślisz tym razem. Na tym właśnie polega. I tu przypomina mi się dyskusja w wątku moim o emeryturach górniczych, gdzie przytoczyłem stosy liczb i danych, a ty, żabko, razem z członkiem qmitetu wyborczego leszka millera, niejakim marcqiem, odpowiadaliście pierdułami jak nie przymierzając michnik. Ty akurat wyjątkowo rzadko używasz argumentów w pełnym słowa tego znaczeniu. Czego zresztą nie widzisz. Kiedy uderzasz w ścianę, bo ktoś prawdziwe argumenty ma, bierzesz to za atak na siebie. Odpowiem jeszcze na zadane mi pytanie: > - to pytam się Ciebie PiQ-u - > jakiego oczekujesz wyniku pozostając z haslem > "przede wszystkim gospodarka" ? Pytanie jest źle zadane, ponieważ wychodzi z fałszywej tezy. Moje hasło to: "Wolność, własność, sprawiedliwość". Ale myślę też o tych, którzy chcą zarabiać, a nie mogą - i ci są rzeczywiście poszkodowani. Główna przyczyna: wysokie koszty pracy + zerowa pomoc chcącym założyć własne przedsiębiorstwo + zbyt wysokie podatki. Mówi to zresztą Zyta. A poza tym jestem po Akademii Ekonomicznej - i dlatego chętnie zajmuję się gospodarką. A teraz o tobie: > Tuska, Rokity? Dlaczego zamiast merytorycznej, spokojnej i kulturalnj dyskusji > , > jaka mozemy wysłuchać i to z narodem na żywo w RM, a nie z dobranymi. > opłacanymi po 100.000zł/miesiąc redaktorami, słyszę inwektywy i pomówienia? > ____________________Dlaczego? No widzisz, bo dla ciebie wymarzona dyskusja to taka, w której wszyscy przyznają ci rację i będą ci mówić: "redaktorze Hasz", "doktorze Hasz", "profesorze Hasz" czy też np. "radco". Kiedy coś jest nie po twojej myśli - jojczysz. Kiedy ktoś powie ci "socjalisto", lamentujesz. Dowodem twój post. Ale ja odpuszczam ci już. Skoro się obrażasz, nie będę się narzucał. Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat ________________Obracasz kota ogonem______________ 09.01.06, 11:24 NIE ZE MNA PIQu, TE NUMERY! ZNAM zbyt dobrze ekonomistów maniery! Już tu żadna Twoja riposta nie może się, jakbyś chciał bez włąściwej kontry - ostać! Nie muszę wytykać Ci szparko > "przede wszystkim gospodarka" ? Bo poniższe ma tę włąściwość "Wolność, własność, sprawiedliwość". i już zdradza nowatorów chciwość. Gdybyś Hasza bardziej cenił wnet byś swoje hasło zmienił: "Wolność, sprawiedliwość, własność" - to moje - żeby była jasność! Ale myślę też o tych, którzy chcą zarabiać, a nie mogą - i ci są rzeczywiście poszkodowani. Główna przyczyna: wysokie koszty pracy + zerowa pomoc chcącym założyć własne przedsiębiorstwo + zbyt wysokie podatki. Mówi to zresztą Zyta. A poza tym jestem po Akademii Ekonomicznej - i dlatego chętnie zajmuję się gospodarką. A teraz o tobie: > Tuska, Rokity? Dlaczego zamiast merytorycznej, spokojnej i kulturalnj dyskusji > , > jaka mozemy wysłuchać i to z narodem na żywo w RM, a nie z dobranymi. > opłacanymi po 100.000zł/miesiąc redaktorami, słyszę inwektywy i pomówienia? > ____________________Dlaczego? No widzisz, bo dla ciebie wymarzona dyskusja to taka, w której wszyscy przyznają ci rację i będą ci mówić: "redaktorze Hasz", "doktorze Hasz", "profesorze Hasz" czy też np. "radco". Kiedy coś jest nie po twojej myśli - jojczysz. Kiedy ktoś powie ci "socjalisto", lamentujesz. Dowodem twój post. Ale ja odpuszczam ci już. Skoro się obrażasz, nie będę się narzucał. Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat _______________________???_______ _________________ 09.01.06, 11:54 PiQ: Ale myślę też o tych, którzy chcą zarabiać, a nie mogą - i ci są rzeczywiście poszkodowani. HASZCZ####: WCALE NIE MYŚLISZ! Znam ekonomistów zbyt dobrze! Fetysz maksymalizacji wzrostu. Zysku, efektu bez uwzględniania wszystkich strat w rachunku ciągnionym włącznie ze skutkami społecznymi, ekologicznymi i zdrowotnymi. Co myślisz o związkach zawodowych górników? Wiemy! Czy myślisz, ze energia alternatywna do ropy, gazu i elektrowni atomowych jest nieekonomiczna? Że likwidacja górnictwa i hutnictwa, stoczni to jednak nie błąd? Że nie można było poszukac przez 16 lat w Polsce innych alternatyw? PiQ: Główna przyczyna: wysokie koszty pracy + zerowa pomoc chcącym założyć własne przedsiębiorstwo + zbyt wysokie podatki. Haszcz###: A o czym qrva ja tu bez przerwy piszę! Te koszty pracy itede - to JEST OCZYWISTOSĆ! Dal przedszkolaka! WYJDŻ ZE SWEJ NORY ABSOLWENTA EKONOMII i doceń te niuanse, na które ekonomista jest niewyczulony z powodu braku technicznego wykształcenia i praktyki. Tyle już widziałem na własne oczy nonsensów i błędnych decyzji ekonomicznych - pomimo apeli środowisk technicznych i przedsiębiorców. Całe te 16 lat to jeden nonsens! Mafia sycyliska lepsze by decyzje podjeła! Tylko zTobą trzeba pisać na każde zdanie o niuansach - dodatkowy elaborat zastrzegający ze się nie jest skończonym idiotą jw. i ze się uznaje prawdy oczywiste! PiQ: A poza tym jestem po Akademii Ekonomicznej - i dlatego chętnie zajmuję się gospodarką. A teraz o tobie: No widzisz, bo dla ciebie wymarzona dyskusja to taka, w której wszyscy przyznają ci rację i będą ci mówić: "redaktorze Hasz", "doktorze Hasz", "profesorze Hasz" czy też np. "radco". Kiedy coś jest nie po twojej myśli - jojczysz. Kiedy ktoś powie ci "socjalisto", lamentujesz. Dowodem twój post. Ale ja odpuszczam ci już. Skoro się obrażasz, nie będę się narzucał. Haszcz############: Stara Twoja metoda - odpuszczasz, udając silnego argumentacją - mimo że nie odniosłeś się, jak zwykle, do 90% moich stwierdzeń - choć to ostatnio ja Ci wytknąłem na zasadzie rewanżu, że się obrażasz! Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: __Jesli z tych WSZYSTKICH moich wpisów wyciąg 09.01.06, 13:28 Musiałeś byc nieźle ustawiony za komunny (co zresztą wiele tłumaczy w Twoich przemowach). Ja tylko czekałem aż szkołę skończę i nie miałem najmniejszych wątpliwości gdzie sie udam (tylko sie zastanawiałem czy mi paszport dadzą) i dlatego od podstawówki niemieckiego i angielskiego się uczyłem (z ruska nawet zeszytu nie zakładałem). Aż tu nagle "się zrobił" 89 i o 180 stopni mi się zmieniło. Nie żałuję wyboru. Widzisz, mnie to co się wydarzyło skłoniło do nie wyjeżdzania (przynajmniej na stałe) więc zanotuj sobie wyjątek od Twojej reguły Rozumiem, Twój zal po komunie, znaczy socjalnym "bezpieczeństwie" - państwo kartki dało to i da na wykupienie ich, prawda? Cóż, ja pracowałem od podstawówki (tak, tak - za komuny) i jakoś mi do głowy słabo i z oporami przychodzi, że ktoś mi coś da za nic tzn. za samo bycie członkiem jakiegoś społeczeństwa. A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _________alfalfa=Prowokator młodzieżowki SLD? 09.01.06, 13:57 Dzięki takim zwyczajnym ludziom jak ja, udupionym przez takich jak Twoi tatusiowie - kolego prowokatorze, możesz teraz wyjechać albo zostać. Nie potrafię wyjaśnić sobie inaczej stopnia Twojego ograniczenia, niepozwalającego ci odróżnić porządnego człeka od komucha. Tylko rzopieszczony, pozbawiony skrupułów prymityw, moze coś takiego napisać znając moje posty od pięciu lat! Skompromitowałeś się tu całkowicie w oczach innych. ########################################## Samo się wzięło i wydarzyło.... ########################################## Ręce opadają! jak ciebie alfala przeczytałem. Smutne, niezabawne i wstretne swą prostacka próba poniżenia człowieka, którego nie znasz. Zal mi ciebie. alfalfa napisał: > Musiałeś byc nieźle ustawiony za komunny (co zresztą wiele tłumaczy w Twoich > przemowach). Ja tylko czekałem aż szkołę skończę i nie miałem najmniejszych > wątpliwości gdzie sie udam (tylko sie zastanawiałem czy mi paszport dadzą) i > dlatego od podstawówki niemieckiego i angielskiego się uczyłem (z ruska nawet > zeszytu nie zakładałem). Aż tu nagle "się zrobił" 89 i o 180 stopni mi się > zmieniło. Nie żałuję wyboru. Widzisz, mnie to co się wydarzyło skłoniło do nie > wyjeżdzania (przynajmniej na stałe) więc zanotuj sobie wyjątek od Twojej > reguły > > Rozumiem, Twój zal po komunie, znaczy socjalnym "bezpieczeństwie" - państwo > kartki dało to i da na wykupienie ich, prawda? Cóż, ja pracowałem od > podstawówki (tak, tak - za komuny) i jakoś mi do głowy słabo i z oporami > przychodzi, że ktoś mi coś da za nic > A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 A tak z ciekawości alfa który jesteś rocznik? Bo 09.01.06, 14:17 wiem od znajomych nauczycielek i profesorów na uczelniach, ze z powodu szamotaniny z reformą szkolną i feminizacją zawodu - absolwenci nie są zdolni do rozumienia dość prostych przekazów, analizowania i samodzielnego wyciągania wniosków. Boję się, że Cię skrzywdziłem posądzenim o perfidne działanie przyczynowo- skutkowe. Być może jest to tylko u Cibie efekt matrycy drukarskiej GW. Tam w tym tekście o Bierucie, Gomułce i Gierku i 68 wyrażnie cos napisałem. Może to za trudne dla Ciebie. W jakim charakterze pracowałes w podstawówce? Napisz mi - tylko spokojnie. Tak jak Ci się wydaje. Bez emocji. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: A tak z ciekawości alfa który jesteś rocznik? 09.01.06, 14:46 70. Akurat na pierwszych kartkach sie moja pamięć zaczyna. W 80 miałem pierwszą pensję co miesiąc za działalność artystyczną śpiewaną (50pln). Kawałek Europy przy tej działalności zwiedziłem. Po awansie do pierwszej drużyny podwyżka do 100pln. Dieta (10DM dziennie) z 10 dniowej wyprawy kolendowej dawała pensje mojej mamy zdaje się. Pracowałem w wakacje na półwyspie - wiesz juz kto Ci cytrynadę w Jastarni sprzedawał na plaży? Cholernie ciężkie wiaderka z woreczkami tej "oranżady" były, szczęśliwie niedaleko był ośrodek górniczy, ci sie nie pierniczyli, kupowali lody, ogórki, piwo i co się im przyniosło w kazdej prawie ilości, miałem nawet spięcia o "teren" z kilkoma takimi. Robiliśmy dwie beczki dziennie małosolnych i schodziły jak woda. Po wakacjach kupiłem rower(ale oczywiście z ogłoszenia bo w sklepie...??) W innych okazjach - np. charytatywnie karteczki dla rodzin wielodzietnych z kościoła roznosiłem kilka lat, też dla moje rodziny większej się "należało". Pamiętam kiedyś cały tir indyków do rozdania. Na święta przywieziony. Ciuchy i buty też z kościoła używałem, jakoś nie było w sklepie. Potem były konkretne prace, od pierwszej liceum zapisałem się na znajomego do społdzielnie studenckiej: zamiatałem dworzec przed lekcjami, rozładowywałem wagony inne myłem. kiedys nawet w operze przy dekoracji (to było ciężkie ale za to przyjemne), no i rarytas - targi poznańskie, super kasa ale szkoła musiała poczekać. Jak widać jakoś mało rózowe te czasy były. Nie takie dla mnie jak dla Ciebie. A. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: hmm........ żalosne?? chyba tak 09.01.06, 14:23 Wziąłem w cudzysłów co miało skrót myslowy (takiś w tym podobno sprawny, Ty tytanie IQ do historii 89, przed i po, całej z jej jasnymi i ciemnymi stronami. Za trudne dla Hasza? Gdyby nie 89 wyjechałbym na stałe. Nie byłeś ustawiony? Co innego z Twojej pamięci, którą tu wpisujesz, tych czasów wynika. W jakiemś innym prl żyłeś, jak pewna sklepowa z rzeźnika, która też b. dobrze wspomina. A. ps. mojego tatusia się czepiasz? No, uważaj ... Odpowiedz Link Zgłoś
wala.waleczna Re: hmm........ żalosne?? chyba tak 09.01.06, 14:41 żałosne były wizyty w sklepikach za żółtymi firankami. Kto dobrze komuchom tyłka nie lizał tam nie bywał. wala Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: hmm........ żalosne?? chyba tak 09.01.06, 18:34 walu sie jeszcze czepisz wyjazdu do Czech w 82? > żałosne były wizyty w sklepikach za żółtymi firankami. Kto dobrze komuchom > tyłka nie lizał tam nie bywał. > wala A byłem na bezczelnego.Wlazłem smiało i zamówiłem pewnym głosem. Nikomu do głowy by nie przyszło...więcej takich nr opisałem! I w kantynie wojskowej kupowałem raz w 1982! Szmapany 3 i 5 konserw! Tylko że przy generale, który miał paczkę przygotowaną. To komuchy ubiegały się o względy bezpartyjnego fahcowca. Hehehehe...Nie zrozumiesz boś za głupia! Nawt baby nie umiesz udawać ....iku! Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Alfa Ty plujesz 1-szy a potem grozisz? paradny 09.01.06, 18:56 jesteś! Gudzowaty ani Kulczyk ani wala Ci wolności nie wywalczyli. Niezależność sądów i indywidualizm a nie stadność. W tym finansowa. Jesli Ci się to uda - być sobą pomimo komuny. Nie ulegac obiegowym opiniom, które po kilkunastu latach są g...warte! Liczyc na siebie. Pomimo PRL, S, III i IV RP jak mnie przez całe zawodowe życie - możesz mnie dopiero obrazić, bo będę Cię szanował! Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: przegiąłeś 09.01.06, 20:00 i dobrze o tym wiesz. Nie dałem Ci powodu do takiej reakcji a nawet gdybyś tak uważał to najniższym chamstwem jest obrażanie dyskutanta przez plucie na jego rodzinę. Zszedłeś poniżej akceptowalnego poziomu. I ja to zapamiętam. Byłeś ustawiony za czasów prl, sam wielokrotnie opisywałeś swoje sukcesy, zagraniczne wojarze (czego się czepiasz teraz wyjeżdżających do pracy? sam to robiłeś wielokrotnie) w tym ten post wyżej, brawo brawo co za bohaterstwo, kupił w sklepie dla kacyków, nono - wstydzisz się teraz i stąd ta nerwowa reakcja? Twój wpis bardzo elegancki, rzec można - stylowy: "Nie było głodu. Była bieda. Dzieci mogły głodować w rodzinach pijaków, alkoholików, prześladowanych politycznie przez system." Acha, skoro moja rodzina nie była "prześladowana politycznie przez system" to zostaje... pijaństwo i alkoholizm??? Co to k...wa ma być?? Jak Ci napisałem roznosiłem wtedy zaproszenia do kościoła po odbiór darów z Zachodu, miałem okazję zobaczyć biedę czasów prl - co robiłeś wtedy? Kolejną inwestycję na Węgrzech? A. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: __Jesli z tych WSZYSTKICH moich wpisów wyciąg 10.01.06, 01:59 szach0 napisał: > Za Gomułki mogłem kupić bułkę i 10 deka szynki, kazać przekroić i zjeść w > sklepie. Za Gomułki bułkę z szynką w sklepie ? Ty chyba zgłupiałeś do reszty. Kg szynki kosztował wówczas 90 zł, a w sklepie tłum i kolejki. 10 dkg salcesonu to prędzej albo wędzonego dorsza. Szynkę się jadło w świeta. A może miałeś tatusia w KW i dojscia do tamtejszego bufetu w piwnicy. > Ile kosztowała bułka, chleb, cukier, herbata (gruzińska) para butów, > ubranie, czynsz w latach 60? Bułka - 50 gr, chleb - 8 zl, cukier(kg) 12 zł, herbata najtańsza "Ulung" - 2,80 zł, herbata gruzińska (chyba najgorsza) zwana "łupieżem Chruszczowa" z powodu swej drobnej konsystencji - 3,60 , para najtańszych męskich półbutów w skl.państwowym - 180 zł, w skl.prywatnym 396 - 460 zł. Garnitur to wydatek co najmniej - 1600 zł za byle co. > Były różne okresy. > Za Gomułki do Polski przyjeżdżali (ci co mogli) > kupować mięso i wędliny). Kto przyjeżdżał ? Rosjanie ? Do Polski niewielu przyjeżdżało bo był to kraj za "żelazną kurtyną"(zapomniałeś ?). Jeżeli chcieli coś kupić to mieli za bezcen (dla nich) ofertę w PeKaO a póżniej w Pewexach, bo w zwykłych sklepach w asortymentach miesnych były ciągle "przejsciowe trudnosci" i "okresowe niedobory" czyli mówiąc po ludzku mniejsze lub większe tłumy przed sklepami. > w połowie lat 70 za Gierka zaczęły się ostre niedobory > mięsa i wędlin. Niedobory miesa i wędlin zaczęły sie na dobre w 1949 r.(wymiana waluty, wojna o handel, pierwszy system kartkowy) i trwały w mniejszym i większym nasileniu aż do kompletnego załamnia w 1980. Wszystkie przewroty polityczne zaczynały sie od niedoborów i powyżek cen mięsa i wedlin. > Głodowali? > Wszędzie? > Bieda była. Ale nie dlatego, ze nie stac było na jedzenie. > Z księżyca spadliście? > Lodówki, pralki, telewizory, ubrania, buty były drogie ale nikt nie chodził w > dziurawych butach i cerowanych spodniach! > Oprócz mnie... HAHAHAHA. > Raz na randce pękły mi spodnie... A cerowania skarpetek nie pamietasz ? Tzw. elastyczne kosztowały 37 zł para. Bawełniane były tańsze ale jak szmaty i spadły z nóg. A repasacji pończoch i rajstop nie było ? A ilu ludzi chodziło w podartych pepegach i trampkach. Ty chyba tak jak i teraz żyłeś w jakmś wirtualnym kraju i miałeś rodziców badylarzy, którzy trzymali cie pod kloszem. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _____________________________ Alfaalfa! Nie udawaj 10.01.06, 08:55 teraz obrażonego! Tym się różnimy od siebie, że ja bezpodstawnie, bez najmniejszych dowodów, bez najmniejszych przesłanek i pretekstów z czyjejś strony, nie napisałbym do kogoś takich niewiarygodnych i absurdalnych bzdur w chamskim poscie z zarzutami wyssanani z palca ot tak sobie! Takiego w swojej treści - jak gdybym pisał cos przeciwnego - niz cały czas piszę. Komuna niszczyła mojego ojca i rodzinę. Ojciec musiał zatrudnić się państwowo za grosze! To Minc! Ktoś tu narzeka, ale przetrwał. W latach 40--ych i 50-=ych nie miałby szans! Musiał klepać biedę! To Berman dziś Borowski! I Różański dziś Różański. Oglądałeś Komisje? Po złodziejskiej wymianie w 1951 - to Bierut widziałeś, kogo bronią na ambasadach przed PiS-em nasi narzekający na komunę forumowicze? - przyniósł pieniadze i rzucił na stół. Nie zapomnę jego miny! Choć byłem 6 letnim dzieckiem! Chodziłeś do szkoły boso? Jadało się mieso raz na tydzień! Piszesz, ze Ty ciężko pracowałes jako dziecko! Ty pojęcia nie masz co tzn. praca dzieci w latach 40 i 50! Różniła sie do dorosłych nie czasem a tylko obciążeniem! Na wsi! Bez maszyn. Potem szkoła na wsi. Potem liceum. Tamte realia o których pojęcia nie masz pisząc o cięzkich lodach i sokach... Pisałem tu u kogo mieszkałem. Te opowiesci ślaskie, jakże egzotyczne dla reszty Polaków z wyjatkiem Mazurów, gdy ojciec do syna czy brat tu a drugi tam! Piętno dla komuny - kogo ojciec był prywaciarzem! Na zawsze! 56 - Poznań! Opisywałem i znów kpiliscie w żywe oczy - Tomasze! A była znów religia w szkole! Potem studia! Bez żadnych punktów. Choć za pochodzenie po kilku latach miałbym juz fory. A na 600 zdałem z 2-gą lokatą - pismo do mego LO. Na najtrudniejszym egzaminie z matematyki, weż sobie poczytaj o wstępnych w 62 są takie opracowania inteligencie! oskarżający na infantylnych, odwrotnych wnioskach i kulturalny inaczej! Na studiach nie miałem stypendium! Zgadnij dlaczego? A synalkowie bogatych dygnitarzy partyjnych, zdrowi jak byki - mieszkali darmo w sanatoryjnych akademikach - słyszałeś o nich !!!Potem 68 i ... To Michnik!Pracowałem CAŁE ZYCIE od 6 roku życia! Całe studia! Bez stypendium. Nigdy w PZPR - pamięć komuchów, milicjantów szukajacych a to mięsa z nielegalnego uboju, niczym za okupacji a to naloty czy nie słucha się radia Wolna Europa a to sprawdzanie takie a to siakie związane z obowiązkowymi dostawami... opisywałem tez szczegółowo 53! Nic nie wywniskowałeś? Potem praca i pismo do rodziców, ze mam zapłacić zwrot kosztów sudiów. Wie Wilul ile to było - a pisałem? może się sprawdzimy? Życiorys antykomunisty obliguje... Potem praca. I zawsze ustawieni przez UB i SB na stołkach durnie - by przeszkadzali zdolnym w osiagnięciach! To trwa niestety do dzisiaj w jakiejs strasznej, mafijnej teraz, zakamuflowanej formie... BMW wiesz co to? Bierno Mierni a le Wierni! To te pacyny i Ty atakujący zawsze niezaleznych i zawsze wolnych narzucanych gawiedzi idei. Na szczęście rugowane jest to BMW przez konkurencję rynkową. Ale dysktyminacja np. wiekowa jest i młodzi durnie wygrali z Haszem nie wiedzą i doświadczeniem ale ...przepisami! Tobie to pasuje? Taaak? Mam ubeckie fory? Durniu patentowy? Byłbym w sbeckiej radzie nadzorczej banku albo fundacji... I ma nadzieję żę te hydrę powolutku zmieni PiS! Ale podwaliny SBeckie transformacji od 1984 - robią swoje! Może się kolejny drugi rząd sanacji przewrócić "nocna zmiana" - tak nasycona Polska była SBecją... sam widzisz - jakie PROPRCJE NA TYM FORUM )))))) ja prawie sam!!!! Gdybys cokolwiek rozumiąał - widział bys je! Ja na komunistycznych budowach??? Jakże jesteś głupi! Więc przepraszam za podejrzenie o klimat w domu! Ja mogłem pracować w brygadach? Bo nie sposób mi zrozumieć Twego uczynku!!!!!!!!!!!! Ja indywidualista z krwi i kości, honorowy i zawsze pod prąd? Samodzielnie i inywidualnie robiłem w zaawansowanych technologiach a w tych mogłem konkurować np. opisywałem epizod z Anglikami w Jugosławii... Czekały komuchy na mnie po kilka miesięcy i dlatego ja byłem psychicznie i moralnie górą - tak jak w dysputach forumowych nad oszczercami - co nie oznacza, ze dobrze zarabiałem! Rekompensowałem to dodatkową pracą. Bywało nie jeden nie dwa razy po 24 h i całe soboty i niedziele przy wielkich inwestycjach i duzych uruchomieniach. I to po wiele miesięcy! I były za to pieniądze dla Polski w walucie. Ale i miałem czas wolny od 15 do 7 i wolne soboty na lata przed Wałęsą i poniedziałki...)) Dlatego smieszy mnie takie rozumowanie na podstawie opinii redaktorów 20 30 40 latków te SLOGANY I HASŁA jak zaklęcia! Ta nowomowa! Ta bzdura i zakłamanie! To oszustwo czy to idzie o Wałęsę czy Tuska czy Kwacha. Te kłamstwa, to jawne kpiny z ogłupionego narodu - czego niestety jesteś przykładem! Te zrównywanie jakże różnych EPOK w historii PRL-u - TAK WYGODNE tym siłom z 68 roku, które swa hańbę antypolską chca zamazać jednym kolorem PRL-u. Nie potrafisz tego zrozumieć? Tego, ze ktoś może walczyć z komuna nie gazetką i farbą dostarczoną nieraz przez oficera prowadzacego, by wyeliminować autentycznego opozycjonistę ale jak ja np. - zawodowo i oficjalnie swą postawą... Brachu! Coś robiłem dzięki czemu możesz mnie opluć!!!!!!!!!! Choć to nie Ty ja zapłaciłem drogo prze kilkadziesiat lat. Pomimo to nie zamieniłbym tego co ma na pałace, wille, udziały, konta. tysiące hektarów, prywatne lotniska. Gdybym durniu zgodził sie w latach 79 na wspólpracę a na 100 - 99 uległoby temu szantażowi zapytaj Walę pamięta!!!! miałbym jak mój dobry kolega - swój samolot w 1986 albo 1988 mój Drogi Durniu! Coś Ci to mówi jak sie dorabiało na transformacji? Rok 1989 nie był żadnym przełomem! Było to kilka lat wcześniej - tego nie uczą akademie a życie!!!!! Gdybym Ci opowiedział historie komusze z lat 1989 - 1995 czy potem... najadł bys się po prostu wstydu! Za to co napsiałeś! Ale widać taki miał być koszt - tej bezkrwawej ( czyżby? DLA KOGO BEZKRWAWEJ? ) rewolucji. Do Wikula może to nie szynka a nie martadela - ja tam jestem Tadek Niejadek! Dlatego mogłem zmieniać ceny piwa w najlepszym hotelu w Lublinie z 10 zł na 3.50 zł gdy dzwoniłem jako ...pełnomocnik rządowy do Dyrektora - zgadnij na jakim byłem stanowisku służbowym inteligencie? Przenoszono Murzyna z najlepszego apartamentu bo miał przyjechać mój dyrektor techniczny - piloci cywilni wozili do stolicy części, przypadkowi kolejarze podzespoły w cenie kilkunastu Dużych Fiatów raz mi przywióżl facet przez całą Polskę moduł pamięci ferrytowej niebotycznej wartości - mówi ze jakiś gość go poprosił w pociągu. Dowódcy Szkoły Orlat, generałowie stalinowscy spod Berlina, dyrektorzy najwiekszych molochów z klucza partyjnego Hut Lenina, Stalina czy Marksa Elektrownie Bieruta. ...rektorzy Gomułki, Sekretarze Gierka... Wojewodowie to byli moi klienci a nie odwrotnie KOLEŚ Bankiety na cześć Hasza! Ot fachowców ceni się wszędzie! Coś tylko zgrzyta w III RP bo "fachowców trzeba zwalniać a pzryjmować misski do dopieszczania kleinta biznesowego" jak twierdzą nomenklaturowi menadżerowie.. To co którzy blokowali me działania w latach 1990 gdy po Budapeszcie w Warszawie EBOR.... ja tam byłem załatwiłem a potem walczyłem z dyrektorami departamentów "WY tam w tererenie takie kooperacje z zagranicą to się tu...." Moje boje z szkolonymi pikowo i hazetowo liderami przemian! Profesorowie AE w Krakowie - Ci najbardziej dali d;upy - nawet zmieniali temat ze wstydu przy urodziwych asystentkach, na początku 90-ych a dr z UJ gdy ich pytałem na nast zajęciach kontrolnie - przyznawali mi rację. Jak mogłeś napisać tak jak niżej, nie wstydząc się kompromitoacji na całym Forum czytanym na całym świecie ? I paradnie się napuszając na skromnego zaiste hasza? Przecież przy drinku "opowieści komuszych" nie brakło by mi już do końca życia - naiwny i ogłupiony forumowym chuligańskim piractwem intelektualnym -młodziaku! "Musia Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg czy dobrze rozumiem? 10.01.06, 08:59 > I ma nadzieję żę te hydrę powolutku zmieni PiS! > Ale podwaliny SBeckie > transformacji od 1984 - robią swoje! > Może się kolejny drugi rząd sanacji przewrócić "nocna zmiana" - tak nasycona > Polska była SBecją... > sam widzisz - jakie PROPRCJE NA TYM FORUM )))))) ja prawie sam!!!! Ty nawet nie wiesz kiedy obrażasz A. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg podkreslę ,aby byc dobrze zrozumianym 10.01.06, 09:01 Hasz napisał: > > Polska była SBecją... > > sam widzisz - jakie PROPRCJE NA TYM FORUM )))))) ja prawie sam!!!! > Jesteś pierwszym od którego usłyszałem żem SBek Tylko to 'prawie' Cię ratuje. A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Nic i nikt mnie tu nie ratuje a oskarża i to bezpo 10.01.06, 09:29 dstawnie! Stram się pisać logicznie i ściśle na temat. I nie obrażam NIKOGO BEZPODSTAWNIE! Ba, nawet ujmuję się wielokrotnie w obronie niesłusznie skrzydzonych! - jakoś dziwnie tych dwu spraw nie zauważasz! Gdybym przezcytał taką kalumnię na Twój temat i Twą ripostę w tym samym stylu napisaną - - poparł bym Cię a nie zjechał jak Ty. Tu mnie nikt nie ratuje tak jak wcześniej to tu bywało gdy jakiś gó..arz pod włąsnym nickiem przekraczał granice przyzwoitości - gdy pisze w sposób uwłączający zasadom w naszej kulturze. Postaraj sie ze zrozumieniem przezczytać jego zarzut porónać go z pretekstem jakiego nie dałem - wpadł do wątku z oszczerstwem - nie z polemiką! Nie ma tu myslisz esbecji i nie ma ich wielu? Dlaczego tak myślisz? Bo mi dowalają to Ci odpowiada? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Nic i nikt mnie tu nie ratuje a oskarża i to 10.01.06, 09:56 hasz0 napisał: > > Nie ma tu myslisz esbecji i nie ma ich wielu? > Dlaczego tak myślisz? Bo mi dowalają to Ci odpowiada? Naprawde Haszu. Nie czujesz wielu rzeczy. Mi tez czasmi ktos tam dowali-no i co z tego? W tym wątku Marcin wykazał sie elokwencją.Podobneo reagowałbyś. (nadmieniam,ze nie chce ŻADNEJ Twojej reakcji na zaczepki w kierunku mojej osoby) Tak jak chociazby dzis niejaki rekontra.Niech sobie chłopak pisze bzdury na mój temat.Jeszcze wykaże się kultura i pokaże swoja klasę i da się z nim porozmawiać.Każdy jest przeczulony,na to co go dotyka osobiście. Miałem na ten przykład zwrócic uwagę Wikulowi za owego badylarza , ale odpusciłem, bo przeciez ma rację.Taki był wuizerunek prywaciarza za PRL i to mu zostało razem z pamięcia cen za towary. Cięzko sie Ciebie czyta, i często ogólnikowe zarzuty odbiera osobiscie. Ja juz się nauczyłem. Pozdrawiam.Wiem żes porządny chłop A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ________________________________L eci teraz na TV3 10.01.06, 10:44 Kamera Kuriera napisało mi sie w "trujce" w Tytule Postu o... konkursie cukierników w Lublinie. Poznałem stołowkę w Technikum Gastronomicznym w samym centrum przez park z GUSu na przełaj. Kiedyś tam jadłem na początku pobytu w Lublinie jako kawaler - nie tylko za Żołtymi Firankami - gdzie w tym samym okresie zapijałem wódeczką schaboszczaka za grosze do momentu gdy mnie jakiś tajniak w kasie zapytał o legitymację po raz drugi (1-szy raz na bezczelnego "zapomniałem") OCZYWIŚCIE SKASOWAŁEM natychmiast! Ze względu na kogo? ______________"trujce" i "cukiernik" samo zycie generuje kapitalne gagi i smiesznostki ale bezczelna tupeciarska, niczym nie podparta kpina w żywe oczy i szydestwo to coś co czuję i nie chcę w moim kręgu kulturowym a to Forum jest czytane przez Polaków na całym świecie może przez kilkuset osób ale moze przez takich, którym nie dane było by przeżyły w tak dobrych warunkach czasy PRL-u - jak my! Żałosne są te oskarżenia "pokrzywdzonych" przez los i biedę PRL-u i oczerniających jeszcze biedniejszych. Jakżesz to polskie. Oskarżać biedniejszych i zdolniejszych, startujących w nierównym pojedynku w przepaści nierónych szans! I jednocześnie glotyfikujacych superbogatych złodziei, wykorzystujacych swe uprzywilejowane pozycje w aparacie komunistycznycm do przekrętów transformacji w chórze z dziennikarzami zamazującymi skrzeczącą rzeczywistość! To jest sedno SPRAWY! A nie jakieś przepychanki forumowe i przekomarzania koleżków - jak to sprytnie próbujesz zinterpretować! Tu ja rozmawiam na poważnie - bo to zycie w PRL czy PRL-bis to żadne żarty - emigracja i kolaps demograficzny dowodem!- choc wielu woli leżąc juz na tarczy Hasza udawać albo obrażonych albo skopanych po kostkach! Ty zaś uważasz po 4-ech postach 2 moich i 2 Alfaalfa, nie rozumiejąc, ze KAZDE ZDANIE W MOIM POSCIE to - DRAMAT MOICH BOJÓW NIERAZ WIELU LAT że to jakiś dla mnie tajemniczy _______________a dla Ciebie na Ty ______________________ - Marcin wykazal się elokwencją!!! Ręce opadają___________gdy piszesz JEDNOCZEŚNIE W TYM SAMYM POSCIE ____________"Haszu wielu rzeczy nie czujesz!" No pewnie.....że nie czuję....bo co mam czuć czytając - "co Ty wiesz o Wrocławiu....Pogięło Cię..." personalia... i z rzadka kontrargumenty na całość wywodu tylko na wyrwane wygodne bez kontekstu urywki > Mi tez czasmi ktos tam dowali-no i co z tego? > W tym wątku Marcin wykazał sie elokwencją.Podobneo reagowałbyś. > (nadmieniam,ze nie chce ŻADNEJ Twojej reakcji na zaczepki w kierunku mojej osob>y) Dobrze, ze napisałeś na KONIEC: > Cięzko sie Ciebie czyta, i często ogólnikowe zarzuty odbiera osobiscie. > Ja juz się nauczyłem. > > Pozdrawiam.Wiem żes porządny chłop > > A. Ale NIE ROZUMIEM JEDNEGO: dlaczego "zarzuty ogólnikowe masz odbierać osobiście"? Odpowiedz Link Zgłoś
wikul "Solidarność": Ten rząd nas lekceważy 11.01.06, 01:00 Krzysztof Katka, Gdańsk 09-01-2006, Nigdy dotąd, nawet za premiera Belki czy Millera, nie było tak, żeby nasze pisma pozostawały bez odpowiedzi. Ten rząd nas lekceważy - twierdzą liderzy branżowych sekcji "Solidarności" Aż tak krytyczny wobec PiS nie jest szef "Solidarności" Janusz Śniadek. Pozytywnie postrzega choćby ostatnie jego posunięcie - powołanie Zyty Gilowskiej na wicepremiera i ministra finansów. - Mamy do czynienia z osobą kompetentną i fachową. Mam nadzieję, że minister Gilowska będzie pracowała zespołowo, zgodnie z programem PiS. Nie chcielibyśmy liberalnego przegięcia i odejścia od założeń rządu - mówi. Jednak wczorajsze posiedzenie liderów branżowych "Solidarności" w Gdańsku zdominowały pretensje pod adresem ekipy Kazimierza Marcinkiewicza, bo nie wszyscy podzielają optymizm Śniadka. - Wciąż nie wiemy, czy fuzja banków PKO SA i BPH została zablokowana. W tym kontekście nominacja Zyty Gilowskiej jest niepokojąca - mówił Andrzej Olejnik, przewodniczący Sekcji Krajowej Bankowców "S". Kilku działaczy upominało się, aby władze związku interweniowały u szefa PiS Jarosława Kaczyńskiego w sprawie "skandalicznego zachowania rządu". - Nigdy dotąd, nawet za premiera Belki czy Millera, nie było tak, żeby nasze pisma pozostawały bez odpowiedzi. Ten rząd widocznie boi się wypowiadać publicznie o swoich planach i dlatego nas lekceważy. Czy ja mam mówić ludziom, że rząd PiS nas olewa? - pytał Eugeniusz Jaroszewski, wiceszef Sekretariatu Górnictwa i Energetyki. - Od pracodawców słyszymy, że ministerstwo wydało zakaz rozmów ze związkami na temat prywatyzacji i zmian w firmach. Ja się nie skarżę, że czegoś nie możemy załatwić. Nie wysuwamy żądań, ale po prostu nie mamy z kim dyskutować - dodał Kazimierz Grajcarek, przewodniczący Sekretariatu Górnictwa i Energetyki. - Słyszeliśmy, że w tym roku na budowę dróg będzie o 2,5 mld zł mniej, ale nikt nie chce tego potwierdzić - skarżył się Stanisław Kubera, wiceszef Sekretariatu Transportowców. Rozczarowanie związkowców jest tym większe, że premier Kazimierz Marcinkiewicz obiecał im w ubiegłym roku wiele spotkań, a prezydent Lech Kaczyński objął patronat nad dialogiem społecznym. Aby ułatwić kontakty związku z PiS, partia wyznaczyła specjalnych pośredników - dwoje byłych członków Komisji Krajowej "S", a obecnie parlamentarzystów - Stanisława Szweda i Ewę Tomaszewską. - Mogę tylko obiecać, że koleżeństwo z PiS nie powstrzyma nas przed wywieraniem nacisku na ten rząd - odpowiadał Janusz Śniadek. - Mam nadzieję, że machina rządowa w końcu się rozkręci. - Na tle innych członków gabinetu Zyta Gilowska wygląda bardzo wyraźnie. Ja mogę się z nią nie zgadzać, ale ona ma klasę i z pewnością odpowie na nasze pisma - uważa Eugeniusz Jaroszewski. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3105589.html?nltxx=856991&nltdt=2006-01-10-09-05 Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ______Cóż 100 dni mija - z ciężkim sercem zaczynam 11.01.06, 08:01 KRYTYKĘ... Nielubska - SMS o wywrywaniu z PO cegiełek-osłów... Gil zimowy mrożony - kurs złotego mocniejszy od Premiera czy Premier podległy z włąsnej woli jako min skarbu v-ce premier... Brakuje romansu z Hanią... Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: nieporozumienie 11.01.06, 11:44 Nie miałem zamiaru się porównywać z Tobą. Nie to było tematem. Nie wierzyłeś, że dzieciaki pracowały, prawda? Sądziłeś, że dawniej ale nie po Gomułce i Gierku, co? Owszem, nie żeby przezyć. Na luksusy typu rower. Chleb, ocet i woda zasadniczo były. Gorzej z prądem. Nie raz musiałem lekcje przy świeczce odrabiać. Odpowiadałem chyba w sumie na to (co napisałeś): "Nie było głodu. Była bieda. Dzieci mogły głodować w rodzinach pijaków, alkoholików, prześladowanych politycznie przez system." Faktycznie, zawsze można się najeść chlebem i popic wodą, tak wtedy jak i teraz. Owszem, znałem niejedną sytuację gdy głód był, np. gdy samotni starsi ludzie musieli ze swojej żałośnie małej emerytury czy renty wybierać między wykupieniem kartek lub tym minimum leków (i jakie to były leki!). Dokładnie jak obecnie. Marcq tu np. pisał, że obiady w szkołach były za darmo: nie były i dzieciaki też głodne chodziły, też pieszo do szkoły kilkanaście km. Pamiętam kilometrowe kolejki kilkudniowe z komitetami po kolorowe tv natomiast wystawianych na smietnik działających czarno-białych nie pamiętam. My uzywaliśmy chyba z 15lat czarnobiałe pudło, wiecznie naprawiany Ametyst 102. Kartkę na pralkę automatyczną dostała babcia moja w osiemdziesiątym którymś gdy podparła wniosek grupą inwalidzką. To samo z telefonem. Bbcia cały czas się bała, że przyjdą i sprawdzą (!) - pralkę doatało młode małżeństwo a babcia nadal ranią prała... Bezpieczeństwo? W dzielnicy w której mieszkałem można było zostać okradzinym przez rówieśników lub dostać w twarz od ich zapijaczonych rodziców codziennie w grupkach w tych samych miejscach się spotykających, bumelujących i chlających co wpadnie a których milicja jakoś nie ścigała itp. O dziwo teraz ich nie widuję, może wymarli? > Samodzielnie i inywidualnie robiłem w zaawansowanych technologiach a w tych >mogłem konkurować np. opisywałem epizod z Anglikami w Jugosławii... >Czekały komuchy na mnie po kilka miesięcy i dlatego ja byłem psychicznie i >moralnie górą - tak jak w dysputach forumowych nad oszczercami - co nie >oznacza, ze dobrze zarabiałem! Rekompensowałem to dodatkową pracą. >Bywało nie jeden nie dwa razy po 24 h i całe soboty i niedziele >przy wielkich inwestycjach i duzych uruchomieniach. I to po wiele miesięcy! >I były za to pieniądze dla Polski w walucie. Ale i miałem czas wolny od 15 do 7 >i wolne soboty na lata przed Wałęsą i poniedziałki...)) I Ciebie boli uzycie słowa "ustawiony"?? Przecież sam się tym chwalisz! Szare zycie Haszu, bez sterowania satelitarnego. Może nie miałeś czasu będąc tak zapracowanym i nie zauważyłeś? Prawda jest taka, że nie o wolność była rozprawa ale o michę. A. ps. poznański czerwiec, pierwszy raz pojawiły się "pracy i chleba", potem za każdym razem ponawiane - nie było chleba, pracy??? Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 Re: nieporozumienie_____ chyba jednak tak! 11.01.06, 13:00 Wiesz, tyle już tu przeczytałem absurdalnych oskarżeń, że emocje nie majac naprzeciw zywego człeka - przerysowują repliki i powoduja "uslizgi polemiczne". Nie moim zamiarem ani zwyczajem obrażać porządnych, szczególnie zaś tych nieustawionych i stroniących od stadnych zachowań. Z racji pisania choćby tylko o wilczym bilecie przed dyplomem, pismie Skarbu Panstwa o zwrot kosztów, nieulegania szantażom i namowom, nienależenia do żadnych organizacji itp. o "ustawieniu" mowy nie ma! To, co wydaje Ci się ustawieniem wynikało z efektywności i kwalifikacji. Gdy ekipy miesiącami psuły sprzęt wartości wielu milionów żaden komuch nie pogardził takim, o którym od dawna wiedział, ze stawia sprawę na nogi w każdej sytuacji i to w czasie dni - zamiast miesięcy lub godzin - zamiast tygodni. I nieważne czy po pożarze ze słusznie węszącym prokuratorem czy innym krachem spowodowanym indolencją lub brakiem wyobraźni. Opisujesz realia jakimi były naprawdę. Ale ja mogłem widzieć nieco więcej zza kulis. Bo po wielkiej robocie bywały balangi na szczeblu. Jeśli nieporozumienia dotyczą PRL-u - pomiędzy takimi samymi obywatelami to cóż dopiero dziś, gdy Himalaje Niekompetencji zyskują poklask Profesjonalistów a próba zanalizowania i wskazania przyczyn tego stanu naraża na obelgi kierowane nie winnych a do pokrzywdzonych. Dziwne to Forum! Tak dziwne jak RPIII! Odpowiedz Link Zgłoś
piq hasz niewychowany i pokonany 11.01.06, 16:45 Haszu naklawiaturował: > Moje boje z szkolonymi pikowo i hazetowo liderami przemian! 1. Jeżeli z takim skutkiem te boje, jak ze mną, to nie mieli z tobą problemów. Nic dziwnego: oni szkoleni "pikowo" i "hazetowo", ty w ogóle nie szkolony, ale za to strasznie krzykliwy. Prawdopodobnie wdeptali cię w ziemię. 2. Prosiłem cię już raz, i proszę jeszcze raz, choć dobrze wychowanemu wystarczy raz: możesz do mnie pisać bezpośrednio nazywając mnie "dupkiem", "idiotą" albo "półgłówkiem", ale nie powinieneś się podpierać moim zasłużonym i godnym nikiem w jakichkolwiek przepychankach na forum tym z osobami trzecimi, zwłaszcza jako przymiotnikiem pejoratywnym. Jeżeli jeszcze raz to zrobisz, ja także będę pisał w dowolnym miejscu i dowolnym momencie z użyciem jednego z twoich licznych ników. Np. oczywistą bzdurę będę nazywał "idiotyzmem haszszachmatowym", pustosłowie "biciem konika haszowego" a fatalny styl "poziomem szach0". Nie robiłem tego do tej pory i zrobię to niechętnie, ale zrobię, jeżeli mnie do tego zmusisz swoim brakiem klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: hasz niewychowany i pokonany? 11.01.06, 17:36 OK! Przestaję. I przepraszam. Zaznaczam, tylko przy tej dobrej okazji, gdy to Ty nawołujesz od odrobiny szacunku, że to nie ja pierwszy zastąpiłem brak argumentu, ociekającymi krwią epitetem - bolszewik. Otóż do ciebie nie dociera mój prosty przekaz, który sytetycznie wyraził dziś Kaczor Jaosław: ""Problem polega tylko na tym, czy Platforma jest w stanie przyjąć do wiadomości, że za kulisami naszego życia publicznego i gospodarczego działy się rzeczy straszne i niezależnie od tego, kogo i jakie środowiska może to bardzo drogo kosztować, to trzeba z tym skończyć" - dodał prezes PiS. Jak przyznał, sam jest w dość szczególnej sytuacji - krytykowany, a także obrażany" przez Donalda Tuska. "Słowo +przepraszam+ też byłoby na miejscu - powiedział na uwagę dziennikarzy, że Tusk ostatnio zmienił ton. ######################################################################## i dalej: "Ja ze swojej osoby nie będę robił przeszkody, ale jest pytanie, o co chodzi" - powiedział. Zdaniem J.Kaczyńskiego, 70 poprawek do projektu ustawy budżetowej na 2006 rok ogłoszonych przez PO rozsadzałoby administrację publiczną." Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: nie było różnież 12.01.06, 22:01 moim zamiarem obrażanie Ciebie. Celem tu jest dyskusja i spór. Przyznaję się do prowokacji forumowej. Sądziłem, że niewielkiej. Zostawmy to. A. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: nieporozumienie 12.01.06, 01:22 Dzięki alfa za te refleksje. Przypomniałeś mi sie wiele ówczesnych spraw. Nie dziwię sie ze cię H. zirytowal. A Ametyst102 to mój pierwszy telewizor. Kupiony na raty za 9500 zł. Astronomiczna cena. Bardzo byłem z niego dumny. Niestety, o awaryjności tych urzadzeń możemy pogadać między soba, H. tego nie zrozumie. Najsłabszą częścią tego pudła było chyba pokrętło zmiany kanałów. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Haszu - Ziemkiewicz o moim patriotyzmie 12.01.06, 07:52 w nawiązaniu do wczesniejszych rozmów dedykuję Ci cytat: " To nie pracodawca (poza odosobnionymi przypadkami) jest ojcem tego dziecka, i nie jego interes dbać o matkę.Jego interesem jest dbać o swoją firmę, i dobrze, niech to właśnie robi, bo suma kondycji setek tysięcy firm wyznacza ogólną kondycję polskiej gospodarki, od której zależy przyszłość naszego narodu." fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz/news?inf=704911 Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ___________________Co Haszcz###rozumie a czego nie 12.01.06, 10:39 Rozumiem, po pierwsze, ze nalezy przestrzegać prawa, chroniącego i karać tych, którzy je łamią. I im kto ma większą władzę tym większą odpowiedzialność i tym większą winę ponosi za łamanie prawa. Im kto bogatszy, tym większą odpowiedzialność za bogactwo całego państwa ponosi. Obywatel z mniejszą władzą (np. pilnowanie ognia w piecu) mniejsza wina. Większa władza większa wina! Mały złodziej mała kara. Duzy złodziej duża kara. ########: Tu cały czas zgrzyta - gdy z Wami dyskutuję.... ---> Wasze wytrychy: "tolerancja" i "seans nienawiści" np. w Radiu Maryja i ucinanie debaty atakiem personalnym... wstyd mi za Was! Rozumiem, że praworządne państwo w naszej cywilizacji chrześcijańskiej (nie bizantyjskiej, tureckiej czy arabskiej... co tak usilnie staraja się podważyć postępiacy wszelkiej masci np. w debacie Durczoka o Radiu Maryja) to oparte na greckim ustroju i rzymskim prawie o ustroju demokratycznym narzędzie dla realizacji Wolności, Równych Szans, Jednakowych Praw Obywateli, które są dobre, sprawiedliwe, i niedyskryminujące słabszych oraz które działa w sprawdzony od czasu barona de Montesquieu sposób oddzielonych od siebie władz: ustawodawczej, wykonawczej i sądowej, które to z kolei powinny równoważyć się wzajemnie i które nie być manipulowane fałszem i przekupstwem. #########: Tu nie mogę się porozumieć z inteligentnymi naczej - NON STOP! Rozumiem, że bankomat nie drukuje pieniędzy a ekonomia ma służyć społeczeństwu, a nie tylko biznesmenom. Więcej rozumiem, że bank nie może być zależny od państwa ani od korporacji, grup trzymajacych..., ponadnarodowych instytucji finansowych, wielkich korporacji, trustów, monopoli, a nawet największego spekulanta walutowego Sorosa czy jego instytucji F. Batorego i uczniów Sachsa, Lewandowskiego i Balcerowicza. Od prezydenta Wilsona w 1913 r. i sprywatyzowania państwowej Rezerwy Federalnej na rzecz potężnych prywatnych finansistów po 4-ym, kupionym głosowaniu - zaczęła się era przejmowania włądzy rozumu przez władzę pieniadza. I odtąd bankierzy centralni powołują rządy za pomocą chytrego, niewidocznego sterowania nieuswiadomionymi decyzjami wyborzczymi, nawet tych ekonomicznie wykształconych wyborców. Cóz dopiero biznesmenów, dziennikarzy i polityków, będacych na ich pasku! Stali się "sercem" organizmu ekonomicznego, pompujacego "krew" pieniądza do nóg i rąk gospodarek, poprzez zdolność pozyczkową systemów bankowych. Pompują lub odsysają rezerwy banku centralnego. A ekonomiści bankowcy wiedzą jak sie ją mnoży - efektem dzwigni. Gdy próbowałem to wyjasniać - wysmiali a sprawa prosta Alina Belka Celka Delka i %... pamiętacie jak zakrakali me potkniecie gdy go zle nazwałem? HASZCZ######: jak by nie wzór i wartość a nazwa liczy wpływała na wynik liczbowy! Qrva z nimi się nie da dyskutować... bo ukończyli MBA po studiach. I oni znaja wiedzę tajemną niedostępną okradanym "nieukom" i" nierobom"! Ilość krwi w obiegu gospodarki sterują dwie zastawki przedsionkowe, wystające z arkusza bilansowego budżetu kraju ( a o to idzie w Polsce wojna złotego z euro!) Jedna to strumień kredytu banku centralnego do banków komercyjnych na warynkach "stopy dyskontowej" Druga strumieniem rezerw bankowych sprzedaz i zakup na otwartym rynku papierów, obligacji, dewiz i aktywów. HASZCZ#####: I dopiero te DRUKUJE BANKONMAT moj kochany PiQ-u! I to jest ilość krwi (pieniędzy [M1? Oleg3-u, PiQ-a nie pytam z oczywistych oczekiwanych reakcji)) i "cena krwi" - im droższa tym lepsza jak słyszę teraz w Radio Tok FM bo "zdrowsza gospodarka"! Qrcze czyja sie pytam? No test Hasza na czyim pasku ten dziennikarzyna? Haszcz###a wąty: I tak np. straszny, trujacy ołów, mający na sumieniu Cywilizację Imperium Rzymskiego i szaleństwa cezarów, po kilkunastu nieudanych próbach i wbrew Rejtanadzie Uczunych Chemików i Lekarzy został wprowadzony do gleby Globu zatruwajac łono naszej Matki Zycia. Bo przecież autka to zabawki bogaczy i moga zatruwać role tak lekceważonych przez nich polskich rolników mogą być przewożone cysterny z nastraszniejszymi truciznami i nawet... bombami czołgowymi pociskami przez centrum Warszawy! Od lat pytam kolejazry nawet znajomego Ministra PKP DLACZEGO Tiry nie jada na platformach? Dalczego nie dowozi się tych kontenerów na bocznice i parę km do celu na ciężaróce? Po co tyle autostrad? 16.000 osobowych niszczy ulicę mniej niż JEDEN TIR! ______________A tear rym częstochowski: Jest tak z powodu i dzięki przejęciu Władzy przez wyznawców Mamony(ch)!!!!! Tych od gazu, ropy (i autostrad bo kolej tyle ropy nie spali!) a ci od węgla, brunatnego też, wodoru, nwych technologii, źródeł termalnych, enrgii ciepłą ziemi, słońca wiatru - wyznawcy rozumu - niestety przegrali! Dziś w Polsce dokonały się STRASZNE RZECZY! Bagsiki, Colosseum, Orleny i Ałaganowy, Kulczyki i Sobotki. Naftoporty, gazowe rury, limity produkcyjne mniejsze kilka razy niż duńskie czy czeskie...bezkarność urzęników, fiskusa podcinającego własną gałąź!!!! Platform biznesu zaciagnietych zaliczek nie z budzetu obywateli a sił finasowych, które nie mogąc spłacić zobowiązań - pomawiają za własne czyny w aplauzie mediów - rzeczników i realizatorów Sprawiedliwosci i Prawa - ostatni przykład z Hanna Geronkiewicz i Markiem Jurkiem - ona teoria spisku. I nic tu prawnicy konstytucyjni nie poradzą na bogatą, butną, pozbawioną skrupułów, prymitywną Prezes na smyczy PO. Prawo z drogi przed Mamoną! Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ________________Czego Haszcz### NA PEWNO nie PiSze 12.01.06, 11:18 MOTTO: Wi KUL? co ALFA i beta? NI! Nie dziwię sie ze cię H. zirytowal... ######################################## te bre dnie całe lecą i forum fałszem szpecą! To ja ten_______ H. - się bezkompromisowo narażałem w komunie nie ulegając szantażom i namowom, nie idąc z nimi na żaden kompromis ani na samooszukiwanie się typu; "musiałem się zapisać do PZPR" albo do SD bo "tam się mówi kolego a nie towarzyszu" bo nie było innej możliwości awansu! Ja pokazałem, że można i za to jestem teraz wyśmiewany! Przez kogo pytam?! Rzuć pierwszy kamieniem... Zapłaciłem swa cenę, zeby opluwacze mieli taka szansę. Klepałem biedę, pracowałem więcej niż inni, którzy służąc systemowi spijali śmietankę - ale nie jojczę, ze miałem gorzej niż Ci, którzy zapłacili cenę wyższą - wielu ich znałem a o wielu słyszałem - o tych, którzy zapłacili najwyższą! Obiektywne oddanie prawdy tamtych czasów nie lezy w inetersie PO. Tam 68 to naważniejsza DATA! To jedyna martyrologia! Te Brusy...Te koleżanki Wolińskie - przez 16 lat ukrywano , ze nie miała 15 lat pracy i oskarzana a ...tajono bo swoja z rodzinki jak Stefan Michnik... Po co ten teatr z IPN? wiadomo! do oczerniania Polaków jak Wt Hasza! Jołopy durne! Fałszywe! Za forsę byle do gara - dzaprzeda rozum i duszę! Qrva ma Was dość niekiedy.., tego bezczelnego fałszu i buty! Akceptujecie pacyny antyhaszowe w najlepszej komitywie z nimi perrorujecie... Hasz to głupek, Tęskini z akomuną, za Gierkiem bolszewik! IQ a zapomniało się konteksy=tu gdy żartem i kpiną odprłem kpinę? Bo prawda jest inna! Terror straszny wyniszczający polski naród, jej europejską szansę ekonomiczna (plan Marschala), czarną dziurę nacjonalizacji zafundowali zamiatacze pod dywan czasów stalinowskich do 57. Teraz znacjonalizowane nie reprywatyzowali (chyba, ze "wybiórczo" jak PASTĘ) a po raz 100-y "reformowali" - młodzież nie pamieta.... Ja tam to pamiętam! Nigdy nie mogłem wykupić kartek, nie miałem znajomej w mięsnym czy Delikatesach. Zwykle zosatwały już tylko konserwy albo jakies barachło...w delegacji co mogłes kupić? mając 250 czy 400 g - kostkę masła na bułkę? Wy jakies durne jołopy jesteście. Piszę o tym kto kupował i jak komfortowo a Wy zamiast ich atakować i z nich kpić z nimi trzymacie sztamę - z SLD i z... PO! Durne jołopy jezdeście oj durne... Ustawiony..., tęskni do czasów PRL albo jeszce gorzej bolszewik! Qrva kim wy jesteście? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Czy rząd jest zainteresowany osłabieniem złtego? 12.01.06, 11:21 Rząd przyjął w środę drugą autopoprawkę do projektu budżetu na 2006 r., w której wskazał źródła sfinansowania 1,3 mld zł wydatków socjalnych, uchwalonych niedawno przez Sejm. Autopoprawka zakłada zwiększenie dochodów budżetu państwa o 553,4 mln zł i zmniejszenie wydatków o 746,6 mln zł. www.pb.pl/content.aspx?sid=2284&guid=83006420-F756-4BF7-BF34-9DB83A80EEFF a wcześniej wyczytałem ,że na zmniejszenie wydatków ma wpływ mniejsza składka do UE wynikająca z wzmocnienia się złotego. W takim razie w interesie rządu będzie trzymanie mocnej złotówki, bo inaczej posypie im się budżet A. Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat Re: Czy rząd jest zainteresowany osłabieniem złte 12.01.06, 11:53 andrzejg napisał: > sfinansowania 1,3 mld złAutopoprawka zakłada zwiększenie dochodów budżetu państwa o 55> 3,4 mln zł i zmniejszenie wydatków o 746,6 mln zł. > na zmniejszenie wydatków ma wpływ mniejsza składka> do UE wynikająca z wzmocnienia się złotego. > będzie trzymanie mocnej złotówki, bo inaczej posypie im się budżet > > A. Nie wiem. Arkusza bilansu nie podliczę z dwu rubryk jedna w € a druga w PNZL gdy nie wiem ile i po ile sprzeda aktywów za granicą za dewizy, czy te dewizy zużyje na spłatę długów co osłabi złotego czy przeciwnie dewizy wystawi na sprzedaż co znów wzmocni. Jest tak, ze jesli dasz z innymi kolegami większe pensje to możesz podnieść sprzedać później więcej c..towaru! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg ciekawe jak długo chłopcy pozwolą sie dymac 12.01.06, 11:58 www.pb.pl/content.aspx?sid=7355&guid=6C6E04B7-E531-4D37-B322-5C8C59E338D0 PiS chce koalicji programowej z LPR i Samoobroną, a nie rządowej Koalicja programowa oznacza maszynke do głosowania z równoczesnym zabieraniem elektoratu tych partii.Przeciez nikt nie poprze frajerów A. Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat Re: ciekawe jak długo chłopcy pozwolą sie dymac 12.01.06, 12:10 Prawda! PiS nie chce koalicji rządowej a programową! Bo powiedz kto byłby wiarygodnym realizatorem pr. PiS-U ___Rokita? Giertych? Tusk? Lepper? Skąd jeśli nie z budżetu finasowała PO kampanię wyborczą? Mogłyś CZASAMI ODPOWIEDZIEĆ na meritum najwazniejszej sprawy dla Polski autopoprawki rządowej i złamania prawa przez Kotlinowskiego i zafałszowania tego przez pro Po i SLDowskie media? Nic o ekspertach konstytucjonalistach! Nic o tym, ze Marek Jurek nie blokował i dopuszczał sparweidliwie opozycję! Ze budzet i autopoprawka to nie gra. P.S. Bo Sejm to nie gra prywatna frajerów z cwaniakami jak to Ty widzisz! Ja chcę RAZ na ZAWSZE takich nie widzieć w Sejmie NIGDY!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ___Czy pochwalasz poganianie przeliczenia budzetu? 12.01.06, 12:33 Na chybcika, w sytuacji gdy prace i tak ida w błyskawicznym TEMPIE! W obliczy tylu poprawek i zmian wpłuwów i wydatków? Gdy sam Rokita złożył 72? Czy ROZUMIESZ że autoprawka rzadowa ZABEZPIECZA w wypadku nieprzegłosowania budżetu rządzenie tylko po jej formalnym przyjęciu? Działanie Kotlinowskiego przed jej wydrukowaniem sparaliżowałoby państwo! Tego chcesz czy anarchii i łamania prawa? Ekspertyzy świadczą o tym, że został naruszony art. 110 ust. 2 konstytucji - "marszałek Sejmu przewodniczy obradom Sejmu, strzeże praw Sejmu oraz reprezentuje Sejm na zewnątrz". Wicemarszałek jest funkcją pomocniczą. Anarchizacja prac Sejmu traktowana jest "jako metoda standardowa, której można używać do uprawiania opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: ___Czy pochwalasz poganianie przeliczenia bud 12.01.06, 12:37 hasz0 napisał: > Na chybcika, w sytuacji gdy prace i tak ida w błyskawicznym TEMPIE! > W obliczy tylu poprawek i zmian wpłuwów i wydatków? > > Gdy sam Rokita złożył 72? Biedaki. Kupić im kalkulator? > > Czy ROZUMIESZ że autoprawka rzadowa ZABEZPIECZA w wypadku nieprzegłosowania > budżetu rządzenie tylko po jej formalnym przyjęciu? > > Działanie Kotlinowskiego przed jej wydrukowaniem sparaliżowałoby państwo! > Tego chcesz czy anarchii i łamania prawa? > > Ekspertyzy świadczą o tym, że został naruszony art. 110 ust. 2 konstytucji - > "marszałek Sejmu przewodniczy obradom Sejmu, strzeże praw Sejmu oraz > reprezentuje Sejm na zewnątrz". > > Wicemarszałek jest funkcją pomocniczą. > > Anarchizacja prac Sejmu traktowana jest "jako metoda standardowa, której można > używać do uprawiania opozycji. Zauważ tylko ciekawą sprawę. Kotlinowski w majestacie prawa prowadził obrady i wszystko było w porządku, do momentu głosowania ustawy przyspieszajacej prace nad budżetem....wtedy wkroczył z interwencją.Sprawa jest jasna.PiS gra budżetem i szantazuje cały Sejm Szantażyści. A. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg P.S. 12.01.06, 12:38 nie zastanawia Cie ewenement? Sprzeciw całego Sejmu wobec praktyk PiSu? LPR z SLD? Z matactwem cos jest na rzeczy A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 77 porawek PO ujawnia wady sejmokracji a nie słabo 12.01.06, 12:42 ści rządu mniejszościwoego jak to Sznmajdzińsski czy Olejniczak twierdzą! Wszyscy chcą rządzić! PO chce więcej władzy niż wygrała w wyborach ( nie przyjęła propozycji więcej ministerstw niż PiS) daje stosy poprawek, pogania z terminem jak złodziej w banku a rozliczać afery czy zwalczać anarchię to już nie... Zachowuje się jak UW z AWSem. Tylko że UW zdradziła pod koniec realizacji budzetu chociaż miała 90% włądzy gospodarzcej i politycznej! Ta robi to jeszcze przed budżetem i przed wejściem do koalicji choć sika po nogach by do niej wejść... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: 77 porawek PO ujawnia wady sejmokracji a nie 12.01.06, 12:44 hasz0 napisał: > Zachowuje się jak UW z AWSem. Tylko że UW zdradziła pod koniec realizacji > budzetu chociaż miała 90% włądzy gospodarzcej i politycznej! > Ta robi to jeszcze przed budżetem i przed wejściem do koalicji choć sika po > nogach by do niej wejść... tak,tak sikaja po nogach za koalicją programowa z PiSem buhahahaha A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: 77 porawek PO ujawnia wady sejmokracji a nie 12.01.06, 12:56 tak,tak > sikaja po nogach za koalicją programowa z PiSem > buhahahaha > > A. Ja pisałem o apelach Tuska, Rokity do PiS-u o zawiązanie koalicji! Wszyscy trabią o kalicji że JEST REALNA JAK NIGDY są spotkania w trakcie obrad! Było już kilka spotkań z inicjatywy PO! Z Marcinkeiwiczem z Kaczyńskim. Czemu kpisz? Dlazcego nie traktujesz poważnie mnie tego co piszę tego co się akurat dzieje czyli rzezcywistości? Pytam Cię! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: 77 porawek PO ujawnia wady sejmokracji a nie 12.01.06, 13:06 hasz0 napisał: > tak,tak > > sikaja po nogach za koalicją programowa z PiSem > > buhahahaha > > > > A. > Ja pisałem o apelach Tuska, Rokity do PiS-u o zawiązanie koalicji! > Wszyscy trabią o kalicji że JEST REALNA JAK NIGDY są spotkania w trakcie > obrad! > Było już kilka spotkań z inicjatywy PO! > Z Marcinkeiwiczem z Kaczyńskim. > Czemu kpisz? > Dlazcego nie traktujesz poważnie mnie tego co piszę tego co się akurat dzieje > czyli rzezcywistości? > Pytam Cię! To bądź uczciwy Jak sikaja po nogach , to zarówno PO ,jak i PiS. To rozwiązywałoby cały problem Byłby jedynie jeden mały problem - co z radiomaryjowcami? A. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg powiem delikatnie - zafałszowujesz 12.01.06, 12:33 haszszachmat napisał: > Mogłyś CZASAMI ODPOWIEDZIEĆ na meritum najwazniejszej sprawy > dla Polski autopoprawki rządowej i złamania prawa przez Kotlinowskiego > i zafałszowania tego przez pro Po i SLDowskie media? > > Nic o ekspertach konstytucjonalistach! > Nic o tym, ze Marek Jurek nie blokował i dopuszczał sparweidliwie opozycję! TVN jest proPOwski w 100 % i tam słyszałem informacje o konstytucjonalistach Dobrze piszesz - sprawiedliwie .....dla PiSu, który gra sobie w kulki z budżetem > Ze budzet i autopoprawka to nie gra. > P.S. > Bo Sejm to nie gra prywatna frajerów z cwaniakami jak to Ty widzisz! > Ja chcę RAZ na ZAWSZE takich nie widzieć w Sejmie NIGDY!!!!!! To po co głosowałeś na PiS? Teraz masz takich cwaniaczków , którzy szantażują wczesniejszymi wyborami mniejsze ugrupowania A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ___________powiesz delikatnie - zafałszowujesz???? 12.01.06, 12:52 zamiast polemizować oceniasz? No qrcze zaraz mi napiszesz - żem bolszewik! Taki a taki. A już napisałeś jak to głosuję na cwaniaków i szantażystów. No dobra! 1) media teraz ustami Marka Jurka a nie dziennikarzy MARKA JURKA, KTÓRY ZWRACAŁ UWAGĘ 10 MINUT TEMU, ZE TEJ INFORMACJI BRAK W MEDIACH! Więc trzymaj się FAKTÓW a nie personalii. Policz - ile razy cokolwiek pisałem o Tobie taki a jesteś a taki! Ja pisze piszesz to i to a jest tak i tak a nie.... jestes TAKI A TAKI! 2) Kpina z kalkulatorem i uniemożliwienie przez Koalicję Strachu prac Komisji Sejmowej - nijak sie ma do poażnej partii i jej działąn realnych a nie PRASOWO WYDUMANYCH RZEKOMYCH POMÓWIEŃ. Dowodzi odpowiedzialności i powagi! Ty kpisz. Ja pisałem dawno o "faktach prasowych". Wymysł guru PO Geremka! Ty je traktujesz jak realne fakty! Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Nie jesteś za polityką etyczną i praworządną? 12.01.06, 13:02 Bez porównywania do małżeństw, narzeczeństw, skonsumowanych i nie... tekie homosiowe pierdoły w ustach szefów partii o czymś świadczą! Nie chcę abyś cwaniakami i sznatażystami nazywał tych, którzy ich właśnie zwalczają i na odwrót! Przezszantazowali się PO-wiacy kilka razy wierząc w moc sondaży, dotacje lewego biznesu, który wrzeszczy ze Antykorupcujny Urząd to bolszewizm... jakże to podobne do tych, które potafią nazywać tak innych forumowiczów... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Nie jesteś za polityką etyczną i praworządną? 12.01.06, 13:05 hasz0 napisał: > Bez porównywania do małżeństw, narzeczeństw, > skonsumowanych i nie... > tekie homosiowe pierdoły w ustach szefów partii > o czymś świadczą! > > Nie chcę abyś cwaniakami i sznatażystami nazywał tych, którzy > ich właśnie zwalczają i na odwrót! > > Przezszantazowali się PO-wiacy kilka razy wierząc w moc sondaży, > dotacje lewego biznesu, który wrzeszczy ze Antykorupcujny Urząd to > bolszewizm... jakże to podobne do tych, które potafią nazywać tak innych > forumowiczów... polityka etyczna??? Haszu. W wykonaniu PiSu to jest hipokryzja z tą etyką Dorn - etyka chcrzescijanskiego pozycia Kryże - dyspozycujność Gilowska - przymkniecie oka na nepotyzm A. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: ___________powiesz delikatnie - zafałszowujes 12.01.06, 13:03 hasz0 napisał: > zamiast polemizować oceniasz? > No qrcze zaraz mi napiszesz - żem bolszewik! > Taki a taki. A już napisałeś jak to głosuję na cwaniaków i szantażystów. > > > No dobra! > > 1) media teraz ustami Marka Jurka a nie dziennikarzy > MARKA JURKA, KTÓRY ZWRACAŁ UWAGĘ 10 MINUT TEMU, ZE TEJ INFORMACJI BRAK W > MEDIACH! > > Więc trzymaj się FAKTÓW a nie personalii. Trzymam sie faktów Wczoraj w TVN24 podawali opinie konstycjonalistów, tak więc Twoje oskarżenie jest bezpodstawne i fałszywe. > > Policz - ile razy cokolwiek pisałem o Tobie taki a jesteś a taki! > Ja pisze piszesz to i to a jest tak i tak a nie.... jestes TAKI A TAKI! Skoro zafałszowuje , to po prostu pisze to. TVN jest w 100 % proPOwski, a Twój zarzut dotyczył tych własnie mediów. Wiesz doskonale,ze wystarczy znaleźc 1 przykład obalający tezę aby ją obalic > > 2) > Kpina z kalkulatorem i uniemożliwienie przez Koalicję Strachu prac Komisji > Sejmowej - nijak sie ma do poażnej partii i jej działąn realnych a nie > PRASOWO WYDUMANYCH RZEKOMYCH POMÓWIEŃ. > Dowodzi odpowiedzialności i powagi! > > Ty kpisz. > Ja pisałem dawno o "faktach prasowych". > Wymysł guru PO Geremka! > > Ty je traktujesz jak realne fakty! > Geremek guru PO? Cos Ci sie plącze.To już prędzej Bartoszewski. Realny faktem jest CELOWE opóxnianie prac nad budżetem, a to tylko po to , aby uchwalenie, bądź odrzucenie budżetu zależało TYLKO od PiSu, co daje im do reki potęzne narzedzie nacisku na inne partie.Ani LPR,ani Samoobrona, ani SLD, ani PSL nie chcą wcześniejszych wyborów i pod groźba rozwiązania Sejmu będą skłonne do wielu ustępstw wobec PiSu. Szantażyści. Zmienię opinię, gdy w końcu dogadają się z kimkolwiek o koalicji A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ___________________________Zapomi nasz stale o CELU 12.01.06, 13:12 CELEM jest nie opóźnianie, jak to z taką pewnościa siebie piszesz, lecz to co pisałem! W ogóle się nad tym nie pochyliłeś. Nawet Cię to nie obeszło! Co Cię to obchodzi co tak jakiś durny hasz naklawiaturował. No jak ja mam polemizować gdy Ty nie czyatszz albo nie reagujesz na TAK ISTOTNY POWÓD czyli mogę podejrzewać, ze przepisujesz teorie spiskowe Hanny Gronkiewicz? Ona reprezentuje nie naród nie biznesmenów nawet a BANKI! BANKI BANKI ROZUMIESZ! Komu bys się łaciło taka fortunę i za co? Ona zrobi WSZYSTKOOOOOOOOOOOOOOOOOOO! Tusk to samooooooooooooooooooo! Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: ___________________________Zapomi nasz stale 12.01.06, 13:18 To bądź uczciwy Jak sikaja po nogach , to zarówno PO ,jak i PiS. To rozwiązywałoby cały problem Byłby jedynie jeden mały problem - co z radiomaryjowcami? A. HASZCZ##################: Byś był Ty uczciwy a nie ja to musisz napisać kiedy Kaczor albo Marcinkeiwicz czy Gosiewski lecieli do Tuska czy Rokity albo Hani i Komorowskiego po tym, gdy PO się wypięlo - choć dostali superpremiera 9 na 7 ministrstw w tym kilka waznych gospodarzco, pozwalających im na realizację swego programu nawet tego dla forsy z UE!!!!! Radio Maryja ? Powiedz dlaczego PO zparaszane nie przyjęło zaproszeń? bało sie prawdy? dowolnego czasu na dyskusję? Pytań moherowych pań przez telefon? Dlaczego nie jsteś viece versa UCZCIWY? Odpowiedz Link Zgłoś
piq ciekawe, co ty biedaku Haszu powiesz, kiedy... 12.01.06, 15:31 ...zawiąże się koalicja między krętaczami a aferałami, czyli pisiakami a platfusami. Donald zaskakująco dla mnie zagrał dwie co najmniej dobre piłki, wykazując się przy tym refleksem i koncyliacyjnym podejściem, i twój ukochany Wujek Jarek musi się rakiem wycofywać ze swojego "po-ekspoze-premiera" wygłoszonego w sejmie, bo zdaje się jest pod ścianą - dzięki krętactwom przy porządku obrad i buntowi "koalicjantów programowych" jest w tej chwili na lodzie. Ponadto wygląda na to, że w PiSie jest jakaś ruchawka na tle możliwości rządzenia i - jak mówią tzw. dobrze poinformowane źródła z PiSu - na zebraniu klubu padły słowa "albo wcześniejsze wybory, albo koalicja z PO". Jest możliwe, że Wujek Jarek bierze pod uwagę możliwość przegranej w wyborach, bo PO z pewnością będzie miało, jak to się w Stanach nazywa, "shield", czyli potęgę finansową. Ten rząd nie jest w stanie skutecznie rządzić krajem bez stabilnej większości parlamentarnej. Co zresztą widać, bo po ponad 100 dniach rządu NIE ZABRANO SIĘ ZA ANI JEDNĄ AFERĘ I NIE ZGŁOSZONO - poza ustawą o CBA, którą platfuseria zresztą poparła - ANI JEDNEJ USTAWY ZMIENIAJĄCEJ SPOSÓB FUNKCJONOWANIA PAŃSTWA. Ten rząd, biedny i ślepy Haszu, jest w dryfie, i w PiSie to doskonale wiedzą. A gdyby już taka koalicja powstała, to twoja zabawna retoryka zostałaby tylko mokrym plackiem na ścianie rzeczywistości. Z którą musisz się zderzyć, a im większej nabierasz prędkości, tym dotkliwsze będzie zderzenie. Zauważyłem, że kiedy do rządu weszła Zyta, to cię na dłuższą chwilę zatkało. Hehe, autorka najbardziej "antypolskich" scenariuszy ekonomicznych, "rzeczniczka interesów banków" itp. w pisiackim rządzie? No ale dialektycznie sobie to wszystko w głowie poustawiałeś, dyskretnie zmieniłeś kurs i udajesz, że nic się nie stało. Rację masz, że Jurek ma rację. Ale bunt wszystkich klubów opozycyjnych mówi sam za siebie - już wszyscy mają dość lawiranctwa i kręcenia. Jurek jest rzeczywiście fatalnym marszałkiem sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: ___________________________Zapomi nasz stale 12.01.06, 13:36 hasz0 napisał: > > To bądź uczciwy > Jak sikaja po nogach , to zarówno PO ,jak i PiS. > To rozwiązywałoby cały problem > Byłby jedynie jeden mały problem - co z radiomaryjowcami? > > A. > > HASZCZ##################: > Byś był Ty uczciwy a nie ja to musisz napisać kiedy Kaczor albo Marcinkeiwicz > czy Gosiewski lecieli do Tuska czy Rokity albo Hani i Komorowskiego > po tym, gdy PO się wypięlo - choć dostali superpremiera 9 na 7 ministrstw w > tym kilka waznych gospodarzco, pozwalających im na realizację swego programu > nawet tego dla forsy z UE!!!!! Juz o tym rozmawialiśmy - PiS nie chciał koalicji a te ministerstwa to była sciema - mieli byc listkiem figowym tak jak do tej pory Samoobrona i LPR.Pokazali figę - i dobrze. > > Radio Maryja ? Powiedz dlaczego PO zparaszane nie przyjęło zaproszeń? > bało sie prawdy? dowolnego czasu na dyskusję? > Pytań moherowych pań przez telefon? > Dlaczego nie jsteś viece versa UCZCIWY? Znów przeinaczasz. 1.nie pisałem o RM, a o radiomaryjowcach, czyli elektoracie PiSu ktry z pewnościa zniechęci koalicja PiS z PO 2.RM tez mówi półprawdy,albo niedopowiada 3.Mieli racje ,ze nie poszli do RM. Sam nie potrafisz rzeczowo rozmawiac w obliczu ataku personalnego na forum.Poczytaj sobie swoje posty i zastanów się, czy możesz żadać od innych rzeczowości. W ktorym miejscu jestem nieuczciwy? Ja wytknęłem Ci nadużycie w konkretnym punkcie - o informacji mediów związanych z PO.Proszę o rzetelność i wypunktowanie mojej nieuczciwości w dyskusji.Tylko trzymaj sie jakichs ram, bo nie wiem czy zauwazyłeś , ale swoje wpisy rozdymasz do niewyobrazalnych rozmiarów upychając tam wszystkie swoje frustracje - chocby niewinne pytanie 'czy naz eCie bolszewikiem'. Chwyt poniżej pasa. Nazwę Cię socjalista i już to kiedys zrobiłem i podtrzymuje swoje zdanie. A. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: ciekawe jak długo chłopcy pozwolą sie dymac 12.01.06, 14:24 haszszachmat napisał: > Mogłyś CZASAMI ODPOWIEDZIEĆ na meritum najwazniejszej sprawy > dla Polski autopoprawki rządowej i złamania prawa przez Kotlinowskiego > i zafałszowania tego przez pro Po i SLDowskie media? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3109726.html Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg to jest fajne 12.01.06, 14:36 Marszałek przedstawił też inne ekspertyzy potwierdzające, że miał on prawo przejąć prowadzenie obrad. W jednej z nich - jak mówił - podkreślono, że marszałek Sejmu nie powinien przejmować prowadzenia obrad bez uprzedniego zawiadomienia wicemarszałka. Jurek podkreślił jednak, że w środę wieczorem, 10 minut przed tym nim wszedł na salę obrad, aby odebrać Kotlinowskiemu prowadzenie obrad, zadzwonił do niego i powiadomił go o swoim zamiarze. __________________________________________________________________________ przekładając na nasze: po alarmie,ze dzieja sie nieprawdopodobne rzeczy w Sejmie marszałek Marek Jurek biegnąc na przełaj , przeskakując barireki i pokonujac schody w dwóch susach , dzwoni do wicemarszałka Kotlinowskiego, że zaraz będzie w Sejmie, aby go usunać/zmienić.... Nie tak wyobrazam sobie powiadomienie. A. Odpowiedz Link Zgłoś
piq rząd robi ze złotówką zadziwiające rzeczy 12.01.06, 15:08 Oto jednego dnia premier wymyśla sobie idealny kurs złotego na wysokości 4,10 za ełro i ogłasz, że będzie rząd interweniował na rynku pieniężnym, by obniżył wartość złotówki, a zaraz potem ten sam rzd "interweniuje" w ten sposób, że wypieprza na rynek obligacje za ponad pół miliarda i podbija kurs złotego. Chyba że chodzi o to, by co innego mówić, a co innego robić. Ale podobno Zyta się sprzeciwia takim praktykom i po ostatniej styczniowej emisji co najmniej jedno się zrobi: nie będzie się, jak dotychczas, wymieniać ełrów z emisji na eurorynku na złotówki. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 rząd robi ze złotówką____________teraz przyznajesz 12.01.06, 16:37 mi, że rząd moze wpływać aktywnie na kurs zł. Czy na ceny paliwa dalej nie? Będą joby? Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 __Uj Was muszę rozumieć czy ja przypinam Wam łatki 12.01.06, 16:50 i segreguję na socjalistę, włąściciela IQ=170 choć nigdy nie napisałem wyżej 145!!!!!!!! , gościa który na niczym się nie zna i resztę zmilczę dyskretnie... PiQ w urywkach: ...twoja zabawna retoryka ....to cię na dłuższą chwilę zatkało. Hehe, autorka najbardziej "antypolskich" scenariuszy ekonomicznych, "rzeczniczka interesów banków" itp. w pisiackim rządzie? No ale dialektycznie sobie to wszystko w głowie poustawiałeś, dyskretnie zmieniłeś kurs i udajesz, że nic się nie stało. Haszcz###: Czasem co innego robię oprócz marnowania czasu na dzentelmenów inaczej. Podobno Zyta jednak zrezygnowała z podatku liniowego? Zresztą kto mnie zrobił socjalistą, nie Ty wkładając m w usta wygodne do etykietowania przesądy? Przecież nie dyskutujesz rzetelnie odnosząć się do istoty sporu ale marnujesz czas na opiniowanie wszystkich moich cech! Na razie nie amrozstrzygnięć...pomodlę się, zeby koalicja POPISu jednak nie powstała! Z Twą tezą, że zadna afera nie jeszcze nie ruszona i że 100 dni minęło trudno się zgodzić. Może tak jest. Moze to Ty sie zderzysz i znów tego nie zauważysz choć będziesz jobował jak kiedyś na górników, jedynych winnych stanu państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
piq nie mówiłem nigdy, że nie może 12.01.06, 18:24 Na ceny paliwa może wpłynąć przez obniżenie lub zniesienie akcyzy oraz przez obniżenie lub podwyższenie podatku VAT. I to jest jedyna rozsądna możliwość, bo interwencje na rynku walutowym poprzez np. skupowanie walut obcych zawsze kończą się sromotną porażką w średioterminowej nawet perspektywie dla zbyt słabego gracza, a takim jest polski rząd. Chętnie odpowiadam na sensowne pytania, więc nie ma jobów. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: nie mówiłem nigdy, że nie może 12.01.06, 20:21 >np. skupowanie walut obcych zawsze kończą się sromotną porażką w > średioterminowej nawet perspektywie dla zbyt słabego > gracza, a takim jest polski rząd. To wiem. Suma $ >> sumy zł na swiecie. Jak widzisz Kaczor sobie radzi. Uzgodnienie budżetowe już jest. Odpowiedz Link Zgłoś