Dodaj do ulubionych

"GAZETA" POPEŁNIŁA OGROMNY BŁĄD !!

IP: *.net.autocom.pl 29.11.02, 01:05
Mam na myśli udział w "kampanii przeciw Radiu Maryja i księdzu Rydzykowi".

Nie chodzi mi o to aby nie mówić o tej stacji , ani nie zadawać pytań.
Bynajmniej. Ale udział w tej zbiorowej nagonce bardzo Was skompromitował w
moich oczach, pomimo ,iż nie jestem słuchaczem tego radia .

Tym bardziej, że bierzecie udział w akcji której "pilotuje" TVP ,
skompromitowana już wielokrotnie tuba propagandowa postkomunistów. Stawia Was
to z nimi w jednym szeregu, a to jeż już kompromitacja . W ten sposób
tracicie część czytelników!!

Domyślam się intencji. Kilka dużych ośrodków medialnych przyjęło sobie za cel
zniszczenie Radia Maryja . Dlaczego ?? Odpowiedź jest prosta : Oni nie
popierają wejścia Polski do UE !

Sam fakt zaangażowania GW w zachęcanie do integracji jest słuszny, ale takie
UBeckie metody zwalczania przeciwników nie przystoją porządnej Gazecie !!

Przynoszą też odwrotny do zamierzonego skutek. Ja jeszcze kilka lat temu
byłem zdecydowanym zwolennikkiem wejścia Polski do UE. Dziś mój entuzjazm
bardzo osłabł i powoli wygasa.

Przyczyniają się do tego :

+ propaganda zamiast informacji w filmikach o UE w TV

+ masowa nagonka mediów "proeuropejskich" na śr odowiska eurosceptyków
(vide : Radio Maryja)

A te fakty , przekonują mnie do tego , że Unia wcale taka wspaniała nie jest,
bo jej zwolennikom brakuje argumentów i posuwają się do tak haniebnych metod !
WSTYD!!
Obserwuj wątek
    • Gość: AdamM co tam Gazeta - IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 29.11.02, 01:23
      zawsze byla cienka, tak pod wzgledem informacji, jak i mysli przekazywanych.
      Gorsze jest, ze Rzepa też w tym uczestniczy. A to juz prawdziwy problem. To w
      koncu jedyna sensowna gazeta w Polsce, ktorej zasadniczo wierzylem.
      • Gość: snajper Re: co tam Gazeta - IP: *.acn.waw.pl 29.11.02, 01:28
        Gość portalu: AdamM napisał(a):

> zawsze byla cienka, tak pod wzgledem informacji, jak i mysli przekazywanych.

To ciekawe, dlaczego tyle ludzi ją kupuje. Aby upewnić się, że codziennie jest
        tak samo cienka pod względem mysli i informacji ? wink))

> Gorsze jest, ze Rzepa też w tym uczestniczy. A to juz prawdziwy problem. To w
        > koncu jedyna sensowna gazeta w Polsce, ktorej zasadniczo wierzylem.

A co w tym dziwnego ? Rydzyk stał się tematem dnia. Każda gazeta stara się na
        temat dnia coś sensownego i odkrywczego zamieścić. Każda stara się być lepsza i
        ciekawsza od konkurencji. To jest walka o czytelnika, któy szuka artykułów na
        tematy bieżące. Oczekujesz, że w chwili, gdy tematem dnia jest Rydzyk, gazety
        będą pisać o pogodzie na Tasmanii ?

Snajper.
        • Gość: AdamM do snajpera - IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 29.11.02, 01:35
          czy duzym problemem byloby dla Ciebie pisanie ciągiem? Tak przy okazji to
          pozwoli Ci ćwiczyć pamięć i dyscyplinę wypowiedzi. Przecież jak z kims
          rozmawiasz to nie przerywasz mu po każdym zdaniu, zeby wstawić coś od siebie.
          Chyba, że chcesz być jak Galbasmile Ale to już inna historia.

PS Nie chce być zlosliwy, ale wyobraź sobie, ze ja tez rozbieram twoj post na
          kawalki i potem co otrzymujemy po kilku wymianach postow? Może maly slownik?

PZDR
          • Gość: Galba Nie jestem godzien! IP: 213.17.161.* 03.12.02, 08:16

> Przecież jak z kims
            > rozmawiasz to nie przerywasz mu po każdym zdaniu, zeby wstawić coś od siebie.
            > Chyba, że chcesz być jak Galbasmile Ale to już inna historia.

Tę sztukę stworzył i do perfekcji opanował Imć Luka.

G.

• Gość: harry Riposta IP: *.net.autocom.pl 29.11.02, 01:35
          Gość portalu: snajper napisał(a):

> To ciekawe, dlaczego tyle ludzi ją kupuje. Aby upewnić się, że codziennie
          jest
          > tak samo cienka pod względem mysli i informacji ? wink))

Czy sama "czytalność" świadczy o jakości ?? Czy z faktu , że fiat 126p był
          najczęściej kupowanym autem wnioskujemy o jego idealności ??

>
          > > Gorsze jest, ze Rzepa też w tym uczestniczy. A to juz prawdziwy problem. T
          > o w
          > > koncu jedyna sensowna gazeta w Polsce, ktorej zasadniczo wierzylem.
          >
          > A co w tym dziwnego ? Rydzyk stał się tematem dnia. Każda gazeta stara się na
          > temat dnia coś sensownego i odkrywczego zamieścić. Każda stara się być lepsza
          i
          >
          > ciekawsza od konkurencji. To jest walka o czytelnika, któy szuka artykułów na
          > tematy bieżące. Oczekujesz, że w chwili, gdy tematem dnia jest Rydzyk, gazety
          > będą pisać o pogodzie na Tasmanii ?
          >
          > Snajper.

Tu wszystko rozbija się o sposób postrzegania zawodu dziennikarza. Jeśli
          sprowadzisz ją do "zarabiania kasy" polegającego na "pogoni za sensacją" to
          masz rację.

Ja jednak zawsze uważałem , że zawód dziennikarza to pewna misja, do której
          trzeba mieć powołanie ( tak jak do bycia lekarzem, prawnikiem ,
          nauczycielem ...).
          • Gość: snajper Re: Riposta IP: *.acn.waw.pl 29.11.02, 02:09
            Gość portalu: harry napisał(a):

> Gość portalu: snajper napisał(a):
            >
            > > To ciekawe, dlaczego tyle ludzi ją kupuje. Aby upewnić się, że codziennie
            > > jest tak samo cienka pod względem mysli i informacji ? wink))
            >
            > Czy sama "czytalność" świadczy o jakości ?? Czy z faktu , że fiat 126p był
            > najczęściej kupowanym autem wnioskujemy o jego idealności ??

Fiat 126 nie miał konkurencji (przynajmniej w swoim segmencie rynku). Gazeta ma.
            Gazetę kupuje się przede wszystkim dla zamieszczonym w niej informacjom. Skoro
            tyle osób WYBIERA spośród innych gazet właśnie GW znaczy, że własnie GW ufają.
            Tak więc >czytalność< nie świadczy oczywiście o jakości danej gazety. Świadczy
            za to, jak ją ocenia społeczeństwo.

> > > Gorsze jest, ze Rzepa też w tym uczestniczy. A to juz prawdziwy problem. T
            > > > o w koncu jedyna sensowna gazeta w Polsce, ktorej zasadniczo wierzylem.
            > >
            > A co w tym dziwnego ? Rydzyk stał się tematem dnia. Każda gazeta stara się na
            > temat dnia coś sensownego i odkrywczego zamieścić. Każda stara się być lepsza
            > i ciekawsza od konkurencji. To jest walka o czytelnika, któy szuka artykułów
            > na tematy bieżące. Oczekujesz, że w chwili, gdy tematem dnia jest Rydzyk, gaz
            > ety będą pisać o pogodzie na Tasmanii ?
            >
            > Tu wszystko rozbija się o sposób postrzegania zawodu dziennikarza. Jeśli
            > sprowadzisz ją do "zarabiania kasy" polegającego na "pogoni za sensacją" to
            > masz rację.
            >
            > Ja jednak zawsze uważałem , że zawód dziennikarza to pewna misja, do której
            > trzeba mieć powołanie ( tak jak do bycia lekarzem, prawnikiem ,
            > nauczycielem ...).

Ale jedno nie przeczy drugiemu. Poruszanie temtu dnia nie jest sprzeczne z
            pełnieniem misji dziennikarza. No, chyba, że ktoś za taką misję uważa pisanie o
            tym, co czytelnika akurat nie interesuje.

Snajper.
        • Gość: Szef Re: co tam Gazeta - IP: *.am.poznan.pl 29.11.02, 07:47
          Snajperku ( ofermo kompanijna ) , każdy szuka ??? a niektorzy nic nie znajdują
          a mimo to piszą , że znaleźli !!( ale wcale nie nic ) np. "imperium
          Rydzyka", "terrorystę Rydzyka" "oszustwa podatkowe Rydzyka" "agenta Rosji
          Rydzyka" . Powiem wprost typowy przykład łeuropejskości , tolerancji i
          iłnteligecji !!! Przoduje w tym "wybiórcza" a 'oferam kompanijna' jest
          zachwycona poziomem łeuropejskości iłinteligencji "wybiórczej" ! Oferma typowym
          przykładem polskiego łeuropejczyka !
      • Gość: harry Właśnie , Rzepa się zmienia IP: *.net.autocom.pl 29.11.02, 01:28

> zawsze byla cienka, tak pod wzgledem informacji, jak i mysli przekazywanych.
        > Gorsze jest, ze Rzepa też w tym uczestniczy. A to juz prawdziwy problem. To w
        > koncu jedyna sensowna gazeta w Polsce, ktorej zasadniczo wierzylem.

Od kilku miesięcy zauważyłem istotne zmiany w "Rzeczpospolitej" . Nie czytam
        jej codziennie , ale potrafię stwierdzić zmianę jej charakteru i trendu jakim
        podąża. Już kilka razy czytałem w niej artykuły , o które kiedyś nigdy bym jej
        nie posądził.
    • wojcd Re: 'GAZETA' POPEŁNIŁA OGROMNY BŁĄD !! 29.11.02, 01:45

> + propaganda zamiast informacji w filmikach o UE w TV
      >
      > + masowa nagonka mediów "proeuropejskich" na śr odowiska eurosceptyków
      > (vide : Radio Maryja)
      >
      > A te fakty , przekonują mnie do tego , że Unia wcale taka wspaniała nie jest,
      > bo jej zwolennikom brakuje argumentów i posuwają się do tak haniebnych metod !
      > WSTYD!!

Sposob prowadzenia kampani przypomiona techniki rodem z PRL-u. Byc moze
      SLD+TVP nie umie tego zrobic inaczej. Dla nich informacja=propaganda.

Wojciech
      • Gość: snajper Re: 'GAZETA' POPEŁNIŁA OGROMNY BŁĄD !! IP: *.acn.waw.pl 29.11.02, 02:11
        wojcd napisał:

> Sposob prowadzenia kampani przypomiona techniki rodem z PRL-u. Byc moze
        > SLD+TVP nie umie tego zrobic inaczej. Dla nich informacja=propaganda.

Mam wrażenie, że to właśnie Ty przejęłeś taki sposób patrzenia i każdą
        informację, która niezbyt Ci się podoba traktujesz jako proppagandę.
        Poinformowali o tym, że Rydzyk nie płaci podatków - propaganda. Poinformowali,
        że Rydzyk nadaje z Rosji - propaganda. Itd, itp.

Snajper.
        • wojcd Re: 'GAZETA' POPEŁNIŁA OGROMNY BŁĄD !! 29.11.02, 02:16

> wojcd napisał:
          >
          > > Sposob prowadzenia kampani przypomiona techniki rodem z PRL-u. Byc moze
          > > SLD+TVP nie umie tego zrobic inaczej. Dla nich informacja=propaganda.
          >
          > Mam wrażenie, że to właśnie Ty przejęłeś taki sposób patrzenia i każdą
          > informację, która niezbyt Ci się podoba traktujesz jako proppagandę.
          > Poinformowali o tym, że Rydzyk nie płaci podatków - propaganda. Poinformowali,
          > że Rydzyk nadaje z Rosji - propaganda. Itd, itp.
          >
          > Snajper.

Snajper
          tu chodzi nie tylko o RM, ale o CALOSC kampanii.
          Wojciech
          • Gość: snajper Re: 'GAZETA' POPEŁNIŁA OGROMNY BŁĄD !! IP: *.acn.waw.pl 29.11.02, 02:36
            wojcd napisał:

> Snajper
            > tu chodzi nie tylko o RM, ale o CALOSC kampanii.
            > Wojciech

Rozmawiamy wszak o zarzutach przedstawionych Rydzykowi. Więc nie jest to nawet
            sprawa RM, tylko sprawa dużo węższa - sprawa księdza Rydzyka. Ty widzisz to
            jako część kampanii ? Jakiej kampanii ?

Pozdrawiam.
            • wojcd Re: 'GAZETA' POPEŁNIŁA OGROMNY BŁĄD !! 29.11.02, 02:40

> wojcd napisał:
              >
              > > Snajper
              > > tu chodzi nie tylko o RM, ale o CALOSC kampanii.
              > > Wojciech
              >
              > Rozmawiamy wszak o zarzutach przedstawionych Rydzykowi. Więc nie jest to nawet
              > sprawa RM, tylko sprawa dużo węższa - sprawa księdza Rydzyka. Ty widzisz to
              > jako część kampanii ? Jakiej kampanii ?
              >
              > Pozdrawiam.

Chodzi o kampanie prounijna ZA KAZDA CENE.
              Wojciech
              • Gość: snajper Re: 'GAZETA' POPEŁNIŁA OGROMNY BŁĄD !! IP: *.acn.waw.pl 29.11.02, 02:58
                wojcd napisał:

>
                > > wojcd napisał:
                > >
                > > > Snajper
                > > > tu chodzi nie tylko o RM, ale o CALOSC kampanii.
                > > > Wojciech
                > >
                > > Rozmawiamy wszak o zarzutach przedstawionych Rydzykowi. Więc nie jest to n
                > > awet sprawa RM, tylko sprawa dużo węższa- sprawa księdza Rydzyka. Ty widzisz
                > > to jako część kampanii ? Jakiej kampanii ?
                >
                > Chodzi o kampanie prounijna ZA KAZDA CENE.

Zgodzisz się chyba, że silny atak kampanii prounijnej powinien być
                przypuszczony na najsilniejszego przeciwnika naszej akcesji. Najsilniejszy
                przeciwnik to taki, który ma najtrudniejsze do obalenia argumenty. Otóż RM
                takim przeciwnikiem NIE JEST. Posługują się oni jawnie fałszywymi argumentami o
                mitycznej utracie niepodległości, zabijaniu Polaków, i innymi, równie
                sensownymi hasłami. Wystarczy pokazać palcem na Irlandię czy Portugalię i
                argumenty radiomaryjne się sypią. Oskarżenia Rydzyka NIE SĄ elementem kampanii
                prounijnej. Nie dowiązuj na siłę kontekstu.

Pozdrawiam.
                • wojcd Re: 'GAZETA' POPEŁNIŁA OGROMNY BŁĄD !! 29.11.02, 03:12
                  > Zgodzisz się chyba, że silny atak kampanii prounijnej powinien być
                  > przypuszczony na najsilniejszego przeciwnika naszej akcesji. Najsilniejszy
                  > przeciwnik to taki, który ma najtrudniejsze do obalenia argumenty. Otóż RM
                  > takim przeciwnikiem NIE JEST. Posługują się oni jawnie fałszywymi argumentami o
                  >
                  > mitycznej utracie niepodległości, zabijaniu Polaków, i innymi, równie
                  > sensownymi hasłami. Wystarczy pokazać palcem na Irlandię czy Portugalię i
                  > argumenty radiomaryjne się sypią. Oskarżenia Rydzyka NIE SĄ elementem kampanii
                  > prounijnej. Nie dowiązuj na siłę kontekstu.
                  >
                  > Pozdrawiam.

Snajper
                  z czescia Twojej argumentacji zgadzam sie, ale obiecalem sobie, ze
                  do referendum bede bronil RM i nie podejme tematu. Mnie chodzi o to, ze
                  atak na antyunijne osrodki jest prowadzony metodami niegodnymi.
                  Przeciez chodzi o to by spoleczenstwo podjelo DOJRZALA decyzje. Wiec
                  oswietlenie tego powinno byc z roznych stron. Musimy znac PLUSY i MINUSY
                  wejscia lub bycia poza.
                  Wojciech
                  • Gość: snajper Re: 'GAZETA' POPEŁNIŁA OGROMNY BŁĄD !! IP: *.acn.waw.pl 29.11.02, 03:29
                    wojcd napisał:

> Snajper
                    > z czescia Twojej argumentacji zgadzam sie, ale obiecalem sobie, ze
                    > do referendum bede bronil RM i nie podejme tematu. Mnie chodzi o to, ze
                    > atak na antyunijne osrodki jest prowadzony metodami niegodnymi.
                    > Przeciez chodzi o to by spoleczenstwo podjelo DOJRZALA decyzje. Wiec
                    > oswietlenie tego powinno byc z roznych stron. Musimy znac PLUSY i MINUSY
                    > wejscia lub bycia poza.
                    > Wojciech

Czy przed niegodnymi atakami będziesz bronił także ośrodki prounijne ? wink) Czy
                    też na nie niegodne ataki pozwalasz przypuszczać ? A ataki godne ? Tylko
                    jeszcze trzeba wyznaczyć kogoś, kto by atak niegodny od godnego odróżniał.
                    Podejmiesz się ? wink) Bo ja na przykład pytania o płacenie podatków przez
                    Rydzyka za niegodne nie uważam.

A co decyzji społeczeństwa, to oczywiście masz rację. Tylko czy takiej decyzji
                    sprzyjają histeryczne akcje przeciwników UE skupionych wokół RM czy ND ? Co
                    oczywiście nie znaczy, że jestem zwolennikiem NIEGODNYCH ataków na takie
                    ośrodki.

Pozdrawiam.
                    • wojcd Re: 'GAZETA' POPEŁNIŁA OGROMNY BŁĄD !! 29.11.02, 03:42
                      > Czy przed niegodnymi atakami będziesz bronił także ośrodki prounijne ? wink) Czy
                      > też na nie niegodne ataki pozwalasz przypuszczać ? A ataki godne ? Tylko
                      > jeszcze trzeba wyznaczyć kogoś, kto by atak niegodny od godnego odróżniał.
                      > Podejmiesz się ? wink) Bo ja na przykład pytania o płacenie podatków przez
                      > Rydzyka za niegodne nie uważam.
                      >
                      > A co decyzji społeczeństwa, to oczywiście masz rację. Tylko czy takiej decyzji
                      > sprzyjają histeryczne akcje przeciwników UE skupionych wokół RM czy ND ? Co
                      > oczywiście nie znaczy, że jestem zwolennikiem NIEGODNYCH ataków na takie
                      > ośrodki.

Przed niegodnymi atakami bede bronil kazdego. Jest problem arbitra, ale
                      tu mam wlasne sumienie. Fakt jest to subiektywne podejscie modyfikowane
                      przez autorytety. Co do Rydzyka, to po referendum moge na Twoje pytania
                      odpowiedziec.
                      Pozdrawiam
                      Wojciech
                      • Gość: snajper Re: 'GAZETA' POPEŁNIŁA OGROMNY BŁĄD !! IP: *.acn.waw.pl 29.11.02, 04:17
                        wojcd napisał:

> Przed niegodnymi atakami bede bronil kazdego. Jest problem arbitra, ale
                        > tu mam wlasne sumienie. Fakt jest to subiektywne podejscie modyfikowane
                        > przez autorytety. Co do Rydzyka, to po referendum moge na Twoje pytania
                        > odpowiedziec.
                        > Pozdrawiam
                        > Wojciech

Widzisz, mnie się wydaje, że przed niegodnymi atakami trzeba bronić każdego i
                        zawsze. Niezależnie od unijnego referendum. Po prostu każde niegodne zachowanie
                        powinno spotykać się z potepieniem i błędem jest uzależnianie tej obrony z
                        jakimiś politycznymi wydarzeniami.

A co do Rydzyka, to trzeba sobie odpowiedzieć, czy niegodne jest pytanie o
                        płacenie podatków przez Rydzyka, czy też może niegodne jest tych podatków
                        niepłacenie. Czy może niegodne jest uciekanie od odpowiedzi o cenę tych
                        nadajników na Uralu, czy też może niegodna jest obawa o to, kto tę cenę tak
                        naprawdę kiedyś zapłaci. Zastanów się nad tym, proszę.

Pozdrawiam.
                        • wojcd Re: 'GAZETA' POPEŁNIŁA OGROMNY BŁĄD !! 29.11.02, 04:48
                          > Widzisz, mnie się wydaje, że przed niegodnymi atakami trzeba bronić każdego i
                          > zawsze. Niezależnie od unijnego referendum. Po prostu każde niegodne zachowanie
                          >
                          > powinno spotykać się z potepieniem i błędem jest uzależnianie tej obrony z
                          > jakimiś politycznymi wydarzeniami.

Pelna zgoda. Obrona przed niegodnymi atakami jest BEZWARUNKOWA.

> A co do Rydzyka, to trzeba sobie odpowiedzieć, czy niegodne jest pytanie o
                          > płacenie podatków przez Rydzyka, czy też może niegodne jest tych podatków
                          > niepłacenie. Czy może niegodne jest uciekanie od odpowiedzi o cenę tych
                          > nadajników na Uralu, czy też może niegodna jest obawa o to, kto tę cenę tak
                          > naprawdę kiedyś zapłaci. Zastanów się nad tym, proszę.

Ja nie uciekam od odpowiedzi. Ja je mam, ale po referendum.
                          Wierz ogladalem "Kropke nad i" i pani prokurator jakos dziwnie malo miala
                          do powiedzenia na ten temat.
                          Wojciech
                          • Gość: snajper Re: 'GAZETA' POPEŁNIŁA OGROMNY BŁĄD !! IP: *.acn.waw.pl 29.11.02, 05:16
                            wojcd napisał:

> Ja nie uciekam od odpowiedzi. Ja je mam, ale po referendum.
                            > Wierz ogladalem "Kropke nad i" i pani prokurator jakos dziwnie malo miala
                            > do powiedzenia na ten temat.
                            > Wojciech

To tylko o niej (i o prokuraturze) dobrze świadczy. Nie epatowała nas
                            szczegółami sledztw, co by niewątpliwie zrobiła, gdyby była dyspozycyjna wobec
                            wrogów Rydzyka. Prokurator powinien być elokwentny na sali sądowej oraz poza
                            nią, ale PO ZAKOŃCZENIU śledztwa (a może nawet procesu).

Pozdrawiam i dobrej nocy życzę, bo pora już późna (wczesna ?) smile)
                            • wojcd Dobranoc /nt 29.11.02, 05:22
                    • Gość: harry Re: 'GAZETA' POPEŁNIŁA OGROMNY BŁĄD !! IP: *.net.autocom.pl 29.11.02, 11:46
                      (...)
                      > Bo ja na przykład pytania o płacenie podatków przez
                      > Rydzyka za niegodne nie uważam.
                      >
                      (...)

Szanowny kolego. W tym właśnie przykładzie widać ewidentną manipulację TVP.
                      Powiedzieli , że RM nie płaci podatków . Dlaczego?? BO NIE JEST DO TEGO
                      ZOBOWIĄZANE. Ma osobowość prawną nadawcy społecznego .

Nie rozstrzygam tu , czy radio wypełnia swoją misję , ale widać jak na dłoni,
                      że tak podana informacja jest zwykła MANIPULACJĄ !

• Gość: snajper Re: 'GAZETA' POPEŁNIŁA OGROMNY BŁĄD !! IP: *.acn.waw.pl 29.11.02, 17:01

> (...)
                        > > Bo ja na przykład pytania o płacenie podatków przez
                        > > Rydzyka za niegodne nie uważam.
                        > >
                        > (...)
                        >
                        > Szanowny kolego. W tym właśnie przykładzie widać ewidentną manipulację TVP.
                        > Powiedzieli , że RM nie płaci podatków . Dlaczego?? BO NIE JEST DO TEGO
                        > ZOBOWIĄZANE. Ma osobowość prawną nadawcy społecznego .
                        >
                        > Nie rozstrzygam tu , czy radio wypełnia swoją misję , ale widać jak na dłoni,
                        > że tak podana informacja jest zwykła MANIPULACJĄ !

Bycie nadawcą społecznym nie zwalnia od płacenia podatków. Bycie nadawcą
                        społecznym zwalnia jedynie z opłat koncesyjnych. Każdy podmiot prowadzący
                        działalność gospodarczą jest zobowiązany do płacenia podatków. Tak więc nie
                        jest to żadna manipulacja. Na przyszłość radzę ostrożniej podchodzić do
                        informacji rozpowszechnianych przez panów Benderów i im podobnych. wink)

Pozdrawiam.

• Gość: Szef Re: 'GAZETA' POPEŁNIŁA OGROMNY BŁĄD !! IP: *.am.poznan.pl 29.11.02, 07:55
          Snajperku ofermo...
          poinformowali, że Rydzyk nie płaci podatków ! dla ciebie palanciku to jest
          informacja !? A co to ma wspólnego z informacją !!! Łeuropejczyku o poziomie
          iłnteligencji na miarę 'wybiórczej" informacją jest np. Rydzyk nie płaci
          podatków od dochodów osobistych lub Radio Maryja nie płaci podatków od
          prowadzonej działalności gospodarczej ( pytanie jakiej) ! Jak widać poziom
          dziennikarzy z wybiórczej odpowiada poziomowi snajperka ofermy !
          Informacja "Radio Maryja " nadaje z nadajników w Rosji !!! a co ofermo to jest
          jest przestepstwo ???? z jakiego pargrafu ???? przygłupie !!
    • Gość: satrapa Ludzie w to wierzą. IP: *.mtnet.com.pl 29.11.02, 01:51
      Przysłuchałem się dzisiaj w sklepie grupie podekscytowanych Pań.Argumenty jota
      w jotę podług medialnego jazgotu.Spece od propagandy to wiedzą.Ile procent
      konsumentów tego chłamu nie da się nabrać-10?.To jest wszystko skalkulowane.
      • Gość: harry Re: Ludzie w to wierzą. IP: *.net.autocom.pl 29.11.02, 01:56
        Gość portalu: satrapa napisał(a):

> Przysłuchałem się dzisiaj w sklepie grupie podekscytowanych Pań.Argumenty
        jota
        > w jotę podług medialnego jazgotu.Spece od propagandy to wiedzą.Ile procent
        > konsumentów tego chłamu nie da się nabrać-10?.To jest wszystko skalkulowane.

NIESTETY !! sad

Ja też to zauważyłem. Słucham rozmów ludzi w miejscach publicznych i aż się
        włos na głowie jeży jakie mamy NAIWNE i PODATNE NA PROPAGANDĘ społeczeństwo.
        • wojcd Re: Ludzie w to wierzą. 29.11.02, 02:04
          > NIESTETY !! sad

> Ja też to zauważyłem. Słucham rozmów ludzi w miejscach publicznych i aż się
          > włos na głowie jeży jakie mamy NAIWNE i PODATNE NA PROPAGANDĘ społeczeństwo.

Tylko ze sa pulapki, chocby nieopatrzne wpadki, taka jak w Czechach.
          Uslyszeli ze Niemcy maja roszczenia majatkowe do nich i wyglada na to,
          ze referendum przerabane. Wobec tego trzeba profilaktycznie CZYSCIC wszelka mozliwa opozycje.
          Wojciech
        • dgr Re: Ludzie w to wierzą. 29.11.02, 15:26

> Ja też to zauważyłem. Słucham rozmów ludzi w miejscach publicznych i aż się
          > włos na głowie jeży jakie mamy NAIWNE i PODATNE NA PROPAGANDĘ społeczeństwo.

Zakladajac, ze masz racje, zauwaz ze czesc spoleczenstwa polskiego, moze byc
          podatna na propagande ze strony o. Rydzyka. I w jednym i drugim przypadku
          informacje te nie koniecznie musza odpowiadac prawdzie.
          DGR
    • Gość: Abaddon Nie pierwszy zresztą IP: 212.244.31.* 29.11.02, 12:45
      Ależ to nie pierwszy raz "Gazeta" z lubością uczestniczy w tego rodzaju
      hecach . Swoją drogą to zabawne , że bądź co bądź , inteligentni ludzie do tego
      stopnia wierzą w siłę swojego prymitywnego propagandowego oddziaływania na
      czytelnika . I do tego nie wyciągają żadnych wniosków z efektów swoich działań
      vide Mazowiecki w wyborach prezydenckich i żałosne zejście Mumii Wolności mimo
      agitacyjnego wręcz wparcia jakiego udziela jej od samego początku "Wyborcza".
    • karlin I to w niej lubię najbardziej:))))))))) 29.11.02, 13:01
    • Gość: doku Kiedy GW demaskuje korupcję i złodziejstwo SLD ... IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 29.11.02, 13:24
      > Sam fakt zaangażowania GW w zachęcanie do integracji jest słuszny, ale takie
      > UBeckie metody zwalczania przeciwników nie przystoją porządnej Gazecie !!

... to jest cacy, ale kiedy w ten sam drapieżny sposób (tak jak zdemaskowano
      aferę Watergate) rozprawia się z ciemnogrodem, to zaraz jest be. Kali może
      kraść, ale Kalemu nie wolno.

Kto naszej wolnej prasie zarzuca UBeckie metody, jest dla mnie tylko
      zidiociałym sowieckim demagogiem. Czytaj sobie swoje ulubione gazety
      białoruskie, jeżeli nie podoba ci się wolna prasa wolnego świata. Mafia Rydzyka
      nie wprowadzi u nas cenzury, wybijcie to sobie z głowy.

• Gość: Abaddon Doku cura te ipsum IP: 212.244.31.* 29.11.02, 15:21
        Gość portalu: doku napisał(a):

>
        > Kto naszej wolnej prasie zarzuca UBeckie metody, jest dla mnie tylko
        > zidiociałym sowieckim demagogiem. Czytaj sobie swoje ulubione gazety
        > białoruskie, jeżeli nie podoba ci się wolna prasa wolnego świata. Mafia
        Rydzyka
        >
        > nie wprowadzi u nas cenzury, wybijcie to sobie z głowy.
        >

Obserwując Twoją pasję i entuzjazm ludowego komisarza w komentowaniu niektórych
        spraw wiem już jaki typ człowieka Lenin zwykł określać mianem " pożytecznego
        idioty " .
        • Gość: doku Zamiast popisywać się tą leninowską erudycją ... IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 29.11.02, 16:53
          Gość portalu: Abaddon napisał(a):

> jaki typ człowieka Lenin zwykł określać mianem " pożytecznego
          > idioty " .

(kogo teraz obchodzi to co pisał ten facet)

... to mógłbyś wykazać resztki przyzwoitości i przeprosić Michnika. To on i
          jego gazeta były sercem i duszą polskich patriotów obalających socjalizm. Do
          dzisiaj GW jest wzorem siły i niezależności - tych cech, którymi powinna
          szczycić się wolna prasa w wolnym świecie. Każdy kto wierzy, że GW pisze na
          usługach rządu, jest zwyczajnym debilem. Tylko za Balcerowicza GW była
          prorządowa, a tak zawsze była z grubsza opozycyjna, bo zawsze wierna ideałom
          wolności, otwartości, elastyczności i niezależności. I tak jest nadal. Jest
          wzorem dla innych gazet, choćby dlatego, że wpuszcza na swoje łamy czasem nawet
          felietonistów o wrogich lewicowych poglądach, niech się ośmieszają skoro chcą.
          • wojcd Zlota mysl Doku 29.11.02, 17:25
            Gość portalu: doku napisał(a):
            > ... to mógłbyś wykazać resztki przyzwoitości i przeprosić Michnika. To on i
            > jego gazeta były sercem i duszą polskich patriotów obalających socjalizm.

Michnik dusza polskich patriotow!!!!!
            • nurni o przylepianiu i odlepianiu do Wojciecha 29.11.02, 19:51
              wojcd napisał:

> Gość portalu: doku napisał(a):
              > > ... to mógłbyś wykazać resztki przyzwoitości i przeprosić Michnika. To on
              > i
              > > jego gazeta były sercem i duszą polskich patriotów obalających socjalizm.
              >
              > Michnik dusza polskich patriotow!!!!!

doku przylepia sobie rozne poglady

najblizsze sa mu te
              ktore oddalaja koniecznosc odlepienia d.. od stolka

tym razem jednak doku przypomnial teze.....Hiacynta

panowie umowili sie na pojedynek o Michnika
              Hiacynt postanowil udowodnic ze Michnik jest polskim patriota

zapowiada sie ciekawie...
    • Gość: AdamM Powieszenie czy zastrzyk? IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 29.11.02, 15:39
      Wprawdzie to odlegle czasy powojenne, ale jest to chyba jedyny sposób na
      ukrócenie zlodziejstwa wspolnego mienia. No bo jesli będzie taki jeden z drugim
      wiedzial, ze czapa go czeka to się zastanowi. A zwlaszcza jak się dowie, ze
      kolegę, ktory tez kradł, wlasnie powiesili.

Zarzut kierowania zorganizowaną grupą przestępczą przedstawiła w czwartek
      łódzka prokuratura Janowi J. - byłemu dyrektorowi generalnemu PKP. Kolejowa
      mafia kierowana przez byłego dyrektora wyłudziła - zdaniem prokuratury - ponad
      30 mln złotych na szkodę PKP Cargo SA.

Pięć osób podejrzanych o wielomilionowe wyłudzenia zatrzymali funkcjonariusze
      łódzkiej delegatury Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego. Wśród zatrzymanych są
      były dyrektor generalny PKP Jan J. oraz były szwagier Bogusława Bagsika - Rafał
      G.

- Janowi J. przedstawiono zarzut kierowania zorganizowaną grupą przestępczą,
      mającą na celu dokonywanie wyłudzeń na szkodę PKP Cargo SA - poinformował
      rzecznik Prokuratury Okręgowej w Łodzi Krzysztof Kopania.

Prokuratura skierowała w czwartek do łódzkiego sądu wnioski o aresztowanie
      podejrzanych. Sąd zajmie się nimi w piątek. Wszystkim zatrzymanym grozi kara do
      10 lat więzienia.

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_021129/kraj/kraj_a_4.html
    • nurni do Janusza szczecinskiego 29.11.02, 19:57

> Mam na myśli udział w "kampanii przeciw Radiu Maryja i księdzu Rydzykowi".
      >
      > Nie chodzi mi o to aby nie mówić o tej stacji , ani nie zadawać pytań.
      > Bynajmniej. Ale udział w tej zbiorowej nagonce bardzo Was skompromitował w
      > moich oczach, pomimo ,iż nie jestem słuchaczem tego radia .
      >
      > Tym bardziej, że bierzecie udział w akcji której "pilotuje" TVP ,
      > skompromitowana już wielokrotnie tuba propagandowa postkomunistów. Stawia Was
      > to z nimi w jednym szeregu, a to jeż już kompromitacja . W ten sposób
      > tracicie część czytelników!!
      >
      > Domyślam się intencji. Kilka dużych ośrodków medialnych przyjęło sobie za cel
      > zniszczenie Radia Maryja . Dlaczego ?? Odpowiedź jest prosta : Oni nie
      > popierają wejścia Polski do UE !
      >
      > Sam fakt zaangażowania GW w zachęcanie do integracji jest słuszny, ale takie
      > UBeckie metody zwalczania przeciwników nie przystoją porządnej Gazecie !!
      >
      > Przynoszą też odwrotny do zamierzonego skutek. Ja jeszcze kilka lat temu
      > byłem zdecydowanym zwolennikkiem wejścia Polski do UE. Dziś mój entuzjazm
      > bardzo osłabł i powoli wygasa.
      >
      > Przyczyniają się do tego :
      >
      > + propaganda zamiast informacji w filmikach o UE w TV
      >
      > + masowa nagonka mediów "proeuropejskich" na śr odowiska eurosceptyków
      > (vide : Radio Maryja)
      >
      > A te fakty , przekonują mnie do tego , że Unia wcale taka wspaniała nie jest,
      > bo jej zwolennikom brakuje argumentów i posuwają się do tak haniebnych metod !
      > WSTYD!!

dokladnie takiej reakcji jak post Harry'ego
      spodziewalem sie po wszystkich przeciwnikach RM

niezgody na sbckie metody
      na nachalna tandetna i prostacka agitke

to byl test
      • nurni oczywiscie oblales :)))_________________nt 29.11.02, 20:11
      • andrzejg Re: do Janusza szczecinskiego 29.11.02, 20:34
        nurni napisał:

>
        > dokladnie takiej reakcji jak post Harry'ego
        > spodziewalem sie po wszystkich przeciwnikach RM
        >
        > niezgody na sbckie metody
        > na nachalna tandetna i prostacka agitke
        >
        > to byl test

To myślę ,że oczekujesz za dużo , bo taka postawa jest mozliwa
        u ludzi neutralnie nastawionych wobec RM , a nie u przeciwników.
        W końcu tą agitkę nakręcili przeciwnicy.

Andrzej
        • nurni Re: do Janusza szczecinskiego 29.11.02, 21:08
          andrzejg napisał:

> nurni napisał:
          >
          > >
          > > dokladnie takiej reakcji jak post Harry'ego
          > > spodziewalem sie po wszystkich przeciwnikach RM
          > >
          > > niezgody na sbckie metody
          > > na nachalna tandetna i prostacka agitke
          > >
          > > to byl test
          >
          > To myślę ,że oczekujesz za dużo , bo taka postawa jest mozliwa
          > u ludzi neutralnie nastawionych wobec RM , a nie u przeciwników.
          > W końcu tą agitkę nakręcili przeciwnicy.

andrzejg napisał:

> nurni napisał:
          >
          > >
          > >
          > >
          > > to byl test
          >
          > To myślę ,że oczekujesz za dużo , bo taka postawa jest mozliwa
          > u ludzi neutralnie nastawionych wobec RM , a nie u przeciwników.

sugerujesz tak wielka ciasnote umyslu
          naszych forumowiczow?
          nie samym balzerem to forum stoi!

Kunce Tyu chyba tez Snajper
          postacie nie z mojej ideowej bajki

nie tylko ze nie nabrali wody w usta
          kiedy dosyc brzydko mnie atakowano
          to jeszcze wystapili w mojej obronie

nie mam najmniejszych zludzen ze polubili moje poglady
          wiec dlaczego tak zrobili?

test kolego
          ks Czajkowski oblal z kretesem
          • andrzejg stąd wynika bardzo prosty wniosek 29.11.02, 21:24
            nurni napisał:

>
            > sugerujesz tak wielka ciasnote umyslu
            > naszych forumowiczow?
            > nie samym balzerem to forum stoi!
            >
            > Kunce Tyu chyba tez Snajper
            > postacie nie z mojej ideowej bajki
            >
            > nie tylko ze nie nabrali wody w usta
            > kiedy dosyc brzydko mnie atakowano
            > to jeszcze wystapili w mojej obronie
            >
            > nie mam najmniejszych zludzen ze polubili moje poglady
            > wiec dlaczego tak zrobili?

Nie są Twoimi przeciwnikami tylko są nastawieni neutralnie.
            Może z pewną dozą sympatii, co nie zwalnia ich z posiadania swojego zdania.

>
            > test kolego
            > ks Czajkowski oblal z kretesem

Nigdy nie powoływałem sie na ks.Czajkowskiego

Andrzej
            nastawiony neutralnie z dużą dozą sympatii
            i o 'zgrozo' czasami zgadzający się z Twoimi pogladami
      • Gość: harry ???? IP: *.net.autocom.pl 30.11.02, 13:04
        nurni napisał:

>
        > dokladnie takiej reakcji jak post Harry'ego
        > spodziewalem sie po wszystkich przeciwnikach RM
        >
        > niezgody na sbckie metody
        > na nachalna tandetna i prostacka agitke
        >
        > to byl test

Skąd wnioskujesz że jestem przeciwnikiem RM ??
        • andrzejg nurni! 30.11.02, 13:09

> nurni napisał:
          >
          > >
          > >
          > >
          > > to byl test
          >
          >
          > Skąd wnioskujesz że jestem przeciwnikiem RM ??

Wyjdzie na moje?
          • Gość: harry Do nurniego i andrzeja IP: *.net.autocom.pl 30.11.02, 13:28
            Nie wiem na czyje wyjdzie , ale przedstawię Wam mój pogląd na temat RM.

Nie należę to grona jego wiernych i regularnych słuchaczy. Kilkukrotnie
            natomiast, słuchałem ciekawych audycji z bardzo inteligentnymi(!) ludźmi na
            ważne i nietuzinkowe tematy. Niestety nie przypominam sobie podobnie ambitnych
            audycji u innych nadawców ogólnopolskich. To przykre sad

Druga strona medalu jest taka , że bylem też świadkiem audycji , w których
            wyrażane były opinie dalekie od ogólnienie pojmowanego sanowiska Kościoła. Jest
            to jednak kwestia opinii słuchaczy , zapraszanych gości i wolności słowa .

Podsumowując, moje stanowisko wobec RM jest neutralne, ale starając się o
            obiektywną ocenę zaistniałej sytuacji wokół tej stacji, stwierdzam , że jest
            to "nagonka" , prowadzona haniebnymi metodami , które w żadnym wypadku nie
            przystoją szanującym się mediom. ( oprócz TVP , bo ta pod rządami postkomuchów
            zeszmaciła się okrutnie, i niczego godnego się po niej spodziewać nie można)
            • andrzejg Właśnie to chciałem powiedzieć nurniemu 30.11.02, 13:47

> Podsumowując, moje stanowisko wobec RM jest neutralne, ale starając się o
              > obiektywną ocenę zaistniałej sytuacji wokół tej stacji, stwierdzam , że jest
              > to "nagonka" , prowadzona haniebnymi metodami , które w żadnym wypadku nie
              > przystoją szanującym się mediom. ( oprócz TVP , bo ta pod rządami
              postkomuchów

To nie jest postawa wrogów.
              Wrogowie wykorzystują kazda okazję do pognebienia.
              Przyjaciele będą brobić z nadzieją ,że to słuszna sprawa.
              Neutralni po paru pytaniach uzbroja się w cierpliwość.

Andrzej
            • nurni Re: Do Harry'ego 30.11.02, 21:59

> Nie wiem na czyje wyjdzie , ale przedstawię Wam mój pogląd na temat RM.
              >
              > Nie należę to grona jego wiernych i regularnych słuchaczy. Kilkukrotnie
              > natomiast, słuchałem ciekawych audycji z bardzo inteligentnymi(!) ludźmi na
              > ważne i nietuzinkowe tematy. Niestety nie przypominam sobie podobnie
              ambitnych
              > audycji u innych nadawców ogólnopolskich. To przykre sad
              >
              > Druga strona medalu jest taka , że bylem też świadkiem audycji , w których
              > wyrażane były opinie dalekie od ogólnienie pojmowanego sanowiska Kościoła.
              Jest
              >
              > to jednak kwestia opinii słuchaczy , zapraszanych gości i wolności słowa .
              >
              > Podsumowując, moje stanowisko wobec RM jest neutralne, ale starając się o
              > obiektywną ocenę zaistniałej sytuacji wokół tej stacji, stwierdzam , że jest
              > to "nagonka" , prowadzona haniebnymi metodami , które w żadnym wypadku nie
              > przystoją szanującym się mediom. ( oprócz TVP , bo ta pod rządami
              postkomuchów
              > zeszmaciła się okrutnie, i niczego godnego się po niej spodziewać nie można)

z tego co piszesz wnioskuje
              ze moja opinia o Tobie /przeciwmik RM/to czysta projekcja
              ktora teraz zmuszony jestem w pospiechu i ze wstydem
              wycofac

/ten Wojcd mi ciagle widac w glowie/

a szkoda smile
              na naturalna ludzka i sprawiedliwa ocene agitki
              przez ludzi niechetnych radiu Maryja
              przyjdzie mi zatem jeszcze poczekac

pozdrowienia Harry

nurni
    • Gość: Karp Busha wybrali protestanci dzieki radiu w USA IP: *.stmnca.adelphia.net 29.11.02, 21:51
      Busha wybrali katolicy i protestanci, ale dzięki radiu doszła do nich
      informacja.
      Oni nie polegali na wiadomościach z telewizji.

Bush został wybrany na prezydenta dzięki talk radio.

Telewizja w USA jest syjonistyczna i o polityce ludzie informowali się z radia,
      np.
      z “talk show” Rush Limbaugh [wym rasz limbou], oraz takich patriotów
      amerykańskich
      jak żydowscy redaktorzy George Putnam i Michael Medved.

Kandydat na prezydenta Żyd Al Gore przegrał, chociaż głosowała tylko jedna
      trzecia
      całej Ameryki, a mały ułamek amerykanskiej Ameryki.

O sile oddziaływania radia, zdolnego obejśc propagandę i kłamstwa tv
      i Gadzinówek Wyborczych, wiedzą syjoniści. Dlatego Ojciec Rydzyk
      jest ciągle szantażowany.

Nam zakazywano słuchać radia BBC z Londynu ("Hier spricht London"),
      a potem “Wolnej Europy” i “Głosu Ameryki” ("Wiadomości dobre czy złe
      ale zawsze prawdziwe").
      Każda dyktatura nie chce, żebyś dowiedział się prawdy o niej.

Żydokomuna zagłuszała audycje zza Żelaznej Kurtyny. W Bydgoszczy stał
      maszt z buczkiem koło wieży ciśnień na wzgórzu Szwederowa. W 1956 roku
      wybuchły w mieście rozruchy i rebelianci spalili maszt. Choć zakłócanie
      wznowiono z innego miejsca, to pamięć o tym przetrwała do dni “Solidarności”.

Obecnie dyktatura demokracji syjonistycznej wprowadziła terror strukturalny
      politycznej poprawności i opanowała tv, prasę, publikacje, wystawy, widowiska,
      muzea, szkoły, uniwersytety, kontrolując ich finanse, posiadanie, zatrudnienie,
      afiliację i ustanawiając “prawa nienawiści”, które umożliwiają uwięzienie do 3
      lat
      (w UE do 4 lat) mówiących prawdę, konfiskatę środków przekazu informacji. Itd.

Radio spod tej kontroli się wymknęło w USA i podobnie w Polsce - Radio Maryja.

Syjoniści nie mogę mieć wszystkiego naraz. I “demokrację” i zakneblowanie
      obywateli.

Co robić?

1. Bojkotuj i napiętnuj Gadzinówkę Wyborczą i jej żydowskiego prowodyra,
      Aarona Szechtera vel Adama Michnika.
      2. Poprzyj akcję Stowarzyszenia Równy Dostęp swoim podpisem:
      www.rownydostep.pl/?page=apel
      albo zgłoś pomysł, lub współpracę:
      qdib@go2.pl
      ”Każda daleka droga zaczyna się pierwszym krokiem.”
      3. Podnieś głos w obronie Ojca Rydzuka i Radia Maryja.
      4. Domagaj się od swojego reprezantanta do Sejmoknesetu zaprzestania represji
      i prześladowania Radia Maryja.
      5. Poprzyj utworzenie polskiego odpowiednika C-SPAN w USA.

Istnieje precedens: telewizja C-SPAN w USA.
      Jego założyciel, Lamb, dwudziestopięcioletni entuzjasta z Indiany, dostał
      w 1958 roku od przyjaciela Żyda 25 tysięcy dolarów i dziś jego przedsiębiorstwo
      objektywnych sprawozdawców podaje na dwóch kanałach na żywo obrady
      Kongresu i obrady Senatu i całą gamę serwisów informacyjnych:
      Arts nn Radio nn Formats nn Talk Radio

Rzecz oczywista, że samo dostarczenie wiadomości publiczności wygłodniałej
      na informacje jeszcze nie wystarcza do natychmiastowego wyzwolenia, ponieważ
      Amerykanów trzyma w żelaznym uchwycie system dyktatury demokracji
      syjonistycznej.

Nie ulega jednak wątpliwości, że dobrze informowana “cicha większość“
      (“the silent majority”wink stopniowo rośnie w wulkaniczną siłę, o czym dały znać
      protesty
      dziesiątek tysięcy demonstrantów przed miejscami obrad World Trade
      Organization,
      protesty przeciwko syjonistycznej wojnie w Iraku i przeciwko okupacji i
      zbrodniom w Palestynie.

Niezależnie od innych rozwijają się w Stanach Zjednoczonych środki informacji
      rewizjonistów historii.

Tomasz Gabiś pisze:
      Rewizjonizm staje się coraz bardziej popularny w środowiskach murzyńskich,
      szczególnie wśród czarnych rasistów z Nation of Islam Louisa Farrakhana.
      Wkrótce jego znaczenie w walce politycznej odkryją inne środowiska
      kontestujące obecny system polityczny.

Jeden z autorów prorokuje:
      "Rewizjoniści podłożyli lont pod bożka Holocaustu. i potrzeba tylko
      kogoś, kto by go podpalił. Gdy ogień na loncie zapłonie, to upadek wstrętnego
      bożka będzie już tylko kwestią roku czy dwóch lat. Jego upadek wstrząśnie
      światem".

Nazwa francuskiego wydawnictwa rewizjonistycznego francuskich anarchistów
      "La Veille Taupe" czyli "Stary kret" nabiera dziś symbolicznego znaczenia,
      które demarkują demonstracje protestantów przed miejscami obrad World Trade
      Organization. "Stary kret" kojarzy się z minerską sztuką rewolucji, "krecią
      robotą", począwszy od szekspirowskiego Hamleta. Karol Marks napisał:
      “… stary kret robi swoje metodycznie. … Gdy dojdzie do drugiej połowy jego
      pracy, Europa zawoła w triumfalnym porywie: Dzielnie ryłeś stary krecie!”

Rewizjonizm "Holocaustu" jest obecnie prawdziwym narzędziem rewolucji (nie
      takiej, oczywiście, która marzyła się Marksowi) i w cześniej czy później on
      obali "zmurszały gmach starego świata", który runie sam jak runął inny
      twór żydowski - komunizm.
      I reszta będzie historią.

Tomasz Gabiś

Wtedy i Polska będzie miała szansę na suwerenność. Naszym ciemiężcą był
      Prusak, Moskal, Austryjak, oraz Żyd komunista i syjonista. Jeżeli na początek
      skreślimy z tej ewidencji syjonistę i komunistę, to dowiemy się czy za nimi
      tkwi
      mason. A wtedy rozprawimy się także z własnymi zbrodniarzami. Jeżeli w
      najbliższym czasie nie zrzucimy dyktatury demokracji syjonistycznej i nie
      znajdziemy wodza, który zjednoczy nasze siły, to nieuchronnie, na zawsze
      oddamy ziemię, na której się urodziliśmy i gdzie są groby naszych ojców.
      I my będziemy historią.

Niech żyje suwerenna Polska!
      (Premier RP, Stanisław Mikołajczyk, w przemówieniach w 1945 roku)

• Gość: Michał Święte słowa IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.02, 22:16
      Pisałem to samo na forum.
      Zrobili mu tylko reklamę,
      a pokonać radyjo się nie da,
      bo ma plecy w episkopacie i w Rzymie.
      • Gość: najper Re: Święte słowa IP: *.acn.waw.pl 29.11.02, 23:57
        Gość portalu: Michał napisał(a):

> Pisałem to samo na forum.
        > Zrobili mu tylko reklamę,
        > a pokonać radyjo się nie da,
        > bo ma plecy w episkopacie i w Rzymie.

Plecy w Rzymie ? Takie plecy, że papież go nie zauważa. Plecy to ma, ale w
        Rosji. I kupę moskiewskich srebrników. Głos Moskwy w Twoim domu. wink)

Snajper.
        • Gość: Michał Jakiś ty naiwny najperze IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.02, 10:56
          Skoro terroryści Basajewa jechali przez Kaukaz przekupując ruskich żołnierzy,
          to przekupienie facetów od częstotliwości jest dziecinną igraszką.

A gdyby radio skrytykowało dogamty kościelne, byłoby NATYCHMIAST zlikwidowane.
          Spróbowaliby np. walczyć z celibatem.

W każdym kościele władze tolerują grupę, która skupia wokół siebie bardzo dużą
          część wiernych, a nie występuje przeciwko kierownictwu.
          Grupa taka, choć kontrowersyjna i zdaniem wielu nawiedzona,
          jest potrzebna, bo przyciąga wiernych do całego kościoła.
          Np. wśród protestantów w USA działają tzw. ewangeliści. Walczą z aborcją
          i "rozpustą", i żaden Kościół ich nie potępia.

I jeszcze jedno : żaden Kosciół takiej grupy nie potępi też z innego powodu :
          obawia się, że oznaczałoby to zgodę na bezpośrednią ingerencję w jego
          wewnętrzne sprawy !

• Gość: Michał Aneks ! Wyszło na moje ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.02, 19:47
            Dzisiaj Jan Paweł II wspomniał o Radiu Maryja.
            Wspomnienie było przyjazne i nkt nie może mieć wątpliwości, że poparł radio.

Do tego doprowadziła idiotyczna nagonka !
            Zamiast osłabić radio, wzmocniła je.

Szkoda, że myślenie nie boli.

• Gość: snajper Czyżby ???? IP: stin:* / 10.1.1.* 03.12.02, 14:30
              Gość portalu: Michał napisał(a):

> Dzisiaj Jan Paweł II wspomniał o Radiu Maryja.
              > Wspomnienie było przyjazne i nkt nie może mieć wątpliwości, że poparł radio.
              >
              > Do tego doprowadziła idiotyczna nagonka !
              > Zamiast osłabić radio, wzmocniła je.
              >
              > Szkoda, że myślenie nie boli.

Pozdrowił SŁUCHACZY Radia Maryja. To jest poparcie radia ? Czy jak pozdrawiam
              pasażerów autobusu, to znaczy, że opieram kierowcę ???????

A >nagonka< może doprowadzi do tego, że RM będzie uczciwie płaciło podatki, tak
              jak każda inna firma.

Snajper.
        • Gość: sas Re: Święte słowa IP: *.dsl.sntc01.pacbell.net 01.12.02, 01:59
          Gość portalu: najper napisał(a):

> Gość portalu: Michał napisał(a):
          >
          > > Pisałem to samo na forum.
          > > Zrobili mu tylko reklamę,
          > > a pokonać radyjo się nie da,
          > > bo ma plecy w episkopacie i w Rzymie.
          >
          > Plecy w Rzymie ? Takie plecy, że papież go nie zauważa. Plecy to ma, ale w
          > Rosji. I kupę moskiewskich srebrników. Głos Moskwy w Twoim domu. wink)
          >
          > Snajper.

To powiedz snajper gdzie ma plecy GW, w USA czy Izraelu, tylko badz szczery i
          przestan filozofowac.
          • Gość: snajper Re: Święte słowa IP: *.acn.waw.pl 01.12.02, 02:33
            Gość portalu: sas napisał(a):

> Gość portalu: najper napisał(a):
            >
            > > Plecy w Rzymie ? Takie plecy, że papież go nie zauważa. Plecy to ma, ale w
            > > Rosji. I kupę moskiewskich srebrników. Głos Moskwy w Twoim domu. wink)
            >
            > To powiedz snajper gdzie ma plecy GW, w USA czy Izraelu, tylko badz szczery i
            > przestan filozofowac.

GW ma plecy w Polsce. Są nimi tysiące jej czytelników. Kupujący GW, ufający
            podawanym przez nią informacjom. To oni ją finansują. GW nie ma, w
            przeciwieństwie do RM, niejasnych powiązań z naszym byłym (?) wielkim bratem -
            Rosją. GW, w przeciwieństwie do RM, płaci należne podatki. GW, w
            przeciwieństwie do RM, publikuje o sobie informacje finansowe, tak jak każda
            spółka giełdowa.

Snajper.

• Gość: Janusz Uwaga! - jestem uzbrojony... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.12.02, 12:53
              W cierpliwość właśniesmile
              Z podziekowaniami dla AndrzejaG za prezentowanie pogladów bliskich memu sercu
              podczas mojej nieobecności.

Serdeczności

Janusz

PS.Chwilowo sie nie loguję, bo SYSTEM mnie nie lubi (w odróżnieniu od nurniego)
              Miałem szczęście tego doświadczyć odpisując Wojciechowi.

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=299&w=3794256
            • Gość: siedem Re: Święte słowa IP: 213.216.66.* 03.12.02, 08:21

> Gość portalu: sas napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: najper napisał(a):
              > >
              > > > Plecy w Rzymie ? Takie plecy, że papież go nie zauważa. Plecy to ma,
              > ale w
              > > > Rosji. I kupę moskiewskich srebrników. Głos Moskwy w Twoim domu. wink)
              > >
              > > To powiedz snajper gdzie ma plecy GW, w USA czy Izraelu, tylko badz szczer
              > y i
              > > przestan filozofowac.
              >
              > GW ma plecy w Polsce. Są nimi tysiące jej czytelników. Kupujący GW, ufający
              > podawanym przez nią informacjom. To oni ją finansują. GW nie ma, w
              > przeciwieństwie do RM, niejasnych powiązań z naszym byłym (?) wielkim bratem -

> Rosją. GW, w przeciwieństwie do RM, płaci należne podatki...

dostali zwolnienie z 2mld pln. to jakies tysiąc razy więcej niz rydzyk jest
              oskarżon.

co do powiązań z rosją to przeciez cała ta pejsata banda na ruskich tankach tu
              wróciła.

"dziękuję za współpracę"
              Terminator 2

5040
              • nurni co do powiazan 03.12.02, 08:27
                Gość portalu: siedem napisał(a):

> co do powiązań z rosją to przeciez cała ta pejsata banda na ruskich tankach
                tu
                > wróciła.

akurat ten watek z telewizyjnej agitki
                wart jest rozwiniecia

to budujace ze sa jeszcze w tvp ludzie
                myslacy w kategoriach polskiego interesu

• Gość: harry Re: co do powiazan IP: *.autocom.pl / *.net.autocom.pl 03.12.02, 10:10
                  nurni napisał:

> to budujace ze sa jeszcze w tvp ludzie
                  > myslacy w kategoriach polskiego interesu

?????????????!!!!!!!!????????

No chyba , że utożsamiasz polski interes z interesem SLD
                  • Gość: snajper Re: co do powiazan IP: stin:* / 10.1.1.* 03.12.02, 14:35

> nurni napisał:
                    >
                    > > to budujace ze sa jeszcze w tvp ludzie
                    > > myslacy w kategoriach polskiego interesu
                    >
                    > ?????????????!!!!!!!!????????
                    >
                    > No chyba , że utożsamiasz polski interes z interesem SLD

Mam wrażenie, że Nurni miał jednak na mysli interes Polski. Czyżbys uważał, że
                    wyjaśnienie wpływów Rosji an nasze decyzje jest jedynie w interesie SLD ?
                    Czytżbyś uważał, że nie jest istotne dla Polski, kto kieruje taką czy inną
                    kampanią propagandową i czy ten ktoś nie reprezentuje przypadkiem interesów
                    innego państwa ?

Snajper.
                    • nurni co do powiazan_____Snajper!!! po prostu rzadzisz! 03.12.02, 18:40

> Czytżbyś uważał, że nie jest istotne dla Polski, kto kieruje taką czy inną
                      > kampanią propagandową i czy ten ktoś nie reprezentuje przypadkiem interesów
                      > innego państwa ?
                      >
                      > Snajper.

nie po raz pierwszy Snajper dowiodl
                      ze glowe ma nie od parady
                      trafnie odczytal moje intencje

ale wszystko co dobre kiedys sie konczy
                      dobry humor Snajpera... prysnie zaraz

powyzsze twierdzenie kolegi Snajpera
                      ma kapitalne znaczenie dla zrozumienia miejsca
                      w ktorym Polska sie znalazla
                      i dla stojacych przed nasza Ojczyzna wyborow

pytanie 'kto nami rzadzi'wraz z trafna refleksja:
                      'czy ten ktoś nie reprezentuje przypadkiem interesów innego państwa'
                      jest na tyle sensowne ze smialo stawiam je
                      jako punkt wyjscia wszelkich rozmow o Polsce

Snajperze
                      moje uszanowanie!

nurni

wlasnie dolaczyles do ciemnogrodu smile
                      • andrzejg a ja się ciagle łudziłem 03.12.02, 18:45
                        nurni napisał:

>
                        > pytanie 'kto nami rzadzi'wraz z trafna refleksja:
                        > 'czy ten ktoś nie reprezentuje przypadkiem interesów innego państwa'
                        > jest na tyle sensowne ze smialo stawiam je
                        > jako punkt wyjscia wszelkich rozmow o Polsce
                        >

że mam jakiś głos.
                        Chyba dam sobie pokój z wyborami i innymi formami uczestnictwa w zyciu
                        społecznym.

Andrzej

P.S.
                        aaa i się urżnę , bo cóż mi zostało
                        • Gość: snajper To nie ułuda, to Twoje mozliwości !!! IP: *.acn.waw.pl 03.12.02, 21:26
                          andrzejg napisał:

> że mam jakiś głos.
                          > Chyba dam sobie pokój z wyborami i innymi formami uczestnictwa w zyciu
                          > społecznym.
                          >
                          > Andrzej
                          >
                          > P.S.
                          > aaa i się urżnę , bo cóż mi zostało

To nie tak. Siły zewnętrzne mogą próbować na Ciebie wpływać, ale to Ty
                          podejmujesz decyzję, to Ty oddajesz swój głos za tym, czy tamtym wyborem. Inni
                          moga jedynie PRÓBOWAĆ wpływać na nasze decyzje, ale nie mają mozliwości
                          decydować ZA NAS. dlatego odwracanie się od konieczności wyboru i uczestnictwa
                          w życiu jest zostawieniem pola (być może) tym, którzy wpływowi niestety ulegli.
                          Nie wolno tego robić.

Pozdrawiam.
                      • Gość: snajper Humor nadal mi dopisuje. ;)) IP: *.acn.waw.pl 03.12.02, 21:17
                        nurni napisał:

>
                        > > Czytżbyś uważał, że nie jest istotne dla Polski, kto kieruje taką czy inną
                        > > kampanią propagandową i czy ten ktoś nie reprezentuje przypadkiem interesów
                        > > innego państwa ?
                        >
                        > nie po raz pierwszy Snajper dowiodl
                        > ze glowe ma nie od parady
                        > trafnie odczytal moje intencje
                        >
                        > ale wszystko co dobre kiedys sie konczy
                        > dobry humor Snajpera... prysnie zaraz
                        >
                        > powyzsze twierdzenie kolegi Snajpera
                        > ma kapitalne znaczenie dla zrozumienia miejsca
                        > w ktorym Polska sie znalazla
                        > i dla stojacych przed nasza Ojczyzna wyborow
                        >
                        > pytanie 'kto nami rzadzi'wraz z trafna refleksja:
                        > 'czy ten ktoś nie reprezentuje przypadkiem interesów innego państwa'
                        > jest na tyle sensowne ze smialo stawiam je
                        > jako punkt wyjscia wszelkich rozmow o Polsce
                        >
                        > Snajperze
                        > moje uszanowanie!
                        >
                        > nurni
                        >
                        > wlasnie dolaczyles do ciemnogrodu smile

Raczej nadal należę do realistów. wink) To oczywiste, że różne siły próbują na
                        całym świecie rozgrywać swoje interesy. Także u nas. Także teraz. Zauważ, że w
                        moim ostatnim poście nie wymieniłem tego KOGOŚ z nazwiska. Nie było to
                        przypadkowe. Takich KTOŚIÓW jest wszak więcej i nie ma w tym nic niecodziennego
                        i dziwnego. Tak zawsze było, jest i będzie. Rydzyk jest jedynie pewnym
                        przypadkiem, o tyle drażniącym, że mając usta pełne patriotycznych frazesów tak
                        naprawdę może reprezentować całkiem niepolskie interesy.

Co nam zostaje ? Musimy samodzielnie próbować oceniać, co jest NAPRAWDĘ w
                        naszym interesie i do tego dążyć. Choc na pewno nie bedziemy zgodni w tych
                        naszych ocenach. Choć na perwno będziemy się o te cele kłócić.

Pozdrawiam.
                        • nurni brawo brawo brawo______________czekamy na bisy!!!! 04.12.02, 18:44

> Raczej nadal należę do realistów. wink) To oczywiste, że różne siły próbują na
                          > całym świecie rozgrywać swoje interesy. Także u nas. Także teraz. Zauważ, że
                          w
                          > moim ostatnim poście nie wymieniłem tego KOGOŚ z nazwiska. Nie było to
                          > przypadkowe. Takich KTOŚIÓW jest wszak więcej i nie ma w tym nic
                          > niecodziennego i dziwnego. Tak zawsze było, jest i będzie.

brawo dla tego Pana!

> Rydzyk jest jedynie pewnym
                          > przypadkiem, o tyle drażniącym, że mając usta pełne patriotycznych frazesów
                          > tak naprawdę może reprezentować całkiem niepolskie interesy.

owacja na stojaco!

> Co nam zostaje ? Musimy samodzielnie próbować oceniać, co jest NAPRAWDĘ w
                          > naszym interesie i do tego dążyć.

tu juz slow brak...smile

> Choc na pewno nie bedziemy zgodni w tych
                          > naszych ocenach. Choć na perwno będziemy się o te cele kłócić.

a to akurat masz jak w banku smile
                          punkt wyjscia mamy widze wspolny

spotkamy sie na pewno gdzie indziej
                          mam pamiec do takich postow
                          a wtedy ...zobaczymy smile

> Pozdrawiam.

pozdrawiam rowniez
                          nurni
    • Gość: Bydgoszczanin Papież pochwalil Radio Maryja w Toruniu. C-SPAN-PL IP: *.stmnca.adelphia.net 03.12.02, 19:40
      Papież pozdrowił Radio Maryja

PAP
      Pozdrawiając biorących udział w tradycyjnej południowej modlitwie wiernych
      papież Jan Paweł II zwrócił się po polsku do słuchaczy Radia Maryja.

"Pozdrawiam pielgrzymów z Polski, także tych, którzy łączą się z nami w
      modlitwie poprzez telewizję i Radio Maryja. Szczęść Boże!" - powiedział papież.
      Jan Paweł II w podobnych słowach zwrócił się do Polaków także w ubiegłą
      niedzielę, ale wtedy tylko ogólnie wymienił odbiorców radia i telewizji.

Watykan nie skomentował zarzutów kierowanych pod adresem Radia Maryja przez
      polską telewizję i prasę, a włoskie media nie podały na ten temat żadnej
      informacji.

Papież w wygłoszonym wcześniej po włosku przemówieniu, poprzedzającym
      tradycyjną wspólną modlitwę w południe, nawiązał do rozpoczynającego się nowego
      roku liturgicznego.

wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=347260

Popieraj Radio Maryja!

Ponadto podejmij akcję obywatelską:

C-SPAN jest kanałem “obiektywnej” informacji tv w Waszyngtonie w USA.

Możnaby go otworzyć natychmiast w Polsce dla dyskusji narodowej o zaletach i
      wadach UE p-r-z-e-d
      zaplanowaniem referendum o UE.

Zob.
      C-SPAN.org

Przestań narzekać i skrzyknij grupę organizatorów kanału “obiektywnej”
      informacji tv, jak np. C-SPAN-PL w Polsce.

Pieniadze niechaj przymusowo dadzą przedsiębiorstwa telewizyjne w Polsce - na
      wzór amerykańskiego kanału tv/radio C-SPAN.

Możesz zadzwonić do C-SPAN.
      Faxować możesz w języku polskim. Oni maja tłumaczy.

Możesz poprosić ich o przyjazd na zrobienie dla ich programu kwestii aneksji
      Polski przez UE.

Jeżeli mieszkasz w kraju, zrobisz to dla siebie, Ty bedziesz tam żył, a masz
      tylko jedno życie.
      Jeżeli nie chcesz życ w Polsce, to od razu pakuj manatki i nie zawracaj tu
      głowy swoim narzekaniem i oburzeniem. Liczy się tylko akcja. Masz komputer, to
      na co czekasz?

Do dzieła:

Zadzwoń do Susan Bundock, International Producer
      C-SPAN, Washington
      Tel.(202) 626-7978
      Jeżeli jest zajęta, to zostaw numer swojego telefonu i czas, w którym ona może
      oddzwonić.

Powołaj się na sytuację, że postkomuniści obsiedli media w Polsce i istnieje
      wobec tego pilna potrzeba raportowania w obiektywny sposób problemów
      anektowania Polski, lub nie przez UE; że w kwietniu-maju 2003 będzie szczytowe
      nasilenie dyskusji narodowej, a Polacy, którzy zasłużyli się prezydentowi
      Reaganowi w obaleniu komunizmu i “the evil empire” (“imperium zła”wink, cytując
      jego słowa, nie mają pomimo pomocy udzielonej Ameryce raz jeszcze względnie
      obiektywnych mediów do odbicia w reportażach opinii narodu polskiego, który
      winien w prawdziwie demokratyczny sposób zdecydować o swojej przyszłości.

Kto pierwszy rozwinie inicjatywę, ten może zostanie przedstawicielem C-SPAN na
      Polskę.

Na początek Forum ISI:
      www.innestrony.pl/forum/
      mogłoby slużyć jako pierwsza inicjatywa współpracy z C-SPAN, skąd Polacy
      posiadjący komputery czerpaliby informacje organizacyjne, programowe i
      merytoryczne.

TELEFON C-SPAN:

Główny numer/Main Number: (202) 737-3220

Linia dla zwolenników Partii Republikańskiej/Washington Journal:
      Republicans (202) 585-3880

Linia telefonicznea dla zwolenników innych partii/Washington Journal:
      Others (202) 585-3882

Our email addresses:

Propozycje transmisji publicznego zdarzenia, jakie uważasz za warte pokazania.
      Events: Suggest a public event that you think C-SPAN should cover.
      events@c-span.org

Radio: rozmawiaj z producentami/Washington Journal: Contact the Producers
      C-SPAN Radio: radio@c-span.org
      Book TV: booktv@c-span.org

||||||||| Bez Twojego zamówienia C-SPAN nie może przyjechać do Polski. ||||||||

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka