Dodaj do ulubionych

idea krzywdzi niewidomych

IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 09.01.03, 10:24
Innowacja wprowadzona przez operatora Idea, w sposobie wysyłania wiadomości
sms przez internet uderzyła w niewidomych, którym uniemożliwiło to
korzystanie z tej usługi. Kto to wymyślił, dlaczego inni operatorzy nie
wpadli na tak idiotyczny pomysł.
Obserwuj wątek
    • Gość: mr_pope Re: idea krzywdzi niewidomych IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.01.03, 11:52
      Producenci telefonów komórkowych uderzają w bezrękich i głuchoniemych. Kto to
      wymyślił? Dlaczego inni producenci na to nie wpadli?
    • Gość: Jureek Re: idea krzywdzi spamerów IP: 212.20.131.* 09.01.03, 12:00
      Gość portalu: student napisał(a):

> Innowacja wprowadzona przez operatora Idea, w sposobie wysyłania wiadomości
      > sms przez internet uderzyła w niewidomych, którym uniemożliwiło to
      > korzystanie z tej usługi. Kto to wymyślił, dlaczego inni operatorzy nie
      > wpadli na tak idiotyczny pomysł.

Pomysł nie jest idiotyczny, bo w jakimś stopniu chroni klientów Idei przed sms-owym spamem wysyłanym przez internet. Widocznie inni operatorzy mają w d* taką ochronę swoich klientów
      Jurek
      • pollak Re: idea krzywdzi spamerów 10.01.03, 00:53
        Gość portalu: Jureek napisał(a):

> Pomysł nie jest idiotyczny, bo w jakimś stopniu chroni klientów Idei przed sms-
        > owym spamem wysyłanym przez internet. Widocznie inni operatorzy mają w d* taką
        > ochronę swoich klientów

Przez ten ich wymysł nie za bardzo mam jak z konsoli wysyłaś smsy na Ideę.
        • Gość: Jureek Re: idea krzywdzi spamerów IP: 212.20.131.* 10.01.03, 09:07
          pollak napisał:

> Przez ten ich wymysł nie za bardzo mam jak z konsoli wysyłaś smsy na Ideę.

Przyznasz jednak chyba, że Idea wymysliła przepisywanie słowa z obrazka nie po to, żeby utrudniać życie niewidomym lub korzystającym z konsoli. Pomysł miał na celu utrudnienie życia spamerom, wysyłającym przy pomocy specjalnie napisanych programów setki czy tysiące sms-ów. A w ogóle to żadna sieć nie ma obowiązku oferowania darmowej bramki internetowej dla sms-ów. Jeśli to robią, to jest to ich dobra wola.
          Jurek
          • Gość: Magis Re: Jedyny dobry pomysł Ideii IP: *.zabki.net.pl / 10.4.5.* 10.01.03, 09:46
            Dokładnie - Idea krzywdzi spamerów- i dobrze tak. Nie pisze to przez wzglad na
            tą firmę - ogólnie jej nie lubię choćby przez wzgląd udziałowca TP S.A..
            Ale ich pomysl z obrazkami jest dobry. Wreszcie można (po zablokowaniu
            spamerów) o każdej porze wysłać smsa do Ideowców.
            A bramki Ery i Plusa mające dzienny, ogólny nawet dość duży limit są szybko
            blokowane przez spamerów. To Erze i Plusowi jest nie po drodze z bramką sms-ową
          • pollak Re: idea krzywdzi spamerów 10.01.03, 11:29
            Gość portalu: Jureek napisał(a):

> pollak napisał:
            >
            > > Przez ten ich wymysł nie za bardzo mam jak z konsoli wysyłaś smsy na Ideę.
            >
            > Przyznasz jednak chyba, że Idea wymysliła przepisywanie słowa z obrazka nie po
            > to, żeby utrudniać życie niewidomym lub korzystającym z konsoli.

Nie, no przecież wiadomo.

Pomysł miał na
            > celu utrudnienie życia spamerom, wysyłającym przy pomocy specjalnie napisanych
            > programów setki czy tysiące sms-ów. A w ogóle to żadna sieć nie ma obowiązku o
            > ferowania darmowej bramki internetowej dla sms-ów. Jeśli to robią, to jest to i
            > ch dobra wola.

Nie napisałem że tnę się z tego powodu, jest to ich sprawa. Po protu juz nic nikomu na ideę nie wysyłam przez Internet.
    • d_nutka Re: idea krzywdzi niewidomych 09.01.03, 12:06
      Gość portalu: student napisał(a):

> Innowacja wprowadzona przez operatora Idea, w sposobie wysyłania wiadomości
      > sms przez internet uderzyła w niewidomych, którym uniemożliwiło to
      > korzystanie z tej usługi. Kto to wymyślił, dlaczego inni operatorzy nie
      > wpadli na tak idiotyczny pomysł.

nie widzę,nie słyszę-nie ma mnie
      a jak jeszcze oddycham?
      e tam.
      kazdy to potrafi
    • Gość: student Re: idea krzywdzi niewidomych IP: *.acn.waw.pl 09.01.03, 23:53

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka