Gość: Goska IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.01, 13:42 Ludzie, jestem zbulwersowana!!!! Jak mozna bylo dac tak wygrac Martinowi!!!! W Skandynawii kazali im skakac przy dwa razy silniejszym wietrze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mariunio Re: Skandal w Planicy IP: *.btinternet.com 18.03.01, 13:47 Ale malysz tak samo wygral w tydzien temu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luzer Re: Skandal w Planicy IP: *.opole.dialup.inetia.pl 18.03.01, 13:50 A co byś powiedziała, Gosiu, gdyby Adam próbował skoczyć w drugiej kolejce 230 m, przewrócił się z powodu wiatru (5,2 m/s!) jak Słoweniec na treningu i uszkodził kręgosłup... i co? Po karierze? Warto by było za cenę zwycięstwa w jednym konkursie?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goska Re: Skandal w Planicy IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.01, 13:56 Wiesz, ogladalam to w niemieckiej telewizji. Goscie nawet sie nie cieszyli, byli...zdezorientowani. Nie smierdzi Ci to ani troszeczke???? A wiatr ...3 m/s. Tyle pokazywali. Tydzien temu odleglosc miedzy pierwszym a trzecim nie wynosila 0,7 m/s. I Niczego w ZADNEJ Klasyfikacji nie zmieniala!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goska Re: Skandal w Planicy IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.01, 14:02 Sorry, z wscieklosci dane mi sie placza. Naturalnie, odleglosc wynosila 0,7 pkt., nie m/s. Odpowiedz Link Zgłoś
fibin Re: Skandal w Planicy 18.03.01, 17:10 Po co się tak denerwujesz? Szkoda zdrowia! Działacze zawsze muszą namieszać - inaczej nikt by ich nie zauważył! Małysz i tak był najlepszy w tym sezonie. Mnie najbardziej śmieszyło, jak Pan Prezydent grzał się w blasku sławy Małysza licząc,że na niego też coś kapnie. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Re: Skandal w Planicy IP: 195.116.71.* 22.03.01, 09:01 fibin napisał(a): > Po co się tak denerwujesz? Szkoda zdrowia! Działacze zawsze muszą namieszać - > inaczej nikt by ich nie zauważył! Małysz i tak był najlepszy w tym sezonie. > Mnie najbardziej śmieszyło, jak Pan Prezydent grzał się w blasku sławy Małysza > licząc,że na niego też coś kapnie. Pzdr A nie irytowalo cie, kiedy premier Buzek grzal sie w slawie Adasia? Moze po prostu nie lubisz Kwacha i przeszkadzaloby ci nawet, gdyby sie grzal w blasku kominka?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: die welt -RADOSC W ALPACH!!- IP: *.65wack-echat.corecomm.net 18.03.01, 21:15 Adolf Hitlaaaa wybiegl na taras i szalal,SZALAL NIEPSZYTOMNIE!!!!Zacisnal piesci i zlozywszy rece na przemian na piersiach zadarl swoje spojrzenie w gore w niebo potrzasajac w szalenstwie radosci glowa jakby krecil z niedowierzaniem.Bezgraniczna wewnetrzna roskosz spowodowala blednie migajace oczy jakby szukaly jakiegokolwiek pretekstu zeby mogly sie zatrzymac.Krzyczal do siebie,ugotowany w swoim wewnetrznym szczesciu.Donosnie zabrzmial"A WIEC JEDNAK SCHMIDT(tu zaczal poteznie trzepotac piescia)WIEC JEDNAK NASZ SCHMIDT!!! DEUSCHLAND ISSSS SCHMIDT----------SCHMIDT ISSSSS DEUSCHLAND!!!!.Westchnal pare razy z trudem lapiac tchu,wsparl sie oburacz o murek odczekal w bezruchu i poteznie tupnal prawym oficerkiem o marmurowa posadzke.Wzial jeszcze jeden oddech i z triumfalnym usmiechem rozpalony do czerwonosci zniknal we wnetrzu swojej kancelarii..................a echo nioslo i nioslo......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awik Re: Skandal w Planicy IP: *.bienczyce.sdi.tpnet.pl 18.03.01, 14:04 A ja mam satysfakcję że Niemiaszki tak sie boją, że kantują ile można... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrus Re: Skandal w Planicy IP: *.proxy.aol.com 18.03.01, 14:17 Ach wy biedni, wiecznie pokrzywdzeni.Co za narod wszyscy inni go tak krzywdza. Naprawde szkoda mi was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luzer Re: Skandal w Planicy IP: *.opole.dialup.inetia.pl 18.03.01, 14:17 Wiesz, nie doszukiwałbym się zaraz antypolskiego spisku międzynarodowych sędziów. Ostatecznie Adam mógł skoczyć te sześć metrów dalej i nie byłoby sprawy. Schmitt jest wielkim sportowcem, pokazał jak się walczy do końca, a chyba nikt na świecie nie ma wątpliwości, że Adam był najlepszym skoczkiem w tym sezonie. Nie bądźmy fanatyczni i zachłanni, doceńmy klasę rywali. Ona podkreśla wagę zwysięstwa Małysza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kot Re: Skandal w Planicy IP: *.gazeta.pl 22.03.01, 14:39 Zgadzam się z Tobą, gdyby Małysz tylko zwyciężał, a Schmitt cięgle przegrywał to było by podejrzane, zresztą nie dostrzeglibyśmy wielkiego wysiłku Adama. A odnośnie "skandalu w Planicy" to myślę, że niesłusznie przerwano rywalizację, przecież wiele razy skoki odbywały się w gorszych warunkach.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: Skandal w Planicy IP: 62.224.199.* 18.03.01, 14:20 "Wyborcza" napisala, ze jednym z oficjalnych powodow przerwania konkursu byla "gestniejaca mgla". No nie wiem czy troche sie zagalopowal dziennikarz czy ta gestniejaca mgla rzeczywiscie pojawila sie w komunikacie sedziowskim. Jesli tak to bylaby to kpina w zywe oczy zwazywszy ze trenerzy i oficjele ogladali konkurs w ciemnych okularach tak im slonce dawalo po oczac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Re: Skandal w Planicy IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.01, 15:27 To oczywisty skandal. Martin Schmitt zaraz po pierwszej serii powiedział, że nie życzy sobie drugiej, bo jego marzenie już się spełniło. Wygrana w takim stylu to jednak wstyd. Wiedzą o tym Niemcy doskonale, ale liczą, że ludzie o tym szybko zapomną. A ci, którzy zawodów nie oglądali, sądzą, że Martin był rzeczywiście najlepszy. No cóż, nie życzymy im źle. Tak bardzo tego chcieli, niech się cieszą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luzer Re: Skandal w Planicy IP: *.opole.dialup.inetia.pl 18.03.01, 15:50 Ale, gdyby to Malysz prowadzil po pierwszej serii i potem odwolanoby druga, raczej nie wybrzydzalibysmy na sedziow, prawda?... Nie mowilibysmy, ze Adam zazyczyl sobie, zeby odwolac druga kolejke... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Skandal w Planicy IP: *.krakow.ppp.tpnet.pl 18.03.01, 18:33 Tak, to jest skandal ! JAkim prawem tuż przed drugą kolejką zerwał się wiatr (bo wiatr był: na zeskoku - z tego co widziałam - dochodził do 6 m/s) ?! Powinniśmy złożyć oficalny protest! A poważnie: to "Luzer" ma rację. Druga kolejka skoków w tych warunkach była by niebezpieczna. Sędziowie nie dość, zę byli na miejscu (w przcieciwństiwe do nas) to jeszcze (tak myślę mają większe doświadczenie w ocenie warunków na skoczni. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Skandal w Planicy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.03.01, 20:03 Nie ma powodu narażać kogokolwiek dla zaspokojenia wątpliwej jakości dumy narodowej, a Małysza w szczególności. Pokazał w tym szezonie , że jest najlepszy. Wygrał . Jest zwycięzcą sezonu. W 3 m-ce zrobił reklamę Polsce jak wcześniej Papież. Zadbajmy teraz my o to , aby nie przeżreć jego sukcesów w głupich uniesieniach i przechlać w toastach. Trochę więcej pokory i umiarkowania w radości. Niech Jego sukces czegoś nas nuczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Skandal w Planicy IP: 172.17.16.238, 195.117.243.* 19.03.01, 10:36 Mysle, że Luzer ma rację. W sumie i tak wyszło na nasze. A skandalem to był raczej występ pana prezydenta. Co za tupet tak się podłączać pod czyjs sukces osiągnięty ciężką pracą i talentem! I ten protekcjonalizm!!! WSTYD!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesiek Re: Skandal w Planicy IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.01, 12:06 Każdy orze jak może. Swoją drogą polityka polega też na umiejętności wykorzystania każdej nadarzającej się okazji do zebrania kilku punktów wyborczych i tę umiejętność Kwaśniewski opanował. Co by jednak nie powiedzieć facet jednak coś tam robi dla naszego kulejącego sportu np. Olisadebe, poparcie dla Olimpiady Zakopane itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noemi jak kwachu zostanie szefem mkolu to aws zwariuje IP: *.65wack-echat.corecomm.net 20.03.01, 19:17 to beda jaja!kwachu bedzie otwieral nastepna olimpiade w polsce!!!transmisja tv bedzie lepsza a niz przy malyszu!ale bedzie ogladalnosc!dadza mu gorale jajami czy nie dadza????ale bedzie show!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indris Re:.. aws zwariuje IP: 213.135.34.121, 213.135.34.30, 213.135.34.* 20.03.01, 19:33 AWS-owi nie potrzeba dodatkowych bodźców do zwariowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Skandal w Planicy IP: *.umcs.lublin.pl 22.03.01, 10:04 To co zrobiono w Planicy to granda.Schmit wygrał loty tylko dlatego że organizatorzy nie dopuscili do drugiej serii. tak nie można załatwiać sprawy zwycięstwa w końcowej klasyfikacji. Odpowiedz Link Zgłoś