Dodaj do ulubionych

I ty mozesz zostac donosicielem.

08.02.03, 18:31
Nuren:
Forum o forum:

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=299&w=4544197

A tu 'dzialalnosc' nurnia w realu:

pierwszy krok__________________________________
nurni 08-02-2003 17:53 odpowiedz na list odpowiedz cytując

nurni napisał:

> wybaczcie nie bede pisal co mam zamiar zrobic

tak napisalem i tego bede sie trzymal

dlatego pisze tylko o tym co do tej pory zrobilem
w pierwszym rzedzie napisalem list:

--------------------------------

Skandal w Łódzkiej Gminie Żydowskiej - prośba o interwencje.

Warszawa
2003-02-08

Szanowni Państwo!

Z prawdziwym smutkiem informuje o bardzo przykrym incydencie,
który
obawiam się, może mieć bardzo daleko idące konsekwencje, dla
rozwoju
poprawnych stosunków polsko-żydowskich.........

---------------------------------------

calosci listu nie ujawniam jak obiecalem adresatom
list skierowałem do min:

Wydawnictwo Midrasz
Związek Gmin Wyznaniowych Żydowskich w Polsce
Fundacja Kultury Chrześcijańskiej Znak
/forum Żydzi – Polacy- chrześcijanie/
Tygodnik Powszechny
Fundacja Shalom
Forum Dialogu Między Narodami

oczekuje wraz z Wami na bardzo szybka reakcje tych wplywowych
organizacji

jesli ktos z Was zna adresy inernetowe
innych wplywowych organizacji zydowskich w Polsce
prosze mi je podac ja napisze i tam

======================================================
Carmina na forum o forum

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=299&w=4562663
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzys52 To Normalne w Tym Towarzystwie. Nie wysilaj sie IP: *.proxy.aol.com 08.02.03, 18:52
      Oni beda krecic najbrudniejsze intrygi, podkladac sobie najbardziej uswinione
      swinie, i...rozmawiac ze soba - jak gdyby nigdy nic. Jest temat, po prostu.
      Na to towarzycho mozna jedynie splunac, przechodzac. Co zreszta zalecal i
      wieszcz.
      ..
      Pzdr.
      K.P.
      • _helga Co za ohyda 08.02.03, 19:19
        Gość portalu: Krzys52 napisał(a):

> Oni beda krecic najbrudniejsze intrygi, podkladac sobie najbardziej uswinione
        > swinie, i...rozmawiac ze soba - jak gdyby nigdy nic. Jest temat, po prostu.
        > Na to towarzycho mozna jedynie splunac, przechodzac. Co zreszta zalecal i
        > wieszcz.
        > ..
        > Pzdr.
        > K.P.

Okazuje sie ze juz nie ma "sprawy" Miriam -Tyu, ktora probowal zalagodzic w
        realu Perla. Teraz jest "sprawa" gminy zydowskiej. Od apelu Danutki do
        forumowych antysemitow, do donosow na Perle, bo im 'zabawe' psuje oraz donosow
        na gmine zydowska w realu. A co sie mamy szczypac. Niech Danutka napisze od
        razu, ze chodzi o zrobienie Nocy Krysztalowej wszystkim Zydom jak leci, na
        forum i w realu. Pod swiatlym przewodnictwem Hiacynta. Ale bedzie ubawsad
        • Gość: Ania Re:Uprasza sie o zaprzestanie spamu IP: *.upc.chello.be 08.02.03, 19:31
          Glupia krowo Helgo!!
          Latalas na forum o forum i prosilas o wsparcie w zaprzestaniu ,zakladania
          watkow wojennych.
          Dzis zakladasz je sama.Ze wzgledu na Bykka i innych ciesze sie,ze popiera cie
          Krzysiaczek ,czekam na ich wpisy w twoim watku.
          • _helga nikt nie bedzie robil akcji antysemickich 08.02.03, 19:34
            ani na forum, ani w realu. Wkurzyliscie mnie. Jestescie wrzodem na dupie
            ludzkosci.
            • Gość: Ania OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!! IP: *.upc.chello.be 08.02.03, 19:36
              _helga napisała:

> ani na forum, ani w realu. Wkurzyliscie mnie. Jestescie wrzodem na dupie
              > ludzkosci.

A kto tu robi akcje antysemickie?
              Wymien Helcia po nickach;smialo Helcia,D-anka to antysemitka jest.
              Hela wymieniaj smialo!!!
          • Gość: kunce helgo, nie warto napinać IP: *.chello.pl 08.02.03, 19:48
            dziekuja za słowa o miom rozsadku. Rozzuchawlona komplementem pozwolę sobie
            napisać coś, co tym razem sama nazwę rozsądna propozycją.

Najgorszą rzeczą jaką można było zrobić w sprawie tyu-miriam, to zrobienie z
            tego sprawy żydowskiej. To problem dwóch osób. A ocena postępowania miriam,
            często bardzo surowa, nie jest dyktowana antysemityzmem.

Już ponad dwie doby temu zadałam pytanie: co będzie jesli ktoś w rewanżu
            zacznie słac w świat faksy "na miriam"?
            Nie znalazł sie nikt, kto zechciałby zastanowic się nad możliwościa takiego
            scenariusza. Cała para poszła w gwizdek tzn. w pisanie, jakim tyu oślinionym
            zboczeńcem jest.

Dziś taki fakt ma miejsce a wy (piszę wy językiem perły) nie macie scenariusza,
            jak sie zachować. A więc szybko improwizujcie. Winowajczyni powinna przygiąć
            troche kark. Tyu, w przeciwieństwie do innych forumowiczów, krwiożerczy nie
            jest i z nim naprawde łatwiej uzyskac kompromis.
            Ale nie metoda straszenia.

Druga sprawa - zadając tamto pytanie nie wiedziałam, że Miriam wplątała w to
            gminę, bo wtedy gorąco nawoływałabym ją do opamiętania i wycofania się z tego.
            Wmanipulowała w to męża (tak to widzę), a on ma naprawde dużo do stracenia.
            Poza tym, jak napisałam, łatwość z jaka jej przyszło skorzystanie z przykrywki
            gminy może sugerować, że juz kiedys tak postepowała w trudnych sytuacjach.

W sprawie tyu zawiniły wady Miriam. I źle będzie robienie z tych wad sprawy
            żydowskiej. Źle dla nas wszystkich, a najgorzej - czego sie obawiam - dla jej
            męża.
            Więc lepiej nie pisz o kolejnej kryształowej nocy.Sensu nie ma.
            • _helga Kunce, dalej cie pochwalam za rozsadek 08.02.03, 19:57
              Jestes druga po Perle osoba ktora zdecydowala sie zrobic cos rozsadnego i
              zapytac po prostu prawnikow jak to wyglada. Zywie naprawde gleboka nadzieje ze
              masz na tych idiotow jakis wplyw i zdolasz im przetlumaczyc ze sie posuwaja za
              daleko. Niczego nie chce "napinac" a wrecz przeciwnie. Dalej mi sie wydaje ze
              ten pierwotny konflikt daloby sie zalagodzic, gdyby reszta postapila tak jak ty
              i poszla do prawnika po porade. Co wiecej, mysle, ze dalej jest mozliwe
              polubowne zakonczenie. Ale to co sie w tej chwili dzieje to juz nic wspolnego
              nie ma z zadnym konfliktem personalnym tylko staje sie kampania medialna
              przeciwko Zydom. Czyli akcja antysemicka w postaci czystej, tak na forum, jak i
              w realu.
              • _helga Re: Kunce, dalej cie pochwalam za rozsadek-PS 08.02.03, 19:59
                _helga napisała:

> Jestes druga po Perle osoba ktora zdecydowala sie zrobic cos rozsadnego i
                > zapytac po prostu prawnikow jak to wyglada. Zywie naprawde gleboka nadzieje
                ze
                > masz na tych idiotow jakis wplyw i zdolasz im przetlumaczyc ze sie posuwaja
                za
                > daleko. Niczego nie chce "napinac" a wrecz przeciwnie. Dalej mi sie wydaje ze
                > ten pierwotny konflikt daloby sie zalagodzic, gdyby reszta postapila tak jak
                ty
                >
                > i poszla do prawnika po porade. Co wiecej, mysle, ze dalej jest mozliwe
                > polubowne zakonczenie. Ale to co sie w tej chwili dzieje to juz nic wspolnego
                > nie ma z zadnym konfliktem personalnym tylko staje sie kampania medialna
                > przeciwko Zydom. Czyli akcja antysemicka w postaci czystej, tak na forum, jak
                i
                >
                > w realu.

Chodzi mi o to co robi nuren i diabli wiedza kto jeszcze. I ze wlasciwie sadzac
                po postach jakie przeczytalam, nikt go za to nie zganil, a wrecz przeciwnie.
                • Gość: Krzys52 Dlaczego Ty ciagle Napinasz, Helgo?! IP: *.proxy.aol.com 08.02.03, 20:26
                  _helga napisała:

>
                  >
                  > Chodzi mi o to co robi nuren i diabli wiedza kto jeszcze. I ze wlasciwie
                  sadzac po postach jakie przeczytalam, nikt go za to nie zganil, a wrecz
                  przeciwnie.
                  ..
                  :::
                  O!, prosze. Znowu napinasz.
                  ..
                  K.P.
                  • _helga Re: Dlaczego Ty ciagle Napinasz, Helgo?! 08.02.03, 20:47

> _helga napisała:
                    >
                    > >
                    > >
                    > > Chodzi mi o to co robi nuren i diabli wiedza kto jeszcze. I ze wlasciwie
                    > sadzac po postach jakie przeczytalam, nikt go za to nie zganil, a wrecz
                    > przeciwnie.
                    > ..
                    > :::
                    > O!, prosze. Znowu napinasz.
                    > ..
                    > K.P.

...calom swojom oszalamiajoncom muskulaturem internetowom?
                    smile
                • jenisiej Helgo, lzesz! ;) 09.02.03, 00:35
                  _helga napisała:

> Chodzi mi o to co robi nuren i diabli wiedza kto jeszcze. I ze wlasciwie
                  > sadzac
                  > po postach jakie przeczytalam, nikt go za to nie zganil, a wrecz przeciwnie.

Ja zareagowalem. Napisalem:

> Idiota, intrygant, lobuz.

Podtrzymuje.
                  Pozdro -
                  jeni
                  • _helga Natychmiast oddaje honor! 09.02.03, 00:50
                    jenisiej napisała:

> _helga napisała:
                    >
                    > > sadzac
                    > > po postach jakie przeczytalam, nikt go za to nie zganil, a wrecz przeciwni
                    > e.
                    >
                    > Ja zareagowalem. Napisalem:
                    >
                    > > Idiota, intrygant, lobuz.
                    >
                    > Podtrzymuje.
                    > Pozdro -
                    > jeni

smile))
                  • Gość: Ania Re: Helgo, lzesz! ;)Do jeniseja ****************** IP: *.upc.chello.be 09.02.03, 07:34
                    jenisiej napisała:

> _helga napisała:
                    >
                    > > sadzac
                    > > po postach jakie przeczytalam, nikt go za to nie zganil, a wrecz przeciwni
                    > e.
                    >
                    > Ja zareagowalem. Napisalem:
                    >
                    > > Idiota, intrygant, lobuz.
                    >
                    > Podtrzymuje.
                    > Pozdro -
                    > jeni

A ja podtrzymuje to co napisalam wczesniej.
                    Jestem idiotka,intrygantkaz i lobuzica.

Latal kiedys na kraju za mna jakis gosc ,ktory strasznie chcial mnie
                    nawrocic.Twierdzil,ze broni Polski,broni Dekalogu.
                    Teraz sie okazalo jak on broni tego Dekalogu...
                    "Nie mow falszywego swiagectwa przeciw blizniemu swemu"
                    Ja Ci przypomne ten Dekalog ,ktorego ponoc bronisz.
                    "Kochaj blizniego swego jak siebie samego "
                    Dlaczego tak nienawidzisz Hiacynta,ze podpiszesz sie pod kazdym plugastwem ,by
                    go zniszczyc?Tak rozumiesz milosc do blizniego?
                    Jestes dzis w jednym szeregu z kretynem 52 moje gratulacje.
                    Czekam az zaczniesz razem z nim zdejmowac cos ze sciany.Tylko po to by dokjopac
                    Hiacyntowi bo Hiacynt bedzie tego bronil.
                    Jebi to byla literowka.
                    I na koniec wiecej obiektywizmu zycze.
                    Dobrze ,ze sa tacy katolicy jak Nurni,i tacy Zydzi jak Danka.
                    Pozdrawiam i zycze zastanowienia.Pamietasz jeszcze wary i przywary szlacheckie?
                    Pomysl o jednej z nich.Prywata.
                    Nie lubie Hiacynta to zrobie wszystko by go zniszczyc..a pozniej sie
                    pomysli,podpisze sie pod kazdym klamstwem oby zniszczyc Hiacynta,zewre szeregi
                    nawet z odwiecznym wrogiem kretynem .....
                    Dalej nie musze chyba??
                    • jenisiej _____________________________________Buzi dla Zuzi 09.02.03, 19:57
                      Zuzia napisala:

> A ja podtrzymuje to co napisalam wczesniej.
                      > Jestem idiotka,intrygantkaz i lobuzica.

Skoro tak chcesz, lobuzicowink Mam w realu przyjaciolke, do ktorej mowie
                      "hultajko", uwielbia to (Hiacynt, zapisz! To jakies zboczenie jest?)

> Latal kiedys...
                      > ...ze broni Polski,broni Dekalogu.
                      > ...broni tego Dekalogu...
                      > ...Ja Ci przypomne ten Dekalog ,ktorego ponoc bronisz.

Zuzka, ja tu nie jestem po to, by czegos bronic. Nikogo na nic nie nawracam
                      i nie chce byc nawracany. Zostawiam to innym. Chwilowo, poki nie wpadlem
                      w nalog, bywam tu dla relaksu. Wole pozartowac niz awanturowac sie.
                      Ale jak trzeba, moge na serio przyp... Nurniowi musialem. Chwilowo odsylam
                      Cie nizej do mojego postu >"obroncy" tyu<. Tam jest moje stanowisko,
                      w zasadzie zgodne z tym, co (tam) pisze Helga - sorrycrying Moze to rozwine,
                      a moze nie.

> "Kochaj blizniego swego jak siebie samego "
                      > Dlaczego tak nienawidzisz Hiacynta,

Nieprawda. Zwykle mnie smieszy, czesto nuzy, czasem wq...
                      Musze Go kochac? Jeszcze czego! Ty myslisz, ze ja jakis "rozowy"
                      jestem? Dopiero by sie afera zrobila! crying

Ja kocham kobiety, Zuziusmile))))))

> ...ze podpiszesz sie pod kazdym plugastwem ,by go zniszczyc?
                      > Tak rozumiesz milosc do blizniego?

Zuzka, nie bredz. Pod zadnym plugastwem sie nie podpisalem.
                      Wedlug mnie plugastwa wyczynia Nuren.

> Jestes dzis w jednym szeregu z kretynem 52 moje gratulacje.
                      > Czekam az zaczniesz razem z nim zdejmowac cos ze sciany.Tylko po to by
                      dokjopac
                      > Hiacyntowi bo Hiacynt bedzie tego bronil.

Odkad Ci zalatwilem te posade u Carminywink, zaczelas myslec kategoriami
                      "szeregow". K52 z pewnoscia jest tu jedna z najbardziej niezaleznych osob.
                      Skoro jestesmy w jednym szeregu, to zapewne ja sie jemu musialem podporzadkowac?
                      Widzisz to?

> Jebi to byla literowka.

OK. Nie bylem pewien, bo ostatnio zauwazylem u Ciebie sklonnosc do
                      figielkow slowotworczychwink

> ........

Pomijam koncowke - wiekszosc sie powtarza. Troche mnie zmeczylas,
                      musze chwilke odsapnac, i mozemy zaczac od nowawink Chwilowo ide
                      poczytac, bo nie wiem, co sie dzis wydarzylo.

Buzi dla Zuzi -
                      jeb..., ups, jeni
            • Gość: Krzys52 Re: helgo, nie warto napinać IP: *.proxy.aol.com 08.02.03, 20:19
              jak to milo, ze sie odezwalas, Kunce. Jestes druga moja ulubiona panienka, w
              tym watku.
              Ale zarty na bok. Przejdzmy do Twoich stwierdzen.
              ..
              ::::

Gość portalu: kunce napisał(a):

Druga sprawa - zadając tamto pytanie nie wiedziałam, że Miriam wplątała w to
              gminę, bo wtedy gorąco nawoływałabym ją do opamiętania i wycofania się z tego.
              Wmanipulowała w to męża (tak to widzę), a on ma naprawde dużo do stracenia.
              Poza tym, jak napisałam, łatwość z jaka jej przyszło skorzystanie z przykrywki
              gminy może sugerować, że juz kiedys tak postepowała w trudnych sytuacjach.
              >
              W sprawie tyu zawiniły wady Miriam. I źle będzie robienie z tych wad sprawy
              żydowskiej. Źle dla nas wszystkich, a najgorzej - czego sie obawiam - dla jej
              męża.Więc lepiej nie pisz o kolejnej kryształowej nocy.Sensu nie ma.
              ..
              Oczywiscie doceniam Twoja troske meza Miriam, ale interesuje mnie skad wiesz -
              bo twierdzisz, ze wiesz - ze Miriam wplatala w to Gmine. Czy takze Ty
              dysponujesz poufnymi e-mailami Tyu, czy tez moze wiesz o tym od Danutki, ktora
              traktujesz jako wiarygodne zrodlo informacji -prosto od Tyu? Czy Miriam
              przyznala sie do tego?...
              Jest i inny aspekt ewentualnego ewentualnego faxowania przez Miriam z Gminy
              (zazwyczaj prywatni ludzie nie dysponuja faxami). Pytanie otoz zachodzi czy
              skorzystanie z faxa bedacego wlasnoscia Gminy jest jednoznaczne z podpieraniem
              sie autorytetem Gminy (o tym, jak mi wiadomo, takze Tyu nie wspomina). Na to
              pytanie, przekonany jestem - odpowiedz znasz.
              Ponadto, widzisz Kunce, ja - byc moze w przeciwienstwie do Ciebie - nie
              traktuje tej afery jako zabawy (zdecydowanie od przeprosin Tyu adresowanych do
              M. w "Tyu 3"). Po prostu Hiacki probowaly posluzyc sie mna na rzecz
              uwiarygodnienia tego skurwysynstwa, a ja to traktuje jak obelge najciezszego
              kalibru. Realna obelge - nie wirtualna. I zajmuje odpowiednia postawe.
              ..
              Zawsze Twoj surprised)
              Krzys52
        • Gość: Krzys52 To Ta Koltunska Szpagatowa Inteligencja IP: *.proxy.aol.com 08.02.03, 19:43
          a Danusi dam szanse na wycofanie sie rakiem z tego gowna, jej wlasnej produkcji
          w dodatku. Mozna sobie robic "Krysztalowe Noce" bez wymyslania tego typu
          obrzydliwych prowokacji.
          W dalszym ciagu nie zaprezentowala tego listu Tyu o podpieraniu sie Miriam
          Gmina Zydowska. Opowiada tylko o tym a moje rzeczowe argumenty trafiaja w
          proznie - klamie jak najeta.
          Ale dam jej szanse, gdyz dlugo darzylem ja sympatia. Lubilem i chcialbym lubic.
          Ja nie robie takich gwaltownych zwrotow.
          ..
          Pzdr.
          K.P.
          .
          .

_helga napisała:

> Gość portalu: Krzys52 napisał(a):
          >
          > > Oni beda krecic najbrudniejsze intrygi, podkladac sobie najbardziej uswini
          > one
          > > swinie, i...rozmawiac ze soba - jak gdyby nigdy nic. Jest temat, po prostu
          > .
          > > Na to towarzycho mozna jedynie splunac, przechodzac. Co zreszta zalecal i
          > > wieszcz.
          > > ..
          > > Pzdr.
          > > K.P.
          >
          >
          > Okazuje sie ze juz nie ma "sprawy" Miriam -Tyu, ktora probowal zalagodzic w
          > realu Perla. Teraz jest "sprawa" gminy zydowskiej. Od apelu Danutki do
          > forumowych antysemitow, do donosow na Perle, bo im 'zabawe' psuje oraz
          donosow
          > na gmine zydowska w realu. A co sie mamy szczypac. Niech Danutka napisze od
          > razu, ze chodzi o zrobienie Nocy Krysztalowej wszystkim Zydom jak leci, na
          > forum i w realu. Pod swiatlym przewodnictwem Hiacynta. Ale bedzie ubawsad
          • Gość: Krzys52 PS... To Ta Koltunska Szpagatowa Inteligencja IP: *.proxy.aol.com 08.02.03, 19:46

> a Danusi dam szanse na wycofanie sie rakiem z tego gowna, jej wlasnej
            produkcji
            >
            > w dodatku. Mozna sobie robic "Krysztalowe Noce" bez wymyslania tego typu
            > obrzydliwych prowokacji.
            > W dalszym ciagu nie zaprezentowala tego listu Tyu o podpieraniu sie Miriam
            > Gmina Zydowska. Opowiada tylko o tym a moje rzeczowe argumenty trafiaja w
            > proznie - klamie jak najeta.
            > Ale dam jej szanse, gdyz dlugo darzylem ja sympatia. Lubilem i chcialbym
            lubic.
            >
            > Ja nie robie takich gwaltownych zwrotow.
            > ..
            > Pzdr.
            > K.P.
            > .
            PS....Mysle, ze na polemiki z Ania szkoda Twojego czasu i zdrowia. Nie warto.
            >
            >
            > _helga napisała:
            >
            > > Gość portalu: Krzys52 napisał(a):
            > >
            > > > Oni beda krecic najbrudniejsze intrygi, podkladac sobie najbardziej u
            > swini
            > > one
            > > > swinie, i...rozmawiac ze soba - jak gdyby nigdy nic. Jest temat, po p
            > rostu
            > > .
            > > > Na to towarzycho mozna jedynie splunac, przechodzac. Co zreszta zalec
            > al i
            > > > wieszcz.
            > > > ..
            > > > Pzdr.
            > > > K.P.
            > >
            > >
            > > Okazuje sie ze juz nie ma "sprawy" Miriam -Tyu, ktora probowal zalagodzic
            > w
            > > realu Perla. Teraz jest "sprawa" gminy zydowskiej. Od apelu Danutki do
            > > forumowych antysemitow, do donosow na Perle, bo im 'zabawe' psuje oraz
            > donosow
            > > na gmine zydowska w realu. A co sie mamy szczypac. Niech Danutka napisze o
            > d
            > > razu, ze chodzi o zrobienie Nocy Krysztalowej wszystkim Zydom jak leci, na
            >
            > > forum i w realu. Pod swiatlym przewodnictwem Hiacynta. Ale bedzie ubawsad
          • _helga Re: To Ta Koltunska Szpagatowa Inteligencja 08.02.03, 19:50

> a Danusi dam szanse na wycofanie sie rakiem z tego gowna, jej wlasnej
            produkcji
            >
            > w dodatku. Mozna sobie robic "Krysztalowe Noce" bez wymyslania tego typu
            > obrzydliwych prowokacji.
            > W dalszym ciagu nie zaprezentowala tego listu Tyu o podpieraniu sie Miriam
            > Gmina Zydowska. Opowiada tylko o tym a moje rzeczowe argumenty trafiaja w
            > proznie - klamie jak najeta.
            > Ale dam jej szanse, gdyz dlugo darzylem ja sympatia. Lubilem i chcialbym
            lubic.
            >
            > Ja nie robie takich gwaltownych zwrotow.
            > ..
            > Pzdr.
            > K.P.
            > .
            > .
            >
            >
            > _helga napisała:
            >
            > > Gość portalu: Krzys52 napisał(a):
            > >
            > > > Oni beda krecic najbrudniejsze intrygi, podkladac sobie najbardziej u
            > swini
            > > one
            > > > swinie, i...rozmawiac ze soba - jak gdyby nigdy nic. Jest temat, po p
            > rostu
            > > .
            > > > Na to towarzycho mozna jedynie splunac, przechodzac. Co zreszta zalec
            > al i
            > > > wieszcz.
            > > > ..
            > > > Pzdr.
            > > > K.P.
            > >
            > >
            > > Okazuje sie ze juz nie ma "sprawy" Miriam -Tyu, ktora probowal zalagodzic
            > w
            > > realu Perla. Teraz jest "sprawa" gminy zydowskiej. Od apelu Danutki do
            > > forumowych antysemitow, do donosow na Perle, bo im 'zabawe' psuje oraz
            > donosow
            > > na gmine zydowska w realu. A co sie mamy szczypac. Niech Danutka napisze o
            > d
            > > razu, ze chodzi o zrobienie Nocy Krysztalowej wszystkim Zydom jak leci, na
            >
            > > forum i w realu. Pod swiatlym przewodnictwem Hiacynta. Ale bedzie ubawsad

Bo im nie chodzi o nic oprocz awantury, i to ohydnej. Po pierwsze, co by nie
            zaszlo miedzy Miriam a Tyu, to ich zupelnie nie dotyczy. Z rozwoju wypadkow
            widac, ze to pretekst. Po drugie, z tymi faxami to jajo. Jedno i drugie uzywalo
            sluzbowych bo prywatnych nie maja. Tak to wynika z tych postow. A w ogole to
            nie nasz biznes tylko cudza sprawa prywatna. Ale odezwy do antysemitow oraz
            apel nurniego zeby adresy podawac gdzie jeszcze moze zrobic kampanie przeciwko
            lodzkiej gminie to juz nie jest prywatna sprawa. Niech sobie zaloza forum
            prywatne wojujacych antysemitow i tam sobie organizuja akcje antysemickie.
            • panna.zuzanna Re: To Ta Koltunska Szpagatowa Inteligencja 08.02.03, 19:55
              Budowanie jedności Europy bez odniesienia się do wartości religijnych i roli
              religii w kulturze, która tworzyła i tworzy Europę, to budowanie jedności bez
              fundamentów - powiedział o. Adam Schulz SJ. Rzecznik Episkopatu wyraził
              nadzieję, że "projekt zostanie poprawiony tak, aby zostały uszanowane prawa
              ludzi praktykujących".

• jenisiej _____________________________________"Obroncy" tyu 09.02.03, 00:48
              Helga napisala:

> Bo im nie chodzi o nic oprocz awantury, i to ohydnej.

Oczywiscie.

> Po pierwsze, co by nie zaszlo miedzy Miriam a Tyu, to ich zupelnie nie
              dotyczy.

Oczywiscie.

> Z rozwoju wypadkow widac, ze to pretekst.

Oczywiscie.

> Po drugie, z tymi faxami to jajo. Jedno i drugie uzywalo sluzbowych bo
              > prywatnych nie maja. Tak to wynika z tych postow.

W to nie wnikam - zadna ze stron mi zadnych faxow nie pokazywala, i nie
              prosze o to. Nurnie nie sa strona.

> A w ogole to nie nasz biznes tylko cudza sprawa prywatna.

Oczywiscie.

> Ale odezwy do antysemitow oraz apel nurniego zeby adresy podawac gdzie
              > jeszcze moze zrobic kampanie przeciwko lodzkiej gminie to juz nie jest
              > prywatna sprawa. Niech sobie zaloza forum prywatne wojujacych antysemitow
              > i tam sobie organizuja akcje antysemickie.

Hiacynt i nuren realizuja swoje gry pod pretekstem "obrony" tyu.
              Strzez mnie, Boze, od takich "przyjaciol". Pisala o tym Abe do Hiacynta:
              posluzyla mu za "maczuge" w jego rozgrywkach (Hiacynt, nie poprawiaj
              mnie - Abe z pewnoscia czyta i sama sprostuje, jesli nieprecyzyjnie
              oddalem Jej mysl). Pytanie, czy tyu akceptuje te "obrone". Jesli tak -
              jest zle; jesli nie - tez jest zle. Nie wiem, co gorsze. Smrod zostanie -
              mam nadzieje, ze tylko na forum.

Danki nie licze, bo to czyste emocje - bez wyrachowania.

Troche mniej serio: wykrakalem, zaczal sie realizowac moj
              scenariusz. Bedzie na mnie:

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=4554401
              Pozdro -
              jeni
              • Gość: Ania Re:Jenisieju ************************************* IP: *.upc.chello.be 10.02.03, 11:04
                jenisiej napisała:

> Helga napisala:
                >
                > > Bo im nie chodzi o nic oprocz awantury, i to ohydnej.
                >
                > Oczywiscie.
                >
                Kto te awanture wywolal to juz nieistotne?

______________________-

> > Po pierwsze, co by nie zaszlo miedzy Miriam a Tyu, to ich zupelnie nie
                > dotyczy.
                >
                > Oczywiscie.
                >
                Alez dotyczy jak najbardziej.Miriam posluzyla sie Gmina ,ktora to Gmina wyslala
                fax do firmy Tyu.
                Jutro ta Gmina moze wyslac fax do kazdego z nas.

> > Z rozwoju wypadkow widac, ze to pretekst.
                >
                > Oczywiscie.
                >

A jaki pretekst i do czego jesli moge spytac?

> > Po drugie, z tymi faxami to jajo. Jedno i drugie uzywalo sluzbowych bo
                > > prywatnych nie maja. Tak to wynika z tych postow.
                >
                > W to nie wnikam - zadna ze stron mi zadnych faxow nie pokazywala, i nie
                > prosze o to. Nurnie nie sa strona.
                >
                > > A w ogole to nie nasz biznes tylko cudza sprawa prywatna.
                >
                > Oczywiscie.
                >

Nurni pokazal fax Tyu ,wynika z niegi jasno,ze strona w sporze jest Gmina
                Zydowska z Lodzi.Tyle,ze nie dla wszystkich to jest jasne,niektorzy nie chca
                tego widziec a glowna zainteresowana czyli Miriam,nie ujawnia tych
                faxow.Dlaczego?
                Nurni ujawnil fax Tyu.

___________________________-
                > > Ale odezwy do antysemitow oraz apel nurniego zeby adresy podawac gdzie
                > > jeszcze moze zrobic kampanie przeciwko lodzkiej gminie to juz nie jest
                > > prywatna sprawa. Niech sobie zaloza forum prywatne wojujacych antysemitow
                > > i tam sobie organizuja akcje antysemickie.
                >

To nie jest akcja antysemicka,dzis wysle fax gmina zydowska a jutro
                parafia ,trzeba to przerwac.

> Hiacynt i nuren realizuja swoje gry pod pretekstem "obrony" tyu.
                > Strzez mnie, Boze, od takich "przyjaciol". Pisala o tym Abe do Hiacynta:
                > posluzyla mu za "maczuge" w jego rozgrywkach (Hiacynt, nie poprawiaj
                > mnie - Abe z pewnoscia czyta i sama sprostuje, jesli nieprecyzyjnie
                > oddalem Jej mysl). Pytanie, czy tyu akceptuje te "obrone". Jesli tak -
                > jest zle; jesli nie - tez jest zle. Nie wiem, co gorsze. Smrod zostanie -
                > mam nadzieje, ze tylko na forum.
                >

Ja tego nie odbieram jako obrony Tyu ale jako obrone wolnosci slowa na
                forum.Nie chce by jutro wyslano fax do mnie.Nie chce by jakas gmina czy parafia
                ingerowala w moja prywatnosc.

> Danki nie licze, bo to czyste emocje - bez wyrachowania.
                >
                > Troche mniej serio: wykrakalem, zaczal sie realizowac moj
                > scenariusz. Bedzie na mnie:
                >
                > <a href="www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?
                f=13&w=4554401"ta
                > rget="_blank">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=4554401</a>
                > Pozdro -
                > jeni

Watek jest przydlugi,wkleje Ci go wiec do watku Sceptyka.
                Bez buzi od Zuzi .
    • Gość: Perła Kapusie są IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.03, 20:30
      Ależ piękne donosiki są. Nurni biega gdzie tylko może właśnie. Nurni, a nie
      zapomnij oddychać z przejęcia. Takie donosy, ho, ho. "Skandal..." jaki piękny
      tytuł donosu kapusia nurniego. Nurni, a czemu tak mało instytucji powiadomiłeś?
      Zabrakło ci tuszu w drukarce? Myślę, że donos z klasa jest, tzn z twoim
      podpisem i danymi. Czy tez jako nurni to podpisałeś? Biegaj dalej kapusiu,
      avanti!
      Carmina bardziej leniwa jest. Do admina na mnie poszła tylko. A idź gdzie
      chcesz kapucho.

Perła
      • Gość: Małża Nurni ben Miriam? IP: 168.143.123.* 08.02.03, 20:35
        Gość portalu: Perła napisał(a):

> Ależ piękne donosiki są. Nurni biega gdzie tylko może
        właśnie. Nurni, a nie
        > zapomnij oddychać z przejęcia. Takie donosy, ho,
        ho. "Skandal..." jaki piękny
        > tytuł donosu kapusia nurniego. Nurni, a czemu tak mało
        instytucji powiadomiłeś?
        >
        > Zabrakło ci tuszu w drukarce? Myślę, że donos z klasa
        jest, tzn z twoim
        > podpisem i danymi. Czy tez jako nurni to podpisałeś?
        Biegaj dalej kapusiu,
        > avanti!
        > Carmina bardziej leniwa jest. Do admina na mnie poszła
        tylko. A idź gdzie
        > chcesz kapucho.
        >
        > Perła

a praca to przekleństwo!
        • Gość: Perła do "życzliwych" jest IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.03, 20:58
          nurni, ty pisząc te donosy na instytucję, to jako kto wystepujesz? Jako strona?
          Jako adwokat? Kapusiu, czy podałes swoje dane na tych donosach - paszkwilach?
          Zresztą, to i tak będzie wiadome.
          Bo nurni to delikatne sprawy sa. Szkalowanie instytucji nie opłaca się jak
          sądzę.
          Los kapusiów marny jest, jak tu ktos napisał onegdaj.

a ty Carmina to jakaś nowa Mata Hari myslisz, że jesteś. Kapucha a nie Mata.

Perła
          • Gość: snajper Re: do 'życzliwych' jest IP: *.acn.waw.pl 08.02.03, 21:01

> nurni, ty pisząc te donosy na instytucję, to jako kto wystepujesz? Jako
            strona?
            >
            > Jako adwokat? Kapusiu, czy podałes swoje dane na tych donosach - paszkwilach?
            > Zresztą, to i tak będzie wiadome.
            > Bo nurni to delikatne sprawy sa. Szkalowanie instytucji nie opłaca się jak
            > sądzę.
            > Los kapusiów marny jest, jak tu ktos napisał onegdaj.

W takim razie los Miriam martwić Cię powinien. Los Miriam - jedynego
            prawdziwego kapusia na tym Forum.

Snajper.
            • Gość: kunce Krzysiu i helgo IP: *.chello.pl 08.02.03, 21:16
              nadal upieram sie, bys nie lansowała tej sprawy jako "rozprawy z Żydostwem". Bo
              to nieprawda i niepotrzebna eskalacja.
              Bo inaczej nasze życie będzie wyglądać tak:
              -pan jesteś świnia!
              - hola, jestem żydem!
              - a to przepraszam.
              Nie rubmy z żydostwa immunitetu. Dajmy sprawie tyu-miriam toczyc sie li tylko
              na płaszczyźnie konflitu ludzkiego. Bo taki on jest. I tylko tak da sie
              rozwiązać. A pod hasłem: "Bija naszych" dojść może do rzeczywiście wielkich
              nieszczęść.

Krzysiu, nie mam siły szukać w którym wątku wyczytałam, że Miriam faksowała z
              gminy. Informację uznałam za wiarygodną. Poza tym nikt jej nie zdementował, a
              Miriam, kiedy jeszcze pojawiała się na forum, w pośredni sposób potwierdziła ją.
              Jeśli to nieprawda czekam na dementi Miriam.
              • _helga Kunce 08.02.03, 21:54
                Uprzejmie, ale jednak nie moge sie zgodzic. Bo choc rzecz jasna masz racje, ze
                przynaleznosc etniczna nie chroni przed konfliktami, to tu jest akurat
                odwrotnie. Mija kolejny dzien, i ja nie widze, zeby Miriam sie w ktorymkolwiek
                momencie zaslaniala swoja 'zydowskoscia' przed kimkolwiek, kto ja tu atakowal.
                Odwrotnie, byl konflikt personalny miedzy 2 osobami, potem byla odezwa do
                forumowych antysemitow, a teraz mamy kampanie przeciwko gminie zydowskiej w
                Lodzi. W realu. Nuren oglosil ze juz te donosy rozeslal, obiecuje ciag dalszy,
                oraz apeluje do tzw. "obroncow Tyu" o dostarczenie mu wiekszej ilosci adresow.

Nikomu to zdaje sie nie przeszkadzac, a wrecz przeciwnie. Z zwenatrz to wyglada
                tak, jakby caly ten konflikt miedzy Tyu a Miriam byl tylko pretekstem do
                zrobienia rzeczonej kampanii antysemickiej, bynajmniej nie przeciwko Miriam, a
                przeciwko gminie (to w realu) oraz przeciwko forumowym Zydom (patrz: odezwa
                Danutki do forumowych antysemitow o Zydowce 'wykanczajacej' Polaka). Tym
                bardziej, ze osoby najbardziej zainteresowane, to znaczy tak Tyu, jak i Miriam,
                juz dawno przestali sie klocic.

Co wiec, u licha, ma przynaleznosc etniczna do konfliktu ktory zaczal sie od
                tego, czy pewien pan sie z pewna pania przespal, czy nie? Jeden i druga uzyli
                sluzbowych faksow, bo zapewne nie maja prywatnych, i do tego takie adresy swoje
                znali. Czy to jest wlasciwy powod, zeby wszczynac wojne Polsko Zydowska, na
                forum i w realu? Coz to innego, jak nie pretekst do zrobienia kampanii
                przeciwko Zydom?

Moze sama powiedz otwarcie, co myslisz o tych donosach nurnia. Nie watpie, ze
                odpowiedz bedzie taka, jakiej udzielilby kazdy przyzwoity czlowiek, niezaleznie
                od tego, jak bardzo popiera/potepia (niewlasciwe skreslic) Tyu czy Miriam.
                Mozesz byc nawet bardzo wlasciwa osoba, zeby uspokoic sytuacje. Skoro sie za
                bardzo w ta awanture nie angazowalas, to mozesz miec trzezwiejszy osad.
                • Gość: snajper Re: Kunce IP: *.acn.waw.pl 08.02.03, 22:02
                  _helga napisała:

> Co wiec, u licha, ma przynaleznosc etniczna do konfliktu ktory zaczal sie od
                  > tego, czy pewien pan sie z pewna pania przespal, czy nie? Jeden i druga uzyli
                  > sluzbowych faksow, bo zapewne nie maja prywatnych,i do tego takie adresy swoje
                  > znali. Czy to jest wlasciwy powod, zeby wszczynac wojne Polsko Zydowska, na
                  > forum i w realu? Coz to innego, jak nie pretekst do zrobienia kampanii
                  > przeciwko Zydom?

To ma do rzeczy, że do szefa Tyu faks wysłała nie Miriam, a łódzka Gmina
                  Żydowska.

Snajper.
              • Gość: Krzys52 Alez Moja :) Kunce... IP: *.proxy.aol.com 08.02.03, 22:01

> nadal upieram sie, bys nie lansowała tej sprawy jako "rozprawy z Żydostwem".
                Bo
                >
                > to nieprawda i niepotrzebna eskalacja.
                > Bo inaczej nasze życie będzie wyglądać tak:
                > -pan jesteś świnia!
                > - hola, jestem żydem!
                > - a to przepraszam.
                > Nie rubmy z żydostwa immunitetu. Dajmy sprawie tyu-miriam toczyc sie li tylko
                > na płaszczyźnie konflitu ludzkiego. Bo taki on jest. I tylko tak da sie
                > rozwiązać. A pod hasłem: "Bija naszych" dojść może do rzeczywiście wielkich
                > nieszczęść.
                >
                > Krzysiu, nie mam siły szukać w którym wątku wyczytałam, że Miriam faksowała z
                > gminy. Informację uznałam za wiarygodną. Poza tym nikt jej nie zdementował, a
                > Miriam, kiedy jeszcze pojawiała się na forum, w pośredni sposób potwierdziła
                ją. Jeśli to nieprawda czekam na dementi Miriam.
                ..
                Mila memu sercu, Kunce
                albo probujesz robic z "taty wariata" albo czegos nie chwytasz, Kunce. Stawiam
                na druga z mozliwosci, bo wiem, ze poczciwa z Ciebie jest osoba oraz wierzaca
                katoliczka, w dodatku. Pozwol, tedy, ze przypomne moja odpowiedz ktorej
                udzielilem Ci powyzej. Oto ona
                ..
                ..
                Innymi slowy, Kunce, ja nie kwestionuje faktu wyslania faxa przez Miriam do
                biura Tyu, bez wzgledu na kontrowersyjnosc ocen powyzszego. Jedynym co
                kwestionuje jest fakt podparcia sie przez Miriam powaga Gminy, na te
                okolicznosc. Nie ma na to zadnej wzmianki oprocz klamstw rozpetanych przez
                Nurnia, Hiacka, Abe, Danutke i kogo tam jeszcze. Od dwoch dni uparcie dopytuje
                sie o ten "trzeci list Tyu", w ktorym jest ponoc wzmianka o podpieraniu sie
                powaga Gminy. Za kazdym razem, jesli juz, to otrzymuje odpowiedzi zapewniajace
                o tegoz listu istnieniu. Tymczasem nie bylo!!! takiego listu Tyu i o to
                wylacznie mi chodzi. W liscie Tyu jest wylacznie!! mowa o powiadomieniu
                o "sprawie" szefa Tyu, przez Miriam. Niema tam najmniejszej wzmianki o
                podpieraniu sie autorytetem Gminy. Tym bardziej najmniejszej wzmianki nie ma
                takze w "drugim faxie Miriam". Z tej proste przyczyny, ze takiego faxu nie
                bylo - rowniez Tyu nic o tym nie mowi.
                Dlaczego akurat tego "3go listu Tyu" oraz "2go faxa Miriam" sie uczepilem? Ano,
                bo w oparciu o ten wymyslony przez Nurnia z Hiackiem list rospoczela sie
                kampania pod tytulem "wredne podpieranie sie argumentem przesladowanej
                mniejszosci w sprawach jak najbardziej prywatnych", ktory to argument urosl byl
                do rangi pryncypium "wrednego wykorzystywania przez Zydow swojego
                mniejszosciowego i zaszlosciowego statusu". A ze w to wlasnie chciano wrobic i
                mnie wiec zajalem stanowisko.
                Same rozgrywki Tyu z Miriam czy na odwrot uwazam, za sprawe pomiedzy nimi.
                Najwyrazniej i Miriam tam uwazala skoro bez informowania osob ktorym nic do
                tego (nas wszystkich znaczy) napisala ten fax do biura Tyu - broniac prywatnych
                (nie wirtualnych juz) dobr osobistych. Gdyby Tyu poprawnie podszedl do tej
                korespondencji to wynikiem tej ich (nieznanej nam) wymiany byloby takie lub
                inne rozstrzygniecie sporu. On wolal rozpetac awanture polsko-zydowska.
                Zwrocilem na to uwage natychmiast po zamieszczeniu "przeprosinowego" postu Tyu
                w ktorym tak naprawde czyni on uwagi pod adresem tzw. "natury zydowskiej". To
                nie byly przeprosiny - co takze zauwazylem i skomentowalem.
                No wiec wiesz juz teraz, Kunce, o ktory to fax mi chodzi?
                ..
                Zawsze Twoj surprised)
                Krzys52
                ..
                PS....Rozumiesz zatem, ze w swietle mojego wyjasnienia pierwsza czesc Twojego
                listu - jesli nawet ma uzasadnienie w rzeczywistosci - nie posiada odniesienia
                do naszej partykularnej afery.
            • Gość: Perła Re: do 'życzliwych' jest IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.03, 21:25
              Gość portalu: snajper napisał(a):

> Gość portalu: Perła napisał(a):
              >
              > > nurni, ty pisząc te donosy na instytucję, to jako kto wystepujesz? Jako
              > strona?
              > >
              > > Jako adwokat? Kapusiu, czy podałes swoje dane na tych donosach - paszkwila
              > ch?
              > > Zresztą, to i tak będzie wiadome.
              > > Bo nurni to delikatne sprawy sa. Szkalowanie instytucji nie opłaca się jak
              >
              > > sądzę.
              > > Los kapusiów marny jest, jak tu ktos napisał onegdaj.
              >
              > W takim razie los Miriam martwić Cię powinien. Los Miriam - jedynego
              > prawdziwego kapusia na tym Forum.
              >
              > Snajper.

snajper, ileż ci tłumaczyc trzeba. Miriam sie broniła, to co nurmi robi to
              kapowanie jest. A Carmina to co według ciebie zrobiła?

Perła
              • Gość: snajper Re: do 'życzliwych' jest IP: *.acn.waw.pl 08.02.03, 21:59

> snajper, ileż ci tłumaczyc trzeba. Miriam sie broniła, to co nurmi robi to
                > kapowanie jest. A Carmina to co według ciebie zrobiła?
                >
                >
                > Perła

Nieprawda. Miriam się nie broniła. To było na zimno obmyślone, wyrachowane
                niszczenie Tyu. Jeszcze gdyby do jego żony zadzwoniła, na policję poszła
                (zakładam, że była molestowana, w co nie wierzę). Ale faks w imieniu Gminy ?
                Perła, nie z idotami rozmawiasz.

Carmina stara się dojść, czy naprawdę możliwa jest utrata anonimowości na
                Forum. Kto inny jej odpowie, jak nie admini. Dlatego ich pyta.

Akcja Nurniego jest reakcją na skurwysyński donos Miriam. Ty sobie wyobrażasz,
                że jedna strona będzie wyorzystywać wszystkie, najbardziej podłe metody, aby
                innych niszczyć, a druga będzie się bronić w białych rękawiczkach ? Do tej pory
                najczęściej tak było. Tym razem się przeliczyliście.

Snajper.
                • Gość: Perła Re: do 'życzliwych' jest IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.03, 22:22

> Nieprawda. Miriam się nie broniła. To było na zimno obmyślone, wyrachowane
                  > niszczenie Tyu.

snajper, zaprzeczasz faktom. sam tyu pisał, że Miriam go prosiła a on odmówił.
                  Przeciez wiedział co robi.

Jeszcze gdyby do jego żony zadzwoniła, na policję poszła
                  > (zakładam, że była molestowana, w co nie wierzę).

tego chciała uniknąć.

> Ale faks w imieniu Gminy ?

no wiesz, nie znam tych stosunków aby odpowiedziec dlaczego tak.

> Perła, nie z idotami rozmawiasz.

mam wrażenie, że przeciwnie.

>
                  > Carmina stara się dojść, czy naprawdę możliwa jest utrata anonimowości na
                  > Forum. Kto inny jej odpowie, jak nie admini. Dlatego ich pyta.
                  >
                  > Akcja Nurniego jest reakcją na skurwysyński donos Miriam. Ty sobie
                  wyobrażasz,
                  > że jedna strona będzie wyorzystywać wszystkie, najbardziej podłe metody, aby
                  > innych niszczyć, a druga będzie się bronić w białych rękawiczkach ? Do tej
                  pory
                  >
                  > najczęściej tak było. Tym razem się przeliczyliście.
                  >
                  > Snajper.

tym samym potwierdzasz, że nurni donosi. Dlaczego piszesz "my"?

Perła
                  • Gość: snajper Re: do 'życzliwych' jest IP: *.acn.waw.pl 08.02.03, 22:37

> Gość portalu: snajper napisał(a):
                    >
                    > > Nieprawda. Miriam się nie broniła. To było na zimno obmyślone, wyrachowane
                    > > niszczenie Tyu.
                    >
                    > snajper, zaprzeczasz faktom. sam tyu pisał, że Miriam go prosiła a on odmówił.
                    > Przeciez wiedział co robi.

Nie rozumem związku. Ja napisałem, że nie była to obrona. Tyu odmówił, a Miriam
                    się broniła. Przed jego odmową ? Perła, list na Forum nie może być powodem do
                    ataku w realu. A tak właśnie było.

> > Jeszcze gdyby do jego żony zadzwoniła, na policję poszła (zakładam, że była
                    > molestowana, w co nie wierzę).
                    >
                    > tego chciała uniknąć.
                    >
                    > > Ale faks w imieniu Gminy ?
                    >
                    > no wiesz, nie znam tych stosunków aby odpowiedziec dlaczego tak.
                    >
                    > > Perła, nie z idotami rozmawiasz.
                    >
                    > mam wrażenie, że przeciwnie.
                    >
                    > > Carmina stara się dojść, czy naprawdę możliwa jest utrata anonimowości na
                    > > Forum. Kto inny jej odpowie, jak nie admini. Dlatego ich pyta.
                    > >
                    > > Akcja Nurniego jest reakcją na skurwysyński donos Miriam.Ty sobie wyobrażasz
                    > > że jedna strona będzie wyorzystywać wszystkie, najbardziej podłe metody, aby
                    > > innych niszczyć, a druga będzie się bronić w białych rękawiczkach ? Do tej
                    > > pory najczęściej tak było. Tym razem się przeliczyliście.
                    > >
                    > > Snajper.
                    >
                    > tym samym potwierdzasz, że nurni donosi.

Nurni odpowiada atakiem w realu na atak w realu.
                    Miriam atakiem w realu odpowiedziała na list na Forum.
                    Widzisz różnicę ?

> Dlaczego piszesz "my"?

Gdzie piszę >my< ?

> Perła

Snajper.
                • Gość: Lisek Snajper, powiedz mi... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.03, 23:11

> Akcja Nurniego jest reakcją na skurwysyński donos Miriam. Ty sobie
                  > wyobrażasz, że jedna strona będzie wyorzystywać wszystkie, najbardziej podłe
                  > metody, aby innych niszczyć, a druga będzie się bronić w białych
                  > rękawiczkach ? Do tej pory najczęściej tak było. Tym razem się
                  > przeliczyliście.

Snajperze,

jeden drobiazg w Twojej wypowiedzi, ktorego nie rozumiem. Czy Nurni jest strona
                  w sporze? Musze przyznac, ze ja jestem jego dzialaniem (o ile to prawda)
                  zaszokowany w rownym stopniu, jake postepowaniem Miriam. Mysle, ze osoby
                  postronne nie powinny takich dzialan w realu podejmowac.

Pozdrawiam,
                  Lisek

• Gość: Hiacynt Lisku, powiedz mi... IP: 195.205.252.* 09.02.03, 00:55
                    Gość portalu: Lisek napisał(a):

> jeden drobiazg w Twojej wypowiedzi, ktorego nie rozumiem. Czy Nurni jest
                    strona
                    > w sporze? Musze przyznac, ze ja jestem jego dzialaniem (o ile to prawda)
                    > zaszokowany w rownym stopniu, jake postepowaniem Miriam. Mysle, ze osoby
                    > postronne nie powinny takich dzialan w realu podejmowac.

Postępowaniem Mirisam jesteś zaszokowany.
                    A działaniem gminy to już nie jesteś zaszokowany?
                    Ja znacznie bardziej jestem zaszokowany działaniami gminy, chyba powinno to być
                    dla ciebie oczywiste.

Pytałem się Ciebie (co nazwałeś pouczaniem), dlaczego nei zanjmiesz jakiedgoś
                    satnowiska. Czy to jest pierwsze zajęcie w tej sprawie przez Ciebie Lisku?

tylko, nie pisz, że .......... no wiesz smile)
                    Hiacynt

>
                    > Pozdrawiam,
                    > Lisek
                    >
                    >
          • pollak Re: do 'życzliwych' jest 08.02.03, 21:35

> Szkalowanie instytucji nie opłaca się jak
            > sądzę.

Szczególnie TEJ instytucji.

Pozatym Perła nie wściekaj się. Widocznie druga strona wychodzi też z założenia, że wszystkie chwyty dozwolone...
            • Gość: Perła Re: do 'życzliwych' jest IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.03, 21:51
              pollak napisał:

>
              > > Szkalowanie instytucji nie opłaca się jak
              > > sądzę.
              >
              >
              > Szczególnie TEJ instytucji.
              >
              >
              > Pozatym Perła nie wściekaj się. Widocznie druga strona wychodzi też z
              założenia
              > , że wszystkie chwyty dozwolone...

stary, ja sie nie wściekam, ja się bawię ich głupotą.

Perła
          • carmina Perła Matą Hari? No nie mogę, ale wizja... 08.02.03, 21:42

> nurni, ty pisząc te donosy na instytucję, to jako kto wystepujesz? Jako
            strona?
            >
            > Jako adwokat? Kapusiu, czy podałes swoje dane na tych donosach -
            paszkwilach?
            > Zresztą, to i tak będzie wiadome.
            > Bo nurni to delikatne sprawy sa. Szkalowanie instytucji nie opłaca się jak
            > sądzę.
            > Los kapusiów marny jest, jak tu ktos napisał onegdaj.
            >
            > a ty Carmina to jakaś nowa Mata Hari myslisz, że jesteś. Kapucha a nie Mata.
            >
            > Perła

Perła, to z Ciebie jest Mata Hari, zapomnialeś? Moje nazwisko "poznałeś", tak
            pisałeś, mimo, że dla ciebie tajemnicą miało pozostać. I kobiecym głosem
            czasem piszesz, no istna Mata Hari jedna. Opisywano nam tu twój wdzięk i
            piękno dłoni, ale że aż tak - nie wiedziałam.

A teraz podaj link do mojego "donosu" łgarzu nałogowy. Łagodnie mówię. Mysli
            zbierz zmetniałe i link podaj. Ale nie do mojego pytania do admina, gdzie chcę
            ustalic, czy to tak naprawdę można, jak piszesz: znajomy w GW - i telefonik
            czyj chcesz, masz jak w banku. Też chcę wiedziec , jak to jest. Bo Ty zaraz
            się wyprzesz, i powiesz, ze to taki blef był.
            Od donosów mamy faksiarę Miriam i transwestytę-pornografa Helgę/Zsypka, która
            sprawę polityczną robi z personalnej manipulacji Miriam, dokonanej na zbolałej
            głowie gminy żydowskiej. To żadna wielka polityka, to jednostkowa podłota,
            która nie po raz pierwszy sięga do skrajnej podłości. Jednak jeśli ktoś
            naduzył imienia gminy, to gmina powinna się odciąć. I rozumiem nurniego,
            całkowicie. I nie uprawiajcie tu przedsiębiorstwa Holocaust, bo nie w
            charakterze instytucji która nadała faks tkwi problem, równie dobrze mógłby to
            byc Związek Hodowcy Pszczół. Problem w tym, że instytuacja, ta jak i KAŻDA
            inna powinna odciąć się od personalnych rozgrywek. I tyle.

A co do bomby pod moim samochodem - wiem, ależ wiem - znowu taki witz to był,
            specyficzny, nieśmieszny, Perłowy. Bo Perła to taki tragiczno-groteskowy
            wesołek tego forum. I skóra mi cierpnie na myśl o twoich zartach w powiązaniu
            z zacięciem śledczego "Maty Hari", co nazwiska "poznawać" lubi. Choć podobno
            jednak nie znasz, i nazywasz swoje kolejne łgarstwo - że znasz - "blefem". A
            może .... ktoś cię zmitygował? Żebyś nie paplał co slina na język ci
            przyniesie, co? Pora byłaby, pora.
            • Gość: Perła zakapowałaś mnie IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.03, 21:57
              a to oznacza kłopoty. twoje kłopoty.

Perła
              • Gość: Hiacynt raczej ośmieszyłaś perła IP: 195.205.252.* 08.02.03, 23:08

> a to oznacza kłopoty. twoje kłopoty.
                >
                > Perła

raczej ośmieszyłaś chłopcze. Zamurowało ciebie?

kłopoty to ty masz, a przede wszystkim faksiara donosicielka.

może ma zakaz wychodzenia z domu? rzuć infem perła.

Hiacynt
              • carmina Re: zakapowałaś mnie - perła bredzi dalej 08.02.03, 23:57

> a to oznacza kłopoty. twoje kłopoty.
                >
                > Perła

Chory człowieku: link podaj do mojego kapowania, chyba nie powinieneś mieć z
                tym kłopotów? Chyba nie chodzi Ci o moje pytanie do Admina? Czy mozna tak jak
                Ty pisałeś - "załatwić" sobie od nich info o czyichś danych? No bo sądzę, że
                wiele osób chce znać odpowiedź. Czy znowu blef? Nie za duzo tych blefów?

A...co to znaczy, to co napisałeś powyżej? Napisz więcej, pisz, póki masz
                natchnienie. Napisz, jakie kłopoty moje spowodujesz.
            • Gość: Krzys52 ** ___ Szanowna Carmino ___ ** IP: *.proxy.aol.com 08.02.03, 23:40
              Sprawialas mi duzo radosci swymi pieknymi tekstami. Mam dla Ciebie duzo uznania
              oraz szacunku.
              Niestety, "dobrzy ludzie"postarali sie, o to, bysmy spotkali sie w tym oto
              bagienku i ewentualnie i my utytrali sie w nim.
              A prawda jest taka tez, Carmino, ze w pewnych sytuacjach nalezy poprostu
              dowiesc swej uczciwosci - jakiekolwiek sentymenty nie maja najmniejszego
              znaczenia.
              Zatem stanelismy przed taka oto alternatywa, ze albo uznam ze mam w Tobie do
              czynienia z osoba uczciwa, albo tez wrecz przeciwnie. Kazdy z przypadkow
              pociagnie za soba moje wnioski oraz odpowiednie konsekwencje.
              Ja jestem doskonale odporny na inwektywy, i jak sadze Ty takze. Mam sie takze
              za czlowieka rozsadnego a i Tobie nie moge rozsadkuujac. Zatem pozostaje nam
              uczciwie wyjasnic pewien drobiazg polaczony z ta afera albo tez wziac sie za
              lby.
              W zalaczonym liscie do Kunce (ktora wymylo jakby)wyjasnilem w czym rzecz. Jesli
              jestes w stanie wykazac bezzasadnosc moich roszczen - przeprosze wszystkich i
              wycofam sie z tego watku. Jesli wymyje i Ciebie wowczas uznam, ze jestes
              nieuczciwa, przez co niegodna szacunku. Co Ty na to, Carmino?
              ..
              Z powazaniem
              K.P.
              .
              .
              A oto moj list do Kunce:
              ..

> nadal upieram sie, bys nie lansowała tej sprawy jako "rozprawy z Żydostwem".
              Bo
              >
              > to nieprawda i niepotrzebna eskalacja.
              > Bo inaczej nasze życie będzie wyglądać tak:
              > -pan jesteś świnia!
              > - hola, jestem żydem!
              > - a to przepraszam.
              > Nie rubmy z żydostwa immunitetu. Dajmy sprawie tyu-miriam toczyc sie li tylko
              > na płaszczyźnie konflitu ludzkiego. Bo taki on jest. I tylko tak da sie
              > rozwiązać. A pod hasłem: "Bija naszych" dojść może do rzeczywiście wielkich
              > nieszczęść.
              >
              > Krzysiu, nie mam siły szukać w którym wątku wyczytałam, że Miriam faksowała z
              > gminy. Informację uznałam za wiarygodną. Poza tym nikt jej nie zdementował, a
              > Miriam, kiedy jeszcze pojawiała się na forum, w pośredni sposób potwierdziła
              ją. Jeśli to nieprawda czekam na dementi Miriam.
              ..
              Mila memu sercu, Kunce
              albo probujesz robic z "taty wariata" albo czegos nie chwytasz, Kunce. Stawiam
              na druga z mozliwosci, bo wiem, ze poczciwa z Ciebie jest osoba oraz wierzaca
              katoliczka, w dodatku. Pozwol, tedy, ze przypomne moja odpowiedz ktorej
              udzielilem Ci powyzej. Oto ona
              ..
              ..
              Innymi slowy, Kunce, ja nie kwestionuje faktu wyslania faxa przez Miriam do
              biura Tyu, bez wzgledu na kontrowersyjnosc ocen powyzszego. Jedynym co
              kwestionuje jest fakt podparcia sie przez Miriam powaga Gminy, na te
              okolicznosc. Nie ma na to zadnej wzmianki oprocz klamstw rozpetanych przez
              Nurnia, Hiacka, Abe, Danutke i kogo tam jeszcze. Od dwoch dni uparcie dopytuje
              sie o ten "trzeci list Tyu", w ktorym jest ponoc wzmianka o podpieraniu sie
              powaga Gminy. Za kazdym razem, jesli juz, to otrzymuje odpowiedzi zapewniajace
              o tegoz listu istnieniu. Tymczasem nie bylo!!! takiego listu Tyu i o to
              wylacznie mi chodzi. W liscie Tyu jest wylacznie!! mowa o powiadomieniu
              o "sprawie" szefa Tyu, przez Miriam. Niema tam najmniejszej wzmianki o
              podpieraniu sie autorytetem Gminy. Tym bardziej najmniejszej wzmianki nie ma
              takze w "drugim faxie Miriam". Z tej proste przyczyny, ze takiego faxu nie
              bylo - rowniez Tyu nic o tym nie mowi.
              Dlaczego akurat tego "3go listu Tyu" oraz "2go faxa Miriam" sie uczepilem? Ano,
              bo w oparciu o ten wymyslony przez Nurnia z Hiackiem list rospoczela sie
              kampania pod tytulem "wredne podpieranie sie argumentem przesladowanej
              mniejszosci w sprawach jak najbardziej prywatnych", ktory to argument urosl byl
              do rangi pryncypium "wrednego wykorzystywania przez Zydow swojego
              mniejszosciowego i zaszlosciowego statusu". A ze w to wlasnie chciano wrobic i
              mnie wiec zajalem stanowisko.
              Same rozgrywki Tyu z Miriam czy na odwrot uwazam, za sprawe pomiedzy nimi.
              Najwyrazniej i Miriam tam uwazala skoro bez informowania osob ktorym nic do
              tego (nas wszystkich znaczy) napisala ten fax do biura Tyu - broniac prywatnych
              (nie wirtualnych juz) dobr osobistych. Gdyby Tyu poprawnie podszedl do tej
              korespondencji to wynikiem tej ich (nieznanej nam) wymiany byloby takie lub
              inne rozstrzygniecie sporu. On wolal rozpetac awanture polsko-zydowska.
              Zwrocilem na to uwage natychmiast po zamieszczeniu "przeprosinowego" postu Tyu
              w ktorym tak naprawde czyni on uwagi pod adresem tzw. "natury zydowskiej". To
              nie byly przeprosiny - co takze zauwazylem i skomentowalem.
              No wiec wiesz juz teraz, Kunce, o ktory to fax mi chodzi?
              ..
              Zawsze Twoj surprised)
              Krzys52
              ..
              PS....Rozumiesz zatem, ze w swietle mojego wyjasnienia pierwsza czesc Twojego
              listu - jesli nawet ma uzasadnienie w rzeczywistosci - nie posiada odniesienia
              do naszej partykularnej afery.

• Gość: Hiacynt nie odpowiedziałeś na mój list merytoryczny K52 IP: 195.205.252.* 08.02.03, 23:46

nie odpowiedziałeś na mój list merytoryczny

> oraz zarekawki?
                > brzydze sie toba, Hiacek, spierdalaj.

pamietasz jak ci udowodnilem datami, że pierwszy ciebie nazwałem gnidą?

pamietasz jak pierewsz ciebie nazwałem, starym, ładnym słowem wszarz?

ubola też dawno dla ciebie zarezerwowałem funkcjonariuszu IV departamentu z
                rakowieckiej

musisz wymyśleć coś innego

Hiacynt

ps. brzydkich słów nie używam, ale spierdalaj też jest zarezerwoane
                wyłącznie dla ciebie K52. Ty to masz pecha.

• carmina Re: ** ___ Szanowna Carmino ___ ** 08.02.03, 23:58

> Sprawialas mi duzo radosci swymi pieknymi tekstami. Mam dla Ciebie duzo
                uznania
                >
                > oraz szacunku.
                > Niestety, "dobrzy ludzie"postarali sie, o to, bysmy spotkali sie w tym oto
                > bagienku i ewentualnie i my utytrali sie w nim.
                > A prawda jest taka tez, Carmino, ze w pewnych sytuacjach nalezy poprostu
                > dowiesc swej uczciwosci - jakiekolwiek sentymenty nie maja najmniejszego
                > znaczenia.
                > Zatem stanelismy przed taka oto alternatywa, ze albo uznam ze mam w Tobie do
                > czynienia z osoba uczciwa, albo tez wrecz przeciwnie. Kazdy z przypadkow
                > pociagnie za soba moje wnioski oraz odpowiednie konsekwencje.
                > Ja jestem doskonale odporny na inwektywy, i jak sadze Ty takze. Mam sie
                takze
                > za czlowieka rozsadnego a i Tobie nie moge rozsadkuujac. Zatem pozostaje nam
                > uczciwie wyjasnic pewien drobiazg polaczony z ta afera albo tez wziac sie za
                > lby.
                > W zalaczonym liscie do Kunce (ktora wymylo jakby)wyjasnilem w czym rzecz.
                Jesli
                >
                > jestes w stanie wykazac bezzasadnosc moich roszczen - przeprosze wszystkich
                i
                > wycofam sie z tego watku. Jesli wymyje i Ciebie wowczas uznam, ze jestes
                > nieuczciwa, przez co niegodna szacunku. Co Ty na to, Carmino?
                > ..
                > Z powazaniem
                > K.P.
                > .
                > .
                > A oto moj list do Kunce:
                > ..
                > Gość portalu: kunce napisał(a):
                >
                > > nadal upieram sie, bys nie lansowała tej sprawy jako "rozprawy z Żydostwem
                > ".
                > Bo
                > >
                > > to nieprawda i niepotrzebna eskalacja.
                > > Bo inaczej nasze życie będzie wyglądać tak:
                > > -pan jesteś świnia!
                > > - hola, jestem żydem!
                > > - a to przepraszam.
                > > Nie rubmy z żydostwa immunitetu. Dajmy sprawie tyu-miriam toczyc sie li ty
                > lko
                > > na płaszczyźnie konflitu ludzkiego. Bo taki on jest. I tylko tak da sie
                > > rozwiązać. A pod hasłem: "Bija naszych" dojść może do rzeczywiście wielkic
                > h
                > > nieszczęść.
                > >
                > > Krzysiu, nie mam siły szukać w którym wątku wyczytałam, że Miriam faksował
                > a z
                > > gminy. Informację uznałam za wiarygodną. Poza tym nikt jej nie zdementował
                > , a
                > > Miriam, kiedy jeszcze pojawiała się na forum, w pośredni sposób potwierdzi
                > ła
                > ją. Jeśli to nieprawda czekam na dementi Miriam.
                > ..
                > ::::
                > Mila memu sercu, Kunce
                > albo probujesz robic z "taty wariata" albo czegos nie chwytasz, Kunce.
                Stawiam
                > na druga z mozliwosci, bo wiem, ze poczciwa z Ciebie jest osoba oraz
                wierzaca
                > katoliczka, w dodatku. Pozwol, tedy, ze przypomne moja odpowiedz ktorej
                > udzielilem Ci powyzej. Oto ona
                > ..
                > Oczywiscie doceniam Twoja troske meza Miriam, ale interesuje mnie skad
                wiesz -
                > bo twierdzisz, ze wiesz - ze Miriam wplatala w to Gmine. Czy takze Ty
                > dysponujesz poufnymi e-mailami Tyu, czy tez moze wiesz o tym od Danutki,
                ktora
                > traktujesz jako wiarygodne zrodlo informacji -prosto od Tyu? Czy Miriam
                > przyznala sie do tego?...
                > Jest i inny aspekt ewentualnego ewentualnego faxowania przez Miriam z Gminy
                > (zazwyczaj prywatni ludzie nie dysponuja faxami). Pytanie otoz zachodzi czy
                > skorzystanie z faxa bedacego wlasnoscia Gminy jest jednoznaczne z
                podpieraniem
                > sie autorytetem Gminy (o tym, jak mi wiadomo, takze Tyu nie wspomina). Na to
                > pytanie, przekonany jestem - odpowiedz znasz.
                > Ponadto, widzisz Kunce, ja - byc moze w przeciwienstwie do Ciebie - nie
                > traktuje tej afery jako zabawy (zdecydowanie od przeprosin Tyu adresowanych
                do
                > M. w "Tyu 3"). Po prostu Hiacki probowaly posluzyc sie mna na rzecz
                > uwiarygodnienia tego skurwysynstwa, a ja to traktuje jak obelge najciezszego
                > kalibru. Realna obelge - nie wirtualna. I zajmuje odpowiednia postawe.
                > ..
                > ::::
                > Innymi slowy, Kunce, ja nie kwestionuje faktu wyslania faxa przez Miriam do
                > biura Tyu, bez wzgledu na kontrowersyjnosc ocen powyzszego. Jedynym co
                > kwestionuje jest fakt podparcia sie przez Miriam powaga Gminy, na te
                > okolicznosc. Nie ma na to zadnej wzmianki oprocz klamstw rozpetanych przez
                > Nurnia, Hiacka, Abe, Danutke i kogo tam jeszcze. Od dwoch dni uparcie
                dopytuje
                > sie o ten "trzeci list Tyu", w ktorym jest ponoc wzmianka o podpieraniu sie
                > powaga Gminy. Za kazdym razem, jesli juz, to otrzymuje odpowiedzi
                zapewniajace
                > o tegoz listu istnieniu. Tymczasem nie bylo!!! takiego listu Tyu i o to
                > wylacznie mi chodzi. W liscie Tyu jest wylacznie!! mowa o powiadomieniu
                > o "sprawie" szefa Tyu, przez Miriam. Niema tam najmniejszej wzmianki o
                > podpieraniu sie autorytetem Gminy. Tym bardziej najmniejszej wzmianki nie ma
                > takze w "drugim faxie Miriam". Z tej proste przyczyny, ze takiego faxu nie
                > bylo - rowniez Tyu nic o tym nie mowi.
                > Dlaczego akurat tego "3go listu Tyu" oraz "2go faxa Miriam" sie uczepilem?
                Ano,
                >
                > bo w oparciu o ten wymyslony przez Nurnia z Hiackiem list rospoczela sie
                > kampania pod tytulem "wredne podpieranie sie argumentem przesladowanej
                > mniejszosci w sprawach jak najbardziej prywatnych", ktory to argument urosl
                byl
                >
                > do rangi pryncypium "wrednego wykorzystywania przez Zydow swojego
                > mniejszosciowego i zaszlosciowego statusu". A ze w to wlasnie chciano wrobic
                i
                > mnie wiec zajalem stanowisko.
                > Same rozgrywki Tyu z Miriam czy na odwrot uwazam, za sprawe pomiedzy nimi.
                > Najwyrazniej i Miriam tam uwazala skoro bez informowania osob ktorym nic do
                > tego (nas wszystkich znaczy) napisala ten fax do biura Tyu - broniac
                prywatnych
                >
                > (nie wirtualnych juz) dobr osobistych. Gdyby Tyu poprawnie podszedl do tej
                > korespondencji to wynikiem tej ich (nieznanej nam) wymiany byloby takie lub
                > inne rozstrzygniecie sporu. On wolal rozpetac awanture polsko-zydowska.
                > Zwrocilem na to uwage natychmiast po zamieszczeniu "przeprosinowego" postu
                Tyu
                > w ktorym tak naprawde czyni on uwagi pod adresem tzw. "natury zydowskiej".
                To
                > nie byly przeprosiny - co takze zauwazylem i skomentowalem.
                > No wiec wiesz juz teraz, Kunce, o ktory to fax mi chodzi?
                > ..
                > Zawsze Twoj surprised)
                > Krzys52
                > ..
                > PS....Rozumiesz zatem, ze w swietle mojego wyjasnienia pierwsza czesc
                Twojego
                > listu - jesli nawet ma uzasadnienie w rzeczywistosci - nie posiada
                odniesienia
                > do naszej partykularnej afery.
                >
                >
                >
                >

-Napisz wprost, o co ci chodzi, bo nie wiem.

• Gość: Krzys52 Re: ** ___ Szanowna Carmino ___ ** IP: *.proxy.aol.com 09.02.03, 02:47
                  carmina napisała:

>
                  Sprawialas mi duzo radosci swymi pieknymi tekstami. Mam dla Ciebie duzo
                  uznania oraz szacunku.
                  Niestety, "dobrzy ludzie"postarali sie, o to, bysmy spotkali sie w tym oto
                  bagienku i ewentualnie i my utytrali sie w nim. A prawda jest taka tez,
                  Carmino, ze w pewnych sytuacjach nalezy poprostu dowiesc swej uczciwosci -
                  jakiekolwiek sentymenty nie maja najmniejszego znaczenia.
                  Zatem stanelismy przed taka oto alternatywa, ze albo uznam ze mam w Tobie do
                  czynienia z osoba uczciwa, albo tez wrecz przeciwnie. Kazdy z przypadkow
                  pociagnie za soba moje wnioski oraz odpowiednie konsekwencje.
                  Ja jestem doskonale odporny na inwektywy, i jak sadze Ty takze. Mam sie takze
                  za czlowieka rozsadnego a i Tobie nie moge rozsadkuujac. Zatem pozostaje n
                  am uczciwie wyjasnic pewien drobiazg polaczony z ta afera albo tez wziac sie za
                  lby.
                  W zalaczonym liscie do Kunce (ktora wymylo jakby)wyjasnilem w czym rzecz.
                  Jesli jestes w stanie wykazac bezzasadnosc moich roszczen - przeprosze
                  wszystkich i wycofam sie z tego watku. Jesli wymyje i Ciebie wowczas uznam, ze
                  jestes nieuczciwa, przez co niegodna szacunku. Co Ty na to, Carmino?
                  ..
                  Z powazaniem
                  K.P.
                  .
                  ..
                  -Napisz wprost, o co ci chodzi, bo nie wiem.
                  ..
                  OK. Zatem jeszcze raz. Otoz uczestnicy nagonki na Miriam twierdza, ze donoszac
                  na Tyu do jego szefa podpierala sie Miriam powaga swej Gminy Zydowskiej. Otoz z
                  zadnych listow Tyu powyzsze nie wynika. Tyu, ktory jest jedynym wiarygodnym
                  zrodlem, pisze jasno, ze Miriam poinformowala jego szefa, ale nie mowi NIC o
                  podpieraniu sie przez Miriam Gmina, w tej sprawie.
                  ....Gdy zobacze ten fax w ktorym Miriam podpiera sie swa Gmina (manipuluje
                  szefem Tyu przy uzyciu swego mniejszosciowego statusu) wtedy nie bede mial nic
                  przeciwko odnosnym glosom oburzenia. Niemniej, do tej pory spotykam sie z
                  przeroznym lawiranctwem i unikami, a faxu-poparcia Gminy jak nie bylo tak nie
                  ma. Czy, wobec powyzszego, nie znajdujesz dziwna postawy krytycznej wobec
                  Miriam?
                  ....Mowie o tym, jako ze rozpetana tu nagonka antyzydowska bazuje, wyobraz
                  sobie, na faxie ktorego nikt nie widzial(!!!) - na faxie ktorego nie ma. A ja
                  pojde dalej - na faxie wymyslonym przez Hiacka i Nurnia. To oni sa zrodlem
                  informacji o faxie-poparciu Gminy Zydowskiej.
                  ....Poniewaz zaangazowalas sie w ta sprawe po stronie wymienionych, a przy
                  okazji obrzucasz inwektywami Helge ktora ma identyczny jak ja poglad w
                  omawianym fragmencie afery, wiec - z powodow wymienionych w pierwszym liscie do
                  Ciebie - zwracam sie do Ciebie jako osoby rozsadnej, z prosba o pomoc w
                  rozsadnym wyjasnieniu interesujacego mnie fragmentu.
                  ....Zajelas strone Hiacka i Nurniego wiec, sadze, nie bedziesz miala wiekszych
                  problemow z zaprezentowaniem, zarowno "3go listu Tyu" na ktory oni sie
                  powoluja, jak i "drugiego faxu Miriam" (tego z poparciem Gminy), o ktorym Tyu
                  ma mowic we wspomnianym "trzecim liscie"
                  ..
                  Za pomoc z gory dziekuje
                  K.P.
                  ..
                  PS....Mam nadzieje, ze tym razem napisalem jasniej, o co mi chodzi, i juz nie
                  bede musial wyjasniac raz jeszcze.
                  ..
                  Tuz obok zamieszcze odpowiedz dla Kunce. Polecam zapoznanie sie z nia, bys nie
                  musiala uzywac tych samych argumentow.
              • Gość: kunce Re: ** ___ Szanowna Carmino ___ ** IP: *.chello.pl 09.02.03, 00:07
                Krzysiu,
                napisałam, że czekam na dementi Miriam.
                Do czasu zaprzeczenia informacji, że:
                - nie wysłała faxu z Gminy
                - nie spowodowała, by fax ten podpisany został przez prezezsa gminy
                - fax nie zawierał sugestii wytoczenia procesu przez gminę
                traktuje tę informację jako pewną.
                Poprzednio pisałam o tej informacji jako uznanej przeze mnie za wiarygodną,
                teraz mogę użyć jeszcze mocniejszych niż "informacja jest wiarygodna"
                twierdzeń. Nie dywaguj więc ze mną, co będzie, gdy ta informacja okaże sie
                nieprawdziwa. Nie trać, jak perła, energii na pisanie, że Miriam musiała zrobic
                to, co zrobiła. Bo takie pisanie oznacza uparte patrzenie wstecz. A zdarzenia
                galopują do przodu, i to w kierunku, ktorego Miriam nie wzięła chyba pod uwagę.
                Lepiej spróbuj wyobrazic sobie dalszy cią zdarzeń.

Jeśli informacje o formalnym zaangażowaniu gminy są nieprawdziwe, to
                instytucje, ktore dostaną maile nurniego, odpowiedzą mu
                uprzejmie: "Informujemy, że po zbadaniu sprawy jednoznacznie stwierdziliśmy, że
                zaangażowanie gminy w prywatne sprawy pani X nie miało miejsca." I wtedy
                będziesz mógł do woli dokuczać nurniemu, że dał się nabrać.

Naprawde żal mi prezesa - byłoby duzo łatwiej, gdyby dał sie namówic na ten
                numer z faxem osobie sobie obcej. I rzeczywiście molestowanej.

acha, jestm osobą prywatną a mimo to od paru lat mam fax. Zainstalowałam go
                sobie w czasach przedinternetowych. Ale jesteś za młody, by te czasy pamietać...
                • Gość: Krzys52 ** ___ Szanowna Carmino ___ ** IP: *.proxy.aol.com 09.02.03, 03:32

> Krzysiu,
                  > napisałam, że czekam na dementi Miriam.
                  > Do czasu zaprzeczenia informacji, że:
                  > - nie wysłała faxu z Gminy
                  > - nie spowodowała, by fax ten podpisany został przez prezezsa gminy
                  > - fax nie zawierał sugestii wytoczenia procesu przez gminę
                  > traktuje tę informację jako pewną.
                  ..
                  Droga Kunce,
                  mam nadzieje, ze nie napotkasz w swym zyciu na paszkwilanta, ktorego liczne
                  paszkwile i kalumnie bedziesz musiala kazdorazowo dementowac. Bo jak tylko nie
                  zdementujesz najmniejszej a kolosalnej bzdury to uznana zostaniesz winna. Co
                  paszkwilant wymyslipaszkwil a Ty nie zdementujesz, to paszkwilant wygra w
                  oczach gawiedzi. Gdy przypadkowo znajde sie w tym tlumie to uznam za prawdziwe
                  kazde najpodlejsze oskarzenie - ktorego nie zdementjesz.
                  ..
                  To co tu oferujesz to jest klasyczne odwrocenie kota ogonem. Miriam nie wypiera
                  sie zawiadomienia szefa Tyu. Ci co zdecydowali sie potepiac Miriam za ten list
                  maja wlasnie przepraszajacy list Tyu. To na bazie tego listu, z informacja o
                  SMSie do szefa, rozpetala sie ta burza przeciw Miriam. I to jest, ewentualnie,
                  OK ze mna. Nie moj kon, itd.
                  Problem w tym, ze rozpetana zostala nagonka przeciwko Miriam takze za uciekanie
                  sie do takiej obrzydliwosci, jaka jest podpieranie sie powaga Gminy, w tym
                  wzgledzie(statusem przsladowanej mneijszosci - co jest stypulowane). Jednakze,
                  co juz ustalilismy, oskarzyciele nie potrafili zademonstrowac zadnego listu od
                  Tyu (choc powolywali sie na istnienie takowego, az do czasu gdy wykazalem, ze
                  nie istnieje list mowiacy o wspomnianych a niecnych chwytach Miriam). Malo
                  tego, oskarzyciele - wsrod ktorych i Ty znajdujesz sie - nie przejeli sie
                  wykazaniem im klamstwa. Teraz, dla odmiany (vide Kunce), twierdza, ze gdyby
                  takiego listu i faxu nie bylo to Miriam zaprzeczylaby. A ze nie zaprzecza to
                  znaczy ze ma cos za kolnierzem. Czy nadal uwazasz, ze Twoje podejscie jest
                  poprawne? Przeciez skoro wszyscy zgodnie twierdzicie te Miriam stac jest na
                  tyle niegodziwosci to - nie sadzisz -najmniejszym problemem nie byloby
                  skalmanie, iz nic nie wysylala?
                  ..
                  Poprzednio pisałam o tej informacji jako uznanej przeze mnie za wiarygodną,
                  teraz mogę użyć jeszcze mocniejszych niż "informacja jest wiarygodna"
                  twierdzeń. Nie dywaguj więc ze mną, co będzie, gdy ta informacja okaże sie
                  nieprawdziwa. Nie trać, jak perła, energii na pisanie, że Miriam musiała zrobic
                  to, co zrobiła. Bo takie pisanie oznacza uparte patrzenie wstecz. A zdarzenia
                  >galopują do przodu, i to w kierunku, ktorego Miriam nie wzięła chyba pod uwagę.
                  ..
                  Oczywiscie, ze nie bede tracil czasu na dywagowanie nad prawdziwoscia
                  informacji Nurnia gdyz ON KLAMIE. Jesli twierdzil ze podparla sie Miriam Gmina
                  to powinien byl to udowodnic. Nie uczynil tego - KLAMIE. Ponadto twierdzili
                  wszyscy zgodnie ze wypowiadaja sie na podstawie "3go listu Tyu" w ktorym byla
                  mowa o "drugim faxie Miriam" (mowilem powyzej). I to twierdzenie pozostaloby
                  nienaruszone gdybym nie zlapal klamcow za gardlo. Mnie chodzi o to, ze
                  rozpetali kampanie antyzydowska na podstawie klamstwa. I ta kampania trwa, a
                  Ty, Kunce, bierzesz w niej udzial. To co wyglowkuja sobie klamcy teraz (nie
                  watpie, ze nowe klamstwo tylk, ze lepsze) ne ma juz wiekszego znaczenia.
                  Oskarzyli Miriam o perfidne podpieranie sie Gmina Zydowska, na podstawie
                  klamstwa. Sprokurowali Sprawe przeciwko podlemu charakterowi Zydow w oparciu o
                  oszczerstwo.
                  Czy Ty naprawde nie chwytasz tego?
                  ..
                  Lepiej spróbuj wyobrazic sobie dalszy cią zdarzeń. Jeśli informacje o formalnym
                  zaangażowaniu gminy są nieprawdziwe, to instytucje, ktore dostaną maile
                  nurniego, odpowiedzą mu uprzejmie: "Informujemy, że po zbadaniu sprawy
                  jednoznacznie stwierdziliśmy, że zaangażowanie gminy w prywatne sprawy pani X
                  nie miało miejsca." I wtedy będziesz mógł do woli dokuczać nurniemu, że dał się
                  nabrać.
                  ..
                  No to jak to, Kunce. Przeciez wlasnie potwierdzasz, za Nurniem, ze on nie ma
                  nic na poparcie swojej tezy (i paszkwila) o podpieraniu sie Miriam Gmina
                  Zydowska. A co bedzie, co najbardziej prawdopodobne, ze Nurnia porostu oleja.
                  Czy skonczy sie na nurniowym rozczarowaniu czy tez na zrodzeniu sie oskarzenia
                  o spisku (bo Nuren jest przekonany, ze bylo inaczej)
                  ..
                  >
                  > Naprawde żal mi prezesa - byłoby duzo łatwiej, gdyby dał sie namówic na ten
                  > numer z faxem osobie sobie obcej. I rzeczywiście molestowanej.
                  ..
                  No widzisz, Nuren nie mial zadnych dowodow, Nuren dopiero wyslal listy na ktore
                  watpie czy dostanie odpowiedz, a Tobie zal jest prezesa ktory dal sie nabrac
                  Miriam. Bez wzgledu na wszystkie fakty przemawiajace na niekorzysc twierdzen
                  Nurnia. To czy ona byla molestowana, a raczej 'stalkowana', czy nie to mi
                  akurat wisi, przy czym, rozumiem, ze jest to przedmiotem kontrowersji.
                  ..
                  > acha, jestm osobą prywatną a mimo to od paru lat mam fax. Zainstalowałam go
                  > sobie w czasach przedinternetowych. Ale jesteś za młody, by te czasy
                  pamietać..
                  ..
                  No to gratuluje zarowno Tobie jak i pozostalym 5 milionom polskich prywatnych
                  wlascicieli faxow. Teraz wina Miriam jest bezsporna bo powinna byla posiadac
                  fax.
                  ..
                  K.P.
            • Gość: Krzys52 ** __ Pomoc Dydaktyczna & #35 1, dla Carminy __** IP: *.proxy.aol.com 09.02.03, 08:06

Perła Matą Hari? No nie mogę, ale wizja...
              Autor: carmina@NOSPAM.gazeta.pl
              Data: 08-02-2003 21:42

Od donosów mamy faksiarę Miriam i transwestytę-pornografa Helgę/Zsypka, która
              głowie gminy żydowskiej.
              ..
              Doprawdy Carmino? Bo mnie nic nie wiadomo o podobnych zabiegach Miriam. Wiadomo
              mi natomiast o zabiegach Nurnia majacych na celu stworzenie wrazenia, ze to
              wlasnie Miriam zrobila manipulacje z uzyciem zydowskiej gminy. Oto fragmenty
              postu Nurnia:

napiszcie prosze co o tym myslicie
              Autor:nurni@NOSPAM.gazeta.pl

fax z lodzkiej gminy zydowskiej
              do pracodawcy jednego z naszych kolegow
              jest zwyklym ubeckim smierdzacym donosem
              moze nie jest?
              (...)
              w pierwszym faxie do pracodawcy Tyu
              /jak Panstwo wola faxie czy po ludzku donosie?/
              zawarta byla grozba sadowego rozstrzygniecia sprawy
              nie wiem
              pewno gmina zydowska kontra jaks tam fabryczka / czujeciesmile /
              (...)

spotka mnie koniecznosc rozmowy z szefem
              ktory jak to kazdy szef w Polsce
              mie ma nic innego do roboty tylko czytac donosy z gmin zydowskich
              moze byc woz albo przewoz

ta przykrosc ominie mnie raczej jesli list wysle z domu
              a nie wiem skad wyslane zostaly inkryminowane klejnoty
              widac z pracy skoro lodzka gmina zydowska
              skontaktowala sie z.../nie wiem gdzie Tyu pracuje smile/
              (...)
              bo
              zakladajac ze sam mam ubeckie ciagotki pisania donosow do zakladow pracy
              albo nie daj Bog kapowania do prezesa gminy zydowskiej
              o forumowych wyczynach pani/pana X pracownika tejze gminy
              juz na starcie jestem w gorszej pozycji

jako ewentualny delator-podpierdalacz-kapucha -kabel
              czyli zwykla ludzka wesz
              tyle ze wyrosla z innej niz zydowska tradycji
              nie znajduje w swojej ni kulturze czy szerzej cywilizacji
              zadnego nosnego usprawiedliwienia dla mojej podlosci
              (...)
              Post pelnej tresci ciagle sluzy zainteresowanym swa trescia.
              A ja juz teraz zgadzam sie z Toba, Carmino, gdy w tym samym tekscie twierdzisz,
              iz “
              (T)o żadna wielka polityka, to jednostkowa podłota, która nie po raz pierwszy
              sięga do skrajnej podłości.” To Twoje slowa.

Do wszystkich forumowych antysemituf
              Autor: d_nutka@NOSPAM.gazeta.pl
              Data: 05-02-2003 20:00

I tym razem zahaczę o real.
              Opowiedziałam synowi o tym jak jedna Pani z Gminy Żydowskiej w Łodzi
              "unieszkodliwiła" wielkiego wroga ludu wybranego".
              Pietwsza reakcja syna.

NIE DZIWIĘ SIĘ WIEC DLACZEGO POLACY NIE MOGĄ UPORAĆ SIĘ Z WŁASNYM
              ANTYSEMITYZMEM

Wielką uczyniłaś krzywdę w domu moim Miriam.
              I ci wszyscy, którzy ci w tym dopomogli
              Nie pozostaje mi już nic innego jak samowolnie zamknąć się w hiacyntowej
              "KLATCE EZRY" i wystawić, po raz nie wiem już który raz, na ....wiadomo co.
              No to się wystawiam
              Może w ten sposób wyrównają się krzywdy wyrządzone mojemu polskiemu
              przyjacielowi.
              Danka w klatce
              ps
              a słowo "kochanek" to był tylko pretekst
              ..
              Czy dostrzegasz Carmino ten wielki bol D_nutki oraz wstyd jednostek z gmin
              zydowskich odpowiedzialnych za antysemityzm w Polsce?
              ..
              Czy nadal twierdzisz Carmino, ze to Miriam przyczynila sie do nakrecania
              antyzydowskiej atmosferki? Bo okazuje sie, ze to nie “Helga/Zsypek (robi)
              głowie gminy żydowskiej. Helga i ja jedynie wylowilismy to skurwysynstwo Hiacka
              z Nurniem. To Twoi przyjaciele, na czele z Nurniem i Hiackiem dopuscili sie tej
              obrzydliwego klamstwa i perfidnej manipulacji... Czy nadal uwazasz, ze to oni
              sa w porzadku?
              K.P.
            • Gość: Krzys52 ** __ Pomoc Dydaktyczna & #35 2, dla Carminy __ ** IP: *.proxy.aol.com 09.02.03, 08:10
              Perła Matą Hari? No nie mogę, ale wizja...
              Autor: carmina@NOSPAM.gazeta.pl
              Data: 08-02-2003 21:42
              (...)
              Jednak jeśli ktoś naduzył imienia gminy, to gmina powinna się odciąć. I
              rozumiem nurniego,
              całkowicie. I nie uprawiajcie tu przedsiębiorstwa Holocaust, bo nie w
              charakterze instytucji która nadała faks tkwi problem, równie dobrze mógłby to
              byc Związek Hodowcy Pszczół. Problem w tym, że instytuacja, ta jak i KAŻDA inna
              powinna odciąć się od personalnych rozgrywek. I tyle.
              ..
              No wlasnie, chodzi “jedynie” o to ‘jesli’. Bo cos mi sie widzi, ze niechcacy
              kontynuujesz manipulacje Nurnia. Tyle, ze teraz szef jest manipulowany – w
              wersji najnowszej szef zastapil powage Gminy. Skad wiadomo o tym? Ano z tego
              samego zrodla – z sufitu w miejscu pracy Nurnia, oraz jego wielkiego palucha u
              lewej nogi. On byl o tymprzekonany. Kto przejmuje sie powyzszym? Ano nikt. A na
              cholere by sobie glowy takimi pierdolami zawracac...
              A czy nie wydaje Ci sie Carmino, ze najpierw wypadaloby wyjasnic owo ‘jesli’ a
              dopiero pozniej mozna nowic o ewentualnym odcinaniu. Tymczasem za Nurniem
              przyjmujesz za pewnik naduzycie imienia gminy (ja wiem ze tak jest ladniej,
              przyjemniej i wszystko pasuje, ale zostalem wciagniety w to gowno i omal nie
              zostalem uzyty dla jego firmowania – wkurzony jestem Carmino). Owo ‘jesli’ jest
              tu jedynie ozdobnikiem (kolejne zdanie nie pozostawia watpliwosci co do tego).
              Podobne przekonanie, wykluczajace ‘jesli’ prezentowala D_nutka, gdy bodaj w
              pieciu kolejnych postach dopytywalem ja o ten “legendarny” list Tyu, majacy
              potwierdzac istnienie faxu w ktorym Miriam podparla sie powaga gminy. “Wszyscy
              wiedzieli”, ze ten list jest faktem. Wila sie biedna jak piskorz bo zadnego
              listu-dowodu jednak nie bylo. W ostatecznosci poczestowala mnie znana mi juz
              opowiescia o biciu Murzynow. U nas oczywiscie. Oto ta odpowiedz (w watku Abe):

Re: Krzyś52 załatwia własne sprawy
              Autor: d_nutka@NOSPAM.gazeta.pl
              Data: 06-02-2003 09:36

Krzysiu
              zauważyłam, chyba nie po niewczasie jednak, że tu przy okazji tej okropnej
              sprawy chcesz upiec własną pieczeń i własne porachunki ze swoimi forumowymi
              adwersarzami, do których zaliczasz i nurniego.
              Krzysiu, odłóż swoją prywatę na inne, lepsze czasy.
              czy nadejdą te inne lesze czasy zależy też od tego jak sobie poradzimy z
              niegodziwymi postępkami niektórych osób tu i teraz.
              więcej o mojej wiedzy na temat konfliktu napiszę do ciebie jak odłożysz swoją
              prywatę na bok.

teraz jest czas zdejmowania tego g... z forum, bez wzgledu na to kto to g...
              zrobił.

Danka
              ..
              Interesujace. Tylko dlatego, ze nie lubie Nurnia – okazuje sie - wykrylem, ze
              oskarzanie Miriam o podpieranie sie Gmina nie ma zadnych rzeczowych podstaw.
              Gdybym bowiem Nurnia lubil to z cala pewnoscia wykrylbym cos przeciw Miriam.
              Prawda, ze ciekawe rozumowanie, Carmino? Czy prezentujesz moze podobnie
              praktyczne podejscie do zycia? Bo Hiacek z Nurniem dokladnie to samo co
              D_nutka. To sie nazywa umyslowosc oraz etyczne wyrobienie, huh!
              ..
              I jeszcze drobiazg natury technicznej. Otoz gdy zostanie juz wyjasnione
              owo ‘jesli’ i okaze sie ze w wyniku manipulacji Miriam podparla sie Gmina, to
              gmina niewatpliwie odetnie sie. A Miriam byc moze wyleci na zbity pysk.
              Jednakze samo wyslanie faxa (nie sadze, by szef nosil “klucz do faxa” w
              kieszeni) nie jest jednoznaczne z podpieraniem sie powaga Gminy. Nie sadzisz?
              Jest to jedynie wykorzystanie mozliwosci dostepu do sprzetu i w takim wypadku
              raczej niepowazne bedzie oczekiwanie odcinania sie Gminy (czyli cos w sam raz
              dla Nurnia).
              A co do odcinania sie od personalnych rozgrywek to czy sadzisz rowniez, ze
              firmy powinny rutynowo odcinac sie od personalnych przepychanek do ktorych,
              pracownik posluzyl sie e-mailem lub telefonem sluzbowym?
              Firmy rutynowo zezwalaja korzystac z przeroznego rodzaju srodkow lacznosci, dla
              potrzeb prywatnych. Takie wykorzystywanie nie odbywa sie, bynajmniej, pod
              powaga firmy. Zatem jesli firma nie firmuje ( w sposob niedoawolon nie zostala
              wykorzystana do firmowania) to po jaka niby cholere mialaby sie odcinac?
              Szkoda, ze Nuren nie wiedzial o tym bo teraz siedzi na tym swoim nocniku i
              czeka na odciecie.
              ..
              K.P.
              ..
              PS....Czy nadal Trwasz przy swych oryginalnych opiniach o winnych rozpetania
              antyzydowskiej nagonki oraz obarczania Miriam oszukanczym (oto jest pytanie)
              oraz perfidnym podpieraniem sie powaga Gminy?
              • Gość: Ania Re:Krzysiu nie rznij glupa IP: *.upc.chello.be 09.02.03, 08:23

> Perła Matą Hari? No nie mogę, ale wizja...
                > Autor: carmina@NOSPAM.gazeta.pl
                > Data: 08-02-2003 21:42
                > (...)
                > Jednak jeśli ktoś naduzył imienia gminy, to gmina powinna się odciąć. I
                > rozumiem nurniego,
                > całkowicie. I nie uprawiajcie tu przedsiębiorstwa Holocaust, bo nie w
                > charakterze instytucji która nadała faks tkwi problem, równie dobrze mógłby
                to
                > byc Związek Hodowcy Pszczół. Problem w tym, że instytuacja, ta jak i KAŻDA
                inna
                >
                > powinna odciąć się od personalnych rozgrywek. I tyle.
                > ..
                > No wlasnie, chodzi “jedynie” o to ‘jesli’. Bo cos mi si
                > e widzi, ze niechcacy
                > kontynuujesz manipulacje Nurnia. Tyle, ze teraz szef jest manipulowany –
                > w
                > wersji najnowszej szef zastapil powage Gminy. Skad wiadomo o tym? Ano z tego
                > samego zrodla – z sufitu w miejscu pracy Nurnia, oraz jego wielkiego palu
                > cha u
                > lewej nogi. On byl o tymprzekonany. Kto przejmuje sie powyzszym? Ano nikt. A
                na
                >
                > cholere by sobie glowy takimi pierdolami zawracac...
                >
                Nic tak nie brudzi jak atrament.Te dwa faxy co potwierdzila Miriam zostaly
                wyslane z gminy.Przeczytaj moj post na dole do Perly.

A czy nie wydaje Ci sie Carmino, ze najpierw wypadaloby wyjasnic owo ‘je
                > sli’ a
                > dopiero pozniej mozna nowic o ewentualnym odcinaniu. Tymczasem za Nurniem
                > przyjmujesz za pewnik naduzycie imienia gminy (ja wiem ze tak jest ladniej,
                > przyjemniej i wszystko pasuje, ale zostalem wciagniety w to gowno i omal nie
                > zostalem uzyty dla jego firmowania – wkurzony jestem Carmino).

To co napisalam wyzej,nic tak nie brudzi jak atrament.Nurni nie pisal z
                powietrza ,musial pisac na podstawie faxow,zawiadamiajac tyle instytucji nie
                robil tego na gebe.

• Gość: Krzys52 Odczep sie Smierduszko. Ja nie rzne glupow. IP: *.proxy.aol.com 09.02.03, 08:49
                  a ty jestes beznadziejnie glupia - czarna rozpacz mnie ogarnia gry widze taki
                  ludzki pokurcz jak ty. sad(((
                  • Gość: kunce Krzysiu, to sofistyka IP: *.chello.pl 09.02.03, 09:58
                    nie polemizujesz z moimi racjami, ale ze swoimi o moich racjach wyobrazeniami

używasz chwytów (choc muszę przyznać, że wobec mnie w łagodnej wersji), ktore
                    nie sa czyste

spłentowałes wywód tezą o nagonce antyżydowskiej, w której biore udział

bo Miriam schowała dudy w miech i nie pokazuje sie na forum
                    w zwiazku z tym można twierdzić wszystko co sie chce, bo inni sa niewiarygodni,
                    a tylko Miriam zna prawdę
                    to pokretna konstrukcja

ważniejsze od tego, co mówimy na forum jest to, co sie dzieje poza forum
                    a dzieje sie
                    zatrzymac bieg wydarzeń pozaforumowych może ten, kto je rozpoczął
                    być może jeszcze może

kilka razy pisałam, że trzeba unieważnic fax, który rozpoczął destrukcje w
                    rzeczywistymżyciu kilku osób

wszystko, co miałam do powiedzenia, powiedziałam
                    nie chce mi sie powtarzać

piszę stylem nie swoim
                    to taka aluzja
                    punkt ciężkości wydarzeń przesunął sie poza forum
                    kreatorka wydarzeń nie wzięła pod uwagę
                    że są na świecie ludzie mający do niej inny stosunek niż wybaczajacy tyu
                    być może jest pewna ze wstarciu z machina jej instytucji pojedynczy człowiek
                    legnie
                    może ma racje
                    płynącą z doświadczeń
                    bo nie wierzę, że "to jej debiut był"

chyba nic wiecej nie mam do dodania w sprawie
                    jak napisałam - nie chcę sie powtarzać
                    a mimo to powtórzeń nie uniknęłam
    • Gość: Lisek Do Kunce jest IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.03, 23:13
      Kunce,

Wielkie chapeau bas dla Twojego zdrowego rozsadku i trzezwego spojrzenia.

Pozdrowienia,
      Lisek
    • Gość: Hiacynt I ty mozesz zostac donosicielem.________HELGA IP: 195.205.252.* 08.02.03, 23:19
      _helga napisała:

Powiem krotko, Szpadelmani
      Autor: _helga@NOSPAM.gazeta.pl
      Data: 21-10-2002 15:13 + odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

--------------------------------------------------------------------------------
      Nic mnie nie obchodzi, jaki poziom chamstwa uchodzi w waszym towarzystwie. Daje
      Hiacyncie czas do opamietania do konca dzisiejszego dnia. Jesli jutro zobacze
      tego typu post pod moim adresem albo z uzyciem mojego nika, to zglosze adminowi
      do usuniecia.

Uprzejmie tez informuje, ze jesli posty Hiacynty beda usuwane wielokrotnie, to
      Hiacynta moze zostac po prostu zabanowana.
      • _helga Ha! Mialam prorocze natchnienie 08.02.03, 23:51
        Aczkolwiek nie do konca. To wy sami poszliscie na fof zaprezentowac sie adminom.
      • Gość: obserwator Helga miala racje, chamie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 04:15
        Gnebiles Ja niemilosiernie. Obrazales na kazdym kroku.
        Najwieksza "kapucha" na forum ty jestes. Grzebales
        w archiwum i przesladowales cytatami wyrwanymi z kontekstu.
        Oskarzales o niestworzone rzeczy. Udalo ci sie wielu
        wmowic, ze Helga jest potworem.
        A to jest jedna z najsympatyczniejszych tu osob.

Chcesz zawalczyc na linki i cytaty? Troche znalazlem.
        Ale nie bedziesz montowal po swojemu.
        • Gość: snajper Re: Helga miala racje, chamie IP: *.acn.waw.pl 09.02.03, 14:25
          Gość portalu: obserwator napisał(a):

> Gnebiles Ja niemilosiernie. Obrazales na kazdym kroku.
          > Najwieksza "kapucha" na forum ty jestes. Grzebales
          > w archiwum i przesladowales cytatami wyrwanymi z kontekstu.
          > Oskarzales o niestworzone rzeczy. Udalo ci sie wielu
          > wmowic, ze Helga jest potworem.
          > A to jest jedna z najsympatyczniejszych tu osob.

Helga sympatyczną osobą ??????? Ha, ha, ha !!!!! Helga to kłamca o oszczerca.

> Chcesz zawalczyc na linki i cytaty? Troche znalazlem.
          > Ale nie bedziesz montowal po swojemu.

Snajper.
    • Gość: Perła Różnica jest IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.03, 23:53
      Miriam wysłała faks jako strona w konflikcie.
      Nurni kapuje na Gminę jako kto niby?

Miriam przedtem zwróciła sie do tyu osobiscie.
      Czy nurni zwrócił się do Gminy z prośbą o wyjaśnienie?

Miriam uprzedzila co zrobi jeżeli tyu nie sprostuje.
      Nurni działa zza węgła. Bez uprzedzenia.

Miriam podała swoje dane osobowe.
      Czy nurni je podał?

Nuirni bedzie musiał udowodnić, że "skandal jest w Gminie".
      To szkalowanie instytucji jest. Nurni bedzie miał szczęście jak jego donos do
      kosza trafi.

Czy nurni reprezentuje tyu? Przecież tyu przyznał, iż obraził Miriam i
      przeprosił do tego. To niby jak to jest? Kapus nurni cięzka sprawę ma.

Perła
      • Gość: Hiacynt forumowicz gmina IP: 195.205.252.* 09.02.03, 00:09

> Miriam wysłała faks jako strona w konflikcie.
        > Nurni kapuje na Gminę jako kto niby?

jako jeden forumowiczów

> Miriam przedtem zwróciła sie do tyu osobiscie.
        > Czy nurni zwrócił się do Gminy z prośbą o wyjaśnienie?

Miriam zaszantożawała Tyu, a następnie doniosła

>
        > Miriam uprzedzila co zrobi jeżeli tyu nie sprostuje.
        > Nurni działa zza węgła. Bez uprzedzenia.

biedna gmina zza węgłą zaatakowana. A kogo ma uprzedzić?

> Miriam podała swoje dane osobowe.
        > Czy nurni je podał?

od ustalania nazwisk danych osobowych na forum mamy perłę

> Nuirni bedzie musiał udowodnić, że "skandal jest w Gminie".

może puścisz farbę

> To szkalowanie instytucji jest. Nurni bedzie miał szczęście jak jego donos do
        > kosza trafi.

jeżeli się potwierdzi fakt wysłania donosu [rzez gminę, to inmstytucja gmina
        sama się szkaluje

> Czy nurni reprezentuje tyu?

reprezentuje siebie na pewno

> Przecież tyu przyznał, iż obraził Miriam i przeprosił do tego.

to pisał perła nocny zalogowany już

> To niby jak to jest? Kapus nurni cięzka sprawę ma.

to dlaczego ty wyglądaszz na zmartwionego

> Perła

a gdzie Miriam?

Hiacynt
        • Gość: Perła Re: forumowicz matołek IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 00:21
          Hiacynt, ja sie świetnie bawię czytając to, zapewniam cie. Donos nurniego
          interesuje mnie bo to wyjątkowo głupi donos jest. A bawie się na full, bo jutro
          wyjezdżam w podróż życia, w miejsca świete, i chce jak najwięcej dowiedziec się
          o durnocie nurniego własnie. A dlaczego interesujesz się Miriam? OK, powiem ci
          w sekrecie. Miriam spi sobie spokojnie, a przedtem powiedziała, że nie ma czasu
          dla ciebie.

Perła
          • Gość: Hiacynt sen perłowy IP: 195.205.252.* 09.02.03, 00:26

> Hiacynt, ja sie świetnie bawię czytając to, zapewniam cie.

ale musisz zapewniać

> Donos nurniego interesuje mnie bo to wyjątkowo głupi donos jest.

donos to był Miriam

> A bawie się na full, bo jutro wyjezdżam w podróż życia, w miejsca świete, i
            > chce jak najwięcej dowiedziec się o durnocie nurniego własnie.

pewnie jakiś bonus

> A dlaczego interesujesz się Miriam? OK, powiem ci w sekrecie. Miriam spi
            > sobie spokojnie, a przedtem powiedziała, że nie ma czasu dla ciebie.

Miriam śpi snem faksiarki

> Perła

Hiacynt
            • Gość: Perła Re: sen hiacyntowy IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 00:32
              Hiacynt, a kochasz Carminę?

Perła
              • Gość: Hiacynt od chusteczek mieliśmy Miriam Perła n/t IP: 195.205.252.* 09.02.03, 00:35
                • Gość: Perła to co, kochasz Carminę? IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 00:38
                  • Gość: Hiacynt od miłości mamy wasz trójkąt Perła IP: 195.205.252.* 09.02.03, 01:00

Napisz mi jak to jest z tym stanem cywilnym Miriam. Blefowałeś ?

ten mąż Miriam to jest były mąż, ona jest była żona, oni z Miriam to byli?
                    a wy to "jesteście" właśnie?

Hiacynt

ps.
                    Perła pisał:
                    "Miriam, ten głupek Hiacynt chyba o Twoim byłym Mężu tu wspomina.
                    Były, była, byli. A my jesteśmy właśnie."

• Gość: Perła Re: od miłości mamy wasz trójkąt Perła IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 01:05
                      Hiacynt, Carmina pisała że ciebie kocha. Pisała tu, publicznie na forum. Ona
                      nie ma męża, ale ty zonaty jesteś, to i trójkąt mamy własnie.

Perła
                      • Gość: Hiacynt o różnicy IP: 195.205.252.* 09.02.03, 01:12

> Hiacynt, Carmina pisała że ciebie kocha. Pisała tu, publicznie na forum. Ona
                        > nie ma męża, ale ty zonaty jesteś, to i trójkąt mamy własnie.
                        >
                        > Perła

ja się posługuję waszymi listami na forum, cytuję
                        a ty posługujesz się kłamstwem i manipulacją. Gdy zdarza ci się prawdę napisać,
                        to blefem to nazywasz.

Już nie będę cytował,jak pisałeś, że chcesz bym ciebie za głupka miał.

Mam ciebie Perła za głupka od dawna. Ale z tym można żyć.

Hiacynt
                        • Gość: Perła Re: o różnicy IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 01:15
                          Gość portalu: Hiacynt napisał(a):

>
                          > > Hiacynt, Carmina pisała że ciebie kocha. Pisała tu, publicznie na forum. O
                          > na
                          > > nie ma męża, ale ty zonaty jesteś, to i trójkąt mamy własnie.
                          > >
                          > > Perła
                          >
                          >
                          > ja się posługuję waszymi listami na forum, cytuję
                          > a ty posługujesz się kłamstwem i manipulacją. Gdy zdarza ci się prawdę
                          napisać,
                          >
                          > to blefem to nazywasz.
                          >
                          > Już nie będę cytował,jak pisałeś, że chcesz bym ciebie za głupka miał.
                          >
                          > Mam ciebie Perła za głupka od dawna. Ale z tym można żyć.
                          >
                          > Hiacynt

Hiacynt, przeciez to NA FORUM Carmina napisała, że ciebie kocha. A ty nie
                          mówisz ani tak ani nie. To jak, kochasz ją?
                          odpowiedz, krótko, zwięźle i bez kłamst.

Perła
                          • Gość: Hiacynt tylko nie wyj Perła IP: 195.205.252.* 09.02.03, 01:19

> Hiacynt, przeciez to NA FORUM Carmina napisała, że ciebie kocha. A ty nie
                            > mówisz ani tak ani nie. To jak, kochasz ją?
                            > odpowiedz, krótko, zwięźle i bez kłamst.
                            >

pamiętasz jak wyłeś ??

to było wycie forumowe, lubisz przechodzić do historii.
                            A pamietasz swój monolog "jutra nie ma, a jak jest to mnei nie ma "

specjalizuję się w tobie perła, tylko ty wiesz ile razy to było

Hiacynt
                            • Gość: Perła Hiacynt magistrium robi IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 01:22

>
                              > specjalizuję się w tobie perła, tylko ty wiesz ile razy to było
                              >
                              > Hiacynt

aha, nie wypieraj sie miłości Hiacynt. To co kochasz Carminę? szybko mów, bo
                              spac ide a jutro wyjezdżam i mogę nie byc tu.

Perła
                              • Gość: Hiacynt wiem perła, do firmy jedziesz tam IP: 195.205.252.* 09.02.03, 01:23

orzesz jak możesz

Hiacynt

ps. ty wiesz o co chodzi
                                • Gość: Perła Re: wiem perła, do firmy jedziesz tam IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 01:26

>
                                  >
                                  > orzesz jak możesz
                                  >
                                  > Hiacynt
                                  >
                                  > ps. ty wiesz o co chodzi

nie wiem
                      • ankakoch Re: od miłości mamy wasz trójkąt Perła 09.02.03, 01:13

> Hiacynt, Carmina pisała że ciebie kocha.

perła, ja cie kocham

> Pisała tu, publicznie na forum.

pisze to tu, publicznie na forum, w koncu nie mam sie czego wstydzić

>Ona
                        > nie ma męża,

ja chyba też nie

> ale ty zonaty jesteś, to i trójkąt mamy własnie.
                        >

a my mamy czworokąt. Pobiliśmy ich na głowę, co kochanie?
                        • Gość: Perła ostatecznie... IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 01:17
                          ankakoch napisała:

>
                          > > Hiacynt, Carmina pisała że ciebie kocha.
                          >
                          > perła, ja cie kocham
                          >
                          > > Pisała tu, publicznie na forum.
                          >
                          > pisze to tu, publicznie na forum, w koncu nie mam sie czego wstydzić
                          >
                          > >Ona
                          > > nie ma męża,
                          >
                          > ja chyba też nie
                          >
                          > > ale ty zonaty jesteś, to i trójkąt mamy własnie.
                          > >
                          >
                          > a my mamy czworokąt. Pobiliśmy ich na głowę, co kochanie?

może im by sie zgodził. Ale czy Ty aby na pewno kobietą jesteś. Bo wiesz...

Perła
                          • Gość: Hiacynt to jest drobiazg IP: 195.205.252.* 09.02.03, 01:21

> może im by sie zgodził. Ale czy Ty aby na pewno kobietą jesteś. Bo wiesz...
                            >
                            > Perła

taki drobiazg jak płeć jakie ma znaczenioa, skoro z helgą było wam dobrze?

Hiacynt
                            • Gość: Perła w przeciwieństwie do ciebie, dla mnie... IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 01:25

>
                              >
                              > > może im by sie zgodził. Ale czy Ty aby na pewno kobietą jesteś. Bo wiesz..
                              > .
                              > >
                              > > Perła
                              >
                              > taki drobiazg jak płeć jakie ma znaczenioa, skoro z helgą było wam dobrze?
                              >
                              > Hiacynt

to ma znaczenie. Płeć znaczy się. Skoro dla ciebie bez znaczenia to jest... To
                              rozumiem juz twoje zachowania własnie.
                              Hiacynt! czy ty masz troche odwagi? Carmina napisała że kocha cię. A Ty?

Perła
                              • ankakoch Re: w przeciwieństwie do ciebie, dla mnie... 09.02.03, 01:31

>> Hiacynt! czy ty masz troche odwagi?

Perło ukochana!!! czy ty masz troche odwagi???

>>Carmina napisała że kocha cię. A Ty?

anka koch napisała że cie kocha.A TY?

natychmiast napisz, że mnie kochasz
      • Gość: Perła ________________________afera tyu IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 00:14
        Afera którą rozpętał tyu na privie nie ma żadnego podtekstu antysemickiego,
        filosemickiego, czy stosunków polsko-żydowskich. To spór o charaterze prywatnym
        jest. Jezeli Gmina wzięła w obronę swojego członka, to i dobrze, bo od tego
        jest.
        Dlatego nie rozumiem dlaczego nurni donosi na Gminę. I po raz kolejny pytam
        sie: kim nurni jest w tym sporze. Bo tyu uznał roszczenie Miriam i przeprosił.
        Przecież media jak rzeczywiście zainteresują sie tym, to ujawnia nazwę i adres
        instytucji tyu. Czy tyu tego chce? Nie sądzę. Czyli kogo w końcu zakapował
        nurni? Chyba wszystkich.

Perła
        • Gość: Perła do kitu z takim donosem IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 00:30
          właśnie doczytałem się, że nurni maile powysyłał do tych instytucji. A ja
          myślałem, że listownie to zrobił. Do dupy z takim kapusiem. Nie bedzie zabawy w
          takim razie. Ja mysle, ze jezeli w ogóle KTOŚ SIĘ TYM ZAINTERESUJE TO NAJPIERW
          ZADZWONI DO GMINY, a potem do szefa tyu, he, he...

Perła
    • Gość: Perła nurni i donos IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 01:02
      nurni, dlaczego spór między Miriam i tyu określasz jako polsko-żydowski?
      ja nie mam tych faksów, ty masz. Czy był nich zarzut antysemityzmu tyu? a może
      antypolonizmu Miriam? czy też może tam było, że tyu obraża kobietę.

Perła
      • ankakoch Re: nurni i donos miriam 09.02.03, 01:09

> nurni, dlaczego spór między Miriam i tyu określasz jako polsko-żydowski?

bo tak uparcie lansuje go helga

> ja nie mam tych faksów, ty masz.

bo jestes w odstwce. Teraz malutką miriam zajmuje sie pan prezes

>Czy był nich zarzut antysemityzmu tyu? a może
        > antypolonizmu Miriam? czy też może tam było, że tyu obraża kobietę.
        >
        > Perła

zawracaj gitare autorce i niech ci wyśpiewa co tam było
      • Gość: Ania Re: Do perly IP: *.upc.chello.be 09.02.03, 07:58

> nurni, dlaczego spór między Miriam i tyu określasz jako polsko-żydowski?
        > ja nie mam tych faksów, ty masz. Czy był nich zarzut antysemityzmu tyu? a
        może
        > antypolonizmu Miriam? czy też może tam było, że tyu obraża kobietę.
        >
        > Perła

EPILOG SPRAWY CZYLI - TYU PRZEPRASZA PANIĄ M.K.
        Autor: tyu@NOSPAM.gazeta.pl
        Data: 05-02-2003 12:39 + odpowiedz na list

.
        Uwzględniając dodatkowe informacje, które uzyskałem ostatnio

pragnę, jak to czynią ludzie dojrzali i poważni, zakończyć tę sprawę na drodze
        polubownej i ugodowej. Wyrażam zatem nadzieję, że Pani M.K., która na Forum
        Aktualności GW kreuje postać występującą pod pseudonimem Miriam, jest gotowa
        przyjąć moje przeprosiny.

Z uzyskanych przeze mnie informacji wynika, że w tradycji żydowskiej publiczne
        zawstydzenie bliźniego jest uznawane za najcięższe przewinienie porównywalne z
        przelewem krwi. W związku z tym nie powinna dziwić reakcja Pani M.K.

*********Publiczne zawstydzenie blizniego w tradycji zydowskiej?Nie widzisz
        zadnego zwiazku?Gdy o mnie pisza "materac arabski" to zadna parafia katolicka
        nie wysle zadnego faksu bo w tradycji katolickiej nie ma czegos takiego jak
        publiczne zawstydzenie blizniego.

W związku z powyższym

wyrażam ubolewanie, że w odbiorze mojego tekstu zamieszczonego na Forum
        Aktualności GW dnia 3.01.2003 r. - kreowane na Forum fikcyjne postacie Miriam
        i Perły mogły zostać utożsamione z realnie żyjącymi Osobami Pani M.K. i Pana
        T.Z., co spowodowało zrozumiałą reakcję Pani M.K.

A dlaczego on przeprasza pania MK ?Czy on tu pisal o jakiejs pani MK ?
        Kto to jest pani MK?

oświadczam, że użycie słowa "kochanek" na określenie fikcyjnej postaci Perły
        nie miało na celu publicznego zawstydzenia Pani M.K., a za to, że fakt
        zawstydzenia miał miejsce, proszę uprzejmie Panią M.K. o przyjęcie moich
        przeprosin.

Ty jestes tak glupi perla,ze policzek traktujesz jak przeprosiny.
        On w swoim poscie o "kochanku " nie pisal o zadnej pani MK tylko o
        Miriam.Przeprosin domagala sie Miriam ,a on przeprosil pania MK
        hihihihi
        co za inteligentny czlowiek.

Wszystkie panie MK sa szczesliwe.
        Miroslawa Kowalska,Mieczyslawa Kepinska,Mariola Kiszczak, Maria Keller.

Ktora z nich pisala jako Miriam?

No i po raz kolejny pytam ,chcecie przeprosin ,czy nie?
        No i kogo mam przepraszac?

Mam nadzieję, że dzięki temu cała sprawa zakończy się RAZ NA ZAWSZE w
        atmosferze pokoju.

Pozostałe przekazane przeze mnie informacje podtrzymuję.

Żegnając się z Forum NA ZAWSZE - dziękuję wszystkim, którzy wyrażali
        solidarność i sympatię wobec mojej osoby.

tyu

• carmina do K.P. 09.02.03, 10:25

Niemniej Szanowny Krzysztofie

Czytałam zaległości forumowe jak najskrupulatniej. Miriam potwierdziła
          wysłanie faksów z gminy. Ubieganie się do róznych nieczystych chwytów leży w
          naturze Miriam. Manipulacje "panami" ( nie mylic z kapeluszem Panama),
          wspominanie swoich drogich zmarłych, upublicznianie dramatów rodzinnych
          splecionych z miłosnymi perypetiami, no słowem wszystko na sprzedaż.
          I jeśli by mi przyszło jedynie na wierze pozostać to będzie ona, ta wiara
          oparta na zaufaniu, CAŁKOWICIE po stronie Tyu. Poznałam go z forumowych
          wypowiedzi jako prawego człowieka, który wykazywał się jedna słabością:
          nadmierną dobrocią i wyrozumiałością. Nie umiał kłamać ani manipulować, czuło
          się szczerość jego postów. I dlatego nawet jeśliby to tylko słowo Tyu przeciw
          słowu Miriam było - ja będę po stronie prawdy, którą czuję w wypowiedziach Tyu.

Ale nie ma teraz tej sytuacji: Miriam potwierdziła to, co pisał Tyu. Nie każ
          mi szukać linków, czytałam wszystko na raz! A to, że Tyu przeprosił, znaczy
          tylko to, co napisałam: to za dobry człowiek jest. Przepraszał za
          słowo "kochanek"? Toż do niego uzywano słów po stokroć gorszych.

Co do miejsca, w którym nam się przyszło spotkać: to nie zawsze było bagno.
          Forum było duże. Mogło się tu pomieścić wielu. Ale teraz już nie. Przez
          zawiść, kłamstwa, szantaże, groźby i "krotochwile", pisanie od
          rzeczy :"zakapowałaś mnie" złowieszczym głosem Perły kreującym się na Kriminal
          Tango...
          Tak więc Krzysztofie - doceniam, że chciałeś znać moją opinię. Nie dbam o to,
          jak ją ocenisz. Każdy ma swoje własne sumienie. Moje każe mi być po stronie
          TYU. Bez cienia wątpienia.
          • Gość: Krzys52 Re: do ( ? ) IP: *.proxy.aol.com 09.02.03, 15:08
            carmina napisała:

>
            Niemniej Szanowny Krzysztofie
            >
            Czytałam zaległości forumowe jak najskrupulatniej. Miriam potwierdziła
            wysłanie faksów z gminy (...)
            Ale nie ma teraz tej sytuacji: Miriam potwierdziła to, co pisał Tyu. Nie każ
            mi szukać linków, czytałam wszystko na raz!
            ..
            No wiec o te wlasnie potwierdzajace linki jakos doprosic sie nie moge. A
            wyobraz sobie, ze i ja bardzo skrupulatnie przegladalem wtedy rzeczowe posty.
            Tych linkow (o liczbie mnogiej mowisz) nie ma, i ty doskonale o tym wiesz. Jest
            tylko jeden post Miriam z ktorego mozna domniemywac zaledwie, ze wyslala fax.
            Oczywiscie nie moge nakazywac ci szukania linkow. Bo niby po co. Od tego masz
            Hiacka. Zapomnialas? On jest w posiadaniu calego archiwum. Gdyby istnialy linki
            przy ktorych istnieniu upierasz sie - juz bysmy je tu mieli. Sprawilby to
            usluznie Hiacek-archiwista.
            ..
            Oczywiscie mozesz sobie swiecie wierzyc w Tyu, tyle ze, zauwaz, Tyu niewiele ma
            wspolnego z tym co zaprezentowal nam tu Nuren z Hiackiem. Tyu powiedzial w
            sumie bardzo niewiele, a reszta dorobiona zostala przez wymienionych.
            ....Moze urazi to twoje uczucia do Tyu, niemniej, jak dla mnie, Tyu i tak
            powiedzial za duzo. Bo gdy przepychanki pomiedzy nim a Miriam zeszly do realu
            Tyu absolutnie nie powinien byl rozkrecac afery na F. Jego list jest zasadnicza
            przyczyna awantury - nie Miriam. My tutaj nie mielismy prawa nic wiedziec a
            sprawa powinna juz pozostac wylacznie w Realu. Zachowal sie Tyu jak ostatnia
            lajza, przy czym te jego niby przeprosiny byly zarowno wymuszone jak i
            obliczone na wzniecenie niecheci do Miriam. Mam jak widzisz nieco inny poglad
            na poprawnosc zachowania sie Tyu. Choc ty mozesz sobie stac po jego stronie bez
            cienia watpliwosci, tyle, jak juz zaznaczylem nie Tyu jest tu dla mnie
            przedmiotem dyskusji lecz Nuren i Hiacek - klamcy, oszczercy i manipulanci.
            ....Prawosci w/w jeszcze wczoraj bronilas a dzis wolalas juz pominac z uwagi na
            zaprezentowane ci "Pomoce Dydaktyczne dla Carminy". Ich wymowa, otoz, jest
            jednoznaczna, a osoba na twoim poziomie (bo przeciez nie Kunce)
            zdyskredytowalaby sie kompletnie zaprzeczajac ze to Nuren wymyslil zarowno
            podparcie sie Miriam Gmina Zydowska, jak i - w oparciu o wlasne klamstwo -
            skutecznie podbechtal antysemickie nastroje. Hiacek manipulowal w duecie z
            Nurniem i jako oficjalny przywodca grupy. Ciebie zas Carmino nie bylo stac na
            przyznanie racji temu co zaprezentowalem. Dokonalas wyboru na podstawie
            identyfikacji grupowej oraz znanej niecheci (jesli nie nienawisci) do Miriam.
            ....W swoich kalkulacjach nie wzielas pod uwage jednego. Otoz was moze byc i
            trzy razy tyle a mnie i tak nie przeszkodzi to w zaprezentowaniu opinii na wasz
            (twoj) temat. A jak sie zapewne domyslasz nie jest to opinia pozytywna. O czym
            mowie z przykroscia, jako ze tamta basniowa Carmina - okazalo sie - pozostaje
            bez zadnego zwiazku z aktualna. To bylo jedynie odbicie wiedzmy w
            czarodziejskim zwierciadle.
            ....Bez wzgledu zatem na to czy dbasz o moja opinie czy nie (twierdzisz ze nie)
            oczywistym jest dla mnie, ze utozsamilas sie z charakterami wyjatkowo ciemnymi
            i oslizglymi: ze smierdzacymi kalmcami, oszustami, oszczercami, manipulantami...
            Krotko mowiac... toba takze sie brzydze.
            ..
            K.P.
            ..
            ..

> Tak więc Krzysztofie - doceniam, że chciałeś znać moją opinię. Nie dbam o to,
            > jak ją ocenisz. Każdy ma swoje własne sumienie. Moje każe mi być po stronie
            > TYU. Bez cienia wątpienia.
            • carmina Od '?' czyli niepodajacej inicjałów realnych C. 09.02.03, 15:35
              Krzysztofie
              Różnimy się w opiniach.
              Po tym co wypisywałeś na forum o krzyzu, mogłabym bezkarnie Cie ignorować,
              postawiłeś się poza pewnym nawiasem.
              Odpowiedziałam jednak, bo pytałeś powaznie, uprzejmie i z troską o prawdę.
              Odpowiedziałam zgodnie ze swoim sumieniem.
              Wierzę Tyu, Hiacyntowi i Nurniemu. Snajperowi. Tete. Euromirowi. Kunce. Dance.
              Nostromo. Zdziwisz się może ale i Ani z Belgii. Wierzyłam civicovi. Karpiowi.
              Vistowi. Kratesowi. Nigdy nie zawiodłam się na nich. Mówię o forum i o
              pisaniu, w którym wyrażamy tu siebie bardziej niż byśmy sami chcieli. To nie
              są maski, myślę, że tu jesteśmy prawdziwsi niż w realu. I ci, których
              wymieniłam są dla mnie prawdziwymi ludźmi, czuję ich realność, ich prawdziwą
              uczciwość. Czasem walczą. Muszą, aby nie tryumfowała podłość i manipulacja.
              Jak i ja. I mogę dla Ciebie być kim chcesz, wstrętną wiedźmą itede, nie
              zdziwią mnie obraźliwe słowa, już przywykłam, to okropne, że przywykłam, ale
              zarazem to było jedyne wyjście.

Nie czuję do nikogo nienawiści. Starałam się omijać, bez rezultatów. Zmęczona
              sytuacją zaczęłam odczuwać POGARDĘ dla tchórzy, kłamców i ekshibicjonistów. Po
              tym co widziałam na tym forum nie byłabym w stanie uwierzyć Miriam, Perle,
              Hawkowi czy Heldze w żadnej kwestii.
              A jeśli przeciw ich słowom jest chociaż jedno słowo, jednego z ludzi, którym
              ufam - nie masz chyba wątpliwości.

Ja nikogo nie znam realnie, nie dałam się nigdy namówić na "spotkanie" z kims
              z tego forum. Oceniam tylko po pisaniu. Każdy zapracował tu sam na swoją
              wiarygodność.

Teraz wybacz, ale "wstrętna wiedźma" Carmina, "cyborg", "zimna, bezduszna
              maszyna", "purchawka z Katowic", i co tam jeszcze wymyślicie - nie będzie
              więcej zawracać Ci głowy swoją osobą.
              Licząc na wzajemność

C
              • Gość: Krzys52 Sadzilem, ze Archiwista dostarczyl ci te posty... IP: *.proxy.aol.com 09.02.03, 15:46
                ....no i zawiodlem sie.
                ..
                ..
                zatem spierdalaj wstretna klamczucho
                • ankakoch K52 otrzymał nowe dyrektywy 09.02.03, 16:55
                  wczoraj M i P byli obrzydliwa para intrygantów - dzis to ofiary, za którymi
                  nasz K sie ujmuje

dzis ubecka zydokomuna nie umie ukryć gniewu, ze ktoś śmie sprawiać klopot
                  gminie

a gmina ma tylko kaprys zniszczyc jakiegoś człowieka
                • Gość: Hiacynt ______________K52 IP: 195.205.252.* 09.02.03, 17:49

> ....no i zawiodlem sie.
                  > ..
                  > ..
                  > zatem spierdalaj wstretna klamczucho

juiż ci pisałem, pierwszą gnidą forumową byłeś ty - włąśnie za obrażanie
                  kobiet, pierwszym wszarzem forumowym byłeś ty.
                  Pierwszym ubekiem na forum byłeś ty, a także słowo spierdalaj jest
                  zarezerwowane dla ciebie.

ja bojkotuję ciebie od dawna, nie piszę z tobą, nie tłumaczę niczego, gdyż
                  jestes określony od dawna. Swoim ściąganiem określony.
                  Natomiast mogę ci przypomnieć, jak to w styczniu 2002 założyłeś wątek o
                  ściąganiu. jak Miriam ciebie pozdrawiałą w tym wątku.
                  Ktoś napisał, że Miriam się poślizgnęła na twoim pawiu, który puściłeś
                  sciągając.

Hiacynt

ps. widzę że służysz pomocą Miriam i Perle. Jakoś się od niej nie odcinają.
                  Zadziwiające. A ty i twoje intencje są od dawna dla mnie przejrzyste.
                  Tak jak intencje Helgi. Prowokatorzy for8umowi.

• Gość: lady_hawk Purchawo nie nazwalam ciebie purchawka IP: *.visp.energis.pl 09.02.03, 19:23
                Napisalam, ze to przezwisko pieszczotliwe, ale nie popadaj w az taka euforie.

A Tuy to wiadomo, ze przyjaciel bedzie twoj najblizszy w tej chwili. Jestescie
                siebie warci.
            • Gość: snajper Re: do ( ? ) IP: *.acn.waw.pl 09.02.03, 15:49

> No wiec o te wlasnie potwierdzajace linki jakos doprosic sie nie moge. A
              > wyobraz sobie, ze i ja bardzo skrupulatnie przegladalem wtedy rzeczowe posty.
              > Tych linkow (o liczbie mnogiej mowisz) nie ma, i ty doskonale o tym wiesz.

Czyżby ? Oto linki, których nie ma:

Perła pisze:

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=4562764&a=4565016

Perła pisze:
              4. tyu musiałby udowodnić, że Gmina miała inny adres tyu. Np. domowy.

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=4561304&a=4561719

A może napiszesz, że Perła zmyśla ?

Snajper.
              • Gość: snajper Re: do ( ? ) IP: *.acn.waw.pl 09.02.03, 15:50
                Sorry, zapomniaem dodać:

zatem spierdalaj wstretny klamco.

snajper.
              • Gość: Krzys52 Czy Ty Jestes Jakis Debil, Snajperze? IP: *.proxy.aol.com 09.02.03, 16:05
                Mowa jest o postach w ktorych Miriam miala informowac ona o podpieraniu sie w
                faxach powaga gminy oraz o postach Tyu w ktorych ten mial informowac o faxach
                Miriam podpartych powaga Gminy.
                ..
                Perly to mi tu nie wtykaj bo tego kretyna to ja juz mam umiejscowionego. Jego
                opinie nie tylko dla mnie nic nie znacza, ale takze dla sprawy. A wyobraz
                sobie, ze w wypowiedzi Perly jest mniej swiadectwa na rzecz Miriamowych faxow,
                podpartych Gmina, anizeli w samym Twoim pytaniu.
                Ponadto, jak sie domyslam, ta wasza wymiana miala miejsce juz po znanej
                wypowiedzi Nurnia. Toz w tej wlasnie wypowiedzi insynuuje Nuren podpieranie sie
                Miriam Gmina a ja pytam o jego podstawy do tego rodzaju stwierdzen
                (patrz "pomoce dydaktyczne"). Nie rob wiec z siebie durnia Snajper przekonujac
                mnie, ze wczesniejsza wypowiedz Nurnia opierala sie na pozniejszej wypowiedzi
                Perly.
                ..
                K.P.
                ..
                PS....Miej wiecej szacunku dla siebie.

>
                > > No wiec o te wlasnie potwierdzajace linki jakos doprosic sie nie moge. A
                > > wyobraz sobie, ze i ja bardzo skrupulatnie przegladalem wtedy rzeczowe pos
                > ty.
                > > Tych linkow (o liczbie mnogiej mowisz) nie ma, i ty doskonale o tym wiesz.
                >
                >
                > Czyżby ? Oto linki, których nie ma:
                >
                > Perła pisze:
                > > Ale faks w imieniu Gminy ?
                > no wiesz, nie znam tych stosunków aby odpowiedziec dlaczego tak.
                >
                f=13&w=4562764&a=
                > 4565016"target="_blank">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?
                f=13&w=45
                > 62764&a=4565016</a>
                >
                > Perła pisze:
                > 4. tyu musiałby udowodnić, że Gmina miała inny adres tyu. Np. domowy.
                >
                f=13&w=4561304&a=
                > 4561719"target="_blank">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?
                f=13&w=45
                > 61304&a=4561719</a>
                >
                > A może napiszesz, że Perła zmyśla ?
                >
                > Snajper.
                • Gość: snajper Re: Czy Ty Jestes Jakis Debil, Snajperze? IP: *.acn.waw.pl 09.02.03, 16:21

> Mowa jest o postach w ktorych Miriam miala informowac ona o podpieraniu sie w
                  > faxach powaga gminy oraz o postach Tyu w ktorych ten mial informowac o faxach
                  > Miriam podpartych powaga Gminy.
                  > ..
                  > Perly to mi tu nie wtykaj bo tego kretyna to ja juz mam umiejscowionego. Jego
                  > opinie nie tylko dla mnie nic nie znacza, ale takze dla sprawy. A wyobraz
                  > sobie, ze w wypowiedzi Perly jest mniej swiadectwa na rzecz Miriamowych
                  faxow,
                  > podpartych Gmina, anizeli w samym Twoim pytaniu.
                  > Ponadto, jak sie domyslam, ta wasza wymiana miala miejsce juz po znanej
                  > wypowiedzi Nurnia. Toz w tej wlasnie wypowiedzi insynuuje Nuren podpieranie
                  sie
                  >
                  > Miriam Gmina a ja pytam o jego podstawy do tego rodzaju stwierdzen
                  > (patrz "pomoce dydaktyczne"). Nie rob wiec z siebie durnia Snajper
                  przekonujac
                  > mnie, ze wczesniejsza wypowiedz Nurnia opierala sie na pozniejszej wypowiedzi
                  > Perly.
                  > ..
                  > K.P.
                  > ..
                  > PS....Miej wiecej szacunku dla siebie.

Nie interesuje mnie źródło informacji Nurniego. Mogę przypuszczać jedynie, że
                  ma ję od D_nutki, a ta od Tyu. Mnie interesuje stan faktyczny, czyli odpowiedź
                  na pytanie, skąd Miriam wysłała faks. Strwierdzenia Perły zaś są dla mnie tak
                  samo miarodajne, jak stwierdzenia Miriam. Stąd posty Perły są dla mnie dowodem,
                  że Miriam faks wysłała z Gminy Żydowskiej, a to właśnie jest sedno problemu.

Snajper.
                  • Gość: Krzys52 Re: Czy Ty Jestes Jakis Debil, Snajperze? IP: *.proxy.aol.com 09.02.03, 17:10

>
                    > > Mowa jest o postach w ktorych Miriam miala informowac ona o podpieraniu si
                    > e w
                    > > faxach powaga gminy oraz o postach Tyu w ktorych ten mial informowac o fax
                    > ach
                    > > Miriam podpartych powaga Gminy.
                    > > ..
                    > > Perly to mi tu nie wtykaj bo tego kretyna to ja juz mam umiejscowionego. J
                    > ego
                    > > opinie nie tylko dla mnie nic nie znacza, ale takze dla sprawy. A wyobraz
                    > > sobie, ze w wypowiedzi Perly jest mniej swiadectwa na rzecz Miriamowych
                    > faxow,
                    > > podpartych Gmina, anizeli w samym Twoim pytaniu.
                    > > Ponadto, jak sie domyslam, ta wasza wymiana miala miejsce juz po znanej
                    > > wypowiedzi Nurnia. Toz w tej wlasnie wypowiedzi insynuuje Nuren podpierani
                    > e
                    > sie
                    > >
                    > > Miriam Gmina a ja pytam o jego podstawy do tego rodzaju stwierdzen
                    > > (patrz "pomoce dydaktyczne"). Nie rob wiec z siebie durnia Snajper
                    > przekonujac
                    > > mnie, ze wczesniejsza wypowiedz Nurnia opierala sie na pozniejszej wypowie
                    > dzi
                    > > Perly.
                    > > ..
                    > > K.P.
                    > > ..
                    > > PS....Miej wiecej szacunku dla siebie.
                    >
                    > Nie interesuje mnie źródło informacji Nurniego. Mogę przypuszczać jedynie, że
                    > ma ję od D_nutki, a ta od Tyu. Mnie interesuje stan faktyczny, czyli
                    odpowiedź na pytanie, skąd Miriam wysłała faks. Strwierdzenia Perły zaś są dla
                    mnie tak samo miarodajne, jak stwierdzenia Miriam. Stąd posty Perły są dla mnie
                    dowodem, że Miriam faks wysłała z Gminy Żydowskiej, a to właśnie jest sedno
                    problemu.
                    >
                    > Snajper.
                    ..
                    No to po jaka cholere odzywales sie. Przeciez wlasnie o podstawie dla
                    nurniowych insynuacji jest tu mowa - co Ciebie nie interesuje przeciez.
                    Odeslalem Cie do tych "pomocy dydaktycznych" gdyz jest tam mowa i o D_nutce. A
                    ta, wyobraz sobie najpierw zapierala sie, ze widziala przyznanie sie Miriam do
                    Faxow z podparciem Gminy oraz list Tyu o tym wyraznie mowiacy. Nie potrafila
                    tylko biedna znalezc. Nastepnie wiec, wobec przyparcia do sciany, wyskoczyla na
                    mnie z pyskiem. Powiedz no mi Snajper, od ktorego momentu nalezy juz wierzuc
                    klamczuchowi?
                    ..
                    Przejdzmy do tak miarodajnych dla Ciebie stwierdzen Perly.
                    ..
                    Szkoda, ze nie spytales jakiegos znajomego prawnika (od spraw karnych) czy
                    jakikolwiek sad - na podstawie wypowiedzi Perly - doszedlby do takich samych
                    wnioskow, do jakich doszedles Ty. Dam Ci odpowiedz tedy: otoz zaden(!!!) sad
                    nie uznalby na podstawie wypowiedzi Perly tego co twierdzisz Ty.
                    Dla mnie w pierwszej wypowiedzi (ze przypomne, w warunkach ostrej nagonki na
                    Miriam, za ten rzekomy fax o ktory pytasz) Perla absolutnie nie potwierdza
                    tegoz faxu pod powaga Gminy. On podejmuje jedynie mysl rzucona w Twoim pytaniu -
                    i rozwaza ja. Zwlaszcza w zaistnialej sytuacji stanowczo za duzo mowi idiota.
                    ..

Perła pisze:

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=4562764&a=4565016
                    ..
                    Podobnie w kolejnym punkcie. To sa jedynie luzne dywagacje Perly. Nie mam co do
                    tego najmniejszej watpliwosci, bo i sam mam tego typu sklonosc. Czesto moje
                    dywagacje bywaja odbierane, przez ludzi o niezbyt lotnych umyslach, jako pewne
                    stwierdzenia lub wiazace opinie. Czyli - klopoty i wyjasnienia.

Perła pisze:
                    4. tyu musiałby udowodnić, że Gmina miała inny adres tyu. Np. domowy.

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=4561304&a=4561719
                    ..

A może napiszesz, że Perła zmyśla ?
                    ..
                    ..
                    Jak juz powiedzialem - Perla dywaguje.
                    ..
                    A ze nie jestem Perla wiec tym milym akcentem pozwole sobie zakonczyc moj
                    udzial w grzebaniu sie w w waszym gownie. A Ty, Snajper, jak to mowia -
                    "dzieckiem nie jestes, swoje lata masz". Reszta, jak zwykle, nalezy do Ciebie.
                    ..
                    K.P.

• Gość: snajper Re: Czy Ty Jestes Jakis Debil, Snajperze? IP: *.acn.waw.pl 09.02.03, 17:17
                      Napisałeś:

>To Twoi przyjaciele, na czele z Nurniem i Hiackiem dopuscili sie tej
                      obrzydliwego klamstwa i perfidnej manipulacji... <

Udowodniłem Ci, że faks z Żydowskiej Gminy nie jest żadnym kłamstwem. Więc już
                      nie maniupuluj i...

spierdalaj.

Snajper.
                  • Gość: Ania Re: Specjalnie dla kretyna IP: *.upc.chello.be 09.02.03, 17:13
                    Gliwice, dnia 4.02.2003 r.
                    Prezes (...) w Łodzi
                    Pan (....)
                    W nawiązaniu do przeprowadzonej rozmowy telefonicznej - proszę uprzejmie Pana
                    Prezesa o podanie przyczyn wysłania dziś na ręce Dyrektora mojej firmy faksu,
                    którego treść załączam.
                    Uważam, że treść tego faksu:
                    1. dotyczy spraw prywatnych, a nie kwestii zawodowych, nie rozumiem więc celu,
                    dla którego został wysłany do mojej firmy,
                    2. imputuje, że "hańbię placówkę, której jestem pracownikiem", co uwłacza mojej
                    godności w oczach Dyrektora firmy oraz jej pracowników.
                    Oświadczam, że opis zdarzeń oraz określenia użyte w faksie wobec mojej osoby są
                    nieprawdziwe, co jestem w stanie udowodnić.
                    W związku z powyższym proszę uprzejmie o wyjaśnienie incydentu oraz o
                    sprostowanie nieprawdziwych informacji zawartych w faksie wysłanym przez Pana
                    Gminę.
                    Z wyrazami szacunku
                    (....)

To jest faks TYU widac tu wyraznie ,ze Tyu zwraca sie do Gminy bo to Gmina
                    wyslala faks do niego.
                    Nurni ma pewnie dostep do wszystkich faksow tych z gminy tez.Jezeli gdzies
                    pisal to nie na podstawie tego co przeczytal na forum.
                    • Gość: Ania Re:I jeszcze jedno IP: *.upc.chello.be 09.02.03, 17:21
                      Przeciez Miriam wie co bylo w tych faksach,skoro nie byly z gminy to dlaczego
                      nie zaprzeczy sama?Byla dzis na forum,czyta chyba ,forum skoro odezwala sie do
                      D-anutki,dlaczego w takim razie nie napisze w sprawie faksow?
                      Nurni ujawnil tresc faksu Tyu ,dlaczego Miriam nie ujawni tresci swoich?
                      • Gość: Hiacynt coś jednak wiemy_______________PISMO gminy IP: 195.205.252.* 09.02.03, 17:30
                        Gość portalu: Ania napisał(a):

> Przeciez Miriam wie co bylo w tych faksach,skoro nie byly z gminy to dlaczego
                        > nie zaprzeczy sama?Byla dzis na forum,czyta chyba ,forum skoro odezwala sie
                        do
                        > D-anutki,dlaczego w takim razie nie napisze w sprawie faksow?
                        > Nurni ujawnil tresc faksu Tyu ,dlaczego Miriam nie ujawni tresci swoich?

z odpowiedzi Tyu możemy się domyślać co zawierał pierwszy faks
                        gminy do pracodawcy Tyu:

1. dotyczy spraw prywatnych

skoro ten zwrot jest w cudzysłowie, rozmuieć należy, że pochodzi z faksu gminy.

Gmina napisałą, że Tyu hańbi placówkę, której jest pracownikeim.

Pytanie oczywiste:
                        na czyich słowach, na jakich faktach oparła się gmina, by tak ostrego
                        sformułowania użyć. Kto był informatorem gminy - czy tylko Miriam?,
                        Jakie informacje gminie przekazano, że wystosowałą takie pismo.
                        Czy za użycie słowa "kochanek" na forum, gmina w OFICJALNYM piśmie
                        do instytucji PAŃSWTOWEJ - opieram się na słowach Perły, napisała,
                        że Tyu HAŃBI placówkę.

NIESŁYCHANE !!!!

3. Oświadczam, że opis zdarzeń oraz określenia użyte w faksie wobec mojej osoby
                        są nieprawdziwe, co jestem w stanie udowodnić.

Jak gmina przedstawiła OPIS ZDARZEŃ, i jakich iokreśleń użyła wobec Tyu.

Jednak coś wiemy, momo że nie znamy treści pierwsego faksu.

Hiacynt

• Gość: AndrzejG nie mój cyrk , nie moja małpa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.03, 20:19
                          Nie odniosłes sie do mojego postu, w którym poddaje w wątpliwość
                          określenie 'PISMO gminy' , a tu dajesz je w tytule.Nie stać Cię było
                          odpowiedzieć mi wprost?
                          Jak w tytule- lata mi ten konflikt i smażcie się w tym kotle sami.

Andrzej
                          • Gość: Hiacynt Andrzeju, przecież w faksie jest jak byk napisane IP: 195.205.252.* 09.02.03, 20:26
                            Gość portalu: AndrzejG napisał(a):

> Nie odniosłes sie do mojego postu, w którym poddaje w wątpliwość
                            > określenie 'PISMO gminy' , a tu dajesz je w tytule.Nie stać Cię było
                            > odpowiedzieć mi wprost?
                            > Jak w tytule- lata mi ten konflikt i smażcie się w tym kotle sami.
                            >
                            > Andrzej

Nie wiem do którego Twojego postu - daj link.

Pismo Tyu do gminy!!

Gliwice, dnia 4.02.2003 r.
                            Prezes (...) w Łodzi
                            Pan (....)

(....)

W związku z powyższym proszę uprzejmie o wyjaśnienie incydentu oraz o
                            Gminę.
                            Z wyrazami szacunku
                            (....)
                            ====================================

Przecież w faksie Tyu jest jak byk napisane:
                            w faksie wysłanym przez pana gminę??

Czy sądzisz, że Tyu nie widział na jaki faks odpowiada?
                            Uwązasz, ze Tyu nie wiedział KTO jest nadawcą?

Wystarczy uważnie czytać.

Hiacynt
                            • Gość: AndrzejG synkowie i córeczki VIPów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.03, 20:39

>
                              > W związku z powyższym proszę uprzejmie o wyjaśnienie incydentu oraz o
                              > sprostowanie nieprawdziwych informacji zawartych w faksie wysłanym przez Pana
                              > Gminę.
                              > Z wyrazami szacunku
                              > (....)
                              > ====================================
                              >
                              > Przecież w faksie Tyu jest jak byk napisane:
                              > w faksie wysłanym przez pana gminę??
                              >
                              > Czy sądzisz, że Tyu nie widział na jaki faks odpowiada?
                              > Uwązasz, ze Tyu nie wiedział KTO jest nadawcą?
                              >
                              > Wystarczy uważnie czytać.
                              >
                              > Hiacynt

Tyu dostał pismo z faksu gminy- fakt.
                              Żebyś mnie źle nie zrozumiał - nie bronię Miriam , bo nie wiem czym ona się
                              kierowała , ale z dostępnych informacji wynika jasno ,że to ona wysłała ten
                              faks.Wysłała go z urzadzenia gminy.Byc może chciała odniesc wiekszy efekt
                              podpierając sie siłą takiej organizacji.Jednak nie upoważnia to nikogo do
                              stwarzania wrażenia konfliktu narodowosciowego.Czy była jakaś narada zarządu
                              gminy , aby taki faks wysłac do zakładu Tyu?
                              To jest normalna głupota żonki wpływowego VIPa- nic więcej.Z takimi aferami
                              mieliśmy nieraz do czynienia , kiedy to członkowie rodziny bazują na sile
                              swojego głównego przedstawiciela.

Andrzej

• Gość: Hiacynt Re: synkowie i córeczki VIPów IP: 195.205.252.* 09.02.03, 20:43

> Gość portalu: Hiacynt napisał(a):
                                >
                                > >
                                > > W związku z powyższym proszę uprzejmie o wyjaśnienie incydentu oraz o
                                > > sprostowanie nieprawdziwych informacji zawartych w faksie wysłanym przez P
                                > ana
                                > > Gminę.
                                > > Z wyrazami szacunku
                                > > (....)
                                > > ====================================
                                > >
                                > > Przecież w faksie Tyu jest jak byk napisane:
                                > > w faksie wysłanym przez pana gminę??
                                > >
                                > > Czy sądzisz, że Tyu nie widział na jaki faks odpowiada?
                                > > Uwązasz, ze Tyu nie wiedział KTO jest nadawcą?
                                > >
                                > > Wystarczy uważnie czytać.
                                > >
                                > > Hiacynt
                                >
                                >
                                > Tyu dostał pismo z faksu gminy- fakt.
                                > Żebyś mnie źle nie zrozumiał - nie bronię Miriam , bo nie wiem czym ona się
                                > kierowała , ale z dostępnych informacji wynika jasno ,że to ona wysłała ten
                                > faks.Wysłała go z urzadzenia gminy.Byc może chciała odniesc wiekszy efekt
                                > podpierając sie siłą takiej organizacji.Jednak nie upoważnia to nikogo do
                                > stwarzania wrażenia konfliktu narodowosciowego.Czy była jakaś narada zarządu
                                > gminy , aby taki faks wysłac do zakładu Tyu?
                                > To jest normalna głupota żonki wpływowego VIPa- nic więcej.Z takimi aferami
                                > mieliśmy nieraz do czynienia , kiedy to członkowie rodziny bazują na sile
                                > swojego głównego przedstawiciela.
                                >
                                > Andrzej
                                >

a gdzie ja napisałem, że bronisz Miriam? Czy uwąznie czytałeś faks Tyu??

"W nawiązaniu do przeprowadzonej rozmowy telefonicznej - proszę uprzejmie Pana
                                Prezesa o podanie przyczyn wysłania dziś na ręce Dyrektora mojej firmy faksu,
                                którego treść załączam."

z kim Tyu rozmwaiał telefonicznie?

Andrzeju, trzecim kolejnym listem wyważasz otwarte drzwi.

Hiacynt
                              • Gość: snajper Kto wysłał faks. IP: *.acn.waw.pl 09.02.03, 21:35

> Tyu dostał pismo z faksu gminy- fakt.
                                > Żebyś mnie źle nie zrozumiał - nie bronię Miriam , bo nie wiem czym ona się
                                > kierowała , ale z dostępnych informacji wynika jasno ,że to ona wysłała ten
                                > faks.Wysłała go z urzadzenia gminy.Byc może chciała odniesc wiekszy efekt
                                > podpierając sie siłą takiej organizacji.Jednak nie upoważnia to nikogo do
                                > stwarzania wrażenia konfliktu narodowosciowego.Czy była jakaś narada zarządu
                                > gminy , aby taki faks wysłac do zakładu Tyu?
                                > To jest normalna głupota żonki wpływowego VIPa- nic więcej.Z takimi aferami
                                > mieliśmy nieraz do czynienia , kiedy to członkowie rodziny bazują na sile
                                > swojego głównego przedstawiciela.
                                >
                                > Andrzej

Nie z urządzenia Gminy, tylko od Gminy. Z faksu Tyu:

>W związku z powyższym proszę uprzejmie o wyjaśnienie incydentu oraz o
                                Gminę.<

Faks wysłała GMINA, a nie MIRIAM.

Snajper.
                    • Gość: kunce jeszcze jedno kłamstwo wyjaśnio się przy okazji IP: *.chello.pl 09.02.03, 17:46

> Oświadczam, że opis zdarzeń oraz określenia użyte w faksie wobec mojej osoby

>
                      > nieprawdziwe, co jestem w stanie udowodnić.

chyba z tuzin razy przyjaciele Miriam krzyczeli, jak to tyu bezczelnie napisał,
                      iż moze udowodnić, że perła kochankiem Miriam jest.

a tyu po prostu napisał, że określenia użyte wobec niego są nieprawdziwe, jak i
                      opis zdarzeń. I tego gotów był dowieść.

acha, tak sobie myślę, że gdyby pierwszy fax był efektem nieprzemyślanego
                      impulsu, to do dzis gdy impuls minął, krzywda zostałaby juz naprawiona.
                      Jednak Miriam nie ma zamiaru wycofywać się z tego "impulsu".
                      Czuje za plecami mocne poprcie wpływowej instytycji. Niektórzy nabieraja wtedy
                      przekonania, że wolno im wszystko.
                  • Gość: AndrzejG Snajperze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.03, 17:22

>Stąd posty Perły są dla mnie dowodem,że Miriam faks wysłała z Gminy
                    >Żydowskiej, a to właśnie jest sedno problemu.
                    >
                    > Snajper.

Zawsze byłem z boku tego konfliktu , a ciągnie się on podobno od
                    początku istnienia forum.Nie śledziłem go , nie mam całościowego
                    obrazu przyczyn tego konfliktu.W innym wątku podałeś linki obalające
                    tezę Miriam o jej obronie przed Tyu.Dla mnie nie wszystki teksty
                    były jednoznaczne , ale niech tam-nie znam wszystkiego.Sądzę jednak,
                    że Ty tez nie znasz wszystkich szczegółów.Sednem nie jest fakt wysłania
                    faksu z Gminy.Sednem są intencje jakimi się kierowała.Czy to była
                    desperacja , czy zimno skalkulowana prowokacja, czy w końcu normalna
                    życiowa głupota , objawiająca si brakiem przewidywania skutków swojego
                    postepowania.Czy Ty wikłałbyś się w jakies wirtualne romanse, przeplatane
                    realnymi spotkaniami, będąc żonatym?Jeżeli tak , to musiałbyś zdawać
                    sobie sprawę z konsekwencji.Myślę ,że to była normalna głupota , z wysłaniem
                    faksu włącznie.Jakoś nie widać Miriam na forum.Dostała szlaban?

A.

• Gość: Ania Re: Snajperze IP: *.upc.chello.be 09.02.03, 17:30

> Gość portalu: snajper napisał(a):
                      >
                      > >Stąd posty Perły są dla mnie dowodem,że Miriam faks wysłała z Gminy
                      > >Żydowskiej, a to właśnie jest sedno problemu.
                      > >
                      > > Snajper.
                      >
                      > Zawsze byłem z boku tego konfliktu , a ciągnie się on podobno od
                      > początku istnienia forum.Nie śledziłem go , nie mam całościowego
                      > obrazu przyczyn tego konfliktu.W innym wątku podałeś linki obalające
                      > tezę Miriam o jej obronie przed Tyu.Dla mnie nie wszystki teksty
                      > były jednoznaczne , ale niech tam-nie znam wszystkiego.Sądzę jednak,
                      > że Ty tez nie znasz wszystkich szczegółów.Sednem nie jest fakt wysłania
                      > faksu z Gminy.Sednem są intencje jakimi się kierowała.Czy to była
                      > desperacja , czy zimno skalkulowana prowokacja, czy w końcu normalna
                      > życiowa głupota , objawiająca si brakiem przewidywania skutków swojego
                      > postepowania.Czy Ty wikłałbyś się w jakies wirtualne romanse, przeplatane
                      > realnymi spotkaniami, będąc żonatym?Jeżeli tak , to musiałbyś zdawać
                      > sobie sprawę z konsekwencji.Myślę ,że to była normalna głupota , z wysłaniem
                      > faksu włącznie.Jakoś nie widać Miriam na forum.Dostała szlaban?
                      >
                      > A.
                      >
                      Re: do Perły i Miriam
                      Autor: miriamfirst_@NOSPAM.gazeta.pl
                      Data: 09-02-2003 13:17 + odpowiedz na list

._______________________
                      Danko,

nigdy nie sugerowałam Perle, co ma napisać tu na forum, i w ogóle, co ma mysleć
                      i robić. Jest, był i będzie póki naszej przyjaźni a także poza nią - suwerenny.
                      Na tym m in. ta nasza przyjaźń polega. Dlatego niesłychanie ją sobie cenię.
                      Dlatego wszelkie nieczyste przymiotniki, użyte w stosunku do niej, ranią mnie.
                      "Cholernie mnie ranią".

Próbuje rozumieć motywy, jakimi kierowałaś się działając tak, jak działałaś.
                      Dlaczego pisałaś tak, a nie inaczej.

Prawdziwa przyjaźń, aczkolwiek ranna, przetrwa również taką próbę. Mogę
                      swobodnie napisać, że moja przyjaźń z Perłą - przetrwała.

Pozdrawiam Cię

Jak widzisz byla ,na forum kretyn molestuje wszystkich pytaniami o faksy a nie
                      zapyta osoby,ktora je wysylala.Ona sama tez nabrala wody w usta.
                      • Gość: AndrzejG Aniu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.03, 17:54

>
                        >
                        > Jak widzisz byla ,na forum kretyn molestuje wszystkich pytaniami o faksy a
                        > nie zapyta osoby,ktora je wysylala.Ona sama tez nabrala wody w usta.

Faktycznie była.To jest kolejny dowód jak mało wiem.
                        Widzisz Aniu.Weźmy pod uwagę moja osobę , zabierającą głos w tak
                        waznych dla istnienia forum sprawach , jak aktualny ...ba
                        ciągły konflikt w tym trójkącie.Nie śledzę wszystkiego , ponadto czytam
                        tylko posty ludzi co do których mam podejrzenie uzyskania jakis informacji,
                        a to z racji ograniczonego czasu.Bardzo często pracuję przy komputerze
                        i tam w tle wisi sobie forum , na które (już chyba z nałogu ) zaglądnę.
                        No i co z tego.Nie jestem w stanie wniknąć w duszę forumowiczów.
                        Tym bardziej nie wiem o zdarzeniach z realu.Dlatego nie podejmę się osądu
                        kto był przyczyną zła.Słowo pisane ma to do siebie , że nie widać oczu.
                        Nie każdy ma wzrok pokera , a tu na forum nie dość ,że łatwo blefować,
                        to jeszcze łatwiej być źle zrozumianym.

A.
                        • Gość: snajper Re: Andrzeju IP: *.acn.waw.pl 09.02.03, 21:47

> Gość portalu: Ania napisał(a):
                          >
                          > > Jak widzisz byla ,na forum kretyn molestuje wszystkich pytaniami o faksy a
                          > > nie zapyta osoby,ktora je wysylala.Ona sama tez nabrala wody w usta.
                          >
                          > Faktycznie była.To jest kolejny dowód jak mało wiem.
                          > Widzisz Aniu.Weźmy pod uwagę moja osobę , zabierającą głos w tak
                          > waznych dla istnienia forum sprawach , jak aktualny ...ba
                          > ciągły konflikt w tym trójkącie.

Andrzeju, to nie jest żadne trójkąt. Pewnie myślisz o trójkącie Miriam, Tyu,
                          Perła. Powiedz w takim razie, którym bokiem tego trójkątu jest Hiacynt, Nurni,
                          Ania, Borsuk, Krzyś, Helga, LAay_Hawk, ja ? To jest już w tej chwili sprawa
                          całego Forum, a nie tylko tych trzech osób. Pewne osoby od niszczenia
                          wirtualnego przeszli do niszczenia ludzi w realu. Czy mamy na to patrzeć
                          milcząc ?

Pozdrawiam.
                    • Gość: Hiacynt w kórych punktach możemy zarzutom zadać kłam______ IP: 195.205.252.* 09.02.03, 17:42

> Sednem są intencje jakimi się kierowała. Czy to była
                      > desperacja , czy zimno skalkulowana prowokacja, czy w końcu normalna
                      > życiowa głupota , objawiająca si brakiem przewidywania skutków swojego
                      > postepowania.

Andrzeju

sednem jest, że gmina żydowska wysłała faks do firmy Tyu.
                      Że "instytucja" załatwia prywatne jakby nie było sprawy pani Marii.

Sednem jest, że nie zaleźnie od tego, czy była to na zimno sklakulowana
                      prowopkacja, czy też głupota, Miriam nie potrafi załątwić tej sprawy. Miriam,
                      kóra przecież nie jest już sama.
                      Skoro GMINA zaangażowała swój AUTORYTET, to przecież na pewno zażądała
                      wyjaśnień od Miriam.

> Czy Ty wikłałbyś się w jakies wirtualne romanse, przeplatane
                      > realnymi spotkaniami, będąc żonatym?Jeżeli tak , to musiałbyś zdawać
                      > sobie sprawę z konsekwencji.Myślę ,że to była normalna głupota , z wysłaniem
                      > faksu włącznie.Jakoś nie widać Miriam na forum.Dostała szlaban?

Załóźmy, ze była to głupota. Miriam z Perłą zaspokajali swoje
                      ekshibicjonistyczne potrzeby "szczebiotania" na oczach forumowiczów
                      prawie dwa lata.
                      To przecież gmina po wysłąniu faksów powinna na spokojnie zbadać sprawę.
                      Dla6tego od kilku dni pytam się, czy przysłąła na forum swoich obserwatorów.
                      Jeżeli tak, może gmina zechce poznać nasz punkt widzenia.
                      Gmina wkroczyła w real Tyu, ale także swoimi faklsami wkroczyłą w nasz wirtual.
                      To jest sprawa precedensowa - czy ja mam się spodziewać faksu?
                      Bardzo ważna jest treść faksów.
                      Jakie zarzuty postawiono Tyu i w kórym punkcie możemy tym zarzutom zadać kłam.

Ja, doskonale znam historię miłości Miriam i Perły, gdyć na moich oczach ona
                      rozkwitała. I jeżeli słowo kochanek tak bardzo zbulwerował gminę i Miriam,
                      to znajdę dla użycia słowa uzasadnienie.

Hiacynt
                      • Gość: AndrzejG To nie jest konflikt narodowosciowy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.03, 18:55
                        Hiacyncie

To forum jest takim odzwierciedleniem naszego społeczeństwa i widzę,
                        że działania i ich skutki są podobne.Nie wiem czy Miriam działała z
                        premedytacją,nie wiem jakie intencje miał Tyu i Perła.Jest pewien trójkąt i
                        wokół niego toczą sie spekulacje.Podjąłeś sie karkołomnego zadania, równoważnego
                        z udowodnieniem jakichkolwiek przekrętów partyjnych w naszej rzeczywistości.
                        Myslę jednak ,że sprawa obraca się w tym trójkącie , a że zaszła tak daleko
                        i przyjęła taki groteskowy obrót - wynika jedynie z cech charakteru tych osób.
                        Powiedziałes -'sednem jest, że gmina żydowska wysłała faks do firmy Tyu'.
                        Nie.To jest bład interpretacji.To Miriam wysłała faks z urządzenia gminy,
                        a tym samym poszło to na karb gminy.Jak czytałem , jej mąż jest prezesem gminy,
                        więc nie miała żadnych ograniczeń w dostępie do faksu, więc stwierdzenie ,że
                        to gmina się miesza do naszych forumowych i ICH realnych spraw, jest naduzyciem.
                        Istotą jest z jakich podudek działała Miriam i wchodzenie na płaszczyznę
                        konfliktu narodowosciowego jest nieuzasadnione.

Andrzej
                        • Gość: Hiacynt Re: To nie jest konflikt narodowosciowy IP: 195.205.252.* 09.02.03, 20:32

> Hiacyncie
                          >
                          > To forum jest takim odzwierciedleniem naszego społeczeństwa i widzę,
                          > że działania i ich skutki są podobne.Nie wiem czy Miriam działała z
                          > premedytacją,nie wiem jakie intencje miał Tyu i Perła.Jest pewien trójkąt i
                          > wokół niego toczą sie spekulacje.Podjąłeś sie karkołomnego zadania,
                          > równoważnego z udowodnieniem jakichkolwiek przekrętów partyjnych w naszej
                          > rzeczywistości.

Andrzeju, mylisz się. Właśnie jest archiwum. Warunek konieczny,
                          odpowiedzialność za słowo. Nie może być tak, że piszesz co ci ślina na język
                          przyniesie, a gdy sią zagalopujesz w stylu perrłowym napiszsz - blefowałem?
                          Alkbo cytowałem Henryka Sienkieicza? Albo, to był tekst z Akademii pana Kleksa?
                          Wszystko w stylu perłowym, przy milczącej aprobacie niekórych forumowiczów.

> Myslę jednak ,że sprawa obraca się w tym trójkącie , a że zaszła tak daleko
                          > i przyjęła taki groteskowy obrót - wynika jedynie z cech charakteru tych osób.
                          > Powiedziałes -'sednem jest, że gmina żydowska wysłała faks do firmy Tyu'.
                          > Nie.To jest bład interpretacji.To Miriam wysłała faks z urządzenia gminy,
                          > a tym samym poszło to na karb gminy.Jak czytałem , jej mąż jest prezesem
                          > gminy, więc nie miała żadnych ograniczeń w dostępie do faksu, więc
                          > stwierdzenie ,że to gmina się miesza do naszych forumowych i ICH realnych
                          > spraw, jest naduzyciem

Właś ie ty dokonujesz nadinterpretacji. Na czym opieasz swoje słowa, że to
                          Miriam wysłala faks z gminy? CZy sądzisz, że Tyu nie potrafi odróźnić nadawcy?
                          Jak mógł wyglądać taki faks, by Tyu zapytywał ponownie Prezesa Gminy o
                          przyczyny wysłąnia faksu?

> .
                          > Istotą jest z jakich podudek działała Miriam i wchodzenie na płaszczyznę
                          > konfliktu narodowosciowego jest nieuzasadnione.
                          >

a to nie wiem do kogo piszesz? Chyba do Helgo powinieneś się zwrócić.

Hiacynt
                          • Gość: AndrzejG Re: To nie jest konflikt narodowosciowy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.03, 20:49

>
                            > Właś ie ty dokonujesz nadinterpretacji. Na czym opieasz swoje słowa, że to
                            > Miriam wysłala faks z gminy? CZy sądzisz, że Tyu nie potrafi odróźnić
                            nadawcy? Jak mógł wyglądać taki faks, by Tyu zapytywał ponownie Prezesa Gminy
                            > o przyczyny wysłąnia faksu?

Opieram to na znajomości życia i nie wyobrażam sobie , aby żona która
                            'figlowała' na necie z jakimś facetem, wystapiła do takiej organizacji
                            jak gmina, z prosba o postraszenie amanta.Jest mozliwe ,że brał w tym
                            udział mąż , ale chyba Tyu pisał cos o jego niewiedzy w tej sprawie.
                            Z tych powodów uważam ,że faks wysłała Miriam , podpierając się powagą
                            insytytucji do jakiej przynależy.Nie wiem czy te działania były celowe,
                            ale na pewno głupie.Jeżeli były przemyślane to wyszłaby z niej perfidia
                            na niespotykana skalę, sądzę jednak ,że to nie gmina jest autorem donsu.

Andrzej
    • Gość: U Re: I ty mozesz zostac donosicielem. IP: *.214.82.43.Dial1.Boston1.Level3.net 09.02.03, 22:30
      Donosiciel,to najbardziej intratna fucha na swiecie.W tej
      robocie sie nie kurzy,nie wymaga posiadania narzedzi czy
      dokonywania inwestycji ( o,moze wlasna dusze,podpisujac
      cyrograf).Gwarantowana ciaglosc pracy..wladze moga sie
      zmieniac,ale kazda z nich potrzebuje donosicieli.Nie
      wymaga inteligencji,wystarczy taka na poziomie
      magnetofonu.A jak zlozysz dom pogrzebowy,klientow
      bedziesz dostarczal sobie sam przez kapowanie.

Sa tacy.Jednak nie kazdy jest w stanie wykonywac ta
      pozornie prosta robote.
    • Gość: Krzys52 Re: I ty mozesz zostac - podbitka dla potomnych IP: *.proxy.aol.com 11.02.03, 06:02
      ...........
    • Gość: Krzys52 Blyskotliwosc Detektywa Hiacka - ISTOTNE!!! IP: *.proxy.aol.com 11.02.03, 06:45
      coś jednak wiemy_______________PISMO gminy
      Autor: Gość: Hiacynt IP: 195.205.252.*
      Data: 09-02-2003 17:30 + odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

--------------------------------------------------------------------------------

> Przeciez Miriam wie co bylo w tych faksach,skoro nie byly z gminy to dlaczego
      > nie zaprzeczy sama?Byla dzis na forum,czyta chyba ,forum skoro odezwala sie
      do
      > D-anutki,dlaczego w takim razie nie napisze w sprawie faksow?
      > Nurni ujawnil tresc faksu Tyu ,dlaczego Miriam nie ujawni tresci swoich?

z odpowiedzi Tyu możemy się domyślać co zawierał pierwszy faks
      gminy do pracodawcy Tyu:

1. dotyczy spraw prywatnych

skoro ten zwrot jest w cudzysłowie, rozmuieć należy, że pochodzi z faksu gminy.
      ..
      :::::::
      K.P.)
      To nalezy rozumiec, ze Tyu nie powiedzial jednak kto byl nadawca faxu - to wy,
      na czele z Nurniem i Hiackiem dorobiliscie te interpretacje.
      ..
      Slowa ujete w cudzyslow nalezy rozumiec jako slowa (zdania) cytowane za faxem -
      autorstwa (????) - Miriam badz Gminy. Tego z listu Tyu nie wiemy. Twierdzac, ze
      cydzyslow okresla nadawce (Gmina) wykazal sie Hiacek ponadprzecietnym
      matolectwem. I samo to wystarcza do zdyskredytowania tego kretyna (cudzyslow =
      Gmina; gdzie cie tato do szkoly posylali osle jeden?)oraz jego opinii.
      ..
      Oczywiscie, ze mozna domniemywac takze to co Hiacek sugeruje, jednakze, co
      zaznaczylem, mozna to domniemywac TAKZE. I nie w oparciu o ten cudzyslow,
      debilu.
      Ale, mozna tez domniemywac cos znacznie bardziej prawdopodobnego. Otoz gdyby
      nadawca byla Gmina wowczas Tyu nie mialby najmniejszych problemow z
      opublikowaniem tej informacji. Powiedzialy prawde, efekt osiagnalby ten sam a
      nikt nie czepialby sie o jakies niescislosci (lacznie ze mna). Podalby to
      podobnie jak info. o SMSie z telefonu Miriam. Gdyby o SMSie sklamal a Miriam
      dochodzila swego przed sadem wowczas nie byloby najniejszych problemow z
      wykazaniem, ze tego dnia Miriam nie telefonowala. Tymczasem Tyu mowi jasno o
      telefonie a niejasno o atorze/nadawcy Faxu.
      Czy nie mogl zatem powiedziec Tyu, ze to Gmina wyslala Fax? Mogl, ale tylko w
      przypadku gdyby to byla prawda. W przeciwnym wypadku rowniez wykazane zostaloby
      klamstwo. To dlatego nie obciazyl Tyu Gminy nadaniem faxu: byloby to klamstwo,
      bez trudu dajace sie udowodnic.
      Czy mogl powiedziec, ze to byl fax od Miriam? Oczywiscie, ze tak. Tyle, ze z
      cala pewnoscia nie wywolaloby to spodziewanej reakcji. Podpieranie sie Gmina to
      znacznie grubsze swinstwo niz prywatny donos. A i odpowiednio mocniej
      dyskredytuje zarowno Miriam jak i Gmine. A przy tym, w razie co, nie powiedzial
      przeciez Tyu, ze to wysylala Gmina - o co wiec chodzi? (juz widze te jego
      niewinna mine).
      ..
      I to by bylo na tyle, prosze brudnego intryganckiego towarzystwa.
      ..
      K.P.
      ..
      PS....Do Snajpera. "Spierdalaj" to ty sobie mozesz teraz powiedziec wlasnej
      mamie, klamco, oszczerco i zapewne zlodzieju.
      ..
      ..
      ..
      ::::::::::
      ..
      ..
      ..
      ..

Gmina napisałą, że Tyu hańbi placówkę, której jest pracownikeim.

Pytanie oczywiste:
      na czyich słowach, na jakich faktach oparła się gmina, by tak ostrego
      sformułowania użyć. Kto był informatorem gminy - czy tylko Miriam?,
      Jakie informacje gminie przekazano, że wystosowałą takie pismo.
      Czy za użycie słowa "kochanek" na forum, gmina w OFICJALNYM piśmie
      do instytucji PAŃSWTOWEJ - opieram się na słowach Perły, napisała,
      że Tyu HAŃBI placówkę.

NIESŁYCHANE !!!!

3. Oświadczam, że opis zdarzeń oraz określenia użyte w faksie wobec mojej osoby
      są nieprawdziwe, co jestem w stanie udowodnić.

Jak gmina przedstawiła OPIS ZDARZEŃ, i jakich iokreśleń użyła wobec Tyu.

Jednak coś wiemy, momo że nie znamy treści pierwsego faksu.

Hiacynt

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka