Gość: maciel IP: *.poznan.ppp.tpnet.pl 19.03.01, 14:20 Mit ... czy jednak trochę rzeczywisto�ci ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Luzer Re: Mit Holocaustu IP: *.opole.dialup.inetia.pl 19.03.01, 14:33 Gość portalu: maciel napisał(a): > Mit ... czy jednak trochę rzeczywisto�ci ? Mam nadzieję, że nikt nie będzie z Tobą dyskutował. Pogadaj sobie z Ratajczakiem i Benderem na stronie Radia Maryja. Nie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Banan Re: Mit Holocaustu IP: 195.94.211.* 19.03.01, 16:18 Popieram. Dlaczego ta dyskusja nie jest moderowana??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorgreg Re: Mit Holocaustu IP: *.miasto.szczecin.pl 19.03.01, 14:44 Wybacz, ale jak czytam "Mit holokaustu" to sie mi scyzoryk w kieszeni otwiera. Holokaust jest udokumentowany i ponad wszelkie watpliwosci udowodniony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLAWEK.R Re: Mit Holocaustu IP: 212.179.157.* 19.03.01, 15:28 Gość portalu: maciel napisał(a): > " Mit ... czy jednak trochę rzeczywisto�ci ?" Chlopcze,zwiedz Oswiecim-Birkenau,Majdanek i Treblinki;wejdz do czytelni,znaj- dziesz tam mnostwo prac na temat Holocaustu i wspomnien osobistych ludzi ktorzy przezyli to pieklo,a potem udawaj naiwniaczka.Co do Twej rakcji na moja,raczej sie powstrzymaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: Mit Holocaustu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.01, 15:37 Istnienie takiego mitu jest niewątpliwe, czego dowodzi penalizacja rewizjonizmu historycznego. Jest to rzecz zdumiewająca - wszyscy jednym głosem krzyczą, że historia Holocaustu jest udowodniona ponad wszelka wątpliwość, a jednocześnie panicznie unikają dyskusji. Czego się boją, skoro "źródła, świadkowie i dokumenty" potwierdzają całkowicie obowiązującą wersję? Dlaczego do tej pory nikt nie zdołał przeprowadzić specjalistycznej ekspertyzy kryminalistycznej i chemicznej obiektów w KL Auschwitz wskazywanych jako komory gazowe? Coś musi być na rzeczy, tym bardziej, że i ustalenia oficjalne są po cichu korygowane: encyklopedia Britannica podawała kilka lat temu, że w Auschwitz zginęło do 4 mln Żydów. Obecnie przyznaje się oficjalnie, że ofiar było co najwyżej 1,4 mln. Weryfikacja tych danych jest zsługą m. in. rewizjonistów, więc czepianie się ich jest tak do końca nieuczciwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luzer Do Luki IP: *.opole.dialup.inetia.pl 19.03.01, 16:13 Gość portalu: luka napisał(a): ... encyklopedia Britannica podawała kilka lat temu, że w Auschwitz > zginęło do 4 mln Żydów. Obecnie przyznaje się oficjalnie, że ofiar było co > najwyżej 1,4 mln. Weryfikacja tych danych jest zsługą m. in. rewizjonistów, > więc czepianie się ich jest tak do końca nieuczciwe. Luka, o czym Ty mówisz?!!Sądząc z Twojego stylu wypowiedzi, jesteś wykształconym człowiekiem. I co?! Triumfalnie ogłaszasz - zginęło nie 4 mln, a "tylko" 1,4?!! Toż włos się na głowie jeży! To znaczy że "...1,4 mln zagazowanych ludzi jest OK, no, co innego, gdyby było ich, powiedzmy 4 mln... taak, wtedy byśmy się zastanowili nad ewentualną krytyką... A gdyby to jeszcze nie byli Żydzi, taak, wtedy byśmy może nawet krzyczeli!" Przecież to jakaś paranoja. A gdyby ich zagazowano tylko 0,5 mln, to wtedy, rozumiem, w ogóle nie byłoby o czym mówić!! Zasłuż na miano rewizjonisty i zrewiduj swój punkt myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Banan Re: Do Luki IP: 195.94.211.* 19.03.01, 16:22 Nie dyskutuj z nią. Nie warto. Jest tu stałym gościem i wypisuje takie bzdury, że włos się jeży. Moja babcia była więziona w Oświęcimiu (na szczęście tylko pare miesięcy) Nie moge z niej wyciagnąć żadnych informacji, ale z tego co mi się udało, to po prostu wymiękam. Czy luka dalej chce podyskutować? Ciebie pozdrawiam, luki nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: Do Luki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.01, 16:34 Gość portalu: Banan napisał(a): > Nie dyskutuj z nią. Z nim. > Nie warto. Jest tu stałym gościem i wypisuje takie bzdury, > że włos się jeży. Ciekawe. Ani razu ze mna nie polemizowałeś. > Moja babcia była więziona w Oświęcimiu (na szczęście tylko > pare miesięcy) Nie moge z niej wyciagnąć żadnych informacji, ale z tego co mi > się udało, to po prostu wymiękam. Czy luka dalej chce podyskutować? Tak. Niestety chyba nie z tobą - unikanie tematu przy jednoczesnym atakowaniu ad personam jest typowe dla osób potrafiących jedynie bezmyślnie powtarzać komunały wyniesione ze szkół czy telewizji. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Banan Re: Do Luki IP: 195.94.211.* 19.03.01, 17:07 Gość portalu: luka napisał(a): > Gość portalu: Banan napisał(a): > > > Nie dyskutuj z nią. > > Z nim. To sorki. > > Nie warto. Jest tu stałym gościem i wypisuje takie bzdury, > > że włos się jeży. > > Ciekawe. Ani razu ze mna nie polemizowałeś. Dlatego, że z niktórymi rzeczami nie chce dyskutować. Ja wiem swoje, bo bliska mi osoba przeszła przez to piekło. To jest dla mnie argument ostateczny, który do Ciebie i tak nie trafi. > > Moja babcia była więziona w Oświęcimiu (na szczęście tylko > > pare miesięcy) Nie moge z niej wyciagnąć żadnych informacji, ale z tego co > mi > > się udało, to po prostu wymiękam. Czy luka dalej chce podyskutować? > > Tak. Niestety chyba nie z tobą - unikanie tematu przy jednoczesnym atakowaniu a > d > personam jest typowe dla osób potrafiących jedynie bezmyślnie powtarzać komunał > y > wyniesione ze szkół czy telewizji. Szkoda. Nie oglądam telewizji, więc żadnych komunałów z niej siłą rzeczy nie wynoszę. Naprawdę, po co dyskusja? Ja mam niezbite dowody w postaci opowieści mojej babci (siedziała za AK a nie za pochodzenie) a także tatuażu na jej ręce. Kto to kwestionuje, z tym ja w polemiki wchodzić nie chce, bo powtarzam: po co? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: Do Banan IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.01, 10:06 Gość portalu: Banan napisał(a): > Ja wiem swoje, bo bliska mi > osoba przeszła przez to piekło. To jest dla mnie argument ostateczny, który do Ciebie i tak nie trafi. Z całym szacunkiem dla Twojej Babci - niestety Jej świadectwo nie jest to argumentem ostatecznym. Świadkowie pewnych wydarzeń widzą swoje, nadają swoim wspomnieniom rys subiektywny i najczęściej nieco odmienny od rzeczywistych wydarzeń. Dlatego zeznania naocznych świadków muszą być weryfikowane, czy to przez historyków, czy to przez sądy (np. pamiętasz wyrok w sprawie zabójstwa w sklepie "Ultimo"? Sąd nie dał wiary naocznemu świadkowi!). > Naprawdę, po co dyskusja? Ja mam niezbite dowody w postaci opowieści mojej babci > (siedziała za AK a nie za pochodzenie) a także tatuażu na jej ręce. Kto to > kwestionuje, z tym ja w polemiki wchodzić nie chce, bo powtarzam: po co? A ja powtarzam: wspomnienia nie są niezbitymi dowodami! Kilku kronikarzy oblężenia Zbaraża w 1649 r. niezależnie od siebie wspomina, że polskie umocnienia oblegała 500- tysięczna armia kozacko-tatarska. I co - mimo, iż jest to świadectwo naocznych świadków, uczestników walk, zeznania te są oczywistymi nonsensami. A w polemiki warto wchodzić, czego dowodem jest weryfikacja liczby ofiar Oświęcimia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Banan Re: Do Banan IP: 195.94.211.* 20.03.01, 14:20 Co ty mówisz??? Przecież świadków jest około 50000 - ludzie którzy zostali wyzwoleni, ci nieliczni którzy przeżyli. Ale rozumiem. Dla Ciebie niec nie jest oczywiste jeżeli chodzi o Żydów. Chociażby świadków było miliard i wszyscy mówili to samo, to dla ciebie nie byłoby to i tak nic nie warte. A co do subiektywizmu mojej Babci, to żyje jeszcze jej siostra. Też ma tatuaż i o dziwo mówi to samo. Ale taraz powiesz: eeeetam, zmówiły się. Proponuje poruszyć nastęujący wątek: II Wojny Światowej nie było. Ja tam nie wierzę milionowi świadków. Historycy mijają się z prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: Do Banan IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.01, 14:43 Gość portalu: Banan napisał(a): > Co ty mówisz??? Przecież świadków jest około 50000 - ludzie którzy zostali > wyzwoleni, ci nieliczni którzy przeżyli. Przepraszam, ale sam stwierdziłeś, że rozstrzygające jest dla ciebie świadectwo Babci. Ja w odpowiedzi napisałem tylko, że nawet zeznania naocznych swiadków wymagają potwierdzenia, więc nie powinieneś opierać się tylko na jednej relacji. > Ale rozumiem. Dla Ciebie niec nie jest > oczywiste jeżeli chodzi o Żydów. Oczywiście, że nic nie rozumiesz, rasisto. Cały czas piszę o zamordowanych w Auschwitz, a nie o Żydach. Dla mnie każda ofiara narodowych socjalistów jest godna szacunku, ty natomiast posługujesz się kryteriami rasowymi. > A co do > subiektywizmu mojej Babci, to żyje jeszcze jej siostra. Też ma tatuaż i o dziwo > mówi to samo. Ale taraz powiesz: eeeetam, zmówiły się. Obrońcy Zbaraża również mówili jak jeden mąż: wrogów było 0,5 mln i basta. Zmówili się? > Proponuje poruszyć nastęujący wątek: II Wojny Światowej nie było. Ja tam nie > wierzę milionowi świadków. Historycy mijają się z prawdą. A co masz do historyków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: Do Luzera IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.01, 16:44 Gość portalu: Luzer napisał(a): > Luka, o czym Ty mówisz?!!Sądząc z Twojego stylu wypowiedzi, jesteś wykształcony > m > człowiekiem. I co?! Triumfalnie ogłaszasz - zginęło nie 4 mln, a "tylko" 1,4?!! > > Toż włos się na głowie jeży! To znaczy że "...1,4 mln zagazowanych ludzi jest O > K, > no, co innego, gdyby było ich, powiedzmy 4 mln... taak, wtedy byśmy się > zastanowili nad ewentualną krytyką... To, że zginęło tam mniej ludzi, niż do tej pory podawano JEST powodem do radości. Szczególnie dla Żydów. Jaka informacja jest lepsza: "stary, cała twoja rodzina zginęła" czy "wiesz, okazało się, że część twoich bliskich żyje"? Czy fakt nowych ustaleń podważa w jakiś sposób zbrodniczą wymowę Oświęcimia? > A gdyby to jeszcze nie byli Żydzi, taak, > wtedy byśmy może nawet krzyczeli!" Przecież to jakaś paranoja. A gdyby ich > zagazowano tylko 0,5 mln, to wtedy, rozumiem, w ogóle nie byłoby o czym mówić!! Gdzie ja coś takiego napisałem? > Zasłuż na miano rewizjonisty i zrewiduj swój punkt myślenia. Dlaczego mam rewidować? Mam obowiązek wierzyć we wszystko, czym bombardują mnie publikatory? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luzer Do Luki IP: *.opole.dialup.inetia.pl 19.03.01, 17:09 > > To, że zginęło tam mniej ludzi, niż do tej pory podawano JEST powodem do > radości. Szczególnie dla Żydów. Tak masz rację, to może być powód do radości, ale TYLKO dla Żydów. Dla nas, Gojów, jest to potworna tragedia, niezależnie od ilości milionów zamordowanych ludzi. Jaka informacja jest lepsza: "stary, cała twoja> > rodzina zginęła" czy "wiesz, okazało się, że część twoich bliskich żyje"? Wybacz, ale Ten przykład mocno zalatuje mi demagogią. "Co prawda mama i tata nie żyją, ale, słuchaj - bomba!! - wujek Józek przeżył!!!" Nikt z nas nie wie jak zareagowałby w takiej sytuacji, więc nie cieszmy się w zastępstwie tych, którym było dane przeżyć te okropieństwa. > Czy fakt nowych ustaleń podważa w jakiś sposób zbrodniczą wymowę Oświęcimia? Moim zdaniem,oczywiście,że podważa. Stwarza się wrażenie: "wiecie, nie było tak źle z tymi Żydami, te obozy to nie były obozy zagłady tylko obozy pracy (Bender), no, może za bardzo pracowali, to się ten i ów zapracował na śmierć" Rozumiesz ten mechanizm? To, mniej więcej tak, jakby ktoś po zamordowaniu człowieka pocieszał wdowę po nim: "Wiesz, źle wyglądał. I tak pewnie niedługo by umarł, więc nic specjalnie tragicznego się nie stało". > ...Mam obowiązek wierzyć we wszystko, czym bombardują mnie publikatory? A swoje rewizjonistyczne wiadomości to skąd niby wziąłeś? Sam wymyśliłeś? Też ktoś Cię "zbombardował". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: Do Luzera IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.01, 10:31 Gość portalu: Luzer napisał(a): > Jaka informacja jest lepsza: "stary, cała twoja> > > rodzina zginęła" czy "wiesz, okazało się, że część twoich bliskich żyje"? > > Wybacz, ale Ten przykład mocno zalatuje mi demagogią. "Co prawda mama i tata n > ie > żyją, ale, słuchaj - bomba!! - wujek Józek przeżył!!!" Nikt z nas nie wie jak > zareagowałby w takiej sytuacji, więc nie cieszmy się w zastępstwie tych, którym > było dane przeżyć te okropieństwa. Wybacz infantylny przykład, ale sens pozostaje niezmieniony. Naprawdę nie wiesz, jakbyś w takiej sytuacji zareagował??? Byłoby ci przykro, że wujek Józek jednak przeżył? Hm... >> Czy fakt nowych ustaleń podważa w jakiś sposób zbrodniczą wymowę Oświęcimia? > Moim zdaniem,oczywiście,że podważa. Stwarza się wrażenie: "wiecie, nie było tak > źle z tymi Żydami, te obozy to nie były obozy zagłady tylko obozy pracy (Bender > ), no, może za bardzo pracowali, to się ten i ów zapracował na śmierć" >Rozumiesz ten mechanizm? To, mniej więcej tak, jakby ktoś po zamordowaniu >człowieka pocieszał wdowę po nim: "Wiesz, źle wyglądał. I tak pewnie niedługo by >umarł, więc nic specjalnie tragicznego się nie stało". Przepraszam, co jest ważniejsze: prawda historyczna czy robienie wrażenia? Do tej pory wszyscy właśnie wrażenie robili - gadanie o 4 mln zabitych bez echa nie przechodzi. Teraz, gdy wyszło na jaw (i proszę nie oskarżać mnie o rewizjonizm - liczbę 1,4 ofiar podał oficjalnie dyrektor Muzeum Oświęcimskiego Franciszek Piper. Nawiasem pisząc nic on z rewizjonistami nie ma wspólnego, wręcz przeciwnie, mimo to jego ustalenia wywołały na niego podobną nagonkę w prasie, jak na mnie tutaj na forum), że liczba ofiar była mniejsza, należy zrewidować liczby podawane w książkach, encyklopediach, przewodnikach itd., a nie szukać na siłę usprawiedliwiania rzeczy, która nie jest do obrony. Bo nie jest - 1,4 mln to górna granica, coraz częściej zresztą kwestionowana. Piszesz, że liczba 1,4 mln podważa zbrodniczą wymowę Oświęcimia. A od jakiej liczby przestałaby podważać? Od 1,5 mln? 2 mln? 3,5? Skąd u ciebie taka skłonność do bezdusznego, matematycznego oceniania cierpień innych ludzi? > > ...Mam obowiązek wierzyć we wszystko, czym bombardują mnie publikatory? > > A swoje rewizjonistyczne wiadomości to skąd niby wziąłeś? Sam wymyśliłeś? Też > ktoś Cię "zbombardował". Wybacz, ale jest różnica między lekturą książek specjalistycznych, a propagandą mediów. Niestety oczywistym jest, że większość dyskutantów opiera się na prymitywnej wiedzy z TV czy prasy, a nie specjalistycznych publikacji. Stąd nieumiejętność dyskutantów merytorycznej polemiki, a skłonność do emocjonalnych stanowisk. Poza tym rewizjonizm to nie tylko kwestionowanie oficjalnej historii Holocaustu, lecz ogólny hurt historiografii starający się uzyskać szersze spojrzenie na wydarzenia historyczne, które do tej pory podawano w sposób bezkrytyczny (np. przyczyny ataku Hitlera na ZSRS, militarne znaczenie powstania warszawskiego, rola Kleopatry w dziejach itp. itd.). Wściekły ryk wydobywający się z gardzieli pewnych osób na dźwięk słowa rewizjonizm świadczy o ich fanatycznym (a wiec bezkrytycznym) podejściu do oficjalnej wersji historii; nic więc dziwnego, że gdy wali im się wyobrażenie o przeszłości reagują emocjonalnie. Rozumiem taką postawę, ale jej nie pochwalam, gdyż uważam ją za nierozsądną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slawek.R Re: Do Luki IP: 212.179.157.* 19.03.01, 16:54 Luzer! Banan ma racje.Pezejdz sie po innych portalach i przeczytaj wszystkie "madrosci" Luki,wtedy zrozumiesz ze masz do czynienia z antysemicka paronoja. Dla niej wymordowanie 10-ciu milinow Zydow byloby wielkim swietem.Zauwazysz tez z jaka zachlannoscia chwyta sie cytat neo-nazistow,ktorzy zaprzeczaja istnienia holocaustu,ignorujac faktom podwierdzonych przez swiadkow,ktorzy przezyli Oswiecim-Brzezinki,Majdanek iTreblinki,nie mowiac juz o faktach zadokumentowa- nych.Mozesz mi wierzyc,ze Twoj wstrzas nie wzruszyl ja nawet na pol sekundy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luki "luka" to nie "Luki"! IP: 213.76.200.* 19.03.01, 18:37 Tak na wszelki wypadek - by nie byc wrzucanym do jednego worka. Jestem Luki, nie luka i z jej/jego pogladami nie mam nic wspolnego. Najwyrazniej za duzo naczytala sie Irvinga i, ostatnimi czasy, rowniez Ratajczaka. Pogadanki w radiu Maryja tez pewnie mialy wplyw. Popieram Slawka, Luzera, Banana i gorgrega. Luki (nie luka!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: do Lukiego IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.01, 10:08 Gość portalu: Luki napisał(a): > Tak na wszelki wypadek - by nie byc wrzucanym do jednego worka. > Jestem Luki, nie luka i z jej/jego pogladami nie mam nic wspolnego. > Najwyrazniej za duzo naczytala sie Irvinga i, ostatnimi czasy, > rowniez Ratajczaka. Pogadanki w radiu Maryja tez pewnie mialy wplyw. A skąd ty wiesz, co ja czytuję, skoro nie znasz moich poglądów? A nie znasz ich, gdyż nawet nie wiesz, żem rodzaj męski. Zanim zaczniesz się kogoś czepiać, najpierw sprawdź, kto zacz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re:Luki i luka IP: 209.249.158.* 20.03.01, 19:17 wyjasnienie luka - sredniowiecze,zascianek,wstecznictwo,prowokacja Luki - promyk oswiaty dziekuje za uwage Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Do Luki IP: *.klik.poznan.pl 22.03.01, 18:03 W Oświęcimiu nie zagazowano nikkogo, ale ok. 100000-20000n ludzi zmarło, głównie na tyfus lub zostało zamordowanych winny sposób. To przykre ale podczas trzech dni bombardowania Drezna przez aliantów zginęło tyle samo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luki do MACIEJA IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.03.01, 00:22 > W Oświęcimiu nie zagazowano nikkogo, ale ok. 100000-20000n ludzi zmarło, > głównie na tyfus lub zostało zamordowanych winny sposób. To przykre ale > podczas trzech dni bombardowania Drezna przez aliantów zginęło tyle samo! Tak, oczywiscie! A w Powstaniu Warszawskim dzielni Niemcy walczyli z polskim okupantem! A Drezno ze swoimi dziesiatkami tysiecy uchodzcow (o czym alianci dobrze wiedzieli) tez bylo zbrodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gix Luzer to kretyn. Trzeba nowych badan. IP: 64.40.46.* 20.03.01, 19:45 Jezeli ktos klamie w liczbach to podwaza to jego wiarygodnosc. Czyli moga klamac na temat tego ludobojstwa. Ja nie wiem jaka jest prawda, dlatego trzeba robic badania, jak chce tego Irving. Trzeba byc niezlym kretynem i fanatykiem, zeby bronic tezy i zabraniac jej rzeczowego sprawdzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luzer Do "naukowca" Gixa IP: *.opole.dialup.inetia.pl 21.03.01, 10:15 Gość portalu: Gix napisał(a): > Jezeli ktos klamie w liczbach to podwaza to jego > wiarygodnosc. > Czyli moga klamac na temat tego ludobojstwa. > Ja nie wiem jaka jest prawda, dlatego trzeba robic > badania, jak chce tego Irving. > Trzeba byc niezlym kretynem i fanatykiem, zeby bronic > tezy i zabraniac jej rzeczowego sprawdzenia. Są badania i badania. Twoi idole w Auschwitz też prowadzili przeróżne "badania", od których włos sie jeży na głowie. Jeśli nazywasz "badaniami" celowe próby wybielenia zbrodniarzy dla których nie ma konkurencji w historii ludzkości, to nie mamy o czy ze sobą mówić. No, ale czego wymagać od kogoś, kto swoją wypowiedź zaczyna od inwektyw? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irys Re: Mit Holocaustu i Powstania Warszawskiego IP: 61.12.7.54, 203.101.17.* 24.03.01, 03:34 Moze sprzezenie tych tematow przyblizy prawde miejsc i wydarzen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Mit Holocaustu IP: *.proxy.aol.com 20.03.01, 16:48 Najpierw bylo smiesznie czytac modrosci Luka- co by inni napisali to nonsens.Jakaz to zonglerka!!!! Smiesznie juz nie jest.Luka wylewa z siebie potoki slow ( ba nawet ladnie to uklada )ktore maja tylko na celu ..???????????? STOP !!czy maja jakis cel ??? Narcyz zpatentem na racje. Nie wystarcza wypowiedzi swiadkow ,badania historykow,orzeczenia sadow, ba nawet zeznania tych ktorzy dokonywali zbrodni! Luka to ZREWIDUJE !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Mit Holocaustu IP: *.wroclaw.tpnet.pl 20.03.01, 18:02 Gość portalu: ewa napisał(a): > Najpierw bylo smiesznie czytac modrosci Luka- co by inni napisali to > nonsens.Jakaz to zonglerka!!!! Smiesznie juz nie jest.Luka wylewa z siebie > potoki slow ( ba nawet ladnie to uklada )ktore maja tylko na celu ..??????????? > ? > STOP !!czy maja jakis cel ??? Narcyz zpatentem na racje. > Nie wystarcza wypowiedzi swiadkow ,badania historykow,orzeczenia sadow, > ba nawet zeznania tych ktorzy dokonywali zbrodni! > Luka to ZREWIDUJE !! > STRACH BYC POLAKIEM. Nieswiadmosc interlokutorow LUKI o probie przerzucenia winy zbrodni hitlerowskich i przyzwolenia amerykanskiej finansjery na holocaust mimo informacji dostarczonych m. in. przez Karskiego i utajnionych do konca wojny. Oswiadczenie kanclerza Schredera o koncu niemieckiej pokuty, sprawy w sadach amerykanskich o odszkodowanie od Polski na rzecz organizacji zydowskich 60 mlrd $, Karmel, krzyze oswiecimskie, prowokacja kielecka, Jedwabne , napor na Polakow by jakos przyznali sie do zbiorowego wspoludzialu w zagladzie Zydow. Niechec do ujawnienia dokumentow z Muzeum Historii Holocaust wywiezionych z Polski w 1968 r, ujawnienia dokumentow radzieckich i londynskich . Wyscig politykow do przepraszania lacznie z Prezesem IPN Kieresem przed zbadaniem faktow i tak liczna rzesza otumanionych , niezdolnych do logicznego wnnioskowania a tym bardziej do dawania odporu oszczercom Polski i Polakow czytelnikow gazety brata Stefana Michnika poraza i przeraza. Jesli wnuczka ofiar Auschwitz doklada sie do procesu wybielania Nemcow i oczerniania Polakow, znających historię i meandery polityki swiatowej to mogę tylko pogratulowac Michnikowi dobrze wykonanej roboty. Propagandowo-zniewalającej Pozdrawiam niezindoktrynizowanych.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: Mit Holocaustu - ewa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.01, 09:40 Gość portalu: ewa napisał(a): > Najpierw bylo smiesznie czytac modrosci Luka- co by inni napisali to > nonsens.Jakaz to zonglerka!!!! Smiesznie juz nie jest.Luka wylewa z siebie > potoki slow ( ba nawet ladnie to uklada )ktore maja tylko na celu ..??????????? > STOP !!czy maja jakis cel ??? Narcyz zpatentem na racje. Cel jest bardzo prosty - ustalenie prawdy historycznej. > Nie wystarcza wypowiedzi swiadkow ,badania historykow,orzeczenia sadow, > ba nawet zeznania tych ktorzy dokonywali zbrodni! > Luka to ZREWIDUJE !! Owszem, szanowna Pani, nie czasami nie wystarczają, vide - sprawa Jedwabnego. Mamy wypowiedzi świadków, publikacje historyczne, orzeczenia sądow oraz zeznania uczestników - i nadal nie wiemy nic konkretnego, nawet w kwestiach podstawowych, np. ile właściwie było ofiar (1600 jak chce Gross, czy 300 jak wykazuja wstępne badania masowego grobu), kto był inspiratorem i wykonawcą zbrodni (nie wyjasniona kwestia odpowiedzialności Niemców - sam Gross przyznaje, że w miasteczku tego dnia było gestapo) oraz rola Polaków (z własnej inicjatywy uczestniczyli w mordzie czy byli zmuszeni przez żandarmerię lub SS). Dlatego nie należy się obrażać o to, iż dąży się do bezspornych ustaleń. Rozumiem, że Pani, jako kobieta i niehistoryk, ma nieco inne, emocjonalne podejście do historiografii, niestety jest ono, nazwijmy to, niemerytoryczne. I tylko o to tu chodzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indris Re: Mit Holocaustu IP: 213.135.34.121, 213.135.34.30, 213.135.34.* 20.03.01, 18:54 Gość portalu: maciel napisał(a): > Mit ... czy jednak trochę rzeczywistości ? W Anglii istnieje podobno Klub Płaskiej Ziemi. Możebyście połączyli wysiłki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gebert Re: Mit Holocaustu IP: *.klik.poznan.pl 22.03.01, 18:10 Podczas wojny w zatoce Perskiej wojska "sprzymierzony", już po zawarciu zawieszenia broni między stronami konfliktu zamordowału podczs nalotów i bombardowań ok. 100 tys. zołnierzy irackich! Czy to nie jest zbrodnia wojenna, zbrodnia przeciw ludzkości? 300 żydów z jedwabnego to naprawdę ....niewiele! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slawek.R Re: Mit Holocaustu IP: 212.179.157.* 22.03.01, 22:56 Gosc portalu Gebert napisal:"300 zydow z Jedwabnego to naprawde...niewie- le". Gdyby w Jedwabnem wymordowano 10000 Zydow a nie 1600(bo taka byla liczba wymordowanych),serduszko Geberta wypelniloby sie nieokelzana radoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolo Re: Mit Holocaustu IP: *.unregistered.formus.pl 21.03.01, 09:52 "...Milczeli o latach 1944-1948 sedziowie, prokuratorzy, oficerowie sledczy i straznicy wiezienni, z obawy przed sankcja karna lub odpowiedzialnoscia polityczna. Milczeli obroncy i swiadkowie, bo obawiali sie, ze za ujawnienie przestepczych praktyk sadow ten sam system - wciaz wszechobecny - zemsci sie na nich. Milczeli tez skazani na kare smierci, a potem ulaskawieni, cjoc przyczyny tej postawy byly bardziej skpmplikowane. Przeszli oni przez pieklo. Wielu z nich zalamalo sie, skladalo klamliwe, wymuszone zeznania, obciazalo swych towarzyszy, wspoldzialajac w niecnych praktykach sluzb bezpieczenstwa i sadow." Autorka dowodzi ze 300,000 niewinnych Polakow zginelo w latach 1944-1948 z rak rzadow zydowskiego ZPP, majacego poparcie Sowieckiej Armii stacjonujacej wowczas w Polsce. Jest to konieczna lektura dla kazdego Polaka. Nie mozemy zapomnic o Polskim Holokauscie lat 1944-48. Mimo zakonczenia wojny z Niemcami byl to okres grozy, ktory zakonczyl sie wprowadzeniem totalitarnego ustroju w Polsce i falszywej, pozorowanej demokracji, ktora istnieje do dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franc Jesli Holokast byl naprawde ............ IP: *.orlando-04rh15rt.fl.dial-access.att.net 22.03.01, 18:33 Ja zmoderuje ta dyskusje. Jesli Holokast byl naprawde tak jak zydzi probuja przedstawic, to prosze mi powiedzic skad sie wzielo tylu zydow w Nowym Yorku i Palm Beach??? Oni pownni uzyzniac polka glebe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luzer Re: Jesli Holokast byl naprawde ............ IP: *.opole.dialup.inetia.pl 23.03.01, 02:03 Gość portalu: Franc napisał(a): > > Jesli Holokast byl naprawde tak > jak zydzi probuja przedstawic, > to prosze mi powiedzic skad sie > wzielo tylu zydow w Nowym Yorku > i Palm Beach??? > Oni pownni uzyzniac polka glebe. Stąd się Francku wzięło, że, być może o tym nie wiesz, ale w USA nie było nazistowskiej okupacji i nie zadziałał tam ten, jak Ty go nazywasz - "Holokast". Widzisz? I znowu troszeczkę zmądrzałeś. Niewiele, ale jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berg Re: Jesli Holokast byl naprawde ............ IP: *.ipt.aol.com 24.03.01, 06:49 Luzer , Fuckir i Grzes. W dupie bywacie i poza gownem nic nie widzieliscie. Zajzyjcie tutaj ciemnoty syjonistyczne http://www.medianet.pl/~naszapol/0051fiji.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???????? !!Uwaga-franc to ten pedal Hans-franca olac go !!! IP: 213.8.128.* 24.03.01, 07:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irys Re: Mit Holocaustu IP: 61.12.7.54, 203.101.17.* 24.03.01, 03:22 W mitycznych muzgach nie ma miejsca na rzeczywistosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berg Re: Mit Holocaustu IP: *.ipt.aol.com 24.03.01, 07:17 Bardzo zle sie dzieje, jesli mowiac o holocauscie zapomina sie o glownych ofiarach czyli o ateistach Rosjanach i innych narodach takich jak Polacy czy Francuzi. W czym inne byly ofiary zydowskie od ofiar polskich czy rosyjskich i dlaczego tych izraelitow traktujemy dzis oddzielnie jako narod wybrany? Skonczyc nalezy z tym rasizmem i powiedziec trzeba prawde mlodemu pokoleniu, o tym kto walczyl z najezdzca hitlerowskim a kto probowal sie z nim wspolpracowac i uciekl za Bog. Czy mlodzi Zydzi w Izraelu ucza sie cokolwiek o ofiarach rosyjskich czy polskich czy katolockich w szkolach Yeshiva - nie ani slowa. Wiec dlaczego my musimy uczyc nasze dzieci o zafalszowanym holocauscie, ktore nie jest wyrazem w jezyku polskim. Zaczyna sie stawiac pomniki-muzea Holocaustu na niemieckiej i polskiej ziemi Zydom, ktorzy NIC dobrego nie robili dla kraju, w ktorym zyli, ktorzy nie identyfikowali sie z Niemcami czy z Polska i nie byli tym krajom lojalni. Dzisiaj tym zdrajcom narodu niemieckiego i polskiego trzeba oddawac hold, budowac im pomniki, odbudowywac ich domy modlitwy, gdzie czcza szatana i wpajaja nienawisc do innych narodow, izolacjonizm i to jak z innych narodow zrobic glupcow, poddanych i niewolnikow. I to wszystko odbywa sie niby pod plaszczykiem 'religii' judaizmu, ktora to ideologia jest czystym szatanizmem tak jak zionizm jest forma zydowskiego faszyzmu. Niemcy to kraj, ktore za sprawa Zydow tona w pornografii i upadku moralnym, gdzie rodzina na skutek zydowskiej propagandy juz nic nie znaczy, gdzie rozwody bija rekordy, ujemny przyrost naturalny jest najwiekszy w Europie ponosi kare zato, ze ktos taki jak Adolf Hitler majac dobre intencje posunal sie troche zbyt daleko. Nastepnym krajem, ktory nalezaloby zniszcyc ekonomicznie i rozlozyc moralnie jest ostaja katolicyzmu czyli Polska, atakowana mocniej nawet w USA niz w Izraelu. Zyd z Lodzi wypowiadal sie na lamach jednej z telewizji w USA, ze obecnie nie ma zadnych przeszkod w Polsce na ekspanse judaizmu w Polsce, nie ma tylko pieniedzy, lobby zydowskiego w polskim parlamencie oraz nie dostepna jest zywnosc koszerna, ubrania oraz brak jest szkol i uniwersytetow Yeshiva. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: : *.ipt. . IP: *.150.200.217.cm-upc.chello.se 25.03.01, 16:37 __________________________________________________? Odpowiedz Link Zgłoś