Dodaj do ulubionych

Mit Holocaustu

IP: *.poznan.ppp.tpnet.pl 19.03.01, 14:20
Mit ... czy jednak trochę rzeczywisto�ci ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Luzer Re: Mit Holocaustu IP: *.opole.dialup.inetia.pl 19.03.01, 14:33
      Gość portalu: maciel napisał(a):

> Mit ... czy jednak trochę rzeczywisto�ci ?

Mam nadzieję, że nikt nie będzie z Tobą dyskutował. Pogadaj sobie z Ratajczakiem
      i Benderem na stronie Radia Maryja. Nie pozdrawiam.
      • Gość: Banan Re: Mit Holocaustu IP: 195.94.211.* 19.03.01, 16:18
        Popieram. Dlaczego ta dyskusja nie jest moderowana???
    • Gość: gorgreg Re: Mit Holocaustu IP: *.miasto.szczecin.pl 19.03.01, 14:44
      Wybacz, ale jak czytam "Mit holokaustu" to sie mi scyzoryk w kieszeni otwiera.
      Holokaust jest udokumentowany i ponad wszelkie watpliwosci udowodniony.
    • Gość: SLAWEK.R Re: Mit Holocaustu IP: 212.179.157.* 19.03.01, 15:28

> " Mit ... czy jednak trochę rzeczywisto�ci ?"

Chlopcze,zwiedz Oswiecim-Birkenau,Majdanek i Treblinki;wejdz do czytelni,znaj-
      dziesz tam mnostwo prac na temat Holocaustu i wspomnien osobistych ludzi ktorzy
      przezyli to pieklo,a potem udawaj naiwniaczka.Co do Twej rakcji na moja,raczej
      sie powstrzymaj.

• Gość: luka Re: Mit Holocaustu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.01, 15:37
      Istnienie takiego mitu jest niewątpliwe, czego dowodzi penalizacja rewizjonizmu
      historycznego. Jest to rzecz zdumiewająca - wszyscy jednym głosem krzyczą, że
      historia Holocaustu jest udowodniona ponad wszelka wątpliwość, a jednocześnie
      panicznie unikają dyskusji. Czego się boją, skoro "źródła, świadkowie i
      dokumenty" potwierdzają całkowicie obowiązującą wersję? Dlaczego do tej pory
      nikt nie zdołał przeprowadzić specjalistycznej ekspertyzy kryminalistycznej i
      chemicznej obiektów w KL Auschwitz wskazywanych jako komory gazowe?
      Coś musi być na rzeczy, tym bardziej, że i ustalenia oficjalne są po cichu
      korygowane: encyklopedia Britannica podawała kilka lat temu, że w Auschwitz
      zginęło do 4 mln Żydów. Obecnie przyznaje się oficjalnie, że ofiar było co
      najwyżej 1,4 mln. Weryfikacja tych danych jest zsługą m. in. rewizjonistów,
      więc czepianie się ich jest tak do końca nieuczciwe.
      • Gość: Luzer Do Luki IP: *.opole.dialup.inetia.pl 19.03.01, 16:13
        Gość portalu: luka napisał(a):

... encyklopedia Britannica podawała kilka lat temu, że w Auschwitz
        > zginęło do 4 mln Żydów. Obecnie przyznaje się oficjalnie, że ofiar było co
        > najwyżej 1,4 mln. Weryfikacja tych danych jest zsługą m. in. rewizjonistów,
        > więc czepianie się ich jest tak do końca nieuczciwe.

Luka, o czym Ty mówisz?!!Sądząc z Twojego stylu wypowiedzi, jesteś wykształconym
        człowiekiem. I co?! Triumfalnie ogłaszasz - zginęło nie 4 mln, a "tylko" 1,4?!!
        Toż włos się na głowie jeży! To znaczy że "...1,4 mln zagazowanych ludzi jest OK,
        no, co innego, gdyby było ich, powiedzmy 4 mln... taak, wtedy byśmy się
        zastanowili nad ewentualną krytyką... A gdyby to jeszcze nie byli Żydzi, taak,
        wtedy byśmy może nawet krzyczeli!" Przecież to jakaś paranoja. A gdyby ich
        zagazowano tylko 0,5 mln, to wtedy, rozumiem, w ogóle nie byłoby o czym mówić!!
        Zasłuż na miano rewizjonisty i zrewiduj swój punkt myślenia.

• Gość: Banan Re: Do Luki IP: 195.94.211.* 19.03.01, 16:22
          Nie dyskutuj z nią. Nie warto. Jest tu stałym gościem i wypisuje takie bzdury,
          że włos się jeży. Moja babcia była więziona w Oświęcimiu (na szczęście tylko
          pare miesięcy) Nie moge z niej wyciagnąć żadnych informacji, ale z tego co mi
          się udało, to po prostu wymiękam. Czy luka dalej chce podyskutować? Ciebie
          pozdrawiam, luki nie.
          • Gość: luka Re: Do Luki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.01, 16:34
            Gość portalu: Banan napisał(a):

> Nie dyskutuj z nią.

Z nim.

> Nie warto. Jest tu stałym gościem i wypisuje takie bzdury,
            > że włos się jeży.

Ciekawe. Ani razu ze mna nie polemizowałeś.

> Moja babcia była więziona w Oświęcimiu (na szczęście tylko
            > pare miesięcy) Nie moge z niej wyciagnąć żadnych informacji, ale z tego co mi
            > się udało, to po prostu wymiękam. Czy luka dalej chce podyskutować?

Tak. Niestety chyba nie z tobą - unikanie tematu przy jednoczesnym atakowaniu ad
            personam jest typowe dla osób potrafiących jedynie bezmyślnie powtarzać komunały
            wyniesione ze szkół czy telewizji. Szkoda.

• Gość: Banan Re: Do Luki IP: 195.94.211.* 19.03.01, 17:07
              Gość portalu: luka napisał(a):

> Gość portalu: Banan napisał(a):
              >
              > > Nie dyskutuj z nią.
              >
              > Z nim.

To sorki.

> > Nie warto. Jest tu stałym gościem i wypisuje takie bzdury,
              > > że włos się jeży.
              >
              > Ciekawe. Ani razu ze mna nie polemizowałeś.

Dlatego, że z niktórymi rzeczami nie chce dyskutować. Ja wiem swoje, bo bliska mi
              osoba przeszła przez to piekło. To jest dla mnie argument ostateczny, który do
              Ciebie i tak nie trafi.

> > Moja babcia była więziona w Oświęcimiu (na szczęście tylko
              > > pare miesięcy) Nie moge z niej wyciagnąć żadnych informacji, ale z tego co
              > mi
              > > się udało, to po prostu wymiękam. Czy luka dalej chce podyskutować?
              >
              > Tak. Niestety chyba nie z tobą - unikanie tematu przy jednoczesnym atakowaniu a
              > d
              > personam jest typowe dla osób potrafiących jedynie bezmyślnie powtarzać komunał
              > y
              > wyniesione ze szkół czy telewizji. Szkoda.

Nie oglądam telewizji, więc żadnych komunałów z niej siłą rzeczy nie wynoszę.
              Naprawdę, po co dyskusja? Ja mam niezbite dowody w postaci opowieści mojej babci
              (siedziała za AK a nie za pochodzenie) a także tatuażu na jej ręce. Kto to
              kwestionuje, z tym ja w polemiki wchodzić nie chce, bo powtarzam: po co?
              Pozdrawiam

• Gość: luka Re: Do Banan IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.01, 10:06

> Ja wiem swoje, bo bliska mi
                > osoba przeszła przez to piekło. To jest dla mnie
                argument ostateczny, który do Ciebie i tak nie trafi.

Z całym szacunkiem dla Twojej Babci - niestety Jej
                świadectwo nie jest to argumentem ostatecznym.
                Świadkowie pewnych wydarzeń widzą swoje, nadają swoim
                wspomnieniom rys subiektywny i najczęściej nieco
                odmienny od rzeczywistych wydarzeń. Dlatego zeznania
                naocznych świadków muszą być weryfikowane, czy to przez
                historyków, czy to przez sądy (np. pamiętasz wyrok w
                sprawie zabójstwa w sklepie "Ultimo"? Sąd nie dał wiary
                naocznemu świadkowi!).

> Naprawdę, po co dyskusja? Ja mam niezbite dowody w
                postaci opowieści mojej babci
                > (siedziała za AK a nie za pochodzenie) a także tatuażu
                na jej ręce. Kto to
                > kwestionuje, z tym ja w polemiki wchodzić nie chce, bo
                powtarzam: po co?

A ja powtarzam: wspomnienia nie są niezbitymi dowodami!
                Kilku kronikarzy oblężenia Zbaraża w 1649 r. niezależnie
                od siebie wspomina, że polskie umocnienia oblegała 500-
                tysięczna armia kozacko-tatarska. I co - mimo, iż jest
                to świadectwo naocznych świadków, uczestników walk,
                zeznania te są oczywistymi nonsensami.
                A w polemiki warto wchodzić, czego dowodem jest
                weryfikacja liczby ofiar Oświęcimia.
                Pozdrawiam
                • Gość: Banan Re: Do Banan IP: 195.94.211.* 20.03.01, 14:20
                  Co ty mówisz??? Przecież świadków jest około 50000 - ludzie którzy zostali
                  wyzwoleni, ci nieliczni którzy przeżyli. Ale rozumiem. Dla Ciebie niec nie jest
                  oczywiste jeżeli chodzi o Żydów. Chociażby świadków było miliard i wszyscy
                  mówili to samo, to dla ciebie nie byłoby to i tak nic nie warte. A co do
                  subiektywizmu mojej Babci, to żyje jeszcze jej siostra. Też ma tatuaż i o dziwo
                  mówi to samo. Ale taraz powiesz: eeeetam, zmówiły się.
                  Proponuje poruszyć nastęujący wątek: II Wojny Światowej nie było. Ja tam nie
                  wierzę milionowi świadków. Historycy mijają się z prawdą.
                  • Gość: luka Re: Do Banan IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.01, 14:43

> Co ty mówisz??? Przecież świadków jest około 50000 - ludzie którzy zostali
                    > wyzwoleni, ci nieliczni którzy przeżyli.

Przepraszam, ale sam stwierdziłeś, że rozstrzygające jest dla ciebie świadectwo
                    Babci. Ja w odpowiedzi napisałem tylko, że nawet zeznania naocznych swiadków
                    wymagają potwierdzenia, więc nie powinieneś opierać się tylko na jednej relacji.

> Ale rozumiem. Dla Ciebie niec nie jest
                    > oczywiste jeżeli chodzi o Żydów.

Oczywiście, że nic nie rozumiesz, rasisto. Cały czas piszę o zamordowanych w
                    Auschwitz, a nie o Żydach. Dla mnie każda ofiara narodowych socjalistów jest
                    godna szacunku, ty natomiast posługujesz się kryteriami rasowymi.

> A co do
                    > subiektywizmu mojej Babci, to żyje jeszcze jej siostra. Też ma tatuaż i o dziwo
                    > mówi to samo. Ale taraz powiesz: eeeetam, zmówiły się.

Obrońcy Zbaraża również mówili jak jeden mąż: wrogów było 0,5 mln i basta.
                    Zmówili się?

> Proponuje poruszyć nastęujący wątek: II Wojny Światowej nie było. Ja tam nie
                    > wierzę milionowi świadków. Historycy mijają się z prawdą.

A co masz do historyków?
        • Gość: luka Re: Do Luzera IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.01, 16:44
          Gość portalu: Luzer napisał(a):

> Luka, o czym Ty mówisz?!!Sądząc z Twojego stylu wypowiedzi, jesteś
          wykształcony
          > m
          > człowiekiem. I co?! Triumfalnie ogłaszasz - zginęło nie 4 mln, a "tylko"
          1,4?!!
          >
          > Toż włos się na głowie jeży! To znaczy że "...1,4 mln zagazowanych ludzi jest
          O
          > K,
          > no, co innego, gdyby było ich, powiedzmy 4 mln... taak, wtedy byśmy się
          > zastanowili nad ewentualną krytyką...

To, że zginęło tam mniej ludzi, niż do tej pory podawano JEST powodem do
          radości. Szczególnie dla Żydów. Jaka informacja jest lepsza: "stary, cała twoja
          rodzina zginęła" czy "wiesz, okazało się, że część twoich bliskich żyje"?
          Czy fakt nowych ustaleń podważa w jakiś sposób zbrodniczą wymowę Oświęcimia?

> A gdyby to jeszcze nie byli Żydzi, taak,
          > wtedy byśmy może nawet krzyczeli!" Przecież to jakaś paranoja. A gdyby ich
          > zagazowano tylko 0,5 mln, to wtedy, rozumiem, w ogóle nie byłoby o czym
          mówić!!

Gdzie ja coś takiego napisałem?

> Zasłuż na miano rewizjonisty i zrewiduj swój punkt myślenia.

Dlaczego mam rewidować? Mam obowiązek wierzyć we wszystko, czym bombardują mnie
          publikatory?
          • Gość: Luzer Do Luki IP: *.opole.dialup.inetia.pl 19.03.01, 17:09

>
            > To, że zginęło tam mniej ludzi, niż do tej pory podawano JEST powodem do
            > radości. Szczególnie dla Żydów.

Tak masz rację, to może być powód do radości, ale TYLKO dla Żydów. Dla nas,
            Gojów, jest to potworna tragedia, niezależnie od ilości milionów zamordowanych
            ludzi.

Jaka informacja jest lepsza: "stary, cała twoja>
            > rodzina zginęła" czy "wiesz, okazało się, że część twoich bliskich żyje"?

Wybacz, ale Ten przykład mocno zalatuje mi demagogią. "Co prawda mama i tata nie
            żyją, ale, słuchaj - bomba!! - wujek Józek przeżył!!!" Nikt z nas nie wie jak
            zareagowałby w takiej sytuacji, więc nie cieszmy się w zastępstwie tych, którym
            było dane przeżyć te okropieństwa.

> Czy fakt nowych ustaleń podważa w jakiś sposób zbrodniczą wymowę Oświęcimia?

Moim zdaniem,oczywiście,że podważa. Stwarza się wrażenie: "wiecie, nie było tak
            źle z tymi Żydami, te obozy to nie były obozy zagłady tylko obozy pracy (Bender),
            no, może za bardzo pracowali, to się ten i ów zapracował na śmierć" Rozumiesz ten
            mechanizm? To, mniej więcej tak, jakby ktoś po zamordowaniu człowieka pocieszał
            wdowę po nim: "Wiesz, źle wyglądał. I tak pewnie niedługo by umarł, więc nic
            specjalnie tragicznego się nie stało".

> ...Mam obowiązek wierzyć we wszystko, czym bombardują mnie publikatory?

A swoje rewizjonistyczne wiadomości to skąd niby wziąłeś? Sam wymyśliłeś? Też
            ktoś Cię "zbombardował".

• Gość: luka Re: Do Luzera IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.01, 10:31
              Gość portalu: Luzer napisał(a):

> Jaka informacja jest lepsza: "stary, cała twoja>
              > > rodzina zginęła" czy "wiesz, okazało się, że część twoich bliskich żyje"?
              >
              > Wybacz, ale Ten przykład mocno zalatuje mi demagogią. "Co prawda mama i tata n
              > ie
              > żyją, ale, słuchaj - bomba!! - wujek Józek przeżył!!!" Nikt z nas nie wie jak
              > zareagowałby w takiej sytuacji, więc nie cieszmy się w zastępstwie tych, którym
              > było dane przeżyć te okropieństwa.

Wybacz infantylny przykład, ale sens pozostaje niezmieniony.
              Naprawdę nie wiesz, jakbyś w takiej sytuacji zareagował??? Byłoby ci przykro, że
              wujek Józek jednak przeżył? Hm...

>> Czy fakt nowych ustaleń podważa w jakiś sposób zbrodniczą wymowę Oświęcimia?

> Moim zdaniem,oczywiście,że podważa. Stwarza się wrażenie: "wiecie, nie było tak
              > źle z tymi Żydami, te obozy to nie były obozy zagłady tylko obozy pracy (Bender
              > ), no, może za bardzo pracowali, to się ten i ów zapracował na śmierć"
              >Rozumiesz ten mechanizm? To, mniej więcej tak, jakby ktoś po zamordowaniu
              >człowieka pocieszał wdowę po nim: "Wiesz, źle wyglądał. I tak pewnie niedługo by
              >umarł, więc nic specjalnie tragicznego się nie stało".

Przepraszam, co jest ważniejsze: prawda historyczna czy robienie wrażenia? Do tej
              pory wszyscy właśnie wrażenie robili - gadanie o 4 mln zabitych bez echa nie
              przechodzi. Teraz, gdy wyszło na jaw (i proszę nie oskarżać mnie o rewizjonizm -
              liczbę 1,4 ofiar podał oficjalnie dyrektor Muzeum Oświęcimskiego Franciszek
              Piper. Nawiasem pisząc nic on z rewizjonistami nie ma wspólnego, wręcz
              przeciwnie, mimo to jego ustalenia wywołały na niego podobną nagonkę w prasie,
              jak na mnie tutaj na forum), że liczba ofiar była mniejsza, należy zrewidować
              liczby podawane w książkach, encyklopediach, przewodnikach itd., a nie szukać na
              siłę usprawiedliwiania rzeczy, która nie jest do obrony. Bo nie jest - 1,4 mln to
              górna granica, coraz częściej zresztą kwestionowana.
              Piszesz, że liczba 1,4 mln podważa zbrodniczą wymowę Oświęcimia. A od jakiej
              liczby przestałaby podważać? Od 1,5 mln? 2 mln? 3,5? Skąd u ciebie taka skłonność
              do bezdusznego, matematycznego oceniania cierpień innych ludzi?

> > ...Mam obowiązek wierzyć we wszystko, czym bombardują mnie publikatory?
              >
              > A swoje rewizjonistyczne wiadomości to skąd niby wziąłeś? Sam wymyśliłeś? Też
              > ktoś Cię "zbombardował".

Wybacz, ale jest różnica między lekturą książek specjalistycznych, a propagandą
              mediów. Niestety oczywistym jest, że większość dyskutantów opiera się na
              prymitywnej wiedzy z TV czy prasy, a nie specjalistycznych publikacji. Stąd
              nieumiejętność dyskutantów merytorycznej polemiki, a skłonność do emocjonalnych
              stanowisk.
              Poza tym rewizjonizm to nie tylko kwestionowanie oficjalnej historii Holocaustu,
              lecz ogólny hurt historiografii starający się uzyskać szersze spojrzenie na
              wydarzenia historyczne, które do tej pory podawano w sposób bezkrytyczny (np.
              przyczyny ataku Hitlera na ZSRS, militarne znaczenie powstania warszawskiego,
              rola Kleopatry w dziejach itp. itd.). Wściekły ryk wydobywający się z gardzieli
              pewnych osób na dźwięk słowa rewizjonizm świadczy o ich fanatycznym (a wiec
              bezkrytycznym) podejściu do oficjalnej wersji historii; nic więc dziwnego, że gdy
              wali im się wyobrażenie o przeszłości reagują emocjonalnie. Rozumiem taką
              postawę, ale jej nie pochwalam, gdyż uważam ją za nierozsądną.
        • Gość: Slawek.R Re: Do Luki IP: 212.179.157.* 19.03.01, 16:54

Luzer!
          Banan ma racje.Pezejdz sie po innych portalach i przeczytaj wszystkie
          "madrosci" Luki,wtedy zrozumiesz ze masz do czynienia z antysemicka paronoja.
          Dla niej wymordowanie 10-ciu milinow Zydow byloby wielkim swietem.Zauwazysz tez
          z jaka zachlannoscia chwyta sie cytat neo-nazistow,ktorzy zaprzeczaja istnienia
          holocaustu,ignorujac faktom podwierdzonych przez swiadkow,ktorzy przezyli
          Oswiecim-Brzezinki,Majdanek iTreblinki,nie mowiac juz o faktach zadokumentowa-
          nych.Mozesz mi wierzyc,ze Twoj wstrzas nie wzruszyl ja nawet na pol sekundy.
          • Gość: Luki "luka" to nie "Luki"! IP: 213.76.200.* 19.03.01, 18:37
            Tak na wszelki wypadek - by nie byc wrzucanym do jednego worka.
            Jestem Luki, nie luka i z jej/jego pogladami nie mam nic wspolnego.
            Najwyrazniej za duzo naczytala sie Irvinga i, ostatnimi czasy,
            rowniez Ratajczaka. Pogadanki w radiu Maryja tez pewnie mialy wplyw.

Popieram Slawka, Luzera, Banana i gorgrega.

Luki (nie luka!)
            • Gość: luka Re: do Lukiego IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.01, 10:08
              Gość portalu: Luki napisał(a):

> Tak na wszelki wypadek - by nie byc wrzucanym do jednego worka.
              > Jestem Luki, nie luka i z jej/jego pogladami nie mam nic wspolnego.
              > Najwyrazniej za duzo naczytala sie Irvinga i, ostatnimi czasy,
              > rowniez Ratajczaka. Pogadanki w radiu Maryja tez pewnie mialy wplyw.

A skąd ty wiesz, co ja czytuję, skoro nie znasz moich poglądów?
              A nie znasz ich, gdyż nawet nie wiesz, żem rodzaj męski.
              Zanim zaczniesz się kogoś czepiać, najpierw sprawdź, kto zacz.
            • Gość: luk Re:Luki i luka IP: 209.249.158.* 20.03.01, 19:17
              wyjasnienie
              luka - sredniowiecze,zascianek,wstecznictwo,prowokacja
              Luki - promyk oswiaty
              dziekuje za uwage
              • Gość: Luki Milo mi, dziekuje :-) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 21.03.01, 00:15
        • Gość: maciej Re: Do Luki IP: *.klik.poznan.pl 22.03.01, 18:03
          W Oświęcimiu nie zagazowano nikkogo, ale ok. 100000-20000n ludzi zmarło,
          głównie na tyfus lub zostało zamordowanych winny sposób. To przykre ale podczas
          trzech dni bombardowania Drezna przez aliantów zginęło tyle samo!
          • Gość: Luki do MACIEJA IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.03.01, 00:22
            > W Oświęcimiu nie zagazowano nikkogo, ale ok. 100000-20000n ludzi zmarło,
            > głównie na tyfus lub zostało zamordowanych winny sposób. To przykre ale
            > podczas trzech dni bombardowania Drezna przez aliantów zginęło tyle samo!

Tak, oczywiscie! A w Powstaniu Warszawskim dzielni Niemcy
            walczyli z polskim okupantem!

A Drezno ze swoimi dziesiatkami tysiecy uchodzcow (o czym alianci
            dobrze wiedzieli) tez bylo zbrodnia.

• Gość: Gix Luzer to kretyn. Trzeba nowych badan. IP: 64.40.46.* 20.03.01, 19:45
        Jezeli ktos klamie w liczbach to podwaza to jego
        wiarygodnosc.
        Czyli moga klamac na temat tego ludobojstwa.
        Ja nie wiem jaka jest prawda, dlatego trzeba robic
        badania, jak chce tego Irving.
        Trzeba byc niezlym kretynem i fanatykiem, zeby bronic
        tezy i zabraniac jej rzeczowego sprawdzenia.
        • Gość: Luzer Do "naukowca" Gixa IP: *.opole.dialup.inetia.pl 21.03.01, 10:15
          Gość portalu: Gix napisał(a):

> Jezeli ktos klamie w liczbach to podwaza to jego
          > wiarygodnosc.
          > Czyli moga klamac na temat tego ludobojstwa.
          > Ja nie wiem jaka jest prawda, dlatego trzeba robic
          > badania, jak chce tego Irving.
          > Trzeba byc niezlym kretynem i fanatykiem, zeby bronic
          > tezy i zabraniac jej rzeczowego sprawdzenia.

Są badania i badania. Twoi idole w Auschwitz też prowadzili przeróżne "badania",
          od których włos sie jeży na głowie. Jeśli nazywasz "badaniami" celowe próby
          wybielenia zbrodniarzy dla których nie ma konkurencji w historii ludzkości, to
          nie mamy o czy ze sobą mówić. No, ale czego wymagać od kogoś, kto swoją wypowiedź
          zaczyna od inwektyw?
      • Gość: Irys Re: Mit Holocaustu i Powstania Warszawskiego IP: 61.12.7.54, 203.101.17.* 24.03.01, 03:34
        Moze sprzezenie tych tematow przyblizy prawde miejsc i wydarzen.
    • Gość: ewa Re: Mit Holocaustu IP: *.proxy.aol.com 20.03.01, 16:48
      Najpierw bylo smiesznie czytac modrosci Luka- co by inni napisali to
      nonsens.Jakaz to zonglerka!!!! Smiesznie juz nie jest.Luka wylewa z siebie
      potoki slow ( ba nawet ladnie to uklada )ktore maja tylko na celu ..????????????
      STOP !!czy maja jakis cel ??? Narcyz zpatentem na racje.
      Nie wystarcza wypowiedzi swiadkow ,badania historykow,orzeczenia sadow,
      ba nawet zeznania tych ktorzy dokonywali zbrodni!
      Luka to ZREWIDUJE !!

• Gość: mk Re: Mit Holocaustu IP: *.wroclaw.tpnet.pl 20.03.01, 18:02
        Gość portalu: ewa napisał(a):

> Najpierw bylo smiesznie czytac modrosci Luka- co by inni napisali to
        > nonsens.Jakaz to zonglerka!!!! Smiesznie juz nie jest.Luka wylewa z siebie
        > potoki slow ( ba nawet ladnie to uklada )ktore maja tylko na celu ..???????????
        > ?
        > STOP !!czy maja jakis cel ??? Narcyz zpatentem na racje.
        > Nie wystarcza wypowiedzi swiadkow ,badania historykow,orzeczenia sadow,
        > ba nawet zeznania tych ktorzy dokonywali zbrodni!
        > Luka to ZREWIDUJE !!
        >

STRACH BYC POLAKIEM.
        Nieswiadmosc interlokutorow LUKI o probie przerzucenia winy zbrodni hitlerowskich i przyzwolenia amerykanskiej
        finansjery na holocaust mimo informacji dostarczonych m. in. przez Karskiego i utajnionych do konca wojny.
        Oswiadczenie kanclerza Schredera o koncu niemieckiej pokuty, sprawy w sadach amerykanskich o odszkodowanie
        od Polski na rzecz organizacji zydowskich 60 mlrd $, Karmel, krzyze oswiecimskie, prowokacja kielecka, Jedwabne ,
        napor na Polakow by jakos przyznali sie do zbiorowego wspoludzialu w zagladzie Zydow. Niechec do ujawnienia
        dokumentow z Muzeum Historii Holocaust wywiezionych z Polski w 1968 r, ujawnienia dokumentow radzieckich i
        londynskich . Wyscig politykow do przepraszania lacznie z Prezesem IPN Kieresem przed zbadaniem faktow i tak
        liczna rzesza otumanionych , niezdolnych do logicznego wnnioskowania a tym bardziej do dawania odporu
        oszczercom Polski i Polakow czytelnikow gazety brata Stefana Michnika poraza i przeraza.
        Jesli wnuczka ofiar Auschwitz doklada sie do procesu wybielania Nemcow i oczerniania Polakow, znających historię
        i meandery polityki swiatowej to mogę tylko pogratulowac Michnikowi dobrze wykonanej roboty.
        Propagandowo-zniewalającej
        Pozdrawiam niezindoktrynizowanych..

• Gość: luka Re: Mit Holocaustu - ewa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.01, 09:40
        Gość portalu: ewa napisał(a):

> Najpierw bylo smiesznie czytac modrosci Luka- co by inni napisali to
        > nonsens.Jakaz to zonglerka!!!! Smiesznie juz nie jest.Luka wylewa z siebie
        > potoki slow ( ba nawet ladnie to uklada )ktore maja tylko na celu ..???????????
        > STOP !!czy maja jakis cel ??? Narcyz zpatentem na racje.

Cel jest bardzo prosty - ustalenie prawdy historycznej.

> Nie wystarcza wypowiedzi swiadkow ,badania historykow,orzeczenia sadow,
        > ba nawet zeznania tych ktorzy dokonywali zbrodni!
        > Luka to ZREWIDUJE !!

Owszem, szanowna Pani, nie czasami nie wystarczają, vide - sprawa Jedwabnego.
        Mamy wypowiedzi świadków, publikacje historyczne, orzeczenia sądow oraz zeznania
        uczestników - i nadal nie wiemy nic konkretnego, nawet w kwestiach podstawowych,
        np. ile właściwie było ofiar (1600 jak chce Gross, czy 300 jak wykazuja wstępne
        badania masowego grobu), kto był inspiratorem i wykonawcą zbrodni (nie wyjasniona
        kwestia odpowiedzialności Niemców - sam Gross przyznaje, że w miasteczku tego
        dnia było gestapo) oraz rola Polaków (z własnej inicjatywy uczestniczyli w
        mordzie czy byli zmuszeni przez żandarmerię lub SS).
        Dlatego nie należy się obrażać o to, iż dąży się do bezspornych ustaleń.
        Rozumiem, że Pani, jako kobieta i niehistoryk, ma nieco inne, emocjonalne
        podejście do historiografii, niestety jest ono, nazwijmy to, niemerytoryczne. I
        tylko o to tu chodzi.
        Pozdrawiam
    • Gość: Indris Re: Mit Holocaustu IP: 213.135.34.121, 213.135.34.30, 213.135.34.* 20.03.01, 18:54

> Mit ... czy jednak trochę rzeczywistości ?

W Anglii istnieje podobno Klub Płaskiej Ziemi. Możebyście połączyli wysiłki ?
      • Gość: gebert Re: Mit Holocaustu IP: *.klik.poznan.pl 22.03.01, 18:10
        Podczas wojny w zatoce Perskiej wojska "sprzymierzony", już po zawarciu
        zawieszenia broni między stronami konfliktu zamordowału podczs nalotów i
        bombardowań ok. 100 tys. zołnierzy irackich! Czy to nie jest zbrodnia wojenna,
        zbrodnia przeciw ludzkości?
        300 żydów z jedwabnego to naprawdę ....niewiele!
        • Gość: Slawek.R Re: Mit Holocaustu IP: 212.179.157.* 22.03.01, 22:56

Gosc portalu Gebert napisal:"300 zydow z Jedwabnego to naprawde...niewie-
          le".

Gdyby w Jedwabnem wymordowano 10000 Zydow a nie 1600(bo taka byla liczba
          wymordowanych),serduszko Geberta wypelniloby sie nieokelzana radoscia.
    • Gość: rolo Re: Mit Holocaustu IP: *.unregistered.formus.pl 21.03.01, 09:52
      "...Milczeli o latach 1944-1948 sedziowie, prokuratorzy, oficerowie sledczy i
      straznicy wiezienni, z obawy przed sankcja karna lub odpowiedzialnoscia
      polityczna. Milczeli obroncy i swiadkowie, bo obawiali sie, ze za ujawnienie
      przestepczych praktyk sadow ten sam system - wciaz wszechobecny - zemsci sie na
      nich. Milczeli tez skazani na kare smierci, a potem ulaskawieni, cjoc przyczyny
      tej postawy byly bardziej skpmplikowane. Przeszli oni przez pieklo. Wielu z
      nich zalamalo sie, skladalo klamliwe, wymuszone zeznania, obciazalo swych
      towarzyszy, wspoldzialajac w niecnych praktykach sluzb bezpieczenstwa i sadow."

Autorka dowodzi ze 300,000 niewinnych Polakow zginelo w latach 1944-1948 z rak
      rzadow zydowskiego ZPP, majacego poparcie Sowieckiej Armii stacjonujacej
      wowczas w Polsce. Jest to konieczna lektura dla kazdego Polaka. Nie mozemy
      zapomnic o Polskim Holokauscie lat 1944-48. Mimo zakonczenia wojny z Niemcami
      byl to okres grozy, ktory zakonczyl sie wprowadzeniem totalitarnego ustroju w
      Polsce i falszywej, pozorowanej demokracji, ktora istnieje do dzisiaj.

• Gość: Franc Jesli Holokast byl naprawde ............ IP: *.orlando-04rh15rt.fl.dial-access.att.net 22.03.01, 18:33

Ja zmoderuje ta dyskusje.

Jesli Holokast byl naprawde tak
      jak zydzi probuja przedstawic,
      to prosze mi powiedzic skad sie
      wzielo tylu zydow w Nowym Yorku
      i Palm Beach???
      Oni pownni uzyzniac polka glebe.
      • Gość: Luzer Re: Jesli Holokast byl naprawde ............ IP: *.opole.dialup.inetia.pl 23.03.01, 02:03
        Gość portalu: Franc napisał(a):

>
        > Jesli Holokast byl naprawde tak
        > jak zydzi probuja przedstawic,
        > to prosze mi powiedzic skad sie
        > wzielo tylu zydow w Nowym Yorku
        > i Palm Beach???
        > Oni pownni uzyzniac polka glebe.

Stąd się Francku wzięło, że, być może o tym nie wiesz, ale w USA nie było
        nazistowskiej okupacji i nie zadziałał tam ten, jak Ty go nazywasz - "Holokast".
        Widzisz? I znowu troszeczkę zmądrzałeś. Niewiele, ale jednak.

• Gość: Berg Re: Jesli Holokast byl naprawde ............ IP: *.ipt.aol.com 24.03.01, 06:49
          Luzer , Fuckir i Grzes. W dupie bywacie i poza gownem
          nic nie widzieliscie.
          Zajzyjcie tutaj ciemnoty syjonistyczne

http://www.medianet.pl/~naszapol/0051fiji.html
      • Gość: ???????? !!Uwaga-franc to ten pedal Hans-franca olac go !!! IP: 213.8.128.* 24.03.01, 07:27
    • Gość: Irys Re: Mit Holocaustu IP: 61.12.7.54, 203.101.17.* 24.03.01, 03:22
      W mitycznych muzgach nie ma miejsca na rzeczywistosc.
    • Gość: Berg Re: Mit Holocaustu IP: *.ipt.aol.com 24.03.01, 07:17

Bardzo zle sie dzieje, jesli mowiac o holocauscie zapomina sie o
      glownych ofiarach czyli o ateistach Rosjanach i innych narodach takich
      jak Polacy czy Francuzi.
      W czym inne byly ofiary zydowskie od ofiar polskich czy rosyjskich
      i dlaczego tych izraelitow traktujemy dzis oddzielnie jako narod
      wybrany? Skonczyc nalezy z tym rasizmem i powiedziec trzeba prawde
      mlodemu pokoleniu, o tym kto walczyl z najezdzca hitlerowskim a kto
      probowal sie z nim wspolpracowac i uciekl za Bog.
      Czy mlodzi Zydzi w Izraelu ucza sie cokolwiek o ofiarach rosyjskich
      czy polskich czy katolockich w szkolach Yeshiva - nie ani slowa. Wiec
      dlaczego my musimy uczyc nasze dzieci o zafalszowanym holocauscie,
      ktore nie jest wyrazem w jezyku polskim.
      Zaczyna sie stawiac pomniki-muzea Holocaustu na niemieckiej i
      polskiej ziemi Zydom, ktorzy NIC dobrego nie robili dla kraju, w ktorym
      zyli, ktorzy nie identyfikowali sie z Niemcami czy z Polska i nie byli
      tym krajom lojalni.
      Dzisiaj tym zdrajcom narodu niemieckiego i polskiego trzeba oddawac
      hold, budowac im pomniki, odbudowywac ich domy modlitwy, gdzie czcza
      szatana i wpajaja nienawisc do innych narodow, izolacjonizm i to jak z
      innych narodow zrobic glupcow, poddanych i niewolnikow. I to wszystko
      odbywa sie niby pod plaszczykiem 'religii' judaizmu, ktora to ideologia
      jest czystym szatanizmem tak jak zionizm jest forma zydowskiego
      faszyzmu.
      Niemcy to kraj, ktore za sprawa Zydow tona w pornografii i upadku
      moralnym, gdzie rodzina na skutek zydowskiej propagandy juz nic nie
      znaczy, gdzie rozwody bija rekordy, ujemny przyrost naturalny jest
      najwiekszy w Europie ponosi kare zato, ze ktos taki jak Adolf Hitler
      majac dobre intencje posunal sie troche zbyt daleko.
      Nastepnym krajem, ktory nalezaloby zniszcyc ekonomicznie i rozlozyc
      moralnie jest ostaja katolicyzmu czyli Polska, atakowana mocniej nawet
      w USA niz w Izraelu.
      Zyd z Lodzi wypowiadal sie na lamach jednej z telewizji w USA, ze
      obecnie nie ma zadnych przeszkod w Polsce na ekspanse judaizmu w
      Polsce, nie ma tylko pieniedzy, lobby zydowskiego w polskim parlamencie
      oraz nie dostepna jest zywnosc koszerna, ubrania oraz brak jest szkol i
      uniwersytetow Yeshiva.

• Gość: : *.ipt. . IP: *.150.200.217.cm-upc.chello.se 25.03.01, 16:37
        __________________________________________________?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka