jenisiej Helgo, ja tez z Walentynka 14.02.03, 23:58 Helga napisala gdzie indziej: > Przesliczny Hamlet. Hihi, dzieki! > Chyba jednak lepszy niz Gwiezdne Wojny)) Tez swietne - czekamy na rozwoj wydarzen > Mam szczery zamiar plywac dzisiaj po twoich falach na tratwie > w ksztalcie czerwonego, jarmarcznego serducha. Dobra, dobra. Czytalem. Cos za duzo tych wielbicieli - rzeka sie wkurzy i bedzie sztorm. Utopie te jarmarczne rekwizyty i poniose Cie lagodnie i walentynkowo A tu jeszcze jakis Twoj rycerz - obserwator - wiesz o tym? Troche go poczytalem, pasuje do kompanii. A moze to Twoja czy moja pacynka? > PS. Nakleilam sobie plaster na gebe i gulgocze ze szczescia. To sie teraz > kapnij dlaczego))) Pryszcz Ci wyskoczyl? Gulgoczesz z powodu koniecznosci otwarcia nowego frontu przez Hiacka? Czy ten - pyszny - watek tak (slusznie) Autorke bawi? Koncze, bo nie zdaze wyslac Walentynki! Ide po piwo i wracam - rzeka walentynkowa Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Helgo, ja tez z Walentynka 15.02.03, 00:26 jenisiej napisała: > Helga napisala gdzie indziej: > > > Przesliczny Hamlet. > > Hihi, dzieki! > > > Chyba jednak lepszy niz Gwiezdne Wojny)) > > Tez swietne - czekamy na rozwoj wydarzen > > > Mam szczery zamiar plywac dzisiaj po twoich falach na tratwie > > w ksztalcie czerwonego, jarmarcznego serducha. > > Dobra, dobra. Czytalem. Cos za duzo tych wielbicieli - rzeka sie > wkurzy i bedzie sztorm. Utopie te jarmarczne rekwizyty i poniose > Cie lagodnie i walentynkowo > > A tu jeszcze jakis Twoj rycerz - obserwator - wiesz o tym? > Troche go poczytalem, pasuje do kompanii. A moze to Twoja czy > moja pacynka? > > > PS. Nakleilam sobie plaster na gebe i gulgocze ze szczescia. To sie teraz > > kapnij dlaczego))) > > Pryszcz Ci wyskoczyl? > Gulgoczesz z powodu koniecznosci otwarcia nowego frontu przez Hiacka? > Czy ten - pyszny - watek tak (slusznie) Autorke bawi? Nie pryszcza tylko jezor klajstruje, bo dotarlo jak bardzo jestes figlarna, Tajemnicza Rzeko. Pij piwko i walentynkuj)) > Koncze, bo nie zdaze wyslac Walentynki! > Ide po piwo i wracam - > > rzeka walentynkowa > Odpowiedz Link Zgłoś
_helga =====Czesc II: ZYDOWSKA BOJOWKA NA FORUM 15.02.03, 00:29 ...bedzie nizej. Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Ofiary: Tyu, Limak i Danutka 15.02.03, 00:41 Re: o rozróbach ___ mojej naiwnosci Autor: d_nutka@NOSPAM.gazeta.pl Data: 14-02-2003 23:30 tak, bywam naiwna ,ale nie tylko nie wiem kto z kim tu pogrywa i o co wiem, że na moich oczch zniszczono prywatne życie dwóch forumowiczów jeśli nawet nie całe ich życie, to jednak przygodę z forum okupili dużą iloscią stresu swojego i swojej rodziny te dwie osoby o których wiem to Tyu i Limak obaj w donosach oskarżeni o wrogie wypowiedzi przeciw jednej nacji(Żydów) chyba tylko dlatego, że ja tu występuję też jako zydówka nie poszedł jeszcze donos na mnie, a może mój pracodawca mi jeszcze o tym nie powiedział. no bo jak? donos na żydówkę, że szkaluje żydów? ale jako zaprzyjaźniona z Tyu i Kamilem znajdą na mnie innego haka. podobno kto szuka to znajduje. ile mam jeszcze czasu? d_nutka =========================================== Co mamy w tym poscie? Ze "zniszczono" zycie w realu 2 forumowiczow: Tyu oraz Limaka. Podana metoda: donosy z oskarzeniami o antysemityzm. Podany motyw: "oskarżeni o wrogie wypowiedzi przeciw jednej nacji(Żydów)" Podana sytuacja osobista autorki: Sprawcy jej "nie ruszaja" gdyz jest Zydowka. Podany przypuszczalny sprawca: zorganizowana grupa. Jej przypuszczalne dzialania - "szukanie haka" celem wyslania donosu do miejsca pracy, czyli zbieranie informacji o realu Danutki, albo jeszcze inaczej - niejawne zdobywanie oraz obrobka danych osobowych celem osiagniecia korzysci bez zgody wlasciciela tych danych. Motyw: Przyjazn Danutki z Limakiem i Tyu. Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Ofiara: Tyu, tylko czyja 15.02.03, 01:18 Danutko Autor: _helga@NOSPAM.gazeta.pl Data: 09-02-2003 17:30 Ok, szczery post zasluguje na szczera odpowiedz. Nie znam Tyu z realu i nie mam pojecia jaki jest. Wiem tylko, ze od kiedy pamietam, napisal 1 (slownie: jeden) post antysemicki, za co zreszta od razu oberwal. O czym moze swiadczyc ten 1 post? O tym, ze jest antysemita, ktory raz w zdenerwowaniu powiedzial co mysli, ale rownie dobrze o tym, ze antysemita nie jest, a w zdenerwowaniu glupote napisal, co sie kazdemu przytrafic moze. Tyu nie wizytowal forum swiat zeby wyrazac wielka satysfakcje z kolejnych zamachow bombowych w Izraelu, nie liczyl trupow po tych zamachach, nie opowiadal dowcipow jak te, ktore ci w linkach zalaczylam, nie tancowal po nikim w glanach, itd. Ja go nie oskarzam o antysemityzm, a nawet wiecej, uwazam, ze takie zrownania krzywde mu robia, bo nie zasluzyl. Nawet gdyby rzeczywiscie byl antysemita, to licza sie nie mysli, a czyny. Myslec moze kazdy co chce. Ludzi rozlicza sie z czynow. W tej chwili przeczytalam jakis post ankikoch w innym watku - o "zydokomunie" ktora "wydaje dyrektywy". Tym sposobem i za pomoca tego rodzaju postow maluje sie nieprawdziwy obraz Tyu, jako bojownika i meczennika "Prawdziwych Polakow". To samo zrobilas (jak rozumiem teraz- niechcaco) zrownujac Tyu z Vistem. A tymczasem chodzi o sprawe prywatna miedzy 2 ludzi. Zydow ani jakiejkolwiek innej nacji prosze do tego nie mieszac. Tylko o to mi chodzi. PS. Jesli chodzi o te prywatne sprawy, to moim zdaniem najlepiej by bylo gdyby ktos z kims porozmawial poza forum. Osoby trzecie nic do tego nie maja. Powinnas juz chyba wyraznie widziec, ze to co sie dzieje, szkodzi Tyu jeszcze bardziej niz Miriam. Tak sobie mysle, skoro ty jestes przyjacielem Tyu, a Perla przyjacielem Miriam, to moze wy oboje ze soba porozmawiajcie? Na temat, jak to zakonczyc? Byc moze to jest nawet lepszy pomysl niz bezposrednie rozmowy miedzy Miriam a Tyu, bo oboje sa zdenerwowani. I nie informujcie nikogo co i jak, bo to niczyj biznes. Mozecie tylko w pewnym momencie powiedziec na forum, ze koniec. A plotkarze niech dociekaja jesli musza. Nic ich to nie powinno obchodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Drobna rada dla doroslych, o ile tu sa takowi 15.02.03, 01:44 Prosze zwrocic uwage na date kiedy to pisalam. Tego rodzaju moich postow mozna bez trudu znalezc wiecej. Drobna rada dla doroslych, o ile tu sa takowi Autor: _helga@NOSPAM.gazeta.pl Data: 04-02-2003 17:36 1. Jesli ktokolwiek pod czyimkolwiek adresem wystosowal tzw. "grozby karalne" to nie nalezy ich omawiac na forum tylko udac sie na policje. Grozby karalne sa karalne z urzedu. 2. Jesli nie ma dowodow na owe grozby karalne, to nie ma sensu ani udawac sie na policje, a tym bardziej, "ujawniac" na forum. 3. "Ujawnianie" czegokolwiek na forum nigdy niczego nie udowodni, bo post sam w sobie nie jest zadnym dowodem, chyba ze jego autor sam grozbe karalna napisze. Czyli pomysl na "ujawnianie" jest absolutnie bezsensowny. 4. W sprawie pomowien. Jesli ktos powaznie traktuje te internetowe belkoty, to rowniez moze wystapic na droge sadowa, droga powodztwa cywilnego. Jak rozumiem, to dotyczy osob ktore sie osobiscie znaja. W takim razie pomowienie jednej osoby przez druga nie idzie "w powietrze", a trafia do uszu osob, ktore adwersarzy znaja. To jest wystarczajacy tytul do wszczecia sprawy. Zadne internetowe pyskowki nie rozwiaza zadnego problemu dotyczacego pomowienia o real, z powodow jak w pkcie 3. 5. Rozwiazaniem sytuacji moze byc tez sad arbitrazowy oraz ugoda poswiadczona pisemnie przez wszystkie strony. Jednak i to musi sie odbyc w realu. Z powodow jw. 6. Jesli mimo to wolicie pozostac na poziomie inernetowej wymiany ognia, to z wdziecznoscia zauwazylam, ze dzisiaj nie sa mnozone kolejne watki. Czyli nikomu nie wadzicie i wszystko jest w porzadku. Zycze wam wszystkim sporo sil i duzo zdrowych nerwow. Pozdrawiam uprzejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Spisek 15.02.03, 00:52 Re: o rozróbach i ujawnianiu osób-nicków Autor: d_nutka@NOSPAM.gazeta.pl Data: 14-02-2003 23:00 piotrq w świetle pewnego listu, który dzisiaj otrzymałam INACZEJ odbieram twój apel o zaprzestanie dokończenia pewnej sprawy. Ty teraz piszesz, że prywatne "namiary' Tyu uzyskałeś w 3 minuty z informacj podanych na forum. To ja ci teraz napiszę. TE INFORMACJE ZOSTAŁY PODANE SPECJALNIE, ŻEBY PODEJRZENIE O DONOSY NA INNYCH FORUMOWICZÓW WYGLĄDAŁY ŻE PRYWATNE DANE SĄ Z FORUM MOŻLIWE DO OTRZYMANIA DROGĄ OFICJALNĄ WSZYSCY JESTEŚMY TERAZ ZAGROŻENI Bo to NIEPRAWDA Prywatne dane donosiciele uzyskują z bazy danych GW i innych dostępnych dla informatyków dróg. Tak "namierzono" dane osobowe jednego z uczestników forum. ZAGROŻENI DONOSAMI SĄ WSZYSCY, KTÓRZY KORZYSTAJĄ Z FORUM W GODZINACH PRACY. A ich poglądy osobiste są sprzeczne z upodobaniami pewnej grupy. Tym sposobem w prosty sposób można unieszkodliwić każdego niewygodnego pracującego dyskutanta Ja też. Ja pewnie teraz przede wszystkim. d_nutka ps Piotrze, to ty też należysz do TEJ grupy? Czy dałeś się podpuscić? Co skłoniło ciebie do poszukania danych osobistych Tyu? Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Nuren tez sie domysla i samoogranicza 15.02.03, 00:57 Re: o rozróbach i ujawnianiu osób-nicków Autor: nurni@NOSPAM.gazeta.pl Data: 14-02-2003 23:05 Danutko mozesz napisac troche wiecej? ja jak pewno sie domyslasz tez sie samoograniczam wiec mozesz czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Antysemici precz z forum rzecze dzielna Hela IP: 213.46.162.* 15.02.03, 01:01 nikt nie bedzie robil akcji antysemickich Autor: _helga@NOSPAM.gazeta.pl Data: 08-02-2003 19:34 + odpowiedz na list ani na forum, ani w realu. Wkurzyliscie mnie. Jestescie wrzodem na dupie ludzkosci. Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Ania poucza Pollaka o spisku 15.02.03, 01:00 Re: o rozróbach ___ mojej naiwnosci Autor: Gość: Ania IP: 213.46.162.* Data: 14-02-2003 23:52 > .> Co Ty bredzisz? Tyu wypowiedział sie przeciwko KOBIECIE. > >Poprawka Pollak Tyu pouczono,ze w Tradycji zydowskiej nie wolno zawstydzac blizniego.Tyu zawstydzil ZYDOWSKA kobiete a to juz podpada pod antysemityzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Ania poucza Pollaka o spisku IP: 213.46.162.* 15.02.03, 01:08 _helga napisała: > Re: o rozróbach ___ mojej naiwnosci > Autor: Gość: Ania IP: 213.46.162.* > Data: 14-02-2003 23:52 > > > .> Co Ty bredzisz? Tyu wypowiedział sie przeciwko KOBIECIE. > > > >Poprawka Pollak Tyu pouczono,ze w Tradycji zydowskiej nie wolno zawstydzac > blizniego.Tyu zawstydzil ZYDOWSKA kobiete a to juz podpada pod antysemityzm. A gdzie tu jaki spisek?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: =====Czesc II: ZYDOWSKA BOJOWKA NA FORUM 15.02.03, 01:32 K52 otrzymał nowe dyrektywy Autor: ankakoch@NOSPAM.gazeta.pl Data: 09-02-2003 16:55 wczoraj M i P byli obrzydliwa para intrygantów - dzis to ofiary, za którymi nasz K sie ujmuje dzis ubecka zydokomuna nie umie ukryć gniewu, ze ktoś śmie sprawiać klopot gminie a gmina ma tylko kaprys zniszczyc jakiegoś człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Ubecka zydokomuna i kaprysy gminy 15.02.03, 01:34 Najuprzejmiej przepraszam, pomylilam powyzej tytul postu. _helga napisała: > K52 otrzymał nowe dyrektywy > Autor: ankakoch@NOSPAM.gazeta.pl > Data: 09-02-2003 16:55 > > wczoraj M i P byli obrzydliwa para intrygantów - dzis to ofiary, za którymi > nasz K sie ujmuje > > dzis ubecka zydokomuna nie umie ukryć gniewu, ze ktoś śmie sprawiać klopot > gminie > > a gmina ma tylko kaprys zniszczyc jakiegoś człowieka > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Ubecka zydokomuna i kaprysy gminy IP: 213.46.162.* 15.02.03, 01:45 OŚWIADCZENIE W SPRAWIE WOJNY Autor: polskidonkichot@NOSPAM.gazeta.pl Data: 13-02-2003 05:45 + odpowiedz na list OŚWIADCZENIE W SPRAWIE WOJNY Warszawa, 9 lutego 2003 W związku z sytuacją wojenną w Iraku Polskie Lobby Przeciwko Integracji Polski z "Unią Europejską". oświadcza co następuje: Z niepokojem odnotowujemy, że w Społeczeństwie Polskim wielu ustawia się wobec obecnego konfliktu irackiego jak wobec meczu. Jedni są za Stanami Zjednoczonymi, inni - za Irakiem. Wielu - z satysfakcją obserwuje, jak Niemcy wraz z Francją otrzymują "dyplomatyczne lanie" od światowego hegemona - USA. Rozumiemy taka postawę, jest to postawa niewolników z plantacji bawełny, którzy nareszcie nie są bici, bo państwo właściciele plantacji sprzeczają się między sobą i pozawieszali baty chwilowo na stojakach do batów. Jednak - niniejszym przypominamy, że oprócz Polaków z duszą niewolnika są jeszcze ludzie wolni w naszym Kraju! Zwracamy uwagę na następujące ważne sprawy; gospodarka polska Polskie przedsiębiorstwa państwowe i prywatne powinny mieć możliwość swobodnego powrotu na rynki irackie utracone w wyniku działań wojennych w 1991roku. Przypominamy - nikt nie udzielił nam rekompensat za ponoszone od wtedy straty. Niestety, podejrzewamy, że naród iracki pod rządami okupacyjnych wojsk amerykańskich nie będzie głównym beneficjentem złóż ropy naftowej, której jest właścicielem. Raczej - przewidujemy, że złoża zostaną sprywatyzowane jak większa części polskiej gospodarki - przez tych samych kapitalistów - z takim samym pożytkiem dla Irakijczyków jak Polaków... Mamy również podstawy przypuszczać, ze podobnie dziać się będzie po wkroczeniu wojsk ONZ, z ewentualnym udziałem wojsk niemieckich, czy nawet rosyjskich! Zaistniałą sytuacja powinna nam, Polakom uświadomić - jak ważną rolę dla przyszłości naszego Kraju mają silna gospodarka polska i polskie wojsko! Niemcy, nasz główny konkurent na Kontynencie Europejskim - już teraz mają zbyt dużo do powiedzenia w kwestii irackiej. ZA DUŻO! Dzisiaj - minister spr. zagr. Niemiec wypowiada się w kwestii irackiej i jest z uwagą wysłuchiwany - prosimy na to zwrócić uwagę! Owszem - dzisiaj jest bagatelizowany, ale jutro? W jakiej kwestii wypowie się jutro? Czy aby nie wypowie się za "pokojowym powrotem pokrzywdzonych Niemców do kraju ojczystego"?!? Czytaj - za aneksją polskich ziem zachodnich i północnych?!? Czy wtedy również zostanie zbagatelizowany, a inne kraje Europy bezinteresownie staną w naszej obronie? Czy stanie w naszej obronie Francja, która zdradzała nas haniebnie wiele razy? A może - Wielka Brytania, która udzieliła nam fałszywych gwarancji w roku 1939? Czy może - Czesi, lub Hiszpanie? Zapewniamy, ci również mają swoje problemy. Tylko MY chcemy walczyć za polski Szczecin, Gdańsk, Wrocław! Stany Zjednoczone - dzisiejszy światowy hegemon kiedyś będzie zastąpiony przez innego światowego hegemona, najprawdopodobniej - przez pracowity naród chiński - czy warto dzisiaj bić się za hegemonię państwa, które jutro ustąpi pola innemu państwu? A tak pod rozwagę tym, którzy wskazują na USA jako na ostoję ładu w świecie; - kto wydał nas na pastwę okupacji sowieckiej, jak nie amerykański prezydent? - rząd USA dysponował bronią atomową jako jedyny przez kilka lat i mógł urządzać świat jak chciał - czy był to sprawiedliwy świat? Jakie miejsce USA przeznaczyły Polsce wtedy? Ano - jako kolonii rosyjskiej! Takie rzeczy tylko niewolnicy o mózgu wykastrowanym zapominają! Stolica Apostolska - zachęca nas do modlitwy w intencji pokoju. Żeby nie było wojny. Bardzo szlachetna inicjatywa. Modlimy się razem z Ojcem Świętym o Boże Miłosierdzie dla Świata. Dla muzułmanów, którzy nie znają Chrystusa - również. Sugerujemy, żeby dla zachowania pokoju, Stolica Apostolska, wraz z Państwem Polskim udzieliły azylu Husajnowi. Niech się przydadzą nasze składki płacone na departamenty spraw zagranicznych! Szczególnie jednak zwracamy się do tych księży katolickich, którzy utracili ducha i nie widzą Polski jako suwerennego państwa - tylko jako przyszłą kolonię niemiecką - NAWRÓĆCIE SIĘ! NIE TRAĆCIE DUCHA! POLSKA BĘDZIE, BO BÓG TAK CHCE! Ponadto - zwracamy uwagę, na istotną lukę w świadomości wielu wychowanków polskich seminariów. Zbyt mało polskich kapłanów ma rozeznanie w politycznych sprawach podstawowych. Niestety, odnosimy wrażenie, że jakiś wewnętrzny seminaryjny zapis cenzuralny obejmuje dorobek Romana Dmowskiego, Feliksa Konecznego, Jędrzeja Giertycha i innych klasyków myśli narodowej polskiej! To skutkuje brakiem rozeznania w wielu sprawach i politycznym zapatrzeniem na Zachód. Czyli - kraje niemieckojęzyczne... Polityka Polska Reagujemy pozytywnie na inicjatywy polityków podległych politycznym wpływom Stolicy Apostolskiej i przychodzimy na organizowane przez nich modlitwy. Jednak - chcemy przypomnieć, że ostatnimi czasy w momencie gdy wokół polityka tego rodzaju zbierało się dużo Polaków o poglądach narodowych - strukturę taką spotykał zawsze rozbijający cios, a lider był tak dobrany, żeby nie mógł porządku utrzymać. NARODU POLSKIEGO NIE ZAWODZĄ TYLKO POLITYCY ENDECCY ! NARODOWO- DEMOKRATYCZNI ! O tym chcemy przypomnieć w trudnych chwilach światowego zamętu. Polsce potrzeba takich przywódców, którzy poprowadzą sprawnie kampanię referendalną i później - inne kampanie. Z wojennymi włącznie. Dlatego - prosimy wszystkich Polaków - uważnie analizujcie każdy ruch, powiązania i wpływy w polityce polskiej. Szukajcie tylko takich polityków, którzy swoje działania realizują zgodnie z polskim interesem narodowym. Szukajcie struktur, gdzie działanie jest kontynuacją myśli Dmowskiego i Giertycha! z wyrazami szacunku Dariusz Benedykt Ciesielski Polskie Lobby Przeciwko Integracji Polski z "Unią Europejską". Kontakt : e-mail: lobbypl@wp.pl <mailto:lobbypl@wp.pl> e-mail: lobbypl@interia.pl <mailto:lobbypl@interia.pl> Warszawa(( 0609 559 313 ( 0609 220 043) , Lublin(( 0503 002 581) Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Hiacynt o naglych zniknieciach i szantazach 15.02.03, 01:51 ___________MIRIAM I PERŁA__________DONOS Autor: Gość: Hiacynt IP: 195.205.252.* Data: 05-02-2003 07:35 .... Nasuwa się oczywiste pytanie. Czy wcześniejsze, nagłe zniknięcia forumowiczów, nie były spowodowane szantażem. Czy im również nie grożono. Czy już wcześniej nie rozgrywały się na forum ciche dramaty. Czy potrafiliśmy być przy tych, kórzy po prostu szukali moźliwości wymiany poglądów, przyjaznej dsykusji. Perła trzykrotnie mi groził i mnie szantażował. Pytał się, czy zdaję sobie sprawę co mnie może spotkać w realu. Pytał się mnie na forum, czy moja żona wie o mojej korespondencji forumowej. Nie jeden raz pisałem, iż uważam Perłę za "sadystycznego psychola". Jego metody walki na forum, pełne kłamstw, manipulacji, insynuacji są powszechnie znane. Jego "przyjaciele" wzruszają ramionami. Ktoś z boku, może się tylko uśmiechnąć - pomysleć - wirtual. Nie radzę mu znaleźć "pod ostrzałem" jego metod polemicznych. Nie radzę mu, stanąć wirtualnie "twarzą w twarz" z Perłą. Nikt nie powinien odwracać głowy, gdy atakują kogoś innego metodami perłowymi. ... Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Hiacynt o naglych zniknieciach i szantazach 15.02.03, 02:09 Moja reakcja na ten post Hiacynta (nawiasem mowiac, zamieszczonym w odcinku III tej rycerskiej wojny galaktycznej: A co spowodowalo twoja histeryczna reakcje Hiacynt Autor: _helga@NOSPAM.gazeta.pl Data: 05-02-2003 07:54 Sugerujesz w swoim Poscie ze Perla stosowal rozmaite grozby i szantaze. Ok. W takim razie pozwole sobie zauwazyc ze forum nie jest wlasciwym miejscem do rozprawiania sie z szantazysta. Powtorze to samo, co wam napisalam w odcinku 2 waszej swietej wojny. (i powtarzam to co zamiescilam juz powyzej) Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Tu Hiacynt chyba pierwszy raz ... 15.02.03, 02:15 ... wyartykulowal, ze nie dziala z upowaznienia tyu i wystepuje po prostu "jako jeden z forumowiczow". Oraz ze czeka na moje "stanowisko" Czekam na twoje stanowisko Helgo Autor: Gość: Hiacynt IP: 195.205.252.* Data: 05-02-2003 08:31 _helga napisała: > Jak rozumiem, Tyu udzielil ci daleko idacych upowaznien. Moje upoważnienie, to fakt bycia jednym z forumowiczów. Jasne? Mój kontakt z Tyu - w ciągu ostatnich pęciu miesięcy napisałem maksimum pięć listów do niego. Jasne? Jestem znany z tego, że wszelkie sprawy załatwiam na forum. Ostatnie listy dotyczyły mojej prośby, by ze swojego lewicowego punktu widzenia, zabrał glos w "klatce Ezry". Jasne? Jeżeli Ciebie interesuje Nurni, to w ciągu całej historii forum napisałem do niego dwa listy. Umiesz to sobie wyobrazić? Nie trzeba utrzymywać korespondencji, by mieć do siebie zaufanie. Trudne do zrozumienia? > Nie rozumiem dlaczego jeszcze nie udales sie na policje, skoro sytuacja jest > az tak powazna? Chyba ze nie jest, i to kolejna akcja propagandowa? W takim > razie to bardzo niesmaczne. Zdaje się że niezbyt uwaznie czytasz Helgo. Piszę szybko, ale dość precyzyjniue. To już się wydarzyło i czekamy na wyjaśnienie. Czyżbym dla ciebie niezvbyt precyzyjnie pisał? Poczekajmy co napisze Miriam i Perła i wówczas z wielką uwagą zapoznam się z twoim stanowiskiem w tej sprawie. > Pozdrawiam uprzejmie, aczkolwiek ze zdumieniem. Jak mi ktos grozil, to > poszlam na policje. I sie skonczylo od razu, nieprawdaz? Dlaczego wiec nie > zrobisz tego samego, Hiacyncie? > W imieniu swoim wlasnym, tych "cicho odchodzacych forumowiczow" lub Tyu? Wszelkie grożby i szantaź Perły pod moim adresem są w listach na forum. Nie rozumiem ciebie? Czy ja się skarżę? Ja inforumję o faktach. Dlaczego nie idę na policję pytasz? Gdyż nie jestem donosiecielem Helgo. Proste? Natomiast fakt złożenia donosu miał miejsce. Nieprawdaż? Czy uczynili to Miriam i Perła? Czy oni są donosicielami? Dlategoi na pisałem ten list. Czy chcesz by wątek zapełniły wynurzenia hawka , czy dowcipaski Perły? > Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe, ale piszesz tak powazne rzeczy z punktu > widzenia prawa, ze niedlugo to Perla bedzie mogl tobie wytoczyc proces i go > wygrac. ... Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Jakie tu mozna miec stanowisko? 15.02.03, 02:20 A jakie tu mozna miec stanowisko? Autor: _helga@NOSPAM.gazeta.pl Data: 05-02-2003 08:56 Rozmawiacie o swoich sprawach, czasem nawet bardzo prywatnych. Trudno zeby w ogole ktokolwiek z zewnatrz jakiekolwiek stanowisko zajmowal, bo to by bylo bardzo niekulturalne. Helgo nie mąć ____________PRECEDENS Autor: Gość: Hiacynt IP: 195.205.252.* Data: 05-02-2003 09:53 _helga napisała: > Reasumujac, wasze poprzednie wojny mialy charakter internetowych pyskowek. Ta > aktualna znacznie przekroczyla te granice. Szczerze radze dac sobie spokoj z > ciagiem dalszym i poszukac adwokatow. Jesli bedziecie to kontynuowac, to po > prostu wszyscy do kupy wzieci znajdziecie sie w powaznych klopotach. Może nie wszyscy i nie do kupy. Na razie jest moja droga Helgo sprawa precedensowa MIRIAM I PERŁY. Nie mąć. > > Pozdrawiam, i dalej sie nie wtracam. To wasze zycie i wasz problem, > aczkolwiek rozgrywany na oczach publicznosci. to jest problem nas wszystkich, również twój. Hiacynt Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Tu Hiacynt juz wyraznie pisze o co chodzi. 15.02.03, 02:23 Kunce________poważna sprawa adres: 195.205.252.* Gość: Hiacynt 07-02-2003 10:51 zdaje się, że powaga sprawy nie dociera do niektórych forumowiczów, w szczególności nie dociera do Miriam i Perły, naszych forumowych kochanków. Już chodzi nie tylko o przeniesienie spraw wirtualnych w real, nie chodzi o wstrętny donos, który może Tyu zrujnować życie. Chodzi o fakt, że gmina łódzka - niezbyt sobie zdaję sprawę, "czym jest taka gmina łódzka" - angażuje swój autorytet, próbując "załatwić" sprawy forumowiczki Miriam i forumowicza Perły ale to tylko dygresja, właściwy list później Odpowiedz Link Zgłoś
jenisiej Ja Cie szukam na koncu, a Ty tu 15.02.03, 02:27 Zuzka nas podglada, ale to nic. Napisalem, ze jakis romansowy watek by sie przydal. Nuren wzruszajaco Danke uwodzil - widzialas? jeni Odpowiedz Link Zgłoś
jenisiej Hihi! 15.02.03, 02:32 Hiacynt do Ciebie "moja droga Helgo"! Pomylil sie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Libacja IP: 213.46.162.* 15.02.03, 01:11 Gość portalu: . napisał(a): > bedzie pozniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Semita Re:do anty IP: 213.46.162.* 15.02.03, 01:40 Antysemici na antypody precz!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niagara Re: Libacja IP: 213.46.162.* 15.02.03, 01:13 Gość portalu: . napisał(a): > bedzie pozniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Faxik Re: Donosik IP: 213.46.162.* 15.02.03, 01:14 Gość portalu: . napisał(a): napisze sie jutro Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Dziekuje prowokatorom za uczestnictwo, ale... 15.02.03, 02:02 Co prawda po to puscilam ten prowokacyjny tytul, ale wasze posty sa za krotkie i za malo w nich prowokacji. Jak bedzie tak dalej to stracicie posady prowokatorow jako nieudacznicy. Zycze powodzenia w waszej wytezonej pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
jenisiej Hej, Helgo! 15.02.03, 02:06 Troche zasmiecili - no, coz - wolny kraj, i forum. O tych kronikach slowko. Przydalby sie watek romantyczny. Tu sie rozpadaja rozne pary, ale cos sie zawiazuje moze. Czytalas, jak nuren Danke uwodzil? Jeszcze chwile posiedze. jeni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Dziekuje prowokatorom za uczestnictwo, ale... IP: 213.46.162.* 15.02.03, 02:08 _helga napisała: > Co prawda po to puscilam ten prowokacyjny tytul, ale wasze posty sa za krotkie > i za malo w nich prowokacji. Jak bedzie tak dalej to stracicie posady > prowokatorow jako nieudacznicy. > > Zycze powodzenia w waszej wytezonej pracy! Nie wasze tylko moje.Z dobrego serca Ci pomagalam,ale tak sie zmeczylam,ze ide spac.Czlowiek pomaga orze jak moze a tu po lbie jeszcze wala.Nie ma wdziecznosci na tym lez padole. Dobranoc. Ps Jak wstane rano to mam nadzieje,ze dobijesz do dwusetki? Ps Kir zalozyl nowy watek baaardzo interesujacy.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
jenisiej Zuzka, znowu pacynkujesz!? 15.02.03, 02:13 Gość portalu: Ania napisał(a): > _helga napisała: > > > Co prawda po to puscilam ten prowokacyjny tytul, ale wasze posty sa za > krotkie > > i za malo w nich prowokacji. Jak bedzie tak dalej to stracicie posady > > prowokatorow jako nieudacznicy. > > > > Zycze powodzenia w waszej wytezonej pracy! > > > Nie wasze tylko moje.Z dobrego serca Ci pomagalam,ale tak sie zmeczylam,ze ide > spac.Czlowiek pomaga orze jak moze a tu po lbie jeszcze wala.Nie ma > wdziecznosci na tym lez padole. Dobranoc. > > Ps Jak wstane rano to mam nadzieje,ze dobijesz do dwusetki? > Ps Kir zalozyl nowy watek baaardzo interesujacy.Polecam. Nie wiesz, ze u kwietnych nie wolno? Tzn. oficjalnie. I nieladnie nasmiecilas. Dobranoc - jeni Odpowiedz Link Zgłoś
jenisiej Przepraszam Zuzie 15.02.03, 16:41 Za klamce. Nie zwrocilem uwagi, ze inny IP Ci wyskakuje - ale to tez chello. To jednak Ty pacynkujesz i smiecisz. Uwazaj, Hiacynt to wykorzysta kiedys. Nie smiec. buzi jeni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Dla jenisieja do poduszki IP: 213.46.162.* 15.02.03, 02:17 Wedlug Tory nie wolno dotykac zwlok i musza zostac do ostatniego spoczynku az przyjdzie Mesjasz. Tutaj na Ziemi Swietej pochowamy zmarlych tylko w calunie (nie potrzeba bariery miedzy cialem i prochem "z prochu przyszles i tam powrocisz" Tylko zolnierzy i zginietych w ciezkim stanie pochojemy w trumnach. . > Pytanie - moze troche bez sensu - co jest wazniejsze Biblia (Tora chyba) czy > Talmud? Jak rozumiem nie moze byc zadnego wyjatku w tej sprawie (zmarlych). > Czy oczekujecie Mesjasza jako jednej osoby - krola? > Tora (zwój pięćioksiego - upraszczając, równiez Tora to słowo oznaczjące cała naukę religijną żydowską) składa się 5 ksiąg mojżeszowych Starego Testamentu. Oprócz tego Prorocy i Pisma. Tora jest najważniejsza. Talmud to komentarze. O Mesjaszu - można tysiące napisać. Jest nawet w Jerozolimie hotel dla Mesjasza jak przyjdzie. Wybudowany przez chasydów. Mesjasz wyobrażany jest od fizycznego wizerunku aż po emanację boską i czasy mesjańskie. Pisze sie Szabat, sa tez zydzi co nazywaja Szabas. Szabat - to hebrajska nazwa, a szabas, szabes - jidysz. . Szabat to po heb. przestanek-strajk. To znaczy ze w tym dniu Pan Bog przestal > > pracowac i tworzyc swiat i teraz Odpoczywal. On tez ten dzien blogoslawil > i swiecil. Szabat to jest swiety dzien i zadna praca jest wzbroniona. Tez ma > ja odpoczywac zwierzeta domowe i niewolnicy. Ogien tez jest wzbronione... > > (ciezko byc zydem) > Bo wiesz, praca to pojecie wzgledne. Myslenie to tez praca, czynnosc )). > Ale pytam, bo odpoczynek moze miec rozne formy - i bedzie to dla czlowieka > odpoczynek. Wiesz, bo u nas jest napisane ze to szabat jest dla czlowieka, a ni > e czlowiek dla szabatu. Wiesz odpoczynek a nie przymusowe lezenie. Nie mowie tu o pracy przynoszacej korzysci materialne. > Niewatpliwie ze musi byc ciezko. Ale katolikiem tez nie lekko. )))) > > Czy na zbawienie maja szanse (wg. Waszej religii) tylko Zydzi? Bo u nas > (katolikow) to jest teraz nowe przymierze ( w Starym Testamencie bylo stare), > gdzie szanse ma kazdy. > Na zbawienie mają szanse WSZYSCY SPRAWIEDLIWI wedle religii żydowskiej. (Nie wiadomo jak będzie naprawdę, przekonamy się . Cholera tylko czy ja jestem sprawiedliwa ? Odpowiedz Link Zgłoś
jenisiej Jestes pewna, ze to ten watek? 15.02.03, 02:20 Przeczytam pozniej. Idz spac, bo ja tu z Helga dzis randke mialem umowiona! Wcielo Ja. No to buzi dla Zuzi Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Jestem! 15.02.03, 02:25 jenisiej napisała: > Przeczytam pozniej. > Idz spac, bo ja tu z Helga dzis randke mialem umowiona! > Wcielo Ja. > > No to buzi dla Zuzi A ja na ciebie od poludnia czekam! Tak mnie ten plaster swedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
jenisiej Re: Jestem! 15.02.03, 02:35 _helga napisała: > A ja na ciebie od poludnia czekam! Tak mnie ten plaster swedzi! Hihi! Jak Ci moge pomoc w kwestii swedzenia plastra? Wirtualnie trudno bedzie. A, zapomnialem, to na jezyku tylko. To zrywaj! jeni Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Jestem! 15.02.03, 02:48 jenisiej napisała: > _helga napisała: > > > A ja na ciebie od poludnia czekam! Tak mnie ten plaster swedzi! > > Hihi! Jak Ci moge pomoc w kwestii swedzenia plastra? > Wirtualnie trudno bedzie. A, zapomnialem, to na jezyku tylko. > To zrywaj! > > jeni Ok. kapnelam sie jakiego masz nika, figlarzu Odpowiedz Link Zgłoś
jenisiej Re: Jestem! 15.02.03, 02:50 _helga napisała: > Ok. kapnelam sie jakiego masz nika, figlarzu No co Ty, paranoje Ci sie udzielaja? Ale z ciekawosci: jakiego? jeni Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Jestem! 15.02.03, 02:51 jenisiej napisała: > _helga napisała: > > > Ok. kapnelam sie jakiego masz nika, figlarzu > > No co Ty, paranoje Ci sie udzielaja? > Ale z ciekawosci: jakiego? > > jeni A moge ci powiedziec dzien dobry do skrzynki jenisieja? Bo mi sie cos wydaje ze trafilam. hihih. Odpowiedz Link Zgłoś
jenisiej Hihi, pudlo! 15.02.03, 03:00 Kombinuj, kombinuj, hihi! Odpisze i potwierdze, zebys nie myslala, ze to na pokaz dla publiki. Ale teraz Hiacynt bedzie mial robote! jeni Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Hihi, pudlo! 15.02.03, 03:02 jenisiej napisała: > Kombinuj, kombinuj, hihi! > > Odpisze i potwierdze, zebys nie myslala, ze to na pokaz > dla publiki. > > Ale teraz Hiacynt bedzie mial robote! > > jeni No wlasnie tak pomyslalam, heheeeee. Ok. czekam na potwierdzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Hihi, pudlo! 15.02.03, 03:17 _helga napisała: > jenisiej napisała: > > > Kombinuj, kombinuj, hihi! > > > > Odpisze i potwierdze, zebys nie myslala, ze to na pokaz > > dla publiki. > > > > Ale teraz Hiacynt bedzie mial robote! > > > > jeni > > > No wlasnie tak pomyslalam, heheeeee. Ok. czekam na potwierdzenie. No dobra, niech ci bedzie. Ale i tak ci wyslalam maila na dobranoc, w ktorym ci wpieram, ze wiem lepiej niz ty, kim ty jestes. Tylko pytanie czy mi uwierzysz ze lepiej wiem! Odpowiedz Link Zgłoś
jenisiej Re: Hihi, pudlo! 15.02.03, 03:24 _helga napisała: > No dobra, niech ci bedzie. Ale i tak ci wyslalam maila na dobranoc, w ktorym ci > > wpieram, ze wiem lepiej niz ty, kim ty jestes. Tylko pytanie czy mi uwierzysz > ze lepiej wiem! Hiacynt wie najlepiej! Zostawmy tak, jak na privie uzgodnilismy (to nielegalne tu jest chyba?) Dobranoc, Helgo. Rozbieraj sie i chlup - do rzeki. )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Hihi, pudlo! 15.02.03, 03:25 jenisiej napisała: > _helga napisała: > > > No dobra, niech ci bedzie. Ale i tak ci wyslalam maila na dobranoc, w ktor > ym > ci > > > > wpieram, ze wiem lepiej niz ty, kim ty jestes. Tylko pytanie czy mi uwierz > ysz > > ze lepiej wiem! > > Hiacynt wie najlepiej! > Zostawmy tak, jak na privie uzgodnilismy (to nielegalne tu jest chyba?) > > Dobranoc, Helgo. > Rozbieraj sie i chlup - do rzeki. > > )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) W trybie natychmiastowym)))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jenisiej Re: Hihi, pudlo! 15.02.03, 03:17 _helga napisała: > jenisiej napisała: > > > Kombinuj, kombinuj, hihi! > > > > Odpisze i potwierdze, zebys nie myslala, ze to na pokaz > > dla publiki. > > > > Ale teraz Hiacynt bedzie mial robote! > > > > jeni > > > No wlasnie tak pomyslalam, heheeeee. Ok. czekam na potwierdzenie. Poszlo dawno, odebralas chyba? Kombinujesz? Daj se siana chwilowo. Jeszcze 10 min. posiedze. Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Hihi, pudlo! 15.02.03, 03:18 jenisiej napisała: > _helga napisała: > > > jenisiej napisała: > > > > > Kombinuj, kombinuj, hihi! > > > > > > Odpisze i potwierdze, zebys nie myslala, ze to na pokaz > > > dla publiki. > > > > > > Ale teraz Hiacynt bedzie mial robote! > > > > > > jeni > > > > > > No wlasnie tak pomyslalam, heheeeee. Ok. czekam na potwierdzenie. > > Poszlo dawno, odebralas chyba? Kombinujesz? Daj se siana chwilowo. > Jeszcze 10 min. posiedze. Hiacynt od tej wymiany zdan zwariuje)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 ** __ Helgus, Sloneczko. Opanuj sie. :O) __ ** IP: *.proxy.aol.com 15.02.03, 02:43 Rozumiem ze chcesz wprawic wszystkich w oslupienie, zdezorientowac, otumanic, zagotowac wode w czerepach... Ale, czy Ty przypadkiem nie przesadzasz, dziecko? .. Nie tylko o tym watku mowie. Twoich watkow jest wiecej i dajesz sie wiklac w macenie wody. Wkrotce jedynie Ja bede wiedzial o co nam chodzilo, bo Ty zdajesz sie zapominac. Nie rozwadniaj przez wdawanie sie w pyskowki, lecz skup sie na celu eksponowania i obnazania "piecioosobowej bandy czworga". Reszta zrobi sie sama. .. Pozdrawiam K.P. .. PS....Spoznione z uwagi na roznice czasowa ale i tak bardzo serdeczne zyczenia Walentynkowe. Ide otworzyc czerwone wino. Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: ** __ Helgus, Sloneczko. Opanuj sie. :O) __ * 15.02.03, 02:50 Gość portalu: Krzys52 napisał(a): > Rozumiem ze chcesz wprawic wszystkich w oslupienie, zdezorientowac, otumanic, > zagotowac wode w czerepach... Ale, czy Ty przypadkiem nie przesadzasz, dziecko? > .. > Nie tylko o tym watku mowie. Twoich watkow jest wiecej i dajesz sie wiklac w > macenie wody. Wkrotce jedynie Ja bede wiedzial o co nam chodzilo, bo Ty zdajesz > > sie zapominac. > Nie rozwadniaj przez wdawanie sie w pyskowki, lecz skup sie na celu > eksponowania i obnazania "piecioosobowej bandy czworga". Reszta zrobi sie sama. > .. > Pozdrawiam > K.P. > .. > PS....Spoznione z uwagi na roznice czasowa ale i tak bardzo serdeczne zyczenia > Walentynkowe. Ide otworzyc czerwone wino. Ja dawno wypilam, u mnie jest noc. PS. A moze oni sa po prostu z jakiejs grupy psychoterapeutycznej? Znaczy, pacjenci? Na chorych to sie faktycznie nie wypada gniewac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sitkowski CZAS ROZDAWAĆ ULOTKI anty-UE IP: *.stmnca.adelphia.net 15.02.03, 05:41 TEKSTY Wiadomo gdzie są dobre teksty. Objętość: 2 strony. Jeżeli chcesz zaoszczędzić pieniędzy, możesz przeciąć kartki i kopiować na obu stronach połówek. Ale wtedy tekst musisz skrócić i zrobić treściwym, ponieważ litery (fonty) wuszą być wielkie. Jak będzie pisane maczkiem, czytelnik wyrzuci po przeczytaniu o co chodzi. Jeżeli możesz wykosztować się na cztery strony, użyj wielkiego formatu papieru i po skopiowaniu złam go wpół. Na każdej ulotce napisz na pierwszej stronie u góry z prawej: PODAJ DALEJ - OPOWIEDZ ZNAJOMYM. Ewentualnie możesz powtórzyć u spodu tekstu, dodając: SKOPIUJ. Pisz w dwóch kolumnach długich na całą długość strony. Litery (fonty) winny być większe niż w tygodnikach, czy dziennikach. Tytuły u góry strony na szerokość obu kolumn. Im prościej, tym mniej czasu Ci zajmie. KONIECZNE: akapity! Nie zgęszczaj tekstu, ale pisz blokami. Odstęp między liniami po każdej myśli (informacji). Najidealniej co zdanie, jeżeli treść pozwala. Hasło: pod albo nad tekstem na drugiej stronie. Nie podwajaj wykrzykniki, czy znaki zapytania. KOPIOWANIE Czy masz dostep do drukarki i xerokopiarki? Może masz dojście do kopiarki w prywatnym posiadaniu? Wyjdzie taniej nawet, gdybyś zapłacił za wymianę patron z barwnikiem. Niektóre mają dwa, trzy kolory, ale wystarczy czarny druk. Ile powinno kosztować skopiowanie jednej strony, 10 groszy? Jedna edycja: 200 ulotek x 0,20 zł = 40 zł. Papier 0,01 zł. X 200 ulotek = 2 zł. Razem: 42 zł Kto może "stracić " tyle dla dobra sprawy? Z okazji demonstracji antyunijnej można zwerbować chętnych do zaofiarowania własnej robocizny przy kopiowaniu, które jest czasochłonne. DYSTRYBUCJA: Przy wyjściu PO PRACY z zakładu pracy. Przed dworcem, lotniskiem. Przy wyjściu, po imprezie, ze stadionu. Przy wyjściu z kościoła, po mszy. Za wycieraczkę samochodów zaparkowanych na czas jakiegoś zajścia czy imprezy, także w miejscach zamieszkania. Przed konferencjami, obiadami, zebraniami w publicznych miejscach jak hotele, restauracje możesz położyć ulotkę na każdym krześle, ale dyskrecja i grzeczność wymagana, najlepiej rozeznaj się w atmosferze przychylności I zapytaj gospodarza, zwłaszcza, gdy nie jesteś uczestnikiem. W poczekalniach i wnętrzach, salach musisz wiedzieć jakie są ogólne prawa i lokalne przepisy. Zwłaszcza na lotnisku. Na demonstracji antyunijnej szkoda ulotek, bo tam nie trzeba przekonywać przekonanych. Na demonstrację należy przygotować ulotki z napisem: PODAJ DALEJ - OPOWIEDZ ZNAJOMYM WYBORCOM. Nie rozdawać każdemu. Zapytać grupę, kto skopiuje i rozda wśród ludzi i wtedy wręczyć chętnym po dwa egzemplarze. A jeżeli wiesz gdzie tanio kopiować, przygotuj kartki z adresami i załącz. Odpowiedz Link Zgłoś
_helga CZAS ROZDAWAĆ ULOTKI O CZYMKOLWIEK!!!! 15.02.03, 07:46 )))) Gość portalu: Sitkowski napisał(a): > TEKSTY > > Wiadomo gdzie są dobre teksty. > > Objętość: 2 strony. > > Jeżeli chcesz zaoszczędzić pieniędzy, możesz przeciąć kartki i kopiować na > obu stronach połówek. Ale wtedy tekst musisz skrócić i zrobić treściwym, > ponieważ litery (fonty) wuszą być wielkie. Jak będzie pisane maczkiem, > czytelnik wyrzuci po przeczytaniu o co chodzi. > > Jeżeli możesz wykosztować się na cztery strony, użyj wielkiego formatu > papieru i po skopiowaniu złam go wpół. > > Na każdej ulotce napisz na pierwszej stronie u góry z prawej: PODAJ DALEJ - > OPOWIEDZ ZNAJOMYM. Ewentualnie możesz powtórzyć u spodu tekstu, dodając: > SKOPIUJ. > > Pisz w dwóch kolumnach długich na całą długość strony. Litery (fonty) winny > być większe niż w tygodnikach, czy dziennikach. > > Tytuły u góry strony na szerokość obu kolumn. Im prościej, tym mniej czasu Ci > zajmie. > > KONIECZNE: akapity! > Nie zgęszczaj tekstu, ale pisz blokami. Odstęp między liniami po każdej myśli > (informacji). Najidealniej co zdanie, jeżeli treść pozwala. > > Hasło: pod albo nad tekstem na drugiej stronie. > Nie podwajaj wykrzykniki, czy znaki zapytania. > > > KOPIOWANIE > > Czy masz dostep do drukarki i xerokopiarki? > > Może masz dojście do kopiarki w prywatnym posiadaniu? Wyjdzie taniej nawet, > gdybyś zapłacił za wymianę patron z barwnikiem. Niektóre mają dwa, trzy > kolory, ale wystarczy czarny druk. > > Ile powinno kosztować skopiowanie jednej strony, 10 groszy? > > Jedna edycja: 200 ulotek x 0,20 zł = 40 zł. > Papier 0,01 zł. X 200 ulotek = 2 zł. > Razem: 42 zł > > Kto może "stracić " tyle dla dobra sprawy? > > Z okazji demonstracji antyunijnej można zwerbować chętnych do zaofiarowania > własnej robocizny przy kopiowaniu, które jest czasochłonne. > > > DYSTRYBUCJA: > > Przy wyjściu PO PRACY z zakładu pracy. > Przed dworcem, lotniskiem. > Przy wyjściu, po imprezie, ze stadionu. > Przy wyjściu z kościoła, po mszy. > Za wycieraczkę samochodów zaparkowanych na czas jakiegoś zajścia czy imprezy, > także w miejscach zamieszkania. > Przed konferencjami, obiadami, zebraniami w publicznych miejscach jak hotele, > restauracje możesz położyć ulotkę na każdym krześle, ale dyskrecja i > grzeczność wymagana, najlepiej rozeznaj się w atmosferze przychylności I > zapytaj gospodarza, zwłaszcza, gdy nie jesteś uczestnikiem. > > W poczekalniach i wnętrzach, salach musisz wiedzieć jakie są ogólne prawa i > lokalne przepisy. Zwłaszcza na lotnisku. > > Na demonstracji antyunijnej szkoda ulotek, bo tam nie trzeba przekonywać > przekonanych. > > Na demonstrację należy przygotować ulotki z napisem: > PODAJ DALEJ - OPOWIEDZ ZNAJOMYM WYBORCOM. > Nie rozdawać każdemu. Zapytać grupę, kto skopiuje i rozda wśród ludzi i wtedy > wręczyć chętnym po dwa egzemplarze. A jeżeli wiesz gdzie tanio kopiować, > przygotuj kartki z adresami i załącz. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: ** __ Helgus, Sloneczko. Opanuj sie. :O) __ * IP: 213.46.162.* 15.02.03, 16:45 Gość portalu: Krzys52 napisał(a): > Rozumiem ze chcesz wprawic wszystkich w oslupienie, zdezorientowac, otumanic, > zagotowac wode w czerepach... Ale, czy Ty przypadkiem nie przesadzasz, dziecko? > .. > Nie tylko o tym watku mowie. Twoich watkow jest wiecej i dajesz sie wiklac w > macenie wody. Wkrotce jedynie Ja bede wiedzial o co nam chodzilo, bo Ty zdajesz > > sie zapominac. > Nie rozwadniaj przez wdawanie sie w pyskowki, lecz skup sie na celu > eksponowania i obnazania "piecioosobowej bandy czworga". Reszta zrobi sie sama. > .. > Pozdrawiam > K.P. > .. > PS....Spoznione z uwagi na roznice czasowa ale i tak bardzo serdeczne zyczenia > Walentynkowe. Ide otworzyc czerwone wino. Popatrz,popatrz jak to kretyn mnie omija szerokim lukiem ,nawet mnie do bandy nie zapisal .Az mi smutno,chyba sie poplaczem . Helga dlaczego on sie mnie tak panicznie boi? Odpowiedz Link Zgłoś
pauline_kaczanow Re: Kronika Perypetii Rycerstwa Prawdziwego 15.02.03, 06:20 Dopisuje sie do Kroniki. Moje boje forumowe sa chyba znane. Sciski dla Helgi sto lat cie nie widzialam P Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Paulina!!!!!!!!!!! 15.02.03, 07:44 pauline_kaczanow napisała: > Dopisuje sie do Kroniki. > Moje boje forumowe sa chyba znane. > Sciski dla Helgi sto lat cie nie widzialam > P Heheeeee Ja mam zawsze racje)))) Tak wlasnie mi sie wydawalo ze Misiek Puszysty All Over sie prosi o nieszczescie tym puszeniem!!! www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=4614760&a=4614777 Bardzo licze na to ze na dluzej wrocilas, heheeeeeeeee Bardzo ci dziekuje za ten kwik donosny o poranku, a nawet za to oblanie sie kawa))))) Odpowiedz Link Zgłoś