Dodaj do ulubionych

do Indrisa pytanie jest

IP: 212.160.135.* 24.03.03, 14:40
Indris, jesteś czołowym pacyfista tu. Protestujesz przeciw wojnie. Pisałeś
kiedyś, że w manifestacjach przeciwwojennych udział bierzesz. To szlachetne
jest. Chciałbym tylko zpytać o jedno. Saddam winny śmierci ponad MILIONA
ludzi jest. Zagazował dzieci, wyrywał serca przedstawicielom opozycji, wbił
noż w plecy wszystkim swoim sąsiadom, ucinał języki tym co źle o nim mówią,
itd.
No i pytanie teraz: czy mógłbyś nam podać w jakiej to manifestacji brałeś
udział przeciw tym praktykom Saddama? Czy śpiewałeś wtedy? Czy manifestacja
pod ambasadą Iraku była? Czy protestowałeś jak Saddam nadał na Iran. Czy
MANISTOWAŁEŚ przeciw Irakowi jak napadł na Kuwejt? Czy PROTESTOWAŁEŚ na ulicy
JAK ZAGAZOWYWAŁ dzieci?
Balzer, Ty też odpowiedz.

Perła
Obserwuj wątek
    • Gość: Scan Re: do Indrisa pytanie jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.03, 14:44
      Cześć Perła. Indris napisał niedawno, że z tym "zagazowaniem" to nie wiadomo do
      końca jak to było. Może i nie było.
      Pozdrawiam,
      Scan
      • Gość: Perła Re: do Indrisa pytanie jest IP: 212.160.135.* 24.03.03, 14:49
        Gość portalu: Scan napisał(a):

> Cześć Perła. Indris napisał niedawno, że z tym "zagazowaniem" to nie wiadomo
        do
        >
        > końca jak to było. Może i nie było.
        > Pozdrawiam,
        > Scan

Cześć Scan, nie śledziłem forum ostatnio i nie wiem o takich tekstach Indrisa.
        Ciekawa moraloność u pacyfistów jest.

pozdrówka

Perła
    • 7em Re: do Indrisa pytanie jest 24.03.03, 14:44
      Gość portalu: Perła napisał(a):

> No i pytanie teraz: czy mógłbyś nam podać w jakiej to manifestacji brałeś
      > udział przeciw tym praktykom Saddama?

a ty w jakiej brałeś, powiedziales chodz slowo? czy zaczeles tryskac altruizmem
      po bombardowaniu mozgu bombą z żydokomunistycznym jadem?

Czy śpiewałeś wtedy?

protestowales?

Czy manifestacja
      > pod ambasadą Iraku była? Czy protestowałeś jak Saddam nadał na Iran. Czy
      > MANISTOWAŁEŚ przeciw Irakowi jak napadł na Kuwejt? Czy PROTESTOWAŁEŚ na ulicy
      > JAK ZAGAZOWYWAŁ dzieci?
      > Balzer, Ty też odpowiedz.
      >
      > Perła
      ...

5040
      • Gość: Perła Re: do Indrisa pytanie jest IP: 212.160.135.* 24.03.03, 14:51
        7em napisała:

>
        > a ty w jakiej brałeś, powiedziales chodz slowo? czy zaczeles tryskac
        altruizmem

Ja w żadnej manifestacji udziału nie brałem. Natomiast popieram takie, które
        NAPRAWDĘ problem rozwiązują. Czyli to co NASI SOJUSZNICY Amerykanie robią teraz.

>
        > po bombardowaniu mozgu bombą z żydokomunistycznym jadem?
        >

Wiesz co Siedem? Zaczynasz za bardzo powtarzać się z tą "żydokomuną". Zmień
        coś, jakiś inny znacznik przydałby się.

Perła
        • 7em Re: do Indrisa pytanie jest 24.03.03, 14:53

> 7em napisała:
          >
          >
          > >
          > > a ty w jakiej brałeś, powiedziales chodz slowo? czy zaczeles tryskac
          > altruizmem
          >
          > Ja w żadnej manifestacji udziału nie brałem. Natomiast popieram takie, które
          > NAPRAWDĘ problem rozwiązują. Czyli to co NASI SOJUSZNICY Amerykanie robią
          teraz
          > .
          >
          >
          > >
          > > po bombardowaniu mozgu bombą z żydokomunistycznym jadem?
          > >
          >
          > Wiesz co Siedem? Zaczynasz za bardzo powtarzać się z tą "żydokomuną". Zmień
          > coś, jakiś inny znacznik przydałby się.

żydoprawica

5040
          • Gość: Perła Re: do Indrisa pytanie jest IP: 212.160.135.* 24.03.03, 14:55
            7em napisała:

>
            > żydoprawica
            >
            > 5040

no widzisz jakie to proste jest? Trzeba tylko trochę inwencji mieć.

Perła
    • Gość: obojętny Re: do Indrisa pytanie jest, a może niema IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.03, 14:57
      każdy ma prawo żyć tak jak chce, Indris znalazł swój sposób na życie, pacyfista
      to zawód, tak jak kominiarz, może lepiej płatny i mniej stresujacy, można być
      zawsze przeciw, najwygodniej jest zawsze negować
      • sceptyk Prosta recepta 24.03.03, 15:31
        Wystarczy miec jeden plakat. Z napisem 'Hanba'. I z tym mozna uczestniczyc we
        WSZYSTKICH manifestacjach.
    • gini Re: do Indrisa pytanie jest 24.03.03, 15:06

> Indris, jesteś czołowym pacyfista tu. Protestujesz przeciw wojnie. Pisałeś
      > kiedyś, że w manifestacjach przeciwwojennych udział bierzesz. To szlachetne
      > jest. Chciałbym tylko zpytać o jedno. Saddam winny śmierci ponad MILIONA
      > ludzi jest. Zagazował dzieci, wyrywał serca przedstawicielom opozycji, wbił
      > noż w plecy wszystkim swoim sąsiadom, ucinał języki tym co źle o nim mówią,
      > itd.
      > No i pytanie teraz: czy mógłbyś nam podać w jakiej to manifestacji brałeś
      > udział przeciw tym praktykom Saddama? Czy śpiewałeś wtedy? Czy manifestacja
      > pod ambasadą Iraku była? Czy protestowałeś jak Saddam nadał na Iran. Czy
      > MANISTOWAŁEŚ przeciw Irakowi jak napadł na Kuwejt? Czy PROTESTOWAŁEŚ na ulicy
      > JAK ZAGAZOWYWAŁ dzieci?
      > Balzer, Ty też odpowiedz.
      >
      > Perła

Do Perly

Wydarzenia historyczne, Historia powszechna, Irak, Iran
      Iracko-irańska wojna (1980-1988) widok strony
      znajdź podobne
      pokaż powiązane

Iracko-irańska wojna, działania wojenne toczone w latach 1980-1988 pomiędzy
      Irakiem i Iranem. Przyczyną była próba eksportu rewolucji szyitów irańskich,
      czego obawiała się rządząca w Iraku sunnicka (sunnici) partia Baas. Przyczyną
      obaw była struktura wyznaniowa ludności Iraku, większość bowiem stanowili
      dyskryminowani szyici.

Wojnę rozpoczął Irak 22 IX 1980 atakiem w rejonie podzielonego w 1975 Szatt-al-
      Arab, tj. wspólnego ujścia Tygrysu i Eufratu. Wojska irackie wdarły się w głąb
      Iranu, ale szybko zostały stamtąd wyparte i Irańczycy przeszli do ataku. W
      wyniku równowagi sił ustaliła się 480-kilometrowa linia frontu, a działania
      miały charakter wojny pozycyjnej. Irakijczycy stosowali na masową skalę broń
      chemiczną, również przeciwko buntującym się Kurdom. W 1988 wojnę przerwano
      podpisując w sierpniu zawieszenie broni w oparciu o zasadę "status quo ante".

W czasie wojny zginęło ponad jeden milion ludzi, a straty materialne ocenia się
      na ponad 400 mld dolarów.

Wojna ta spowodowała gwałtowne wzmocnienie Iraku popieranego głównie przez
      państwa zachodnie jak i Związek Radziecki. Wiązało się to z obawami dotyczącymi
      przeniesienia rewolucji islamskiej do krajów ościennych. Efektem wzmocnienia
      Iraku S. Husajna była wojna w Zatoce Perskiej.

.Jak widzisz nie bylo przeciw czemu protestowac bo panstwa zachodnie jak i ZSRR
      pochwalaly te wojne, wiec gdzie tu miejsce na protesty?
      Dlaczego w 1988 USA nie wystapilo przeciw Irakowi?Dlaczego tyle lat z tym
      czekali?
      Bylam sobie na manifestacji i wlasnorecznie spalilam flage USA, a w domu to
      sobie z tej flagi gwiazdki wyrywam tak po jednej.
      • Gość: Reader Re: do Indrisa pytanie jest IP: *.mci.co.uk / 10.96.0.* 24.03.03, 15:41
        Tu masz racje. Nie pamietam kto byl wtedy prezydentem USA
        ale powinnin zareagowac.
        Z tymze wtedy bylo jeszcze "zimno" i cholera wiedziala
        co Rosja na to....
    • indris O manifestacjach 24.03.03, 15:22
      Nie brałem udziału w manifestacjach antysaddamowskich. Po pierwsze, dlatego, że
      takowych nie było... Ale gdyby były, pewnie bym się przyłączył. Jestem
      uczestnikiem manifestacji ale nie ich organizatorem. Zresztą wtedy ,kiedy miało
      miejsce owe gazowanie, to w Polsce była jeszcze PRL i demonstracje były w
      innych sprawach. A kwestia tego gazowania była wtedy niejasna, bo obie strony
      oskarżały się o to wzajemnie. Podobnie nie jest dla mnie jasne, kto odpowiada
      za 8 lat wojny iracko - irańskiej, a ten milion ofiar, to chyba z tej właśnie
      wojny.
      Na marginesie: nie mam żadnej sympatii do Saddama, bo w ogóle nie lubie
      dyktatur. Ale wiadomości o jego okrucieństwach kolportowane w przeddzień i w
      czasie wojny traktuję ostrożnie. W czasie pierwszej wojny w Zatoce (którą
      popierałem !) czytałem artykuł w "GW" opisujący specjalny basen z kwasem solnym
      przeznaczony przez Husajna do topienia przeciwników politycznych. Mimo
      popierania tamtej wojny pozwoliłem sobie w to nie wierzyć. Co oczywiście nie
      jest oznakiem mojej sympatii do Saddama, ale raczej do zzdrowego rozsądku.
      Pozwolę sobie też zauważyć, że argument o okrucieństwie Husajna jest podnoszony
      głównie w Polsce i krajach Europy Wschodniej. W ONZ Stany Zjednoczone tego
      argumentu w ogóle nie podnosiły.
      Ale dodatkowym motywem wspierania akcji antywojennych jest to, że w obecnej
      awanturze uczestniczy Polska, czyli mój kraj. I manifestacje w Polsce
      oczyszczają choć trochę dobre imię tego kraju zaszargane przez Kwasa i Millera.
      • Gość: rolnik Re: O manifestacjach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.03, 15:27
        Qwa, co za wybiórczość, uważasz sie za usprawiedliwionego?
      • Gość: rolnik Re: O manifestacjach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.03, 15:29
        zablokuj amerykanom drogę do bagdady, brony możesz pożyczyć od leppera
    • sothis666 Re: do Indrisa pytanie jest - mozliwa odpowiedź... 24.03.03, 15:44

> Indris, jesteś czołowym pacyfista tu. Protestujesz przeciw wojnie. Pisałeś
      > kiedyś, że w manifestacjach przeciwwojennych udział bierzesz. To szlachetne
      > jest. Chciałbym tylko zpytać o jedno. Saddam winny śmierci ponad MILIONA
      > ludzi jest. Zagazował dzieci, wyrywał serca przedstawicielom opozycji, wbił
      > noż w plecy wszystkim swoim sąsiadom, ucinał języki tym co źle o nim mówią,
      > itd.

To wszystko jest prawda. Ale on tego nie zrobil na Marsie tylko w okreslonych
      realiach, przy zgodzie USA i państw europejskich. Podobnie zapewne jak
      inni 'pacyfisci' nie neguję faktu że Saddam to bandyta, ale ten gaz produkowały
      maszynki made in GB, USA, FR... Ambasador USA 'nie miał nic przeciwko' agresji
      na Kuwejt nie mówiąc juz o Iranie - amerykanie byli wniebowzięci postawą
      Saddama, dostarczali mu też dane wywiadowcze i zdjęcia sat. po atakach
      gazowych. Układ na bliskim wschodzie nie powstał tylko dlatego że stworzyli go
      dranie pokroju saddama. Państwa zachodnie i Rosja odpowiadaja za ten syf w
      takim samym stopniu.
      Dodatkowo zwiazki Saddama z la-Kaida to czyste fantazje a rozsądnych powodów do
      wojny (poza interesami USA w regionie) nie ma.
      Jesli jestem przeciw to dlatego że wkurza mnie gówniarska postawa jankesów,
      którzy traktują instrumentalnie miliony mieszkańców bliskiego wshcodu
      wspierając bandyckie dyktatury a potem ubierają się w 'wolnościowe' piórka
      ruszając na wojnę, która nie jest żadnym 'wyzwalaniem'. jest normalna
      kontunuacją polityki USa... I tyle.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka