janusz2_ Re: B A G D A D - TRZYMAJ SIE ! _ _ _ NO PASARAN 01.04.03, 14:27 Dalej Saddamie będziesz mógł bezkarnie mordowac swoich obywateli. Shanti i jego koledzy życzą ci tego serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
shanti Re: B A G D A D - TRZYMAJ SIE ! _ _ _ NO PASARAN 01.04.03, 14:40 a przeciez o wiele przyjemniejsze sa nasze zachodnie pociski- tak miło wbijaja sie w cialo- ludzie tacy jak janusz2 az wyja z rozkoszy w takiej chwili-... Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: B A G D A D - TRZYMAJ SIE ! _ _ _ NO PASARAN 01.04.03, 17:47 shanti napisał: > a przeciez o wiele przyjemniejsze sa nasze zachodnie pociski- tak miło wbijaja > sie w cialo- ludzie tacy jak janusz2 az wyja z rozkoszy w takiej chwili-... > janusz nie wyl, a pisal. czytajac jego post nie odnioslam wrazenia, by cieszyl sie wojna. nikt zdrowy nie cieszy sie takim nieszczesciem! dlaczego opacznie odczytujesxz intencje tych, ktorzy uwazaja, ze usa maja podstawy by interweniowac militarnie? czy kiedykolwiek protestowales tak zarliwie przeciwko zbrodniom saddama, jak protestujesz przeciwko interwencji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waga Re: B A G D A D - TRZYMAJ SIE ! _ _ _ NO PASARAN IP: *.pool.mediaWays.net 02.04.03, 09:22 maretina napisała: > > czy kiedykolwiek protestowales tak zarliwie przeciwko zbrodniom saddama, jak > protestujesz przeciwko interwencji? Nie , nie protestowalem bylem po stronie Saddama tak jak i Amerykanie ,kiedy on napadl na Iran.(a Amerykanie go dozbrajali Saddama ). Saddama mam gdzies , jestem po stronie narodu irackiego a oni widocznie wola Saddama od amerykanskich agresorow. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: B A G D A D - TRZYMAJ SIE ! _ _ _ NO PASARAN 02.04.03, 10:14 Gość portalu: Waga napisał(a): > maretina napisała: > > > > > czy kiedykolwiek protestowales tak zarliwie przeciwko zbrodniom saddama, > > jak protestujesz przeciwko interwencji? > > Nie , nie protestowalem bylem po stronie Saddama tak jak i > Amerykanie ,kiedy on napadl na Iran.(a Amerykanie go dozbrajali Saddama ). > > Saddama mam gdzies , jestem po stronie narodu irackiego a oni widocznie > wola Saddama od amerykanskich agresorow. Z raportu Amnesty International dotyczącego wydarzeń w 2001 r: www.amnesty.org.pl/raport/index.php?nav=bliskiwschod "W Iraku, wobec którego utrzymywane są sztywne sankcje ekonomiczne uchwalone w 1990 roku przez Radę Bezpieczeństwa NZ, aresztowano wiele osób podejrzewanych o przynależność do antyrządowej opozycji. Na szeroką skalę stosowano karę śmierci, systematycznie używano tortur wobec więźniów politycznych. Dokonano egzekucji na wielu osobach, włączając oficerów sił zbrojnych, a w niektórych przypadkach ciała straconych nosiły wyraźne ślady tortur." Jak można być "po stronie narodu irackiego" i nie sprzeciwiać się rezimowi Saddama Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: NO PASARAN? To juz było 01.04.03, 14:44 I zobacz Shanti jak się skończyło. Odpowiedz Link Zgłoś
shanti Re: NO PASARAN? To juz było 01.04.03, 14:50 fakt, długo trwało ale frankizm w koncu upadł- Irak można zdobyc- gorzej z jego okupacja no ale CO DALEJ? ilu na swiecie jest Arabów? Ilu wyznawców islamu? Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Arab Araba 01.04.03, 14:52 Będzie pilnował (a są chętni z Kuwejtu czy Arabii Saudyjskiej). Przy współudziale doradców wojskowych i pomocy w sprzęcie z US, rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: To też już było? 01.04.03, 15:01 Araba Araba w Wietnamie pilnował???? Acha... Odpowiedz Link Zgłoś
shanti Re: To też już było? 01.04.03, 15:03 czy zdarza sie Tobie taka chwila, że myslisz??? Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: To też już było? 01.04.03, 15:04 A Wy zawsze tak dowolnie analogie znajdujecie? To jest to Wasze "myślenie"? No to faktycznie, mi się to nie zdarza. Odpowiedz Link Zgłoś
maaax my? a jakie analogie nie są "dowolne"?chyba jednak 01.04.03, 15:11 nie zdarza sie Tobie myslec- no to pa pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: przykład 01.04.03, 15:55 "analogi": Porównywanie samochodu i komputera - "panie, jak wsiadam to przekręcam kluczyk i jadę a te wszystkie komputery to...". Bardzo śmieszna analogia ale jakże często muszę ten "żart" wysłuchiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Jeżeli trzeba łopatologicznie... 01.04.03, 15:11 ...to wyjaśniam, że Wietnamczyk Wietnamczyka. Ale zjawisko lokalnej władzy spostrzeganej jako obca ekspozytura jest w jakiś sposób uniwersalne. I podobnie się kończy. Niemcy i Japonia nie są tu dobrymi kontrprzykładami, bo tam była świadomość przegranej wojny imperialnej i napastniczej. W Iraku , tak jak w Wietnamie, tego nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Jeżeli trzeba łopatologicznie... 01.04.03, 15:43 Skoro tak mądrze piszesz to pewnie wiesz, że Arab to nie narodowość? Przykład Wietnamu nie jest trafiony - tu połnocny Irak nie będzie "wyzwalał" południowego. Siły (inna kwestia czy takie by wystarczyły) np. Arabii Saudyjskiej i Kuwejtu pod flagą ONZ byłyby akceptowalne? Dla mnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Arab a narodowość 01.04.03, 18:00 Czy "Arab to nie narodowość" to nie byłbym tak pewny. Oglądałem niedawno reportaż z Jordanii we frankofońskiej TV5 i na własne uszy słyszałem jak ludzie mówili: "nie jesteśmy żadnymi Jordańczykami, jesteśmy Arabami". Z drugiej strony rozmawiałem w Tunezji z ludźmi, którzy wyraźnie odcinali się od Libii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waga Re: NO PASARAN? To juz było IP: *.pool.mediaWays.net 02.04.03, 09:27 shanti napisał: > fakt, długo trwało ale frankizm w koncu upadł- > Irak można zdobyc- gorzej z jego okupacja no ale CO DALEJ? > ilu na swiecie jest Arabów? Ilu wyznawców islamu? Nie przesadzaj tak dalekowzrocznie Bush nie patrzy , jak bedzie mial problemy z ludnoscia Iraku po wojnie - to zawsze moze liczyc na Kwasniewskiego. On podesle Bushowi troche milicji z palkami i beda nauczac irakijczykow co to jest demokracja i sprawiedliwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galba S H A N T I - L E C Z S I Ę _ _ _ / N O T X T / IP: 213.17.161.* 01.04.03, 15:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czapski Re: B A G D A D - TRZYMAJ SIE ! _ _ _ NO PASARAN IP: *.utp.pl / 10.10.9.* 01.04.03, 15:22 myslalem ze Stalin was juz wykonczyl w 30 i 40tych latach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał I tak się kiedyś puści !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.03, 17:43 A skoro to rodzaj męski, to Bagdad jest gejem ! Odpowiedz Link Zgłoś
shanti Re: I tak się kiedyś puści !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.04.03, 07:47 a ty -nekrofilem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Puści się, puści ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.03, 08:27 Jedź jako żywa tarcza do Bagdadu. Może cię trafią. Odpowiedz Link Zgłoś
maaax Re: B A G D A D - TRZYMAJ SIE ! _ _ _ NO PASARAN 02.04.03, 09:16 trzyma sie trzyma- ale gina kobiety i dzieci!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś