Dodaj do ulubionych

Logika asystentki pani minister Hubner

14.04.03, 16:07
Red. naczelny "Najwyższego Czasu" opisuje dyskusję nt.UE, w której
uiczestniczyła m.in. pani minister Hubner:

www.nczas.com/?a=show_article&id=1105
"Najciekawsza rzecz nastąpiła jednak po zakończeniu imprezy. Otóż podeszła
do mnie asystentka minister Hübner, p. Ewa Haczyk i wypaliła:

- Podziwiam, z jaką śmiałością wykazuje Pan swoją ignorancję.

Więc spytałem się, na czym moja ignorancja polegała.

- Powiedział Pan, że UE istnieje od 12 lat i że w Unii stosowana jest zasada
liberum veto - a to nieprawda

Trochę mnie to zdziwiło, bo co łatwo sprawdzić - to właśnie jest prawda.

- Ale przecież tak jest - powiedziałem.

- Nie, bo teraz będą zmiany i wszystko będzie inaczej - usłyszałem w
odpowiedzi. Po czym p. Haczyk się oddaliła."
Obserwuj wątek
    • eliot Dodajmy jeszcze... plus pytanie do studentów... 14.04.03, 16:24
      To nie był jednak koniec zdziwień. Chwilę później rozmawiałem przez kilka minut
      ze studentkami z SGH. Były one przekonane, że do UE trzeba wstąpić, bo nie ma
      innej drogi. Nie potrafiły oczywiście wytłumaczyć, cóż za cuda nas w tej Unii
      spotkają, ale to oczywiście mnie nie zdziwiło. Zaskoczył mnie natomiast wywód
      jednej ze studentek:

- Wejdźmy do Unii, ale kupujmy tylko u Polaków. Mnie rodzice uczyli, że trzeba
      kupować u Polaków i tylko polskie rzeczy. Ja na przykład kupuję tylko polskie
      gazety: na przykład... "Politykę".

- I trzeba odkupić nasze najlepsze firmy, bo je sprzedaliśmy i straciliśmy -
      dodała druga z moich rozmówczyń.

SGH: Czy u was studiują blondynki? Czy to też obecnie normalny poziom
      studenta/tki tej ponoć najlepszej uczelni ekonomicznej w Polsce ???
      • eliot Re: Dodajmy jeszcze... plus pytanie do studentów. 14.04.03, 16:37
        eliot napisał:

>" To nie był jednak koniec zdziwień. Chwilę później rozmawiałem przez kilka
        minut
        >
        > ze studentkami z SGH. Były one przekonane, że do UE trzeba wstąpić, bo nie ma
        > innej drogi. Nie potrafiły oczywiście wytłumaczyć, cóż za cuda nas w tej Unii
        > spotkają, ale to oczywiście mnie nie zdziwiło. Zaskoczył mnie natomiast wywód
        > jednej ze studentek:
        >
        > - Wejdźmy do Unii, ale kupujmy tylko u Polaków. Mnie rodzice uczyli, że
        trzeba
        > kupować u Polaków i tylko polskie rzeczy. Ja na przykład kupuję tylko polskie
        > gazety: na przykład... "Politykę".
        >
        > - I trzeba odkupić nasze najlepsze firmy, bo je sprzedaliśmy i straciliśmy -
        > dodała druga z moich rozmówczyń".
        >
        >
        > SGH: Czy u was studiują blondynki? Czy to też obecnie normalny poziom
        > studenta/tki tej ponoć najlepszej uczelni ekonomicznej w Polsce ???

A może to tylko licentia poetica N.Czas ?????
        • janusz2_ Re: Dodajmy jeszcze... plus pytanie do studentów. 14.04.03, 16:51
          eliot napisał:

>
          > A może to tylko licentia poetica N.Czas ?????

Na pewno opisywane studenki są wyjątkiem.
          Wypowiedź asystentki p. Hubner wydaje się niestety być prawdopodobna.
          Wnioskuję tak na podstawie wypowiedzi najrozmaitszych polityków i innych
          przedstawicieli "elyt", które można usłyszeć w najróżniejszych programach
          publicystycznych w TV czy radiu.
          • oleg3 Ręce precz od studentek SGH 14.04.03, 17:02
            Wy świntuchy, zostawcie dziewczyny w spokoju. Inaczej napuszczę na Was ministra
            Grzegorza K. (absolwenta Wydziału Finansów i Statystyki). Dziewczyny znają się
            na budżecie domowym. Czy to mało?
            • janusz2_ Re: Ręce precz od studentek SGH 14.04.03, 22:38
              oleg3 napisał:

> Wy świntuchy, zostawcie dziewczyny w spokoju. Inaczej napuszczę na Was
              ministra
              >
              > Grzegorza K. (absolwenta Wydziału Finansów i Statystyki). Dziewczyny znają
              się
              > na budżecie domowym. Czy to mało?

Niniejszym oświadczam, że nie mam nic, przeciwko studentkom SGH, a wręcz
              przeciwnie smile))
            • eliot Re: Ręce precz od studentek SGH 15.04.03, 11:08
              Oleg! Żądasz od nas zbyt wiele! Toż za oknem wiosna! Nie tylko ręce rwą sie do
              studentek... wink))
              Ich znajomość budżetu domowego nie jest tu czynnikiem decydującym...
              wink
          • eliot Re: Dodajmy jeszcze... plus pytanie do studentów. 15.04.03, 11:05
            janusz2_ napisał:

> eliot napisał:
            >
            > >
            > > A może to tylko licentia poetica N.Czas ?????
            >
            > Na pewno opisywane studenki są wyjątkiem.
            > Wypowiedź asystentki p. Hubner wydaje się niestety być prawdopodobna.

Tego akurat nie poddawałem w wątpliwość...!
            wink
      • Gość: m jako była studentka esgiehu pragnę zabrać głos IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.03, 23:04
        na tym szacownym forum i stanowczo oświadczyć, że jestem brunetką
        (niefarbowaną). Co prawda z matki blondynki, a przecież inteligencję dziedziczy
        się po matce, ale jednak.
        pazdrawliaju wsjech wink
        • eliot Re: jako była studentka esgiehu pragnę zabrać gło 15.04.03, 11:09
          Gość portalu: m napisał(a):

> na tym szacownym forum i stanowczo oświadczyć, że jestem brunetką
          > (niefarbowaną). Co prawda z matki blondynki, a przecież inteligencję
          dziedziczy
          >
          > się po matce, ale jednak.
          > pazdrawliaju wsjech wink

Blondynka to stan duszy....
          wink))
          • Gość: m Re: jako była studentka esgiehu pragnę zabrać gło IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.03, 19:07
            stan duszy to blądynka wink
    • Gość: Krzys52 ** --- Glupem J*M byl i Glupem pozostal --- *** IP: *.proxy.aol.com 15.04.03, 01:44
      Niedlugo zacznie uganiac sie za sprztaczkami wspomnianej minister, notowac ich
      wypowiedzi o UE a nastepnie pekaac w NCz ze smiechu. Za nim oczywiscie debile
      tobie podobni, Januszu2.
      Tylko jakos nie bylo ci do smiechu, a leb w kubel wsadziles, gdy paluchem
      (wielokrotnie!) pokazywalem kretynizmy wypisywane przez tego twojego idola,
      korwiszonku.
      Juz lepiej by na powrot zajal sie ten pacan z muszka gasnicami samochodowymi,
      pasami bezpieczenstwa i pompkami. Tamte kretynizmy byly przynajmniej smieszne.
      ..
      K.P.
      • Gość: luka Kwiecień miesiącem asenizacji FA IP: *.k.mcnet.pl 15.04.03, 09:02
        Intruz portalu: Kretyn52 wycharczał:

> Niedlugo [...]

Spierdalaj z forum, kretynie52.
        • Gość: Krzys52 Ty ciagle Przed(!) Spowiedzia, Xiakretynie? IP: *.proxy.aol.com 15.04.03, 14:08
          ...no to teraz mozesz juz isc prosto do polyku, jak na klerykalnego ateiste
          przystalo surprised)
          ..
          Gromnicy mozesz nie zabierac.
          • Gość: luka Zakonnica w przebraniu III IP: *.k.mcnet.pl 15.04.03, 14:27
            Gość portalu: Krzys52 napisał(a):

> ...no to teraz mozesz juz isc prosto do polyku, jak na klerykalnego ateiste
            > przystalo surprised)
            > ..
            > Gromnicy mozesz nie zabierac.

Tej gromnicy do ręki nie wezmę, ponieważ obrzydzenie mnie bierze: kretyn52 w
            przyklęku nadział się dupskiem na świecę tak, że knot otworę gębowym mu
            wyszedł. Praktykuje tę rozrywkę co Wielkanoc, od chwili, kiedy 30 lat temu
            wywalono go z seminarium duchownego za podglądanie kolegów-kleryków podczas
            kapieli. Teraz zakrada się w okolice przedszkoli, by sycić swoją pedofilną
            naturę obrazkami z dziecięcych szatni.

A tak w ogóle, to co ty tutaj robisz? Powiedziałem ci grzecznie, żebyś
            spierdalał, prawda?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka