Dodaj do ulubionych

Pilnie poszukuję prawicowego przeciwnika UE

15.04.03, 16:24
do rozsądnej dyskusji o referendum. Jestem sympatykiem UPR i zamierzam
głosować TAK w referendum. Staraj się mnie przekonać do zmiany decyzji.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wlodek Pilnie poszukuję lewicowego zwolennika UE IP: *.gen.twtelecom.net 15.04.03, 16:56
      www.kapitalizm.republika.pl/ue/bukowski.html
      • oleg3 Witaj 15.04.03, 17:04
        Napisz coś od siebie. To ty mnie przekonaj, a nie Bukowski. Może on jest
        rosyjskim patriotą?
        • Gość: Wlodek a masz banana? IP: *.gen.twtelecom.net 15.04.03, 17:11
          do czego mam Ciebie przekonac? do prawicowych ceł na
          banany?
          • oleg3 Re: a masz banana? 15.04.03, 17:19
            Gość portalu: Wlodek napisał(a):

> do czego mam Ciebie przekonac? do prawicowych ceł na
            > banany?

Moje oczekiwania co do wątku są zawarte w expose.-)))
    • Gość: babariba pewnie byś chciał jeszcze, żeby IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 15.04.03, 17:02
      ARGUMENTAMI operował???
      Hłe..
      i skool, oczywiście
      babariba
      • oleg3 Sorry babariba, ale 15.04.03, 17:08
        czyżbyś doznał olśnienia i porzucił lewicowe błędy?
        • Gość: babariba było kiedyś takie powiedzenie o przyzwoitości IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 15.04.03, 17:09
          którą lewicowość poprzedzać miała smile))
          • oleg3 Re: było kiedyś takie powiedzenie o przyzwoitości 15.04.03, 17:16
            Gość portalu: babariba napisał(a):

> którą lewicowość poprzedzać miała smile))

Zgoda. Ale ty już wyrosłeś. Nie ten wiek! Parafrazując Bismarcka - Kto na
            starość jest socjalistą, ten jest głupcem-.-)))
            • Gość: babariba patrzaj kurde, starucha tu ze mnie robią... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 15.04.03, 17:25
              a słyszałeś takie coś: 'nie wiek, nie płeć, liczą się uczucia'???
              Może popracujmy tu sobie lepiej poważnie argumentami, bez względu na etykiety???
              skool!!!
              • oleg3 Zakładaj wątek 15.04.03, 17:34
                Gość portalu: babariba napisał(a):

> Może popracujmy tu sobie lepiej poważnie argumentami, bez względu na
                etykiety??

Bardzo proszę. Zakładaj wątek.
    • ksch Re: Pilnie poszukuję prawicowego przeciwnika UE 15.04.03, 17:05
      oleg3 napisał:

> do rozsądnej dyskusji o referendum. Jestem sympatykiem UPR i zamierzam
      > głosować TAK w referendum. Staraj się mnie przekonać do zmiany decyzji.
      Również popieram UPR lecz zamierzam oddać nieważny głos w referendum. Dlaczego?
      Ponieważ głosowanie na "tak" to ryzyko marginalizacji naszej przedsiębiorczości
      we własnym kraju, głosowanie na "nie" to niebezpieczeństwo utraty rynków zbytu
      i inwestycji zagranicznych. Nie głosowanie wcale to obniżene frekwencji a ja
      chcę, żeby decydowało społeczeństwo a nie sejm. Stąd mój pomysł na trzecią
      drogę, bo o ilę wiem głosy nieważne liczą się do frekwencji. Jest to oczywiście
      chowanie głowy w piasek, ale jak na razie lepszej recepty nie mam.
      ksch
      • oleg3 Re: Pilnie poszukuję prawicowego przeciwnika UE 15.04.03, 17:10
        Szanuję Twój trudny wybór.

Pozdrowienia
        • ksch do Oleg3 15.04.03, 17:13
          Za chwilę spadam od kompa ale o UE z przyjemnością mogę wymienić z Tobą poglądy
          w najbliższych dniach.
          Pozdrawiam!
          ksch
    • bimi Re: Pilnie poszukuję prawicowego przeciwnika UE 15.04.03, 17:07
      oleg3 napisał:

UPR nie ma przyszłości...

Przekonałem? smile
      • ksch Re: Pilnie poszukuję prawicowego przeciwnika UE 15.04.03, 17:10
        bimi napisał:

> UPR nie ma przyszłości...
        A PPS ma? Poza tym fakt, że nie ma przyszłości odstrasza tylko
        koniunkturalistów a nie ideowców smile))

ksch
        • bimi Re: Pilnie poszukuję prawicowego przeciwnika UE 15.04.03, 17:12
          ksch napisał:

> bimi napisał:
          >
          >
          > > UPR nie ma przyszłości...
          > A PPS ma? Poza tym fakt, że nie ma przyszłości odstrasza tylko
          > koniunkturalistów a nie ideowców smile))

Jasne, że ma. Cały lewicowy elektorat pzrejdzie do PPS i Samoobrony. Jak tylko
          zrozumieją, że zarówno SLD jak i UP to jedynie izraelskie pachołki. Ten proces
          już trwa...
      • oleg3 Re: Pilnie poszukuję prawicowego przeciwnika UE 15.04.03, 17:11
        bimi napisał:

> UPR nie ma przyszłości...
        >
        > Przekonałem? smile

Przekonałeś mnie, że lewacy, w zasadzie, nie potrafią czytać.
        • bimi Re: Pilnie poszukuję prawicowego przeciwnika UE 15.04.03, 17:14
          oleg3 napisał:

> bimi napisał:
          >
          > > UPR nie ma przyszłości...
          > >
          > > Przekonałem? smile
          >
          > Przekonałeś mnie, że lewacy, w zasadzie, nie potrafią czytać.

Czytanie to czynność mniej potrzebna niż myślenie. Może to dlatego lewacy
          czytają gorzej od prawicowców - za to myslenie wychodzi im o niebo lepiej.
          • oleg3 Re: Pilnie poszukuję prawicowego przeciwnika UE 15.04.03, 17:23
            O opozycji prawica-lewica podyskutujemy gdzie indziej. W tym wątku chciałbym
            dyskutować z forumowiczami uważającymi się za prawicowców. Bez urazy, ale

Do widzenia
    • Gość: luka Re: Pilnie poszukuję prawicowego przeciwnika UE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.04.03, 17:59
      oleg3 napisał:

OK. A które argumenty z NCz! Cię nie przekonały lub nie są wystarczająco
      przekonujące?
      • oleg3 Re: Pilnie poszukuję prawicowego przeciwnika UE 15.04.03, 19:04
        Gość portalu: luka napisał(a):
        > OK. A które argumenty z NCz! Cię nie przekonały lub nie są wystarczająco
        > przekonujące?

Ależ przekonały mnie argumenty publikowane w NCz. Tyle, że nie na pierwszej
        stronie -))).

--------------------------------------------------------------------------------
        Pacholę Kaczyński

Rafał A. Ziemkiewicz NAJWYŻSZY CZAS

“Takowej nauki, jakom żyw, nie słyszałem” - zabrzmiały mi gdzieś pod czaszką
        słowa sarmackiego poety, kiedy usłyszałem, dlaczego Jarosław Kaczyński zmienia
        stosunek do Unii Europejskiej. Owoż dlatego, że warunki, jakie nam Unia
        oferuje, są tak nędzne, że... - i tu każdy się spodziewa dalszego ciągu: że
        Polska na tym więcej straci niż zyska albo coś w tym stylu.

A tymczasem Kaczyński posuwa tekstem mniej więcej w tym guście: że spowodują
        społeczne niezadowolenie i napędzą elektoratu tym, którzy są wejściu do Unii
        przeciwni. Krótko mówiąc, PiS przechodzi do obozu antyeuropejskiego, żeby
        załapać się na jego przewidywaną popularność. Jest to logika najgorszego sortu
        politykiera i zastanawiam się tylko, czy należy spodziewać się po PiS-ie
        konsekwencji. Na przykład z każdym rokiem wzrasta w Polsce liczba tych, którzy
        pozytywnie oceniają rządy Edwarda Gierka - czy zatem Kaczyński zacznie
        wygłaszać o byłym genseku peany, by gierkolubni nie zasilali elektoratu
        Samoobrony i SLD?

Kaczyński, żeby było bardziej pokrętnie, powiada, że nie jest przeciwny wejściu
        do UE, tylko że chce wejść na lepszych warunkach. Jeśli obecny rząd nie
        wynegocjował odpowiednich, to - powiada - poczekajmy, wstąpimy później.
        Zniósłbym podobne mądrości ze strony kogoś zupełnie w sprawach
        niezorientowanego, ale Jarosław Kaczyński nie jest dzieckiem, działa w polskiej
        polityce od lat i coś niecoś o sprawach akcesji wie. Wie, że w negocjacjach
        można tu czy tam wytargować jakąś większą kwotę produkcyjną albo eksportową,
        może nawet przedłużyć o rok jakiś okres ochronny, ale zasadniczej zmiany
        warunków nie da się uzyskać. To, co się wyłoniło z dotychczasowych negocjacji,
        wynika z zachodniej oceny polskich możliwości i polskiego znaczenia. A że ocena
        ta jest kiepska, to i warunki marne - nie trzeba było przez te dziesięć lat
        rozwlekać w nieskończoność reform, watować dziur w budżecie prywatyzacją,
        hołubić nierentownych molochów przemysłowych i małorolnego chłopstwa. Wie
        wreszcie Kaczyński, jak sądzę, że do UE możemy albo wejść z innymi krajami
        regionu, albo nie wejść w ogóle. Żadne “później” w grę nie wchodzi - pociąg
        odjedzie i już. Pomijając już, że owo “później” to rozumowanie w stylu “nie
        wchodź do wody, póki się nie nauczysz pływać”.

Do UE wejść trzeba na takich warunkach, jakie są. Ewentualnie nie wejść, ale
        wtedy musimy strasznie zacisnąć pasa i wprowadzić tajwański kapitalizm, bo
        inaczej szybko będzie po nas. Trzeciej satysfakcjonującej możliwości nie ma.
        Kaczyński nie jest politycznym pacholęciem

i nie wypada mu udawać, że sobie z tej alternatywy nie zdaje sprawy.

==================================================================
        • oleg3 Skrót dla leniwych 15.04.03, 19:10
          To, co się wyłoniło z dotychczasowych negocjacji,
          wynika z zachodniej oceny polskich możliwości i polskiego znaczenia. A że ocena
          ta jest kiepska, to i warunki marne - nie trzeba było przez te dziesięć lat
          rozwlekać w nieskończoność reform, watować dziur w budżecie prywatyzacją,
          hołubić nierentownych molochów przemysłowych i małorolnego chłopstwa.
          [...] do UE możemy albo wejść z innymi krajami
          regionu, albo nie wejść w ogóle. Żadne “później” w grę nie wchodzi
          - pociąg odjedzie i już.

Do UE wejść trzeba na takich warunkach, jakie są. Ewentualnie nie wejść, ale
          wtedy musimy strasznie zacisnąć pasa i wprowadzić tajwański kapitalizm, bo
          inaczej szybko będzie po nas. Trzeciej satysfakcjonującej możliwości nie ma.
        • xiazeluka Re: Pilnie poszukuję prawicowego przeciwnika UE 15.04.03, 19:20
          oleg3 napisał:

> kiedy usłyszałem, dlaczego Jarosław Kaczyński zmienia
          > stosunek do Unii Europejskiej.

Pan Jarosław Kaczyński znany jest ze zmieniania poglądów. Swego czasu, kiedy
          Jan Paweł II był łaskaw wypowiedzieć się mniej srogo na temat stosowania KS,
          pan Kaczyński natychmiast zmienił zdanie w tej kwestii, nie siląc się na
          głębszą refleksję. To tyle o tym kradzieju księżyca.

> Krótko mówiąc, PiS przechodzi do obozu antyeuropejskiego,

Jesteś sympatykiem pisuaru czy UPR? Co Cię obchodzą wolty funkcjonariuszy tej
          partii, skompromitowanej popieraniem wzrostu obciążeń podatkowych, a nawet
          przedstawianiem własnych propozycji w tym względzie?

> Wie, że w negocjacjach
          > można tu czy tam wytargować jakąś większą kwotę produkcyjną albo eksportową,
          > może nawet przedłużyć o rok jakiś okres ochronny, ale zasadniczej zmiany
          > warunków nie da się uzyskać.

I to jest właśnie doskonały argument na NIE, czego zdaje się p. Ziemkiewicz nie
          zauważył! Geszeft jest niekorzystny - i tyle!

> A że ocena
          > ta jest kiepska, to i warunki marne - nie trzeba było przez te dziesięć lat
          > rozwlekać w nieskończoność reform, watować dziur w budżecie prywatyzacją,
          > hołubić nierentownych molochów przemysłowych i małorolnego chłopstwa.

Tak, to prawda - ale cóż z tego? To jakiś argument za Mumią???

> Do UE wejść trzeba na takich warunkach, jakie są.

OK. Ale po co? Gdzie w tekście p. Ziemkiewicza jest uzasadnienie tej decyzji?

> Ewentualnie nie wejść, ale
          > wtedy musimy strasznie zacisnąć pasa i wprowadzić tajwański kapitalizm, bo
          > inaczej szybko będzie po nas.

Tak! Właśnie - albo wolny rynek albo eurosocjalizm. Przy czym p. Ziemkiewicz
          fałszywie opisuje alternatywę - w OBU przypadkach należy zacisnąć pasa, tyle że
          w przypadku Anszlusu oznaczać to będzie zwiększenie podatków, a w przypadku
          leseferyzmu zmniejszenie przy jednoczesnym obcięciu socjału. Wybór dla
          prawicowca jest jasny. Doprawdy, nie mogę zrozumieć, dlaczego p. Ziemkiewicz
          kłamie, że Anszlus nie oznacza "zaciskania pasa".
          • oleg3 Re: Pilnie poszukuję prawicowego przeciwnika UE 15.04.03, 19:42
            xiazeluka napisał:

> Tak! Właśnie - albo wolny rynek albo eurosocjalizm. Przy czym p. Ziemkiewicz
            > fałszywie opisuje alternatywę - w OBU przypadkach należy zacisnąć pasa, tyle
            że w przypadku Anszlusu oznaczać to będzie zwiększenie podatków, a w przypadku
            > leseferyzmu zmniejszenie przy jednoczesnym obcięciu socjału. Wybór dla
            > prawicowca jest jasny. Doprawdy, nie mogę zrozumieć, dlaczego p. Ziemkiewicz
            > kłamie, że Anszlus nie oznacza "zaciskania pasa".

Zakładasz, że w dającej się przewidzieć przyszłości w UE będzie więcej
            socjalizmu niż Polsce pozostającej aut. Uważam to założenie za ewidentnie
            błędne. W Polsce byłoby więcej socjalizmu i to socjalizmu w gorszym wydaniu.

Co do zaciskania pasa. Zależy ile jeszcze można zrobić dziurek w pasku.
            Wygrana eurosceptyków oznacza rządy Lepera/Giertycha; nie będziemy zaciskać
            pasa. Zrobimy to dopiero po bankructwie.
            • sceptyk Zaciskanie pasa 15.04.03, 20:54
              oleg3 napisał:

(...)
              > Co do zaciskania pasa. Zależy ile jeszcze można zrobić dziurek w pasku.
              > Wygrana eurosceptyków oznacza rządy Lepera/Giertycha; nie będziemy zaciskać
              > pasa. Zrobimy to dopiero po bankructwie.
              -------------------

Byl kiedys zart. A moze i prawda. Przyjezdza ekspert z Banku Swiatowego do
              wioski w Afryce i przedstawia pokrotce swoj program zebranym kmieciom. I na
              koniec mowi: trzeba bedzie jednak zacisnac pasa. Na to podnosi sie jeden z
              afryk. kmieci i mowi: ale ja nie moge pasa zacisnac. Dlaczego, zapytuje
              biurokrata? A bo juz dawno swoj pas zjadlem.
            • Gość: luka Re: Pilnie poszukuję prawicowego przeciwnika UE IP: *.k.mcnet.pl 16.04.03, 09:25
              oleg3 napisał:

> Zakładasz, że w dającej się przewidzieć przyszłości w UE będzie więcej
              > socjalizmu niż Polsce pozostającej aut. Uważam to założenie za ewidentnie
              > błędne. W Polsce byłoby więcej socjalizmu i to socjalizmu w gorszym wydaniu.

Leczenie cholery dżumą uważasz za lepsze?

> Co do zaciskania pasa. Zależy ile jeszcze można zrobić dziurek w pasku.
              > Wygrana eurosceptyków oznacza rządy Lepera/Giertycha; nie będziemy zaciskać
              > pasa. Zrobimy to dopiero po bankructwie.

Przepraszam, ale napisałem tylko, że w OBU przypadkach będzie gorzej, o czym
              eurotomani z rozmysłem cały czas zapominają. Bankructwo nas czeka w obu
              przypadkach. Dlatego lepiej nie wstępować do Mumii, przynajmniej zaoszczędzimy
              szmal na składkę.
              • telewizja.trwam Prawica jest zdecydowanie przeciwna UE !!! 16.04.03, 09:29
                I tyle !!!
              • ksch Re: Pilnie poszukuję prawicowego przeciwnika UE 16.04.03, 11:07
                Zwracam się do tych forumowiczów o prawicowych poglądach, którzy zdecydowanie
                sprzeciwiają się UE.
                Czy nie boicie się utraty rynków zbytu przez nasz kraj w Europie Zachodniej w
                razie nie wejścia do Unii? Zgodnie z regułą wypychania nasze towary zostana
                zastąpione przez konkurentów z naszego regionu, którzy do Unii wejdą ponieważ
                nie będą obowiązywały ich cła. Nas tak. Efekt jest prosty do przewidzenia-
                Polska nawet produkując taniej w efekcie będzie eksportowała drożej niż np.
                Węgrzy.
                P.S.tongue_outisząc na wstępie prawicowi nie mam na mysli narodowychsocjalistów z LPR.
                ksch
                • Gość: jacek#jw Re: Pilnie poszukuję prawicowego przeciwnika UE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.03, 13:44
                  ksch napisał:

> Zwracam się do tych forumowiczów o prawicowych poglądach, którzy zdecydowanie
                  > sprzeciwiają się UE.
                  > Czy nie boicie się utraty rynków zbytu przez nasz kraj w Europie Zachodniej w
                  > razie nie wejścia do Unii? Zgodnie z regułą wypychania nasze towary zostana
                  > zastąpione przez konkurentów z naszego regionu, którzy do Unii wejdą ponieważ
                  > nie będą obowiązywały ich cła. Nas tak. Efekt jest prosty do przewidzenia-
                  > Polska nawet produkując taniej w efekcie będzie eksportowała drożej niż np.
                  > Węgrzy.
                  > P.S.tongue_outisząc na wstępie prawicowi nie mam na mysli narodowychsocjalistów z LPR.
                  > ksch

Czy sprawa nie dotyczy potencjalnych rynków?
                  • ksch Re: Pilnie poszukuję prawicowego przeciwnika UE 16.04.03, 13:49
                    Gość portalu: jacek#jw napisał(a):

> Czy sprawa nie dotyczy potencjalnych rynków?
                    Nie tylko, chociaż oczywiście też. Zauważ, że jeżeli mamy istniejący rynek
                    zbytu i kupuja od nas towar za 120zł. Nasza cena to 100 zł. ale 20% cło ją
                    podnosi. Inny kraj, dajmy na to Węgry produkuje ten sam towar za 110zł. Przy
                    obowiązywaniu tej samej stawki celnej nasz towar jest atrakcyjniejszy. Kiedy
                    jednak im owo cło się zniesie a nam nie, ich towar zostaje kupiony. Oczywiście
                    zakładamy, że oba są tej samej jakości.

ksch
                    • Gość: jacek#jw Re: Pilnie poszukuję prawicowego przeciwnika UE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.03, 15:48
                      ksch napisał:

> Gość portalu: jacek#jw napisał(a):
                      >
                      >
                      > > Czy sprawa nie dotyczy potencjalnych rynków?
                      > Nie tylko, chociaż oczywiście też. Zauważ, że jeżeli mamy istniejący rynek
                      > zbytu i kupuja od nas towar za 120zł. Nasza cena to 100 zł. ale 20% cło ją
                      > podnosi. Inny kraj, dajmy na to Węgry produkuje ten sam towar za 110zł. Przy
                      > obowiązywaniu tej samej stawki celnej nasz towar jest atrakcyjniejszy. Kiedy
                      > jednak im owo cło się zniesie a nam nie, ich towar zostaje kupiony.
                      Oczywiście
                      > zakładamy, że oba są tej samej jakości.

To uproszczony przykład nie uwzględniający tego co będzie się działo po
                      wstąpieniu do UE. Przy założeniu, że w Polsce nic się nie zmieni cena towaru
                      pozostanie tak sama. Koszt produkcji na Węgrzech po wstąpieniu do UE wzrośnie,
                      gdyż obsługa wszystkich zobowiązań dzisiejszych i tego co unia wymyśli w
                      przyszłości znacznie się zwiększy. Główne zobowiązania to obsługa UE,
                      odpowiedni zagwarantowany traktatami poziom socjalny, ponoszenie kosztów
                      utrzymania imigrantów, koszty dostosowywania się do prawa unijnego.
                    • Gość: magiczny Re: Pilnie poszukuję prawicowego przeciwnika UE IP: *.echostar.pl 17.04.03, 09:31
                      ksch napisał:

> Gość portalu: jacek#jw napisał(a):
                      >
                      >
                      > > Czy sprawa nie dotyczy potencjalnych rynków?
                      > Nie tylko, chociaż oczywiście też. Zauważ, że jeżeli mamy istniejący rynek
                      > zbytu i kupuja od nas towar za 120zł. Nasza cena to 100 zł. ale 20% cło ją
                      > podnosi. Inny kraj, dajmy na to Węgry produkuje ten sam towar za 110zł. Przy
                      > obowiązywaniu tej samej stawki celnej nasz towar jest atrakcyjniejszy. Kiedy
                      > jednak im owo cło się zniesie a nam nie, ich towar zostaje kupiony.
                      Oczywiście
                      > zakładamy, że oba są tej samej jakości.
                      >
                      > ksch

odnośnie rynków potencjalnych:
                      1) w pierwszej kolejności polecam uwadze stare przysłowie pszczół o wróblu w
                      garści....,
                      2) w drugiej kolejności - odwołując się do zacytowanego powyżej przykładu ....
                      biorąc pod uwagę efekt skali produkcji można domniemywać że koszt produkcji na
                      Węgrzech spadnie dzięki eksportowi do UE poniżej 100 zł w Polsce - także i na
                      rynkach "potencjalnych" jest spora szansa że dostaniemy w d....
                      • Gość: jacek#jw Re: Pilnie poszukuję prawicowego przeciwnika UE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.03, 09:49
                        Gość portalu: magiczny napisał(a):

> 2) w drugiej kolejności - odwołując się do zacytowanego powyżej
                        przykładu ....
                        > biorąc pod uwagę efekt skali produkcji można domniemywać że koszt produkcji
                        na
                        > Węgrzech spadnie dzięki eksportowi do UE poniżej 100 zł w Polsce - także i na
                        > rynkach "potencjalnych" jest spora szansa że dostaniemy w d....

Skala produkcji nie może wpływać na koszt, gdyż nie ma przesłanek w przykładzie
                        do tego by się ona zmieniła. Zniesienie ceł wcale nie oznacza zwiększenia
                        produkcji i eksportu. Decydują wszystkie parametry włącznie np z reklamą, która
                        w UE będzie kosztowała tyle, że wyrówna to profity celne. Towar i cena muszą
                        być w pierwszej kolejności konkurencyjne.
                        • Gość: magiczny Re: Pilnie poszukuję prawicowego przeciwnika UE IP: *.echostar.pl 17.04.03, 09:58

> Skala produkcji nie może wpływać na koszt, gdyż nie ma przesłanek w
                          przykładzie
                          >
                          > do tego by się ona zmieniła. Zniesienie ceł wcale nie oznacza zwiększenia
                          > produkcji i eksportu. Decydują wszystkie parametry włącznie np z reklamą,
                          która
                          >
                          > w UE będzie kosztowała tyle, że wyrówna to profity celne. Towar i cena muszą
                          > być w pierwszej kolejności konkurencyjne.

zależy jak skonstruujemy przykład - ja rozumialem ze rozmawiamy o
                          towarze "obecnym" na rynku unii który w Polsce kosztuje 100 a na Wegrzech 110
                          po obniżce ceł na towar Węgier będzie ona dla kupca z UE tańszy od Polskiego
                          (węgierski 110 - polski 100 + 20 % cła) i wyprze towar polski.
                          Reklama w UE będzie równie kosztowna dla Polski jak i Węgier - wiec co to ma do
                          rzeczy - chyba że sugerujesz zaniechanie starania o rynki unijene i
                          koncentrację na rynkach trzecich (Malezja, Indonezja, Białoruś, Ukraina ?)
                          Efekt skali ma dużo do rzeczy: produkując na rynek UE węgierski producent ma
                          już pokryte koszty stałe - wchodząc na rynki trzecie (potencjalne) moze
                          praktycznie sprzedawać po kosztach zmiennych powiększonych o marże zysku.
                          • Gość: jacek#jw Re: Pilnie poszukuję prawicowego przeciwnika UE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.03, 10:13

> zależy jak skonstruujemy przykład - ja rozumialem ze rozmawiamy o
                            > towarze "obecnym" na rynku unii który w Polsce kosztuje 100 a na Wegrzech 110
                            > po obniżce ceł na towar Węgier będzie ona dla kupca z UE tańszy od Polskiego
                            > (węgierski 110 - polski 100 + 20 % cła) i wyprze towar polski.
                            > Reklama w UE będzie równie kosztowna dla Polski jak i Węgier - wiec co to ma
                            do
                            >
                            > rzeczy - chyba że sugerujesz zaniechanie starania o rynki unijene i
                            > koncentrację na rynkach trzecich (Malezja, Indonezja, Białoruś, Ukraina ?)
                            > Efekt skali ma dużo do rzeczy: produkując na rynek UE węgierski producent ma
                            > już pokryte koszty stałe - wchodząc na rynki trzecie (potencjalne) moze
                            > praktycznie sprzedawać po kosztach zmiennych powiększonych o marże zysku.

Efekt skali ma taki sam wpływ na koszt w Polsce i na Węgrzech, podobnie jak z
                            tą reklamą. Rynki trzecie były omawiane gdzieś w innym miejscu więc je
                            ignoruję. Ciągle nie chcesz uwzględnić wzrostu kosztu pracy po wejściu do UE?
                            • Gość: magiczny Re: Pilnie poszukuję prawicowego przeciwnika UE IP: *.echostar.pl 17.04.03, 10:19
                              > Efekt skali ma taki sam wpływ na koszt w Polsce i na Węgrzech, podobnie jak z
                              > tą reklamą.
                              Tylko że to węgierski produkt będzie produkowany na masową skalę na rynki UE

Rynki trzecie były omawiane gdzieś w innym miejscu więc je ignoruję.
                              OK

Ciągle nie chcesz uwzględnić wzrostu kosztu pracy po wejściu do UE?
                              A dostrzegasz jak bardzo wzrosły koszty pracy w Polsce w ostatnim 10-leciu -
                              mimo że poza UE jestesmy ?

• Gość: jacek#jw Re: Pilnie poszukuję prawicowego przeciwnika UE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.03, 10:30

> > Efekt skali ma taki sam wpływ na koszt w Polsce i na Węgrzech, podobnie ja
                                > k z
                                > > tą reklamą.
                                > Tylko że to węgierski produkt będzie produkowany na masową skalę na rynki UE

To cały czas jedynie pobożne życzenie. Weź sobie podstaw pod te 100 PLN dowolny
                                artykuł np stół kuchenny czy pingpongowy. Skąd Ci przyszło do głowy, że po
                                wstąpieniu do UE natychmiast rozpocznie się produkcja na masową skalę. Być może
                                ktoś trafi w cel, ale będzie to sporadyczny przypadek.

> Ciągle nie chcesz uwzględnić wzrostu kosztu pracy po wejściu do UE?
                                > A dostrzegasz jak bardzo wzrosły koszty pracy w Polsce w ostatnim 10-leciu -
                                > mimo że poza UE jestesmy ?

To efekt działania wszystkich dotychczasowych ekip rządzących, które na siłę
                                chcą sprostać wymogom unijnym. W Polsce poza unią istnieje realna szansa na
                                obniżenie w ten sposób kosztów, w ramach UE jest to nie możliwe.
                                • Gość: magiczny Re: Pilnie poszukuję prawicowego przeciwnika UE IP: *.echostar.pl 17.04.03, 12:06
                                  > To cały czas jedynie pobożne życzenie. Weź sobie podstaw pod te 100 PLN
                                  dowolny artykuł np stół kuchenny czy pingpongowy. Skąd Ci przyszło do głowy, że
                                  po wstąpieniu do UE natychmiast rozpocznie się produkcja na masową skalę. Być
                                  może ktoś trafi w cel, ale będzie to sporadyczny przypadek.

przykład bardzo dobry. Wiele polskich firm eksportuje meble w tym stoły (masowa
                                  produkcja) do UE (między innymi via IKEA). Zagrożenie wyparcia przez fabryki
                                  mebli np. z Litwy, Łotwy i Estonii (mają dstęp do taniego drewna rosyjskiego)
                                  jest bardzo realne jeżeli oni wejdą a my nie i nasze produkty będą obłożone
                                  cłem a ich nie.
                                  Nasza dyskusja zaczyna mieć nieco akademicki charakter - żeby realnbie się
                                  spierać trzeba by mieć do dyspozycji konkretny przykład firmy polskiej
                                  konkurującej na rynku UE z fimami innych krajów kandydatów i zrobić
                                  alternatywny biznes plan smile Inaczej to jednak tylko gdybanie

• Gość: jacek#jw Re: Pilnie poszukuję prawicowego przeciwnika UE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.03, 13:35

> > To cały czas jedynie pobożne życzenie. Weź sobie podstaw pod te 100 PLN
                                    > dowolny artykuł np stół kuchenny czy pingpongowy. Skąd Ci przyszło do głowy,
                                    że
                                    >
                                    > po wstąpieniu do UE natychmiast rozpocznie się produkcja na masową skalę. Być
                                    > może ktoś trafi w cel, ale będzie to sporadyczny przypadek.
                                    >
                                    >
                                    > przykład bardzo dobry. Wiele polskich firm eksportuje meble w tym stoły
                                    (masowa
                                    >
                                    > produkcja) do UE (między innymi via IKEA). Zagrożenie wyparcia przez fabryki
                                    > mebli np. z Litwy, Łotwy i Estonii (mają dstęp do taniego drewna rosyjskiego)
                                    > jest bardzo realne jeżeli oni wejdą a my nie i nasze produkty będą obłożone
                                    > cłem a ich nie.
                                    > Nasza dyskusja zaczyna mieć nieco akademicki charakter - żeby realnbie się
                                    > spierać trzeba by mieć do dyspozycji konkretny przykład firmy polskiej
                                    > konkurującej na rynku UE z fimami innych krajów kandydatów i zrobić
                                    > alternatywny biznes plan smile Inaczej to jednak tylko gdybanie

Jednak to gdybanie ma pewien sens smile. Spróbuj podstawić zamiast Węgry byłe NRD.
    • Gość: babariba cójścik ciebie tu chyba nie wyjszło IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 16.04.03, 12:37
      z to prowokcacjo.
      Czy jak???
      Hłe...
    • d_nutka Re: Pilnie poszukuję prawicowego przeciwnika UE 16.04.03, 12:53
      w temacie GOSPODARKA jestem prawicowcem- chyba tylko w tym
      nie jestem sympatykiem LPR, zgodna jestem tylko w kwestii podatków-czyli jak
      najmniejsze

i jestem przeciwniczką wejścia do UE

to o czym podyskutujemy?
      pozdrawiam
      d_nutka
      • Gość: Władysław Re: Pilnie poszukuję prawicowego przeciwnika UE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.03, 13:26
        Ja jestem zwolennikiem PiS i jestem przeciwnikiem wejścia pod brukselską
        niewolę !!!
        Na szczęście mamy silną prawicę i nie pozwolimy na kolejny rozbiór Polski !!!
        Brawo koledzy z LPR i PSL, a także Samoobrony !!!
        • oleg3 Łże prawica 16.04.03, 13:43
          Gość portalu: Władysław napisał(a):

> Na szczęście mamy silną prawicę !!!
          > Brawo koledzy z LPR i PSL, a także Samoobrony !!!
      • oleg3 Ja też nie 16.04.03, 13:36
        d_nutka napisała:

> nie jestem sympatykiem LPR,

pozdrawiam
        • cheech Re: W kwestii LePRy 16.04.03, 19:03
          oleg3 napisał:

> d_nutka napisała:
          >
          > > nie jestem sympatykiem LPR,
          >
          >
          > pozdrawiam

Ejże, chyba nie zrozumiałęś D_nutki, Olegu. Wszak ona napisała:

> w temacie GOSPODARKA jestem prawicowcem - chyba tylko w tym
          > nie jestem sympatykiem LPR...

to znaczy, że we wszystkim innym poza gospodarką D_nutka JEST sympatyczką LPR,
          co mnie dziwi, ale cóż - jak mawiał pewien mądry Arab: każdy ma prawo do
          swojego orgazmu...

Pozdrawiam.
          • oleg3 Re: W kwestii LePRy 16.04.03, 19:25
            Widzisz, ja mam już taki kłopot: nie rozumiem ani LPR-u ani Danutki. Deklaracja
            Danutki -w temacie GOSPODARKA jestem prawicowcem- wstrząsnęła mną. Wolałbym
            tego nie sprawdzać po uprzednich próbach dyskusji z nią na tematy gospodarcze.
            • cheech Re: W kwestii LePRy 16.04.03, 19:40
              oleg3 napisał:

> Widzisz, ja mam już taki kłopot: nie rozumiem ani LPR-u ani Danutki.
              Deklaracja
              >
              > Danutki -w temacie GOSPODARKA jestem prawicowcem- wstrząsnęła mną. Wolałbym
              > tego nie sprawdzać po uprzednich próbach dyskusji z nią na tematy gospodarcze.

Żeby zrozumieć LePRę, trzeba by się nią zarazić, a kiedy się nią zarazisz,
              przestajesz rozumieć cokolwiek.
              A zatem: kwadratura koła alibo paradoks paradoksów.
              Lepiej nie kombinować z LePRą, bo to bardzo przykra choroba, a wynik
              eksperymentu w każdym przypadku - niesatysfakcjonujacy.
              • d_nutka Re: W kwestii LePRy 16.04.03, 22:26
                cheech napisał:

> oleg3 napisał:
                >
                > > Widzisz, ja mam już taki kłopot: nie rozumiem ani LPR-u ani Danutki.
                > Deklaracja
                > >
                > > Danutki -w temacie GOSPODARKA jestem prawicowcem- wstrząsnęła mną. Wolałby
                > m
                > > tego nie sprawdzać po uprzednich próbach dyskusji z nią na tematy gospodar
                > cze.
                >
                >
                > Żeby zrozumieć LePRę, trzeba by się nią zarazić, a kiedy się nią zarazisz,
                > przestajesz rozumieć cokolwiek.
                > A zatem: kwadratura koła alibo paradoks paradoksów.
                > Lepiej nie kombinować z LePRą, bo to bardzo przykra choroba, a wynik
                > eksperymentu w każdym przypadku - niesatysfakcjonujacy.

a co miałam napisać!

że GOSPODARKA ma być socjalistyczna!

GOSPODARKA to dla mnie tak pojemny temat, że można w niej upchnąć wszystko!

wszystkie swoje poglądy czy nawet ich brak!

a istnieje coś takiego jak lewicujący prawicowiec lub prawicujący lewicowiec?

to jak ja mam się zaszufladkować partyjnie?

nijak mi nie wychodzi!

a UPR-ów,LPR-ów, PiS-ów, Samoobron, LDS-ów, PPS-ów PSL-ów itd nie znoszę wprost!

jak wybrać model GOSPODARKI mając wstręt do wszystkich partii?

kościelnych też!

pozdrawiam manifestycznie
                d_nutka
                • cheech Re: W kwestii LePRy 16.04.03, 22:46
                  d_nutka napisała:

> to jak ja mam się zaszufladkować partyjnie?
                  >
                  > nijak mi nie wychodzi!
                  >
                  > a UPR-ów,LPR-ów, PiS-ów, Samoobron, LDS-ów, PPS-ów PSL-ów itd nie znoszę
                  wprost
                  > !
                  >
                  > jak wybrać model GOSPODARKI mając wstręt do wszystkich partii?
                  >
                  > kościelnych też!
                  >
                  > pozdrawiam manifestycznie
                  > d_nutka

W takim razie jesteś po prostu anarchistką, droga D_nutko wink
                  Pozdrawiam cheechowo!
                  • d_nutka Re: W kwestii LePRy 17.04.03, 07:04
                    cheech napisał:

> d_nutka napisała:
                    >
                    > > to jak ja mam się zaszufladkować partyjnie?
                    > >
                    > > nijak mi nie wychodzi!
                    > >
                    > > a UPR-ów,LPR-ów, PiS-ów, Samoobron, LDS-ów, PPS-ów PSL-ów itd nie znoszę
                    > wprost
                    > > !
                    > >
                    > > jak wybrać model GOSPODARKI mając wstręt do wszystkich partii?
                    > >
                    > > kościelnych też!
                    > >
                    > > pozdrawiam manifestycznie
                    > > d_nutka
                    >
                    >
                    > W takim razie jesteś po prostu anarchistką, droga D_nutko wink
                    > Pozdrawiam cheechowo!

nie jestem anarchistka!

to też szufladka z napisem "anarchia"

jestem dobrze zorganizowana i uwielbiam jak wszystko jest na swoim miejscu
                    a bałagan w moje życie wprowadzają inni, ci co myślą, że mają recepty na swoje
                    bałagany

pozdrawiam
                    d_nutka
          • d_nutka Re: W kwestii LePRy___do cheech 16.04.03, 22:34
            nie jestem partyjna!

nie chcę być partyjna!

nie cierpię żadnej partii!

nie cierpię zbiorowisk pod jakimkolwiek szyldem!

szyld i opakowania to tylko 'zmyłki'

zmyłki dla naiwnych itd.

a kto ma z tego zysk?

na pewno nie naiwniacy

mojej naiwności wystarczy by wiedzieć, że naiwna właśnie jestem i zyski nie dla
            mnie.

pozdrawiam z naiwnością mniej naiwnych
            d_nutka
      • Gość: wikul Pilnie poszukuję tłumacza z danutkowego na polski IP: *.acn.waw.pl 18.04.03, 15:50
        d_nutka napisała:

> w temacie GOSPODARKA jestem prawicowcem- chyba tylko w tym
        > nie jestem sympatykiem LPR, zgodna jestem tylko w kwestii podatków-czyli jak
        > najmniejsze
        >
        > i jestem przeciwniczką wejścia do UE
        >
        > to o czym podyskutujemy?
        > pozdrawiam
        > d_nutka

Jak można być w temacie GOSPODARKA prawicowcem , politycznie i społecznie LPR-
        owcem i parzyjaźnić się z K52 ? Pytania retoryczne , nie oczekuję wyjaśnień bo
        mogłyby mi jeszcze bardziej zamącić w głowie .
        Jajka już pomalowane , Danutka ?
        Pzdr.
    • Gość: babariba Pilnie poszukuję prawicowego przeciwnika UE IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 16.04.03, 16:33
      szukasz sobie na prawicy kogoś, kto MYŚLI???
      Przecież tam mają GOTOWE RECEPTY i myśleć nie potrzebują...
      Hłe...
    • oleg3 Re: Pilnie poszukuję prawicowego przeciwnika UE 16.04.03, 18:26

• oleg3 Podręczny link (na wszelki wypadek) 16.04.03, 18:27

arch.rp.pl/szukaj/archiwum.pl?dzial_select=&wf_1=&q_1=Szomburg&m_1=autor&wf_2=&q_2=&m_2=swishdefault&start_d=1
      7&start_m=03&start_y=2002&end_d=16&end_m=04&end_y=2003&sort=timestamp&k=on&submi
      t=Szukaj
      • etos.solidarnosci Prawica (LPR, PiS, PSL) jest przeciwna UE ! ntx 16.04.03, 18:29
    • purple MARGARET THACHER 16.04.03, 22:36
      Pozdrawiam
    • Gość: +++Ignorant UPR zawsze mówi nie socjalizmu, nawet eurosoc/nt IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.04.03, 22:47
      oleg3 napisał:

>
    • Gość: Krzys52 Ale Ci Ich Obrodzilo, tych Prawicowcow :O) IP: *.proxy.aol.com 17.04.03, 06:07
      Xiadzluka - do niedawna zwolennik ZCh-Nu - na Myszko Mikkizm przeszedl po
      upadku Niesiola z Panem Janem.
      Podobnie z Septykiem, ktory do tej pory wyraznie lewicuje choc stara sie to
      maskowac.
      Dochodzi do nich D_nutka, zadeklarowana prawicuffka, gdy o nieplacenie podatkow
      idzie. Co innego gdy o wydatki budzetowe idzie. surprised)
      Reszty nie znam - moze i dobrze.
      Ogolnie, przyjmuj Oleg3 wyrazy wspolczucia, z powodu tej prawicy ktora Cie los
      obdarowal.
      ..
      Pzdr.
      K.P.
      • d_nutka Re: Ale Ci Ich Obrodzilo, tych Prawicowcow :O) 17.04.03, 07:08
        Gość portalu: Krzys52 napisał(a):

.
        > Dochodzi do nich D_nutka, zadeklarowana prawicuffka, gdy o nieplacenie
        podatkow
        >
        > idzie. Co innego gdy o wydatki budzetowe idzie. surprised)
        > Reszty nie znam - moze i dobrze.
        > Ogolnie, przyjmuj Oleg3 wyrazy wspolczucia, z powodu tej prawicy ktora Cie
        los
        > obdarowal.
        > ..

o nie!

wydatki budżetowe to powinny być jeszcze bardziej chronione niż własność
        prywatna!

a nie to co się dzieje tu i teraz

pozdrawiam
        d_nutka
        > Pzdr.
        > K.P.
        • oleg3 Re: Ale Ci Ich Obrodzilo, tych Prawicowcow :O) 17.04.03, 07:18
          d_nutka napisała:

>wydatki budżetowe to powinny być jeszcze bardziej chronione niż własność
          > prywatna!

Przed czym mają być chronione wydatki budżetowe? Jak to by mogło wyglądać?

Ukłony
          • d_nutka Re: Ale Ci Ich Obrodzilo, tych Prawicowcow :O) 17.04.03, 08:18
            oleg3 napisał:

> d_nutka napisała:
            >
            > >wydatki budżetowe to powinny być jeszcze bardziej chronione niż własność
            > > prywatna!
            >
            > Przed czym mają być chronione wydatki budżetowe? Jak to by mogło wyglądać?
            >
            > Ukłony

jak to przed czym?

może przed kim?

przed cwaniakami i złodziejami co nimi dysponują!

ukłony
            d_nutka
            • Gość: Skin Precz UE !!! Tylko NOP i Młodzież Wszechpolska !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.03, 10:53
              Precz z komuną !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • oleg3 Re: Precz UE !!! Tylko NOP i Młodzież Wszechpolsk 17.04.03, 11:53
                Skin umie pisać. Ale czy potrafi czytać?
                • ksch Re: Precz UE !!! Tylko NOP i Młodzież Wszechpolsk 17.04.03, 12:03
                  Jak tak czytam te wątki o UE np. ten, albo "Polska wchodzi do UE i co dalej?"
                  to jestem pokrzepiony tym, że można na te tematy w miarę merytorycznie
                  rozmawiać. Bo w mediach wygląda to mniej więcej tak:
                  SLD/PO/UP: ble, ble, ble... szansa dla Polski, ble, ble ble... przełamanie
                  Jałty, ble, ble, ble...rozwój.
                  LPR/Samoobrona: ble, ble, ble...zdrajcy, ble, ble, ble...hańba, ble, ble,
                  ble...polska ziemia.
                  PiS/PSL: ble,ble,ble...rozwój, ble, ble, ble...hańba, ble, ble, ble szansa dla
                  Polski, ble, ble, ble...polska ziemia.
                  ksch
                  • Gość: magiczny :))) IP: *.echostar.pl 17.04.03, 12:08
                    ksch napisał:
                    Bo w mediach wygląda to mniej więcej tak:
                    > SLD/PO/UP: ble, ble, ble... szansa dla Polski, ble, ble ble... przełamanie
                    > Jałty, ble, ble, ble...rozwój.
                    > LPR/Samoobrona: ble, ble, ble...zdrajcy, ble, ble, ble...hańba, ble, ble,
                    > ble...polska ziemia.
                    > PiS/PSL: ble,ble,ble...rozwój, ble, ble, ble...hańba, ble, ble, ble szansa
                    dla
                    > Polski, ble, ble, ble...polska ziemia.
                    > ksch

znakomicie napisane smile)
                    • d_nutka Re: :))) 17.04.03, 12:34

> ksch napisał:
                      > Bo w mediach wygląda to mniej więcej tak:
                      > > SLD/PO/UP: ble, ble, ble... szansa dla Polski, ble, ble ble... przełamanie
                      >
                      > > Jałty, ble, ble, ble...rozwój.
                      > > LPR/Samoobrona: ble, ble, ble...zdrajcy, ble, ble, ble...hańba, ble, ble,
                      > > ble...polska ziemia.
                      > > PiS/PSL: ble,ble,ble...rozwój, ble, ble, ble...hańba, ble, ble, ble szansa
                      >
                      > dla
                      > > Polski, ble, ble, ble...polska ziemia.
                      > > ksch
                      >
                      > znakomicie napisane smile)

znakomicie napisane smile)

to jak?
                      wchodzimy ???
                      czy gołe tyłki pokazujemy?
                      tylko komu?
                  • Gość: Skin Re: Precz UE !!! Tylko NOP i Młodzież Wszechpolsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.03, 12:14
                    ksch napisał:

> Jak tak czytam te wątki o UE np. ten, albo "Polska wchodzi do UE i co
                    dalej?"
                    > to jestem pokrzepiony tym, że można na te tematy w miarę merytorycznie
                    > rozmawiać. Bo w mediach wygląda to mniej więcej tak:
                    > SLD/PO/UP: ble, ble, ble... szansa dla Polski, ble, ble ble... przełamanie
                    > Jałty, ble, ble, ble...rozwój.
                    > LPR/Samoobrona: ble, ble, ble...zdrajcy, ble, ble, ble...hańba, ble, ble,
                    > ble...polska ziemia.
                    > PiS/PSL: ble,ble,ble...rozwój, ble, ble, ble...hańba, ble, ble, ble szansa
                    dla
                    > Polski, ble, ble, ble...polska ziemia.
                    > ksch
                    Wal się na ryj buraku pierdolony !!!
                    • ksch Do skina 17.04.03, 12:16
                      Z Twim postem jest jak z krzykiem orangutana w klatce, można albo dać małpie po
                      łapach, albo ignorować jej wrzaski. Z powodu braku pierwszej możliwości
                      pozostaje druga.
                      ksch
                      • Gość: Skin Młodzież Wszechpolska bierze się za porządki !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.03, 12:32
                        ksch napisał:

> Z Twim postem jest jak z krzykiem orangutana w klatce, można albo dać małpie
                        po
                        >
                        > łapach, albo ignorować jej wrzaski. Z powodu braku pierwszej możliwości
                        > pozostaje druga.
                        > ksch

Spoko koleś ! Takich komunsutycznych sukinsynów jak ty śmieciu -
                        dopadniemy !!!
                        • oleg3 Re: Młodzież Wszechpolska bierze się za porządki 17.04.03, 13:56
                          Byłoby lepiej i dla młodzieży i dla Polski gdyby wzięła się za naukę. Matura za
                          pasem.
                          • bykk Re: do Olega nr.3 17.04.03, 14:49
                            Oleś, pogadaj J.Olszewskim, on Ci wytłumaczy, umie z młodzieżą gadać, może Cię
                            przekona?
                            hej!
                            • oleg3 Re: do Olega nr.3 17.04.03, 15:00
                              Nie wiem jak jest z bykami? Stary wróbel nie nabierze się na plewy.

Wesołych Świąt
                          • cheech Re: Młodzież Wszechpolska bierze się za porządki 17.04.03, 15:24
                            oleg3 napisał:

> Byłoby lepiej i dla młodzieży i dla Polski gdyby wzięła się za naukę. Matura
                            > za pasem.

Ha, ha, ha!!! Olegu, ależ z Ciebie humorysta-surrealista! Skini i matura!!!
                            Pysznie absurdalne zestawienie! Skoro każdy z nich dysponuje zasobem 15 słów,
                            to jak oni mają zrozumieć te różne głupoty w książkach...?
                            Aha, wiesz jaka jest różnica między aktywistą Młodzieży Wszechpolskiej a
                            skinem? Skin to facet, który do swojej ulubionej zabawy, czyli bicia i kopania
                            słabszych i mniej licznych, dorobił sobie jakąś tam szemraną ideologię.
                            Aktywista Młodzieży Wszechpolskiej to facet, który miał zbyt chuderlawe
                            mięśnie, zeby zostać skinem.
                            Pozdrawiam.
                            • bykk Re: do Olesia 17.04.03, 15:27
                              Oleś, takomsmile mam nadzieję.
                              Również wesołych i mokrych, na zewnątrz i wewnątrz, hehehe!
                              hej!
                              • Gość: Krzys52 Wewnatrz to juz mu sie wlizales, Bysiu :)) IP: *.proxy.aol.com 18.04.03, 00:52
                                a moze podskoczylbys do lizniecia tego co na scianie?
                                Z czystej ciekawosci pytam, klamco i zlodzieju.
                                ..
                                K.P.
                      • cheech Re: Do ksch 17.04.03, 15:31
                        ksch napisał:

> Z Twim postem jest jak z krzykiem orangutana w klatce, można albo dać małpie
                        po
                        >
                        > łapach, albo ignorować jej wrzaski. Z powodu braku pierwszej możliwości
                        > pozostaje druga.
                        > ksch

Drogi ksch, bardzo proszę, nie obrażaj orangutanów, zestawiając je (nawet w
                        dobrej wierze) ze skinami. Orangutany to miłe, spokojne i niezwykle
                        inteligentne stworzenia. Skini są ich absolutnym zaprzeczeniem (szczególnie pod
                        względem inteligencji), więc ewolucyjnie stanowią względem orangutanów poważny,
                        choć nieprzewidziany przez naturę, krok wstecz. Darwin by osłupiał.
                        Pozdrawiam.
    • Gość: Galba Ogólnie rozleniwion ostatnio jestem więc... IP: 213.17.161.* 17.04.03, 15:31
      ... jeno linka do artykułu JKM zapodam by męczarniom gospodarza wątku kres
      położyć.

www.nczas.com/?a=show_article&id=1134

G.
      • Gość: Skin Re: Ogólnie rozleniwion ostatnio jestem więc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.03, 15:34
        Gość portalu: Galba napisał(a):

> ... jeno linka do artykułu JKM zapodam by męczarniom gospodarza wątku kres
        > położyć.
        >
        > www.nczas.com/?a=show_article&id=1134
        >
        > G.
        Pierdolić tego świra !!!!
        Polska dla polaków !!!!
        Precz z komuną !!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Galba Nie podskakuj tak żwawo bo... IP: 213.17.161.* 17.04.03, 15:38
          ... zachaczysz główką o półeczkę i mosiężny Leninek stojący na niej zrobi ci ku-
          ku.

G.

Gość portalu: Skin napisał(a):

> Gość portalu: Galba napisał(a):
          >
          > > ... jeno linka do artykułu JKM zapodam by męczarniom gospodarza wątku kres
          >
          > > położyć.
          > >
          > > www.nczas.com/?a=show_article&id=1134
          > >
          > > G.
          > Pierdolić tego świra !!!!
          > Polska dla polaków !!!!
          > Precz z komuną !!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: G. Przepraszam cię dziecię drogie... IP: 213.17.161.* 17.04.03, 15:40
            Gość portalu: Galba napisał(a):

> ... zachaczysz główką o półeczkę i mosiężny

... oczywiście: zahaczysz.

G.
      • oleg3 W przedświątecznym nastroju 17.04.03, 16:09
        Tylko przedświątecznym nastrojem JKM i Łaskawego Pana tłumaczę sobie ten link.
        Oczywiście jestem już po lekturze tego kabaretowego tekstu i tylko szacunek dla
        poprzednich dokonań autora powstrzymuje mnie przed obśmianiem tego felietoniku.

W załączeniu przesyłam linki do tekstów Jana Szomburga:

arch.rp.pl/a/rz/2002/12/20021216/200212160084.html?k=on;t=2002031820030417

arch.rp.pl/a/rz/2003/02/20030220/200302200079.html?k=on;t=2002031820030417

arch.rp.pl/a/rz/2003/03/20030312/200303120026.html?k=on;t=2002031820030417

Chciałbym również dodać, że europejskie konsekwencje kryzysu irackiego są
        argumentem ZA akcesją. Groźba UE jako dominium frankogermańskiego jest
        aktualnie mniejsza niż kiedykolwiek.

Przedświąteczne ukłony
        • Gość: bronek Re: W przedświątecznym nastroju IP: *.dip.t-dialin.net 18.04.03, 01:45
          oleg3 napisał:

> Chciałbym również dodać, że europejskie konsekwencje kryzysu irackiego są
          > argumentem ZA akcesją. Groźba UE jako dominium frankogermańskiego jest
          > aktualnie mniejsza niż kiedykolwiek.
          >
          > Przedświąteczne ukłony

powiedzial bym tak: to byla pierwsza powazna proba frankogermanow
          podpozadkowania sobie polityki zagranicznej UE. Na szczescie sie nie udala i
          frankogermanowie cofneli sie w tej dziedzinie o ladnych pare lat.Francja
          pozostanie "mocarstwem lokalnym", a Niemcy karlem politycznym...

klaniam sie i ja
          • Gość: Skin Tylko Młodzież Wszechpolska !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.03, 09:21
            Tylko my - prawdziwa prawica - mówimy zdecydowne NIE zbrodniarzom z UE !!!!
            • cichy.bob Re: Nur das polnische Hitlerjugend!!! 18.04.03, 12:54

> Tylko my - prawdziwa prawica - mówimy zdecydowne NIE zbrodniarzom z UE !!!!

Sieg heil!!!

• Gość: Skin Prawica jest przeciwna UE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.03, 15:15
            • Gość: wikul Re: Tylko Młodzież Wszechpolska !!! IP: *.acn.waw.pl 18.04.03, 15:55

> Tylko my - prawdziwa prawica - mówimy zdecydowne NIE zbrodniarzom z UE !!!!

O ile sie nie mylę Młodzież Wszechpolska jest ortodoksyjnie katolicka a ty
              troglodyto jesteś ortodoksyjnym poganinem , zwolennikiem chrześcianina Leppera ,
              i kryptofaszystą . Masz we łbie mętlik większy niż Danutka .
      • Gość: Krzys52 Tylko dlaczegos tak Spocon? :)) IP: *.proxy.aol.com 18.04.03, 15:57
        ........
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka