Dodaj do ulubionych

ateista który rzada przymusu nauczania to fanatyk?

IP: *.net.bialystok.pl 21.11.01, 18:03

Czy chcesz by ktokolwiek Tobie i Twojej rodzinie narzucał swiatopoglad
pod "panstwowym" przymusem?

Ja NIE! powiem wiecej! taki człowiek ktory straszy przemoca lub ją stosuje dla
mnie jest zwykłym ulicznym bandytą!

tubylec max wink

Moj dom moją twierdzą

www.gunowners.org/links.htm

PS. Andrzeju! odpierdol sie od mojego zycia i mojej rodziny! wink
Obserwuj wątek
    • Gość: Mag Re: ateista który rzada przymusu nauczania to fanatyk? IP: 64.95.214.* 21.11.01, 18:27
      Maksiu !
      Czy jest to ateista czy wierzacy, to jest bez znaczenia. Jesli chcesz ksztalcic
      dziecko w szkole panstwowej - Twoja sprawa, w szkole prywatnej, religijnej lub
      nie - Twoja sprawa, w swoim domu - Twoja sprawa. Jesli nie chcesz ksztalcic
      dziecka wogole, to w zasadzie tez jest Twoja sprawa, ale nie zadaj pozniej dla
      tego dziecka zadnych zapomog, jesli nie bedzie ono moglo przezyc w
      spoleczenstwie, ktorego rozwoj spoleczny i gospodarczy jest na innym poziomie.
      Programista komputerowy nie ma miejsca w szczepie mysliwsko-zbierackim, mysliwy
      z Amazonki nie przezyje w nowoczesnym spoleczenswie. A ja nie ksztalce swoich
      dzieci po to, aby pozniej mialy utrzymywac Twoje niedostatecznie wyedukowane
      dziecko.
      Mag
      • Gość: max Mag! ;)) IP: *.net.bialystok.pl 21.11.01, 18:49
        Gość portalu: Mag napisał(a):

> Maksiu !
        > Czy jest to ateista czy wierzacy, to jest bez znaczenia.

do tytulu słowo "wierzacy" niestety nie udalo sie sie wcisnąć!wink
        przepraszam!

Jesli chcesz ksztalcic
        >
        > dziecko w szkole panstwowej - Twoja sprawa, w szkole prywatnej, religijnej lub
        > nie - Twoja sprawa, w swoim domu - Twoja sprawa. Jesli nie chcesz ksztalcic
        > dziecka wogole, to w zasadzie tez jest Twoja sprawa,

ale nie zadaj pozniej dla
        > tego dziecka zadnych zapomog, jesli nie bedzie ono moglo przezyc w
        > spoleczenstwie, ktorego rozwoj spoleczny i gospodarczy jest na innym poziomie.

z rozmowy wykluczam "dotacje socjalną" ktora uwazam za grabiez!

chcesz powiedziec ze nie moge np. zebrac? usiasc pod chatką Amiszy i rzadac
        na głos "Chcem pieniedzy!Chcem pieniedzy!"??? smile
        przykro mi bede rzadal kiedy mi sie zachce! wink lecz nie mam prawa nikogo ograbic!
        dobrowolna zapomoge przyjme lub nie to zalezy ode mnie smile

> Programista komputerowy nie ma miejsca w szczepie mysliwsko-zbierackim, mysliwy
        >
        > z Amazonki nie przezyje w nowoczesnym spoleczenswie. A ja nie ksztalce swoich
        > dzieci po to, aby pozniej mialy utrzymywac Twoje niedostatecznie wyedukowane
        > dziecko.
        > Mag

wyobrazasz sobie ze moze byc ktos który chce miec prawo zycia w ubostwie i
        analfabetyzmie? ( to jestem JA! ) wink
        • Gość: Mag Re: Max! ;)) IP: 64.95.214.* 21.11.01, 19:10
          Oczywiscie masz prawo zyc w ubostwie i analfabetyzmie - Twoja brocha, ale ja
          tez musze rozwazyc koszta spoleczne Twojej decyzji. Jesli chodzi o Twoje
          dziecko, to sprawa robi sie bardziej sliska, bo podejmujesz zyciowa decyzje za
          nieletniego. Oczywiscie Twe dziecie, pozostawione analfabeta az do doroslosci,
          moze zawsze podjac wysilek ksztalcenia sie, kiedy osiagnie dojrzalosc. Ale
          wtedy nie radzilabym Ci byc w zasiegu jego niecheci spowodowanych glebokimi
          resentymentami w stosunku do rodzica - zwlaszcza kiedy dorwie sie do Twego
          shutguna.
          P.S. Co do zebractwa pod chatka Amiszow, to nie jesetm pewna. To sa surowi
          protestanci i nie lubia obibokow.
          P.S.S. Napisalam o tych zapomogach, bo W USA najbardziej skrajni
          przedstawiciele libertarianizmu, tzw. "right wing militias" w duzym stopniu
          zyja z wellfare.
          • Gość: Tumisia Amisze .......... IP: 10.129.131.* 21.11.01, 19:19
            Mag,napisz cos o Amiszach,skad sie wzieli i czy nie maja pradu , jak i gdzie
            zyja? Czy juz moczysz indyka w solonej wodzie?Pozdrawiam.
            • Gość: Mag Re: Amisze .......... IP: 64.95.214.* 21.11.01, 19:28
              Gość portalu: Tumisia napisał(a):

> Mag,napisz cos o Amiszach,skad sie wzieli i czy nie maja pradu , jak i gdzie
              > zyja? Czy juz moczysz indyka w solonej wodzie?Pozdrawiam.

Indyka jeszcze nie mocze, bo musze dopiero go kupic. Samochod mialam w naprawie,
              wiec zakupy swiateczne w proszku.
              Amisze przybyli ze Szwajcarii i Niemiec, gdzie zwali sie Menonitami, i osiedlili
              sie w Pensylwanii, w hrabstwie Lancaster. Rzeczywiscie nie maja elektrycznosci,
              telewizji, aczkolwiek zaakceptowali telefon, ale nie wolno im miec ich w domu,
              tylko instaluja je w stodole. Ciagle uzywaja koni jako sily pociagowej i jezdza
              bryczkami. Ubieraja sie tak po dziewietnastowiecznemu, ale po farmersku, a nie
              miejsko. Bo sa to prosci farmerzy, ktorzy ciezko pracuja, aby zarobic na ich
              chleb powszedni.
          • Gość: max Magiczko! ;)) IP: *.net.bialystok.pl 21.11.01, 19:30

> Oczywiscie masz prawo zyc w ubostwie i analfabetyzmie - Twoja brocha, ale ja
            > tez musze rozwazyc koszta spoleczne Twojej decyzji. Jesli chodzi o Twoje
            > dziecko, to sprawa robi sie bardziej sliska, bo podejmujesz zyciowa decyzje za
            > nieletniego. Oczywiscie Twe dziecie, pozostawione analfabeta az do doroslosci,
            > moze zawsze podjac wysilek ksztalcenia sie, kiedy osiagnie dojrzalosc. Ale
            > wtedy nie radzilabym Ci byc w zasiegu jego niecheci spowodowanych glebokimi
            > resentymentami w stosunku do rodzica - zwlaszcza kiedy dorwie sie do Twego
            > shutguna.

czy sie martwisz o los indian w amazonii?
            ja chce zyc jak indianin w puszczy u wujka Staszka!

> P.S. Co do zebractwa pod chatka Amiszow, to nie jesetm pewna. To sa surowi
            > protestanci i nie lubia obibokow.

dziwne czy rozmawiamy o moim prawie do mozliwosci artykulowania rzadania
            pieniedzy? czy o obibokach?
            Nie jestes pewna do czego? ze bede stał pod drzwiami? a oni podjeda do mnie i
            strzela kulke w leb? wink

Zrobia co zechcą! ale juz zauwazam ze getto amiszy moze zyc bez "pomocy"
            "zapomogi" itd?

juz jestesm amiszem!

> P.S.S. Napisalam o tych zapomogach, bo W USA najbardziej skrajni
            > przedstawiciele libertarianizmu, tzw. "right wing militias" w duzym stopniu
            > zyja z wellfare.

no to nie sa libertarianami tylko klientami złodzieja pod nazwa panstwo!
            czytaj : złodziejami! w Polsce PGRowcy? smile

z tego wniosek ze najbardziej skrajny jest amisz! który ma gdzies panstwo!

Czy jestes demokratką totalistką? wink

• Gość: Mag Re: Co wolno, a co mozesz IP: 64.95.214.* 21.11.01, 19:42
              Wolno Ci zebrac, w koncu Ameryka to jeden wielki kraj zebrakow, a prezydent to
              Najpierwszy Zebrak - ile on musi sie nazebrac, aby go wybrali. Ja tylko
              chcialam napisac, ze u Amiszow nie masz specjalnych szans - nie zastrzela, ale
              grzecznie wyprosza z wioski. Tak, z wioski, a nie z ghetta, ze slicznej,
              malowniczej, zadbanej wioski.
              • Gość: max a czy Ty juz wiesz co mozesz?:) IP: *.net.bialystok.pl 21.11.01, 19:57

> Wolno Ci zebrac

fajnie

i juz wiem kogo "Amisz" może wyprosic!:

moze wyprosic:

1. Listonosza
                2. subskrybenta pił tarczowych
                3. pijaka
                4. zebraka
                5. komuniste
                6. faszyste
                7. wyznawce szatana
                8. matke samotnie wychowujaca dzieci
                9. narkomana
                10. prostytutke
                11. brzydkiego
                12. hipisa(?)
                13. osobe która sciaga haracz (comiesieczny) za ochrone

ale moze(?) tez ich przyjac? (dziwne!)

np. bez polecenia "panstwa"!wink

itd. "demokracja" w której ktos decyduje za kogos ile i na co! jest dla mnie
                ciezko strawna! (tzn wogole) smile

• Gość: Mag Re: co moge IP: 64.95.214.* 21.11.01, 21:19
                  Maksiu, tak samo, jak chcesz ograniczyc nieograniczone checi struktury
                  panstwowej do regulacji zycia, wliczajac w to czynnosci fizjologiczne, nie
                  mozesz ograniczyc praw lokalnych spolecznosci do tworzenia wlasnych
                  wewnetrznych regulacji. Jesli myslisz, ze Amisze pozwolili by Ci zebrac w ich
                  wioskach, to sie grubo mylisz; ich wewnetrzne regulacje wynikajace z ich wiary
                  zabraniaja Ci tego. Ale mozesz zebrac w liberalnym Nowym Jorku czy Kalifornii.
                  Dam inny przyklad: moje dzikozachodnie miasteczko nie ma tzw. zoning laws,
                  czyli praw, co i gdzie mozna budowac i jak ma to wygladac. Ale tworza sie za to
                  tzw. homeowners associations, czyli zwiazki posiadaczy domow, ktore reguluja,
                  jakiej wysokosci trawe mozesz miec, kolor drzwi, czy mozesz parkowac przed
                  domem, czy mozesz zostawic dzieciecy rowerek na trawniku. Jesli kupujesz dom w
                  takim osiedlu, to musisz podpisac zobowiazanie, ze bedziesz przestrzegal ich
                  praw, inaczej nie mozna dokonac kupna. Jesli nie przestrzegasz praw, to maja
                  prawo Cie ukarac wlacznie z przejeciem wlasnosci. Oczywiscie zawsze mozesz
                  kupic dom, tam gdzie takich praw nie ma, ale ostrzegam - szkoly w takich
                  miejscach sa paskudne. Za to trawke mozna kupic na kazdym rogu.
                  • Gość: Tumisia Re: co moge IP: 10.129.131.* 21.11.01, 21:24
                    Milego Swieta Dziekczynienia i odpoczynku wraz z pozdrowieniami.
                    • Gość: Mag Re: do Tumisi IP: 64.95.214.* 21.11.01, 21:24
                      Dzieki !!!
                  • Gość: max Mag zgrywasz ignorantke?:) IP: *.net.bialystok.pl 21.11.01, 21:31

> Maksiu, tak samo, jak chcesz ograniczyc nieograniczone checi struktury
                    > panstwowej do regulacji zycia, wliczajac w to czynnosci fizjologiczne, nie
                    > mozesz ograniczyc praw lokalnych spolecznosci do tworzenia wlasnych
                    > wewnetrznych regulacji. Jesli myslisz, ze Amisze pozwolili by Ci zebrac w ich
                    > wioskach, to sie grubo mylisz; ich wewnetrzne regulacje wynikajace z ich wiary
                    > zabraniaja Ci tego. Ale mozesz zebrac w liberalnym Nowym Jorku czy Kalifornii.
                    > Dam inny przyklad: moje dzikozachodnie miasteczko nie ma tzw. zoning laws,
                    > czyli praw, co i gdzie mozna budowac i jak ma to wygladac. Ale tworza sie za to
                    >
                    > tzw. homeowners associations, czyli zwiazki posiadaczy domow, ktore reguluja,
                    > jakiej wysokosci trawe mozesz miec, kolor drzwi, czy mozesz parkowac przed
                    > domem, czy mozesz zostawic dzieciecy rowerek na trawniku. Jesli kupujesz dom w
                    > takim osiedlu, to musisz podpisac zobowiazanie, ze bedziesz przestrzegal ich
                    > praw, inaczej nie mozna dokonac kupna. Jesli nie przestrzegasz praw, to maja
                    > prawo Cie ukarac wlacznie z przejeciem wlasnosci. Oczywiscie zawsze mozesz
                    > kupic dom, tam gdzie takich praw nie ma, ale ostrzegam - szkoly w takich
                    > miejscach sa paskudne. Za to trawke mozna kupic na kazdym rogu.

jestem za formami i umowami dobrowolnymi! ot i cała filozofia! chce zmiany
                    demokracji tak by ktos decydował za siebie z nie za innego człowieka! czy to tak
                    trudno pojać?
                    smile

"Jesli myslisz" a coz to?smile to poprostu jakas pomyłka!!!

www.libertarianizm.pl/
                    • Gość: Mag Re: Max IP: 64.95.214.* 21.11.01, 21:38
                      Eeee, tylko Ci dokuczam szlifujac swoje zwoje mozgowe. U Borsuka w norze zimne
                      pyfko na Ciebie czeka.
                      Mag Ignorantka
                      • Gość: max Maaaag!:) IP: *.net.bialystok.pl 21.11.01, 21:42

> Eeee, tylko Ci dokuczam szlifujac swoje zwoje mozgowe. U Borsuka w norze zimne
                        > pyfko na Ciebie czeka.
                        > Mag Ignorantka

o! dodam wstręciucha! smile) te "jesli myslisz ze" to było cos okropnego! wiesz?
            • Gość: Tumisia Do Max`a. IP: 10.129.131.* 21.11.01, 19:46
              Faktycznie ludzie z PGR-ów byli złodziejami,ale już nic nie zostało i teraz co
              robić?Pzdr.
              • Gość: Andrzej Re: Do Max`a. IP: *.unl.edu 21.11.01, 20:02
                Halo, maxiu, jestem juz po lanczu i gotowym Cie utulic. Nigdy, ale to nigdy
                nie bede nastawal na Twoja rodzine. Zrozumialem swoj blad, klaniam sie posampas
                i pozdrawiam.
                Twoj funfel Andrzej.
                • Gość: max Andrzeju :)))) IP: *.net.bialystok.pl 21.11.01, 20:23
                  Gość portalu: Andrzej napisał(a):

> Halo, maxiu, jestem juz po lanczu i gotowym Cie utulic. Nigdy, ale to nigdy
                  > nie bede nastawal na Twoja rodzine. Zrozumialem swoj blad, klaniam sie posampas
                  > i pozdrawiam.
                  > Twoj funfel Andrzej.

fanatykiem który narzuca komus swiatopoglad albo sie jest albo sie nie jest!
                  A mozna trąbic samemu to i owo...
                  logiki sie nie przeskoczy Andrzeju! Mozesz mowic ze Ciebie ktos wkurwia e
                  kosciolek wierzacy buc itd. a ja tylko wyciagam wnioski co tez jakis fanatyczny
                  funfel chce od drugiego czlowieka!
                  Mysle ze wiesz jak pogardzac np. takim pierdolnietym fanatykiem! i luz! ta
                  reakcja bylego hipokryty jest przyznam ciekawa!

pozdrawiam juz nie(?) fanatyka Andrzeja

o ja ciagle sie bawie! wink
              • Gość: max Re: Do Max`a. IP: *.net.bialystok.pl 21.11.01, 20:04

> Faktycznie ludzie z PGR-ów byli złodziejami,ale już nic nie zostało i teraz co
                > robić?Pzdr.

chwila! Spytam sie Jezusa!

ti ti ... zajete!

o juz...

tak tak wink

znalesc sobie prace ( ja nie wnikam czy na "czarno" czy na "biało" )

lub zebrac

a przede wszystkim nie okradac
          • Gość: luka Re: Max! ;)) IP: 217.67.196.* 22.11.01, 08:37

> Oczywiscie masz prawo zyc w ubostwie i analfabetyzmie - Twoja brocha, ale ja
            > tez musze rozwazyc koszta spoleczne Twojej decyzji. Jesli chodzi o Twoje
            > dziecko, to sprawa robi sie bardziej sliska, bo podejmujesz zyciowa decyzje za
            > nieletniego.

Każdy rodzic podejmuje decyzje za nieletniego, czasem również te niewłaściwe, jak
            na przykład posłanie dziecka do publicznej szkoły produkującej bezmyślnych
            bęcwałów.

> Oczywiscie Twe dziecie, pozostawione analfabeta az do doroslosci,
            > moze zawsze podjac wysilek ksztalcenia sie, kiedy osiagnie dojrzalosc. Ale
            > wtedy nie radzilabym Ci byc w zasiegu jego niecheci spowodowanych glebokimi
            > resentymentami w stosunku do rodzica - zwlaszcza kiedy dorwie sie do Twego
            > shutguna.

Czy to sugestia, że powinien istnieć jakiś Urząd nadzorujący podejmowane przez
            rodziców ich suwerenne decyzje względem swych pociech?
    • Gość: Tumisia Ludzie z PGR-ów. IP: 10.129.131.* 21.11.01, 20:17
      Szkoda tych ludzi,powinien ktoś pomyśleć co dalej.Słyszałam,że mają być jakieś
      zasiłki i inna pomoc finansowa.Swoją drogą,to zmarnowane życie.Ciekawe,czy
      gdzieś udało się wskrzesić takie gospodarstwo upadłe.Pzdr.
      • Gość: max Ludzie sobie zyja a rzad okrada! :) IP: *.net.bialystok.pl 21.11.01, 20:25

> Szkoda tych ludzi,powinien ktoś pomyśleć co dalej.Słyszałam,że mają być jakieś
        > zasiłki i inna pomoc finansowa.Swoją drogą,to zmarnowane życie.Ciekawe,czy
        > gdzieś udało się wskrzesić takie gospodarstwo upadłe.Pzdr.

ktos dobroduszny!smile (ja dzis nie chce!)
    • Gość: Balzer Ateisci ?! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.01, 20:35
      Max, nie czaje jednego. Dlaczego to pytanie kierujesz do ateistow ?
      Przeciez wierzacy robia dokladnie to samo.
      • Gość: Mag Re: Ateisci ?! IP: 64.95.214.* 21.11.01, 20:42
        Gość portalu: Balzer napisał(a):

> Max, nie czaje jednego. Dlaczego to pytanie kierujesz do ateistow ?
        > Przeciez wierzacy robia dokladnie to samo.

Zadalam to samo pytanie na poczatku - Maksio twierdzi, ze mu sie wierzacy w
        okienku nie zmiescilismile))
        • Gość: Balzer Re: Ateisci ?! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.01, 20:45

> Gość portalu: Balzer napisał(a):
          >
          > > Max, nie czaje jednego. Dlaczego to pytanie kierujesz do ateistow ?
          > > Przeciez wierzacy robia dokladnie to samo.
          >
          > Zadalam to samo pytanie na poczatku - Maksio twierdzi, ze mu sie wierzacy w
          > okienku nie zmiescilismile))

Caly Maxio, niezmiescilo mu sie bo mu niepasowalo do jego ogolnej koncepcji.
          Pzdr. (dla Ciebie Max tez)
          • Gość: max Re: Ateisci! IP: *.net.bialystok.pl 21.11.01, 20:56

>
            > Gość portalu: Mag napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: Balzer napisał(a):
            > >
            > > > Max, nie czaje jednego. Dlaczego to pytanie kierujesz do ateistow ?
            > > > Przeciez wierzacy robia dokladnie to samo.
            > >
            > > Zadalam to samo pytanie na poczatku - Maksio twierdzi, ze mu sie wierzacy
            > w
            > > okienku nie zmiescilismile))
            >
            > Caly Maxio, niezmiescilo mu sie bo mu niepasowalo do jego ogolnej koncepcji.
            > Pzdr. (dla Ciebie Max tez)

czy mogłbys mówic za siebie? czy masz taki nawyk?smile
          • Gość: max "niepasowalo" a Manipulator Balzer :) IP: *.net.bialystok.pl 21.11.01, 21:01

>
            > Gość portalu: Mag napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: Balzer napisał(a):
            > >
            > > > Max, nie czaje jednego. Dlaczego to pytanie kierujesz do ateistow ?
            > > > Przeciez wierzacy robia dokladnie to samo.
            > >
            > > Zadalam to samo pytanie na poczatku - Maksio twierdzi, ze mu sie wierzacy
            > w
            > > okienku nie zmiescilismile))
            >
            > Caly Maxio, niezmiescilo mu sie bo mu niepasowalo do jego ogolnej koncepcji.
            > Pzdr. (dla Ciebie Max tez)

i warto czasami sie zastanowic kim sie jest! Balzer! polecam! mów zawsze za
            siebie! bo inaczej bedzie sie manipulatorem? smile

"moja" "koncepcja"!

www.libertarianizm.pl/ wink
      • Gość: max Ateisci! a gdzie jest tu jakis "wyznaniowiec"?:) IP: *.net.bialystok.pl 21.11.01, 20:53

> Max, nie czaje jednego. Dlaczego to pytanie kierujesz do ateistow ?
        > Przeciez wierzacy robia dokladnie to samo.

ale są tacy co nie wiedza ze są fanatykami! smile

jestem przeciwnikiem "neutralnego" swiatopogladowo panstwa! ( przymus jest dla
        mnie synonimem "talibianskim" )
        a tu raczej mało jest osób które otwarcie (tzn są no ateisci!wink i zadaja
        wyznaniwego panstwa (jakis przymusowy swiatopoglad!)

jest przymus w narzucaniu swiatopogladu komukolwiek przez panstwo jest
        fanatyzm!

jak sie pojawi osoba która OTWARCIE (jak czynia to niektorzy ateisci z
        swiatopogladem neutralnym!) powie ze panstwo powinno zmuszac oporne osoby do
        przyjecia swiatopogladu np.chrzescijanskiego wtedy zrobie watek ekskluzywny dla
        tychze zmuszaczy! smile

pzdr.
        • Gość: Balzer Re: Ateisci! a gdzie jest tu jakis IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.01, 21:24
          Prawda jest taka ze panstwo NIE MA PRAWA nikomu nic narzucac.
          A Ty Max juz w kolejnym watku czepiasz sie ateistow.
          A czy uwazasz ze kosciol ma prawo cos narzucac ludziom ?
          Ani panstwo, ano kosciol nic mi nie moga narzucic - wole zyc po swojemu
          Niech zyje liberalizm ! I to by bylo na tyle. Pzdr.
          • Gość: Tumisia Re: Ateisci! a gdzie jest tu jakis IP: 10.129.131.* 21.11.01, 21:28
            A czytaliście co Mag napisala.Wolnośc ,wolnoscią, ale jak przychodzi co do
            czego,to musicie podpisać,gdzie rowerek postawic wolno.Każdy kto nalezy do
            jakiejś społeczności mniejszej,czy większej musi się podporządkować.Pozdr.
            • Gość: Balzer Re: Ateisci! a gdzie jest tu jakis IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.01, 21:33

> A czytaliście co Mag napisala.Wolnośc ,wolnoscią, ale jak przychodzi co do
              > czego,to musicie podpisać,gdzie rowerek postawic wolno.Każdy kto nalezy do
              > jakiejś społeczności mniejszej,czy większej musi się podporządkować.Pozdr.

Niestety takie sa uwarunkowania, szczegolnie tu w Polsce. Nie znaczy to oczywiscie
              ze mi sie to podoba.
          • Gość: max Re: Ateisci! a gdzie jest tu jakis IP: *.net.bialystok.pl 21.11.01, 21:37

> Prawda jest taka ze panstwo NIE MA PRAWA nikomu nic narzucac.

np nauczania moim dzieciom? a powiedziales prawda! ale jaka to prawda realna?smile

> A Ty Max juz w kolejnym watku czepiasz sie ateistow.
            > A czy uwazasz ze kosciol ma prawo cos narzucac ludziom ?

napisałes "kosciol" chodzi budynek?
            siłą jak np. podatki "panstwa"? nie!

> Ani panstwo, ano kosciol nic mi nie moga narzucic - wole zyc po swojemu
            > Niech zyje liberalizm ! I to by bylo na tyle. Pzdr.

Panstwo? moze narzucic! takie podatki lub cło jakie nie chcem placic!
            • Gość: Tumisia Ateisci! IP: 10.129.131.* 21.11.01, 21:47
              Nie chcem , ale muszem.Znacie?Pzdr.
              • Gość: Balzer Re: Ateisci! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.01, 22:01

> Nie chcem , ale muszem.Znacie?Pzdr.

A jak !
                Slynne zdanie wypowiedziane pomiedzy gra w pingponga, a wyprawa na ryby smile
    • Gość: Tumisia Odszedł ........................... IP: 10.129.131.* 21.11.01, 22:16
      i zostawił nam tylko wędki.Dobranoc .
      • max_bialystock przyszedł ........................... :) 22.11.01, 10:35

> i zostawił nam tylko wędki.Dobranoc .

o co chodzi? ja nic nie zostawiłem!smile

pozdrawiam!wink
        • Gość: Tumisia Re: przyszedł ........................... :) IP: 10.129.131.* 22.11.01, 10:58
          Wędkę zostawił nam ten co mówił: Nie chcem, ale muszem.Pzdr.
    • Gość: doku To nie ateiści wymyślili obowiązek szkolny IP: *.mofnet.gov.pl 22.11.01, 10:35
      Państwo, także wyznaniowe, ma prawo zabierać przemocą dzieci swoim obywatelom,
      jeżeli oni jako rodzice są bardzo źli. Nazywanie bandytą sędziego, który
      pozbawia bandytów praw rodzicielskich, musi być autorstwa debilnego fanatyka
      katolickiego.
      • max_bialystock doku - wyznawca "panstwa" i "bardzo źli"! :)) 22.11.01, 11:03
        Gość portalu: doku napisał(a):

> Państwo, także wyznaniowe, ma prawo zabierać przemocą dzieci swoim obywatelom,
        > jeżeli oni jako rodzice są bardzo źli. Nazywanie bandytą sędziego, który
        > pozbawia bandytów praw rodzicielskich, musi być autorstwa debilnego fanatyka
        > katolickiego.

DEBILU!smile) ja jestem Libertarianinem!

doku - czy widzisz to co jest czy to co chcialbys zobaczyc?smile

czy tubylec z Afryki to według Ciebie bandyta?smile ja nim chce byc teraz!
        i chce swoim dzieciom przekazac animistyczna wiedze taka jaka posiadam!
        czyzbys chcial "oswiecac" mnie bacikiem?

CZY WIESZ JUZ KIM JESTES?smile

polecam lekturke! wink

www.libertarianizm.pl/

precz z wyznawcami przymusu panstwa!

czy teraz jest debilniej dla Ciebie?wink

• Gość: doku Dziękuję za link i przepraszam za pomyłkę IP: *.mofnet.gov.pl 22.11.01, 12:06
          max_bialystock napisał(a):

>
          > czy tubylec z Afryki to według Ciebie bandyta?smile ja nim chce byc teraz!
          > i chce swoim dzieciom przekazac animistyczna wiedze taka jaka posiadam!
          > czyzbys chcial "oswiecac" mnie bacikiem?
          >

Oczywiście, że nie chcę. Nie załapałem kontekstu. Kiedyś uważałem się za
          liberała, ale wg waszej, nowej definicji, jestem libertarianem, tyle że z obsesją
          antykatolicką. To co pisałem, odniosłem do Polski (Europy, NATO), a więc chciałem
          powiedzieć, że zlikwidowanie w naszych (euroamerykańskich) warunkach obowiązku
          szkolnego wyrządziłoby dzieciom więcej krzywdy. Podobnie zgoda na molestowanie
          seksualne dzieci.

Chciałbym teraz przeczytać poważną opinię libertariańską na temat zakresu władzy
          rodzicielskiej i libertariańskich metod ochrony dzieci przed okrucieństwem
          rodziców. Tylko nie mówcie przypadkiem, że libertarianin z definicji jest dobry
          dla dzieci. Komuniści też kiedyś wierzyli, że komunista z definicji jest uczciwy
          i pracowity.
      • Gość: Janusz2 Re: To nie ateiści wymyślili obowiązek szkolny IP: 194.92.234.* 22.11.01, 11:03
        Gość portalu: doku napisał(a):
        > Państwo, także wyznaniowe, ma prawo zabierać przemocą dzieci swoim obywatelom,
        > jeżeli oni jako rodzice są bardzo źli.

Tak, doku, tak.
        I wychować te dzieci tak, aby zrobić z nich janczarówsmile)

> Nazywanie bandytą sędziego, który
        > pozbawia bandytów praw rodzicielskich, musi być autorstwa debilnego fanatyka
        > katolickiego.

Libertarianie czesto są np ateiatami.
        No tak, ale przecież Ty masz antykatolicką obsesję...
        • max_bialystock a panstwowy krasnal doku biega tu i tam :)) 22.11.01, 11:21
          Gość portalu: Janusz2 napisał(a):

> Gość portalu: doku napisał(a):
          > > Państwo, także wyznaniowe, ma prawo zabierać przemocą dzieci swoim obywate
          > lom,
          > > jeżeli oni jako rodzice są bardzo źli.
          >
          > Tak, doku, tak.
          > I wychować te dzieci tak, aby zrobić z nich janczarówsmile)
          >
          > > Nazywanie bandytą sędziego, który
          > > pozbawia bandytów praw rodzicielskich, musi być autorstwa debilnego fanaty
          > ka
          > > katolickiego.
          >
          > Libertarianie czesto są np ateiatami.
          > No tak, ale przecież Ty masz antykatolicką obsesję...

bo trudno mu zrozumiec prawde o sobie!smile mity i fakty!
          jego "wartosci" sa takie ulotne!wink
          • Gość: doku Czy jest jakiś wątek, w którym libertarianie podej IP: *.mofnet.gov.pl 22.11.01, 12:34
            max_bialystock napisał(a):

>
            > bo trudno mu zrozumiec prawde o sobie!smile mity i fakty!
            > jego "wartosci" sa takie ulotne!wink

Prawda o mnie? Prawda o sobie... tego na tym forum dowiedzieć się nie można. Ale
            widzę szansę wzbogacenia, ugruntowania, zmiany na lepsze i rozwinięcia swoich
            poglądów. Nagle dostrzegłem nowe źródło: to Wy, libertarianie. Czy to źródło
            gdzieś bije? Czy ktoś z Was może mi odpowiedzieć na kilka pytań, np.: czy
            prywatne policje w hipotetycznym libertariańskim państwie wtrącają się, gdy
            biedni bandyci zabijają innych biedaków w enklawach pozbawionych opieki
            policyjnej?

A propos, moje wartości nie są ulotne, ale są to ludzkie, solidne wartości. Tylko
            ludzie wierzący mają wartości ulotne, gdyż oparte są na dowolnych urojeniach
            zwariowanych proroków. A na jakie źródła wartości powołują się libertarianie? Czy
            na jakąś religię, czy jednak raczej na naturalne (biologiczne) źródła ateistyczne?
      • max_bialystock i dodam jeszcze ...szczerze?:) 22.11.01, 11:06

adres: *.mofnet.gov.pl

bandyto uliczny! dasz dowod ze tak nie jest?smile

• jacek#jw Re: ateista który rzada przymusu nauczania to fanatyk? 22.11.01, 11:31
      MAX,

Jestem fanatykiem, tak mi się gdzieś napisało. Nie chcesz przymusu nauczania i
      to jest w porządku, chcesz być Indianinem,też w porządku, mogę Ci nawet
      udostępnić działkę na wigwam. Jednak wydaje się, że życie jak się chce jest
      prostą sprawą (w miarę), gdy odrzuca się coś z zewnątrz, np przymus nauczania.
      Oczywiście państwo może wsadzić Cię za to do więzienia, nałożyć grzywnę, ale Ty
      możesz się ukrywać, mieszkać na dworcu, czy w lesie. Siły nierówne, ale masz
      jakieś szanse. Inaczej jest, gdy oczekujesz czegoś od innych, np chcesz
      wykształcić siebie lub dzieci najlepiej, jak tylko można i okazuje się, że
      najlepsza szkoła w okolicy to państwowy uniwersytet z certyfkatami uznanymi na
      całym świecie. Zanim doczekasz się prywatyzacji uczelni Twoje wnuki będą na
      emeryturze a po Tobie może jakiś ślad zostanie?smile
      pozdr / Jacek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka