Dodaj do ulubionych

Wielka Brytania mówi "nie" eutanazji [ lament GW ]

01.12.01, 20:55
wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=583205&dzial=010201

Wielka Brytania mówi "nie" eutanazji

Marek Rybarczyk, BBC, Londyn (29-11-01 17:40)

Nie powiodła się precedensowa próba legalizacji eutanazji w Wielkiej Brytanii -
nieuleczalnie chora Diane Pretty przegrała ostatecznie walkę o prawo do
przyspieszenia śmierci

- Chciałabym mieć prawo do decydowania, jak umrę. To przywróciłoby mi godność -
apelowała od lata tego roku Pretty. Kolejne instancje odrzucały wniosek. Także
ława sędziowska Izby Lordów, najwyższa instancja sądowa w Anglii i Walii,
orzekła, że mąż niemal całkowicie sparaliżowanej Brytyjki nie może ułatwić jej
samobójstwa. - Czuję się teraz jak osoba pozbawiona wszelkich praw. Izby Lordów
nie stać na przyznanie, że prawo jest niesprawiedliwe - mówi.

Pani Pretty znajduje się w zaawansowanym stadium neuromotorycznej choroby
mózgu - jest karmiona wyłącznie za pomocą aparatury medycznej. Nie potrafi już
wyraźnie mówić - zeznania w sądzie składała z wózka inwalidzkiego wyposażonego
w komputer i drukarkę. Jej decyzję popiera mąż i dwoje dzieci.

W Wielkiej Brytanii za pomoc samobójcy grozi do 14 lat więzienia, choć sędziwie
często odstępują od jej wymierzenia. Prawnicy Pretty oskarżyli brytyjską
prokuraturę o poniżanie godności chorej i łamanie Europejskiej Konwencji Praw
Człowieka.

Pięciu sędziów Izby Lordów pozostało głuchych na te apele. Uznali, że
utrzymanie w mocy ustawowego zakazu samobójstwa z pomocą drugiej osoby nie
narusza praw człowieka. - Prawa takiego nie ma w konwencji europejskiej. Pomoc
w samobójstwie jest legalna tylko w Holandii - stwierdził w uzasadnieniu sędzia
lord Bingham.

Podobną opinię wyraził w Izbie Gmin Tony Blair. Premier podkreślił, że on
osobiście opowiada się przeciwko uznaniu prawa ciężko chorych do ułatwienia im
samobójstwa.

---------------------------------------------------------------------------

Oto przykład jak tzw. "leczenia" z pięniedzy podatkowych są niepotrzebne!
jakis problem? nie! jeden dzien i babcia umrze bez problemu ( apartury nie
bedzie bo za droga? )
O i jaka oszczednosc dla domowego budżetu! dzieci beda mialy na komputer!
(o moze dla "męzusia" o to chodzi?) -

- dawno to było trzeba zrobić "stara" i tak juz ledwo zyła a tu takie koszty
cyrkowego podtrzymywania zycia za czyjes pieniadze ( no chyba ze stac kogos na
zabawki medyczne w domciu dzien w dzien z opłatami )

STOP PRZYMUSOWEMU LECZENIU!
SPRYWATYZOWAC SŁUZBE ZDROWIA!smile)
Niech każdy bedzie leczyć siebie i swoich bliskich za swoje!

"Pięciu sędziów Izby Lordów pozostało głuchych na te apele"

ja dam apel dla GW niech załozy np. fundacje dr.Mengele i "zbierze" w jedno
miejsce wszystkich chcących umrzec czyjąś ręką! wynajać morderce i sprawe
załatwic tak jak trzeba! a pozniej opłacic "dobrego" adwokatka ( tego od
SLOBO?) za pieniązki Agory oczywiscie i oczyscic z "zarzutów" iz jest umysłowo
chory!
i wilk syty i owca cała nie?:]

Czym jest GieW?
Obserwuj wątek
    • Gość: Balzer Re: Wielka Brytania mówi IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.01, 21:04
      Głupia ta Wlk. Brytania, oj głupia.
      • max_bialystock co to jest ludobójstwo Balzerku? ( faszysto? ) 01.12.01, 21:21
        Gość portalu: Balzer napisał(a):

> Głupia ta Wlk. Brytania, oj głupia.

Zawsze mozesz sie pomódlic do dr. Mengele by korek od fazy siadł!

- i jak tam drogie dzieci i starcy jak sie czujecie źle? kiwacie głowami? cholera
        nawet nie mozecie powiedziec tak wam zle? w czym moge wam pomoc? ( wyciagajac
        muzera )
        - o widze lekki usmiech na waszych dziwnych twarzach chcecie tego? niee naprawde
        chcecie tego? kiwacie głowami no dobrze "To przywróce wam godność"
        ...

kim jestes?
        • Gość: Balzer Max, odbierasz ludziom wolnosc ? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.01, 21:56
          Kazdy ma prawo do smierci kiedy sam o tym zadecyduje i nikt nie ma prawa
          mu tego odebrac.
          Zrozumiesz to Max gdy dopadnie cie nowotwor mozgu (czego Ci nie zycze)
          Liberalizm !
          • Gość: max Ja NIE! A ty Balzer odbierasz niewinnemu zycie? IP: *.net.bialystok.pl 01.12.01, 22:07

> Kazdy ma prawo do smierci kiedy sam o tym zadecyduje i nikt nie ma prawa
            > mu tego odebrac.
            > Zrozumiesz to Max gdy dopadnie cie nowotwor mozgu (czego Ci nie zycze)
            > Liberalizm !

czy Himmler i Robespierre byli liberałami bo mieli "prawo" zabić niewinnego
            człowieka? na przykladzie Bazler TAK! wiec Oni z dumą mogą powiedziec za maja
            podobne poglady "liberalne" jak Balzer

TO JEST PECH TEGO CZŁOWIEKA ZE NIE MOZE SOBIE SIE POWIESIC!
            A ON MA TO SAM ZROBIC! SAM!
            STOCZYC SIE I WYŁĄCZYĆ PRĄD SOBIE SAMEMU SWOIMI RĘKAMI!

ON - SOBIE!

Gdy to zrobi Balzer dla mnie bedzie zabijcą niewinnego człowieka! (czytaj
            faszystą )
            • Gość: Balzer Eutanazja jest potrzebna, ale z ograniczeniami. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.01, 22:15
              Co to znaczy pech tego człowieka ? A jakby tak ktos z Twojej rodziny byl
              smiertelnie chory wił sie z bolu godzinami, dniami, miesiacami i błagał Cie o smierc
              to co bys zrobil ? - Niestety nie moge Cie zabic, musisz sie meczyc i cierpiec
              z bolu bo mi koscioł nie pozwala.
              Nalezy zalegalizowac eutanazje w Polsce - kazdy ma prawo do smierci.
              Oczywiscie tylko w przypadkach beznadziejnych przypadkow nieuleczalnych
              chorob (i TYLKO takich)
              • Gość: max Eutanazja to urzedniczy nazistowski Auszwitz! IP: *.net.bialystok.pl 01.12.01, 22:27

> Co to znaczy pech tego człowieka ? A jakby tak ktos z Twojej rodziny byl
                > smiertelnie chory wił sie z bolu godzinami, dniami, miesiacami i błagał Cie o s
                > mierc
                > to co bys zrobil ? - Niestety nie moge Cie zabic, musisz sie meczyc i cierpiec
                > z bolu bo mi koscioł nie pozwala.
                > Nalezy zalegalizowac eutanazje w Polsce - kazdy ma prawo do smierci.
                > Oczywiscie tylko w przypadkach beznadziejnych przypadkow nieuleczalnych
                > chorob (i TYLKO takich)

ja nie zycze sobie łozyc pod przymusem na leczenie kogokolwiek
                a takze na urzednika ktory ma cos badac kogo moze zabic a kogo nie moze zabic
                bez sądu ot mam taką obsesje Balzerku!

zabicie niewinnego czlowieka z premedytacja to morderstwo!

PS. Gdy ktos stwierdza "zabijcie mnie" zabijasz? ( faszyzm pogłebia sie )
                co to jest umysłowa choroba? KTO i dlaczego ma stwierdzic ze jest ok i nie
                udaje ( farsa )

PSS.
                Czy jestes za legalizacja twardych narkotykow? ja tak
                Czy jestes za likwidacja koncesji na bron? ja tak

a moze chcesz powiedziec ze bedziesz uszczuplał moja wolnosc osobista?
                a nikogo nie chce zabic! ( TY tak! mowiac ze mozna zabija niewinnego człowieka )
                • Gość: Balzer Auszwitz to złe skojarzenie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.01, 22:39

Gość portalu: max napisał(a):

> PS. Gdy ktos stwierdza "zabijcie mnie" zabijasz? ( faszyzm pogłebia sie )
                  > co to jest umysłowa choroba? KTO i dlaczego ma stwierdzic ze jest ok i nie
                  > udaje ( farsa )

Kto ? Grono lekarzy specjalistow co najmniej 10. Ale przedewszystkim pacjent MUSI
                  SAM POPROSIC O SMIERC

> PSS.
                  > Czy jestes za legalizacja twardych narkotykow? ja tak
                  > Czy jestes za likwidacja koncesji na bron? ja tak

No tu sie zgadzamy ( ale oczywiscie ograniczenie od 18 roku zycia)
                  Masz tyle Maxiu? - to kłopot z głowy smile

> a moze chcesz powiedziec ze bedziesz uszczuplał moja wolnosc osobista?
                  > a nikogo nie chce zabic! ( TY tak! mowiac ze mozna zabija niewinnego człowieka

Na razie to Ty uszczuplasz wolnosci osobiste czlowieka ktory chce umrzec.
                  Poza tym EUTANAZJA TO NIE MORDERSTWO
                  To akt humanitaryzmu.
                  • Gość: max Tak Auszwitz to złe skojarzenie to byo STRASZNE! IP: *.net.bialystok.pl 01.12.01, 22:45

> Na razie to Ty uszczuplasz wolnosci osobiste czlowieka ktory chce umrzec.
                    > Poza tym EUTANAZJA TO NIE MORDERSTWO
                    > To akt humanitaryzmu.

on sobie chciec to moze! ma sobie zrobic!
                    ja nie uszczuplam! mnie panstwo uszczupla! z kasy! np na ekserta ktory nie jest
                    mi potrzebny!

A brochą tego "chorego" jest opłacic wynalazce i zabic sie samemu!

raz dwa trzy ...... detoncja! mikro bomba A! w tabletce!
                    albo dotkniecie rurki nosem i wchoniecie napoju odzywczego itd itd.

PUSTE przepisy i urzednicy precz!
                    :]
                    • Gość: snajper Re: Tak Auszwitz to złe skojarzenie to byo STRASZNE! IP: *.acn.waw.pl 02.12.01, 00:48

> Gość portalu: Balzer napisał(a):
                      >
                      > > Na razie to Ty uszczuplasz wolnosci osobiste czlowieka ktory chce umrzec.
                      > > Poza tym EUTANAZJA TO NIE MORDERSTWO
                      > > To akt humanitaryzmu.
                      >
                      > on sobie chciec to moze! ma sobie zrobic!
                      > ja nie uszczuplam! mnie panstwo uszczupla! z kasy! np na ekserta ktory nie jest
                      >
                      > mi potrzebny!
                      >
                      > A brochą tego "chorego" jest opłacic wynalazce i zabic sie samemu!
                      >
                      > raz dwa trzy ...... detoncja! mikro bomba A! w tabletce!
                      > albo dotkniecie rurki nosem i wchoniecie napoju odzywczego itd itd.

Ale ktoś tę tabletkę musi podać, ktoś musi tę rurkę zainstalować. Z nieba same
                      się nie wezmą.

> PUSTE przepisy i urzednicy precz!
                      > :]

• Gość: max nikt NIC nie musi podawac!:)) O TO CHODZI! IP: *.net.bialystok.pl 02.12.01, 00:58

> Ale ktoś tę tabletkę musi podać, ktoś musi tę rurkę zainstalować. Z nieba same
                        > się nie wezmą.

nie musi! wystaraczy ze przestanie wymieniac kroplowke! ( bo sie skonczyły
                        pieniazki ) chlip chlip ( gora 12 h)
            • Gość: Balzer A jezeli jest sparalizowany ? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.01, 22:20

>
              > TO JEST PECH TEGO CZŁOWIEKA ZE NIE MOZE SOBIE SIE POWIESIC!
              > A ON MA TO SAM ZROBIC! SAM!
              > STOCZYC SIE I WYŁĄCZYĆ PRĄD SOBIE SAMEMU SWOIMI RĘKAMI

Jesli nie moze sie wogle ruszac, lezy przykuty do konca zycia do łóżka to jak ma
              to niby zrobic co ? Moze tylko poprosic o smierc, a my mamy OBOWIAZEK mu ja godnie zapewnic.

• Gość: Karp Life is hard but fun IP: *.avamex.krakow.pl 01.12.01, 22:26

>
                > Gość portalu: max napisał(a):
                >
                > >
                > > TO JEST PECH TEGO CZŁOWIEKA ZE NIE MOZE SOBIE SIE POWIESIC!
                > > A ON MA TO SAM ZROBIC! SAM!
                > > STOCZYC SIE I WYŁĄCZYĆ PRĄD SOBIE SAMEMU SWOIMI RĘKAMI
                >
                > Jesli nie moze sie wogle ruszac, lezy przykuty do konca zycia do łóżka to jak m
                > a
                > to niby zrobic co ? Moze tylko poprosic o smierc, a my mamy OBOWIAZEK mu ja god
                > nie zapewnic.

Mamy obowiązek zapewnić mu godne życie do końca.
                UWAGA: Godne to nie znaczy przyjemne. Sorry
          • Gość: max chcesz SIE zabić zabijaj SIE! (płakac nie bede!):] IP: *.net.bialystok.pl 01.12.01, 22:18
            ale decyduj tylko o sobie faszysto! mozesz tylko sie bronic przed napascia!
            czytaj jak ciebie zechce zabic ten chory(?) to wtedy mozesz uzyc broni ( kupionej
            w sklepie bez zezwolenia ) LIBERALIZM! PANIE
            • Gość: Balzer Bzdury Maxiu, bzdury IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.01, 22:25

> ale decyduj tylko o sobie faszysto! mozesz tylko sie bronic przed napascia!
              > czytaj jak ciebie zechce zabic ten chory(?) to wtedy mozesz uzyc broni ( kupion
              > ej
              > w sklepie bez zezwolenia ) LIBERALIZM! PANIE

Co Ty pleciez czlowieku ? Chyba nigdy na oczy eutanazji nie widziales, albo masz
              mozg przez koscioł wyprany.
              Powtarzam: Kazdy sam decyduje o swoim zyciu, SAM !!!
              Nie mozesz odbierac ludziom ich praw do wolnosci - to FASZYZM
              • Gość: max czlowiek moze decydowac o zyciu TYLKO swoim!:] IP: *.net.bialystok.pl 01.12.01, 22:37
                ON TO MA SAM SOBIE ZROBIC - nie wiem nogą ręką drgającą nacisnąć SOBIE SAMEMU
                przycsk

KILL!!!!!!!!!

o założ firme Kill&Kill nazi corp. i wymyslaj jakies granaty "specjalnie "
                obmyslone by jezykiem odpalic zawlecze! sprytne?

masz problem z głowy!

PS . zbedni urzednicy WON! ( wszyscy! )
                • Gość: Balzer Re: czlowiek moze decydowac o zyciu TYLKO swoim!:] IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.01, 22:44
                  Zgadza sie tylko o swoim. Proszac o smierc wlasnie to robi.
                  Decyduje o zakonczeniu SWOJEGO zycia.

Ciebie Max widze najbardziej boli to ze beda do tego potrzebni specjalni urzednicy,
                  na ktorych bedziesz musiał płacic podatki i tu Cie boli.
                  Dlatego nalezy jak najszybciej sprywatyzowc słuzbe zdrowia.
                  • Gość: max i wszystko jasne! :] IP: *.net.bialystok.pl 01.12.01, 22:49

> Zgadza sie tylko o swoim. Proszac o smierc wlasnie to robi.
                    > Decyduje o zakonczeniu SWOJEGO zycia.
                    >
                    > Ciebie Max widze najbardziej boli to ze beda do tego potrzebni specjalni urzedn
                    > icy,
                    > na ktorych bedziesz musiał płacic podatki i tu Cie boli.
                    > Dlatego nalezy jak najszybciej sprywatyzowc słuzbe zdrowia.

zgadzam sie! i w tym wypadku kasa zweryfikuje kogo stac na utrzymywanie aparatury
                    a kogo nie itd itd. cyniczne? materialistyczne?
                    kogo to obchodzi! dobre uczynki moga byc tylko dobrowolne!
                    trudno by leczyc kogos pod przymusem! ;]
              • krzys52 a Karpia to najlepiej młotkiem 01.12.01, 23:18
                ....tylko czy będzie to dokonaniem eutanazji na Karpiu(?) Jest tylko z pozoru
                retorycznym pytaniem.
                ....Dążenia części brytyjczyków, jak i realizacja odnośnych celów przez np.
                mieszkańcow stanu Oregon (w drodze powszechnego głosowania)dotyczą
                tzw. "samobójstwa w asyście lekarza", które jest jedynie częścia zjawiska
                znanego jako eutanazja.
                ....Druga jego częścia jest eutanazja dokonywana bez zgody najbardziej
                zainteresowanego choć takze w celu zakończenia jego cierpień. Z tym przypadkiem
                mamy do czynienia gdy eutanazja dokonywana jest bez pytania osoby cierpiącej o
                zgode (np. lekarz decyduje o przedawkowaniu morfiny w końcowej fazie przypadku
                raka z przerzutami). Do tej ostatniej kategorii można także zaliczyć dokonanie
                eutanazji na noworodku z przypadkiem np. bezmózgowia czy innego wynaturzenia
                (tzw. "potworki").
                ....Zabiegi pochwalane przez nazistów - za wyjątkiem przypadków opisanych
                powyżej - były zazwyczaj najnormalniejszym zabójstwem. Uśmiercani byli ludzie
                wbrew ich woli (choć mogli ją wyrazić) oraz bez pytania ich o zdanie (choć
                wielu wolałoby żyć). Porównania rzucane tu przez Maxa są przynajmniej
                nieadekwatne, jeśli nie są nadużyciem.
                ....Z drugiej strony, choć jestem zwolennikiem prawa decydowania o własnym
                życiu, nie mogę odmówić Maxowi racji gdy idzie o jego obawy o słabych i
                bezbronnych. Mam je cały czas.
                ....Niemniej, pomimo obaw o nadużywanie z gruntu dobrego prawa, w złych celach,
                co niczym nowym by nie było - uważam, że chciałbym mieć komfort posiadania pod
                ręką prawa z którego mógłbym skorzystać. Przy czym chciałbym tu podkreślić
                słowo "mógłbym". Gdybym bardzo!! potrzebował. Bo to nigdy nic nie wiadomo.
                ....Tak mi się przynajmniej wydaje
                .....Pozdrawiam
                K.P.
      • Gość: U Re: Wielka Brytania mówi IP: 216.41.50.* 02.12.01, 00:42
        balzer,po tym jednym poscie,nie musze Cie pytac,kto Ty
        jestes.W kazdym razie nie "POlak maly"
    • Gość: max "eksperci od" szukaja dotacji do dzialania? IP: *.net.bialystok.pl 01.12.01, 23:58
      oni beda sie domyslac radzic kto jest umyslowo zdrowy a kto nie!
      maja linijki do czaszki tabelki jak nazisci itd itd
      czy dorósł to tego czy mu jednak wolno czy nie wolno! itd itd.
      czy jest "zdrowy" czy "zdrowy inaczej"

A tu nie ma żadnego problemu!!

A ktos chce znac prawde? po co ktos wymyslił "eutanazje"?
      to są zbyt duze koszty tzw opieki medycznej starcow!
      ale WSTYD przyznac ze ta opieka bankrutuje ze potrzeba ciec w wydatkach
      Tak to wymyslili urabiacze mozgu ( intelektualisci ) nowy irracjonalny myk
      by tym samym zmniejszajac liczbe zbednych ludzi zwiekszyc armie "potrzebnych"
      urzedasow, zwiekszyc biurokracje!

chodz wiadomo ze samobojstwo mozna dokonac w najrozniejszy sposob
      to jest tylko pretekst!

a "pacjent" musi sam sobie zaplikowac trucizne wtedy wszystko jest OK!:]
    • Gość: max ciekawe czy wozili ja na wózku do sądu?:)) IP: *.net.bialystok.pl 02.12.01, 00:14
      tego chyba nawet Monty Python nie powstydzilby sie wymyslic(?) smile)
      • Gość: thorsten Re: ciekawe czy wozili ja na wózku do sądu?:)) IP: *.dip.t-dialin.net 02.12.01, 00:33
        GB nie jest /chyba/ awangarda w EU
        • Gość: max Blair jest za bardzo staczeryzowany! :)) IP: *.net.bialystok.pl 02.12.01, 00:36
          Gość portalu: thorsten napisał(a):

> GB nie jest /chyba/ awangarda w EU

To przez oszczedniejszy aparat biurokracji! zbedny urzednik-ekspert-eutanazator!
          Margaertta dała o sobie znac! medium w Partii Pracy!:]
          • Gość: Balzer Urzednicy sa zbyteczni IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.01, 00:42
            Tak na dobra sprawe urzednik-eutanazator jak to ładnie nazwałes jest niepotrzebny.
            Wszystkie czynnosci potrzebne do wykonania eutanazji moze wykonac lekarz.
            Gdyby eutanazja byla dozwolona prawnie nie bylo by głupich formalno�ci,
            Decyzje podejmowalby pacjent - jego wole wykonywałby lekarz po konsultacjach
            z innymi lekarzami. I po co tu jakies urzedasy ?
            • Gość: max wiec?:) IP: *.net.bialystok.pl 02.12.01, 00:52

> Tak na dobra sprawe urzednik-eutanazator jak to ładnie nazwałes jest niepotrzeb
              > ny.
              > Wszystkie czynnosci potrzebne do wykonania eutanazji moze wykonac lekarz.
              > Gdyby eutanazja byla dozwolona prawnie nie bylo by głupich formalno�ci,
              > Decyzje podejmowalby pacjent - jego wole wykonywałby lekarz po konsultacjach
              > z innymi lekarzami. I po co tu jakies urzedasy ?

czy kazda prosba o zabojstwo jest wykonywalna przez "lekarza"?
              • Gość: Balzer Re: wiec?:) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.01, 01:10
                W przypadku eutanazji - TAK
                • Gość: max Re: wiec?:)))) IP: *.net.bialystok.pl 02.12.01, 01:18

> W przypadku eutanazji - TAK

tzn jak "pacjent" powie do lekarza "zabij mnie" to moze zabic?
                  • Gość: Balzer Re: wiec?:)))) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.01, 01:32

>
                    > > W przypadku eutanazji - TAK
                    >
                    > tzn jak "pacjent" powie do lekarza "zabij mnie" to moze zabic?

Juz ze 3 razy Ci to tłumaczyłem:

1) Pacjent wyraza zyczenie �mierci, poniewaz cierpi w wyniku choroby
                    2) Zbieraja sie lekarze (co najmniej 10) w celu stwierdzenia ze pacjent nie rokuje zadnych
                    szans na wyleczenie.
                    3) Lekarze JEDNOGŁOSNIE podejmuja decyzje
                    4) Lekarz przeprowadza eutanazje

PS: Zaden pacjent nie powie Ci "zabij mnie", bo to zmniejsza jego szanse na eutanazje
                    Powie "skroc mi cierpienia"

Najwazniejszy jest punkt 1 !!! - bez niego NIE MA MOWY o eutanazji
                    • Gość: max mowiles ze urzednicy sa zbedni?:))) IP: *.net.bialystok.pl 02.12.01, 01:45

> > tzn jak "pacjent" powie do lekarza "zabij mnie" to moze zabic?
                      >
                      > Juz ze 3 razy Ci to tłumaczyłem:
                      >
                      > 1) Pacjent wyraza zyczenie �mierci, poniewaz cierpi w wyniku choroby

jak wyraża? mowi? pisze? skomle? a moze to tylko zart zabawa swirowanie
                      tak chory ze głupoty gada?

> 2) Zbieraja sie lekarze (co najmniej 10) w celu stwierdzenia ze pacjent nie rok
                      > uje zadnych
                      > szans na wyleczenie.

kto ma wybrac tych lekarzy? i dlaczego 10? a nie 1 100? i dlaczego ONI a nie Ci
                      czy pacjent ponosi koszt oplaty 10 lekarzy?

> 3) Lekarze JEDNOGŁOSNIE podejmuja decyzje

czyzby swiat medycyny konczyl sie na 10 magikach? a moze inny ten 11 ma anidotum?

> 4) Lekarz przeprowadza eutanazje

w przypadku cofniecia zgody przed zamordowaniem jaka jest reakcja?
                      dalej to robi? i co ma powiedziec "pacjent ze rezygnuje z "pomocy" bo juz mu sie
                      nie chce?

> PS: Zaden pacjent nie powie Ci "zabij mnie", bo to zmniejsza jego szanse na eut
                      > anazje
                      > Powie "skroc mi cierpienia"

co wtedy gdy z bolu zwariował i zaczał swirowac?

PS. brniemy dalej...
                      • Gość: Balzer Lekarze to nie urzednicy. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.01, 02:02

>
                        > > > tzn jak "pacjent" powie do lekarza "zabij mnie" to moze zabic?
                        > >
                        > > Juz ze 3 razy Ci to tłumaczyłem:
                        > >
                        > > 1) Pacjent wyraza zyczenie �mierci, poniewaz cierpi w wyniku choroby
                        >
                        > jak wyraża? mowi? pisze? skomle? a moze to tylko zart zabawa swirowanie
                        > tak chory ze głupoty gada?

Mowi, jesli jest wstanie to pisze, a czy swiruje ocenia gremium 10 lekarzy

> > 2) Zbieraja sie lekarze (co najmniej 10) w celu stwierdzenia ze pacjent ni
                        > e rok
                        > > uje zadnych
                        > > szans na wyleczenie.
                        >
                        > kto ma wybrac tych lekarzy? i dlaczego 10? a nie 1 100? i dlaczego ONI a nie C
                        > i
                        > czy pacjent ponosi koszt oplaty 10 lekarzy?

10 wystarczy, zadnych dodatkowych opłat nie ma poniewaz lekarze wykonuja
                        to w ramach swoich standardowych zajec.

>
                        > > 3) Lekarze JEDNOGŁOSNIE podejmuja decyzje
                        >
                        >
                        > czyzby swiat medycyny konczyl sie na 10 magikach? a moze inny ten 11 ma anidotu
                        > m?

A po kiego grzyba tłum robic, 10 wystarczy
                        >

> > 4) Lekarz przeprowadza eutanazje
                        >
                        > w przypadku cofniecia zgody przed zamordowaniem jaka jest reakcja?
                        > dalej to robi? i co ma powiedziec "pacjent ze rezygnuje z "pomocy" bo juz mu si
                        > e
                        > nie chce?

Jezeli pacjent rozmysli sie w ktorym kolwiek momencie sytuacje uznaje sie za nie byla. W Holandii lekarz upewnia sie co do woli pacjenta do ostatniej chwili

> > PS: Zaden pacjent nie powie Ci "zabij mnie", bo to zmniejsza jego szanse n
                        > a eut
                        > > anazje
                        > > Powie "skroc mi cierpienia"
                        >
                        > co wtedy gdy z bolu zwariował i zaczał swirowac?
                        >

10 specjalistow chyba jest wstanie orzec czy pacjent "swiruje" czy nie

> PS. brniemy dalej...

• Gość: max "Lekarze-kaci"-urzednicy wykonujacy jakies "prawo" IP: *.net.bialystok.pl 02.12.01, 02:12

kto ma wybrac tych lekarzy i skąd? ( czy kazdy lekarz moze wziac udzial? i w jaki
                          sposob KTO TYCH LEKARZY zatwierdza? pierwszy lepszy? )

czy wybiera chory? jak? ktos podaje liste? kto? kto układa te liste?
                          • Gość: Balzer Re: IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.01, 02:44
                            To juz nieco trudniejsza sprawa.
                            Ale rozwiazanie moze byc takie jak w przypadku decyzji o operacji.
                            Lekarz prowadzacy pacjenta konsultuje sie ze specjalistami w dziedzinie choroby
                            na ktora zaniemogł pacjent. Najlepiej zeby były to autorytety w swojej dziedzinie.
                            Kto miałby powoływac taka grupe; napewno nie urzednik bo nie ma o tym pojecia
                            Lekarz prowadzacy zwraca sie o konsultacje, zbiera sie grupa i podejmuje decyzje.
                            Ten punkt jest jeszcze niedopracowany, ale cos sie wymysli.
                            • Gość: siedem Re: IP: *.tgory.pik-net.pl 03.12.01, 08:46
                              ja się zapytuje:
                              A po co wymyślać jak tow. hitler rzecz całą w detalach dopracował?
                              Chcecie go przeskoczyć??????
                              7,00

> To juz nieco trudniejsza sprawa.
                              > Ale rozwiazanie moze byc takie jak w przypadku decyzji o operacji.
                              > Lekarz prowadzacy pacjenta konsultuje sie ze specjalistami w dziedzinie choroby
                              > na ktora zaniemogł pacjent. Najlepiej zeby były to autorytety w swojej dziedzin
                              > ie.
                              > Kto miałby powoływac taka grupe; napewno nie urzednik bo nie ma o tym pojecia
                              > Lekarz prowadzacy zwraca sie o konsultacje, zbiera sie grupa i podejmuje decyzj
                              > e.
                              > Ten punkt jest jeszcze niedopracowany, ale cos sie wymysli.

• krzys52 skąd Ty wziąłeś tych 10 lekarzy 02.12.01, 02:39
                      .......Balzer
                      ....Twoja dedykacja podziwu jest godna, niemniej po jaka cholere wymyslasz ten
                      proch? Znajdz sobie strone o eutanazji (ja siedzialem w tym 4 lata temu i nie
                      chce mi sie znowu szukac) a dowiesz sie, ze system holenderski (lekarz domowy
                      plus dwoch do skonsultowania, oraz post factup postepowanie wyjasniajace
                      prowadzone przez prokurature) calkowicie zalatwia sprawe. Podobnie wyglada
                      procedura w zawieszonym na szczeblu federalnym wykonaniu prawa oregonskiego.
                      ....Dziesieciu lekarzy ktorych proponujesz to gwarancja udupienia legelnej
                      eutanazji "w inny sposob". Nie mam najniejszych watpliwosci, ze kazdy pacjent
                      schodzic musialby na wlasna reke, choc w bolach, albowiem 10 lekarzy to absolutna
                      niemoznosc osiagniecia jednolitego stanowiska. Oni sa jeszcze gorsi niz te
                      swistaki z norki w korzeniach. I dlugo prowadziliby uczone a zaciekle spory nie
                      zauwazajac, ze... nad trupem.
                      ....Po co wymyslac co juz dawno zostalo wymyslone, i dziala?
                      Pzdr.
                      K.P.

>
                      >
                      > > Gość portalu: Balzer napisał(a):
                      > >
                      > > > W przypadku eutanazji - TAK
                      > >
                      > > tzn jak "pacjent" powie do lekarza "zabij mnie" to moze zabic?
                      >
                      > Juz ze 3 razy Ci to tłumaczyłem:
                      >
                      > 1) Pacjent wyraza zyczenie �mierci, poniewaz cierpi w wyniku choroby
                      > 2) Zbieraja sie lekarze (co najmniej 10) w celu stwierdzenia ze pacjent nie rok
                      > uje zadnych
                      > szans na wyleczenie.
                      > 3) Lekarze JEDNOGŁOSNIE podejmuja decyzje
                      > 4) Lekarz przeprowadza eutanazje
                      >
                      > PS: Zaden pacjent nie powie Ci "zabij mnie", bo to zmniejsza jego szanse na eut
                      > anazje
                      > Powie "skroc mi cierpienia"
                      >
                      > Najwazniejszy jest punkt 1 !!! - bez niego NIE MA MOWY o eutanazji

• Gość: Balzer Im wiecej tym bezpieczniej IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.01, 02:49

krzys52 napisał(a):

> .......Balzer
                        > ....Twoja dedykacja podziwu jest godna, niemniej po jaka cholere wymyslasz ten
                        > proch? Znajdz sobie strone o eutanazji (ja siedzialem w tym 4 lata temu i nie
                        > chce mi sie znowu szukac) a dowiesz sie, ze system holenderski (lekarz domowy
                        > plus dwoch do skonsultowania, oraz post factup postepowanie wyjasniajace
                        > prowadzone przez prokurature) calkowicie zalatwia sprawe. Podobnie wyglada
                        > procedura w zawieszonym na szczeblu federalnym wykonaniu prawa oregonskiego.
                        > ....Dziesieciu lekarzy ktorych proponujesz to gwarancja udupienia legelnej
                        > eutanazji "w inny sposob". Nie mam najniejszych watpliwosci, ze kazdy pacjent
                        > schodzic musialby na wlasna reke, choc w bolach, albowiem 10 lekarzy to absolut
                        > na
                        > niemoznosc osiagniecia jednolitego stanowiska. Oni sa jeszcze gorsi niz te
                        > swistaki z norki w korzeniach. I dlugo prowadziliby uczone a zaciekle spory nie
                        >
                        > zauwazajac, ze... nad trupem.
                        > ....Po co wymyslac co juz dawno zostalo wymyslone, i dziala?
                        > Pzdr.
                        > K.P.

No wiesz Krzysiu tu jest Polska a nie Holandia. Na samo wspomnienie o eutanazji
                        podnosi sie taki krzyk ze szkoda gadac.
                        Na polskie warunki liczba 10 specjalistow bylaby najbardziej optymalna.
                        Jak jednogłosnie podejma decyzje to nikt sie nie przyczepi, a taka trojke
                        lekarzy to zaraz by w sadzie udupili.
                        • krzys52 Czy Ty nie mówisz przypadkiem o kondomach :?) 02.12.01, 03:37
                          ....Aaaa, w Polsce. Tedy nie zaskakuje mnie Twoja ostroznosc.
                          Ale tez uwazam, ze dziesieciu lekarzy to o siedmiu za duzo. Ponadto dla polskiej
                          spolecznosci katolickiej zaszczucie dziesieciu lub dwudziestu lekarzy - zaden
                          problem. Nawet jak juz sie tacy znajda (vide lekarze otwarcie popierajacy
                          aborcje) to wkrotce zostana zagryzieni lub utopieni w lyzce wody. Polski nacisk
                          srodowiskowy niezwykle agresywny i bezwzgledny jest - ze zasune na perlowo.
                          ....Oczywiscie to co powiedzialem wczesniej nt. niklych szans na dojscie do
                          porozumienia w dziesiatke - stoi w mocy. I to bez wzgledu na to gdzie mieliby
                          uzyskiwac te jednomyslnosc.
                          ....Nie wiem czy zauwazyles, ale Maxia wcale nie interesowala sensownosc wymiany
                          z Toba. Tylko o co mu chodzilo?
                          ..
                          K.P.
                          ..
                          ......................................................

> No wiesz Krzysiu tu jest Polska a nie Holandia. Na samo wspomnienie o eutanazji
                          > podnosi sie taki krzyk ze szkoda gadac.
                          > Na polskie warunki liczba 10 specjalistow bylaby najbardziej optymalna.
                          > Jak jednogłosnie podejma decyzje to nikt sie nie przyczepi, a taka trojke
                          > lekarzy to zaraz by w sadzie udupili.

• Gość: Karp ZANIM ZABIJESZ SWOJĄ BABCIĘ IP: *.avamex.krakow.pl 02.12.01, 08:41
                        krzys52 napisał(a):

> .......Balzer
                        > ....Twoja dedykacja podziwu jest godna, niemniej po jaka cholere wymyslasz ten
                        > proch? Znajdz sobie strone o eutanazji (ja siedzialem w tym 4 lata temu i nie
                        > chce mi sie znowu szukac) a dowiesz sie, ze system holenderski (lekarz domowy
                        > plus dwoch do skonsultowania, oraz post factup postepowanie wyjasniajace
                        > prowadzone przez prokurature) calkowicie zalatwia sprawe. Podobnie wyglada
                        > procedura w zawieszonym na szczeblu federalnym wykonaniu prawa oregonskiego.
                        > ....Dziesieciu lekarzy ktorych proponujesz to gwarancja udupienia legelnej
                        > eutanazji "w inny sposob". Nie mam najniejszych watpliwosci, ze kazdy pacjent
                        > schodzic musialby na wlasna reke, choc w bolach, albowiem 10 lekarzy to absolut
                        > na
                        > niemoznosc osiagniecia jednolitego stanowiska. Oni sa jeszcze gorsi niz te
                        > swistaki z norki w korzeniach. I dlugo prowadziliby uczone a zaciekle spory nie
                        >
                        > zauwazajac, ze... nad trupem.
                        > ....Po co wymyslac co juz dawno zostalo wymyslone, i dziala?
                        > Pzdr.
                        > K.P.
                        >
                        >
                        > >
                        > > Gość portalu: max napisał(a):
                        > >
                        > > > Gość portalu: Balzer napisał(a):
                        > > >
                        > > > > W przypadku eutanazji - TAK
                        > > >
                        > > > tzn jak "pacjent" powie do lekarza "zabij mnie" to moze zabic?
                        > >
                        > > Juz ze 3 razy Ci to tłumaczyłem:
                        > >
                        > > 1) Pacjent wyraza zyczenie �mierci, poniewaz cierpi w wyniku choroby
                        > > 2) Zbieraja sie lekarze (co najmniej 10) w celu stwierdzenia ze pacjent ni
                        > e rok
                        > > uje zadnych
                        > > szans na wyleczenie.
                        > > 3) Lekarze JEDNOGŁOSNIE podejmuja decyzje
                        > > 4) Lekarz przeprowadza eutanazje
                        > >
                        > > PS: Zaden pacjent nie powie Ci "zabij mnie", bo to zmniejsza jego szanse n
                        > a eut
                        > > anazje
                        > > Powie "skroc mi cierpienia"
                        > >
                        > > Najwazniejszy jest punkt 1 !!! - bez niego NIE MA MOWY o eutanazji

Chciałbym koledze Krzysiowi 52 przypomnieć, że w niektórych krajach istnieje
                        dobrze zorganizowana opeka nad umierającymi ( hospicja plus medycyna
                        paliatywna ). Chyba nawet w W. Brytanii mamy z takim przypadkiem do czynienia.
                        Tam to właśnie m.in. rodzina królewska wspiera tą ( przyznasz, że bardziej
                        szlachetną od mordowania staruszków ) działalność. Oczywiście, umieranie wiąże
                        się z cierpieniem. Patrzenie na cierpienie jest rzeczą nadzwyczaj przykrą. Ludzie
                        preferują rzeczy ładne i przyjemne stąd tendencja do usuwania cierpienia ( no i
                        cierpiących z tego świata ). Nikt nie zamierza znęcać się nad umierającym dlatego
                        nie należy stosować uporczywego leczenia. Każdemu choremu należy pomagać a
                        szczególnej ( maksymalnej ) opieki potrzebują właśnie umierający. Walka
                        maxymalizmu ( Max ) z minimalizmem ( Krzyś 52 ) trwa.
                        Karp
                        Logika Maxa jest klarowna i nie do podważenia. Ja w tym miejscu przedstawiłem
                        nieco inne rozumowanie ( humanitarne ).

• Gość: U Re: Wielka Brytania mówi IP: 216.41.50.* 02.12.01, 00:39
      max_bialystock napisał(a):

> <a
      href="wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=5832
      05&dzial=010201">wyb
      >
      orcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=583205&dzial=010201<
      /a>
      >
      > Wielka Brytania mówi "nie" eutanazji
      >
      > Marek Rybarczyk, BBC, Londyn (29-11-01 17:40)
      >
      > Nie powiodła się precedensowa próba legalizacji
      eutanazji w Wielkiej Brytanii -
      >
      > nieuleczalnie chora Diane Pretty przegrała ostatecznie
      walkę o prawo do
      > przyspieszenia śmierci
      >
      > - Chciałabym mieć prawo do decydowania, jak umrę. To
      przywróciłoby mi godność -
      >
      > apelowała od lata tego roku Pretty. Kolejne instancje
      odrzucały wniosek. Także
      > ława sędziowska Izby Lordów, najwyższa instancja
      sądowa w Anglii i Walii,
      > orzekła, że mąż niemal całkowicie sparaliżowanej
      Brytyjki nie może ułatwić jej
      > samobójstwa. - Czuję się teraz jak osoba pozbawiona
      wszelkich praw. Izby Lordów
      >
      > nie stać na przyznanie, że prawo jest niesprawiedliwe
      - mówi.
      >
      > Pani Pretty znajduje się w zaawansowanym stadium
      neuromotorycznej choroby
      > mózgu - jest karmiona wyłącznie za pomocą aparatury
      medycznej. Nie potrafi już
      > wyraźnie mówić - zeznania w sądzie składała z wózka
      inwalidzkiego wyposażonego
      > w komputer i drukarkę. Jej decyzję popiera mąż i dwoje
      dzieci.
      >
      > W Wielkiej Brytanii za pomoc samobójcy grozi do 14 lat
      więzienia, choć sędziwie
      >
      > często odstępują od jej wymierzenia. Prawnicy Pretty
      oskarżyli brytyjską
      > prokuraturę o poniżanie godności chorej i łamanie
      Europejskiej Konwencji Praw
      > Człowieka.
      >
      > Pięciu sędziów Izby Lordów pozostało głuchych na te
      apele. Uznali, że
      > utrzymanie w mocy ustawowego zakazu samobójstwa z
      pomocą drugiej osoby nie
      > narusza praw człowieka. - Prawa takiego nie ma w
      konwencji europejskiej. Pomoc
      > w samobójstwie jest legalna tylko w Holandii -
      stwierdził w uzasadnieniu sędzia
      >
      > lord Bingham.
      >
      > Podobną opinię wyraził w Izbie Gmin Tony Blair.
      Premier podkreślił, że on
      > osobiście opowiada się przeciwko uznaniu prawa ciężko
      chorych do ułatwienia im
      > samobójstwa.
      >
      >
      >
      --------------------------------------------------------
      -------------------
      >
      > Oto przykład jak tzw. "leczenia" z pięniedzy
      podatkowych są niepotrzebne!
      > jakis problem? nie! jeden dzien i babcia umrze bez
      problemu ( apartury nie
      > bedzie bo za droga? )
      > O i jaka oszczednosc dla domowego budżetu! dzieci beda
      mialy na komputer!
      > (o moze dla "męzusia" o to chodzi?) -
      >
      > - dawno to było trzeba zrobić "stara" i tak juz ledwo
      zyła a tu takie koszty
      > cyrkowego podtrzymywania zycia za czyjes pieniadze (
      no chyba ze stac kogos na
      >
      > zabawki medyczne w domciu dzien w dzien z opłatami )
      >
      >
      > STOP PRZYMUSOWEMU LECZENIU!
      > SPRYWATYZOWAC SŁUZBE ZDROWIA!smile)
      > Niech każdy bedzie leczyć siebie i swoich bliskich za
      swoje!
      >
      > "Pięciu sędziów Izby Lordów pozostało głuchych na te
      apele"
      >
      > ja dam apel dla GW niech załozy np. fundacje
      dr.Mengele i "zbierze" w jedno
      > miejsce wszystkich chcących umrzec czyjąś ręką!
      wynajać morderce i sprawe
      > załatwic tak jak trzeba! a pozniej opłacic "dobrego"
      adwokatka ( tego od
      > SLOBO?) za pieniązki Agory oczywiscie i oczyscic z
      "zarzutów" iz jest umysłowo
      > chory!
      > i wilk syty i owca cała nie?:]
      >
      > Czym jest GieW?

Przyczepie sie tylko do jednego.Co Ty masz do SLOBO?
      • Gość: max U juz wyjasniam! :)) IP: *.net.bialystok.pl 02.12.01, 00:49
        Gość portalu: U napisał(a):

> Przyczepie sie tylko do jednego.Co Ty masz do SLOBO?

jest taki tzw. kontrowersyjny amerykanski adwokat ktory lubil bronic róznych
        dziwnych ludzi (stał sie takim lewicowym pryszczem)i mial zostac adwokatem SLOBO!
        tu nie chodzi o Slobo! ( a moge o nim to i owo powiedziec tak samo jak o innym
        polityku! to nie jest wazne!)
        chodzi tu o gre z zwolennikami GW w ktorej SLOBO jest be!:] tylko to!

uwazaj! hihismile

pozdrawiam!
    • civic_vtec Re: Wielka Brytania mówi 02.12.01, 01:40
      Max, czyzbyś się obawiał, że na Ciebie też przyjść może taka chwila gdy nic nie
      będziesz mógł zrobić poza wyrażeniem życzenia śmierci?

W swoich rozważaniach zapomniałeś o uczuciach osoby o śmierć proszącej,
      błagającej o zakończenie jej fizycznych i psychicznych cierpień.
      Człowiek to ktoś kto czuje.

Nie zapominaj o tym
      Vtec
      • Gość: siedem Re: Wielka Brytania mówi IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.01, 01:49
        Toczy was rak socjalizmu
        i już teraz powinniście wyrazic życzenie łagodnej śmierci
        7,00

civic_vtec napisał(a):

> Max, czyzbyś się obawiał, że na Ciebie też przyjść może taka chwila gdy nic nie
        >
        > będziesz mógł zrobić poza wyrażeniem życzenia śmierci?
        >
        > W swoich rozważaniach zapomniałeś o uczuciach osoby o śmierć proszącej,
        > błagającej o zakończenie jej fizycznych i psychicznych cierpień.
        > Człowiek to ktoś kto czuje.
        >
        > Nie zapominaj o tym
        > Vtec

• Gość: Balzer Re: Wielka Brytania mówi IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.01, 02:04

Gość portalu: siedem napisał(a):

> Toczy was rak socjalizmu
          > i już teraz powinniście wyrazic życzenie łagodnej śmierci
          > 7,00

Niestety to rak katolicyzmu - nieuleczalny
          • Gość: siedem Re: Wielka Brytania mówi IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.01, 02:07
            "Powiedz: klucz pod wanną.

>
            > Gość portalu: siedem napisał(a):
            >
            > > Toczy was rak socjalizmu
            > > i już teraz powinniście wyrazic życzenie łagodnej śmierci
            > > 7,00
            >
            > Niestety to rak katolicyzmu - nieuleczalny

• civic_vtec Re: Wielka Brytania mówi 02.12.01, 02:11
              Gość portalu: siedem napisał(a):

> Toczy was rak socjalizmu

> Niestety to rak katolicyzmu - nieuleczalny

Max twierdzi, że popieram nazistów.

To kim ja jestem? Powiedzcie mi, proszę!!!

• Gość: Balzer Re: Wielka Brytania mówi IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.01, 02:16

civic_vtec napisał(a):

> Gość portalu: siedem napisał(a):
                >
                > > Toczy was rak socjalizmu
                >
                >
                > > Niestety to rak katolicyzmu - nieuleczalny
                >
                > Max twierdzi, że popieram nazistów.
                >
                > To kim ja jestem? Powiedzcie mi, proszę!!!
                >
                >

Witku z tym rakiem to nie do Ciebie było. Jak mniemam siodemce chodziło o to
                ze rak socjalizmu toczy zwolennikow eutanazji, na co ja mu odpowiedzialem
                ze w takim wypadku przeciwnikom eutanazji doskwiera rak katolicyzmu.
                Nic osobistego
                Pzdr.
                • civic_vtec Re: Wielka Brytania mówi 02.12.01, 02:20
                  Dziękuję za wyjaśnienie smile))
                  Pytanie poważne nie było wink

Pozdrawiam i życzę powodzenia w walce z Maxem

Vtec
      • Gość: max mowisz o nazistach dobijajacych ledwo zywych? IP: *.net.bialystok.pl 02.12.01, 01:49
        civic_vtec napisał(a):

> Max, czyzbyś się obawiał, że na Ciebie też przyjść może taka chwila gdy nic nie
        >
        > będziesz mógł zrobić poza wyrażeniem życzenia śmierci?
        >
        > W swoich rozważaniach zapomniałeś o uczuciach osoby o śmierć proszącej,
        > błagającej o zakończenie jej fizycznych i psychicznych cierpień.
        > Człowiek to ktoś kto czuje.
        >
        > Nie zapominaj o tym
        > Vtec

nie zapomne tego

PS. kroplowke zawsze mozna odłączyc bo np. kasy ni ma! lub w baniaczku pusto jest
        2 h i po bolu
        • Gość: pio Re: mowisz o nazistach dobijajacych ledwo zywych? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.01, 19:03
          Kiedy czytam przebieg dyskusji nad eutanazją , przypuszczam ,że 99 % jej
          zwolenników jest przeciwna karze śmierci . Zastanawia mnie to moralne
          rozdwojenie jaźni społeczeństw zachodniej Europy . Z jedenej strony zażarta
          walka o życie zbrodniarzy w imię humanitarnych zasad . Z drugiej strony
          legalizacja eutanazji w Holandii i tenedencja do rozszerzenia tego procederu na
          inne kraje . Proszę mi wyjaśnić jaka jest różnica pomiędzy śmiercią zadaną
          choremu człowiekowi , a śmiercią zadaną wielokrotnemu zabójcy - pomijając fakt
          czy sobie na to zasłużył czy nie . Już dawno chciałem zadac to pytanie . Proszę
          o odpowiedzi przemyślane , a nie o bełkot .
          Jeżeli Holandia to jest awangarda , a Wielka Brytania i Ameryka to ciemnogród ,
          to ja wolałbym żyć w ciemnogrodzie .
          Pozdrawiam
          pio
          • Gość: Balzer Re: mowisz o nazistach dobijajacych ledwo zywych? IP: 213.76.59.* 02.12.01, 19:09

Gość portalu: pio napisał(a):

Proszę mi wyjaśnić jaka jest różnica pomiędzy śmiercią zadaną
            choremu człowiekowi , a śmiercią zadaną wielokrotnemu zabójcy

Bardzo duza. Przy eutanazji pacjent sam decyduje o swojej smierci, przy karze
            smierci decyzje podejmuja osoby trzecie.
            • Gość: max to sam czy "lekarz"?:)) ON to SAM musi zrobić!!! IP: *.net.bialystok.pl 02.12.01, 19:25

> Bardzo duza. Przy eutanazji pacjent sam decyduje o swojej smierci, przy karze
              > smierci decyzje podejmuja osoby trzecie.

a np. taki nazista sam zabił z premedytacją! wiec co z nim by sie stało jakby
              ofiara miala mozliwosc skutecznej obrony? jego smierc!
              to tylko przecuniecie w czasie wyroku ktory mu sie nalezał

oko za oko
              smierc niewinnego za smierc winnego jego smierci!

Nazista zabija niewinnych ludzi
              • Gość: Balzer Przy paralizu nie moze sam IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.01, 19:38
                Pacjent SAM podejmuje decyzje - wykonawca JEGO WOLI jest lekarz.
                Co Ty w to ciagle tych nazistow mieszasz ?
                • Gość: max nazista żąda lub zabija niewinnych ludzi! IP: *.net.bialystok.pl 02.12.01, 20:05

> Pacjent SAM podejmuje decyzje - wykonawca JEGO WOLI jest lekarz.
                  > Co Ty w to ciagle tych nazistow mieszasz ?

On moze tylko sam to zrobić sobie! a lekarz jest zamieszany w samobojstwo!
                  jezeli to pacjent sam zrobi!

Acha! i jeszcze jedno dla mnie ZNACHOR to tez lekarz! brak koncesji na dzialanosc
                  gospodarczą typu "lekarz"!:]

jezeli przyjmujesz ze moze on zabic to tak samo moze zabic znachor!

zupelny brak koncesji na dzialalnosc lecznicza! free!
                  • Gość: Balzer Max, leczysz sie u znachora ? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.01, 20:17

>
                    > > Pacjent SAM podejmuje decyzje - wykonawca JEGO WOLI jest lekarz.
                    > > Co Ty w to ciagle tych nazistow mieszasz ?
                    >
                    > On moze tylko sam to zrobić sobie! a lekarz jest zamieszany w samobojstwo!
                    > jezeli to pacjent sam zrobi!

No i co z tego ze bedzie zamieszany, własnie dlatego trzeba zalegalizowac eutanazje
                    zeby nie mial z tego powodu kłopotow

> Acha! i jeszcze jedno dla mnie ZNACHOR to tez lekarz! brak koncesji na dzialano
                    > sc
                    > gospodarczą typu "lekarz"!:]
                    >
                    > jezeli przyjmujesz ze moze on zabic to tak samo moze zabic znachor!
                    >
                    >
                    > zupelny brak koncesji na dzialalnosc lecznicza! free!

Zeby leczyc ludzi trzeba miec jakies doswiadczenie, ludzie ktorzy beda dokonywali eutanazji
                    musza byc dyplomowanymi lekarzami specjalistami w dziedzinie choroby pacjenta.
                    A jakie znachor ma mozliwosci przeprowadzenia eutanazji ? - Młotkiem w łeb ?

Widze ze wysoko sobie cenosz znachorow. Czyzby według Ciebie byli lepsi
                    od lekarzy po 6 letnich studiach ?
                    Leczyłbys sie u znachora z kazdej choroby ? - Chyba długo bys nie pociagnał smile

• Gość: max a wiec legalizacja pojedynkow na smierc i zycie!:] IP: *.net.bialystok.pl 02.12.01, 20:26

>
                      >
                      > > Gość portalu: Balzer napisał(a):
                      > >
                      > > > Pacjent SAM podejmuje decyzje - wykonawca JEGO WOLI jest lekarz.
                      > > > Co Ty w to ciagle tych nazistow mieszasz ?
                      > >
                      > > On moze tylko sam to zrobić sobie! a lekarz jest zamieszany w samobojstwo!
                      > > jezeli to pacjent sam zrobi!
                      >
                      > No i co z tego ze bedzie zamieszany, własnie dlatego trzeba zalegalizowac eutan
                      > azje
                      > zeby nie mial z tego powodu kłopotow

no to ja żądam legalizacji pojedynkow mozna podpiąc to pod to ze niby pacjent
                      chce sie wlaczyc z lekarzem o swoj honor i ten strzela z colta w głowe przy
                      swiadkach dowolnych zeby było ok! juz Ciebie polubilem! dobry preteks to
                      legalizacji zabaw na smierc i zycie! super!:] ( serio! )

> > Acha! i jeszcze jedno dla mnie ZNACHOR to tez lekarz! brak koncesji na dzi
                      > alano
                      > > sc
                      > > gospodarczą typu "lekarz"!:]
                      > >
                      > > jezeli przyjmujesz ze moze on zabic to tak samo moze zabic znachor!
                      > >
                      > >
                      > > zupelny brak koncesji na dzialalnosc lecznicza! free!
                      >
                      > Zeby leczyc ludzi trzeba miec jakies doswiadczenie, ludzie ktorzy beda dokonywa
                      > li eutanazji
                      > musza byc dyplomowanymi lekarzami specjalistami w dziedzinie choroby pacjenta.
                      > A jakie znachor ma mozliwosci przeprowadzenia eutanazji ? - Młotkiem w łeb ?
                      >
                      > Widze ze wysoko sobie cenosz znachorow. Czyzby według Ciebie byli lepsi
                      > od lekarzy po 6 letnich studiach ?
                      > Leczyłbys sie u znachora z kazdej choroby ? - Chyba długo bys nie pociagnał smile

Twoja brocha? jakiego magika słucham? ja tylko chce likwidacji koncesji na zawod
                      tak jak koncesji na bycie szewcem! itd itd.
                      • Gość: Balzer Lekarz to nie szewc IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.01, 20:41
                        Szewc spaprze buty to sie nic nie stanie, lekarz cos spaprze i nie zyjesz.
                        Sa zawody na ktore trzeba miec papiery.

A co do legalizacji pojedynkow bardzo prosze. Zamiast kary smierci.
                        Sam bierzesz sprawy w swoje rece, a nie wysługujesz sie panstwem.
                        Zobacz ilu zbytecznych urzedasow siedzi w sadach.
                        • Gość: max czy ja mowiłem cos o "panstwie" Balzerku?:)) IP: *.net.bialystok.pl 02.12.01, 20:56

> Szewc spaprze buty to sie nic nie stanie, lekarz cos spaprze i nie zyjesz.
                          > Sa zawody na ktore trzeba miec papiery.

to twoj dogmat!:] ( papier mozna podrobić! )

> A co do legalizacji pojedynkow bardzo prosze. Zamiast kary smierci.

ogladałes w samo południe?smile western Panie!

> Sam bierzesz sprawy w swoje rece, a nie wysługujesz sie panstwem.

Czy ja mowilem cos o panstwie?smile)

[prolog]

Dzisiaj rząd zmusza ludzi do solidarności, ale solidarność ta istnieje w sposób
                          naturalny. Istnieje ona na ogół między członkami rodziny, członkami tego samego
                          kościoła, mieszkańcami tej samej wioski, pracownikami tej samej firmy, członkami
                          tego samego związku zawodowego, stowarzyszenia kulturalnego itd. Mój pogląd jest
                          taki: państwo skonfiskowało solidarność międzyludzką. Jeśli sprywatyzujemy wymiar
                          sprawiedliwości, zwrócimy ludziom możliwość odtworzenia wzajemnych powiązań,
                          które istnieją w każdym społeczeństwie z wyjątkiem naszych socjaldemokratycznych
                          i socjalistycznych modeli.

> Zobacz ilu zbytecznych urzedasow siedzi w sadach.

wynajety ochroniaz? ( Binio Bila?) i jaki ubaw w TV!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka