Dodaj do ulubionych

Dla uczczenia okrągłej rocznicy urodzin Stalina

09.11.07, 00:01
w dniu tym znikną granice pomiędzy obecnym "Schengenland" a 9-ma dalszymi
państwami Unii.

Dzień 21 grudnia 2007 to okrągła 10000000-na rocznica urodzin Josifa
Vissarionovicza Dżugaszwili, alias Stalin, Ojca i Wodza całej postepowej
ludzkosci (a niepostepowej macocha).

Na następną okragla rocznicę przyjdzie czekać kolejnych 128 lat
(128 = 2^7, czyli 10000000 w układzie binarnym, w którym licza komputery).
Obserwuj wątek
    • patience Elegancko 09.11.07, 00:14
      Tylko jak masz sie zamiar ze Stalina wydobyc?
      • cs137 Re: Elegancko 09.11.07, 10:22
        patience napisała:

> Tylko jak masz sie zamiar ze Stalina wydobyc?
        >
        Zmienili nazwe "Oregon" na "Stalin"? Dzis nie czytałem gazety, więc pewnie
        dlatego nie wiem.

Ja pamietam takie przypdki. Jak byłem jeszcze całkiem małym gó..arzem, to
        stryjek pojechał pewnego dnia słuzbowo do Katowic. Kupił w kasie bilet do
        Katowic, tak jak zawsze (bo jeździł czesto "na delegację" do Katowic) - ale nie
        dojechał już do Katowic, bo jak wysiadł na dworcu, to się okazało, że jest w
        jakimś Stalinogrodzie, a nie w Katowiczch. Historię tę opowiadał wiele razy,
        więc zapamietałem.

Nazwe Katowice zmieniono wtedy na Stalinogród na powszechne życzenie mieszkańców
        miasta. Mozliwe, że teraz też obywatele Oregonu powszechnie sobie zażyczyli,
        zeby nazwe stanu zmienic na Stalin. Sasiedni stan też nazywa się od wielkiego
        człowieka, Waszyngtona.
        Mowi się o nim, ze to "ojciec amerykańskiego narodu". O Stalinie mówiono - mały
        byłem, ale pamietam - ze był "ojcem całej postepowej ludzkości". Być może więc
        Oregończycy pozadroscili Waszyntonianom i tez chcieli miec nazwe stanu od
        jakiegos "ojca"? No i oczywiście ja o niczym nie wiedziałem, bo przez ostatnich
        parę tygodni ja wół roboczy tyralem i pisałem proposal i zewnetrzny swiat dla
        mnie w ogóle nie istniał.

Co do opowiedzi na pytanie: Jak sie zamierzam wydobyc? Normalnie, jak
        dotychczas, samolotem. Autem niby tez mozna, ale te odległosci...
    • viking2 Re: Dla uczczenia okrągłej rocznicy urodzin Stali 09.11.07, 03:35
      No tak, rocznica urodzin Stalina... I niech mi kto powie, ze nie bylaby sie
      przydala aborcja w odpowiednim czasie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka