snajper55 01.05.08, 15:40 Może czas zastanowić się nad mową nazwą Aquanetu ? S. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qwardian Ja się Polactwa nie wstydzę, mamy szlachetną misję 01.05.08, 16:00 KSIĘGI PIELGRZYMSTWA POLSKIEGO Duszą narodu polskiego jest pielgrzymstwo polskie. A każdy Polak w pielgrzymstwie nie nazywa się tułaczem, bo tułacz jest człowiek błądzący bez celu. Ani wygnańcem, bo wygnańcem jest człowiek wygnany wyrokiem urzędu, a Polaka nie wygnał urząd jego. Polak w pielgrzymstwie nie ma jeszcze imienia swego, ale będzie mu to imię potem nadane, jako i wyznawcom CHRYSTUSA imię ich potem nadane było. A tymczasem Polak nazywa się pielgrzymem, iż uczynił ślub wędrówki do ziemi świętej, Ojczyzny wolnej, ślubował wędrować póty, aż ją znajdzie. Ale naród polski nie jest bóstwem jak CHRYSTUS, więc dusza jego, pielgrzymując po otchłani, zbłądzić może, i byłby odwleczony powrót jej do ciała i zmartwychwstanie. Odczytujmy więc Ewangelią CHRYSTUSA. I te nauki i przypowieści, które zebrał Chrześcijanin pielgrzym z ust i pism Chrześcijan Polaków, męczenników i pielgrzymów. VI Na jakich ludziach Ojczyzna Wasza największe pokładała nadzieje i dotąd pokłada? Nie na ludziach, którzy najpiękniej ubierali się i tańczyli, i najlepszą mieli kuchnię; bo największa część tych ludzi nic miała w sobie miłości Ojczyzny. Ani na ludziach, którzy dawniej wojny robili i wyuczyli się najlepiej maszerować, i szykować, i rozprawiać o wojnie, i książki wojenne pisać, bo większa część tych ludzi nie miała wiary w sprawę ojczystą. Ale na ludziach, których nazywaliście dobrymi Polakami, pełnych uczucia, tudzież na poczciwych żołnierzach, tudzież na młodzieży. Otóż i świat jest jak Ojczyzna, a narody jak ludzie. Świat pokłada nadzieję na narodach wierzących, pełnych miłości i nadziei. Zaprawdę powiadam Wam: Nie Wy macie uczyć się cywilizacji od cudzoziemców, ale macie uczyć ich prawdziwej cywilizacji chrześcijańskiej. Dobrze jest uczyć się rzemiosł i sztuk, i nauk; nie tylko u Europejczyków, ale i u Turków, i u dzikich można nauczyć s się wiele rzeczy potrzebnych. Uczcie się tedy, abyście żyli pracą własną, jako Apostołowie żyli z ciesielstwa i tkactwa, i bednarstwa; ale nie zapominali, iż są Apostołami, nauczycielami rzeczy większych niż owe rzemiosła i sztuki, i nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Żydonet ? Aquajew ? Żydosieć ? 01.05.08, 17:25 Mnie się podoba to drugie ale obawiam sie że nie dla wszystkich byłoby czytelne. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Żydonet ? Aquajew ? Żydosieć ? 01.05.08, 17:33 wikul napisał: > Mnie się podoba to drugie ale obawiam sie że nie dla wszystkich > byłoby czytelne. Mnie też. Czytane tak jak się pisze brzmi jak nazwa miłego miasteczka. Co w tym przypadku jest mylące. Ale cóż, wiele horrorów zaczyna się sielskimi widoczkami. Dopiero gdy wejdzie się głębiej... ) S. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Żydonet ? Aquajew ? Żydosieć ? 01.05.08, 17:59 > Mnie też. Czytane tak jak się pisze brzmi jak nazwa miłego miasteczka. Dlaczego? Czy pierwsza i druga brzmi zbyt złowrogo? Polaczkonet brzmiałoby co najwyżej zabawnie, Polnet, nieźle się prezentuje, pytanie więc co wprawia w takie zakłopotanie osoby których ta nazwa dotyczy się? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Żydonet ? Aquajew ? Żydosieć ? 01.05.08, 20:28 qwardian napisał: > > Mnie też. Czytane tak jak się pisze brzmi jak nazwa miłego > miasteczka. > > Dlaczego? Czy pierwsza i druga brzmi zbyt złowrogo? Polaczkonet > brzmiałoby co najwyżej zabawnie, Polnet, nieźle się prezentuje, > pytanie więc co wprawia w takie zakłopotanie osoby których ta nazwa > dotyczy się? No tak, ale głównym tematem wątków na Aqua zaczynają być Żydzi, a nie Polacy. Stąd moja propozycja. S. Odpowiedz Link Zgłoś
ziutek-kowalski Pieklo ateistow. 01.05.08, 17:38 Olbrzymia wiekszosc ludzikow na tym forum laczy ateizm, bogozerstwo, antykatolicyzm lub pseudo-katolicyzm. Jak nigdy dotad nie bylo tak widoczne, ze Polakiem moze byc tylko szczery i autentyczny katolik, reszta to obrzydliwy nadwislanski motloch. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Pieklo ateistow. 01.05.08, 22:47 mysle, ze okraglak 4, to pasuje w tej chwili jak ulal.... Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Żydonet ? Aquajew ? Żydosieć ? 01.05.08, 22:56 a może haszonet. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Żydonet ? Aquajew ? Żydosieć ? 01.05.08, 23:52 ariadna-enta napisała: > a może haszonet. Haszożyd ? ))) S. Odpowiedz Link Zgłoś
drf ...a TAK sie pisze w IDDISH:וואסער 02.05.08, 00:10 snajper55 napisał: > ariadna-enta napisała: > > > a może haszonet. > > Haszożyd ? ))) > > S. וואסער Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: ...a TAK sie pisze w IDDISH:וו 03.05.08, 15:22 absztyfikant napisał: > Sciek Ściek okrąglakowy ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: ...a TAK sie pisze w IDDISH:וו 03.05.08, 15:25 jak to sie mowi: cieplo..... cieplo..... GORACO!!!! ))) Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: ...a TAK sie pisze w IDDISH:וו 03.05.08, 15:32 Goraco? Moze SCIEK 24/7, czyli na okraglo? GOWNOCIEK moze? )))) P.S. Hamat Gader lepszy, i to mimo ze do arabstwa blisko Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan W zasadzie dla 900.000 tysięcy. 03.05.08, 15:41 i uciekam. Tu śmierdzi okrąglackim góvvnem. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 Hash hash baby 03.05.08, 09:49 Bum hasz dym ucieka Ciężka jest moja powieka Dobry towar rusza człowieka Hasz hasz ciągnij nie czekaj Jeszcze mach nie wiem co się dzieje Głupi tekst ja już się śmieje Nie myślę w przód jestem z daleka Nie przejmuje się tym co mnie w przyszłości czeka Mam w dupie świat jego pie..ny program Jestem szczęśliwy bo hasz mam Aaaaaaa pociągam głęboko Chce latać już jestem wysoko Hasz gó.. daje w głowę zawodowo Po paru machach jest całkiem młodzieżowo Zdrowo za nos mnie wodzi Ale ch.. mnie to obchodzi Pieprze wszystko co ja powiedziałem To gó.. ja chyba zdebilowaciałem Ref.x2 Hasz i moja twarz to jeden haaaaaj Jeszcze jeden joint jeszcze jeden mach I nie wiem co się dzieje! Hasz masz teraz mi dasz jeśli nie To kopne cię w twarz Ja tego potrzebuje Ja tego chce ja tego pragnę Więc nie mów mi nie biorę jointa Wciągam dym jest gorąco Nie przejmuje się tym Początek fazy każdy to czuje Nie ma problemów powoli odlatuje My wszyscy tak myślimy Ze znikną problemy gdy wypalimy Gó.. prawda to taki stan W którym człowiek okłamuje się sam Z kupnem dragów nie ma problemu Każdy wzbogacić się chce dzięki temu Czy będziesz tu ( tu ) czy będziesz tam ( tam ) Za sto dwadzieścia kupisz gram amen! Ref.x2 Hasz i moja twarz to jeden haaaaaj Jeszcze jeden joint jeszcze jeden mach I nie wiem co się dzieje! Hasz hasz odlot daje Lecz nic mądrości w głowie nie zostaje Bo to tylko hipnotyczny stan ( stan ) Wiem że o jaraniu zdecydujesz sam ( sam ) Podam ci tylko proste przykłady Rzeczy z których nie zdajesz sobie sprawy Bo miękkie narkotyki są tylko pomostem Bo później wchodzisz w rzeczy ostre Jak L.S.D. czy kokaina heroina Czy nie żal ci życia a gdzie twoja rodzina Zastanów się dwa razy nim to sobie zrobisz Bo nawet haszem psychikę swa szkodzisz Ja wiem że są imprezy że branie jest dziś modne Dla dilerów co sprzedają to jest wręcz wygodne Hasz hasz nie jest narkotykiem jest Nałogiem albo złym nawykiem Ref.x2 Hasz i moja twarz to jeden haaaaaj Jeszcze jeden joint jeszcze jeden mach I nie wiem co się dzieje! Nie wiem co się z moją głową dzieje... Ale żeś się .. ... Co się dziejeee ... Odpowiedz Link Zgłoś
xenocide South Park 08.05.08, 12:18 Link do znanych cytatow. Zadowli semitow i antysemitow dla kazdego cos milego. nonsensopedia.wikia.com/wiki/Cytaty:Miasteczko_South_Park Odpowiedz Link Zgłoś