Gość: V.C. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.03, 20:24 Dziś o 20:45 , na TV Planete , film dokumentalny Michaela Moore'a "Bush kontra Gore - wybory bez precedensu" . Polecam ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: felusiak Re: 20:45 'Bush kontra Gore' Moore'a IP: *.nyc.rr.com 17.09.03, 22:17 Michal przeciez nie kreci filmow dokumentalnych. O tym kazdy wie. A ten to wybitny paszkwil komediowo=melancholijno-agresywnie=propagandowy. No ale ulzyj sobie i ogladaj. Wszak obaj przepadacie za Fidelem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. do Felusiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.03, 22:56 Gość portalu: felusiak napisał(a): > Michal przeciez nie kreci filmow dokumentalnych. O tym > kazdy wie. A ten to wybitny paszkwil > komediowo=melancholijno-agresywnie=propagandowy. > No ale ulzyj sobie i ogladaj. Wszak obaj przepadacie za > Fidelem. Zawodzisz mnie Mógłbyś się zdobyć na jakiś inteligentniejszy komentarz . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felusiak Re: do Felusiaka IP: *.nyc.rr.com 18.09.03, 13:38 Nic bardziej inteligentnego o tworczosci Moore'a nie mozna powiedziec. Czlowiek kreci paszkwile w ktorych rzeczywistosc i fikcja przenikaja sie nawzajem. Szkoda V.C. ze nie czytasz po angielsku, wielka szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleg Szkoda, że Felusiak nie czyta po polsku, wielka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.03, 13:41 szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felusiak A ty Oleg dlaczego wtracasz sie miedzy doroslych. IP: *.nyc.rr.com 18.09.03, 14:28 Masz cos do powiedzenia to wal z grubej rury. Nie boj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleg Gdybyś był dorosłym człowiekiem to najpierw byś IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.03, 14:33 pomyślał a potem pisał. A poza tym z takimi gówniarzami jak ty się nie dyskutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felusiak Oleg, nie egzaltuj sie chlopczyku................. IP: *.nyc.rr.com 18.09.03, 18:06 W piaskownicy jest nowy piasek. Idz lepic babki. A kiedy spadnie snieg, ulep balwana. W tym miejscu powtorze moja teze. Moore nie kreci filmow dokumentalnych, nigdy ich nie krecil i nigdy nie nakreci. No to teraz daj sobie upust. Odpowiedz Link Zgłoś
lron Re: Oleg, nie egzaltuj sie chlopczyku............ 18.09.03, 18:16 Gość portalu: felusiak napisał(a): > W tym miejscu powtorze moja teze. Moore nie kreci filmow > dokumentalnych, nigdy ich nie krecil i nigdy nie nakreci. > No to teraz daj sobie upust. Oczywiście, masz rację. Moore nie jest dokumentalistą. Jest filmowcem-satyrykiem. Nie przedstawia obiektywnego obrazu Ameryki. Przedstawia w krzywym zwierciadle różne systemowe anomalie w USA. Przy tym wszystkim te jego filmy naprawdę podobają się bardzo wielu ludziom. (dane w wątku Galby). Oskara też nie dostał za nic. "Bowling for Columbine" to, moim zdaniem, ważny głos w debacie o konieczności ograniczeń w dostępie do broni palnej w USA. Rozmowa tym starym cynikiem, Charltonem Hestonem - to super scena, a paniczna rejterada ekranowego twardziela, Hestona - bardzo symptomatyczna. Pzdr. I. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felusiak Re: Oleg, nie egzaltuj sie chlopczyku............ IP: *.nyc.rr.com 18.09.03, 19:08 No, no z jednym ale a moze nawet dwoma. Pierwsze ale pojawia sie po przeczytaniu tego: > "Bowling for Columbine" to, moim zdaniem, ważny głos > w debacie o konieczności ograniczeń w dostępie do broni > palnej w USA. W samym zalozeniu koniecznosci ograniczenia dostepu do broni palnej tkwi blad. Kto powiedzial, ze taka koniecznosc rzeczywiscie ma miejsce. W zadnym wypadku nie potwierdzaja tego statystyki. W dodatku pistolety same nie strzelaja. Niestety jest to typowe dla lewicy amerykanskiej szukanie zastepczego winowajcy. I tak za Columbine odpowiedzialni sa nie pokreceni gowniarze lecz bron palna, ale juz w kwestii zastrzelenia homoseksualisty przez wyrostkow odpowiedzialnosc spada na wyrostkow a nie na bron palna. Jak mowia you can't have it both ways. Either have the cake or eat it. Odpowiedz Link Zgłoś
lron Re: Oleg, nie egzaltuj sie chlopczyku............ 18.09.03, 20:10 Gość portalu: felusiak napisał(a): > W samym zalozeniu koniecznosci ograniczenia dostepu do > broni palnej tkwi blad. Kto powiedzial, ze taka > koniecznosc rzeczywiscie ma miejsce. W zadnym wypadku > nie potwierdzaja tego statystyki. W dodatku pistolety > same nie strzelaja. Pistolety same nie strzelają, ale strzelaja w rękach psychopatów, którzy moga je kupić z łatwością równą kupnu hamburgera. Żeby prowadzić samochód trzeba mieć prawo jazdy, żeby mieć broń palną, wystarczy tylko mieć pieniądze, czy to nie paradoks? > I tak za Columbine odpowiedzialni > sa nie pokreceni gowniarze lecz bron palna Nie jest winna broń palna, lecz "pokręceni gówniarze" na równi z systemem, który pozwala "pokręconym gówniarzom" kupować broń jak gumę do żucia. > ...w kwestii zastrzelenia homoseksualisty przez > wyrostkow odpowiedzialnosc spada na wyrostkow a nie na bron palna. W tej kwestii winy - jak wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felusiak Re: Oleg, nie egzaltuj sie chlopczyku............ IP: *.nyc.rr.com 18.09.03, 22:06 Kolego iron, z przykroscia stwierdzam, ze nie rozumiesz zagadnienia z amerykanskiej perspektywy. Przyklady, ktore przytoczylem sa znamienne dla dyskusji. Otoz w przypadku Columbine oskarzany jest system i latwosc dostepu do broni (co wcale zreszta nie jest prawda) a nie stan umyslow strzelajacych gowniarzy. W przypadku zastrzelenia homoseksualisty owa latwosc dostepu do broni nie jest wcale dyskutowana. Jedynie stan umyslow strzelajacych. Ponizsze zdanie ilustuje twoj brak pojecia o temacie: > Żeby prowadzić samochód trzeba mieć prawo jazdy, żeby > mieć broń palną, wystarczy tylko mieć pieniądze, czy to > nie paradoks? Prowadzenie samochodu jest przywilejem a posiadanie broni jest konstytucyjnym prawem i w zwiazku z tym nie podlega licencjonowaniu. Paradoksem jest, ze w polnocnej czesci stanu Nowy Jork gdzie w kazdym domu jest karabin i byc moze pistolet przestepczosc z uzyciem broni palnej jest niemal niezauwazalna a w miescie Nowy Jork gdzie nie wolno miec karabinu, a o pistolecie nawet nie ma co marzyc przestepczosc z uzyciem broni palnej jest 100 krotnie wyzsza. Ciekawie wygladaja tez statystyki Washington, DC gdzie posiadanie broni palnej jest zakazane. Stosujac twoja logike nalezaloby zakazac posiadania siekier w Teksasie po tym jak morderca pocwiartowal kilkanascie osob. Siekiery jak pistolety w rekach psychopatow sa niebezpieczne. I nie trzeba miec licencji. Wystarcza tylko pieniadze. A jakie jest twoje stanowisko w kwesttii mlotkow, kilofow i nozy kuchennych? Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 O broni palnej w USA i o postach V.C. uwag kilka 18.09.03, 20:34 Jestem miłośnikiem i kolekcjonerem broni palnej. Mam zamiar niedługo kupić sobie jeszcze parę nowych samopałów (np. Kałasza, czyli AK-47). Tym nie mniej, uważam, że sytuacje w dziedzinie prawa do posiadania broni palnej w USA jest NIEZDROWA. Mimo swojej pasji, nie zapisałem się i nie zamierzam się zapisać do National Rifle Association (NRA) Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 --> Iron 18.09.03, 20:45 W pewnych sprawach sie zgadzamy, jak się okazuje! Bardszo mnie to czieszy. Serdeczne pozdrowienia! Cees P. S. I jeszcze raz przepraszam za ten mój niefortunny post do Wesołego3. Była to zemsta typu: "jak mój wróg w siądzie w teatrze na widowni, to ja pójdę na najwyższy balkon i stamtąd mu nasikam na głowę!". Wiadomo jednak, że w przypadku zastosowania takiego "wyrafinowanego środka zemsty" z reguły obiekt zemsty ucierpi o wiele mniej, niż cały tłumek zupełnie niewinnych ludzi siedzących obok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cs137 Do Irona, pytanie jedno jeszcze IP: *.client.attbi.com 18.09.03, 21:34 Ironie, Poczułeś się dotknięty moim niedawnym postem do Wesołego3. Podkreśliłeś (słusznie), że obraza on cały szereg postronnych osób. Ale jednocześnie nie masz jakoś żadnych oporów, żeby mnie w obraźliwy sposób zarzucać głupotę. Cytuję to, co napisałes o mnie jeszcze przed tym moim niefortunnym postem do Wesołego: >Czesiek wymyślił sobie "wesołka", żeby demonstrowana, >skondensowana głupota, której jak widać musi dawać upust, >nie zapaskudziła mu profesorskiego imidżu. >Tylko jakby trochę za późno dokonał tego odkrycia. )))) Wytłumacz mi, jak to jest w Twoim pojęciu: czy jeśli ja napiszę coś, co Ciebie obraża, to jest to bardzo brzydki uczynek Odpowiedz Link Zgłoś
lron Re: Do Irona, pytanie jedno jeszcze 18.09.03, 22:22 Gość portalu: cs137 napisał: > Wytłumacz mi, jak to jest w Twoim pojęciu: czy jeśli ja napiszę coś, co > Ciebie obraża, to jest to bardzo brzydki uczynek Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: Do Irona, pytanie jedno jeszcze 19.09.03, 00:29 lron napisał: Powiem Ci szczerze, byłem > zażenowany, że w taki sposób potrafi wyrażać się człowiek, który mieni się być > profesorem wyższej uczelni. Ironie, czy możesz mi zacytować JEDEN JEDYNY post napisany przeze mnie samego, w którym JA SIĘ MIENIĘ profesorem wyższej uczelni? Ja takiej informacji o sobie nigdy przenigdy nie podawałem. Pozdrowienia, Cees Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 I jeszcze jedno pytanie do Irona 19.09.03, 00:40 lron napisał: Posty wesołka4 do złudzenia > przypominały Twój typ poczucia humoru, który prezentowałeś w postach > do "głupoli idziadów o IQ równym jakiejś tam ujemnej liczbie w przeciwieństwie > do twego IQ, itd." Ironie, czy możesz mi przytoczyc jakikolwiek post, w którym ja w jakikolwiek sposób, bezpośredni bądź pośredni, mówię cos o moim własnym IQ? Człowieku, ja nie mam nawet zielonego pojęcia, ile on wynosi, bo nikt mi tego nigdy nie sprawdzał. Robiłem sobie żarty z IQ pewnych osób, ale kiedy zestawiałem ich IQ z moim własnym, ja sie pytam? Ironie, przepraszam Cie bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felusiak I jeszcze uwaga na zakonczenie IP: *.nyc.rr.com 18.09.03, 22:18 Broni palnej nie posiadam nie posiadalem i nie zamierzam posiadac, no chyba, ze przeprowadze sie w gory do lasu. Tam karabin jest potrzeba. Nie zgadzam sie z postawa cs137, ktory krytykuje NRA za pryncypialna postawe. Czlonkiem NRA nie jestem jednak w pelni popieram jej stanowisko. I to z jednego powodu. Jakakolwiek zmiana w moim niezbywalnym i konstytucyjnie zagwarantowanym prawie do posiadania broni musi dokonac sie poprzez zmiane w konstytucji czyli frontowymi drzwiami a nie o polnocy od tylu, kuchenna furta. Niestety Kongres zlozony jest w niemal 100 procentach z ludzi bez kregoslupa, ktorzy odpychaje od siebie odpowiedzialnosc w kierunku sadow i wladz wykonawczych. To stado kameleonow ucieka od odpowiedzialnosci jak diabel od swieconej wody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manka Ile zydy zaplacili Gore aby zrzekl sie Lobermanowi IP: *.proxy.aol.com 18.09.03, 22:26 na kandydowanie w wyborach. Gore do konca kwietnia 2003 wystewpowal wiele razy w telewizji i mowil ze bedzie kandydowal do prezydentury. W maju 2003 nagle PROPAGANDA zydowska w USA powiedziala ze Gore wycofuje sie z wyborow na rzecz Libermana. Ile wiec temu glupiemu wrublowi politycznemu zaplacili zydy ze wycofal sie z wyscgu o stolek prezydecki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: +++Ignorant A gdybym nawet miał... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.09.03, 00:38 Sława! ... to, co ? Niekaralne jeszcze... Co qwa! Odpowiedz Link Zgłoś