Dodaj do ulubionych

Oficerowie w Katyniu popełnili samobójstwo ?

14.10.03, 02:08
Jak wskazują analizy mocno uzasadnione jest podejrzenie, że polscy oficerowie
nie zostali w Katyniu zamordowani przez Rosjan. Mozna domniemywać, iż
popełnili oni samobójstwo z rozpaczy po klęsce wrześniowej. Wszak Rosjanie
niczego na tym mordzie nie zyskiwali, wprost przeciwnie. Ujawnienie takiego
mordu musiało postawić kierownictwo ZSRR w niekorzystnej sytuacji, a
oczywiste wszak było, że mordu o takiej skali ukryć się nie da.

Inną, bardzo prawdopodobną hipotezą jest desant sił sprzymmierzonych w Katniu
i wymordowanie przez ten desant polskich oficerów w celu skompromitowania
kierownictwa ZSRR. Wskazywałoby to jednocześnie na współpracę w tym okresie
aliantów z Hitlerem, no bo skąd by Niemcy wiedzieli o masowych grobach, jak
nie od sprawców tego mordu - aliantów.

Tak, tak, drodzy forumowicze. Historia składa się z samych spisków. Czas to
sobie powiedzieć wyraxnie i bez niedomówień.

Snajper.
Obserwuj wątek
    • Gość: polishAM Re: Oficerowie w Katyniu popełnili samobójstwo ? IP: *.nas15.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 14.10.03, 02:25
      Nie oficerowie, nie. Oni chcieli żyć. Ale powiem Ci, kto popełniał samobójstwo
      na miejscu zbrodni. Żołnierze rosyjscy. To dobrze świadczy o ich sumieniu.
      "Udział Żydów w morderstwie katyńskim-w izraelskim Ma’aviv 27 lipca 1971 roku
      artykuł Yehoshua Sorokina. Zeznanie Świadka Abraham Vidro, który potwierdził
      wyznania innych świadków Żydów, Leutenanta Alexa Suslowa i Symona Tichonowa. Ci
      mówili, że niektórzy żołnierze rosyjscy popełniali samobójstwa na miejscu
      zbrodni strzelając do siebie i rzucając się do masowego grobu przygotowanego
      dla polskich żołnierzy. Wcześniej zaprzyjaźnili się z polskimi jeńcami.
      Komendanci obozów w Kozielsku, Starobielsku, Ostaszkowie byli Żydami (Reichman,
      Mierkulow, Urbanowicz). Osobiście rostrzeliwali członkowie mińskiego
      komisariatu, Lew Rybak, Chaim Finberg, Abraham Borisowicz każdy z nich Żydem.
      Również Zurbin był Żydem".

• snajper55 Re: Oficerowie w Katyniu popełnili samobójstwo ? 14.10.03, 02:43
        Gość portalu: polishAM napisał(a):

> Nie oficerowie, nie. Oni chcieli żyć. Ale powiem Ci, kto popełniał samobójstwo
        > na miejscu zbrodni. Żołnierze rosyjscy. To dobrze świadczy o ich sumieniu.
        > "Udział Żydów w morderstwie katyńskim-w izraelskim Ma’aviv 27 lipca 1971
        > roku
        > artykuł Yehoshua Sorokina. Zeznanie Świadka Abraham Vidro, który potwierdził
        > wyznania innych świadków Żydów, Leutenanta Alexa Suslowa i Symona Tichonowa.
        > Ci mówili, że niektórzy żołnierze rosyjscy popełniali samobójstwa na miejscu
        > zbrodni strzelając do siebie i rzucając się do masowego grobu przygotowanego
        > dla polskich żołnierzy. Wcześniej zaprzyjaźnili się z polskimi jeńcami.
        > Komendanci obozów w Kozielsku, Starobielsku, Ostaszkowie byli Żydami (Reichman
        > Mierkulow, Urbanowicz). Osobiście rostrzeliwali członkowie mińskiego
        > komisariatu, Lew Rybak, Chaim Finberg, Abraham Borisowicz każdy z nich Żydem.
        > Również Zurbin był Żydem".

Czytałem gdzies o tych faktach. Tak to już jest z diasporą, że przez swe
        rozproszenie Żydzi znajdowali się zwykle po obu stronach barykady. Podobnie jak
        Polacy w pewnym okresie. Ginąć z ręki wroga, to zwykła kolej losu na wojnie.
        Jednak ginąć z ręki rodaka...

Tylko że to miał byc wątek spiskowy, a Ty mi tu z prawdziwymi faktami
        wyjeżdżasz i melodykę wątku psujesz. wink) No nic, nie przejmuj się, założę nowy.

Pozdrawiam

Snajper.
        • Gość: EUROMIR Re: Oficerowie w Katyniu popełnili samobójstwo ? IP: *.cm-upc.chello.se 14.10.03, 04:15
          Szanowny Panie Snajperze,

jak na moj smak Panie Snajperze - to Pan nieco przesadzil !

A gdzie i jak - pokazywac nie bede ! Domysl sie Pan.
          I wstydz.

Euromir
        • Gość: Janek Spisek? Czy chodzi o KGB do którego należysz ? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.03, 08:51
    • n0str0m0 NIEPRAWDA! 14.10.03, 06:02
      przez prawie 50 lat oficjalna wersja mowila o zbrodni niemieckiej
      spisek sie kiedys wyda

nostromo
    • Gość: €URO Requiescat in pacem IP: 81.10.174.* 14.10.03, 07:12
      Może by już zostawić w spokoju pomordowanych w Katyniu i niech spoczywają w
      pokoju wiecznym, amen.
      • Gość: samsob Re: Requiescat in pacem IP: *.gorowo-ilowieckie.sdi.tpnet.pl 14.10.03, 07:26
        Rozważania na takie tematy wymagają odpowiedniego stanu fizycznego. Wyklucza
        się znajdowanie w stanie upojenia lub odurzenia.
        pzdr.
        • Gość: €URO Re: Requiescat in pacem IP: 81.10.174.* 14.10.03, 08:13
          Naturalnie.
    • Gość: Janek Chyba nie wierzysz w Ufoludki. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.03, 08:49
      W Katyniu nikt nie zginął. Przestań powtarzać Gebelsowską propagandę. Wymyśl
      coś lepszego co choć trochę miałoby ręce i nogi. Może to Ufoludki powiązały
      polskim oficerom ręce drutem i strzelały im w tył głowy a kule rozszarpywały
      twarzoczaszkę z przodu. Chyba nie wierzysz w Ufoludki.
    • galba NieSSmaczne 14.10.03, 08:56
      Czyli jak na SnajperaSS to nic nowego.

Raz napisałeś coś zabawnego - mam na myśli wątek o dzielnym Zawadzkim, byłem
      szczerze ukontentowany... ale po chwili okazało się, że ośmieszałeś tam samego
      siebie (większość komentowanych postów Józefa napisałeś sam - do czego się
      zresztą przyznałeś).

Czegóż spodziewać się po kimś, kto przyjemność znajduje w wulgarnych postach na
      Forum...

G.
      • snajper55 Re: NieSSmaczne 14.10.03, 23:10
        galba napisał:

> Czyli jak na SnajperaSS to nic nowego.
        >
        > Raz napisałeś coś zabawnego - mam na myśli wątek o dzielnym Zawadzkim, byłem
        > szczerze ukontentowany... ale po chwili okazało się, że ośmieszałeś tam same
        > go siebie (większość komentowanych postów Józefa napisałeś sam - do czego się
        > zresztą przyznałeś).

Szanownemu Galbie coś na główkę spadło ? Nie pisałem nigdy żadnych postów jako
        szalony Józio. Tym bardziej nigdy się do czegoś takiego nie przyznawałem. Niech
        szanowny Galba patrzy na adresy, a jak ich nie widzi, to niech sobie okulary
        sprawi. A przynajmniej monokl.

Snajper.

PS. To G w podpisie, to Głupek, Galba, Gnojek, Gówniarz czy Goebbels ?
        • galba To G. to... 15.10.03, 08:42
          > PS. To G w podpisie, to Głupek, Galba, Gnojek, Gówniarz czy Goebbels ?

"G"ość, który brzydzi się takich nieczystości jak kolega SnajperSS.

G.
    • Gość: polishAM Re: Oficerowie w Katyniu popełnili samobójstwo ? IP: *.nas15.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 14.10.03, 09:13
      OK, on to napisał (tzn. Snajper), ponieważ nie podobają mu się teorie spiskowe
      o Żydach na tym forum. Pamiętajmy jednak, że jeszcze wcale nie tak dawno za
      przypisanie sowietom tej zbrodni można było iść do więzienia. Hitlerowskie
      wyjaśnienia nikt nie chciał brać pod uwagę nawet na zachodzie. Przecież Wlk.
      Brytania i ZSRR byli sojusznikami i wzajemnie unikano dyskusji na temat nagłego
      zniknięcia kilkudziesięcu tysięcy żołnierzy Polskich. To jest wynik tego, że
      traktowano tą sprawę emocjonalnie i politycznie. PRAWDA BYŁA DRUGORZĘDNA.
      Dlatego cynizm Snajpera nie miał żadnej podstawy bytu, ponieważ teoria spiskowa
      nie ominęła również zbrodni w Katyniu. Kolejny dowód, że spiski miały i mają
      nadal miejsce.
      • galba Te teorie o Żydach są durne ale tekst S jeszcze... 14.10.03, 09:16
        ... głupszy.

G.

> OK, on to napisał (tzn. Snajper), ponieważ nie podobają mu się teorie
        spiskowe
        > o Żydach na tym forum. Pamiętajmy jednak, że jeszcze wcale nie tak dawno za
        > przypisanie sowietom tej zbrodni można było iść do więzienia. Hitlerowskie
        > wyjaśnienia nikt nie chciał brać pod uwagę nawet na zachodzie. Przecież Wlk.
        > Brytania i ZSRR byli sojusznikami i wzajemnie unikano dyskusji na temat
        nagłego
        >
        > zniknięcia kilkudziesięcu tysięcy żołnierzy Polskich. To jest wynik tego, że
        > traktowano tą sprawę emocjonalnie i politycznie. PRAWDA BYŁA DRUGORZĘDNA.
        > Dlatego cynizm Snajpera nie miał żadnej podstawy bytu, ponieważ teoria
        spiskowa
        >
        > nie ominęła również zbrodni w Katyniu. Kolejny dowód, że spiski miały i mają
        > nadal miejsce.
        • Gość: polishAM Re: Te teorie o Żydach są durne ale tekst S jeszc IP: *.nas15.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 14.10.03, 09:34
          Weźmy na przykład Mańka. Wyciągnie z internetu dziesięć stron i rzuci tu na
          forum. O Żydach wysadzających World Trade Cntr. ja spokojnie omijam z boku jako
          bajki. Ale innym razem Maniek wyciągnął gdzieś całą listę bolszewików z
          żydowskim pochodzeniem. Prawdziwy skarb. Ja na każdy post patrzę indywidualnie.
          • galba I bardzo słusznie 14.10.03, 09:48
            > Prawdziwy skarb. Ja na każdy post patrzę indywidualnie.

I ja na przykład dosyć uważnie czytam K52 (ma przebłyski rozsądku) - i od czasu
            do czasu staram się nawiązać merytoryczny kontakt (jak na razie bez większego
            sukcesu).

G.

Ps. Mam nadzieję, że X-Luka tego nie przeczyta.
            • xiazeluka Taaak... 14.10.03, 09:57
              galba napisał:

> Ps. Mam nadzieję, że X-Luka tego nie przeczyta.

Co to ja właściwie chciałem napisać? Chyba tylko tyle, że satelity szpiegowskie
              Księstwa wycelują swe kamery w Imperium...
              • galba Pogratulować wywiadu! 14.10.03, 10:00
                Słowo wypowiedziane szeptem w Imperial Palace już po 9 minutach znane jest w
                książęcych komnatach.

Więc po co te nowe satelity?

G.

xiazeluka napisał:

> galba napisał:
                >
                > > Ps. Mam nadzieję, że X-Luka tego nie przeczyta.
                >
                > Co to ja właściwie chciałem napisać? Chyba tylko tyle, że satelity
                szpiegowskie
                >
                > Księstwa wycelują swe kamery w Imperium...
                • xiazeluka Dobry wywiad obywa się bez reklamy 14.10.03, 10:02
                  galba napisał:

> Słowo wypowiedziane szeptem w Imperial Palace już po 9 minutach znane jest w
                  > książęcych komnatach.
                  >
                  > Więc po co te nowe satelity?

Pedant jestem.
                  • galba A ciekawe czy obejdzie się bez źródeł informacji.. 14.10.03, 10:37
                    Kazałem stracić całą służbę.

Idę sobie upiec kuropatwę po wenecku.

G.
                    • xiazeluka Świetnie. Zyskaliśmy nowe fundusze. 14.10.03, 10:50
                      Zaoszczędziliśmy na wypłatach dla tych sprzątniętych. Strata nie jest zbyt
                      bolesna, ponieważ dobry wywiad (a Nasz taki jest) ma wiele źródeł informacji.

• andrzejg Re: Oficerowie w Katyniu popełnili samobójstwo ? 14.10.03, 09:48
      Odreagowujesz WTC?

A
    • Gość: Józef Zawadzki Pisanie o Katyniu w ten sposób,nie ważne w jakim IP: *.icm.edu.pl 14.10.03, 10:13
      celu, jest wynaturzeniem znamionującym dewiację snajpera.
    • Gość: .................. SNAJPER WDOWIEC PO BERII IP: 213.145.166.* 14.10.03, 10:31
      snajper55 napisał:

> Jak wskazują analizy mocno uzasadnione jest podejrzenie, że polscy oficerowie
      > nie zostali w Katyniu zamordowani przez Rosjan.

Stalin i Beria byli Gruzinami.Nie pisz wiec glupku o Rosjanach.

• Gość: . Jakim trzeba byc KRETYNEM zeby tak pisac..!? IP: *.dip.t-dialin.net 14.10.03, 10:51
      snajper55 napisał:

> Jak wskazują analizy mocno uzasadnione jest podejrzenie, że polscy
      oficerowie
      > nie zostali w Katyniu zamordowani przez Rosjan. Mozna domniemywać, iż
      > popełnili oni samobójstwo z rozpaczy po klęsce wrześniowej. Wszak Rosjanie
      > niczego na tym mordzie nie zyskiwali, wprost przeciwnie. Ujawnienie takiego
      > mordu musiało postawić kierownictwo ZSRR w niekorzystnej sytuacji, a
      > oczywiste wszak było, że mordu o takiej skali ukryć się nie da.
      >
      > Inną, bardzo prawdopodobną hipotezą jest desant sił sprzymmierzonych w
      Katniu
      > i wymordowanie przez ten desant polskich oficerów w celu skompromitowania
      > kierownictwa ZSRR. Wskazywałoby to jednocześnie na współpracę w tym okresie
      > aliantów z Hitlerem, no bo skąd by Niemcy wiedzieli o masowych grobach, jak
      > nie od sprawców tego mordu - aliantów.
      >
      > Tak, tak, drodzy forumowicze. Historia składa się z samych spisków. Czas to
      > sobie powiedzieć wyraxnie i bez niedomówień.
      >
      > Snajper.
      >
      • Gość: Józef Zawadzki Takim właśnie jak Siwiński snajperem zwany IP: *.jaroslaw.pl 15.10.03, 11:58
      • Gość: Józef Zawadzki Takim właśnie jak Siwiński snajperem zwany IP: *.jaroslaw.pl 15.10.03, 11:58
    • Gość: ciekawostka Czy SNAJPER jest wnukiem Morela ? IP: 213.56.120.* 14.10.03, 14:32

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=8507353
    • maretina Re: Oficerowie w Katyniu popełnili samobójstwo ? 14.10.03, 14:36
      nie wierze.oni byli potrzebni polsce. hitler wymordowal nam elite
      intelektualna, a stalin wzial sie za elite oficerska. ot co!
    • balzer Re: Oficerowie w Katyniu popełnili samobójstwo ? 14.10.03, 14:42
      Samobójstwo ? A kto popełnia samobójstwo strzelajac sobie w tył głowy
      z 45 stopniowego kata od góry ? - Odpada, to był mord.

Druga wersja też watpliwa, Ruscy nie afiszowali sie ze swoimi obozami, wrecz
      przeciwnie. Wiec raczej też odpada.

• galba SnajperSS żartował - co nie zmienia faktu, że... 14.10.03, 14:57
        ... było to wyjątkowo żenujące.

G.

balzer napisał:

> Samobójstwo ? A kto popełnia samobójstwo strzelajac sobie w tył głowy
        > z 45 stopniowego kata od góry ? - Odpada, to był mord.
        >
        > Druga wersja też watpliwa, Ruscy nie afiszowali sie ze swoimi obozami, wrecz
        > przeciwnie. Wiec raczej też odpada.
        >
        • citisus Re: SnajperSS żartował - co nie zmienia faktu, że 14.10.03, 15:37
          galba napisał:

> ... było to wyjątkowo żenujące.

Jeszcze bardziej są żenujący dyskutanci.
          Widać tu wystarczy rzucić każdą byle "lotą" bzdurę
          i się zaczyna...........
          • dachs Re: SnajperSS żartował - co nie zmienia faktu, że 14.10.03, 15:57
            citisus napisał:

> Widać tu wystarczy rzucić każdą byle "lotą" bzdurę
            > i się zaczyna...........

Nie tylko tu, wszedzie. smile)
            A skad by sie brali antyglobalisci, ekofaszysci, wyznawcy medrcow syjonu, i
            wszelka rozna inna zadna sensacji bezmozga malizna.
            Snajper chyba sam nie przypuszczal, ze uda mu sie cos takiego dowiesc.
            • Gość: polishAM Re: SnajperSS żartował - co nie zmienia faktu, że IP: *.nas60.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 14.10.03, 16:08
              Wyznawcy Mędrców Syjonu? Nie ma takich. Masz zupełnie mylne pojęcie o tej
              publikacji. Tu nie chodzi o to, żebyś uwierzył co tam jest napisane, nie.
              Chodzi o to, żebyś za wszelką cenę jej nie przeczytał. Dlaczego? Przekonaj się
              sam.
              • dachs Re: SnajperSS żartował - co nie zmienia faktu, że 14.10.03, 16:14

> Tu nie chodzi o to, żebyś uwierzył co tam jest napisane, nie.
                > Chodzi o to, żebyś za wszelką cenę jej nie przeczytał.
                No wiec na czym Ci w koncu zalezy?
                Jezeli o to pierwsze to w porzadku, nie wierze.
                Jezeli o to dugie, to sie spozniles.
                • Gość: polishAM Re: SnajperSS żartował - co nie zmienia faktu, że IP: *.nas60.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 14.10.03, 16:23
                  Trudno mi uwierzyć, że przeczytałeś. Ponieważ nawet najbardziej sceptyczny
                  czytelnik drapie się po głowie po jej przeczytaniu. Ale oczywiście szanuję
                  Twoją opinię.
                  • dachs Re: SnajperSS żartował - co nie zmienia faktu, że 14.10.03, 16:52

> Trudno mi uwierzyć, że przeczytałeś. Ponieważ nawet najbardziej sceptyczny
                    > czytelnik drapie się po głowie po jej przeczytaniu. Ale oczywiście szanuję
                    > Twoją opinię.

Alez drapalem sie w glowe. Nawet z pewnym podziwem dla autora.
                    A ogole to bardzo lubie takie dziwne ksiazki.
                    Ozdoba mojej biblioteki jest praca niemieckiego profesora z XIX w.
                    "O fizjologicznie uwarunkowanej nizszosci umyslowej niewiasty".
                    PolishAMie, to jest dopiero rakieta.
                    • Gość: polishAM Re: SnajperSS żartował - co nie zmienia faktu, że IP: *.nas60.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 14.10.03, 17:06
                      Książki o niższości umysłowej nie powinny być bardzo pouczające. Mędrcy Syjonu
                      są raczej o wyższości umysłowej, dobrej organizacji i kolektywie. Nie doszłeś
                      do takiego wniosku?
                      • dachs Re: SnajperSS żartował - co nie zmienia faktu, że 14.10.03, 17:09

> Książki o niższości umysłowej nie powinny być bardzo pouczające. Mędrcy
                        Syjonu
                        > są raczej o wyższości umysłowej, dobrej organizacji i kolektywie. Nie doszłeś
                        > do takiego wniosku?

Doszedlem do wniosku, ze zabawniejsze sa ksiazki pisane z pozycji kompleksu
                        wyzszosci niz kompleksu nizszosci
                        • Gość: polishAM Re: SnajperSS żartował - co nie zmienia faktu, że IP: *.nas60.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 14.10.03, 17:17
                          Takie odrzucam zdecydowanie. Nawet nie chcę o nich wiedzieć. Spadam na
                          przynajmiej tydzień. Forumowicze są już moją osobą zmęczeni.
        • Gość: Janek Snajper przed napisaniem tekstu popełnił samobójst IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.03, 18:15
          • snajper55 Nie, ja zginąłem w WTC, zabity przez ... 14.10.03, 23:21
            ... wszechświatowy spisek żydowsko-aborygeński. A WTC to oczywiście nie
            samoloty zburzyły, tylko bumerangi Aborygenów. A te wszystkie filmy i zdjęcia
            to żydowska manipulacja.

Snajper.
      • snajper55 Re: Oficerowie w Katyniu popełnili samobójstwo ? 14.10.03, 23:13
        balzer napisał:

> Samobójstwo ? A kto popełnia samobójstwo strzelajac sobie w tył głowy
        > z 45 stopniowego kata od góry ? - Odpada, to był mord.

Kolega, koledze...

> Druga wersja też watpliwa, Ruscy nie afiszowali sie ze swoimi obozami, wrecz
        > przeciwnie. Wiec raczej też odpada.

Alianci mieli dobry wywiad.

Snajper.
    • fa1 Ja byl nie bral zbyt powaznie domnieman/speku- ... 14.10.03, 16:41
      lacji Snajpera. Te spekulacje przeciec moga nie miec zadnego pokrycia w faktach.

"Spekulowac kazdy moze. Jeden lepiej drugi gorzej".
      • snajper55 Re: Ja byl nie bral zbyt powaznie domnieman/speku 14.10.03, 23:23
        Te spekulacje mają takie samo oparcie w faktach, czyli żadne, jak spekulacje na
        temat żydowskiego sprawstwa zamachów 11 września. Przecież ja tego od samego
        początku nie ukrywałem.

Snajper.
        • Gość: dyzein Re: Ja byl nie bral zbyt powaznie domnieman/speku IP: *.dsl.sntc01.pacbell.net 15.10.03, 04:37
          A nie wspominasz nic o samozagladzie zydowskiego GOWNA w Oswiecimiu, tam tez
          Zydzi masowo popelniali samobojstwa.
          Czy wiesz snajper jakimi kierowali sie przeslankami(?).
          Kierowala nimi intuicja ze narodzi sie taki snajper , ktorego przy porodzie
          polozna zamiast w dupe, walnela w glowke, a skutki tego nieszczesliwego wypadku
          wszyscy tu widzimy.
    • Gość: Józef Zawadzki Raf.Siwiński snajper,postem tym szczyt zbydlęcenia IP: *.icm.edu.pl 14.10.03, 23:19
      zdobył kolejny raz. I proszę, kretyn maas nie reaguje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka