Dodaj do ulubionych

Czy lubicie psy....

12.06.04, 20:01
Nachodzi mnie na psa,mialem boksera przez 9 lat,ale niestety choroba XX wieku
nowotwory ,dotyka nie tylko ludzi,ale i zwierzeta.Musialem go uspic.
Wczoraj na innym forum zobaczylem zdjecie ,takiego samego bokserka jak ja
mialem i wrocily wspomnienia.Wiem ,ze pies to obowiazek,ale to nie o to chodzi
tylko problem tkwi w tym ,ze ja pracuje,a pies przez polowe dnia bylby sam.A
Ja mieszkam w bloku i zadaje sobie sprawe,ze pies pozostawiony bez opieki
dawalby powody do niezadowolenia sasiadow,zreszta w cale sie nie
dziwie,przeciez kazdy ma prawo do spokoju.Tamten byl tak nauczony,ze
pozostawal sam i nie rozrabial,ale mlody piesek dopuki sie nie nauczy,a to
potrwa jakis czas dawalby w kosc.Taki mam dylemat,czy Wy macie psy i jak
sobie radzicie z nimi ,podczas nieobecnosci
Obserwuj wątek
    • ellenai Re: Czy lubicie psy.... 12.06.04, 21:58
      u nas sa 3 psy,dwa golden retrievery i krzyzowka miedzy blue hillerem i border
      collie,tego psa nie znosze,bo mimo ze jest bardzo madry to jednak jest
      strasznie aktywny!Wlaciwie to psow nie lubie,wyjatek stanowia goldeny i
      ewentualnie owczarki niemieckie!Jak sobie radzimy jak nikogo nie ma domu?sa na
      podworzu w takiej duzej klatce,maja dozownik z zarciem i wode do picia.Zreszta
      one w ogole przez dzien to sa w tej klatce,bo nie ma kto sie nimi zajmowac.Ja
      mysle aleks, ze malego psa to moglbys miec,tym bardziej ze masz dzialke,moglbys
      psiaka tam trzymac tez w czasie jak jestes w pracy,ogrodzic miejsce na dzialce
      i pies mialby super!tak ja uwazam!
      • aleks44 Re: Czy lubicie psy.... 12.06.04, 22:30
        tak musialbym mu zrobic kojec,ale i tak trzeba by bylo go wozic tam i z
        powrotem ,pomysl dobry,musze to wziasc pod rozwage
        • ellenai Re: Czy lubicie psy.... 13.06.04, 20:45
          jasne,o ile dzialka nie jest daleko od domu,bo to tez sie liczy !
          • aleks44 Re: Czy lubicie psy.... 13.06.04, 21:37
            dzialke mam okolo 2 km.ale to i tak by bylo troche klopotliwe,ale godne
            zastanowienia,musze to z moja druga polowa przedyskutowac.
            • ellenai Re: Czy lubicie psy.... 13.06.04, 21:41
              oj to troche daleko masz te dzialke,kurcze,niedobrze,ale jakis maly pies to nie
              jest zle wyjscie!a gdzie ty kupiles tego boksera?
              • aleks44 Re: Czy lubicie psy.... 13.06.04, 22:40
                dostalem namiary od znajomego lekarza,ktory pracowal w Rzepienniku i tam u
                innej lekarki ten bokser byl,ale nie mial kto sie nim zajmowac to ten lekarz
                chodzil i bawil sie znim.A poniewaz byl tez psiarzem,bo mial suczke bokserke i
                zaproponowal mi tego psa.Wzielismy go bez zastanowienia.Byl caly bialy i mial 4
                miesiace
                • ellenai Re: Czy lubicie psy.... 13.06.04, 23:00
                  acha,no bo ja sie zastanawialam gdzie u nas mozna takiego psa dostac, u mnie na
                  wsi to zawsze sie znajdywalo jakies porzucone kundle niewiadomo skad pochodzace
    • elp1 lubię psy 19.06.04, 22:14
      miałam wilczura ale niestety juz nie ma go wśród istot żywych na tej planecie.
      Teraz mam kundla i jest super. Żadnych problemów tyle, że mieszka sobie
      w ogrodzie, ale nie narzeka :-)
    • assasin76 kocham psy i koty 20.06.04, 09:03
      trudno mi jednak pojąć,że coraz częściej ludzie kupują psa tylko dla rodowodu,a
      schroniska pełne są biednych może bez rodowodu,ale jakich kochanych
      piesków...sama mam ze schroniska...
      • aleks44 Re: kocham psy i koty 20.06.04, 09:21
        Masz racje to prawda,ja mialem jednego boksera i lubie psy,ale teraz nie moge
        zabrac zadnego,moze kiedys ,moze wlasnie ze schroniska.Tego boksera ktorego
        mialem pewnie by tez tam oddali gdybym sie nie zdecydowal,jak dzieci byly male
        to sie nim bawily,a potem jak sie znudzil to szukali zeby go ktos zabral,wiec
        byl u nas 9 lat,robil co chcial,spal gdzie chcial mial jednym slowem dobrze.
        • assasin76 w takim razie 20.06.04, 10:28
          życze powodzenia:))w wyborze pieska;))moj to kundelek pomieszany z
          labradorkiem:)
          • aleks44 Re: w takim razie 20.06.04, 10:29
            to musi byc ladny,labradory to piekne psy
            • assasin76 jest śliczna:)zwie się Arewna 20.06.04, 10:30
              teraz się oszczeniła w życiu nie widziałąm pięknieszych szczeniaków;))
            • assasin76 sorki zwie się Arwena śniadania nie jadłam 20.06.04, 10:31
              i jem literki(narazie bez borówek:)hihi
              • ellenai as a z jaka inna rasa 21.06.04, 05:55
                jest wymieszany twoj labradorek?ciekawa jestem bardzo!
                i zgodze sie z toba bardzo,ze ludzie przeplacaja za rasowe psy,a takie biedne
                kundelki sa przez wszystkich zapomniane!
                • assasin76 to nie jest czystej rasy labrador tylko 21.06.04, 09:54
                  kundelek pomieszany z labradorem wyśle ci potem jej zdjątko ok???
                  • ellenai Re: to nie jest czystej rasy labrador tylko 21.06.04, 16:24
                    super wyslij! moj znajomy ma mieszanke labradora z jakias inna rasa,przez to
                    pie ma zupelnie inny charkter niz lablador,ale jest kochany!
      • a_na Re: kocham psy i koty 21.06.04, 15:53
        assasin76 napisała:
        > trudno mi jednak pojąć,że coraz częściej ludzie kupują psa tylko dla
        > rodowodu,a schroniska pełne są biednych może bez rodowodu,ale jakich
        > kochanych piesków...sama mam ze schroniska...

Witam,od pewnego czasu zaglądam na to forum...pozwolę sobie wtrącić "swoje 3
        grosze"....
        A czy nie myślałaś o tym,że ludzie kupują psa z rodowodem=rasowego z prostej
        przyczyny - chcą mieć psa o określonych cechach psychicznych i eksterierowych.
        Nie każdy ma odwagę wziąć psa,z którego tak naprawdę nie wiadomo co wyrośnie i
        o jakim charakterze....
        Zagadzam się,że w naszych schroniskach jest zbyt wiele psich nieszczęść,ale
        obawiam się,że dopóki nie będzie u nas obowiązku sterylizacji i kastracji psów
        niehodowlanych to ta sytuacja niewiele się poprawi....
        Sama mam sześć spanieli,w tym cztery rasowe,a jednego staruszka mam od niedawna-
        wzięłam go z azylu,prawdopodobnie został wyrzucony,bo był stary i chory (źle
        widzi i źle słyszy)...
        Pozdrawiam,
        • ellenai ana witaj!! 21.06.04, 16:29
          witaj serdecznie na forum!ciesze sie ze piszesz!:))))))))
          zazdroszcze ci tych 6 spanieli!,to takie pieknie wygladajace psy,jaki maja
          charakter itp zupelnie nie wiem,bo nigdy takiego nie mialam.
          Zgodze sie z toba,ze pies z rodowodem,to pewnosc tego co sie kupuje!kundelek
          choc slodki jest to jednak nie reprezentuje soba czystych cech rasowych i moga
          byc z tego powodu problemy:)A charakter psa jest wazny dla ludzi z roznych
          powodow!I rasowe psy sa kochane i kundelki tez,ale slusznie moim zdaniem
          podkreslilas roznice miedzy nimi:)pozdrawiam
          tu sie klika na Nowy Sacz!
          a tu na Slupsk!
          a w miedzyczasie czyta sie Pinezke!
          • a_na Re: ana witaj!! 21.06.04, 16:53
            ellenai napisała:
            > witaj serdecznie na forum!ciesze sie ze piszesz!:))))))))
            > zazdroszcze ci tych 6 spanieli!,to takie pieknie wygladajace psy,jaki maja
            > charakter itp zupelnie nie wiem,bo nigdy takiego nie mialam.

Witam ;-)
            przyznaję - nie jestem mieszkanką Nowego Sącza,ale niedawno oddałam do adopcji
            przygarniętą spanielkę,która zamieszkała właśnie w tym mieście..i jakoś tak
            trafiłam na to miłe forum ;-)
            Spaniele to urocze psy o wspaniałym chrakterze,bardzo towarzyskie i wesołe.
            Moje stadko to : srebrna sunia(bez papierów),niebiesko-srebrny pies,czarne
            sunie (mama i półroczna córcia),biało-czarna sunia,i czarno-siwy emeryt ze
            schroniska cocker amerykański (ok.12 letni)

Taki to mam zwierzyniec ;-)))
        • assasin76 a-na:) 21.06.04, 16:34
          o jakim charakterze....

jasne,że wiem o tym jednak przyjechałam tutaj do Sącza i dopiero w tym mieście
          zauważyłam tyle młodych dresików ,z psami którzy mają być tylko jako chęc
          pokazania kto tu jest groźny,nie wiem jakie oni mieli powody biorąc psa o
          właśnie takiej rasie ,ale na pewno nie żadne z wyżej przez Ciebie wymienionych
          sądze.Co do sterylizacji zgadzam się w zupełności,jednak musimy na to poczekać:(
          Serdecznie pozdrawiam
          • a_na Re: a-na:) 21.06.04, 16:46
            assasin76 napisała:
            > jasne,że wiem o tym jednak przyjechałam tutaj do Sącza i dopiero w tym
            mieście zauważyłam tyle młodych dresików ,z psami którzy mają być tylko jako
            chęc pokazania kto tu jest groźny,

Aa...to już całkowicie odmienny temat...psy tzw. bojowe....na szczęście nie
            mieszkam na osiedlu,więc bezpośrednio nie spotykam się z takimi ludźmi,ale dla
            mnie to jest koszmar...tym bardziej,że często są to psy bez udokumentowanego
            pochodzenia i źle szkolone..czyli na zasadzie "bierz go"....a potem słyszy się
            o pogryzieniach...szkoda gadać....
            • assasin76 swięta prawda 21.06.04, 17:50
              szkoda gadać:)
        • aleks44 Re: kocham psy , koty......... troche mniej 22.06.04, 12:26
          Witaj Ana
          napisalas:

o jakim charakterze....
          Masz psy i chyba Wiesz o tym ,ze to nie zawsze jest tak jak mowisz
          moja znajoma ma wyzla wajmarskiego,z rodowodem ,tatuazem i wszystkim co tylko
          potrzeba,ten pies choc byl tresowany,jest taki durny(b,lagodne okreslenie)ze
          nie miesci sie w glowie.Kilka razy rzucal sie na ludzi, na wlascicieli
          (domownikow ) tez ,swojej wlascicielce malo nie odgryzl piersi jak skoczyl z
          klami do niej,bez przyczyny ,terroryzuje wszystkich domownikow,musi chodzic na
          spacery w kagancu ,bo jest tak nieobliczalny,ze obawiaja sie o innych.
          Moje skromne zdanie jest takie ,ze pies musi wiedziec kto rzadzi w domu,kto
          kogo ma sluchac,na ktorym miejscu jest w domu ,bo pies uczy sie tego od nas
          jaki ma byc.Mialem boksera bez rodowodu,nie mialem z nim zadnych
          problemow,jezeli chodzi o zachowanie,zdarzalo mu sie narozrabiac jak
          kazdemu,ale nie byl agresywny,lecz mial brata psa ktorego znalem przez kilka
          miesiecy,a potem zostal tak nauczony,ze rzucal sie na inne psy(mojego tez)i na
          ludzi,wiec uwazam ,ze to w wiekszosci przypadkow,nie wina psa ,lecz jego
          wlasciciela ktory go "wychowuje".Oczywiscie sa rozne przypadki ,ale te ktore
          ja znam wlasnie sa takie.
          Moze ja tez sie zdecyduje,ale musze sie nad tym dobrze zastanowic
    • magosiaa Re: Czy lubicie psy.... 21.06.04, 22:14
      Na tym forum jest niewiele osób mieszkających w Sączu wię się nie przejmuj.
      Trafiamy tu z różnych powodów, ale jest miło. Ja miałam jajnika, biedakowi
      wyskoczył dysk i pomimo rocznego leczenia, niestety trzeba było go uspić. Teraz
      mam sznaucerkę olbrzymią, czarną. Jest najbardziej rozpieszczonym psem w
      warmińsko-mazurskim (zasługa męża). Teraz mieszkamy w domku, więc nie ma
      kłopotu. A w dzień jak nas nie ma to śpi i dopiero jak wracamy to wychodzi cała
      zaspana i ziewająca. Weź psa Aleks, będzie fajnie.
      • assasin76 dzięki maagosiu; 21.06.04, 22:53
        dobrej nocki a pieska nalezy rozpieszczac:)
      • a_na Re: Czy lubicie psy.... 22.06.04, 10:09
        magosiaa napisała:
        A w dzień jak nas nie ma to śpi i dopiero jak wracamy to wychodzi cała
        > zaspana i ziewająca. Weź psa Aleks, będzie fajnie.

Oj..żeby moje tak chciały w dzień spokojnie spać...;-)
        Ale przy takiej gromadce to zawsze któreś wpadnie na jakiś głupi pomysł....
        W piątek moja największa ulubienica (prawie dwuletnia) "obejrzała" ząbkami
        zdjęcia zapisane na 10 dyskietkach.....nic się nie dało uratować.....
        Jeśli mielibyście ochotę rzucić okiem na mój zwierzynie to zapraszam (co prawda
        strona ciągle się buduje,ale ciąle brak mi czasu.....:
        www.royalantidotum.republika.pl
        Nie wyobrażam sobie domu bez psów....
        • assasin76 cudne pieski:) 22.06.04, 10:32
          prześliczne;))stronka bardzo fajna a te komentraze:))hehe pozdrówka a dla
          zwierzyńca uściski:)
          • a_na Re: cudne pieski:) 22.06.04, 11:46
            assasin76 napisała:
            > prześliczne;))stronka bardzo fajna a te komentraze:))hehe pozdrówka a dla
            > zwierzyńca uściski:)

Cieszę się,że się podoba...to moje totalnie amatorskie "dzieło"....
            Zwierzyniec uściskam,jak wrócę z pracy..;-))))
            Pozdrawiam,
            • ellenai Re: cudne pieski:) 22.06.04, 16:18
              ana piekne psy i piekna strona!!!!!!!!!!!!!!!!jejku fantastyczne to jest!!!!!!!!
              dzieki za podanie linka,zebysmy mogli sobie ogladnac psiaki i twoje dzielo!
              naprawde jestem pod wrazeniem! z ciebie jest niesamowity ekspert od psiakow!
              podziwiam cmok!
              • a_na Re: cudne pieski:) 23.06.04, 11:10
                ellenai napisała:
                > ana piekne psy i piekna strona!!!!!!!!!!!!!!!!jejku fantastyczne to
                jest!!!!!!!!
                > dzieki za podanie linka,zebysmy mogli sobie ogladnac psiaki i twoje dzielo!
                > naprawde jestem pod wrazeniem! z ciebie jest niesamowity ekspert od psiakow!
                > podziwiam cmok!

Ojej...;-) ja tylko jestem miłośniczką spanieli...;-) na stronce nie ma jeszcze
                fotek naszego nowego pieska,który jest z nami od miesiąca (staruszek z azylu).

do aleks44 (mam nadzieje,że nie przekręciłam...)
                zdarzają się różne przypadki,oczywoście i wiele zależy od wychowania....mnie
                chodziło o to,że decydując się na psa z papierami,z dobrej hodowli mamy pewność
                że wyrośnie nam taki pies jakiego oczekujemy.Pewnie,że zdarzają się rózne wady
                mimo najwiekszych starań dołożonych przez hodowcę.Co do tego weimera trudno
                powiedzieć,gdzie leży przyczyna takiego zachowania (to jest dość trudna rasa z
                tego co wiem..),może jakieś błędy wychowawcze z czasów szczenięctwa,a może
                jakies zaburzenia psychiczne-bo i to zdarza się u psów...

Pozdrawiam słonecznie
    • magosiaa Re: Czy lubicie psy.... 22.06.04, 21:55
      Śliczna gromadka. To masz przy nich sporo pracy.
      • a_na Re: Czy lubicie psy.... 23.06.04, 11:13
        magosiaa napisała:
        > Śliczna gromadka. To masz przy nich sporo pracy.

To prawda...ale to jest moja pasja i cała radość życia...;-)))
        Najwięcej pracy jest przed wystawami,a szczególnie przed wystawą w Krakowie
        (jadą trzy)i w Ustroniu (tutaj jadą cztery) - ale potem mamy przerwę
        wakacyjną...no,chyba,że gdzies wyskoczę z jedną sunią...muszę sprawdzić kto
        sędziuje w Nowym Sączu...;-)))
        • aleks44 Re: Czy lubicie psy.... 24.06.04, 09:38
          kliknalem na stronke o pieskach,fajne sa wszystkie,ale boksery najbardziej mi
          sie podobaja he he i tak chyba zostanie
          • a_na Re: Czy lubicie psy.... 24.06.04, 14:40
            aleks44 napisał:
            > kliknalem na stronke o pieskach,fajne sa wszystkie,ale boksery najbardziej mi
            > sie podobaja he he i tak chyba zostanie

Zawsze powtarzam,żę nudno by było gdyby wszystkim podobało się to samo ;-))))
            Pozdrowienia ze słonecznych Beskidów
        • ellenai Re: Czy lubicie psy.... 25.06.04, 04:01
          no to ana w razie czego trzymam kciuki za ciebie!!!!! i pieski na wystawach!
          • aleks44 Re: Czy lubicie psy.... 25.06.04, 10:19
            ja tez trzymam kciuki , zeby wszystkie Twoje pieski dostaly medale !!!!
            • a_na Re: Czy lubicie psy.... 25.06.04, 11:21
              aleks44 napisał:
              > ja tez trzymam kciuki , zeby wszystkie Twoje pieski dostaly medale !!!!

Na wszelki wypadek - nie dziękuję ;-))))))
              Jutro mam "dzień kąpania" psi oczywiście....;-)
              Wykąpać trzy piesy + suszenie suszarką ta jakieś pół dnia z głowy....;-)
              Pozdrawiam,
              • aleks44 Re: Czy lubicie psy.... 26.06.04, 21:59
                ja bralem moje malenstwo i jechalem na rzeke,tam troszke mydelka szarego i byl
                jak nowy.W domu byl kilka razy kapany,ale troszke za ciezki i nie moglem go do
                kabiny wciagnac he he
                • a_na Re: Czy lubicie psy.... 28.06.04, 14:53
                  Wasze trzymanie kciuków przyniosło efekty ;-))))
                  Timur - ocena doskonała medal brązowy
                  Gaffa - ocena doskonała medal złoty i CWC (Certyfikat na Wystawowego Championa)
                  Arabellcia - wielce obiecująca - Najpiękniejsze Szczenię w Rasie
                  ;-))))))))
                  Pozdrawiam
                  • aleks44 Re: Czy lubicie psy.... 28.06.04, 16:52
                    gratulacje dla psiakow, dla ich Pani tez,napracowala sie nad nimi , ale im jest
                    pewnie obojetne jaki medal dostaly.
                    • a_na Re: Czy lubicie psy.... 28.06.04, 17:00
                      aleks44 napisał:
                      > gratulacje dla psiakow, dla ich Pani tez,napracowala sie nad nimi , ale im
                      jest pewnie obojetne jaki medal dostaly.

Dzięki ;-))))
                      jak ja się cieszę to piesy też...a radość proporcjonalna do osiągnięć...;-))))
                      ale i tak je kocham niezależnie od medalu ;-)
                      • aleks44 Re: Czy lubicie psy.... 28.06.04, 19:47
                        Masz racje najwazniejsze to je kochac ,medale nie sa wazne,choc przyjemnie miec
                        psa medaliste
    • andy_sz Re: Czy lubicie psy.... 29.06.04, 02:30
      Ja sie ostatnio przerzucilem na foki, bardzo sympatyczne stworzenia. Takie
      fajne sa u nas nad morzem, obejrzyjcie sobie :-))
      www.fakt.slupsk.net/main.php?kolekcja=Foki%20na%20wolności&PHPSESSID=47957ec686fb6a143bb537ad25689977
      • aleks44 Re: Czy lubicie psy.... 29.06.04, 17:13
        bardzo sympatyczne zwierzatka,tylko ile przetrwa spotkanie z rybackimi sieciami
        podobno byly takie przypadki
        • a_na Re: Czy lubicie psy.... 30.06.04, 12:49
          Tak,foczki są bardzo sympatycznymi zwierzakami - nie znam co prawda żadnej
          osobiście ;-)))
          • aleks44 Re: Czy lubicie psy.... 30.06.04, 16:50
            przyznam sie , ja tez nie znam zadnej,a szkoda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka