aleks44 12.10.04, 09:04 jest troszke chlodno,zapowiada sie piekny dzien,chyba wpadne na dzialke pozbierac orzechow,zeby nie zrobily tego za mnie wrony i sroki.Choc im tez cos sie nalezy i maja do tego prawo he he Milego dzionka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elp1 Miłego dzionka :-) 12.10.04, 09:17 te zielone kubraczki orzechowe też mozesz pozbierać. Orzechówka domowa zdrowia i humoru doda ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Miłego dzionka :-) 12.10.04, 09:34 wiem ,ze mozna,ale ja jakos stronie od tego rodzaju nalewek,kiedys bedac u kolegi,zaczal czestowac mnie takim roznymi nalewkami,wlasnie orzechowka,cytrynowka,jalowcowka i chyba jeszcze paroma rodzajami,namieszalismy strasznie,a ja jestem prosty czlowiek i moge tylko jeden gatunek,nie narazajac sie na perturbacje zaladkowe Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re:poszaleje ..... 12.10.04, 10:03 ladny dzien,postanowilem jeszcze zrobic pranie,wlasnie wiruje i zaraz powiesze na balkonie,trzeba sloneczko wykorzystac Odpowiedz Link Zgłoś
elp1 a ja myślałam, że Ty już ze słonkiem szalejesz 12.10.04, 10:30 na działce od ranka. Trzeba chyba będzie jakiś system informacyjny uruchomić by możliwości wspólnego poklikania nie przegapiać ehehehe ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
elp1 ja Ciebie nie namawiam do mieszania 12.10.04, 10:35 nalewek, ale do sporządzenia orzechówki, która jest skuteczna na żołądkowe dolegliwości Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: ja Ciebie nie namawiam do mieszania 12.10.04, 18:10 na zoladek,najlepsza jest sliwowica he he Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Pięknie świeci słoneczko .... 13.10.04, 15:27 o sloncu moge dzis chyba zapomniec! Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Pięknie świeci słoneczko .... 13.10.04, 15:46 a ja nie ,pieknie swieci,ale jest chlodno,najgorsze to jest to ,ze obiekt zazdrosci sasiadek czyli moje kwiaty balkonowe poszly na smietnik,dzisiaj byl przymrozek i niestety ja ich nie zabralem do mieszkania i i i juz sasiadki nie maja co zazdroscic he he ,zostaly tylko smierdziuszki takie zolte,no i wrzosy na szczescie zabralem kiedys do mieszkania czykrotke,ktora byla bardzo licha,ale jak sie do niej zabralem to dostala takiego kopa,ze mialem problem ze znalezieniem jej odpowiedniego miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: o ja bardzo kocham wrzosy n/tr 25.10.04, 23:13 mnie sie tez wrzosy bardzo podobaja,tyle teraz jest odmian piekne kolorowe,az zal kupic,zeby ktos nie ukradl. Tak pajeczyny mam bardzo okazale,ale jeszcze kilka dni i bedzie po nich, ach jaka szkoda,nie mam serca pozbawic pajakow mieszkan. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: o ja bardzo kocham wrzosy n/tr 26.10.04, 01:20 no jaki ty wrazliwy jestes z tymi pajakami! hehehe a wrzosy,to nawet wrzosa ukradna?u mnie nie ma wrzosow! niestety Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: o ja bardzo kocham wrzosy n/tr 26.10.04, 10:12 nie ma ????,pewnie ktos byl szybszy he he he Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: o ja bardzo kocham wrzosy n/tr 26.10.04, 12:53 postanowilem wykorzystac piekna pogode i wysprzatac autko wewnatrz,orobilem sie jak glupi,ale efekty chyba widac.Jest odkurzone i umyte ,nastepne takie sprzatanie przewiduje dopiero na wiosne,oczywiscie jak bedzie taki piekny dzionek,jak dzisiaj. Milego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: o ja bardzo kocham wrzosy n/tr 26.10.04, 18:54 a mnie sie tak dzis nic nie chce! Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: o ja bardzo kocham wrzosy n/tr 26.10.04, 23:28 ja jeszcze mam duzo pracy,wlasnie zmielilem mieso na pasztet,wlozylem go do lodowki jutro przyprawie,wloze do pojemnikow i do piekarnika.Mialem teraz piec ale nie moge znalezc pojemnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: pasztet juz... 27.10.04, 09:05 sie piecze,na szczescie znalazlem pojemniki.Teraz pije kawke i zastanawiam sie moze by tak okna umyl.Przez to piekne sloneczko ,widac jakie za brudne,az wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: o ja bardzo kocham wrzosy n/tr 27.10.04, 16:45 jak ty robisz ten pasztet? Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: o ja bardzo kocham wrzosy n/tr 27.10.04, 22:58 miesko, z wieprzowe i troche wolowego,slonina,watroba wolowa,jedna bulka,dwa jajka,sol,pieprz i duuuuuuzo galki muszkatalowej.Wszystko gotuje,miele,przyprawiam nakladam do foremek wylozonych bulka tarta,do piekarnika na 1,5 godz.Po upieczeniu mozna jesc Odpowiedz Link Zgłoś
elp1 Re: Pięknie świeci słoneczko .... 23.10.04, 14:23 i jest ciepło. Grzech siedzieć w domu. Wychodzę nacieszyć się słońcem i ciepłem pięknego dnia. Czy ja muszę akurat teraz zajmować się bajzlem domowym? Przecież on nie ucieknie, z pewnością zaczeka na mnie. Jak wrócę to spróbuje się z nim rozprawić ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Pięknie świeci słoneczko .... 23.10.04, 16:09 ja bajzel,a wlasciwie jego znaczna czescia,juz sie z powidzeniem zajalem,a reszte zostawie na ........,bo ide na mala imprezke, wiec chyba wroce troszke pozniej.To niegodziwe zmiatac pajeczyny,przeciez to sa mieszkania pajakow,a one z kolei sa zwierzetami domowymi he he Odpowiedz Link Zgłoś
elp1 Re: Pięknie świeci słoneczko .... 23.10.04, 16:16 masz rację! zwierzęta domowe mają swoje prawa i miesce swoje też mieć muszą! Baw się dobrze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Pięknie świeci słoneczko .... 25.10.04, 22:28 u nas niedlugo halloween,wiec nawet dekoruja pajeczynami sztuczymi,ty sie nie musisz martwic,od razu masz gotowe z prawdziwymi pajakami! Odpowiedz Link Zgłoś