assasin76 01.02.05, 09:46 wybieram się narty na Wierchomle ale autobusem czy ktoś wie czy z Sącza z dworca PKS bądz PKP jeżdżą jakieś autokary(pociągi) w tym kierunku(Piwniczna:) z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aleks44 Re: kto wie i pomoże? 01.02.05, 10:19 oj Assanku,gdybym mieszkal w Saczu to zaraz bysmy pojechali,ale ja tylko po plaskim,ucze sie jezdzic na biegowkach i widzac co umie ,to chyba mi jeszcze do maja zejdzie,zeby tylko snieg do tego czasu lezal. Pozdrawiam i ubierz sie cieplo Odpowiedz Link Zgłoś
adam.67 Re: kto wie i pomoże? 01.02.05, 11:59 Spod dworca PKP w NS jeżdżą busy do Piwnicznej, Kosarzyska i chyba taż na przejście graniczne. ZTCW to są busy 2 firm, widziałem, że coś do Wierchomli jedzie, trzeba pytać na miejscu. Odradzam wsiadanie do busa w kierunku Piwniczna przy dworcu PKS!!! zazwyczaj jest to prawdziwa męska walka typu full-contact :-/ na zasadzie: "kto nie walczy ten nie jedzie" Widziałem też w rynku w Piwnicznej busa z napisem "Wierchomla" i chyba nie jeździł z NS. W lecie widziałem tam autobus PKS, jednak to zjawisko było dość efemeryczne, ZTCP lista kursów na rozkładzie jest mikroskopijna. Może jednak się zmieniło, kurczę, przecież jest sezon narciarski!!! Pociąg do Wierchomli jedzie dość długo :-( (jest czas na zadumę i kontemplację nie tylko krajobrazu ;-))) i dość rzadko :-(( a poza tym przystanek PKP jest w Wierchomli Wielkiej (nad Popradem) a wyciągi są w W. Małej, circa 6 lub 7 km od przystanku pod górę. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: kto wie i pomoże? 01.02.05, 14:47 A może przy pomocy szukaj coś znajdzie: rozklad.pkpik.pl/bin/query.exe/pn?ld=pkp&OK#focus Odpowiedz Link Zgłoś
assasin76 właśnie znalazłam 01.02.05, 15:55 przed dworcem busy jeżdżą co 2 godz:)więc uwaga będzie walka o miejsca:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: właśnie znalazłam 01.02.05, 16:28 asku ja nie wiem jak dojechac,ale ciekawa jestem wrazen po twojej wyprawie! uwazaj na tych nartach,moja znajoma wlasnie wrocila z nart ,bylo ok ale wywrocila sie i cos ja glowa boli,oj niedobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
assasin76 dziękuje ell 01.02.05, 17:51 przyjaciólka przyjeżdza i poszalejemy razem:)zdam relacje potem:) Odpowiedz Link Zgłoś
henia_bochenek Wierchomla 02.02.05, 23:32 Mimo, ze mieszkam w USA to najlepiej zrobisz jezeli z Nowego Sacza pojedziesz do Wierchomli pociagiem, to trasa Krakow - Tarnow - Krynica. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Wierchomla 03.02.05, 00:00 ale gdzie ??? mnie sie juz nie chce ,mam jeszcze zamiar pojechac jeszcze kiedys waskotorowa w Bieszczadach ,ale to latem Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Wierchomla 03.02.05, 01:37 no to widzisz juz jest jeden pociag na liscie hehhe Odpowiedz Link Zgłoś
majak_m Re: kto wie i pomoże? 03.02.05, 00:17 Ale czy nie najlepiej szukać u źródła? www.wierchomla.com.pl/index.php?action=dojazd Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: kto wie i pomoże? 03.02.05, 01:38 czasem to co oczywiste czlowiekowi nie przyjdzie do glowy dzieki majak! Odpowiedz Link Zgłoś
assasin76 tak właśnie znalazłam 03.02.05, 20:11 to po czasie:)dziękuje już postanowione jedziemy busem:) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: tak właśnie znalazłam 03.02.05, 20:50 uhu,widze ze plany ida pelna para!bawcie sie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś