Dodaj do ulubionych

Kolęda Marszałka Rzońcy z ulotkami przedwyborczymi

IP: *.pkobp.pl 17.10.02, 11:39
Stała się jasność!! Pukanie . Otwieram i oczom nie wierzę. We własnej osobie
u mego progu jaśnie Pan Marszałek Rzońca z rozpromienioną buziuchną i asystą
dwóch osobników wręcza mi, jednemu z jasielskiego plebsu ulotki ze swoją i
Stanisława Zająca fotką. Na pytanie co zamierzają zrobić pada
opowiedź: "dajcie nam szansę". Przecież do k... nędzy już ją mieli. Czy już
doskwiera im brak służbowych samochodów, pensji i diet, że udają się w
pokorę??! Co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • gadacz Re: Kolęda Marszałka Rzońcy z ulotkami przedwybor 17.10.02, 11:48
      He, he to taki czas pokory - daj im szansa a zobaczysz jak szybko im
      przejdzie... po wyborczej wigili przestają mówić ludzkim głosem .
      • Gość: Piotrek Re: Kolęda Marszałka Rzońcy z ulotkami przedwybor IP: 207.30.78.* 17.10.02, 15:15
        "Szansą" były zapewne fundusze na wybory. Ode mnie mają kopa w dolny
        wywietrznik. Za całokształt, szczególnie pozwolenie na zarżnięcie paru
        jasielskich zakładów.

Wydaje się że w bananowej republice przekrętów (Polsce), nie ma na kogo
        głosować. I to jest dopiero chorobliwy urok "ciężko wywalczonej demokracji"
        • gadacz Re: Kolęda Marszałka Rzońcy z ulotkami przedwybor 17.10.02, 15:20
          Zaczynam się powoli zgadzać z wyczytaną niedawno definicją Polskiej
          demokracji :
          "ludzie jedzcie gówno miliony much nie mogą się mylić"
          popatrzcie na szopki w sejmie, na prowadzoną w małym miasteczku wielkomiejską
          kampanie. Chciałbym się śmiać ale to już nie jest śmieszne..
          • Gość: Piotrek To chory kraj IP: 207.30.78.* 17.10.02, 16:53
            To chory kraj. Zwłaszcza jak się na niego patrzy z boku.
            Od dawna powtarzam że Polacy są pojebani jako naród i to też od dawna.
            Weźcie choćby pod uwagę rozbiory, bezsensowne "zrywy niepodległosciowe" np.
            Powstanie Warszawskie, złodziejskość i korupcję choćby sądów, choćby "praw
            jazdy", przekręty na miliony zł za które dostaje się wyroki w zawieszeniu itp.
            Niestety, ale są jeszcze gorsze zbieraniny (narody)
            Niestety, ale są też lepsze zbieraniny (narody). Też niestety.
            • milenik11 Re: To chory kraj 17.10.02, 17:53
              ...a mi sie wydaje ze to taki sam kraj jak inne...roznice sa tylko w skali
              przekretow i w metodach...nie wywozi sie juz na syberie,poslowie moga sobie
              robic jaja z kazdego,kazdy moze dac sobie tzw szanse...ludzie ktorym
              dano "szanse" chca sie szybko nachapac niezaleznie od opcji politycznej...tak
              jak wszedzie...jestem ciekaw komu damy szanse ...moze panu(pani) ...
              • Gość: Piotrek Re: To chory kraj IP: 207.30.78.* 17.10.02, 18:11
                Tu nie chodzi o szanse, ale o głupotę i inercję polskiego prawa. Które jest
                zatrważająco głupie ze wszystkimi tego konsekwencjami i to też dla wszystkich.
                • milenik11 Re: To chory kraj 17.10.02, 18:35
                  ...na uchwalenie dobrych ustaw musimy czekac jakies sto lat...niestety zmiany
                  kosztuja...
                  • Gość: Piotrek Re: To chory kraj IP: 207.30.78.* 17.10.02, 18:51
                    Tu nie pieniądze na uchwalenie są decydujące. Nikomu kto może uchwalić nie
                    zależy na zmianie, bo gdzie takie przekręty będzie robił ??? Ot i wszystko.
                    • milenik11 Re: To chory kraj 17.10.02, 21:21
                      ...masz racje...ale co by to nie mowic(pisac) nasze panstwo jest biedne...i
                      tyle...a kto oczekuje demokracji,uczciwych politykow,pracy dla wszystkich i tzw
                      powszechnej szczesliwosci... to bedzie oczekiwal dlugo...
            • Gość: SZAK Z BOKU >???? KIM TY JESTEŚ ??? IP: milea:* / 192.168.1.* 17.10.02, 20:36
              TO CO PISZESZ NIE JEST KRYTYKĄ TYLKO DEKLARACJĄ A FEE :(((( SPAD :((( A JA
              MYŚLAŁEM ŻE JESTEŚ OK. SPADAM PA :(((
              • jepat Re: Z BOKU >???? KIM TY JESTEŚ ??? 18.10.02, 06:41
                Jak czytam Wasze żale to widze że coraz mniej się utożsamiacie z
                Polską ,może wy jesteście z Urugwandy ???
                Życie to nie jest głaskanie po główce ,życie to góry i doliny i płacz nie
                ma sensu.
                • gadacz dura lex 18.10.02, 08:32
                  Niestety Piotrek ma rację. Prawo w ciągu 13 lat przeszło niesłychaną
                  metamorfoze. Porównanie jest najlepsze gdy czyta się nowe prawo gospodarcze.
                  Liberalizacja rynku Rakowskiego w 1988 to był krok we właściwym kierunku. TO
                  było to co dało w późniejszych latach wzrost gospodarczy i pozwoliło działać
                  ludziom zgodnie z prawem wolnego i równego dla wszystkich rynku . Obecne prawo
                  gospodacze - to raczej zespół zakazów,zezwoleń, koncesji i napędzacz machiny
                  biurokratycznej. W połączeniu z działalnością związków zawodowych (schizo
                  totalne w 3/4 komuniści a w 1/4 ministranci) daje nam quasi socjalizm
                  degradowany jeszcze przez kolejne elyty które nie robią nic by sytuacje
                  poprawić a jeszcze bardziej ją spieprzyć. Niestety wynika to z bierności ludzi
                  myślących i niepodatnych na przedwyborcze pieprzenie (masz rację Jepat, nie
                  narzekać tylko coś robić) - oni nie głosują, oni nie startują itd. tylko
                  zmiana podejścia tej części nie głosujących może w jakiś sposób to zmienić -
                  jeśli nie to dalej będziemy jak w tej definicji demokracji jeść gówno
                  przyszykowane przez miliony much. Przepraszam ale po wczorajszych szopkach
                  samoobrony - już mnie to totalnie zniechęciło do wszystkiego . Najgorsze jest
                  to że część ludzi pomyśli - super wreszcie dbają o nasze, nie damy nawet
                  guzika itd. Ja niestety widzę tylko manipulacje przed wyborami nienażartych i
                  czychających na każdą okazję by się pokazać bandytów w biało czerwonych
                  krawacikach - symbol Polskiej demokracji - czerwonego na pysku, pieprzącego
                  byle głośno, z wyraźnym logo najlepiej kaolicko - narodowym - by się
                  kojarzyło - chamanem wybranym przez desperatów.
                • Gość: SZAK Re: Z BOKU >???? KIM TY JESTEŚ ??? IP: milea:* / 192.168.1.* 18.10.02, 21:07
                  :)))WYBACZCIE MI WSZYSCY . :( . SZAK :))) CZWARTY DZIEŃ KASŁANIA ,GORĄCZKI TO
                  ZGROZA :)))
                  • milenik11 Re: Z BOKU >???? KIM TY JESTEŚ ??? 18.10.02, 21:26
                    ...mozna przetrzymac grype...przetrzymamy i wybory...
                • milenik11 Re: Z BOKU >???? KIM TY JESTEŚ ??? 18.10.02, 21:31
                  tez lubie takie teksty...jestes(m) przeciez z lodzi a nie z nairobi...nie
                  wydaje mi sie ze sobie placzemy...a utozsamianie sie to jakas inna sprawa...
                  • Gość: SZAK Re: Z BOKU >???? KIM TY JESTEŚ ??? IP: milea:* / 192.168.1.* 18.10.02, 22:33
                    JESTEŚ OK. POZDROWIONKA . SZAK .MAM JESZCZE CUŚ WYPIĆ LECZ TO NIE PŁYNNE
                    LECZO TYLKO CUŚ Z BRRRR Z CEBULI BR BRR BRR
                    PA SZAK

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka