dunajec1 12.09.06, 02:42 Cofnalem sie do tylu duzo lat i mialem...przysmazane na patelni ziemniaki {mocno}i ...zsiadle mleko{kwasne}o cholera alem sie opil kwasnego mleczka,mmmniaaaam!. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aleks44 Re: Co na kolacje..? 12.09.06, 09:09 ja tez takie ziemniaczki jadam,tylko przysmazone,wprawdzie wielu uwaza ze nie powinno sie jadac takowych,ale takie to smaczne,ze nie mozna sobie tego odmowic. Kwasne mleko tez !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Co na kolacje..? 12.09.06, 15:39 pycha! dawno takiego czegos nie jadlam:( Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Co na kolacje..? 12.09.06, 22:50 a rosna u Ciebie ziemniaki,czy tylko frytki ??? dzis na kolacyjke ,serek z cebulka i smietanka ,do tego kubek mleka Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Co na kolacje..? 13.09.06, 00:03 hehe no jasne i ziemniaki nam rosna i frytki Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Co na kolacje..? 13.09.06, 00:07 A wiesz Aleks,to dobre pytanie,nie tylko dla mnie ale Ellen tez,rosnac rosna,ale nie da sie ukryc ze frytek jest wiecej,a na przyklad moj chlopak to lubi takie w proszku,sypiesz do wody,zamieszasz {chyba zagotowac tez?}no i masz puree,tak to sie pisze? A za jakas godz.tez cos przegryze,male co nieco. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Co na kolacje..? 13.09.06, 01:45 zagotowac to lepiej nie dunajcze drogi,ja takich ziemniakow to raczej nie lubie tych proszkowanych,ale czasem je kupujemy Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Co na kolacje..? 13.09.06, 09:02 przyznam ze takie "tłuczone" z odrobina smietanki tez mi smakuja,ale czasem wole ryz,czy kasze,bo ziemniaki trzeba obierac,a to druge to nie ,zreszta to jeszcze zalezy od gatunku ziemniaka,dostalem kiedys worek ziemniakow od kolegi,smak niesamowity,a te ze sklepu ,nigdy nie wiesz jakie kupisz,najczesciej jakas odmiane pastewna Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Co na kolacje..? 13.09.06, 15:36 o tak smak ziemniakow zalezy od ich rodzaju!u nas w supermarketach nie ma super wyboru,bo wszystkie ziemniaki sciagaja z Idaho bo to ziemniaczany stan gdzie sie najbadziej oplaca hodowac ziemniaki na skale przemyslowa! ale w innych miejscach napewno wybor ziemniaczany jest Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Co na kolacje..? 13.09.06, 22:49 u nas jak sie kupuje ziemniaki na targu,to kazdy mowi ze to Atole,a kazdy jest inny,wiec nie wierze nikomu. a dzisiaj na kolacyjke zjadlem,kilka kromeczek chlebka ze serkiem,popilem mleczkiem i teraz zajadam sie jablkami Odpowiedz Link Zgłoś