o_2 30.01.07, 18:46 Witam Możecie polecić jakiś dobry zakład montujący gaz do samochodów, niekoniecznie w Jaśle. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pio300 Re: Zakład auto gaz 31.01.07, 02:28 o_2 napisał: > Witam > Możecie polecić jakiś dobry zakład montujący gaz do samochodów, niekoniecznie > w Jaśle. Pozdrawiam Ja Ci moge polecićtaki z którego sam korzystałem i jestem bardzo zadowolony Auto Gaz Jareniówka Jareniówka 198 38-200 Jasło tel.: (013) 491 65 65, 502 83 83 44 tu masz adres stronki gdzie mozesz o nim przeczytac www.i-jaslo.pl/151,firma_auto_gaz_jareniowka.htmlpozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
georghe GAZ Jareniówka 04.02.07, 02:50 Nigdy nie byłem fanem samochodów napędzanych na paliwa alternatywne,(jeżdżę benzyną, która żre w mieście 12-13 litrów), ale nie uznaję aut na ropę, na gaz, wodór czy inne wynalzki, ale..... Ta akurat firma według mojej wiedzy jest jedyną w Jaśle, która jest w stanie zamontować instalcję na gaz ziemny. Różnica polega na ciśnieniu w instalacji. W "normalnej" typu propan butan jest coś ok. 4-5 atmostfer, a w gazie ziemnym ponad 200. Koszt 1 metra sześciennego gazu ziemnego dzisiaj to ok. 1,75 zł, a zużycie w stosunku do bezyny to 1:1: 1:1,1, w przeciwieństwie do propan-butanu gdzie proporcje na niekorzyść gazu są zdecydowanie wyższe..... Moc samochodu identyczna jak na benzynie. Całodobowa stacja tankowania gazu ziemnego przy ulicy Floriańskiej w Jaśle, nawiasem mówiąc jedyna od Sanoka do Limanowej. Najbliższe są w Dębicy, Rzeszowie i Tarnowie. Wiem, firma w Jareniówce montuje również "klasyczne" instalacje na propan- butan, ale w związku z tym, że są wykonać coś ponad przeciętność zdaje mi się , że są godni polecenia i jest to dobra firma. I żeby było jasno i przejżyście grosza za tę reklamę nie wziąłem. www.czarnijaslo.yoyo.pl/podatek_net.htm www.czarnijaslo.pl/news.php www.czarnijaslo.pl Odpowiedz Link Zgłoś