shadok 05.01.02, 21:24 Coś poważnie zrobiło się na naszym forum. Proponuję więc lżejszy temat. Smakuje Wam piwo w zimie? Bo mnie jakoś nie szczególnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
georghe Re: Piwo w zimie 05.01.02, 21:27 Porządna rzecz...... nie kurzy się... Właśnie obaliłem sobie Zlatego Bazanta, tylko że cholerka już mi się kończą zapasy i trzeba się będzie karnąć na Słowację po konkretny zapasik. Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: Piwo w zimie 05.01.02, 21:31 Oficjalnie 10 butelek w ciągu jednego przekroczenia granicy :) A nie jesteś polskim patriotą? Shadok - Grzaniec Galicyjski - grzeje i jest ciepły :) Odpowiedz Link Zgłoś
shadok Re: Piwo w zimie 05.01.02, 21:31 Widzę u Kolegi brak patriotyzmu. Nasze piwo jest nie gorsze od słowackiego. Pijmy polskie piwo! Ja właśnie kończę kolejny "Okocim". Ale jakoś tak nie bardzo podchodzi. Nie to co w lecie. Wtedy mogę wypić o wiele więcej. Będę trwał przy swoim zdaniu. W zimie piwo nie smakuje najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: Piwo w zimie 05.01.02, 21:37 Piwo powinno być zimne, a kobitki gorące dlatego na urlop chodzę w zimie ;-) Słowackie piwko jest o niebo lepsze od naszego - takie moje zdanie. Poza tym zdrowsze bo nasze jest nabijane dwutlenkiem węgla, który wypłukuje z organizmu wapń. Ichnie piweczko czopowane jest tlenem. HE HE...10 piwek??? Nie żartuj, trzeba sobie wziąć obstawę - najlepiej kobiety bo te piwa nie wożą i bierze się po 30 - 40 buteleczek to na miesiąc starcza :) Odpowiedz Link Zgłoś
shadok Re: Piwo w zimie 05.01.02, 21:39 Faktycznie tak się u nas jeździ na Słowację. Bierze się cały samochód kumpli i bierze się na full. Potem trzeba to odrobić :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolor Re: A jeśli nie piwo...... 06.01.02, 15:22 no w zimne dni wudzia nie jest zla:) ale w knajpie jak jest cieplo i pszytulnie, i mozna cosik fojnego na ruszt wrzucic to pifffko czemu nie/ to ino pszy piyrszym tak wolno idzie bo zimne. Potym jusz nie...:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
marysia-x Re: do Kolora 06.01.02, 15:50 Nie wierzę własnym oczom . Pijesz alkohol i płacisz podatki ? To już nie chodzisz do gimnazjum ??? A odpowiedź na pytanie postawione w nagłówku to : moim zdaniem piwo i inne napitki /konsumowane z umiarem/ są dobre o każdej porze roku. Odpowiedz Link Zgłoś
kolor Re: do Marysi - x 06.01.02, 15:54 Pszeca to logiczne. Jak kupuja piwo czy wodke w sklepie to place tyle podatkuf ze glowa mala, o akcyzie nie wspomna. Ale jo jako gimnazjalista to ino tak od swienta, no wiesz koniec roku szkolnego abo podobna okazja:) Odpowiedz Link Zgłoś