shadok 17.01.02, 22:03 Proponuję nowy wątek. Wpisujmy tu znanych Jaślan, którzy do czegoś doszli. Na początek propnuję S. Zająca, byłego wicemarszałka Sejmu. I oczywiście Georgha, który był przed chwilą w TVK :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kolor Re: Znani Jaślanie 17.01.02, 22:13 kurna a Wiesiek Gomulka to byl skond? z Krosna czy z Jasla? powoznie pytom. Odpowiedz Link Zgłoś
shadok Re: Znani Jaślanie 17.01.02, 22:14 Dzięki Bogu z Krosna. To jemu, a właściwie jego pamięci, krośniaki zawdzięczali województwo w 1975 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: Znani Jaślanie 17.01.02, 22:19 Gomułka był zdaje się z Wrocanki. To taka wieś między Krosnem a Jasłem. Nie roszczę sobie do niego praw niech będzie z Krosna, nich se go krośniaki wezmą.... Gdyby Jasło zostało w tamtych czasach powiatem dzisiaj mielibysmy tyle mieszkańców co np. Mielec. Odpowiedz Link Zgłoś
shadok Re: Znani Jaślanie 17.01.02, 22:21 Zapewne chodziło Ci o województwo, ale każdy może się pomylić. A mieszkańców mielibyśmy nawet więcej niż Mielec. Krosno nie potrafiło wykorzystać swojej szansy. Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: Znani Jaślanie 17.01.02, 22:21 No, teraz to się dopiero zacznie! "Wywiady, autografy, wizyty w zakładach pracy...." :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: Znani Jaślanie 17.01.02, 22:22 .....i dlatego MAM BYĆ PREZESEM SPÓŁY !!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
shadok Re: Znani Jaślanie 17.01.02, 22:24 Wytoczyłeś argument ciężkiego kalibru :-) Jako osoba prawie publiczna masz do tego prawo. Ja ustępuję. Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: Znani Jaślanie 17.01.02, 22:26 Dziękuję, nominacja została przyjęta. Skoro tak bardzo chcecie.... co zrobić. ;) Odpowiedz Link Zgłoś