dunajec1 03.03.05, 21:36 ..zycie idzie. nie w dostatku,lecz nie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rita100 Re: Tak nam slodko... 04.03.05, 21:51 w biedzie.... :) Życie jak teatr Sejm jak teatr Co tu więcej mowić Już sie obraziłam na Wieliczkę, bo mi znikła z horyzontu, przepadła, ale jakos wywindowała na górę jak z podziemia :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Tak nam slodko... 04.03.05, 23:29 Ja tez tak myslalem,bo nie bylo pare dni,no ale ten kto to prowadzi przywrocil z powrotem,dzieki,czy rzeczywiscie zycie idzie slodko?Oto jest pytanie.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Tak nam slodko... 05.03.05, 20:11 mozna powiedzieć , że słodko-gorzko a ta pogoda zimowa jeszcze dodaje bardziej goryczy potrzeba nam chyba więcej slońca znasz bajeczkę Krasickiego ? znasz, bo piszę: Wiosenny zajączek Już pora miła Wiosny wschodziła; Młode gałazki Szły na zawiązki, Trawki bujały: Zajączek maly Cieszył się wiosną. Mruczał jednak na trawki, że tak prędko rosną. Bo dla takiej odmiany I widzieć nie mógł,i nie był widziany. Gdy więc je wydeptywał, po łące igrając, Rzek stary zając: "Zetna trawki, ty wzrośniesz i gdy się czas zmieni, Na to, co w wiośnie pragniesz, zapłacisz w jesieni". pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Tak nam slodko... 05.03.05, 20:32 A ja juz bym wolal tak jak ten zajaczek,wiosna, a co w jesieni?Ha ,o tym potem.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Tak nam slodko... 05.03.05, 21:27 Dunajec , do świąt sie przygotowujesz ? Jajeczka bedą kupne czy wiejskie ? Jak pomysle o sprzataniu to o tym potem :) hej ! Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Tak nam slodko... 06.03.05, 06:39 Wiesz jak dla mnie swieta daleko? Nie wspominajac o jajach,{raczej ze sklepu},a musisz sprzatac? Przecierz jutro bedzie tak samo,{przepraszam} Odpowiedz Link Zgłoś
krakus111 Popieram 06.03.05, 12:58 To o sprzątaniu na święta popieram - jeszcze tyle czasu i nie przy takiej pogodzie !!!! /zwłaszcza mycie okien/.Na razie trzeba przezimować. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Popieram 06.03.05, 20:45 Też mi sie wydaje, że te święta trzeba przezimować i w wir sprzatania rzucić sie po swiętach. Po co się męczyć z oknami na taka pogodę ? Jajka na święta musza być wiejskie, kupuję od tak zwanej baby :) A ile macie okien do mycia ? Ja sie nie przyznam, bo i tak nie uwierzycie - 22 , razem z piwnicami i klatka schodową :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Popieram 06.03.05, 22:01 liczyłam też takie male okienka - takie na raz , dwa do mycia :) ale w Wieliczce jest taki dom moj rodzinny gdzie cały taras jest oszklony i trzeba drabiny wnosić by szyby umyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
kgeorge Re: Popieram 06.03.05, 22:19 a okno na poddaszu, a przeszklony ganek, przecież też są do umycia. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Popieram 07.03.05, 20:48 e tam, nie ma co sie tym przejmować najwazniejsza jest atmosfera w domu - choćby w czterch ścianach ale miła i sympatyczna i wesoła i taka rodzinna by była ważniejsze to chyba jest - też tak sadzicie ? Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Popieram 07.03.05, 21:53 Wlasnie,cholera z oknami,jeszcze jak zimno. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Popieram 08.03.05, 21:43 w południe już odwilż czuć i woda plynie ale wieczorem zaczyna znów sypać i taka mamy zabawę w zimie ale za to, za to na widok wiosny będziemy się więcej cieszyć, nawet skakać z radości ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Popieram 08.03.05, 21:50 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,2577708.html widziałes taki cud ? morał: przed piciem wódki policz noże ;)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Popieram 08.03.05, 23:59 Do cholery,chyba w nie dobrym towarzystwie pil,kiedy noz trzymal przy sobie,hehe,ale widzisz?pijakowi to zawsze sie szczesci.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Popieram 09.03.05, 21:56 dziwni są ci na cyku idą, idą rąbną sie w słup i przepraszają a jak spotkaja czlowieka to go może uderzyć a jak sam wpadnie w dołek to mu sie nic nie stanie, bo był w stanie nietrzeżwym bezpieczniej jest być na cyku z tego wniosek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Popieram 10.03.05, 21:04 słucham Dżemu trochę nastrojowe Pomyślcie chłopcy co nam zostało świadkami byliśmy jakpadło świata pół Pamiętac , zapomnieć , śmiać sie czy grać ? A jednak czegoś nam żal, czegoś żal Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Popieram 10.03.05, 23:34 Ano wlasnie,czegos zal,czasem przychodza takie chwile,ze czlowiekowi wszystkiego zal,bledow mlodosci,grzechow starosci,i nie tylko,przedwiosnie?moze co inne Rita,ha? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Popieram 11.03.05, 20:49 ale Ty też będziesz mówił - czego Ci żal ? - żal, że czas tak szybko leci wiesz co - a pamiętasz czasy, kiedy sasiedzi wysiadywali na ławkach i gadali, gadali do póznego wieczora - tego już nie ma, tego jest chyba też żal, nie ma wiezi sąsiedzkich teraz Ty :) Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Popieram 11.03.05, 22:03 O,pamietam jeszcze jako dzieciak widzialem jak sasiad do sasiada szedl bez zadnego zaproszenia,ot tak zeby pogadac,czasem jednego wypic,jakos ludziom sie wtedy nie spieszylo,a teraz?Teraz to powiem,Jak sie czlowiek spieszy to sie diabel cieszy,ale coz niedlugo to moze wszyscy diabli beda sie cieszyc do kupy,obym sie mylil.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Popieram 11.03.05, 22:08 he, he - Dunajec - wytłumacz w czym rzecz z tymi diabłami ? - czyli żal pogaduszek sąsiedzkich czego jeszcze żal ? Odpowiedz Link Zgłoś
kgeorge Re: Popieram 11.03.05, 22:18 odpowiem za DUNAJCA .....kolorowych jarmarków, blaszanych zegarków Pierzastych kogucików, baloników na druciku Motyli drewnianych, koników bujanych Cukrowej waty i z piernika chaty Gdy w dzieciństwa wracam strony Dobre chwile przypominam Mego miasta słyszę dzwony Czy ktoś czas zatrzymał I gdy pytam cicho siebie Czego żal dziś tobie Co wyliczę to wyliczę Ale zawsze wtedy powiem, że najbardziej mi żal: Kolorowych jarmarków, blaszanych zegarków Pierzastych kogucików, baloników na druciku Motyli drewnianych, koników bujanych Cukrowej waty i z piernika chaty Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Popieram 12.03.05, 03:04 Wlasnie,kolorowych jarmarkow,widzisz Rita ,ja mysle ze k.george trafil w sedno,wszystkiego zal,ale czy mamy plakac?Hmm Odpowiedz Link Zgłoś
krakus111 Niezłe 12.03.05, 16:29 Gdyby to Dunajec napisoł to byk sie nie dziwił- ale gwara świetna .Nie dopatrzyłem sie żadnego błędu typowego dla górali "nizinnych" Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Niezłe 12.03.05, 20:58 błędów nie szukajcie i tak ich pełno w życiu, ale wierszyk taki łaczcy Wieliczkę z górami, wszak widok na gory mamy :) No czego żal, oprócz jarmarków ? nie, chyba jeszcze są słynne jarmarki w Nowym Targu ? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re:słodko - gorzki smak 13.03.05, 21:00 wiecie co, dzis koniaczek sobie sączyłam w towarzystwie i stwierdzma, że jest to najgorsze świństewko do picia. Jak ludzie mogą sie tym zachwycać , kiedy przed każdym lykiem trzeba sie krzywić. Kuzynka wpadła na pomysł zrobienia z koniaka nalewki, czyli cytryne i miód dodać. Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re:słodko - gorzki smak 14.03.05, 23:49 No i jaka ta nalewka byla? Tez mamm 2 butelki w domu juz 4 mies.i nie ma komu sie do tego zabrac,dlatego pytam , co wyszlo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re:słodko - gorzki smak 18.03.05, 21:18 Dunajec - ma być degustacja w święta, a robi to kuzynka, jesli wcześniej sama nie wypije :) Robię porządki, niby wiosna, teraz halny, a teraz idą Kiepscy w Polsacie. Kiepskie życie Kiepski świat Oglądałeś na Polsacie wczoraj Lisa z Wałęsą ? to jest własnie kiepski świat ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kgeorge gorzki smak po obejrzeniu tego filmu 18.03.05, 21:33 Na glownej stronie portalu Ojczyzna.pl pan Labedzki zamiescil piekny felietonik o ostatnich wydarzeniach ktore maja miejsce w Polsce. Na tej stronie wlasciciel portalu udostepnil mozliwosc obejrzenia i nagrania filmu J. Kurskiego "Ostatnia zmiana". Ten juz dzis historyczny film dokumentalny, doskonale tlumaczy to, z czym obecnie boryka sie Polska i dodaje kolejnych dowodow na to jaka byla rzeczywista rola "bohatera narodowego" L.Walesy i jego "kolegow" w obalaniu systemu komunistycznego. www.radiopoloniatoronto.com/Connections/nocna.zmiana.avi Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: gorzki smak po obejrzeniu tego filmu 19.03.05, 21:38 zaczynamy zanć prawdę A tymczasem przed nami wybory prezydenckie tu będzie zabawa :) Odpowiedz Link Zgłoś
krakus111 Wybory 19.03.05, 22:38 Obawiam się że wielu wyborców zawiedzionych poczynaniami aktualnej ekipy , rozgoryczonych obrazi się na resztę społeczeństwa i nie pójdzie głosować /no bo " w tym kraju" wszyscy kradną/. Inni zagłosują "przeciw" czyli na byle kogo , kto jeszcze nie rządził albo zupełnie nową twarz /może to być n.p. facet który zapowiada pogodę w TV/. Kiedy ludzie przestaną kupować kiełbasę wyborczą ? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: a w szachy gracie ? 21.03.05, 21:19 Wojna na całego, figury już zbite, mało dają osłony królom, barak pionów aby zorganizować szybką promocję lub są zablokowane, a tu ciągle szach Królowi tak to wygląda w języku szachistów polityków :) Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: a w szachy gracie ? 22.03.05, 00:12 Widzisz co to sie robi?Huzia na Jozia bo do wladzy sie pchamy,o cholera. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: a w szachy gracie ? 22.03.05, 21:28 codziennie jedna aferka :) Budzenie Dzwoni telefon. - Zamawiał pan budzenie na siódmą ? - Tak. - To szybciutko, szybciutko, bo już dziewiąta. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: wycieczka 23.03.05, 22:03 w Święta wybieram sie na przejażdzkę w góry, połykac krajobraz, taka sobie przejażdzka z rodziną po okolicach. Nie mam żadnego celu, ale ciesza mnie takie wycieczki. Nie wiem czy karczmy będa czynne ? Nie wiesz przypadkiem Dunajec ? Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: wycieczka 23.03.05, 23:42 Ja mysle ze beda,przeciez to dla tych co jezdza prawda?A masz juz jakis ogolny plan gdzie pojedziesz?Tez bym pojezdzil ale,nie moge. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: wycieczka 24.03.05, 21:51 Nie mam planu i nie wiem gdzie wyląduję , jadę bez celu i planu - to jest najciekawsze, każdy rejon jest piękny. Zreszta jak zaplanuje to i tak sie gubię i całkiem gdzie indziej ląduję :) Ostatnio byłam w karczmie Rzym i Jeleśna. Wiesz, jest tyle dróg uroczych..... A w ogóle masz jakąś swoją ulubiona trasę wycieczkową ? Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: wycieczka 24.03.05, 22:28 Nie,nie mam,w ogole to rzadko gdzies jade,nie ma czasu ani checi. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: wycieczka 28.03.05, 19:56 byłam tylko w kopalni soli - pokonałam 800 schodów w dół, odkryłam nowe złoża soli , ponieważ starych nie poznałam, wszystko sie tam zmieniło. Jest ślicznie, nowocześnie ale nie ma tam juz tego starego nastroju. Nie ma tam sladu po moich wspomnieniach. Dunajec jak tam mineły święta aha, nie zostałam oblana wodą, ani perfumami i to zaniklo ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: wycieczka 29.03.05, 03:42 Widzisz wspomnienia sa ulotne,dlatego ich nieodnalazlas,a swieta?Ha byly tz.jeden dzien,bo poniedzialek roboczy,ale czekaj,nikt Cie nie pokropil? Niczym? Nie zartoj,nie wierze,to Siuda Baba jest,a smigusu nie ma?Moze cos nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: wycieczka 29.03.05, 21:52 Gdybym była w pracy, pewnie by mnie zlali, ale że samochodem sie poruszałam to tylko autko trochę popryskali. Dunajec, to Ciebie zlali tak, że sie przebierałeś ? ;))) Kto Cię tak zlał ? I kogo Ty zlałeś ? I czym lałeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: wycieczka 29.03.05, 22:45 Gdzie tam,nikt mnie nie polal,ja tez nie,tz.polewalem ale moje gardelko,i to dzien wczesniej,a polewalem Coca Cola z odrobina Luksusowej,nawet niezla taka mieszanka,no ale juz po swietach,oby do nastepnych szczesliwie przetrwac.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: wycieczka 30.03.05, 21:09 mowisz Luksusowa z Colą - dobre lanie :) Ja z rodziną piłam Don Juana - czerwone wino półwytrawne, nawet szło do glowy, dlatego obowiązkowy był spacerek wieczorny. Czy zauważyłeś, że na FZak. jest duzo stron z krokusami ? Zaglądam tam , bo zawsze coś ciekawego znajdę, no i lubię ciupazke. Czy już u Was są objawy wiosny ? Mam 9 krokusów fioletowych i trochę liści tulipanów, codziennie je oglądam. Kiedyś widziałam polanę z krokusami w kalendarzu i postanowiłam wsadzić duzo cebulek krokusków do trawnika i nic nie wyrosło. Stan meczu 0:0 Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: wycieczka 30.03.05, 22:41 Pytasz o objawy wiosny?U mnie sa,a w gorach? Sam bym chcial wiedziec,ale mysle ze tak,przeciesz kwiecien sie zaczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: wycieczka 31.03.05, 19:45 fotografia.interklasa.pl/index.php?akcja=zdjecie&ak=pokaz&id=40984 Słońce już jest, to i ciepełko też bedzie. Dunajec , co Ty robisz tak pózno przy komputerze ? Może znajdziemy jakiś temat do rozmowy - pomyślmy chwilę. O pogodzie nie, o wiośnie nie, a masz akwarium z rybkami lub jakiegoś zwierzaka ? ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: wycieczka 01.04.05, 00:48 Co ja robie tak pozno przy kompie? Czas to pojecie wzgledne,jednemu pozno drugiemu nie,mam racje? Rybki mam,nie da sie ukryc,malutkie 4-y zlote i jedna zebre{w paski},zwierzaki lubie ale nie mam,klopot,tak jakos zycie idzie,dwa do przodu.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś