alinca 26.11.03, 09:45 Czy na Rynku stoi juz choinka? Jesli tak, czy znow jest udekorowana w tradycyjnie koszmarny sposob? Pozdrowienia z Alzacji :-)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elp1 lepsza taka tradycja niż żadna ;) 26.11.03, 12:56 alinca napisała: > Czy na Rynku stoi juz choinka? Jesli tak, czy znow jest udekorowana w > tradycyjnie koszmarny sposob? Pozdrowienia z Alzacji :-)) Odpowiadam: 1. nie jest koszmarnie ubrana 2. jeszcze nie stoi Pytam: Tobie się ubiór sądeckiej choinki nie podoba? A co w tym ubiorze takiego niby koszmarnego? A co Tobie do tego ubrania? W Alzacji sobie siedzisz i to co na Rynku sądeckim stoi Ciebie mierzi? A może przyjedź do Sącza, ubierz choinkę, udekoruj i wypij ze mna kawę w Ratuszowej z uśmiechem na twarzy dowodzącym, że się nie obrażasz za słowne przekomarzanki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
alinca Re: choinka 26.11.03, 13:48 zaproszenie przyjmuje :-)) Wiesz jak to jest z gustami... po prostu nie podobal mi sie sposob dekorowania poprzednich miejskich choinek, bez spojnej koncepcji, brzydactwa jakies wisialy na galeziach zamiast porzadnych ozdob.. W przeciwienstwie do osiwetlenia lampkami kasztana ktory wyglada wtedy slicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
elp1 jedność w różnorodności ;) 26.11.03, 14:10 Spójna koncepcja wbrew pozorom bywa i na dodatek taka właśnie jednocząca wokół choinki Sącza rozmaitych Sądeczan i gości także ;) Wyobraź więc sobie, że tą choinkę ubierają po prostu sądeczanie i goście Sącza. Kto chce ofiarowuje co chce i może. To właśnie jest koncepcja ubierania sądeckiej choinki. Dzieci szkolne też wykonują własnoręcznie różne ozdoby i wieszają na tej wspólnej choince kto gdzie może i na tej gałązce, której dosięgnąć może. Być może nie wygląda to tak efektownie jak ozdoby projektowane profesjonalnie i produkowane seryjnie, ale dla wszystkich, tych, dla których, ta choinka jest ważna, ona po prostu jest ważna bo i swoją dłoń przyłożyli doń ;) Ty też masz okazję pokazać, że ta choinka jest dla Ciebie ważna. Pozdrawiam przedświątecznie ale równie serdecznie :) Kawa będzie świeżo parzona kiedy sobie zażyczysz w miejscu wiadomym ;) Odpowiedz Link Zgłoś
alinca Re: jedność w różnorodności ;) 26.11.03, 15:12 Ja wiem, ze taka jest idea. Bardzo piekna w zalozeniu. Ale efekt mi sie nie podoba. Rozpoczelam ten temat dlatego ze tu w Strasbourgu w przyszly weekend zacznie sie bozonarodzeniowy jarmark - podobnoz strasznie migotliwy i pelen "seryjnie produkowanych ozdob". W przyszlym tygodniu cos bede mogla o tym opowiedziec. Pozdrawiam slonecznie Odpowiedz Link Zgłoś
elp1 Re: jedność w różnorodności ;) 26.11.03, 15:38 alinca napisała: > Ja wiem, ze taka jest idea. Bardzo piekna w zalozeniu. Ale efekt mi sie nie > podoba. kwestia gustu, a o gustach się ponoć nie dyskutuje ;) > Rozpoczelam ten temat dlatego ze tu w Strasbourgu w przyszly weekend > zacznie sie bozonarodzeniowy jarmark - podobnoz strasznie migotliwy > i pelen "seryjnie produkowanych ozdob". czyżby to znaczyć miało, że na forum Nowy Sącz chciałaś zareklamować migotliwy jarmark w Strasbourgu? No, może wyskoczę na pół godzinki ;) > W przyszlym tygodniu cos bede mogla o tym opowiedziec. w takim razie nie będę skakać. Poczekam na obiecane opowiadanie :) > Pozdrawiam slonecznie deszczowo-sądecko ode mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: jedność w różnorodności ;) 26.11.03, 16:23 alinca witaj :)))))))serdecznie:))))))ty tak daleko od sacza jestes jak i ja,no moze troszke blizej:)))).A wlasnie elp,koniecznie poinformuj nas o tej choince,ja pamietam ja z ostatniego roku przed wyjazdem ,byla ok,:))))))))teraz to chetnie bym sobie na nia popatrzyla niezalenie od tego jak wyglada :) Odpowiedz Link Zgłoś
elp1 Re: choinka 26.11.03, 17:28 jak się tylko ratuszowy remont skończy to same będziecie mogły choinke pooglądać. Wystarczy zrobić siuuup ;) Odpowiedz Link Zgłoś
elp1 Re: choinka stoi, remont trwa, a ja za chwilę 10.12.03, 12:30 idę do Rynku i na tej choince coś od siebie też przypnę. Może to będzie jak "kwiatek do kożucha", ale przypnę i już! Na remont nic poradzić nie mogę. Chociaż może i mogę? Z całą pewnościę mogę czekać z Wami na jego skończenie :-) Może zdążą przed Nowym Rokiem? Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: choinka stoi, remont trwa, a ja za chwilę 10.12.03, 16:15 remontuja? oj to niechze skoncza na swieta zeby ladnie bylo,choinka duza jest???i ladna??? Odpowiedz Link Zgłoś
elp1 choinka duża jest tyle, że to drzewo 10.12.03, 18:01 a ja bardziej lubię takie małe drzewka. Gdyby jednak każdy Sądeczanin miał mieć to co lubi na Rynku, to z pewnościa po pierwsze Rynek zamieniłby sie w gęsty las, a po drugie i tak nie każdy w tym lesie miałby swoje drzewko, a tak mamy wspólną choinkę i zgodnie z powiedzieniem "jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma" - lubię tą choinkę co stoi na sadeckim rynku i już. Od dzisiaj jest mi bliższa, niż była do wczoraj, bo od dzisiaj naprawdę czuję, że jest trochę także i moja. Coś do niej przyczepiłam swojego, a więc teraz choćby już przez to samo, moja jest w tej części i miło mi, że tak mogę o niej mówić "moja choinka na Rynku" ehehehe :) ellenai napisała: > remontuja? oj to niechze skoncza na swieta zeby ladnie bylo,choinka duza > jest???i ladna??? Remontują i remontują. Też bym chciała by skończyli, bo gdy skończą to uruchomiona zostanie kamera i Wszyscy moglibyśmy razem spędzić Sylwestrowy wieczór na nowosądeckim Rynku, a nawet wspólnie powitać Nowy Rok :) Może nawet udałoby mi się do Was wszystkich wysłać specjalne pomachanie? Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai kamera????? 10.12.03, 18:39 to nawet ciebie moglabym zobaczyc?????????ojejku super:)) Odpowiedz Link Zgłoś
marta_urszula Alinca????? 10.12.03, 23:52 Ty przypadkiem nie jestes moja kochana kuzynka z Wiednia, do ktorej musze zadzwonic bo dostalam list. Kuzynka z Nowego Sacza wlasnie? Ale Alzacja to chyba nie Wieden? Geografia sie klania, oj klania! Pozdrawiam Alince!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: żywa, czy sztuczna? 15.12.03, 02:56 ja niestety mam sztuczna choinke bo tak mi jest wygodniej.Nie ma opadajacych igiel do sprzatania ale tez nie ma tego pieknego zapachu.Trudno tu jest dostac ladne drzewko,w Polsce jest to troszke latwiej :)))))))u mnie juz tak zostanie z ta sztuczna choinka:) Odpowiedz Link Zgłoś