republican 20.06.09, 10:30 Dowiedzialem sie od Siostry o debie Hitlera. Dlaczego nie ma tu zadnej informacji na ten temat? Czy naprawde sa ludzie ktorzy chca to drzewo wyciac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ballest Re: Drzewo Hitlera 20.06.09, 13:43 Ja zadalem Pani Burmistrz pyttanie, mysle, ze nie odpowie, bo wyjdzie na idiotke! "Szanowna Pani Burmistrz, chce sie Pani "Debu Hitlera" pozbyc? - ma Pani racje, ja tez mysle, ze ten dab winnym jest, ze go tak nazwano, ze go wlasnie w Jasle posadzono i ze wlasnie tam Pani Burmistrzem zostala, prawda? Ja proponuje Pani, zeby Pani ten dab sciala i sobie z niego koniki strugala, bo to Pani napewno najlepiej potrafi. O historii wlasnego miasta nia ma Pani napewno rudymentarnego pojecia, mysle, ze to miasto tez niemieccy kolonisci zalozyli, tak jak wszystkie miasta w sredniowiecznej Polsce, a wiec niech Pani to miasto spali, bo niemieckie! z uszanowaniem Alvin Ballest" Odpowiedz Link Zgłoś
zieloneokopawia Re: Drzewo Hitlera 21.06.09, 07:53 republican napisał: > Dowiedzialem sie od Siostry o debie Hitlera. > Dlaczego nie ma tu zadnej informacji na ten temat? > Czy naprawde sa ludzie ktorzy chca to drzewo wyciac? > ----------- Tutaj masz wszystko na ten temat, łącznie z komentarzami mieszkańców : tiny.pl/3nbk Odpowiedz Link Zgłoś
republican Re: Drzewo Hitlera 22.06.09, 00:04 A ja bym zaproponowal aby kazdy piesek w Jasle i okolicy odwiedzil tego deba. Pani Burmistrz dalbym pierwszenstwo oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
zieloneokopawia Re: Drzewo Hitlera 22.06.09, 17:26 A mnie zaciekawił ten pan co to mu się po przeszło sześćdziesięciu latach "przypomniało". "Klimat polityczny nie sprzyjał"... przepraszam, jaki klimat ? Szczególnie ...przez ostatnie dwadzieścia lat.... ten klimat to co robił.. mroził go ???????????? Tylko on to pamięta ?? Czy Niemcy pochodzenie tego drzewa tak skrupulatnie ukrywali przed Polakami, że nikt o tym nie słyszał tylko ten on jeden...? Znałam wiele osób, które w Jaśle przeżyły całą okupację niemiecką (za wyjątkiem okresu przymusowego przesiedlenia)... były to osoby, które pracowały "u niemca".... niestety = te osoby nie żyją, ale nigdy o żadnym "drzewie hitlera" nigdy nie wspominali. A pani Burmistrz ? cóż.... dużo mówi (żeby nie powiedzieć, że chlapie jęzorem bez opamiętania) Jeśli ktoś dużo mówi to rzadko mądrze ;) Odpowiedz Link Zgłoś