monikawbj 09.01.10, 22:00 Czy wiecie coś więcej na ten temat? Czy to przedszkole będzie czynne od września 2010 roku. www.promyk.pruszkow.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zwierz.alpuhary Re: przedszkole 09.01.10, 22:11 z wyszukiwarki wynika, że już jest czynne. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia175 Re: przedszkole 10.01.10, 10:18 Jest juz czynne. Moja corka chodzi tam od grudnia. To przedszkole jest jakies 3 minuty od Lidla przy wjezdzie do Pruszkowa od Warszawy.Koszt 850 zl za miesiac plus chyba 500 wpisowe. Przedszkole jest w domku jednorodzinnym. Jedyny minus- do zaakcepotwania ze jest blisko jerozolimskich wiec glosnoi spaliny...( no ale nie czepiajac sie szczegolow ) jest oki:) Dyrektorka i wlascicielka jest pani ktora wiele lat byla dyrektorka panstwowego przedszkola w Legionowie. Tyle wiem . Otwarte ??? do 17.30. Odpowiedz Link Zgłoś
monikawbj Re: przedszkole 10.01.10, 11:02 dzięki Sylwia. A jeśli chodzi o posiłki to są robione na miejscu czy catering? Maja plac zabaw?Jakiś ciekawy program dla dzieci?Dużo dzieciaków w grupie? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia175 Re: przedszkole 10.01.10, 19:12 Jesli chodzi o plac zabaw, to jest tam podworko z zabawkami ( domki piaskownica chyba itp). Zywienie to catering. Dzieci jest sporo na razie chyba 24 ale pani dyrektorka chce utworzyc kolejna grupe. Ogolnie mowiac cena jest naprawde konkurencyjna w stosunku do innych tego typu miejsc, w srodku czysto i ladnie aczkowiek ciutke malo kolorowo( to pewnie kwestia gustu). Ja jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
nettomek Re: przedszkole 12.01.10, 21:46 A ja polecam SMYKI w Komorowie. Bardzo kolorowo i wesoło tak jak na stronie www.przedszkolesmyki.pl :) Blisko Pruszkowa, można dojechać autobusem (my jeździmy ze Staszica), przystanek przy samym przedszkolu. Odpowiedz Link Zgłoś
lorakos Re: przedszkole 14.01.10, 11:40 Ja mojego Rafałka zapisałem od lutego tutaj: www.wesolyslonik.pl. Wahałem się właśnie pomiędzy słonikiem a tym promykiem. Cenowo jest podobnie, ale w słoniku w przypadku nieobecności dziecka zwracane są pieniądze za jedzenie za dany dzień. Wpisowe też jest dużo niższe. A poza tym można wykorzystać wpisowe na tydzień adaptacyjny. Tak trochę z innej beczki. Szkoda, że miejsca pracy nie są nazywane tak fajnie, jak przedszkola. O ile przyjemniej chodziłoby się do takiej zaczarowanej tęczy, niż do bezduszna_korporacja_spółka_z_o.o. :). Chyba się zatrudnię w Żabce :D. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia175 Re: przedszkole 14.01.10, 12:28 W Promyku tez sa zwracane pieniadze za jedzenie w przypadku nieobecnosci dziecka. Chodzi tez o lokalizacje. Ja mieszkam w centrum i dlatego Promyk byl idealny ale tak naprawde najbardziej mi sie podoba w Elfiku ale jak dla mnie lokalizacja FATALNA. Nie wspominajac o cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
jo-la-98 Re: przedszkole 19.11.14, 23:20 Hej otworzyła się nowe przedszkole w pruszkowie www.misiowa-kraina.pl - ktoś sprawdzał już jak tam jest? miała bym blisko, właśnie się wprowadzam i muszę gdzieś oddać moje dziecko do przedszkola, ale nie byle gdzie. Szukam po różnych forach ale nie ma jeszcze żadnego info - a widziałam że już tam jakieś szkraby są. Please proszę o info Odpowiedz Link Zgłoś
elza784 Re: przedszkole 20.11.14, 22:34 Jeśli nie chcesz oddać byle gdzie to oddaj to takiego, które ma już jakąś opinię. A poza tym ten post jest ewidentnie od kogoś kto to przedszkole prowadzi lub od znajomych. Kto inny podając nazwę przedszkola pisze całą nazwę strony internetowej - wcale niełatwej. Do rzeczy: jeśli jesteś naprawdę zainteresowana to wejdź na tę oto stronę i popatrz na zdjęcia: sale nie spełniają przepisów przeciwpożarowych, może dopiero to robią, ale jak są już tam jakieś dzieci to słabo... Jestem od 12 lat pedagogiem przedszkolnym i poczytałam sobie programy i metody. Uśmiałam się, że matematyka Gruszczyk Kolczyńskiej jest u nich metodą a nie programem (ciekawe co na to Kolczyńska?). Metody wpisane do realizacji nie mogą być stosowane u dzieci jednocześnie i parę takich innych wpadek merytorycznych. Albo ktoś idzie na ilość informacji i wierzy, że rodzice nie rozumieją co czytają albo ktoś przespał wykłady na studiach... Jako matka przedszkolaka przy wyborze przedszkola zwracałam uwagę na bezpieczeństwo, kwalifikacje nauczycieli do których rodzic ma wgląd, solidny plac zabaw, no i żeby mi dziecka nie wieszali na FB, bo to już jest żenada. Nie wiem jak jest tam cena bo mnie to nie interesuje, ale opiekunki do dziecka tez nigdy nie brałam najtańszej. Na dziecku nie robię oszczędności. Każdy ma swój gust i swoje preferencje, co do kryteriów w jakim towarzystwie ma się wychowywać jego dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
jo-la-98 Re: przedszkole 21.11.14, 22:45 Witam, a co mam podać opis miejsca przedszkola, a może zagadkę - więc jak ktoś będzie wiedział, co mam na myśli? Obawiam się, że skoro jest Pani Pedagogiem, czyli Pani z branży i zapewne Pani wypowiedzi nie będą obiektywne - pewnie się Pani nie podoba konkurencja, proszę tak od razu. Bardziej zależy mi na opinii rodziców a nie szerzenie demagogii:) Chciałabym poznać opinie kogoś z rodziców, kto być może już miał okazję tam być, i wypróbować. Przepisy pożarowe - może coś bardziej konkretnie, może Pani ze straży jest? Sale na zdjęciach mi się podobają, dużo zabawek przytulnie. Jeszcze mnie zainteresowało jedno w Pani wypowiedzi - ?. żeby, na czym dziecka nie wieszali na FB? Co to takiego? A na opiekunkę to mnie nie stać, ale jak ktoś ma za dużo może się ze mną podzielić:) Jak już tak Pani na mnie, naskakuje i jest Pani taką Wykształconą osobą, to przypominam u używaniu w zdaniach przecinków. Przepraszam pozostałych forumowiczów za to, powyżej ale zawsze już chyba tak jest, że jak ktoś chce zasięgnąć opinii, to się ją oskarża ? to chyba takie polskie jest. Jeśli znajdzie się dobra dusza to proszę o informację - chętnie poznam obiektywne opinnie. Tak czy siak pewnie muszę sama się przekonać, bo mam bardzo blisko. Na pewno napiszę, co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
jo-la-98 Re: przedszkole 21.11.14, 22:58 .. i jeszcze jedno nie pamiętam abyśmy przechodzili na TY. Przy okazji dla Pani spokoju ducha, jak będę, zapytam o te programy czy tam metody, choć nie mam o tym pojęcia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jo-la-98 Re: przedszkole 21.11.14, 23:19 Nie daje mi to spokoju, szukałam książki na ten temat i znalazłam taki tytuł: ?Edyta Gruszczyk-Kolczyńska. Dziecięca matematyka metodyka i scenariusze zajęć.? Autor: Edyta Gruszczyk-Kolczyńska Wydawnictwo: WSiP Adres strony nie podam, bo znowu Pani powie, że sklep reklamuje:), Ale czy na pewno to Pani na tych wykładach nie spała???? Bo na podstawie tytułu to wynika, co innego - nic o programie nie wspominają a jedynie o metodyce?. Jak ją przeczytam, to Panią przepytam :) Taka jeszcze mała dygresja na koniec :) Odpowiedz Link Zgłoś
ol-a82 Re: przedszkole 21.11.14, 23:20 Droga Pani. Tez jestem pedagogiem przedszkolnym i z tego co mi wiadomo Dziecieca Matematyka Pani Kolczynskiej jest metoda a nie programem. Przeciez na stronie nie jest napisane ze wszystkie metody sa stosowane jednoczesnie. Powinna Pani wiedziec ze wykorzystuje sie poszczegolne elementy. Odpowiedz Link Zgłoś
ol-a82 Re: przedszkole 21.11.14, 23:13 Bylam obejrzec to przedszkole sale sa kolorowe jest duzo zabawek. Wchodzac tam czuc mila i ciepla atmosfere. Niestety nie moglam zapisac tam mojej Julki poniewaz jest jeszcze za mala ale w przyszlym roku napewno to zrobia. Pani ktora mnie oprowadzala byla sympatyczna i konkretna. Widac ze lubi dzieci. Moja corka nie chciala wyjsc z tego przedszkola. Polecam to przedszkole. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaarus123 Re: przedszkole 26.05.15, 21:51 Jestem w szoku czytając wpis "milena666" to jest...brak słów itp. Moje dzieci chodzą do tego przedszkola i są zadowolone z resztą my również:). W przedszkolu są bardzo miłe ciocie, jest fajna atmosfera. Nikt nikogo nie zmusza do leżakowania! Nie ma krzyków ani żadnych innych "dziwnych" sytuacji. Jesteśmy w przedszkolu codziennie o różnych godzinach i NIGDY nie było takich sytuacji. Moje dzieci są na tyle duże, że potrafią powiedzieć kiedy jest coś nie tak. Moim zdaniem jest to wpis osoby podstawionej z konkurencji a nie prawdziwa opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
kemot8 Re: przedszkole 22.11.14, 00:15 Świat jest mały. W temacie forum.gazeta.pl/forum/w,18839,36717448,153574313,Re_DOBRE_I_TANIE_firmy_projektujace_strony_www.html jo-la-98 poleca firmę robiącą strony internetowe, która zrobiła też stronę przedszkola, o które pyta ;) sqh, możesz z czystym sumieniem zrobić porządek w tym temacie. Na innym pruszkowskim forum pojawił się w tym samym czasie wątek o tym przedszkolu. Kiedy poszuka się co w przeszłości pisano z obu kont nie ma wątpliwości, że to spam. Odpowiedz Link Zgłoś
jo-la-98 Re: przedszkole 22.11.14, 12:12 Prosiłam o opinie rodziców o przedszkolu a nie kolejne demagogie. Tu chyba są jakieś przepychanki konkurencji ehh :) Odpowiedz Link Zgłoś
super-elizka Re: przedszkole 22.11.14, 00:36 przecież Misiowa kraina od dawna istnieje w Pruszkowie, czyżby po latach działalności nstąpiło jakieś ożywienie? Odpowiedz Link Zgłoś
jo-la-98 Re: przedszkole 22.11.14, 12:06 hm.. Od dawna? to nowe budownictwo - a może jakiś inny oddział jeszcze mają? Odpowiedz Link Zgłoś
elza784 Re: przedszkole 23.11.14, 15:25 Mówią "uderz w stół a nożyce się odezwą". Chodziło mi głównie o sprawdzenie czy naprawdę ktoś się chce dowiedzieć, czy kolejny prywatny przedsiębiorca pod przykrywką rodzica, robi sobie nieudolną kampanię reklamową przez post na forum. Powodzenia, bo pewnie się przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
milena666 Re: przedszkole 27.04.15, 15:34 Misiowa kraina - na przeciwko PKP. Nie polecam. Dzieci zmuszane do leżakowania. Tzw wujek/ jeden ze wspólników pilnuje dzieci zeby nie wystawały - mimo ze prosiłam aby moje dziecko nie leżakowalo. Zgroza. Pani z ciemnymi włosami krzyczy na dzieci i jest niemiła. Miałam okazje usłyszeć jak juz wychodziłam z dzieckiem, a jedna pani otworzyła drzwi. Po tym incydencie nie puscilam tam juz dziecka - to był drugi dzien. Właścicielka nie zna nawet programu zajęć na tydzien. Po przedszkolu biega pies. Nie polecam. Na pytanie o zerówke mowi - tak mamy - dzieci wypełniają takie książeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrot-ka1980 Re: przedszkole 27.05.15, 23:18 Nie zgadzam się z opinią Pani Milena 666. Jak można mieć takie zdanie o placówce po dwóch dniach pobytu dziecka. Jestem mamą dziecka które chodzi do tego przedszkola zarówno ja jak i moje dziecko jesteśmy zadowoleni. Atmosfera jest rodzinna. Nikt nie zmusza dzieci do leżakowania wręcz przeciwnie. Wujkowie i ciocie są bardzo sympatyczne rzetelnie przekazują informację o dziecku. Pani Dyrektor jest osobą ciepłą i posiada dużą wiedzę na temat pracy z dzieckiem. Z czystym sumieniem jako matka polecam tę placówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
pau_la86 Re: przedszkole 28.05.15, 09:04 Przedszkole Misiowa Kraina polecam wszystkim rodzicom i dzieciom. Panuje tam miła, sympatyczna atmosfera. Opiekunowie są uprzejmi i serdeczni zarówno dla dzieci jak i rodziców, zawsze mają czas żeby z rodzicem przy odbiorze dziecka porozmawiać. "Pani z ciemnymi włosami" to Pani Ania, ulubiona Ciocia mojej córki, stwierdzenia ze krzyczy na dzieci i jest niemiła całkowicie mijają się z prawdą. Pani Ania jest miła, ciepła i serdeczna. Jeszcze raz polecam wszystkim przedszkole Misiowa Kraina. Odpowiedz Link Zgłoś
zagadka008 Re: przedszkole 28.05.15, 22:46 Mam odmienne zdanie od forumowicza milena666. W przedszkolu jest miła, kameralna i ciepła atmosfera. Dzieci są uśmiechnięte, widać, że są szczęśliwe. Właścicielka jest świetnym nauczycielem. Mój starszy syn miał szczęście być jej wychowankiem. Nauka programu przedszkolnego była dla syna przyjemnym poznawaniem świata ( był zestaw książeczek w tzw. kuferku, ale nauczyciel korzystał też z pomocy dydaktycznych). Po przejściu do szkoły syn był świetnie przygotowany do dalszej edukacji i nie miał [u]żadnych problemów ze startem w szkole. Dla młodszego syna nie musiałam wybierać przedszkola, zasięgać opini. Decyzja była prosta - synek będzie w Misiowej Krainie. Z podobną logiką spotkałam się wśród innych mam, które na doświadczeniu ze starszymi dziećmi podjęły decyzję o skierowaniu młodszych latorośli do Misiowej Krainy, mimo, czasem dużej odległości od domu. Pobyt w Misiowej Krainie to wręcz zaszczyt !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: przedszkole 29.05.15, 15:50 Nie jest zaszczytem czytać taka reklamę, z daleka widać, ze wpisy te sa autorstwa kogoś z Misiowej krainy... Odpowiedz Link Zgłoś
zagadka008 Re: przedszkole 31.05.15, 08:25 Mój wpis jest pozytywną opinią opartą na doświadczeniach własnych i moich dzieci. Chyba na tym polega zasada forum? Jak ktoś zaczyna opinię od wylewania żółci to jest ok, a jak pojawia sia pozytywna opinia z podanymi szczegółami to pojawia się zarzut "powiewu reklamą"? Sorry - rodziców, których dzieci odnalazły się w przedszkolu może być więcej niż zawiedzionych. Odpowiedz Link Zgłoś
4ec Re: przedszkole 12.06.15, 10:39 Witam, Ja oddałam swoją córeczkę do Misiowej Krainy i jestem zadowolona, decyzji nie żałuję. Opieka super, personel super a dzieciak szczęśliwy. Miałam duży dylemat, chyba jak każda matka, gdzie oddać małą..... Wybór okazał się trafny, tak więc szczerze polecam....... Odpowiedz Link Zgłoś
baltazargabkapruszkow Re: przedszkole 19.06.15, 23:48 Ależ się ta misiowa kraina reklamuje... Ładniej byłoby zapłacić za reklamę... Odpowiedz Link Zgłoś
4ec Re: przedszkole 25.06.15, 23:20 Kazdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii, są zadowoleni i zawiedzeni, a tych zadowolonych od razu oskarża się o stronniczość..... chore podejście....... ja jestem oczywiście za...., moja córeczka jest w Misiowej Krainie i powtarzam się "jestem zadowolona". POLECAM tę Placówkę..... Odpowiedz Link Zgłoś